Page 1

immersive space

damir skenderovic// c1f//498717


inhoud: Opdracht Opdracht 1: Drie spaces.................. Opdracht 2: Objecten in de ruimte.. Opdracht 3: Brainstorm .................. Opdracht 4: Research...................... Opdracht 5: Synopsis...................... Opdracht 6: Foto opdracht.............. Opdracht 7: Teken een boom......... Opdracht 8: Brainstorm.................

2


Bladzijde 4 t/m 7 8 t/m 13 14 t/m 17 18-19 20-21 22-23 24-25 26 t/m 29

3


opracht 1:

3 voorbeelden Waarom:

Deze afbeelding is immersive omdat het een andere realiteit projecteert. De persoon krijgt het gevoel dat hij/zij een voertuig bestuurt.

Beschrijving:

De persoon ziet een omgeving dat om haar heen geprojecteerd word. Ze ziet landschap en het dashboard van een auto. Op deze manier wordt er gesimuleerd dat de persoon werkelijk een voertuigi bestuurt.

4


Waarom:

Deze afbeelding is immersive omdat licht en geluid word en gebruikt om de aanwezigen weg te nemen uit de realiteit.

Beschrijving:

De ruimte word gebruikt als een soort decoor. Op de muren worden patronen geprojecteerd, van boven wordt er rook geblazen, lichtstralen razen door de ruimte. En er word waarschijnlijk gebruik gemaakt van muziek om alle zintuigen te prikkelen.

5


6


Waarom:

Deze afbeelding is immersive omdat het zorgt ervoor dat de kijker gedisorienteerd raakt.

Beschrijving:

Op deze afbeelding is een ruimte afgebeeld, binnen deze ruimte zijn er verschillende objecten te zien zoals trappen bankjes en personen. Alleen alles gaat tegen de natuurwetten in. Mensen die een trap aflopen die ondersteboven hangt. Iemand loopt de trap op die schijnbaar uit de muur tevoorschijn komt.

7


opdracht 2: opjecten opracht 2: in de ruimte objecten in de

ruimte

oprac object

opracht 2: 8


cht 2: cten in de

ruimte6 9


V1 10


V2 11


V3

de wer 12

dem


reld van

mentie

13


opracht 3:

Brainstorm 5 ruimtevragen:

1. wat is het eerste fijne gevoel dat je je nog herinnerd? Vroeger toen ik nog in Yugoslavie woonde en met al mijn neefjes en nichtjes rondrende. 2. Wat is het eerste nare gevoel dat je je nog herinnerd? Een onweersbui, toen ik nog 5 was. dat maakte mij bang. 3. 4. 5. A-aandacht B-berouw C-compleet D-dement E-evenwicht F-familie G-geschiedenis H-herinneringen I-interesse J-jarig K-kloof L-levendig M-mama N-nacht O-oma P-papa QR-raar S-swingen T-teleurgesteld U-uitleggen V-vroeger W-waarde XY-yoghurt Z-zielig

14


1 Vragen: 1. wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? De huiskamer van onze huis in yugoslavie 2. kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? Banken, een tafel, tapijt, kast, raam. 3. wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? Een vliegveld 4. wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? Een kast. 5. waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Dat hangt aan het gevoel en de herinneringen van de ruimte, die zijn soms fijn. 6. Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? De onprettigheid kan verooorzaakt worden door nare herinneringen of door de aanwezige personen in de ruimte. Daarnaast speelt de inrichting ook een rol. 7. waar is wordt dat gevoel door veroorzaakt? 8. Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstellig van maken? Een ruimteschip. 9. van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? De huisindeling van buitenaardse wezens. 10. Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film, beschrijf die Film: Amnitiville. Ruimte: de slaapkamer van de hoofdpersoon die elke nacht om 03:15 wakker werd en er iets naars gebeurde. Dat heeft een bepaalde indruk op mij gemaakt die ik niet vergeten ben. 11. Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie, beschrijf die Film: Intouchables. Ruimte: de danszaal van een millionair die een saaie verjaardag aan het vieren was, totdat een van zijn werknemers het feest leuk maakte door leuke muziek op te zetten en iedereen aan het dansen kreeg. 15


Mindmap

16


17


opracht 4:

Research

18


19


opracht 5:

synopsis

20


korte beschrijving van je wereld in het algemeen: Mijn wereld is: de wereld van Dementie/Herrinneringen. Het moet een wereld zijn waarin de gebruiker zich in wilt verdiepen. je visie hierop: wat wil je overbrengen: wat ik wil overbrengen is een bepaalde sfeer die mensen met dementie voelen. Een gevoel van angst, vergeetachtigheid en toch de mooie momenten naar voren brengen. beknopte beschrijving drie ruimtes: de drie ruimtes die ik hiervoor wil gebruiken zijn de woonkamer: dit is de hoofdruimte. Vanuit deze plek kan de gebruiker navigeren naar de andere twee ruimtes. de herinneringenplank: op deze plank staan foto’s en notities van de hoofdpersoon. de raam naar buiten: dit is een poort naar een andere ruimte, als de hoofdpersoon naar buiten kijkt ziet ze een aantal momenten van vroeger zoals haar man, en eventueel ervaringen. beschrijving sfeer: de sfeer zal in principe aan de sombere kant liggen. Het beeldgebruik zal weinig kleur hebben en de muziek zal ouderwets zijn. beschrijving vormgeving: de omgeving moet klein aanvoelen, bijna een benauwd gevoel overbrengen. Hiervoor heb ik gekozen omdat de hoofdpersoon deze ervaringen ook kan hebben. voorbeelden van mogelijke acties die in die ruimtes zouden kunnen: Enkele acties die ik in de ruimtes wil hebben zijn de platenspeler, deze kan aan en uit gezet worden. Het licht moet aan en uit kunnen, de schilderij moet aanklikbaar zijn. Zodra hierop geklikt is volgt er een korte en simpele animatie. De fotolijsten zullen vervagen of zichtbaar worden als hierop gelikt word. En de raam moet open en dicht gaan bij een actie.

21


opracht 6:

Foto opdracht de woonkamer, met een schaduw door de kamer heen zodat het lijkt alsof het achter en groot object staat

een sterk effect die de kleuren omdraait van de afbeelding, het plaatje ziet er meteen apart en immersive uit

22


de afbeelding uitgeprint en in een kast gestopt, met een lamo erachter

dezelfde afbeelding als hierboven alleen een close up. op deze afbeelding lijkt het alsof er licht achter de muur komt.

deze afbeelding is vervormd in een soort van cilinder zodat de kamer er rond uit ziet. het brengt meteen een mooi effect met zich mee.

23


opracht 7: teken een boom

24


25


opracht 8:

Storyboard

26


27


28


29

Immersive Space Werkboek  

2012/2013 immersisve space werkboek damir skenderovic

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you