Page 1

Új szezon, új kihívások!

Dorogi FC Hírlevél

2019/2.


Tisztelt Szurkolóink!

Tartalomjegyzék Köszöntő

2

2019 őszi sorsolás

3

Edzői nyilatkozatok

4-5

Új játékosok bemutatása 6-7 Felnőtt csapat A játékos egy napja

8-9

Támogatóink

A csapat összetétele jelentősen átalakult. Szinte minden posztra érkezett új játékos, ami sejtetni engedi, hogy nem voltunk elégedettek a tavalyi szerepléssel és sokkal eredményesebb, látványosabb focit szeretnénk látni idén.

10-11

A tavasz legjobb játékosa 12 Utánpótlás hírek

Új reményekkel, bizakodással és rendkívül sok elvégzett munkával kezdjük meg az idei szezont.

13-15 16

Immár 4. éve bizonyítjuk, hogy ha rendkívüli erőfeszítések árán is, de meg tudjuk tartani NB2-es tagságunkat, és korábbi stabil NB1-es csapatokat láthatunk vendégül a Buzánszky Stadionban. Kérem, minél többen látogassák mérkőzéseinket és remélem élménnyel gazdagon, dorogi sikereket ünnepelve térhetnek majd haza.

Hajrá Dorog!

2

Tisztelettel:

Mayer László

NB II. Merkantil Bank Liga, Dorogi FC 2019. őszi sorsolás Forduló Dátum

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21.

Időpont

2019.08.04 2019.08.07 2019.08.11 2019.08.18 2019.08.25 2019.08.28 2019.09.01 2019.09.15 2019.09.18 2019.09.29 2019.10.02 2019.10.06 2019.10.20 2019.10.27 2019.11.03 2019.11.06 2019.11.10 2019.11.24 2019.12.01 2019.12.08 2019.12.15

Hazai

Vasárnap, 17:30 Szerda, 17:30 Vasárnap, 17:30 Vasárnap, 17:30 Vasárnap, 17:30 Szerda, 17:30 Vasárnap, 16:30 Vasárnap, 17:00 Szerda, 16:00 Vasárnap, 17:00 Szerda, 15:00 Vasárnap, 17:00 Vasárnap, 14:30 Vasárnap, 13:30 Vasárnap, 13:30 Szerda, 13:30 Vasárnap, 17:00 Vasárnap, 13:00 Vasárnap, 13:00 Vasárnap, 17:00 Vasárnap, 13:00

Vendég

DOROGI FC VASAS FC NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC DOROGI FC DOROGI FC MTK BUDAPEST VÁC FC DOROGI FC DOROGI FC BUDAFOKI MTE BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ DOROGI FC DOROGI FC SZOMBATHELYI HALADÁS GYIRMÓT FC GYŐR DOROGI FC DOROGI FC BFC SIÓFOK SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA DOROGI FC DOROGI FC SZOLNOKI MÁV FC AQVITAL FC CSÁKVÁR DOROGI FC DOROGI FC BUDAÖRS DOROGI FC WKW ETO FC GYŐR SOROKSÁR SC DOROGI FC DOROGI FC BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FC AJKA DOROGI FC DOROGI FC DUNA ASZFALT TLC KAZINCBARCIKA DOROGI FC VASAS FC DOROGI FC DOROGI FC NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

3


Interjú Németh Szabolcs vezetőedzővel

Interjú Balogh Pál szakmai igazgatóval

A következő bajnoki idényben ismét Németh Szabolcs irányítja a Dorogi FC-t. Az UEFA Pro licenccel rendelkező edző a 2016-os NBII-be történő feljutást követően csapatunkat a második liga előkelő nyolcadik helyére vezényelte a nálunk töltött utolsó évében. Az igazolásokról, a bajnokságról kérdeztük a régi-új vezetőedzőt.

