Page 1

DORPSKRANT AADORP

Jaargang 39 - 1 Oktober 2019


Hollandse bedden van wereldklasse Gun uzelf de luxe van kwaliteit en comfort, zonder dat u wakker hoeft te liggen van de prijs! Softline biedt een complete range van kwalitatief hoogwaardige boxsprings, matrassen en accessoires voor het brede middensegment.

www.vanderbijlbedden.nl


Van de redactie,

DORPSKRANT AADORP Jaargang 39 - 1 najaars-uitgave 2019

In de eerste aflevering van de nieuwe jaargang staat zoals altijd de geactualiseerde adressenlijst van verenigingen, clubs enz. Zijn er nog wijzigingen of aanvullingen, geef ze aan ons door, dan plaatsen we deze in de volgende krant.

Anja Bos-Kamphuis Rondweg 20A 7611 BP Aadorp 0546-861129 dorpskrant.aadorp@gmail.com Bankrek. Dorpskrant Aadorp NL52 RABO 0307.8452.06

Op pagina 26 staat het jaarverslag van de Dorpskrant van jaargang 38 (2018-2019). Hierin is o.a. te lezen dat de financiële situatie van de krant niet erg rooskleurig is. De kosten zijn beduidend hoger dan de inkomsten (advertenties). Omdat we over een reserve beschikken, levert dat nu nog geen problemen op. Ook de nieuwe jaargang, waarin de papier- en drukkosten weer fors gestegen zijn, kunnen we gelukkig dankzij de reserve nog garanderen. Maar daarna dreigt de voortzetting van de huis-aan-huis-bezorgde ‘glossy’-versie van onze Dorpskrant ernstig in gevaar te komen. Wat gaan we daaraan doen? Ideeën hierover, reacties hierop zijn van harte welkom: dorpskrant.aadorp@gmail.com Denk met ons mee!

Anja Bos-Kamphuis, Ineke Bouwhuis, Marlice Geerlink, Wil Koperdraat, en Marijke Spoor-Oonk De Dorpskrant Aadorp verschijnt vier keer per jaar in een oplage van 625 exemplaren en is bedoeld als doorgeefluik van informatie voor en door alle Aadorpers. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden teksten in te korten. Ondertekende stukken komen voor verantwoording van de schrijver en anonieme artikelen plaatsen we niet, tenzij ekend is bij de redactie. de naam bekend

Wijzigingen in de adressenlijst (pag. 27) en kopij voor de volgende Dorpskrant ontvangen we graag vóór 25 november.

dorpsagenda Oktober: 13 MTB-tocht over de Aadorpse wandelpaden, zie pag.3 14 Eetgroep Ouderen 19 t/m 27 oktober: herfstvakantie scholen 26 Oud Papier 28 t/m 3 november: ASV’57: inleveren speelgoed en sportattributen/-kleding (zie pag. 2) 31 Halloween november: 11 Eetgroep ouderen 16 Sinterklaas: landelijke intocht in Apeldoorn 23 Aankomst Sinterklaas in Aadorp 30 Oud Papier december: 9 Eetgroep Ouderen 21 t/m 5 januari 2020: kerstvakantie scholen 21 ASV’57 kaartcompetitie 28 Oud papier ASV’57 kaartcompetitie

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ __

2 januari ’20: ASV’57 flesenactie en 3 januari ’30: ASV’57 Nieuwjaarsreceptie 11 en 18 januari ’20: ASV’57 kaartcompetitie

1


ASV’57 zomerstop

zonnepanelen. Het bestuur van ASV’57 is in contact getreden met de eigenaar van het park om onze verontrusting kenbaar te maken. Naast het feit dat het op een plek komt waar wekelijks een bal of tien over de ballenvanger verdwijnt was er ook de twijfel over de consequenties die het park heeft voor de leefbaarheid in ons dorp. Hieruit zijn goede gesprekken op gang gekomen die er toe hebben geleid dat SolarEneryWorks (eigenaar van het zonnepark) zorgt voor een extra groot vangnet voor onze ballen. Tevens gaan zij ons met hun kennis van de materie helpen bij ons streven te komen tot de Groenste Club van Overijssel. Met het plaatsen van bijenkasten heeft SolarEnergyWorks ook laten blijken oog te hebben voor de natuurlijke omgeving van ons dorp.

Vlak voor het aanleveren van de copy voor de dorpskrant die voor u ligt werden wij onaangenaam verrast door het overlijden van ons erelid Henk van den Els. Henk was ruim 60 jaar lid van onze vereniging, sinds 1958 en hij heeft jarenlang in ons 1e elftal gespeeld. Na zijn actieve voetballoopbaan heeft hij zich jarenlang ingezet voor onze club. Zo was hij 20 jaar lid van het hoofdbestuur, jarenlang lid van het bestuur van de toenmalige vriendenkring, trainer Ad Interim van ons 1e elftal, clubhuisbeheerder en zat hij in diverse bouwcommissies. Vanwege al deze activiteiten werd hij in 1981 lid van verdienste en in 1993 erelid van ASV’57. In 1994 kreeg hij van de KNVB de zilveren KNVB speld. De laatste jaren woonde Henk in de Vriezenhof in Vriezenveen, maar zijn cluppie uit Aadorp bleef hij trouw. Moge hij rusten in vrede. In juni werd het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi gespeeld. Het werd weer een geslaagd en sportief toernooi. Helaas viel er dit weekend zo af en toe een regendruppel. Net als vorig jaar was het De Molenhoek die er met de felbegeerde Jan Nijland Bokaal vandoor ging. Na de uitreiking van de prijzen kon de after party losbarsten en werd er op muziek van … (wie o wie, Marko) gezongen en gedanst. Spijtig was het dat een dag later bleek dat onverlaten het hadden gemunt op onze BBQ’s!!! Het hele weekend voor de kat zijn viool lopen bakken. Een serieuze smet op het toernooi. Twee weken later werd onder tropische weersomstandigheden het beachvolleybaltoernooi gespeeld. Er waren een aantal veldjes uitgezet die werden omzoomd door één groot terras. In totaal deden 30 teams een gooi naar de hoogste eer. Het werd spannend en net als bij het straatvoetbal wonnen de winnaars van vorig jaar. In dit geval de Vispaupers. Komend jaar staat het weer op de agenda en wordt ook dit een jaarlijks terugkerend evenement.

Tijdens de zomerstop hebben is ook ons contract t.a.v. het Actief Betrokken Club met een jaar verlengd. Voor Aadorp houdt dat in dat ook in 2020 een nieuwe ronde Elke Stap Telt zal plaatsvinden. Meer info daarover in de volgende dorpskrant. Een nieuw initiatief waaraan wij ons gaan binden is de Sinterklaasactie van de Speelgoedbank Almelo. Dit is een uniek Twents initiatief, opgestart en gerund door vrijwilligers. De Speelgoedbank is er voor kinderen van ouders die door financiële problemen niet in staat zijn om speelgoed te kopen voor zijn of haar kind(eren). De Speelgoedbank Almelo wil ook starten met het inzamelen van tweedehands sportattributen om deze rond Sinterklaas te uit te delen, zodat ook zij kunnen sporten. 28 oktober t/m 3 november: Inzamelweek! In deze week krijgen alle Aadorpers de mogelijkheid om bij ASV’57 hun sport- en speelgoed in te leveren: van te klein geworden sporttenues tot ballen en van knuffels tot knuffelberen. Wij willen u vragen de attributen die aan deze oproep voldoen te verzamelen en in deze week bij ASV’57 in te leveren. Wij zorgen dat deze sport- en speelgoedbuit bij de Speelgoedbank komt. Noteer dit in uw agenda!!!

