Zomeraanbieding 2022 jeugdboeken La zeta

Page 1


AUGUSTUS

2022

Ik wacht, maar waarop? Op een man met armen vol bloemen en lieve woorden. Een man die naar me kijkt, die me ziet. Die met me praat, die me hoort. Een man die huilt om mij. Maram Al-Masri

Gabriele Clima schrijft boeken voor jongeren en won daarmee al regelmatig prijzen. In 2017 won hij de Andersenprijs voor het beste kinderboek én de IBBY International Collection of Outstanding Books for Young People with Disabilities en in 2021 was hij drie keer genomineerd voor kinderboekenprijzen. Clima bezoekt graag en vaak middelbare scholen waar hij met de leerlingen praat over de thema’s uit zijn boeken: milieu, mensenrechten, racisme, beperkingen en inclusiviteit.


ZOMER

2022

Doorlopen ___________________ Gabriele Clima

Salìm verzamelt boeken uit door bombardementen verwoeste huizen in Aleppo. Tot hij met zijn vader de stad ontvlucht met de hulp van mensensmokkelaars. Het wordt een tocht vol ontberingen en bedrog. Fatma is gelukkig in Damascus met haar vriendinnen en opa, ook al is haar vader streng en haar broer veranderd. Dan verhuizen ze naar Raqqa, gaat ze naar de Koranschool en komen er geweren in huis. En Fatma krijgt een fatale opdracht. € 17,00 21 X 14 CM 160 BLZ. HARDCOVER ISBN: 978-94-92197-05-4 NUR 284

• • • •

Inclusiviteit Oorlog, vluchten Jeugdroman Gedichten • 12-15 jr • Won de Napolitaanse Minervaprijs voor jeugdliteratuur ’Je leest het in één ruk uit.’ - Leggereacolori.it

‘Een meerstemmig lied op de tonen van de Islam’ - Farid Adly, schrijver en journalist


REEDS VERSCHENEN

“Wat wíj hier willen, is de weg naar de waarheid volgen, de weg naar de kennis. Langs het pad van het goede. En wat er gebeurt als we de geheimen van het bestaan op aarde hebben ontrafeld, weet niemand.”

Carlo A. Martigli werd journalist en schrijver na een carrière in de financiële wereld. Zijn grote doorbraak als schrijver van historische romans had hij met de thriller 999. De historische kinderboeken van Martigli Il custode di Leonardo en L’apprendista di Michelangeo (Het geheim van Michelangelo) zijn bestsellers in Italië. Ze zijn in meerdere talen vertaald.


ZOMER

2021

Het geheim van Michelangelo ___________________ Carlo A. Martigli

Het is 1534. Jacob komt in Rome in de leer bij meesterschilder Michelangelo Buonarroti! Hij kan zijn geluk niet op. Maar al snel blijkt dat Michelangelo in duisterder zaakjes verwikkeld is dan alleen schilderwerk voor de paus. Als de paus sterft en Michelangelo van zijn dood beschuldigd wordt, besluit Jacob grondig uit te zoeken bij wat voor man hij nu echt in de leer is. Een spannende Dan Brownachtige thriller in het Renaissance Rome. Een reis vol intriges en kunstwerken. € 18,50 21 X 14 CM 270 BLZ. PAPERBACK ISBN: 978-94-92197-04-7 NUR 280

• • • •

Kinderboekenweek 2020 Mysterie, avontuur, kunst Jeugdroman 10+

’Een verhaal dat je meezuigt en pagina na pagina doet omslaan.’ - Sololibri.it ‘Geschreven voor 10+ maar intrigerend voor iedereen.’ - Libro guerriero


“Ieder heeft zijn eigen verhaal, is zijn eigen kleine brief. Maar er is meer. Want als je reist, start je een avontuur dat je verandert en op het moment dat je aankomt, ben je niet meer wie je was toen je vertrok.”

Christian Antonini woont in Lecco, in Italië, met zijn gezin en vijf katten, een hond en een legertje boekpersonages. Antonini is spelletjesuitvinder, journalist, vertaler en schrijver. Met zijn kinderboekendebuut in 2016 won hij twee belangrijke prijzen. Intussen heeft hij 3 kinderboeken geschreven, waaronder Een brief met vlechtjes, en zijn er nog vier boeken en talloze verhalen van zijn hand verschenen.


Vele toprecensies!

AUGUSTUS

2019

Een brief met vlechtjes ___________________ Christian Antonini

Mexico, 1914. Johanna wordt door haar vader op de trein naar Amerika gezet. Niet met een gewoon kaartje, maar verstuurd als brief, met postzegels en al! De reis is lang en barst van de bijzondere ontmoetingen. Want wie houdt er nou niet van brieven, vol van de verhalen en liefde van de afzender? Dan rijdt de trein zó de Mexicaanse revolutie in. Pancho Villa en zijn rebellen nemen de trein over. En dat is het begin van een waanzinnig avontuur.

