Page 1


Hoofdstuk 1

Kinderfeestjes

Simpele en leuke feestideeĂŤn waar jij nooit aan gedacht hebt!


Doos Vol Plezier Leuk dat je het e-Book gaat lezen! Je hebt natuurlijk het e-Book niet zomaar gedownload. De reden waarom je dat deed is dat je binnenkort zeker een kinderfeestje wilt organiseren of misschien nog ideeën en tips kan gebruiken.

Het e-Book begint eerst met een checklist. Deze checklist zorgt ervoor dat je niet in tijdsnood komt met het organiseren van een kinderfeestje. Daarnaast hebben wij 16 leuke kinderfeest thema’s vol met ideeën en tips voor jou opgesteld. Veel lees plezier!

2


Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 " Inleiding................................................." 1 " Inhoudsopgave......................................" 3 Hoofdstuk 2 " Checklist................................................" 4 Hoofdstuk 3 Disney Cars............................................" 6 Hoofdstuk 4 Disco......................................................." 9 Hoofdstuk 5 Prinsessen..............................................." 12 Hoofdstuk 6 Halloween..............................................." 15 Hoofdstuk 7 Hello Kitty.............................................." 18 Hoofdstuk 8 Piraten....................................................." 21

Hoofdstuk 12 Paarden...................................................." 33 Hoofdstuk 13 Kabouter Plop........................................."36 Hoofdstuk 14 Bumba......................................................"39 Hoofdstuk 15 Voetbal...................................................." 42 Hoofdstuk 16 Soldaten..................................................." 45 Hoofdstuk 17 Ridders....................................................."48 Hoofdstuk 18 Mickey Mouse........................................."51 Hoofdstuk 19 Slot............................................................"54

Hoofdstuk 9 Spiderman..............................................." 24 Hoofdstuk 10 Hawaii....................................................." 27 Hoofdstuk 11 Toy Story................................................." 30

3


Hoofdstuk 2

Checklist Kinderfeest

Met deze checklist ben je verzekerd van een goed georganiseerd feestje. Er is aan alles gedacht waardoor het organiseren van een kinderfeestje kinderspel wordt. Houd je deze lijst aan dan heb je alles onder controle. Succes verzekerd!


Checklist Kinderfeest

4-3 weken voor het kinderfeestje □" Bespreek met je kind wat voor soort themafeestje hij/zij wilt. □" Bedenk wie je wilt uitnodigen. □" Stel een datum, begintijd en eindtijd vast.

Je wilt een kinderfeestje goed voorbereiden. Het kan lastig zijn om een kinderfeestje te organiseren, het vraagt denk en regelwerk. Sommige ouders onderschatten de voorbereiding en het uitwerken van een kinderfeestje. Het is daarom handig om ongeveer één maand van te voren met de voorbereidingen te beginnen. Om je een handje te helpen kan je de checklist gebruiken. (Tip: Vink aan wat je al gedaan hebt)

□" Bestel de feestartikelen die passen bij het thema. 3-2 weken voor het kinderfeestje □" Stuur de (zelfgemaakte?) uitnodigingen. □" Bedenk activiteiten en spelletjes om te doen die passen bij het thema. Bedenk " meer dan nodig, dan hoeven de kinderen zich niet te vervelen. □" Verwacht je veel kinderen? Regel dan alvast hulp van volwassenen. □" Stel alvast een eetmenu op. 1 week voor het kinderfeestje □" Bestel je taart als je niet er zelf één maakt. □" Stel het eetmenu definitief vast. □" Stel de activiteiten definitief vast. Oefen eventueel de activiteiten alvast. 3-2 dagen voor het kinderfeestje □" Bel de gasten op die nog niet gereageerd hebben op je uitnodiging. □" Maak een boodschappenlijst en koop het benodigde eten en drinken. □" Controleer de batterijen en geheugenkaart van je foto en videocamera. 1 dag voor het kinderfeestje □" Haal je bestelde taart op. □" Bereid eten dat van tevoren gemaakt kan worden. □" Versier je feestruimte. □" Zorg dat de feestruimte veilig is voor de kinderen. Op de dag zelf □" Dek de tafel alvast. □" Bereid eten dat niet van tevoren kan gemaakt worden. □" Zet alles klaar voor het feestje. □" Maak veel foto’s en video’s om aan deze leuke kinderfeestje te herinneren en " " stuur de foto’s en video’s naar alle gasten. □" Geniet van de dag.

5


Hoofdstuk 3

Disney Cars

Tank je auto vol en start je motor voor een race over de Route 99 naar het kinderfeestje!


Disney Cars Uitnodigingen maken Als je tijd hebt is het leuk om met je kind Cars uitnodigingen te maken. • Maak uitnodigingen die op kentekenplaten lijken van auto’s. Schrijf op de voorkant van de uitnodiging de naam van wie je gaat uitnodigen en op de achterkant informatie van je feest. • Ben je niet zo handig in knutselen dan kun je Word gebruiken om een uitnodiging te maken. Zoek plaatjes op Google en gebruik ze voor je uitnodiging. • Heb je geen tijd om een uitnodiging te maken maak het jezelf dan makkelijk en koop op het internet kant en klare Cars uitnodigingen.

Decoratie ideeën • Dek de tafel met leuke borden, bekers, servetten en decoraties van Cars. • Gebruik veel speelgoed auto’s om je feestruimte te versieren. Leg ook wat speelgoed auto’s op de tafel om het wat leuker te maken. • Je kan de feestruimte ook om toveren in een garage. Misschien kun je ergens autoban- den, pionnen en gereedschap lenen voor in je feestruimte. • -Maak voor elk kind een verkeersbord met zijn naam erin en hang ze op. Leuk om na het feestje mee te geven. • Print a%eeldingen van Cars uit en hang ze op.

7


Eet tips & ideeën

Spelletjes

• Smelt chocola in een pan en doop daarna donuts in zodat ze daarna op autobanden lijken.

Waar zijn ze?

• Koop of maak rode cupcakes en doe boven op de cupcakes een klein speelgoed auto en bestrooi de cupcakes met gekleurde hagelslag. • Stapel twee broodjes op elkaar en maak er drie gaten in onder elkaar. Vul het eerste gat met een tomaat (rood) vul daarna de tweede gat met kaas (geel) en de derde gat met sla(groen) zodat het uiteindelijk lijkt op een stoplicht. • Koop in de winkel autodrop

Verdeel de kinderen in groepen en verstop speelgoed auto’s in het huis of in de tuin zodat de kinderen 3 minuten de tijd hebben om ze te zoeken. De groep die de meeste speelgoed auto’s hebben gevonden kan je belonen met een prijsje. Auto in het water! Vul een teil met water en doe er autodorp in of andere snoepjes en laat de kinderen ze eruit pakken met hun tanden. Welk bom blijft het langst tikken? Blaas voor iedereen een ballon op en bind het daarna aan de enkel van de kinderen. Vervolgens moeten de kinderen elkaars ballonnen proberen kapot te trappen.