Medio mei/juni werd ons duidelijk dat we nieuwe buren kregen. Achter ons hoofdveld werd het ineens een drukte van belang. Vrachtwagens van Leemans reden af en aan en er werd een hekwerk geplaats om de grote kale vlakte die inmiddels was ontstaan. Het bleek de aanzet voor de ontwikkeling van een groot zonnepark met 120.000

Zoals in voorgaande dorpskranten al vaker door ons kenbaar is gemaakt, willen wij u er nogmaals op wijzen dat ASV’57 niet alleen staat voor het reguliere mannenvoetbal. . . . Door de vergrijzing en het succes van onze Oranje Leeuwinnen is er steeds meer vraag (en aanbod) naar meiden- en damesvoetbal, 35+ voetbal en walking football voor 60+.

2


Wandelaars opgelet!

Al deze doelgroepen kunnen bij ASV’57 terecht om in de grote voetbalfamilie opgenomen te worden. Belangstelling? kijk dan op onze website voor informatie of kom eens kijken. Leuke bijkomstigheid is dat het bij ons ook nog eens hartstikke gezellig is.

Op zondagochtend 13 oktober tussen circa 9.00 en 11.00 uur organiseert een wielerclub uit Wierden een ATB-tour over de wandelpaden bij Aadorp. Ze zullen dit de dag ervoor aankondigen d.m.v. bordjes om daarmee vroege wandelaars te waarschuwen.

Activiteitenkalender: -

-

De tour volgt het ‘paarse paadje’ na het bruggetje bij Van Merksteyn via de geluidswal (‘heuveltjes’) langs de Oude Veeneleiding, de ijsbaan en garage Het Viaduct, richting Vriezenveen. Voorbij het N36 viaduct wordt het wandelpad weer verlaten.

Kaart- en dartcompetitie: 21 en 28 december 2019, 11 en 18 januari 2020 Flessenactie: 2 januari 2020 Nieuwjaarsreceptie: 3 januari 2020 Snerttoernooi: 4 januari 2020 Straatvoetbaltoernooi: ?? juni 2020 (exacte datum NNB) Beachvolleybaltoernooi: 27 juni 2019

Afgelopen zomer, op de zondag van de ‘Wiezo’, werd er ook een tour georganiseerd. Toevallig had ik datzelfde moment uitgekozen om met een aantal Schotse gasten daar te gaan wandelen. We moesten om de haverklap van het pad om fietsers voorbij te laten, wat niet leuk was. Om die reden heb ik toen geklaagd dat dit onaangekondigd gebeurde en dat op enkele plaatsen het pad er duidelijk onder te leiden had gehad. Men trok zich dat aan, het pad werd hersteld en ze beloofden in het vervolg te overleggen.

Tussen de bedrijven door hebben we ons ook voorbereid op de start van het nieuwe voetbalseizoen. Met een record aantal van 21 teams gaan we deelnamen aan de onderlinge- & competities van de KNVB. Op sportief gebied hopen we op een plek in het linker rijtje van ons 1e elftal. Het 2e elftal heeft de gewenste aanvulling gekregen van enkele jeugdspelers. Onder leiding van een gediplomeerde trainer hopen we dat ook zij zich gaan ontwikkelen. Voor de jeugd is de eerste prioriteit altijd plezier in het spel. Iets waar wij bij de indeling van de verschillende teams naar kijken, ook al is de indeling soms lastig. Onze meidenafdeling is nog altijd groeiende en we hopen dat dit zo blijft. Ook Vak 57 heeft de trommels en vlaggen weer opgepakt voor de sfeer rond de wedstrijden. De tegenstander is vaak onder de indruk van hun inspiratie en energie. Al met al weer een seizoen om naar uit te kijken.

In eerste instantie stond ik op het standpunt dat wandelpaden voor wandelaars zijn en bovendien ben ik bang dat als we dit toelaten de wandelpaden in toenemende mate door fietsers en crossers zullen worden misbruikt. Anderzijds is Nederland een klein en dichtbevolkt land en moeten we ieder in zekere mate zijn sport gunnen. Als we de fietsers beperkt toelaten, denken we dat dit niet tot beschadiging van de paden leidt. Dit in tegenstelling tot motorcrossers die paden uithollen, hetgeen modderpoelen en slecht beloopbare paden tot gevolg heeft. We hebben dan ook afgesproken met de heer Henk Bloemert van de wielerclub dat zij ons op tijd informeren, zodat we dit in de Dorpskrant kunnen aankondigen. Daarnaast wordt op de dag ervoor met bordjes aangegeven dat dit evenement zal plaatshebben. Bovendien wordt aan de tourfietsers duidelijk gemaakt dat het berijden van ons wandelpad slechts alleen op dat moment is toegestaan. Ook zullen ze de paden herstellen, mocht deze door hen ergens beschadigd zijn.

Eind september zullen onze teams in de nieuwe kleding gaan voetballen. Rond de presentatie van het tenue zullen er diverse activiteiten plaatsvinden. De teams komen in hun nieuwe kleding op de foto, rond de wedstrijd van het 1e elftal vinden sfeeracties plaats en na afloop van de wedstrijd gaat het dak eraf met de livemuziek van een bekende zanger. De voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang.

Marc Ellenbroek, GroenInAadorp Paadjesdag@gmail.com

Bestuur ASV’57

3


De hele schoolvakantie door zijn er werkzaamheden verricht om de start aan de Albardastraat op 26 augustus 2019 mogelijk te maken. Compliment aan alle bedrijven die dit binnen het geplande tijdsbestek gerealiseerd hebben. De Tweeklank is verhuisd van de Acacialaan naar de Albardastraat in de laatste week van de zomervakantie. Het hele team heeft zich hier voor ingezet. Vervolgens hebben alle ouders en leerlingen op 26 augustus tussen 17.00 en 19.00 uur kennis mogen maken met het vernieuwde gebouw met de voorzieningen gericht op eigentijds 21e eeuws Dalton onderwijs. Alle kinderen op dezelfde onderwijsplaats is nu gerealiseerd met diverse aparte werkplekken. Het terrein om de school is nog niet aangepast. De plannen hiervoor zijn wel uitgewerkt en worden zo spoedig mogelijk gerealiseerd. Ook krijgt De Tweeklank nieuw meubilair. Dit zal in de herfstvakantie geleverd worden maar dat is geen belemmering voor onze huidige werkzaamheden. De datum voor een officiĂŤle opening wordt gepland zodra er zicht is op de afronding van de gehele verbouwing in en om de school!

2020

Vijfenzeventig jaar bevrijding

Hoe het vorm gaat krijgen weten we nog niet precies. Dat wordt later bekend; we zijn nu nog in de onderzoeksfase. . . . . . . . . . . . . . . .

De werkgroep 4 mei wil het komend jaar niet alleen aandacht besteden aan de herdenking op 4 mei, maar ook aan de bevrijding van Aadorp. In 2020 is het immers 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. . . . . . . . . . .

Hebt u belangstelling voor ons plan, een goed idee hiervoor of zou u mee willen werken aan de uitvoering, neem dan contract met ons op. We zijn blij met mensen die meedenken of meewerken. . . . . . . . . . . .

We zijn aan het brainstormen geweest en hebben het idee opgevat om op enkele plaatsen in het dorp, waar zich rond de bevrijding bijzondere gebeurtenissen hebben afgespeeld herinneringsborden te plaatsen.

Namens de werkgroep,

4

Betsie Dogger (0546 861669 betsiedogger@gmail.com)


Afhaalpunt Aadorp Uw boeken bijna thuisbezorgd!

Afhaalpunt De Tweeklank,. . . . . .

. (Albardastraat 35) Ingang bij parkeerplaats. In de gang staat de Bibliotheekboekenkast, daar kunt u het bestelde boek afhalen en terugbrengen. Maandag, dinsdag, donderdag 08.00 - 17.00 woensdag en vrijdag 08.00 - 14.00 uur . . . . .