€ 16,50 21 X 14 CM 240 BLZ. HARDCOVER ISBN: 978-94-92197-03-0 NUR 283

• • • •

Kinderboekenweek 2020 Mexico, begin 20e eeuw Geschiedenis, avontuur, filosofie 11+

‘Veelzijdig en leerzaam verhaal met veel personages en bijzondere metaforen’ - NBD Biblion ‘Een instantklassieker.

Must read voor alle tieners’ - Lookie Boekenhoek boektrailer


REEDS VERSCHENEN

Hij keek hem strak aan, kneep hem in zijn nek en met zijn gezicht vlak voor het zijne zei hij: ‘En jij wilt toch gerespecteerd worden, of niet?’ ‘Als u wilt, don Salvo.’ ‘Horen jullie dat? Als u wilt. Goed zo, zo hoort dat, jongen. Meteen begrijpen, zodat ik mijn adem niet verspil.

Luisa Mattia is een Italiaanse jeugdboekenschrijfster met veel boeken op haar naam. Met Maffiajongen won ze de Italiaanse Jeugdboekenprijs Pippi. Voor haar hele oeuvre won ze in 2008 de Premio Andersen.


REEDS VERSCHENEN

Maffiajongen Luisa Mattia

Antonio is veertien. Hij woont in Palermo, in een wijk met weinig hoop op een goede toekomst. Antonio’s grote voorbeeld is zijn broer, Pedro, die ‘geroepen’ wordt door don Salvo. Antonio is enorm trots op de stap die Pedro zet en hij kan niet wachten tot hij zelf ook hetzelfde aanzien als zijn broer zal hebben. Totdat Antonio ontdekt wat de toetredingsproef is geweest, die Pedro heeft afgelegd. Alles waar hij tot dan toe in heeft geloofd staat op losse schroeven en hij staat voor een moeilijke keus. Een indringende, spannende young adult over loyaliteit en groepsdruk.

€ 11,00 21 X 14 CM 112 BLZ. PAPERBACK ISBN: 978-94-92197-00-9 NUR 284

• Beste jeugdboek van Italië 2006 • Thema’s: maffia, groepsdruk, keuzes maken • Jeugdthriller • 14+ ‘Stoppen met lezen is geen optie voor je de laatste pagina bereikt hebt.’ Nelly Hofman Boekenbijlage.

boektrailer


REEDS VERSCHENEN

Inspecteur Sarti

De moord in de kleedkamer Loriano Macchiavelli

Een mooie zondagmiddag, een spannende honkbalwedstrijd. Maar dan wordt er in de kleedkamer van de honkbalclub een dode man gevonden. Ineens moet inspecteur Sarti aan het werk. Hij staat voor raadsels: iedereen lijkt verdacht, niemand heeft een alibi, niets klopt. Als dan ook nog zijn jonge vriend Spriet vermist wordt en inspecteur Sarti voor zijn leven vreest, dringt de tijd om de zaak op te lossen. Als dat maar lukt.

€ 11,00 21 X 14 CM 132 BLZ. HARDCOVER ISBN: 978-94-92197-01-6 NUR 283

• Échte jeugddetective à la ‘Brunotti' van Donna Leon • Thema’s: misdaad, speuren, humor • 12+ Opstap naar volwassen detectives!

boektrailer


REEDS VERSCHENEN

De gitaarmoord Loriano Macchiavelli

Inspecteur Sarti maakt graag een ommetje door zijn wijk. Tot er plotseling wordt geschoten in het café. Er valt zelfs een dode. Wie is de moordenaar? En wie steelt er deurmatten, sleutels en een gitaar!? Inspecteur Sarti heeft nog nooit zo’n vreemde zaak moeten oplossen. En Spriet? Die spijbelt om een handje mee te helpen, maar loopt dan zelf groot gevaar.

€ 11,00 21 X 13,5 CM 132 BLZ. HARDCOVER ISBN: 978-94-92197-02-3 NUR 283

boektrailer

• Échte jeugddetective • Thema’s: misdaad, racisme, humor • 12+


La zeta Boeken is een kleine, zelfstandige uitgeverij. We maken graag boeken voor jonge mensen, omdat we lezen heel erg leuk én belangrijk vinden. We houden van eigenzinnige boeken, die net ietsje anders zijn. Boeken waar je even over moet nadenken, waar je bij kunt wegdromen, kunt lachen of die zo spannend zijn dat je er helemaal in op gaat. Al onze boeken zijn verkrijgbaar via je lokale boekhandel, de online boekhandel of rechtstreeks via onze webshop.

Uitgeverij La zeta Etudestraat 20 5245 AP Rosmalen

facebook.com/Lazeta.nl twitter.com/lazeta_boeken

Tel. 06-36054828 Mail: info@textalia.eu Web: www.lazeta.nl

instagram.com/Lazeta_boeken


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.