Több kreativitás, új játékosok, tudatos igazolások. Balogh Pál szakmai igazgatót – aki immár a második szezont irányítja a Dorogi FC-nél – kérdeztük a 2019-2020-as bajnokságra való felkészülésről.

Milyen célokkal vág neki a csapat a 2019-2020-as bajnoki szezonnak? Ahogy elterveztük a munkát, szépen haladunk a felkészülésben, amelyet szerencsére komoly sérülések nélkül végzünk június közepétől. Megtaláltuk a közös hangot a szakmai stábbal és a játékosokkal is: célunk, hogy eredményesek legyünk, büszkék lehessenek ránk a dorogi szurkolók. A felkészülési időszakban számos igazolás történt. Minden posztra megtalálták a megfelelő játékost? Gyakorlatilag július elejére csaknem befejeztük az igazolásokat, így a heti hét közös edzésen már csaknem a teljes csapat együtt készülhetett a bajnokságra. Úgy igazoltuk a labdarúgókat, hogy a teljesítményük, eredményességük mellett vizsgáltuk azt is, ki milyen karakter, hogyan tud beilleszkedni a híresen összetartó dorogi csapatba. Sok fiatal érkezett hozzánk, ami előremutató. Ha már a fiatalokat említette. Több helyi nevelésű játékos is bekerült a csapatba. Kiemelném Barna Gergőt, aki szorgalmának, tehetségének köszönhetően még sok örömet fog szerezni a dorogi szurkolóknak. Velünk készül a bajnokságra, sőt több alkalommal szerepet is kapott már a felkészülési mérkőzéseken. Kemény, feljutásra esélyes csapatok ellen lép pályára a Dorog már augusztusban. Hogyan készülnek a megmérettetésekre? Egyszer kell játszani mindegyik gárdával. Örülök, hogy a bajnokság elején már megméretődünk azokkal, akik az NBI-ből érkeztek a második ligába, illetve azokkal, akik kimondva is az első osztályba készülnek. A Vasas, az MTK és még számos jó csapat lesz ellenfelünk a szezon elején. De jónak tartom, hogy hazai pályán léphetünk elsőként pályára. Bízom benne, hogy a kemény munkát eredményre válthatjuk.

4

Hogyan készülnek az új bajnoki szezonra? Számos újonnan igazolt játékos érkezett a csapathoz. Tudatosan, posztokra hívtuk meg a labdarúgókat. Elsődleges célunk a csapat szerkezetéhez igazítva a középpálya megerősítése és a kapus posztok megbízható hálóőrökkel való betöltése volt. Fontosnak tartom, hogy több hazai nevelésű utánpótlás labdarúgó is szerepet kap a következő bajnokságban. Barna Gergő mellett Szatmári Kevin is részt vesz a felnőtt csapat edzésein. Kiváló kollektíva van a Dorogi FC-nél, befogadták az új játékosokat. Bízom benne, hogy minden mérkőzésen kreatív csapatjátékot mutathatunk majd szurkolóinknak. Kemény mérkőzések várnak csapatunkra már a bajnokság első fordulóiban. A tavalyi szezon sem sétagaloppal indult, de az idei sorsolást látva valóban nehéz mérkőzések várnak ránk már augusztusban. Mindenesetre az NBI-be készülő gárdák is a csapatépítés elején tartanak. Egy lépéssel előttük kell járnunk: gondolkodásban és fizikai teljesítményben is. A régi-új csapattal milyen eredményt remél a fordulók zárásaként? Mindenképpen jobbat, mint az előző bajnokságban. Csapatunk összetartó, játékosaink kiváló összjátékra képesek. A legtöbb hazai klubhoz hasonlóan megérdemelnének egy új – vagy megújult – létesítményt, amely remélem jövőre realizálódik. A klub évszázados múltja és jövője miatt ez jelentős előrelépést jelenthetne az eredményesség terén is. Sérülések nehezítik a nyári felkészülést? Mészáros Áronnál sajnos még nem teljes a felépülés, egyelőre nem vehet részt edzéseinken. A többiek szerencsére kiváló fizikai állapotban vannak, így a heti hét edzésen és a mérkőzéseken megfelelő ütemben készülhetünk a bajnokságra. A felkészülési meccseken a próbajátékosok teljesítményét nézzük elsősorban: sok mindent le lehet szűrni, hogyan döntenek egy-egy szituációban. Úgy gondolom, több posztra kiváló labdarúgókat – szakmailag és emberileg egyaránt – sikerült igazolnunk, de augusztus 31-ig még egy-két új játékos érkezhet Dorogra.