Houdt u van lezen maar is de Bibliotheek te ver weg of lastig om er te komen? Bibliotheek Almelo maakt het u makkelijk: afhaalpunten! Op verschillende locaties kunt u boeken afhalen en / of inleveren. Reserveren vanuit huis op elk moment van de dag en de boeken worden zo spoedig mogelijk bezorgd op de door u gekozen locatie.

In de schoolvakanties gesloten! Weet u dat: . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Hoe werkt het:

- U ook snel en makkelijk kunt reserveren via de Bibliotheek Wise App (gratis) op telefoon of tablet? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . - U alle boeken kunt inleveren op de afhaalpunten ook al leende u ze ergens anders? - U een uitleentermijn van 3 weken hebt maar er extra transportdagen bij op komen? . . . . - Alle boeken en dus ook de nieuwste te reserveren zijn?

• Reserveer elk boek dat u wenst via de website van de bieb • Vul bij het afhaalpunt uw favoriete locatie in • Het boek brengen wij bij het door u gekozen afhaalpunt • U haalt het boek uit de boekenkast • Het boek is al geleend op uw bibliotheekpas • Inleveren van alle geleende boeken is mogelijk, ook als u de boeken geleend hebt in de bieb van Almelo en Vriezenveen.

De tijd voor heerlijke buitenwandelingen . . . Kijk voor routes op: Wandelroutes in Twente 10 tips - Wandel.nl

5


Beter ondernemen door optimaal cijferinzicht.

Uw cijfers, onze interesse! Met u meedenken, duidelijke en praktische adviezen geven over de financiële kant van uw onderneming: dáár ligt onze kracht! Wij interesseren ons voor uw cijfers, zetten ze op een rij, interpreteren en analyseren ze. Samen met u kijken wij

Almelo Bedrijvenpark Twente 165 N 7602 KE Almelo t 0546 – 714 460

naar het financiële hart van uw onderneming. We bekijken hoe uw onderneming er financieel voor staat en adviseren u wat in de toekomst misschien beter kan of moet. Wat voor de ene ondernemer een goed advies is, hoeft dat niet voor de ander te zijn, daarom is ons advies altijd op maat. Dat maakt ons werk zo mooi!

Arjan Gerrits & Huib6 Ebbers

Zwolle Branderweg 1 E 8042 PD Zwolle t 038 – 4215 998

www.gerritsebbers.nl


Johan Kosters Tweewielers Alles voor uw fiets

Reparatie: snel, vakkundig en niet duur.

Openingstijden:

- pinnen mogelijk maandag gesloten di & wo & do & vrijdag zaterdag

18.00 - 21.00 uur 9.00 - 17.00 uur

Wilgenstraat 10, 7611 AE Aadorp, Tel: 0546-861363 www.johankosters-tweewielers.nl

7


De boekenkast van Ineke . . .

Grand Hotel Ilja Leonard Pfeijffer

Met Grand Hotel Europa heeft Ilja Leonard Pfeijffer zijn uiterste best gedaan een mooie en interessante roman te schrijven. Hij vermaakt zijn lezers met verschillende boeiende schrijven plotlijnen en actuele thema’s, houdt hen een spiegel voor en doet hen nadenken over het verleden én de toekomst. Grand Hotel Europa geeft blijk van veel kennis en een groot vakmanschap van de schrijver. Ilja heeft een uitgebreide woordenschat en een bagage aan culturele weetjes! Centraal staat het verhaal van de liefde tussen Ilja en Clio die in Genua opbloeit en in Venetië ten onder gaat, een liefdesgeschiedenis w waardoorheen een Dan Brown-achtige zoektocht naar het laatste schilderij van Caravaggio is gevlochten gevlochten. Europa is een openluchtmuseum geworden met al haar rijkdommen, o.a. met het mooie culturele verleden, de prachtige natuurschoon en veel culinaire genoegens. Tel dit bij elkaar op en je krijgt verleden drommen toeristen. Op het eerste gezicht oké. Op het tweede gezicht – en dat is wat Ilja aankaart – zie je dat massatoerisme ook veel stuk maakt. Enerzijds staat Europa open voor kapitaalkrachtige bezoekers die al dit moois willen bekijken, anderzijds wijst het mensen af die hier komen en op zoek zijn naar een toekomst. Ik vond het een goed en leerzaam boek dat me aan het denken zette. Dit was het eerste boek dat ik van Ilja Leonard Pfeijffer las . . . en meteen favoriet. Ineke Bouwhuis

HUILEN IS GEZOND Leg nu die krant maar even neer, echt lezen doe je toch niet meer, huil nou maar even. Ja, tegen iemands lichaam aan zou dat natuurlijk beter gaan, maar huil nou even. Dat jij de enige niet bent, dat is een troost die je al kent, dus huil maar even. Een ander troosten voor verdriet dat kan ook niet, dat kan ook niet, maar huil toch even. Altijd maar flink zijn is niet goed: als je niet weet hoe 't verder moet, huil dan toch even. Straks, met nog tranen langs je kin denk je ineens: ik heb weer zin, om door te leven. Willem Wilmink

8


De KinderBoekenPlank . . .

OMA BOEF . . . . .. ‌. . . . . . . .

Weer een superleuk en vrolijk boek van David Walliams, een fantastische jeugdboekenschrijver, hij wordt ook wel de Roald Dahl van deze tijd genoemd. Met grappige karakters, die vaak in de verschillende boeken terugkomen. Echt een aanrader! Ben is elf en hij vindt het niet leuk dat zijn ouders hem elke vrijdag naar zijn oma brengen. De oude dame heeft wit haar en een kunstgebit, ze stopt haar aar gebruikte zakdoek in haar mouw, ze ruikt heel erg naar koolsoep en laat voortdurend windjes, ze wil altijd scrabble spelen en stuurt hem veel te vroeg naar bed... Maar op een dag ontdekt Ben dat ze, net als heel veel volwassenen, een geheim heeft. Zijn oma is een internationaal gezochte juwelendief! Leuk om voor te lezen en ook goed zelf te lezen voor kinderen vanaf 8 jaar. En‌ leuk om cadeau te geven! Zeker als oma :-)

SUPERJUFFIE S

Mijn kleindochter van acht is superfan van Super Superjuffie, een leuk en grappig boek van Janneke Schotveld. Superjuffie maakt de wildste avonturen mee en redt keer op keer de dieren. Het boek is zo succesvol dat er inmiddels al acht delen zijn! De illustraties van Annet Schaap zijn heel aanvullend. Het boek is mooi vormgegeven, met harde kaft. Ook erg leuk om voor te lezen. Niet specifiek een meisjes meisjes- of jongensboek. Erg spannend, maar niet te eng. Superjuffie is gewoon Superleuk! Als luisterboek spannend voorgelezen door Georgina Verbaan!

ALS IK EEN DINOSAURUS HAD

Een fijn prentenboek van Gabby Dawnay & Alex Barrow Een meisje droomt ervan een huisdier te hebben. Maar welke? Een vis is te nat, een kat te gewoon en een muis is te klein. En dan weet ze het: ze wil een dino! Die kan prima mee naar school, eet lekker alle broccoli en kool op en de bank die in de kamer staat is ruim genoeg voor vier. Het past precies: drie mensen en een groot, gezellig dier. Vanaf 4 jaar! Ineke Bouwhuis

9


Opgave voor de buitenschoolse opvang kan online via www.kovdecirkel.nl of u kunt contact opnemen met Kinderopvang De Cirkel 0546 0546-545070.

Buitenschoolse opvang Eigenwijsje

Locatie Albardastraat 35, tel. l. 0546-248291 Weer een verhaaltje vanuit de buitenschoolse opvang. De vakantie zit erop en we zijn verhuisd naar de Albardastraat. De kinderen vermaken zich goed in ons nieuwe lokaal. De jongere kinderen hadden echt de bouwhoek en de huishoek gemist. Er wordt nu dan ook veel gespeeld met de houten treinbaan en in de huishoek worden heel wat rollenspellen nagespeeld. Buiten hebben we letterlijk een groot grasveld voor de deur en daar word al veel gebruik van gemaakt. Voetballen blijft toch echt wel favoriet bij de oudere kinderen.