8


Hoofdstuk 4

Disco

De discobal draait en de discolampen staan aan! Trek je mooiste disco kleding aan en dans je helemaal los op de muziek!


Disco Uitnodigingen • Verzamel ouwe cd die je niet meer gebruikt of koop ‘lege’ cd. Schrijf vervolgens de uitnodigingen op de cd’s met een stift. • Maak zelf een VIP pas voor je gasten. • Plak op je uitnodiging plaatsjes van zangers en zangeressen die je kunt vinden in tijdschriften. • Zet op de uitnodiging dat de kinderen ook hun favoriete muziek mee mogen nemen.

Decoratie ideeën • Maak ruimte voor een dansvloer waar de kinderen kunnen dansen. Zet daarom zoveel mogelijk meubilair aan de kant. • Versier de ruimte met zilverpapier. • Hang discobollen en glimmende slingers op (bijvoorbeeld kerstslingers). • Dek de tafel met leuke disco borden, bekers, servetten en decoraties . • Regel disco verlichting en een rookmachine voor in je feest ruimte. Kan je geen disco lichten krijgen dan kan je ook bijvoorbeeld kerstboomverlichting gebruiken. • Geef ieder kind een glow-stick die ze om hun pols kunnen doen. • Vul een grote emmer met limonade en doe daar lange rietjes in. Plak op de elk rietjes de naam van de kinderen.

Eetideeën • Laat de kinderen lekker fonduen. De kinderen kunnen aardbeien, bananen, appels, marshmallows, andere fruit en snoep dippen in gesmolten chocola. Gebruik hiervoor een chocolade fontein. • Je kan het ook simpel houden door patat, frikadellen, kroketten, bitterballen en kipnuggets te serveren.

10


Spelletjes Stoelendans De stoelen staan in een kring. De kinderen lopen er rond en moeten als de muziek stopt zo snel mogelijk gaan zitten. Er is namelijk altijd één stoel minder dan er kinderen zijn. Wie niet kan zitten mag niet meer meedoen. Je kan het beste swingende muziek afspelen.

Muziek raden Verdeel de kinderen in groepen en geef elk groep pen en papier. Speel vervolgens tien verschillende liedjes af. Speel de liedjes ongeveer één minuut af zodat de kinderen de tijd hebben om er over na te denken hoe het liedje zou kunnen heten. De groep die de meeste liedjes hebben geraden heeft gewonnen.

Limbo dans Twee personen houden en stok vast op dezelfde hoogte. De kinderen gaan daarna dansend onder de stok door zonder dat ze het aanraken. Raakt iemand de stok aan dan is hij/zij af. De kinderen mogen niet bukken maar achterover hangen. Als iedereen aan de beurt is geweest dan gaat de stok wat lager. Je gaat zo door tot dat er een winnaar is.

11


Hoofdstuk 5

Prinsessen

Welk meisje houdt er niet van om prinses te worden?


Prinsessen Uitnodigingen • Vouw een kartonnen kaart door de helft. Print een leuk plaatje uit van een prinses en plak het plaatje op de voorkant van je kaart. Schrijf binnen in de kaart de informatie van je feest. Om je kaart wat op te vrolijken kan je de kaart versieren met glitters en linten. • Maak een uitnodiging in de vorm van een prinsessen kroon. • Vermeld in je uitnodigingen dat iedereen als prinses verkleed moet gaan naar je feestje. • Knip uit karton de vorm van een handspiegel uit en bedek de spiegel gedeelte met aluminiumfolie en schrijf op de achterkant de informatie van je feestje.

Decoratie ideeën • Kleed je ruimte aan met de kleuren roze en wit voor een echte prinsessen uitstraling. • Leg een rode loper voor de deur, zodat de kinderen zich speciaal voelen als ze binnen lopen. • Versier je ruimte met hartjes ballonnen. Knoop bijvoorbeeld drie ballonnen bij elkaar. • Dek de tafel met een roze tafelkleed en gebruik prinsessen borden, bekers, bestek en servetten. Versier de tafel met confetti en glitters om het wat feestelijker te maken. Maak een naambordje voor elk kind zodat de kinderen een vaste zit plek heeft. • Knip stervormen uit wit karton en versier de sterren met glitters en hang ze daarna op met een lijn. • Maak een groot lint en plak het dan achter de stoelen. Als er nog plek is plak dan ook nog wat ballonnen achter de stoelen. Versier de stoel van de jarige het mooist zodat het op een troon lijkt.

13


EetideeĂŤn

is haar tikt. Het spel eindigt als de heks alle prinsessen heeft bevroren. De eerste die getikt was is dan de volgende ronde de heks.

Roze is de kleur voor prinsessen. Dus eten en drinken in het roze hoort er bij! • Tea Time, laat de prinsessen thee drinken met een koekje erbij. Gebruik frambozen thee en roze koek. • Eierkoeken in de vorm van prinsessen kroontjes. Versier de eierkoeken met roze en zilver. Bijvoorbeeld roze glazuur en zilveren glitters.

Spelletjes Heksen tikkertje Kies iemand uit die de heks is en de anderen zijn prinsessen. De heks moet proberen de prinsessen te tikken. Als de heks een prinses tikt dan is de prinses bevroren en moet ze stil staan. Ze mag weer pas lopen als een andere prinses die nog niet bevroren

Op zoek naar schatten De jarige prinses moet even op de gang staan. De kinderen die een cadeautje hebben mee genomen kunnen die verstoppen voor de prinses. De jarige prinses mag de cadeaus gaan zoeken. Als de prinses dichtbij een cadeau is, mag degene die daar het cadeau heeft verstopt tegen de jarige roepen dat ze warm zit. De jarige prinses mag haar cadeau gelijk uitpakken. Daarna kan de prinses veder zoeken naar haar cadeaus. Appel De prinsessen zitten in een kring met hun ogen dicht. Iemand loop rondjes om de kring heen en leg dan een appel achter de prinses. Zeg daarna dat de prinsessen mogen kijken achter hun rug. De prinses die de appel heeft is af.