5


Új játékosok bemutatása Takács Péter (29) A középpályás játékos Diósgyőrben kezdte pályafutását. 13 éves korában került a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára, majd bemutatkozhatott a Diósgyőr felnőtt csapatában. Az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett csapat tagja volt Egyiptomban, akkor három mérkőzésen is pályára lépett. Kölcsönjátékosként járt Pápán, majd ismét a Diósgyőrt erősítette. Később a Mezőkövesden játszott, ahol házi gólkirály és a csapat kapitánya volt. Egy évet töltött Békéscsabán, majd Cegléden és Kazincbarcikán is erősítette a profi csapatokat. 126 NBI-es meccsen játszott (7 gólt szerzett), NBII-ben 75 mérkőzés alatt 30 gólt szerzett. Vendégjátékosként több alkalommal járt Dorogon, ahol a mérkőzések jó hangulata megfogta. Kis klub, nagy múlttal, erős szurkolótáborral, amelyeket becsben kell tartani – vallja. Földi Botond (17) Óvodás korában kezdett futballozni. A váci évek után a Puskás Akadémián nevelkedett, majd a Vasas Kubala Akadémiára került. Profi pályafutása a Mezőkövesdhez való igazoláskor kezdődött. Másfél éven keresztül volt labdarúgója a klubnak, amikor Ceglédről keresték meg a támadó, támadó középpályás poszton játszó fiatalembert. Szeretné meghálálni a Dorogi FC bizalmát, bízik benne, hogy sok lehetőséget kaphat a klubunknál.

Albert Ádám (28) Támadó középpályás poszton játszik a Vácott nevelkedett labdarúgó, aki az Eger NBI-es csapatában is futballozott. Kaposvárra került, ahol kezdetben az NBI-ben, majd az NBII-ben szerepelt csapatával. Futballozott a Somos SE-ben, Cegléden majd másfél évig a Soroksár gárdáját erősítette. Legutóbb Jászberényben mutatkozott be, onnan igazolt a Dorogi FC-hez. Bízik abban, hogy a kemény edzésmunkának, az edzői háttérnek köszönhetően ismét a csúcsformáját tudja hozni.

Forró Gyula (31) Huszonnégy éve futballozik a bal hátvéd poszton szereplő játékos. Tótkomlóson született és nevelkedett. Az NBI-ben játszó Békéscsaba ifi labdarúgója volt, majd hat éven keresztül az MTK csapatát erősítette. Kecskemét NBI-es csapatában három évig szerepelt, majd az Újpesthez igazolt, ahol háromszor válogatottként lépett pályára. A Puskás Akadémián eltöltött másfél esztendő után a Nyíregyháza gárdájának erős tagja volt. Onnan érkezett a Dorogi FC-hez. Bízik abban, hogy a csapat erejével, a játékosok egyéni tudásának maximalizálásával a tabella minél előkelőbb helyén végezhet a Dorog. Lencsés Balázs (21) Négy és fél éves korától a Videoton labdarúgója. A klub utánpótlás korosztályait végigjárva, U19-es játékosként kapott először profi szerződést. A Fehérvár 2. csapatában játszott, majd fél éven keresztül kölcsönjátékosként lépett pályára Zalaegerszegen. 2018 telétől a Fehérvár 1. gárdájában szerepelt. A bal belső védő poszton játszó fiatalember a Dorogi FC-ben szeretne minél több szerephez jutni. Fontos számára, hogy a tradicionális klubnak lelkes a szurkolótábora.