Nieuw; we bieden nu ook voorschoolse opvang aan op de dinsdag en donderdag vanaf 7.30 uur. Mocht u belang hebben bij (voorschoolse) opvang op andere dagen dan wij nu geopend zijn, dan kunt u altijd contact opnemen met onze locatiemanager Annemiek Soepenberg, telefoonnummer 0622950124, om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Groeten, Mariëlle, Nikki en Mayke (leidsters)

Voor de komende periode hebben we weer wat op papier gezet. Bijvoorbeeld het thema Halloween, samen maken we er een gezellige griezelige week van. Denk aan spelletjes als ´muizen happen´, moordenaartje, grabbelen in de derrie, knutselen zoals skeletjes maken van wattenstaafjes en mummie lichtjes van glazen potjes. Ook willen we aan de slag met een thema dat in het teken staat van eten. activiteiten zijn o.a.: in groepjes een proefspel doen en verschillende smaken ontdekken/proeven. Er kan ook gebouwd worden met bekers. Buiten gaan we spelletjes spelen, groepsspelletjes waarbij er wordt samengewerkt. En we gaan brooddeeg maken. Nu we een grote oven hebben, gaan we daar zeker gebruik van maken. Wat we maken of bakken dat overleggen we met de kinderen.

Kinderdagverblijf Eigen Wijsje Locatie Albardastraat 35, tel. 0546 248281

Jippie, we zijn verhuisd. Wat is het mooi geworden. De kinderen hebben hun nieuwe speelplek al fijn ontdekt. Op 26 augustus mochten de kinderen samen met mama, papa, opa, oma, broertjes en zusjes een kijkje nemen op onze nieuwe locatie. Sommigen gingen gelijk spelen met het speelgoed dat ze al kenden. Ondertussen mochten we al een aantal kinderen welkom heten in de groep, leuk dat jullie bij ons komen spelen. Helemaal toepasselijk bij het thema Welkom. Zoekt u ook opvang voor uw kind(eren)? Wij zien u graag voor een rondleiding. Daarvoor mag u ons bellen op 0546-656622. Via de website www.kovdecirkel.nl en op 0546-545070 kunt u uw kind opgeven. . . . . . .

De activiteiten die we aanbieden zijn niet verplicht, kinderen hebben de keuze wat ze willen doen, misschien hebben ze zelf iets bedacht of in hun hoofd. Soms willen ze ook gewoon graag buiten spelen of voetballen. Of binnen rustig een Donald Duck lezen. Dit kan allemaal, want tenslotte BSO-tijd = vrije tijd!

De openingstijden zijn gewijzigd. Wij zijn op dit moment geopend op dinsdagen en donderdagen van 7:30 uur tot 18:00 uur, ook voor de voorschoolse opvang. Mocht u belang hebben bij opvang op andere dagen dan wij nu geopend zijn, dan mag u contact opnemen met onze Locatiemanager Annemiek Soepenberg op telefoonnummer 0622950124, om te kijken welke mogelijkheden er zijn. . . . .

Zoekt u ook naschoolse opvang voor uw kind(eren)? En wilt u met uw kind(eren) komen kennismaken met de buitenschoolse opvang? Wij bieden op maandag-, dinsdagen donderdagmiddag opvang van 14.15 tot 18.00 uur. U bent van harte welkom. U kunt kiezen uit inclusief of exclusief vakantieopvang.

.

10

.

.

.

.

.

.

Groeten Nikki en Nicole

.


Peuteropvang Albardastraat Albardastraat 35, 7611 BE Aadorp Tel. 0546 – 248291

Hallo allemaal, In de zomervakantie heeft het hele team hard gewerkt om onze nieuwe plek in De Tweeklank in te richten. Wat is het mooi geworden! De binnenruimte is lekker ruim en licht. Ook kunnen we weer gebruik maken van het gymlokaal. Onze peuters kunnen nu weer meedoen met het programma ‘Nijntje beweeglessen’. De eerste les is inmiddels gegeven en wat vonden de peuters dat leuk! De gymles werd in ons eigen lokaal gewoon voortgezet . . .

Gewoon lekker spelen vergeten we zeker niet. Het volgende thema wordt Reuzen en Kabouters. We gaan het onder meer hebben over groot en klein, samenspelen, bomen en paddenstoelen (herfst). Wij hebben er weer zin in! Wilt u met uw kind komen kennismaken met de peuteropvang? Dan bent u welkom op maandag tot en met donderdag van 8.45 tot 9.00 uur. Opgave voor de peuteropvang kan vanaf de leeftijd van één jaar. Dit lijkt vroeg, maar is voor onze planning erg fijn. Hiervoor kunt u bellen met Kinderopvang De Cirkel: 0546 - 545070 of u gebruikt het online aanmeldformulier: https://www.kovdecirkel.nl/peuterspeelzaalpeuteropvang/aanmeldformulierska/locatie:84/tab:aanmelden Kinderen worden geplaatst vanaf de leeftijd van twee jaar. De peuteropvang valt onder kinderopvang Eigenwijsje. Ons doel is om elk kind van 2 tot 4 jaar, spelenderwijs te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling.

De afgesloten buitenruimte is nu nog voorzien van tegels en een zandbak, maar daar komt nog verandering in. Soms is het nog even zoeken, maar we zijn heel erg blij met onze nieuwe plek. Later in het jaar komt er een open huis.

U kunt gebruik maken van : * het peuteropvang-arrangement waarbij u 2 maal 3 uur afneemt tijdens de schoolweken of * meer uren opvang, waarbij uw kind tijdens de kinderopvang van 7:30-13:00 of tot 8:00 uur, voor 3 uur naar de peuteropvang gaat Peuteropvang is er van 8.30 tot 11.30u

We zijn nu bezig met het thema “Welkom”. Een thema waarin we met elkaar èn met Puk de ruimte verkennen. Hoe heten alle hoeken en wat kan ik daar doen? Favoriet is nu zeker de timmerbank en dan vooral de ‘spijkers’ erin slaan. De spijkers eruit trekken doet . . . juf. We maken kennis met de nieuwe kindjes die na de vakantie zijn begonnen. Ook hebben we de rest van de nieuwe school bekeken en bij dit thema hoort ook het doornemen van de regels.

We hebben in Aadorp 2 groepen: de maandag-/ woensdaggroep en de dinsdag-/donderdaggroep Anja, Mayke en Nicole, leidsters

11


Griezel agenda

door: Marlice Geerlink

Zwevende kaarsen

Op 24 oktober is er weer de Halloweenkoopavond in de binnenstad van Almelo. Tussen 17.00 en 21.00 uur zullen er door de gehele binnenstad allerlei spannende, griezelige en soms zelfs angstaanjagende activiteiten en bezienswaardigheden zijn. Voor alle leeftijden is er wat te beleven en alles is gratis. Bij de deelnemende winkeliers, te herkennen aan een pompoen bij de deur, kunnen kinderen naar binnen om snoep te halen. Ook handig voor je eigen halloween inkopen...

Benodigdheden: Toilet- en/of keukenrollen, lijmpistool, tissues, knutsellijm, witte verf, nylondraad, naald en waxines op batterij. Aan de slag: • Pak een rolletje en voorzie het met tissues of een lijmpistool van lekkende kaarsendruppels. • Meet de hoogte van de waxines en streep dat aan de bovenkant van je rolletje af. • Maak met naald en draad een kruis van het nylondraad door het rolletje voor het dragen van de waxines. • Verf dan de rolletjes wit. • Maak er een ophangdraad aan. • Kaarsje erin, ophangen en hij zweeft! • Hangt het kaarsje scheef? Geen enkel probleem, dat maakt het extra spannend!