14


Hoofdstuk 6

Halloween

Ben jij klaar voor een griezel feestje?


Halloween Uitnodigingen • Maak een vleermuis uitnodiging. Schrijf op de buik van de vleermuis je uitnodiging en klap dan de vleugels dicht zodat je de vleugels open moet maken om de uitnodiging te kunnen lezen. • Maak een uitnodiging in de vorm van een pompoen. • Vermeld in de uitnodiging dat ze zich eng moeten verkleden. Ze kunnen bijvoorbeeld verkleed gaan als heks, vleermuis, vampier, spook, mummie of tovenaar. • Het is leuk als de kinderen komen als het buiten donker begint te worden.

Decoratie ideeën • Maak je feestruimte donker en gebruik waxinelichtjes. Doe de kaarsjes voor de veiligheid in potjes. Verlicht de ruimte met kerstverlichting. • Knip vleesmuizen, spoken, pompoenen, heksen, skeletten en spinnen uit en plak ze op je ramen. • Hang touwtjes voor de deur waar de kinderen binnen komen. • Maak van een pompoen een griezel pompoen door de ogen, neus, en mond eruit te snijden. Je kan als je wilt ook de pompoen uithollen zodat je er in een waxinelichtje in kan doen. • Maak een griezeltafel waar het snoep komt te staan. Dek de tafel met een zwart tafelkleed. Maak van dropveters spinnenwebben. Versier de tafel met nep spinnen, skeletten, spinnenweb en spoken.

16


Eetideeën • Maak cupcakes en teken met witte gesmolten chocola een skelet. • Vampiers houden van bloed dus serveer vampiers soep voor de kinderen. Je kan dus tomaten soep maken voor de kinderen. • Wikkel om de knak worstjes bladerdeeg zodat ze uiteindelijk lijken op een mummies als het uit de oven gaat. Wikkel de knak worstjes niet helemaal in bladerdeeg, laat nog plek over voor de ogen die je kan maken met mayonaise.

Spelletjes

de tijd om dat te doen. Als de vijf minuten om zijn kan kunnen de groepen voor de beste mummie stemmen. Ze mogen natuurlijk niet op hun eigen groep stemmen. De groep met de meeste stemmen wint. Griezel verstoppertje Kies iemand uit die tot 50 seconde moet tellen met z’n ogen dicht. De andere kinderen gaan zich verstoppen. Als de 50 seconde voorbij zijn gaat hij/zij opzoek naar de kinderen. De verstopte kinderen moeten goed opletten waar de zoeker is. Als de zoeker dichtbij je is probeer dan de zoeker te laten schrikken door opeens te voorschijn te komen en heel hard schreeuwen. Als de zoeker schrikt ben je niet af. Dus de kinderen moeten goed opletten of de zoeker schrikt.

Mummie spel Verdeel de kinderen in groepen en geef daarna elk team een rol wc papier. Elke groep kiest iemand uit die ingewikkeld wordt door wc papier. Geef de kinderen vijf minuten

17


Hoofdstuk 7

Hello Kitty

Kom in de roze wereld van Hello Kitty.


Hello Kitty

Uitnodigingen • Maak een Hello Kitty strik als uitnodiging. Knip de strikken uit roze karton en versier het met glitters en stickers. Schrijf op de voorkant dat je vriendin is uitgenodigd voor een Hello Kitty feestje en schrijf op de achterkant de informatie van je feestje. " " " " • Teken de vorm van het hoofd van Hello Kitty en knip het uit. Teken dan de ogen, neus, snorharen en strik. Schrijf dan op de achter de informatie van je feestje. • Ben niet handig in knutselen dan kan je Word gebruiken om een uitnodiging te maken. Zoek plaatjes op het internet en gebruik ze voor je uitnodiging.

Decoratie ideeën • Versier je feest ruimte met de kleuren roze, rood en wit. Je kan veel ballonnen gebruiken en slingers in de kleuren van Hello Kitty. en "roze tafelkleed, beker, borden en bestek van Hello Kitty. • " Dek de " tafel met " Strooi confetti en glitters over de tafel heen. • Maak grote roze strikken en bind ze dan vast achter de stoelen. • Plak Hello Kitty posters op de muren. • Doe bloemen in vazen en zet ze op de tafels. • Maak van appels een piramide toren.

19


Eetideeën • Maak cupcakes voor de kinderen en laat ze de cupcakes versieren. • Maak een Hello Kitty taart. • Maak een appeltaart voor de kinderen. Het zou leuk zijn als de kinderen op het feestje mee kunnen helpen. • Dip de aardbeien voor de helft chocola. • Serveer bijvoorbeeld chips, popcorn, koekjes in roze schaaltjes. • Geef elke kind een roze zuurstok. De kinderen kunnen een ster maken en uitknippen zodat ze de ster bovenop hun zuurstok kunnen plakken.. Uiteindelijk wordt een zuurstok een toverstok.

Spelletjes Laat Hello Kitty niet vallen Verzamel Hello Kitty knuffels en geef elk tweetal een knuffel. Deze moeten ze tussen hun voorhoofd plaatsen. De knuffel mag niet op de grond vallen. Je kan het lastig maken door bijvoorbeeld te zeggen dat ze moeten springen, bukken, rondjes draaien of een stukje lopen. Wie het langst z’n knuffel niet laat vallen heeft gewonnen. Hello Kitty wilt meer strikken Laat de kinderen een strik maken voor Hello Kitty. De kinderen kunnen hun strik versieren door bijvoorbeeld hun strik in te kleuren of te versieren met glitters. Schrijf daarna op de voorkant je naam op. Als de kinderen klaar zijn met hun strikken plak dan een grote poster van Hello Kitty op de muur. De kinderen moeten geblinddoekt proberen hun strikken zo dicht mogelijk te plakken bij de strik van Hello Kitty. Degene die de strik het meest dichtbij heeft geplakt wint.

20


Hoofdstuk 8

Piraten

Ga op reis met de piraten opzoek naar de schat vol met goud!