Csillag Dárius (24) A Honvéd Akadémián nevelkedett, több poszton is bevethető (elsősorban) belső középpályás, a Kecskemét NBI-es csapatában mutatkozott be profiként. Két év után Budaörsre igazolt. Az NBII-es csapatnál újabb két évet töltött, majd a Soroksár játékosa volt egy esztendőn keresztül. A Dorogi FC-be Vácról igazolták. Régóta ismeri csapattársát, Papp Mátét és az edzőket. Klubunk családias légköre fogta meg leginkább, az egységes, a pályán és a pályán kívüli életben is összetartó közösség.

Délczeg Gergely (32) A csatár poszton játszó labdarúgó a REAC-nál nevelkedett 8-19 éves kora között. Már akkor bemutatkozott az első osztályban. A Zalaegerszegre igazolt, majd egy év után a Siófok játékosa lett. A Balaton partján töltött első évében házi gólkirályként ünnepelték. Tizenhárom góljával hozzásegítette klubját ahhoz, hogy az NBI-ben folytathatta csapata. A következő évben ismét házi gólkirály lett. Siófokról a Honvédhoz igazolt, majd 3 év után a Paks játékosa lett. Később a Zalaegerszeget és a Honvéd csapatát erősítette. Legutóbb Kisvárdán töltött el három és fél bajnoki szezont, tavaly sajnos egy sérülés akadályozta a pályán való szereplését. Célja, hogy a Dorogi FC színeiben minél több alkalommal játszhasson és gólokra válthassa játéktudását. Borsos Vilmos (18) Szigetszentmiklósról származik a 15 éves koráig mezőnyjátékosként szereplő labdarúgó. Kapusként Csepelen, a Halászi Focisuliban mutatkozott be. Visszaigazolt Szigetszentmiklósra, ahol az utánpótlás korosztály mellett több alkalommal készülhetett a felnőtt csapattal. A Videotonnál edzett másfél évig. Megvásárolta a Paks csapata, onnan pedig a Budaörs NBII-es klubjába került. Örömmel érkezett Dorogra, ahol már több alkalommal járt vendégként. A mérkőzések hangulata már akkor is magával ragadta.

Nyíri Vince (18) Jobb védőként lép pályára immár a Dorogi FC színeiben, aki pályafutását Hévízen kezdte. A szombathelyi Illés Akadémián öt évet töltött el. Kiváló közösség fogadta városunkban. Legfontosabb célja a fejlődés, amelyhez minden körülmény adott Dorogon. A fiatalember bízik abban, hogy a tabella előkelő helyén végezhet csapatunk.

Németh Ádám (19) A csatár Nyíregyházán nevelkedett, kilenc éven keresztül volt ott az utánpótlás csapatok játékosa, majd az MTK-hoz igazolt. Három évet töltött el a kék-fehéreknél. Kétszer a bajnokság gólkirálya lett az első osztályban. Bízik abban, hogy Dorogon is hasonló teljesítményt nyújthat majd a csapattal és előkelő helyen végeznek a 2019-2020-as bajnokságban.

Mursits Roland (28) Kapus posztra igazolt a Dorogi FC-hez az Illés Akadémián nevelkedett játékos. Az utánpótlás válogatott tagja volt 17-20 éves kora között. 18 éves korában kapta első profi szerződését a Haladásnál, ahol öt évig volt a keret tagja. Később Békéscsabán volt a kapu őre, ahol csapatával feljutott az NBI-be. A Dorogi FC-hez – Németh Szabolcs, Balogh Pál és Miskei Attila kérésére – 2,5 év után a Ceglédről igazolt. Elmondása szerint több lehetőség közül választotta a Dorogi FC-t. Jó szezont, összetartó csapatot és a tabella első felében való zárást szeretné a következő bajnokságban.