Zaterdag 31 oktober is het Halloweenavond in Aadorp. Je kunt met je vriendjes en vriendinnetjes door ons dorp lopen, om elkaar of iemand anders de stuipen op het lijf te jagen. Maar vergeet vooral niet om langs de deuren te gaan. Hopelijk staan er vele kaarsjes voor de ramen. Durf jij het aan? Avonturenpark Hellendoorn heet in oktober Heksendoorn. Houd jij van griezelen? Heel oktober is het Heksendoorn, halloween voor families! Het pretpark is omgetoverd tot het domein van heksen en andere griezelige figuren. Het hele park ligt bezaaid met pompoenen en bezems én er zijn leuke en spannende extra’s voor jong en oud. Tijdens Screams op 19 en 26 is het extra spannend, van 19.00 - 22.00 uur is het horror! Kom maar langs als je durft!

12


door: Marlice Geerlink

Kom aan, kom aan,

trek je laarzen aan! Buiten in de regen

in de plassen vegen. Eerst heel zacht,

tot het moment waarop je wacht. Klieder kledder

wat een gespetter!

Je laarzen nat, even later vul ze eens met water. Blijf spelen en lopen

stiekem op een volgend buitje hopen...

Eikels verven Als eerste: Ga je een hele hoop eikels rapen. Het mooiste is met het hoedje er nog aan. Acrylverf, blanke lak, kwasten, verfbakje. Aan de slag: • Zorg dat de eikels zijn gedroogd, dat is is beter voor de hechting van de verf. • Ga de eikels verven, behalve de hoedjes. • Maak er een kleurrijk geheel van. • Voor een mooi glansje kun je ze voorzien van een blanke lak of een glitter nagellak. • Laat ze goed drogen. • Het is ook leuk om er wiebeloogjes op te plakken. • Verzamel ze nu in een mooie schaal, vaas of pot.

13 12


Bergerslag 1a 7951 DR Staphorst 0522-464040 poortman@bix.nl www.bix.nl Contactgegevens Aadorp: Jan Steenhagen Gravenweg 12 7611 BW Aadorp Mobiel: 06-13593325 poortman@bix.nl

INSTALLATIETECHNIEK

Henk Supheert • Loodgieterswerk • centrale verwarming • dakbedekking • vloerverwarming Almelo tel. 06.51873213

14 13


Praktijk voor acupunctuur Lid van NVA

Anne-Marie Pikkemaat Kastanjelaan 25 A 7611 AH Aadorp 06.34832719 a.pikkemaat@planet.nl

AFVALBRENGPUNT

Bedrijvenpark Twente 25 7602 KA Almelo Bel 0546-570 008 klik op bakvol.nl

15


KOKSMUTS

De herfst en winter lenen zich altijd meer voor maaltijdsoepen dan de zomer.

Al eens shoarmasoep geprobeerd? Het klinkt raar, maar het is heerlijk. Bovendien binnen een uurtje klaar!

Ingrediënten: • • • • • • • • • • •

OPPASCENTRALE

1 grote gesnipperde ui 1 eetlepel olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400 gram) 1 potje bruine bonen (350 gram) 1 vleesbouillonblokje 250 gram shoarmavlees 150 gram boerensoepgroente 1 teentje knoflook cayennepeper naar smaak 6 takjes peterselie 1 liter water

Heeft u oppas nodig, bel dan één van onderstaande adressen:

Amber van der Bijl, Vijverlaan 39, 0612830744 Annemarie Kamphuis, Wilgenstraat 32, 567115 Kaleigh Oude Geerdink, Eikenlaan 57, 865761 Sander Pit, Wilgenstraat 27, 06.31361025 / 06.51264600 Emma Snijders, Albardastraat 36, 06.39805096 Jet Spalink, Vijverlaan 42, 499145 / 06.15630012

Bereiding: • Je begint met het fruiten van de ui en

Tarieven per uur, NIBUD

overdag per kind: € 3,80 tot € 5,70 bij 2 kinderen: € 5,70 tot € 7,60 meer kinderen: € 5,70 tot € 9,50 ‘s avonds vanaf 6 uur: € 2,50 tot € 3,80 na 24.00 uur betaalt u dubbel!!!

• • • •

• •

de kleingesneden knoflook. Doe het shoarma vlees erbij en bak het zachtjes aan tot het lichtbruin is. Dan doe je de soepgroente erbij, even door elkaar scheppen. Dan de tomatenblokjes en het vocht En nu de bruine bonen en vocht erbij. Dit roer je even door elkaar heen en dan doe je het water en het bouillonblokje erbij. Dit alles laat je even goed doorkoken. Als laatste maak je het af met cayennepeper en peterselie.

Oppassers van Aadorp . . . . Zouden jullie op het redactieadres willen laten weten als je stopt met oppassen via de oppascentrale? 16 jaar vinden wij de minimum leeftijd, in overleg met de oppasouders kun je daar van afwijken.

Eet smakelijk!

Lekker met stokbrood.

Nieuwe oppassers kunnen zich bij ons aanmelden. De Dorpskrant kan zo steeds zorgen voor een actuele lijst van oppassers.

Ineke Bouwhuis geeft de koksmuts door aan: Gini Kortman

16


Spook mee met stijn! dit Aadorps Griezelfe

31 oktober

dan Halloween! door ons dorp, het is er we els ez gri de n tober dolen griezelfestijn! Er liepe Op donderdag 31 ok n in Aadorp een waar ate str l nta aa n t ee he n in t ge lin Vorig jaar was he aar, maar ook de dorpe door het dorp, om elk ezels gri re de an en vele groepen kinderen en als spoken, heks d ee rkl Ve . en jag te stuipen op het lijf k bij U aan de deur... enavond wellicht oo we llo Ha op ze n me ko meerdere straten het zou leuk zijn als er er zo’n succes wordt en we ook r volgende: jaa dit het het aan We hopen dat mee wilt doen denk dan st. Als je als Aadorper fee zel grie dit aan en meedo oek.... de griezels bij U op bez sterbank, dan komen ven je in aan rsje kaa • Zet een ps of ander lekkers. hoeveelheid snoep, chi l leuker! • Zorg voor een grote t verplicht maar wel vee nie ur griezelig, het is • Maak het bij de voorde e te doen. erdere buren vragen me ….. • Misschien kun je me ook zeer op prijs gesteld rdt wo . etc lk, me ade col cho ja, ran rf, rko vuu • Een

st!

D J I T E J I R V L I

en Heel veel griezelplezier toegew Z Z Z W E M B A D I E

V O U W W A G E N R N

D N A B E G A G A B E

Z N E Z I E R C L E U

R E D T T R A H N N C

E B E N N R K O E N E

F A T O A E Z T T O B

F D A V K R T E I Z R

Streep de woorden weg en vind de oplossing:

17

K Betsie’s puzzel N L Vakantie: E bagageband barbecuen V buitenland caravan A hotel koffer A reizen strand S taal tent B vakantie vouwwagen T vrijetijd zee B zon

O E A M A V T L U N A

zonnebaden zonnebril zwembad


Ook komend jaar gaat er een groep Aadorpse sportievelingen op pad voor een goed doel:

Een giga fietstocht door de Dolomieten, met geweldige beklimmingen zoals de Passo Pordoi, Passo di Sella, Passo di Costalugna en de bekende Gavia en Stelvio. DOEL . . . zoveel mogelijk geld ophalen voor KiKa: zij streven om de genezingskans van kinderkanker van 75% terug te brengen naar 95%.

Om te noteren:

Agenda nieuws

ü Wegens groot succes:

Winterwandeling

Noord-Italië: 21 t/m 26 juni 2020

Hap & Stap

op zondag 5 januari 2020. nieuws in december!

Meer

ü Elke Stap Telt wordt opnieuw georganiseerd, in samenwerking met ASV’57 en ATV De Molenhoek, start maart 2020.