Piraten Uitnodigingen • Nodig je vrienden uit met een schatkaart. Als eerst maak je een prop zodat er kreukels in komen. Herhaal dit een paar keer. Vouw dan de schatkaart weer open. Maak de schatkaart nat doormiddel van een sponsje. Als het is op gedroogd brand daarna de randen van de schatkaart. Teken daarna op de schatkaart bijvoorbeeld een X, schatkist, piratenvlag en kompas. Vergeet niet de informatie van je piraten feestje op te schrijven. Als je helemaal klaar bent met je schatkaart stop het dan in een (plastic)fles. Haal eventueel de etiket van de fles en plak zelf een etiket op met de naam van je vriend. • Je kan ook een simpele uitnodiging maken als een schatkaart te veel werk voor je is. Je kan bijvoorbeeld de vorm van een doodskop, schip, vlag of zwaard uitknippen en daarop tekenen. Op de achterkant schijf je de informatie van je piraten feestje. • Maak een foto van je kind dat verkleed is als een piraat. Gebruik de foto voor op de uitnodiging. In de uitnodiging kan je zeggen dat de kinderen verkleed kunnen gaan als piraat.

Decoratie ideeën • Als de kinderen komen geef dan elk kind een hoofd bandana en een ooglap. Teken op de gezichten van de kinderen een stoppelbaard, snor, littekens of doodskop als ze dat willen. • Maak een schatkist met chocolade munten, snoepketting, m&m’s en andere snoepjes erin. Gebruik hier voor een schoenen doos. Als je een grote schatkist wilt maken kan je naar de supermarkt gaan en daar een grote doos zoeken. • Tover je feestruimte om tot een piratenschip. Zet lege flessen drank neer of vul ze half met water. Plak op de flessen een etiket met een doodskop, gif of dodelijk erop. • Hang visnetten aan de muur met erin vissen krabben zeesterren van plastic. • Versier je feestruimte met zwarte, rode en witte ballonnen en piraten slingers. • Dek de eettafel met een zwarte kleed met daarop borden, bekers, bestek en servetten van piraten. Zet een fruitschaal op tafel met bananen, aardbeien, druiven, sinaasappels, appels, kiwi’s, perzik en peren. • Drink rode limonade (wijn) uit glazen wijn.

22


Eetideeën

Welke bom blijft lang tikken?

• Serveer bij een piratenfeestje vlees zoals kippenvleugels of vissticks.

Bind aan de enkel van alle kinderen één ballon. De kinderen moeten de ballonen proberen kapot te trappen van de andere kinderen.

• Maak voor de kinderen patatje oorlog met frikadellen, kroketten, bitterballen en kipnuggets. • Maak oliebollen en doop het in gesmolten chocola zodat ze uiteindelijk op kanonskogels lijken.

Spelletjes Zoek de tikkende bom! " " "

" " "

" " "

Zoeken naar de schat! Ieder kind maakt zijn eigen piraten met zijn naam erop. Plak daarna een grote poster op de muur met een schatkist erop. De kinderen moeten geblinddoekt proberen hun eigen piraat zo dicht mogelijk bij de schat te plakken. Wie het dichtst bij zijn piraat heeft geplakt wint.

Zet een eierwekker op 4 minuten en verstop het ergens. Als je " geen eierwekker hebt kan je ook een smartphone gebruiken. De piraten moeten de ‘bom’ vinden voor dat het af gaat.

23


Hoofdstuk 9

Spiderman

Ben jij klaar om in een Spiderman te veranderen?


Spiderman

Uitnodigingen

Decoratie ideeën

• Maak een spinnenweb op de voorkant van je uitnodiging. Gebruik voor de spinnenweb zwarte wol en lijm. Vergeet daarna niet de informatie op te schrijven voor je feestje.

• Om de juiste sfeer te geven voor een Spiderman feestje decoreer je de feestruimte met de kleuren rood en blauw.

• Nodig je vrienden uit doormiddel van krantenknipsels. Knip kranten stukjes uit en plak het dan op de uitnodiging. Bedenk een leuk ‘kranten titel’ voor je uitnodiging. Laat nog ruimte over voor je feest informatie. • Heb je geen tijd om te knutselen dan kan je met Word op de computer makkelijk een uitnodiging maken. Je kan op het internet plaatjes zoeken en die gebruiken voor je uitnodiging.

• Versier je ruimte met rode en blauwe ballonnen. Bind bijvoorbeeld drie ballonnen bij elkaar of vul de ballonnen met helium. Het zou leuk zijn als het ballonnen zijn met Spiderman erop. • Dek de tafel met een rode of blauw tafelkleed, je kan ook de tafel dekken met kranten. Gebruik leuke borden, bekers, bestek en servetten van Spiderman. Als alternatief kan je ook gewone borden, bekers, bestek en servetten gebruiken met de kleuren rood en blauw. • Maak op elke bord van de kinderen een spinnenweb van dropveters. • Decoreer de tafels met plastic spinnen.

25


Eetideeën • Spiderman cupcakes, teken op de cupcakes met gesmolten chocola een spinnenweb en doe daar bovenop een kleine speelgoed Spiderman. • Serveer bolletjes ijs voor de kinderen. Aardbeien ijs (rood) en smurfen ijs (blauw). • Maak op de borden van de kinderen met dropveters een spinnenweb. • Schenk rode limonade in. (aardbei)

Spelletjes Spinnenweb eten Geef de kinderen allemaal een dropveter. De kinderen doen het uiteinde van de dropveter tussen hun tanden zodat de dropveter naar beneden hangt. De kinderen moeten proberen de dropveter zo snel mogelijk zien op te eten door bewegingen met hun lippen. Zij mogen dus daarbij hun handen niet gebruiken. Vang de spin Teken op een groot stuk karton een spinnenweb en in het midden van de spinnenweb een spin. De kinderen moeten hun Spiderman sticker zo dicht mogelijk bij de spin plakken. Om het moeilijk te maken gaan de kinderen geblinddoekt. Degene die het dichtste bij zijn sticker heeft geplakt wint.

26


Hoofdstuk 10

Hawaii

Trek je zwemkleding aan voor een tropische Hawaii feestje!


Hawaii Uitnodigingen • Maak uitnodigingen in de vorm van een bloem, sur%ord of palmboom. Knip de vormen bijvoorbeeld uit een stuk karton. Je kan de uitnodiging op leuken met glitters en kleuren. Laat je kind ook mee helpen met de uitnodigingen. • Schrijf de uitnodiging op een strandbal. Laat de strandbal leeg lopen en stuur het op in een envelop. Voordat je vriend of vriendin je uitnodiging kan lezen moet eerst de strandbal worden opgeblazen. • Je kan ansichtkaarten gebruiken voor je uitnodiging. Schrijf op de achterkant van de kaart de informatie over het feest. • Maak een vliegticket als uitnodiging. Schrijf op de uitnodiging de bestemming, aankomst en vertrektijd. • Vermeld in de uitnodiging dat je vrienden en vriendinnen zomers verkleed kunnen gaan naar je feestje. Zij kunnen kleding aantrekken zoals, zwembroek, bikini, slippers en korte broek.