6

7


A Dorogi FC NB II-es felnőtt labdarúgó csapata, 2019

Felső sor (balról jobbra): Borsiczki Marcell Bendegúz, Fürjes Ádám, Németh Ádám, Nyíri Vince, Dlusztus András, Mursits Roland, Borsos Vilmos, Berkó Ádám, Délczeg Gergely, Albert Ádám, Vígh Ádám, Vajda Gellért Középső sor: Takács Péter, Ungvári Máté, Dr. Rátkai Márton csapatorvos, Horváth Zoltán kapusedző, Balogh Pál szakmai igazgató, Németh Szabolcs vezetőedző, Tóth László technikai vezető, Fenyvesi László edző, Havrán József erőnléti edző, Harmat József manuál-terapeuta, Lencsés Balázs, Paudits Patrik

8

Alsó sor: Mészáros Áron, Kitl Miklós, Nagyházi Dávid, Lénárth Tamás, Földi Botond, Barna Gergő, Beke Péter, Csillag Dárius, Papp Máté, Sitku Illés, Forró Gyula

9


A játékos egy napja Kitl Miklós Kitl Miklós kiegyensúlyozott, felkészült játékos. Az előző bajnoki szezonban azonban nem csak a pályán mutatta be tudását. Nyár elején diplomázott a Miskolci Egyetem Államés Jogtudományi Karán.

Gratulálok diplomádhoz! Fellélegeztél? Még nem igazán volt időm fellélegezni, hiszen az államvizsgát követően már elkezdődött a felkészülési időszak. A labdarúgás mellett a tanulást is folytatom. Az igazságügyi igazgatási szak elvégzése után azonnal jelentkeztem a jogász képzésre. Szeretném a későbbiekben sportjogászként folytatni tanulmányaimat. Hogyan telt a nyár, az alapozási időszak? Hogyan telnek napjaid? Naponta két edzéssel, felkészülési mérkőzésekkel, közös ebédekkel. A Schmidt lakótelepen élek, közel a pálya, amely nagyon kényelmes. Felkelek, megreggelizem – sajnos egyelőre egyedül. Keresem a lelki társam. Szabadidőmben – az edzések között és esténként – sokat olvasok. Elsősorban sportolókkal készített életrajzi- és interjúkötetek érdekelnek, de szeretem a pszichothrillereket is. Gyakran megyek barátaimmal Budapestre moziba. Beülünk kávézókba, jókat beszélgetünk. Két teljes és egy csonka bajnoki szezont töltöttél már a Dorogi FC-nél. Hogy érzed magad? Szeretek itt lenni. Nyáron lejárt a szerződésem, de a kölcsönös elégedettség miatt megegyeztünk: maradok.

10

A tavaszi szezonban melyik volt számodra a legemlékezetesebb mérkőzés? A Mosonmagyaróvár elleni meccset mindenképpen fontosnak tartom. Akkor volt az edzőváltás, nehéz helyzetben volt a csapat, mégis sikerült mentálisan és fizikálisan is úgy teljesítenünk, hogy 1:3-as győzelmet arattunk idegenben. A 90. percben rúgott gólom emlékezetes számomra. Az volt az első gólom a 2018/2019-es tavaszi szezonban. Nyaralni voltál ezen a nyáron? Nagymamámhoz minden évben kiutazom Szerbiába. Egy hetet töltöttem nála. Szüleim, bátyámmal együtt a háború elől jöttek át Magyarországra. Zentán születtem, de kisgyermekkorom óta már Magyarországon élek. Mindkét testvérem (bátyám és az öcsém is) labdarúgó. A családi programokat erősen meghatározza, hogy mindhármunk hétvégéi foglaltak. De amikor csak tehetem, megnézem őket a pályán, ahogy ők is jönnek, amikor tudnak.