Dat wordt trainen!

ü Avond4Daagse 2020: maandag 8 t/m donderdag 11 juni

Marco van Heun John Brinkman Frank Scholten Esther Wetering Jan Wetering

Sportieve groet, Stichting Avond4Daagse

en dit jaar als fysio: Mayke Wetering

Bijen Wildeboer Bos

En wij zullen vast allemaal de vraag krijgen om voor dit goeie doel en hun inspanningen een bijdrage te leveren! Kijk voor meer info op de site of Facebook: www.girodikika,nl wordt vervolgd!

NAAILES

Elke eerste vrijdag van de maand BINGO in ’t Aahoes Prijzengeld meer dan €1000, Georganiseerd door Biljartvereniging ’t Aahoes.

Voor beginners en gevorderden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij op woensdagochtend in Almelo (Plesmanweg) van 9 tot 11 uur. Groep van max 5 personen. Jij bepaalt zelf wat je maakt. Voor info: 0623987530/data/user/0/com. samsung.android.app.notes/ files/share/clipdata_190906_ 141259_018.sdoc Joke Meulenbeld

18


Hallo Aadorpers, Hier een krabbeltje van de ouderen onder u, u weet wel, die waar je je oud papier voor bewaart en aan de weg zet. Nou die hebben weer een fijne dag meegemaakt. Deze verrassing was bedacht door de mensen die elke maand voor ons een lekkere maaltijfd klaarmaken, altijd smullen. Maandag 9 september werden we bij ’t Aahoes gevraagd plaats te nemen in een grote zeilboot (de Almelose Praam: redactie). Met twintig mensen en begeleiders werden we over het kanaal naar de sluis gevaren. Hebben we dat ook nog meegemaakt, door een echte sluis varen en nog wel onze eigen Aadorpse sluis. . . . . . Daarna op het Twentekanaal langs de insteekhavens en onder de (spoor-)bruggen door, onder het genot van een kopje koffie met een koek. Op naar het clubgebouw van roeiclub Amicus, het oude Wendelgoor. Daar zaten we samen in de zon en kregen we een heerlijke lunch met soep, patat en wat lekkers na. Mooier kon het niet.

Hierna zijn we doorgevaren tot de jachthaven en op de terugweg gingen we nog een rondje door de haven bij Van Merksteijn. Wij willen iedereen die hieraan heeft meegewerkt hartelijk bedanken voor zo’n fijne geheugendag, . . Ebby Hulsebosch

19


Jennita’s Hairline

! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Jennita Span Berkenlaan 47 7611 AL Aadorp tel. 06.54.33.77.86 b.g.g. 0546-872830

20

!

!


Bedrijvenpark Twente 305 7602 KL Almelo 0546 54 91 91 www.pointwest.nl info@pointwest.nl

Ten Berge Kleding

Binnenhof 44 - Wierden

dames

heren

Leuke kleding voor leuke prijzen in de maten S t/m XXXL Bezoek ook onze facebook pagina: facebook.com: Ten Berge Kleding - Wierden

De koffie staat klaar!

21


geknipt geknipt

geknipt

geknipt

geknipt

Jacob, elke ochtend om 7 uur . . .

geknipt 22


Nieuw in de Dorpskrant,

geinspireerd einspireerd door de fotorubriek rubriek in Tubantia en de foto’s bij het weerbericht op de tv. . . . . Heb jij een foto van een mooi moment of een bijzondere gebeurtenis, wil je die delen? isschien Wij geven nu een voorzet, maar misschien wordt jouw foto volgende keer wel geplaatst: stuur een mooi plaatje met een korte tekst. We zoeken ook nog een passende titel voor deze rubriek.

Even delen met (groot-) ouders van jonge kinderen: Dino Zoo Metelen: geweldig! Anja

15 juni: een heel bijzonder fenomeen: volle maan en rechts staat een ster, althans zo lijkt het, het is Jupiter! Marlice

Vakantieherinnering, Henk Albardastraat, de Wandelpaadjes, onze eigen ‘Flower Show’

Canal Almelo - De Haandrik by Night! Ineke

De echte woont in Aadorp West (?)

23


Carbagerun 2019 . . . . .

Zondagmorgen om 5.00 precies reed ik weg uit Aadorp om via Almelo en Tubbergen de andere vier mannen op te pikken. En later ‘s middags rond 14.30 kwamen we aan in de straat van ons appartement in Kopenhagen. Op zoek naar een parkeerplaats bleek de allerlaatste drempel dusdanig hoog dat de uitlaat eroverheen schraapte en er een enorme bak herrie uit kwam: morgen! Vroeg opgestaan want tussen 8.00 en 8.30 uur is de start bij het voetbalstadion in Kopenhagen. Weer een hoop lawaai van de uitlaat in de smalle straat: ‘Zo, die Denen zijn nu ook wel wakker’ zeiden we. Toen we in de buurt van het stadion kwamen zag en hoorde je uit alle hoeken de flink uitgedoste voertuigen aan komen rijden. Wat een spektakel: vette lampen, TGV (lucht)hoorns, rookgordijnen, DJ-installaties, sexspeeltjes en enorme luidsprekers, zelfs werkende TV’s op imperials zagen we. Rond de 500 auto’s in allerlei vormen: stretched limo’s, oude campers, busjes, veel Volvo’s en enkele dikke bakken als BMW, Mercedes, Jaguar met V6, V8 of V12 motoren. . . .. Bij de start ontving je een A4-tje met 2 routes, een lange en korte, met de te volgen wegen. Het kwam dus aan op ouderwets goed opletten en kaart lezen (via google maps op de mobiel). De uitlaat hebben we door een noodreparatie met wat ijzerdraad gefikst. . . . . Onderweg waaide de groep snel uit elkaar, iedereen reed op zijn eigen manier of route naar het eindpunt, Karlstad in Zweden, ruim 600 km noordelijker. Wij kozen dagelijks voor de lange route, meer onverharde wegen en ook veel meer te zien onderweg. Vele bossen en meren, prachtige plekjes om even te pauzeren of te genieten van de weidse uitzichten: wat een natuur. Onderweg raakte je al snel aan de praat met mensen die vragen stelden over al die uitgedoste auto’s. We reden vaak onverhard, waar zo maar een ree of eland kon oversteken of een kudde schapen of koeien de weg blokkeren. ...

Afgelopen zomer heb ik samen met 4 vrienden meegedaan aan de Carbage Run. De Carbage Run is Europa’s grootste en gekste Barrel Rally. Het is een ultieme 5daagse rally door Noord-Europa in een auto met een dagwaarde van maximaal €500,- en minstens 20 jaar oud. Vertrokken op 1 juli in Kopenhagen, door Zweden en Noorwegen en we eindigden op 5 juli weer in Zweden. . . . Het idee om mee te doen ontstond op een gezellige avond onder het genot van een paar “tarwe smoothies”. We hoorden van eerdere deelnemers: ”Dit moet je een keer meemaken” en “Fantastisch mooi onderweg!” Vervolgens ingeschreven en toen kon de zoektocht naar een geschikte auto beginnen: voldoende ruimte voor 5 mannen en bagage (lees; bier), V6 of V8 benzinemotor, automaat en BESLIST GEEN VOLVO!!! We vonden onze auto in Emmen. . . . . . . . . . . . . . . Terug naar Twente alles uitproberen en het instructieboekje doornemen. Wat een luxe auto was dit: een ruime 6-persoons Chevrolet met elektrische stoelen, ramen, deuren, spiegels, voorzien van airco, niveauregeling op de achteras, compressor en slang om banden op te pompen, boardcomputer, automaat ... en alles werkte naar behoren. We waren meer dan tevreden met onze Chevy. We moesten de auto nog pimpen: het spuiten hebben we maar in een professionele cabine gedaan (lees: in de luwte op de parkeerplaats bij de sluis van Aadorp ;) in de kleuren schoolbordzwart en goud. Een uitlaatbypass eronder gelast voor de mooie diepe V6-roffel, op het dak 2 grote skikoffers als extra bagageruimte en een ouderwets 27 mc bakkie voor de nodige communicatie onderweg. Nog een rondje gereden met real old skool muziek via de autoradiocasettespeler en een lekkere Weizen op het terras van Café België. Wat stond onze auto er mooi bij in de avondzon!