Decoratie ideeën • Decoreer je feestruimte met kleurrijke ballonnen, slingers, echte bloemen, fakkels, opblaas palmboom, papegaai en aap voor een Hawaï gevoel. • Je kan naar een reisbureau gaan en vragen om mooie poster van stranden en zeeën die je vervolgens kan op hangen in je feestruimte. • Dek de tafel met bloemetjes tafelkleed. Gebruik leuke borden, bekers, bestek en servetten met een plaatjes van een bloemen erop. • Zet in je tuin een opblaaszwembad en een zandbak.

28


Spelletjes Limbodans Twee personen houden een stok vast op dezelfde hoogte. De kinderen gaan daarna onder de stok door zonder dat ze het aanraken. Raakt iemand de stok aan dan is hij/ zij af. De kinderen mogen niet bukken maar achterover hangen. Als iedereen aan de beurt is geweest dan gaat de stok wat lager. Je gaat zo door tot dat er een winnaar is. Waterballonnen gevecht Verdeel de kinderen in twee teams en zet ze tegenover elkaar en geef elk kind twee waterballonnen. Ze moeten proberen de kinderen in het andere team nat te maken. Degene die nat is geworden is af. Het team met de meeste kinderen die niet zijn geraakt door de waterballon heeft gewonnen.

Eetideeën • Serveer tropische vruchten zoals mango, mangoestan, stervrucht, drakenvrucht, ramboetan, ananas, lychee, kokosnoot, banaan, logan, aardbeien en kiwi’s. Normaal fruit kan ook • Maak een tafel speciaal voor drinken met bijvoorbeeld aardbeien en bananen smoothies, milkshake, Cola, Fanta, 7-up en Cassis. Schenk het in glazen en doe er een klein parasol erin met een citroen aan de rand van de glas. Je kan ook een suiker rand maken door de glazen rand eerst in siroop te dopen en dan in suiker. • Maak watermeloen balletjes en serveer het in een halve watermeloen. • Geef de kinderen waterijsjes.

29


Hoofdstuk 11

Toy Story

Leef je helemaal in de wereld van het speelgoed met een Toy Story feestje!


Toy Story Uitnodigingen • Voor een Woody feestje kan je een foto maken van je kind dat verkleed is als cowboy Woody. • De foto kan daarna gebruiken voor op je uitnodiging. Je kan ook een cowboyhoed uitnodiging maken door een cowboyhoed vorm uit te knippen. • Voor Buzz Lightyear feestje kan je een ruimteschip uitnodiging maken. • Als je een algemene Toy Story feestje viert kan je een foto maken van Toy Story speelgoed die je kind heeft. Zet bijvoorbeeld al het speelgoed van Toy Story in een doos en maak daar een foto van.

Decoratie ideeën • De kleuren die kan je gebruiken voor je feestruimte zijn blauw, geel en rood. Deze kleuren worden ook gebruikt voor de Toy Story logo. De kleuren geven je echt een Toy Story sfeer. • Blaas veel ballonnen op in de kleuren blauw, geel en rood. Bind de ballonnen aan elkaar en hang ze op. Vul ook als het kan ballonnen met helium. Het zou leuk zijn als het ballonnen zijn van Toy Story. • Zet in je feestruimte speelgoed neer zoals Barbie poppen, pony’s, auto’s, knuffels, teddyberen, varken en dinosaurus zodat je feestruimte lijkt op een speelgoed wereld. Dat vinden de kinderen helemaal te gek. • Dek de tafel in het blauw, geel of rood. Gebruik leuke borden, bekers, bestek en servetten van Toy Story. Zet op de tafel de Toy Story figuren zoals neer zoals, cowboy Woody, Buzz Lightyear, Dino Rex, hond Slinky, meneer en mevrouw Aardappelhoofd en varken Hamm. • Maak een bord of spandoek met de tekst: Welkom in de wereld van Toy Story! • Hang posters op van Toy Story op.

31


Eetideeën

Spelletjes

• De personages in de eerste Toy Story film bezochte Pizza Planet. Dus je kan voor de kinderen pizza serveren. Als het kan zou het leuk zijn als de kinderen hun eigen pizza mogen maken.

Zoek meneer en mevrouw aardappel

• Buzz Lightyear komt uit de ruimte, maak voor de kinderen broodjes in de vorm van sterren. - Drink blauwe limonade (brandstof van Buzz Lightyear) Groene limonade (Alien drank). • Varken Hamm, in de winkel kan je roze varken snoepjes halen voor de kinderen.

Teken met een stift op twee aardappelen meneer en mevrouw aardappel. Zet op de grond meneer en mevrouw aardappel op z’n kop tussen andere normale aardappelen. De kinderen moeten in de rij staan en kunnen om de beurt één aardappel pakken. Als één van de kinderen meneer of mevrouw aardappel heeft gevonden heeft hij/zij gewonnen. De kinderen kunnen daarna hun eigen meneer of mevrouw aardappel maken. Ze kunnen op een stuk karton ogen, oren, neus en lippen tekenen en daarna uitknippen en plakken op hun eigen aardappel. De kinderen kunnen na het feestje hun eigen meneer of mevrouw aardappel meenemen naar huis.

• Meneer en mevrouw aardappel, serveer voor de kinderen gebakken aardappelen of patat.

32


Hoofdstuk 12

Paarden

Hou jij ook zoveel van paarden?


Paarden Uitnodigingen • Maak een foto van je kind dat paard rijd. Gebruik de foto voor op je uitnodiging. Schrijf op de achterkant van de kaart met een gel pen de informatie van je feestje. • Maak een uitnodiging met op de voorkant een paard, hoefijzer, zadel of schuur. Je kunt de plaatjes zoeken op het internet of je kan het zelf tekenen. • Heb je geen tijd om zelf een uitnodiging te maken dan kan je op het internet uitnodigingen kopen van paarden.

Decoratie ideeën • Je feestje hoeft niet perse in je huis gevierd te worden maar het kan ook in de schuur (als het groot genoeg is) bij mooi weer. Je kan dan de schuur om toveren tot een paardenstal. • Je kan de grond bedekken met hooi en kleine hooibalen gebruiken als stoelen. Decoreer je schuur veder met bijvoorbeeld paarden kammen, waterbakken, zadels en hoefijzers. • Dek de tafel met leuke borden, bekers, bestek en servetten van paarden. • Hang poster, slingers en ballonnen van paarden op.

