Page 1

+’t Flapje maandelijkse schoolkrant

Januari 2014 Don Boscoschool, Tulpenstraat 16, St.-Niklaas


Januari 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Nieuwjaar

Laatste dag kerstvakantie 8.30: Zegjezegje voor ouders nieuwe peuters Start inschrijvingen broertjes/ zusjes 1La: MST op school, 3KB: LIFT NM: Ringstick voor 3LS en 4LS in Broeders 3KA en 3KC: LIFT 3KS: Guus en Trompie

2LS: Droomschool; VM 1LB: MST op school, huiswerk noch studie wegens personeelsvergadering

1LS: LIFT-traject 1Lc: MST op school, 3KA: LIFT 3KB en 3KC: LIFT,

NM: 5LS en 6LS: badminton

3KA + 3KB: LIFT 3Kc: LIFT Rapport 3, 3KS + 1LS: Uitwisselingsactiviteit

!!! Maandag 3 februari geen school!!!


Sinterklaas op school

Is het een vliegtuig, is het een vogel? Nee dat is het niet, het is Sinterklaas en zijn goede vriend Piet. Sinterklaas en Zwarte Piet kwamen naar de Don Boscoschool Omdat ze gehoord hadden dat er alleen maar brave kinderen waren. De kinderen waren allemaal voor de sint aan het dansen en ze hadden veel pret. Maar de sint was niet met lege handen gekomen. De sint had voor elke klas een cadeautje meegebracht. En voor elk kindje speculaas. Mmm….lekker! Van Hannah Dinsdag 3 december. Iedereen staat vol spanning te wachten. En daar komt hij dan! Nee, niet met zijn paard, auto of brommer…. maar met een brandweerwagen! Omdat zijn paard, toen hij onderweg was, zijn poot had bezeerd. Gelukkig was de brandweerman zo lief om hem en Zwarte Piet te brengen. Eerst deed hij zijn ronde in de kleuterklasjes en toen deed elke klas zijn optreden. Voor ons, het zesde, was dit de laatste keer, maar het was de leukste. En ja, toen ging hij weg, maar hij zei ook dat we de tweede ster hebben behaald van de steruitdaging! We deden nog een laatste keer de zwartepietenmove en weg was hij. Zaïra en Romaïssae Voor foto’s van het Sinterklaasfeest: zie onze website.


Steruitdaging 3 Ja! We hebben onze eerste en tweede ster al binnen. Voor de eerste ster moesten we meer dan vijfhonderd papieren vliegtuigjes maken. Dit lukte, want wij hebben wel 788 vliegtuigjes gemaakt! Voor de tweede ster moesten we iets doen rond vertrouwen. Twintig klassen moesten een filmpje maken van wat ze hadden gedaan. Natuurlijk wonnen we ook die ster. Nu komt de derde ster en die gaan we zeker halen. We moeten voor de derde ster een muur vullen met talenten. Mijn kerstwens is dat we de ster halen! Nisrine P.S.: Wie meer wil weten of zien over onze steruitdagingen kan terecht op onze website. De steruitdagingen kaderen in ons jaarthema “Iedereen een held�. Daarmee willen we de kinderen leren dat iedereen talenten heeft. Nieuwe redacteur Hoi allemaal, Ik ben Albine en ik ben de nieuwe redacteur van het Flapje. Ik vervang Akram. Ik ben elf jaar en ik zit in 6Lb. Mijn lievelingskleur is groen en mijn lievelingskostje frietjes. Volgende keer mogen jullie mijn eerste artikel verwachten.


Nieuws van de Ouderraad

--------------------------------⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘------------------------------------


Wij wensen je een vrolijke Kerst vol warmte en licht dan kan die niet meer stuk. En voor het nieuwe jaar gezondheid, plezier en veel geluk. vanwege de Ouderraad --------------------------------⌘⌘⌘⌘⌘⌘⌘------------------------------------

Belangrijke data Af en toe krijgen we vragen van ouders wanneer het vakantie is, of een studiedag, of de Eerste Communie, enz. Natuurlijk willen we u dat wel vertellen, maar weet dat u alle belangrijke data vindt in het schoolreglement dat u begin dit schooljaar kreeg. Ook op de website staan alle belangrijke data vermeld.

Verloren voorwerpen Onze kast met verloren voorwerpen puilt weer uit. Kom deze week zeker eens kijken of er niets in ligt dat u kwijt bent. Na de vakantie gaan alle bruikbare kledingstukken naar de missies.


Het beestig gezondheidsrubriekje 2014 staat al voor de deur te wachten, dus zijn we al volop bezig met de eindejaarsfeesten. Drukke tijden. Alle voorbereidingen, de examens en proeven die volop nog bezig zijn, nog moeten komen of net afgelopen zijn; vlug cadeautjes voor onder de kerstboom. Feest is altijd leuk. laat de kinderen zeker meehelpen bij de tafelversiering, de hapjes enz. Graag hier het recept van een hapje: een zalmlolly. Eten op een stokje is voor kinderen altijd leuk omdat ze dan met een handen mogen eten en dus niet met mes en vork. Ingredienten voor 4 pers.: - 2x 150g zalmfilet zonder vel - 8 satestokjes Voor de saus: - 75 ml vers sinaasappelsap - 3 eetlepels siroop, liefst esdoornsiroop - 1 theelepels rijstazijn Bereiding: Doe alle bereidingen voor de saus in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. verder inkoken tot je een stroperige massa krijgt. Giet de saus in een kommetje. Verwarm de grill in de oven. Snij de zalmplakjes in vier. Rijg de zalm aan de satestokjes.. Dip de zalmstokjes in de saus, zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn. Bekleed de bakplaat met folie en leg de zalmlolly’s erop. Grill de zalm 2 à 3 min., giet nog wat saus erover en grill weer 2 à 3 min. Succes! Tip: je kan van dit gerecht een volwaardige maaltijd maken als je er rijst en broccoli bij serveert. Dit recept is van Ellemieke: de vrouw van Sergio herman.


Zo volgend jaar zijn we weer van de partij, geniet van de feesten en we wensen jullie alvast een gezond 2014.

Moppen Joeri: Hey ik kan voor 10 euro onbeperkt bellen! Jef: Wow, bij Telenet? Joeri: Nee, ik heb een fietsbel gekocht!

Ken je die mop van de wc? Nee. Ik ook niet, de deur zat op slot.

Er waren eens een konijn, een vos en een beer. Het konijn vroeg: heb jullie ook die brief voor het leger gekregen? De anderen antwoorden: ja, maar wij willen niet gaan. Toen zei de vos: ik heb een plannetje. Jij, konijn, knip je oren af. Een konijn zonder oren kan vast niet in het leger. Zo gebeurde en inderdaad, het konijn moest niet in dienst. Toen zei de beer tegen de vos: wij zullen je staart afknippen. Een vos zonder staart moet vast niet in het leger. En inderdaad, de vos werd afgekeurd. Toen zei het konijn tegen de beer: ik zal je tanden uit je bek slaan. Een beer zonder tanden moet vast niet in het leger. En inderdaad, ook de beer kwam terug en zei: Ik moet niet in het leger! Ik ben te dik!

Flapje januari  
Flapje januari  

maandelijkse schoolkrant, Don Boscoschool, Sint-Niklaas, januari 2014

Advertisement