24


Na ruim 9 uur rijden kwamen we aan in Karlstad, International Airport. Het avondeten bestond uit een gebakken ei en een broodje knakworst met bier, daarna kon je je tenten opbouwen en had je met de andere deelnemers een gezellige avond. Omdat we vrij noordelijk waren, werd het bijna niet donker, een beetje schemerig eigenlijk, meer niet. . . Om 7 uur schalden Arabische moskeemuziek en Duitse schlagerliedjes ons al om de oren. Guten Morgen Sonnenschein’ van Nana Mouskouri was elke ochtend de wake-up song. Wel lekker vrolijk nummertje, dat bij dit evenement paste. En rond 7.45 vertrokken we weer, nu westelijk richting Noorwegen, met eindbestemming Hedlanda Airport. Na enkele minuten rijden bedacht ik dat ik mijn bril nog niet op had. Even stoppen, de tent uit de dakkoffer gevist en uitgevouwen, gelukkig vond ik de bril nog heel in de binnentent. Dag 3 zou een lange dag worden, zo’n 10,5 uur rijden. Zo mogelijk tanken en eten en drinken inslaan voor de komende uren, want winkels en dorpjes zijn er niet zo veel in dit dunbevolkte deel van Zweden. Het doel van die dag was Farstad aan de westkust van Noorwegen. Hier werd het landschap nog ruiger en ongerepter, dit maakte op ons een behoorlijke indruk. Zo prachtig, ruw en grillig. Helaas begon die dag al met regen en bij 10 graden, regen en harde wind een tent opbouwen in de blubber leek ons geen goed plan. Met Airbnb boekten we een kamer in Molde, een klein half uurtje van Farstad. Alleen hadden we een probleem, de kamer was voor 3 mensen en wij waren met 5. Onderweg hadden we een plan gesmeed. Twee van onze vrienden zijn even bij de Mac Donalds gedropt: ‘we halen jullie zo op, eerst met 3 man inchecken’. De verhuurster was direct weer druk, dus even later de beide andere heren opgehaald. Spullen mee naar boven, luchtbedden oppompen, slaapzakken erbij en klaar. In een warme kamer geslapen en dat voor €10.45 p.p. De halve finale WK damesvoetbal keken we op de telefoon. . Dag 4 reden we langs prachtige fjorden en bergketens, naar Braskereidfoss. Onderweg via de Trollstigen, belanden we op de top in een sneeuwbui, het was er 2 graden. Vanaf de parkeerplaats snel naar het infocenter gerend om te genieten van de aangename warmte èn het uitzicht: prachtig! Toen de zon tevoorschijn kwam kon je er kilometers ver kijken. Toen was er weer een grote mistbank die de hele top in een ondoorzichtig gordijn zette. We hadden even mooi geluk gehad!

In Lillehammer waren we nog bij de Olympische skischans en rond half 10 pas kwamen we op de camping aan. . . . . . … Dag 5 begon weer met zon en deze laatste dag reden we naar Mantorp in Zweden. Onderweg kwamen we langs Ivan’s junkyard. Een verzamelplaats van honderden oldtimers midden in het bos. Heel bijzonder! En het bleef heerlijk weer. Zo mooi dat je aan de kust met de auto op de stenen plateau’s tot aan het water kon rijden. Hier hebben we een goeie lunch gehad en we besloten de zwembroek even aan te doen om te genieten van het heldere water: wel koud! Maar ach, geniet van het moment. Uiteindelijk bereikten we de finish, op het autocircuit van Mantorp. Na dit evenement, door deze prachtige landen, kijken we terug op een echt zeer geslaagde week met vrienden, wij gaan dit beslist nog een keer doen. En ik kan iedereen aanraden om ook eens zoiets mee te maken. Met vriendelijke groet, Konrad Westerink

25


Per 1 juni 2019 is zoals jullie vast allemaal weten ‘Haarstudio Ilse’, ‘Mandy’s haarsalon’ geworden. Ik kan het omschrijven met veel woorden, maar kort gezegd: Trots! Een super leuke uitdaging om de salon voort te gaan zetten in het gezellige Aadorp! Mijn naam is Mandy Reekers, ik ben 30 jaar. Samen met mijn vriend Peter en zoontje Mitch wonen we in Albergen. Net als Aadorp, ons kent ons! Wendy Jaspers, een bekend gezicht voor elke vaste klant in de salon, staat met haar gezelligheid ook voor u klaar! Wij samen, Wendy & Mandy gaan knallen en u bent natuurlijk van harte welkom.

Openingstijden:

dinsdag, donderdag, vrijdag woensdag zaterdag

09.00 tot 17.00 u 13.00 tot 20.00 u 09.00 tot 13.00 u

Mandy’s Haarsalon: Bruglaan 5a, tel. 0546-582323

Jaarverslag Dorpskrant Aadorp

jaargang 38: sept. 2018 tot sept. 2019

Uitgave:

Daarnaast gebruiken verenigingen, clubs e.d. de krant om informatie te delen, o.a.: Plaatselijk Belang Aadorp - Overleg Aadorp Breed - Aadorp Noaberschap - Stichting Gemeenschapscentrum Aadorp - De Tweeklank; Daltonschool – St.Ouderen Aadorp – Eigenwijsje; Kinderopvang - ASV ’57 - ATV De Molenhoek - IJsclub Wintervreugd

De Dorpskrant is bedoeld als doorgeefluik van informative voor en door alle Aadorpers. De krant verschijnt 4 keer per jaar in een oplage van 625 exemplaren en wordt huisaan-huis bezorgd. Op verzoek kan de Dorpskrant per e-mail worden ontvangen. Dit jaar gebruikten 28 adressen deze service. De krant is ook beschikbaar op onsaadorp.nl en via ISSUU.com. De Dorpskrant heeft een eigen Facebookpagina. Gemiddeld telt de krant 32 pagina’s, inclusief advertenties. Een jaargang loopt van september tot september. De krant wordt gedrukt bij MOTAleerwerktrajecten.

Financiën:

In jaargang 38 waren er 21 vaste en 4 eenmalige adverteerders. De opbrengst van de advertenties was € 2287,50. De kosten voor het samenstellen, drukken en bezorgen van de krant bedroegen € 3479,12. Het tekort werd aangevuld uit de reserve. De opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne t.b.v. vervanging laptop was € 224,58.

Inhoud:

De krant kent naast losse artikelen een aantal vaste rubrieken die verzorgd worden door de redactie en enkele schrijvers: Van de redactie – Dorpsagenda - 4Youth; rubriek voor jongeren - 4Kids Only; voor kinderen - De boekenkast van . . . - De kinderboekenplank - Koksmuts; kookrubriek De Dorpskraam; gevraagd/aangeboden Betsie’s puzzle - Piep; cartoon - Geknipt; krantenartikelen over Aadorp(ers) - Nieuws van onze adverteerders – OppasCentrale Belangrijke telefoonnummers – Busverbindingen vanuit Aadorp - actuele adressenlijst van verenigingen, enz.