34


Eetideeën

Spelletjes

• Bij mooi weer kan je buiten gaan barbecueën. Zo kan je bijvoorbeeld hamburgers, hot dogs, braadworst en andere vlees gerechten maken voor de kinderen.

Paarden race

• Snij appels, sinaasappel, peren, aardbeien, mango, bananen en andere soorten fruit in stukjes en serveer het in een fruitschaal.

Verdeel de kinderen in twee teams. Maak een parcour en gebruik pionnen waar ze moeten zigzaggen en stokken waar ze over heen moeten springen. Het team die de parcour het snelst aflegt heeft gewonnen.

• Serveer een schaal met bijvoorbeeld blokjes kaas, plakjes leverworst, knak worstjes en grilworst.

Zakspring race

• Koop dropveters en laat de kinderen ze dan vlechten. • Laat de kinderen eierkoek met boter eten. Zij kunnen zelf bijvoorbeeld gekleurde en chocolade hagelslag erop strooien om te versieren.

Geef ieder kind een zak (een zwartepiet zak of aardappelzak). De benen van de kinderen zitten in het zak en moeten met de zak naar de finish springen.

-

35


Hoofdstuk 13

Kabouter Plop

Breng een bezoekje bij kabouter Plop in de Melkherberg!


Kabouter Plop Uitnodiging • Maak uitnodigingen in de vorm van een kabouter Plop muts. Je kan de muts van kabouter Plop, Kwebbel, Lui en Klus maken. Knip uit karton de vorm van de mutsen en versier de muts. • Naast mutsen maken kan je ook een bel of een rode paddestoel met witte stippen maken. • Ben je niet handig in knutselen dan kan je Word gebruiken om een uitnodiging te maken. Op het internet kan je plaatjes zoeken en die gebruiken voor op je uitnodiging. • Heb je geen tijd om zelf een uitnodiging te maken dan kan je makkelijk kant en klare kabouter Plop uitnodigingen bestellen op internet.

Decoratie ideeën • Versier je feestruimte met rode slingers en ballonnen met witte stippen. Het zou leuker zijn als je kabouter Plop slingers en ballonnen gebruikt. • De kleuren van het kabouter Plop logo is groen en rood. Je kan de tafel dekken met een groene tafelkleed en leuke borden, bekers, bestek en servetten gebruiken van kabouter Plop. • Om de eettafel leuker te maken kan je wat kastanjes, eikels, takken en bladeren op de eettafel zetten. Ga een paar dagen van te voren naar het bos met je kind om kastanjes, eikels, takken en bladeren te zoeken. • Gebruik je een tuintafel dan kan je meestal een parasol in het midden van de tafel doen. Tover een parasol in een paddestoel. Bedek de parasol met rode crêpepapier en maak er witte stippen op. De kinderen vinden het heel leuk om onder een paddestoel te eten. -

37


Spelletjes Kabouter Plopdans Laat de kinderen de Plopdans doen. Oefen samen met de kinderen de Plopdans. Dans eerst samen met z’n allen tegelijk en laat daarna de kinderen één voor één dansen. Kabouter Klus Laat de kinderen kunnen een paddenstoel maken. Gebruik een wc-rol als een steel en knip uit rood papier een cirkel en maak daarvan een ‘Chinese hoed’ voor het kapje. Knip daarna kleine rondje uit wit papier voor de stippen. Kabouter Lui Zet de tv aan en laat de kinderen een aflevering van kabouter Plop kijken. Lekker op lui op de bank met wat chips, popcorn en drinken.

38


Hoofdstuk 14

Bumba

Kom binnen in het circus!


Bumba Uitnodiging • Maak je eigen Bumba uitnodigingen door de vormen van Bumba, circus, Bumba hoed of rode neus uit te knippen. Versier de uitnodiging met glitters en kleurtjes. • Blaas een ballon op maar doe er geen knoop in. Schrijf op de ballon de informatie van het feestje en dat je vriend of vriendin is uitgenodigd. Ben je klaar met schrijven laat de ballon dan leeg lopen. Doe het ballon en een brie'e in een envelop en schrijf op het brie'e dat de ballon opgeblazen moet worden. • Gebruik Word om je uitnodigingen te maken. Zoek plaatsje op internet en plak ze op de uitnodiging.

Decoratie ideeën • Maak van je feestruimte een circus. Versier de feestruimte met de kleuren geel, rood en blauw omdat dat de kleuren van Bumba zijn. Gebruik gele, rode, blauwe of Bumba slingers en ballonnen. Hang ook Bumba posters op. • Dek de eettafel met een geel of een Bumba tafelkleed en gebruik leuke borden, bekers, bestek en servetten van Bumba. • Gebruik circus spullen zoals, jongleer ringen, jongleer kegels, draaibordjes, diabolo, jongleer ballen en hoepels. • Zet in je feestruimte veel knuffels neer van dieren zoals, olifanten, apen, giraffen, leeuwen, tijgers, paarden, zebra’s, kamelen en lama’s.

40


Spelletjes Hoelahoepen Geef alle kinderen een hoepel en kijk wie het langst kan hoepelen. Degene die het hoepelen het langste volhoud heeft gewonnen. Heb je niet genoeg hoepels? Dan kunnen de kinderen om de beurt zodat je de tijd kan bij houden wie het langst kan hoepelen. Ballen gooien Stapel lege blikken op en laat de kinderen met ballen de blikken omgooien. Ring werpen Vul een aantal 1,5L flessen met water en gebruik bijvoorbeeld jongleer ringen om ze om de flessen te gooien. Laat ieder kind vier ringen gooien en wie het vaakst de ringen om de flessen gooit heeft gewonnen. Touwspringen Gebruik een lange springtouw zodat alle kinderen tegelijk kunnen springen. Ze staan naast elkaar in een rij en degene die te laat heeft gesprongen is af. De laatste springer heeft gewonnen.

Eetideeën • Schep een bolletje ijs op een bord en doe een ijshoorntje er bovenop zodat het op een hoedje van Bumba lijkt. Maak op het bolletje ijs het gezicht van Bumba door M&M’s te gebruiken voor de ogen en een rode kauwgombal voor de neus. (Tip: maak het van te voren en doe het in de ijskast. Het ijshoorntje kan je er later bovenop doen.) • Met een popcorn en suikerspin machine maak je het circus compleet. Als dat moeilijk te krijgen is kan je ook zakjes popcorn halen in de supermarkt die je in de magnetron kan doen. Je kan ook suikerspinnen halen in de supermarkt, maar helaas zit het dan niet aan een stok maar in een plastic doosje.