NÉVJEGY

Születési idő, horoszkóp: 1997. június 1., Ikrek Kedvenc hobbi: olvasás Kedvenc ital/étel: limonádé, mindenevő Kedvenc utazási cél: Szerbia (nagymamájánál tölt minden évben legalább egy hetet) Kedvenc sportoló:

Zlatan Ibrahimović

Cristiano Ronaldo

Roger Federer

11


A tavasz legjobb játékosa PAUDITS PATRIK A Dorogi FC-nél töltött első bajnokság tavaszi félévének legjobbja Paudits Patrik (25) lett a szurkolók döntésének értelmében. A sportbarátok voksait a szép góloknak és az átgondolt helyzetkihasználásnak is köszönheti. Nagy örömmel töltött el, hogy engem ért a megtiszteltetés, a szurkolók legtöbbje rám szavazott, én lehettem a tavasz legjobb játékosa. Jól érzem magam a klubnál és ez nagyban köszönhető nekik is. A pályán hallom minden szavukat, megerősítenek a bíztató hangok. Milyen volt a nyári felkészülés? Kemény alapozási időszakon vagyunk túl Németh Szabolcs vezetőedzőnek köszönhetően. Napi két edzés, több felkészülési mérkőzés várt ránk június közepétől. Szükség volt erre, mert a bajnokság elején már három kemény ellenféllel találkozunk. Melyik volt számodra a tavasz legemlékezetesebb mérkőzése? A Budaörs elleni meccs, amikor az edzőváltás miatt sok kérdés volt bennünk. A hazai közönség előtt két gólt szereztem. Fenyvesi László és Balogh Pál jól vezette a csapatot, összetettek bennünket fejben. Mit vársz a 2019/2020-as bajnokságtól? Jól kell szerepelnünk mindegyik mérkőzésen. Szeretném, ha csapatunk a kitűzött célokat elérné, ugyanakkor az egyéni teljesítmények is kiemelkedőek lennének. Bízom benne, megússzuk sérülések nélkül. Sajnos nekem is mindkét lábamban volt már keresztszalag szakadás, így erre vigyáznom kell. Az ősszel még küzdöttem sérülésemmel, de Havrán József erőnléti edzőnek köszönhetően rendben vagyok. Azért is fontos ez számomra, mert nagy álmom, hogy a jövőben szerephez juthassak az NBI-es bajnokságban.

12

Utánpótlás hírek U7-8 – Szabó Ferenc és Janetka Zoltán edzők

A legkisebbekkel hetente két alkalommal foglalkoznak az edzők (augusztus 21-től). Ebben az életkorban a labdarúgás megszerettetése a legfontosabb cél az alapvető technikák elsajátíttatása mellett. A gyerekekkel a Bozsik-tornákon szerepelnek, de számos meghívásos és saját rendezésű kupán is részt vesznek. A 7-8 éves korosztályba továbbra is szeretettel várják az újonnan jelentkező gyerekeket.

U9 – Kovács Bence edző

A 2019/20-as szezonban ismét az U9-es legénységgel foglalkozom. Heti 3 edzésprogrammal vágunk neki az új szezonnak, tehát már eggyel több edzésük lesz, mint tavaly. Az alközponti Bozsik-tornákon veszünk részt: több alkalommal mérkőznek meg a környékbeli települések korosztályos labdarúgóival a Monostori Tivadar Utánpótlás Nevelő Centrumban. Az adott korosztályban leginkább a technikai elemek oktatása a fő tényező. Továbbá a taktikai elemek sem hanyagolhatók el, mint például labdatartó játékok, 3-4 ember együttműködése, létszámfölényes játékok, jó döntési helyzetek, de ahhoz, hogy ez jól működjön, a technikai elemek elsajátítása elengedhetetlen. A harmadik aspektus a kondíció, amely ugyan még játékosabb formában, de már szerepel az edzéseken, hiszen a játékosoknak fizikailag is fejlődni kell.