De redactie:

Op 31 augustus 2018 bestond de redactie uit: Anja Bos (secretaries), Ineke bouwhuis, Marlice Geerlink, Wil Koperdraat (voorzitter) en Marijke Spoor (penningmeester)

26


Adressenlijst 2019 St. Welzijn Ouderen Scoop Stadhuisplein 6 7607 EK Almelo Tel. 0546 813534

Stichting Ouderen Aadorp Dhr. J. Berghuis Iepenweg Zuid 1 7611 KZ Aadorp Tel. 0546 572110 berghuis@hetnet.nl Buurtver. Kerkweg Wordt per 1-1-’20 opgeheven Mw. B. Dooren-Grijsen Kerkweg 8a 7611 BA Aadorp Tel. 0546 860883

Basisschool De Tweeklank Mw. M. Nordt Albardastraat 35 7611 BE Aadorp Tel. 0546 863213 infodetweeklank@sco-t.nl

Buurtver. Peppellaan Dhr. R. Smit Peppellaan 16 7611 BC Aadorp Tel. 0546 813121

St. Avondvierdaagse Aadorp Evelien Bos / Bijen / Wildeboer Meidoornlaan 2 7611 BR Aadorp Tel. 0546 576322 info@avondvierdaagse-aadorp.nl www.avondvierdaagse-aadorp.nl

Eigenwijsje, Kinderopvang Peuteropvang - Kinderdagverblijf - Buitenschoolse opvang Albardastraat 35, 7611 BE Aadorp Mw. A. Soepenberg Tel. 06 22950124

Buurtver. Wilgenstraat Mw. Hendriksen Wilgenstraat 28 7611 AG Aadorp Tel. 0546 871214

Fysio Aadorp Albardastraat 21 7611 BD Aadorp Tel. 0546 860528 info@fysiohetschol.nl

Chr. Jeugdclub “t Anker” Mw. G. Fikken Hedeveld 32 7603 TK Almelo Tel. 06 23040310

Gymvereniging Triade Almelo Locatie: gymzaal ‘t Aahoes Mw. M. Kuiper Vijverlaan 37 7611 BZ Aadorp Tel. 0546 499077 info@sev-aadorp.nl

Herv. Gem. Vriezenveen Krijgerstraat 57 Postbus 21 7679 AB Vriezenveen Tel. 0546 561726

Biljartvereniging ’t Aahoes Secr. dhr. R. Dooren Acacialaan 22 7611 Aadorp Tel. 06 51838340 Biljartvereniging O.G.W. Dinsdagmiddag voor senioren in ’t Aahoes Voorz. dhr. R. de Gruil Secr. dhr. F. Kiestra Adres onbekend: Almelo Dorpshuis ’t Aahoes Albardastraat 20 7611 BD Aadorp Tel. 0546 248882 St.Gemeensch.centrum Aadorp Secr. Mw. E. Baks Eikenlaan 61 7611 AW Aadorp Tel. 06 51613898 info@aahoes-aadorp.nl www.aahoes-aadorp.nl Plaatselijk Belang Aadorp Secr. dhr. Ph. Dhert Rondweg 18a 7611 BP Aadorp Tel. 06 41473475 pba.aadorp@gmail.com

Tennisvereniging ATV “de Molenhoek” Wilgenstraat 62 7611 AB Aadorp Tel. 0546 870936 info@atvdemolenhoek.nl Voetbalvereniging ASV. ‘57 Heuveltjeslaan 5 7611 AT Aadorp Tel. 0546 861709 www.asv57.nl Volleybalvereniging VoVeAa Secr. mw. L. Stokkelaar Berkenlaan 29 7611 AL Aadorp Tel. 0546 490391 IJsclub “Wintervreugd” Secr. dhr. W. Koperdraat Beukenlaan 15 7611 AS Aadorp Tel. 0546 865480 www.wintervreugdaadorp.nl

27

R.K. Par. H. Antonius Abt Oosteinde 19 7671 AR Vriezenveen Tel. 0546 561210 Info.vriezenveen@hpancratius.nl Koninklijke Vriezenveense Harmonie Odeon Schout Doddestraat 46b 7671 GT Vriezenveen Tel. 0546 565886 info@vriezenveenseharmonie.nl St. Dorpskrant Aadorp Mw. A. Bos-Kamphuis Rondweg 20a 7611 BN Aadorp Tel. 0546 861129 dorpskrant.aadorp@gmail.com

Aanvullingen of wijzigingen? . . . laat het ons weten!


Mega zonnepark Aadorp

Belangrijke telefoonnummers

Tarieven advertenties Dorpskrant

1. 112 bij spoed politie/brandweer/ambulance 2. Alarmering via de medische diensten: AED’s hangen bij De Tweeklank locatie Acacialaan + Albardastraat, ASV èn op de hoek Bruglaan/Gravenweg 3. Huisartsenpost: 088-5880588 ZGT Almelo, volg borden spoedpost, Het Soeteman Almelo 4. Politie, Eenheid Oost-Nederland

voor één jaargang = 4 x: - hele pagina,

A4: zwart/wit kleur - halve pagina, A5: zwart/wit kleur - kwart pagina, A6: zwart/wit kleur

€ 180, € 205, € 120, € 140, € 75, € 90, -

eenmalige advertentie: - hele pagina, A4: - halve pagina, A5:

District Twente, basisteam TwenteNoord, Politiebureau: Het Baken 1, Almelo, tel. 0900-8844

- kwart pagina, A6:

5. Stadsdeelbeheer: Jan de Jager tel. 541111 mail: j.dejager@almelo.nl 6. Wijkregisseur: Marcel Pullen tel. 0546-541111, m.pullen@almelo.nl 7. Algemeen gemeente Almelo: tel. 0546-541111 of direct via de website: www.almelo.nl/meteen-melden losliggende stoeptegels, kapotte straatverlichting, ongedierte, eikenprocessierups, zwerfvuil, vernielingen, overlast, hondenpoep en meer . . . 8. Provincie klachtenlijn: 038-4252423 9. Klachtenlijn Prorail: 088-2312000. 10. Eenheid van Wegen en Kanalen H.E.J de Boer, tel. 038-4251341 of tel. 06.51273560 mail: hej.d.boer@prv-overijssel.nl 11. Meldpunt Verkeersonveiligheid Oost Nederland: tel. 0900-2535456 28

€ 55, € 40, € 30, -

De Dorpskrant op de computer èn in

onsaadorp.nl

de site: onder het kopje ACTUEEL

ISSUU.com

de site: zoek op: Dorpskrant Aadorp

of stuur je mailadres naar ons redactieadres voor

een digitale krant:

dorpskrant.aadorp@gmail.com


VRIEZENVEEN Westeinde 19 WESTERHAAR Hoofdweg 152a WIERDEN Stationsstraat 16a www.jagerfinancieeladvies.nl

 glas in lood glasdecoraties  workshops  tiffany 

Een bank waar men nog blij is wanneer U binnenkomt!

W www.glasatelier-artique.nl - M glasatelierartique@hotmail.com

Uw partner voor het totale onderhoud van uw wagenpark Een ruime voorraad onderdelen voor alle soorten voertuigen

Rekos Almelo repareert en reviseert o.a.: Trucks & trailers

Bestelbussen

Personenauto’s en oldtimers Caravans & aanhangers Landbouwvoertuigen

Campers Mobiele kranen Touringcars

Rekos bv | Plesmanweg 22 | 7602 PE Almelo | +31 546-862464 | info@rekos.nl | www.rekos.nl


MOTA biedt mogelijkheden voor uitvoering van uw OPDRACHTEN in: *Machinale houtbewerking *Metaalwerkplaats incl. lassen *Montage / Inpakwerkzaamheden *Elektrotechniek *Catering / Consumptief *Druk / Printwerkzaamheden *Webdesign *Administratie *ICT *Groenvoorziening / Aanleg onderhoud *Autotechniek *Heftruck/VCA

Contactgegevens: MOTA Leerwerktrajecten Plesmanweg 31 7602 PD Almelo Tel.: (0546) 63 31 84 Fax.: (0546) 49 29 04 www.mota.nl Druk: MOTA Leerwerktraject

Profile for Dorpskrant Aadorp

Dorpskrant 39 - 1  

Dorpskrant 39 - 1  

Advertisement