41


Hoofdstuk 15

Voetbal

Doe alvast warming up oefeningen voor een voetbal feestje!


Voetbal Uitnodigingen • Maak uitnodigingen in de vorm van een voetbal. Knip de vorm bijvoorbeeld uit karton. • Print je kinds favoriete voetbal speler uit en plak het dan op de voorkant van de uitnodiging. • Maak een voetbal ruilkaart als uitnodiging. Plak op de voorkant een foto van je kind in voetbalkleding en met een bal z’n hand. • Je kan ook een rode of gele kaart maken voor je uitnodiging.

Decoratie ideeën • Je kan de kleuren zwart en wit van de voetbal gebruiken en groen voor het gras. • Versier je feestruimte met zwarte en witte ballonnen. Het zou leuk zijn als de ballonnen met helium zijn gevuld. Hang voetbal slingers op. • Hang posters van je favorieten voetbalspeler op. • Maak voetbal piñata met lekkere snoepjes en kleine cadeautjes erin. • Dek de tafel met een groene tafelkleed en gebruik leuke borden, bekers, bestek en servetten met een voetbal print.

Spelletjes Ballonnen voetbal Verdeel de kinderen in twee teams en zet twee doelen neer. Blaas twee verschillen kleuren ballonnen op bijvoorbeeld tien rode en tien gele ballonnen. De ene team moet allen rode ballonnen in het doel zien te krijgen van de tegenstander en de andere de gele ballonnen. Om het leuker te maken kun je in de ballonnen een knikker in doen, zodat het onvoorspelbaar is in welke richting de ballonnen gaan.

43


Eetideeën Na de spelletjes hebben de kinderen honger en willen ze heel graag eten. Je kan het eten bij een voetbalfeestje heel simpel houden. Hier een paar suggesties: patat, pizza’s, hotdogs, hamburgers, kroketten, frikadellen en kipnuggets. Voor het drinken kan je frisdrank serveren zoals cola, sinas, 7up, en cassis.

Voetbal bowlen Vul tien flessen met water en stel ze op in een driehoek vorm als bij het echte bowlen. Je kan kiezen of de kinderen de bal mogen schieten of rollen met hun handen. Hou de scoren bij als bij het echte bowlen. Ballon hoog houden Geef elk kind een ballon zodat ze de ballon hoog kunnen houden met hun hoofd. Wie dat het langst volhoud heeft gewonnen. Ze kunnen ook één voor één een ballon hoog houden zodat jij de tijd kan bijhouden met een stopwatch. De kans is wel dat de wachtende kinderen zich gaan vervelen. Voetballen De kinderen kunnen bij mooi weer ook lekker buiten gaan voetballen, altijd leuk!

44


Hoofdstuk 16

Soldaten

De soldaten worden uitgezonden voor een vredesmissie!


Leger Uitnodiging • Maak een uitnodiging in de vorm van een leger naamplaat (dog tag). Knip uit grijs papier de vorm uit. Zet op de voorkant de naam van het kind die je gaat uitnodigen en op de achterkant de informatie van het feestje. Stop het dan vervolgens een gecamoufleerde envelop. • Maak een foto van je kind verkleed als soldaat. Je kind heeft een helm op, camouflage strepen op het gezicht en soldaten kleding aan. Print de foto uit en plak het op de uitnodiging. Schrijf binnen in de uitnodiging de informatie op. • Je kan op de computer een missie uitnodiging maken. Schrijf in de uitnodiging: Je wordt uitgezonden! Kom op (datum) naar het kamp toe! Trek je leger kleding aan. Wees voorbereid op eten, gezelligheid en leger spelletjes. Onze missie is: Verjaardag vieren, want (naam) is jarig! Kom naar (adres) om (tijd) tot (tijd).

Decoratie ideeën • Bij een leger feest kan je de kleuren zwart, grijs, bruin en groen gebruiken omdat dit camouflage kleuren zijn. • Gebruik zwarte, grijze, bruine en groene ballonnen en slingers. Het zou leuker zijn als de ballonnen gevuld zijn met helium. Bind wat ballonnen bij elkaar en hang ze bijvoorbeeld achter stoelen en op deuren. • Scheur zwarte, grijze, bruine en groene papier in stukjes en plak ze daarna op een groot vel papier zodat je het daarna kan ophangen. • Hang een camouflagenet aan het plafond. • Decoreer de vensterbank en de kasten met speelgoed tanks, militaire auto’s en soldaten. • Dek de eettafel met een camouflage tafelkleed en gebruik leuke borden, bekers, bestek en servetten van het leger. Zet ook wat leger speelgoed op de eettafel. "

46


Eetideeën • Maak kleine gehaktballen voor de kinderen. De gehaktballen zijn zogenaamd kanonskogels. • Soldaten gebruiken Meal, Ready to Eat (MRE), dat zijn kant en klare eten dat verpakt is. Je kan de kinderen verpakte koekjes, crackers, kaas en worst geven zodat ze echt kunnen eten als echte soldaten. Als de kinderen wat willen eten dan gebruiken ze hun eetpakketje. • Gebruik koekjesvormen in de vorm van leger tank, straal jager en soldaten om koekjes te maken in het leger vorm. Je kan de koekjesvormen ook gebruiken voor broodjes.

Mijnenveld De kinderen moeten een partner zoeken zodat ze met z’n tweeën zijn. Maak een parcour in je tuin en zet plastic bekers met water erin op de grond. Één kind gaat geblinddoekt het parcour afleggen en één kind is de begeleider. De begeleider leidt het geblinddoekte kind door het parcour en moet zorgen dat het geblinddoekte kind niet de plastic bekers omtrapt. Het team dat de minste mijnen heeft omvergelopen heeft gewonnen. Schiettraining

• Maak een fruitschaal met groene appels, druiven en kiwi’s. Voor de Nederlandse vlag kan rode aardbeien, witte perziken en blauwe bosbessen gebruiken.

Zorg dat de kinderen in de rij staan. Stapel lege frisdrank blikken op en geef het eerste kind een waterpistool. Laat het kind zijn waterpistool leeg schieten op de blikken.

Spelletjes

Water gevecht

Bommen opruimen

Verdeel de kinderen in twee teams en geef iedereen een waterpistool en granaten (waterballon). Laat de kinderen water oorlog spelen.