U11- Csapó Károly edző

A Dorogi FC U11-es játékosait edzi hetente háromszor Csapó Károly edző. Néhányan részt vehetnek heti 1x Vigh Ádámnál egyéni képzésen. A csapat fele az alközponti, a többi játékos a kiemelt régiós Bozsik-tornákon szerepel majd. Az edzéseken való aktivitás és a Bozsik tornákon nyújtott teljesítmények alapján a csapatok összetétele változhat majd. Az U11-es labdarúgóknál az edzéseken a legfontosabb az egyéni képzés, de hangsúlyt kap már a csapatjáték erősítése, a gyorsaság, illetve a kognitív képességek fejlesztése is.

U12 – Faragó Szabolcs edző

Az U12-es csapat létszáma 20 fő, heti három edzéssel, plusz egy egyéni képzéssel készülnek hétről hétre. Az edzéseken az egyéni képességek fejlesztésén van a fő hangsúly, emellett kisebb csoportokban sajátítják el a különféle játékhelyzeteket. Két fronton is versenyeztetve vannak a gyerekek. Az MLSZ U12 első osztály Közép-Nyugat bajnokságában, illetve az MLSZ Alközponti Bozsik-tornáin szerepelnek. A következő idényben szeretnék a bajnoki mérkőzéseken megnehezíteni ellenfeleik dolgát.

U13 – Bokán János edző

Heti 3 edzéssel, hathetes felkészülési időszak után vágunk neki a bajnokságnak. Párkány és Tatabánya ellen felkészülési mérkőzések is várnak ránk. Az edzéseken rengeteg hangsúlyt fektetünk a labdakihozatalra és a sok passzos játékra, az egységes csapatjátékra. Bajnoki rendszerbe fogunk játszani, heti mérkőzéseink lesznek és természetesen még résztveszünk az Alközponti Bozsik Tornákon is havi két alkalommal. Remélem sokat fog segíteni a gyerekek fejlődésében a sok mérkőzés.

U14 – Farkas László edző

Jelenleg heti 3, majd augusztustól heti 4 edzéssel és edzőmérkőzésekkel készülnek U14-es csapatunk tagjai. Várhatóan az MLSZ Serdülő U14 II. Oszt. Közép B csoportjában szerepelnek majd. Farkas László edző szeretné, ha minél több sikerélményben lenne részük a labdarúgóknak a bajnoki mérkőzéseken. Az edzéseken a nagypályás labdarúgás alapjainak az elsajátítása, a labdabiztonság növelése, az egyéni teljesítmény fejlesztése mellett a csapatteljesítmény javítása a cél ebben a szezonban.

13


U9

U15 – Varga János edző

U7

Júliusban és augusztusban heti 4 edzéssel és hetente 2 edzőmérkőzéssel készültek a bajnoki szezonra U15-ös játékosaink. Szeptembertől heti 4 edzés és egy egyéni képzés vár rájuk. Továbbra is az MLSZ U15-ös bajnokságában szerepelnek. Ennél a korosztálynál fontos a játékosok személyiségének fejlesztése. Szeretnénk intelligens, kreatív labdarúgókat képezni, akik megértik a játék lényegét és a maguk szintjén, a maguk adottságai mentén, képesek fejlődni.

U17 – Szalai Áron edző

A felkészülési időszakban heti négy, (később ehhez jön a 5. kiemelt edzés) edzéssel készülnek a harmadosztályú bajnokságban való szereplésre U17-es csapatunk tagjai. Külön posztspecifikus képzést kapnak a játékosok az edzéseken, hiszen ebben az életkorban már maximálisan kialakul, ki melyik poszton a legerősebb, hol vethető be leginkább. A csapat 20 fős kerettel kezdheti meg a nagypályára való felkészülést, a játékelemek gyakorlását.

U8 U11

U19 – Fenyvesi László edző

Július 15-én heti 4-5 edzéssel megkezdte a felkészülést a következő szezonra U19-es csapatunk. Hétvégente felkészülési mérkőzéseken léptek pályára. Nemzetközi találkozók, felnőtt együttesek és korosztályos ellenfelek szerepeltek programjukban. A III.osztály Közép „B” csoportjába kaptak besorolást, ahol 14 csapat fog szerepelni. U19-es csapatunk magját, a korosztálynál fiatalabb labdarúgók alkotják, szinte nincsen utolsó éves ifi játékos a keretben. Szeretnének idén is sikeres szezont zárni, amiért minden nap keményen fognak dolgozni. A tavalyi keretből Faragó Bálint távozott a Vasas Kubala Akadémiához. Érkezők: Kapás Mátéval erősítettek kapusposzton és Horváth Gyula érkezett az FC Esztergom csapatából a támadósorba. A tavaszi szezon végén három alkalommal Barna Gergő pályára léphetett az NB II-es felnőtt csapatban, sőt pontot jelentő gólt is szerzett az utolsó fordulóban. Fenyvesi László edző szerint a dorogi utánpótlás játékosoknak extra lökést adhat, hogy a tehetség mellett, szorgalommal és alázattal messzire lehet jutni.

U16 Lány csapat – Hidasi Milán és Hidasiné Nánási Nikolett edzők

U16 U17

Az országos U16 leány 3/4 pályás bajnokságban, a megyei U15 leány torna rendszerű és az U17 leány futsal bajnokságokban fogunk szerepelni csapatunkkal. Az adott korosztály felkészítésénél sok mindenre kell figyelnünk, a feladat nagyon összetett: életkorban és játékévekben jelentős eltérés van a lányok között. Együtt edz a 11 éves a 15 évessel, van aki 4 éve focizik, van aki 4 hónapja. Vannak akiknek az alapoktól kell kezdeni a felkészülést. A technikai tudás mellett meg kell adnunk és tanítanunk a lányoknak azokat az értékeket, amit ez a játék adhat és taníthat. A tisztelet, az összetartozás, az egymásért küzdés, a játék és csapat iránti alázat.

U19 Lány csapat - Sersztnyev Richárd edző

Az U19-es női csapatban a már régebb óta Dorogon futballozó és a most újonnan érkező játékosokat kell jó közösséggé és csapattá alakítanunk, így már júliusban elkezdtük a munkát alapvetően heti 3-4 edzéssel. A tavalyi évhez hasonlóan, az U19-es országos bajnokság másodosztályában versenyzik majd csapatunk, kiegészítve a téli szünetben tartandó megyei futsal versennyel. Mind fizikálisan, mind mentálisan szeretnénk a lehető legjobb szintet elérni a bajnoki rajtig, de elsődleges célunk, hogy a játék alapjaival legyen tisztában mindenki, erre építve pedig majd folyamatosan tudunk fejlődni mérkőzésről-mérkőzésre.

U19

U10 U12

14

U15

15


Vásároljon Dorogi FC-s mezt és szuveníreket a Ficak Sportboltban! Esztergom, Arany János u. 8. tel.: 06 33 311 555 mobil: 06-70-372-5009

Hirdessen Ön is a stadionban és a Monostori Tivadar Utánpótlás Nevelő Központban! Hirdetőtáblák 2500 x 1250 mm méretben

Információ:

www.dorogifc.hu Támogatóink:

Dorogi fiókja

Profile for dorog9

Dorogi FC Hírlevél 2019/2.  

A Dorogi FC legújabb Hírlevelében Németh Szabolcs vezetőedzővel és Balogh Pál szakmai igazgatóval készített interjúk mellett bemutatjuk az ú...

Dorogi FC Hírlevél 2019/2.  

A Dorogi FC legújabb Hírlevelében Németh Szabolcs vezetőedzővel és Balogh Pál szakmai igazgatóval készített interjúk mellett bemutatjuk az ú...

Profile for dorog9
Advertisement