Verdeel de kinderen in twee teams en zorg dat ze in de rij staan. Plaats een grote bak aan de andere kant van de tuin voor elke team. Plaats voor elk team een bak met voor elke kind een waterballon. Geef het eerste kind een grote lepel. Als je zegt dat ze mogen beginnen dan pakt het eerste kind een waterballon en balanceert het op de lepel. Het kind moet naar de overkant rennen of lopen en zorgen dat zijn ballon in de bak komt. Laat hij/zij de ballon vallen dan mag hij/zij de ballon oppakken als het nog heel is. Als het kapot is dan is zijn beurt voorbij en moet hij/zij de lepel geven aan de volgende kind. Ga zo veder tot dat iedereen aan de beurt is geweest. Het team dat eindigt met de meeste waterballonnen wint.

47


Hoofdstuk 17

Ridders

Ga terug in de tijd met een ridder feestje en beleef het echte middeleeuwse gevoel.


Ridders Uitnodigingen • Typ je ridder uitnodiging op de computer met Word en gebruik daarbij sierletters. Maak je uitnodiging wat kreukelig en nat met een sponsje waardoor het ouder lijkt. Bind vervolgens je uitnodiging vast met een lint zodat het uiteindelijk lijkt op een brief van de koning. • Maak een uitnodiging in de vorm van een zwaard, schild, kasteel, ridders helm of draak door het te knippen uit een stuk karton. Schrijf op de achterkant de informatie op van het feestje.

Decoratie ideeën • Tover je feestruimte om tot een kasteel. Gebruik een lange of ronde eettafel zoals in een echte kasteel. Dek de tafel met een rood tafelkleed en gebruik leuke borden, bekers, bestek en servetten van ridders. Zet kaarsen op de tafel en steek ze aan (alleen aansteken onder toezicht van ouderen). • Laat de ridders binnen komen lopen op een rode loper. • Zet aan het eind van de tafel een stoel (troon) voor de jarige. Bind achter de stoel wat ballonnen om de stoel wat leuker te maken. • Knip uit karton schilden en zwaarden en hang ze vervolgens op. Je kan na het feestje de kinderen een schild en zwaard meegeven. In de supermarkt kan je gratis kartonnen dozen meenemen.

49


Eetideeën • Serveer een schaal met blokjes kaas, leverworst, worstenbroodjes en rookworst. Doe er leuke prikkertjes van vlaggen in. • Broodje gehaktbal, de gehaktballen kan je kopen of zelf maken. • Stokbrood met kruidenboter en smeerkaas. • Laat de kinderen een eierkoek versieren met slagroom en eetbare versiering.

Spelletjes Steek de rivier over! Je kiest één iemand uit die de draak is zodat de rest ridders zijn. De ridders staan achter de lijn en moeten proberen naar de andere lijn te rennen aan de overkant. De draak moet de ridders tegen houden door ze te tikken. Als de ridder wordt getikt dan is de ridder af en mag hij de volgende ronde weer meedoen. De laatste ridder die over blijft mag de volgende ronde de draak zijn. Vind de brief van de koning Blaas ongeveer 30 ballonnen op en doe in één ballon de brief van de koning erin. Schrijf in de brief dat alle ridders snoepjes krijgen omdat ze de brief hebben terug gevonden. Ridders schild Verzamel voor het feest karton zodat de kinderen hun eigen ridders schild kunnen maken. Je kan bij de supermarkten gratis kartonnen dozen meenemen.

50


Hoofdstuk 18

Mickey Mouse

Ga op avontuur met Mickey en zijn vrienden!


Mickey Mouse Uitnodiging • Maak een uitnodiging in de vorm van Mickey Mouse. De vorm van Mickey Mouse maak je door uit zwarte karton één grote en twee kleine cirkels te knippen. Plak de twee kleine cirkel aan de grote cirkel zodat ze de oren vormen van het hoofd. Schrijf met een gel pen de informatie op. • Print een plaatje van Mickey Mouse uit en plak het op een lege uitnodiging. Boven het plaatje kun je de informatie schrijven. Op de randen kun je wat lijm doen en daar overheen rode glitters strooien. • Maak een foto van je kind met Mickey Mouse oren. Gebruik de foto dan op je uitnodiging.

Decoratie ideeën • Mickey Mouse heeft vier basiskleuren rood, geel, zwart en wit. Je kan ballonnen, slingers, tafelkleed, borden, bekers, bestek en servetten aanschaffen in de basis kleuren van Mickey Mouse. Het zou wel leuker zijn als de ballonnen, slingers, tafelkleed, borden, bekers, bestek en servetten van Mickey Mouse zijn. • Zet naast borden, bekers, bestek en servetten ook nog knuffels van Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Goofy, en andere Disney knuffels neer op tafel. • Bind wat ballonen samen en hang ze op aan de muren, deuren en achter de stoelen van de kinderen. • Geef elk kind bij aankomst een Mickey Mouse oren om te dragen op het feest. • Knip Mickey hoofden uit zwart papier en hang ze aan de muur. Schrijf de naam van elk kind op een van de Mickey hoofden met een gel pen.

52


Eetideeën

Spelletjes

• Maak Mickey Mouse cupcakes. Gebruik rode cupcake papiertjes die lijken op de broek van Mickey. Smeer bovenop de cupcake boter en bestrooi de cupcake met chocolade hagelslag. Steek bovenop de cupcakes twee kleine ronde koekje die dan de oren vormen.

Waar is Mickey Mouse en de rest?

• Maak poffertjes voor de kinderen. De drie poffertjes vormen het hoofd en de oren van Mickey. • Bak koekjes in de letters: M I C K E Y M O U S E

Print een plaatje uit van Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Goofy en Pluto. Verstop de ze ergens in je feestruimte. De kinderen moeten ze zoeken. Als je knuffels van Mickey, Minnie, Donald, Daisy, Goofy en Pluto hebt dan kan je die verstoppen in plaats van plaatjes. Donald Duck Als de muziek draait dan lopen de kinderen rond en doen de chicken dance. Wanneer de muziek stopt dan moeten de kinderen proberen zo snel mogelijk te gaan zitten op de grond. Wie het laatst op de grond zit is af.

53


Voor het perfecte feestje!

Wij hopen dat je na het lezen van dit e-Book op leuke ideeĂŤn bent gekomen om een kinderfeestje te gaan organiseren! Heb je nog vragen dan kan je gerust contact opnemen met Doos Vol Plezier. 085 - 4010042 info@doosvolplezier.nl Bedankt voor het lezen! Als cadeau krijg je 5% korting als je besteld op Doos Vol Plezier! Code op 5% korting: ebook2013 Klik hier en like ons op Facebook! Doos Vol Plezier

54

Doos Vol Plezier  
Doos Vol Plezier  
Advertisement