Page 1

Beleef met je groep 100 jaar in één dag.

aanbod 2014

www.bokrijk.be


• Speciaal groepstarief vanaf 20 personen. • De groepsformules zijn ook voor kleinere groepen mogelijk. • € 1 voor kinderen tot 12 j. • Je kent Bokrijk reeds als bezoeker samen met je gezin? Laat je verrassen door het aanbod voor groepen.

Inhoud Voorwoord p3 Het Openluchtmuseum & De sixties p4 Groepsactiviteiten p6 Gastronomie voor groepen p9 Hoe boeken? p10 Prijzen p11 Info en reserveren p12

Het verleden herbeleven IS pure fun

Samen plezier maken, unieke ervaringen beleven, banden versterken ... Bokrijk heeft alle ingrediënten voor een geslaagde groepsuitstap. Op het programma? Leuke activiteiten op maat van je groep, ontspanning voor alle leeftijden, lekker eten, zalig relaxen. Jullie beleven 100 jaar in één dag in Bokrijk. En dat mag je letterlijk nemen, want hier draait het niet om vertellen, maar om beleven. Zo ervaar je met je groep aan den lijve de verschillen tussen het leven van nu en 100 jaar geleden. Via belevingsroutes met gids, interactieve programma’s, workshops, tentoonstellingen en routes reizen jullie letterlijk terug in de tijd. Ben je weg van de jaren ’60, dan is het museumdeel ‘De sixties’ een absolute aanrader. Kleurrijke interieurs, swingende muziek en hippe modetrends brengen je zo naar die turbulente jaren. Van een originele uitstap, teambuilding, vrijgezellenparty of verjaardagsfeestje ... wat ook de reden is, je beleeft ongetwijfeld een leuke dag met je collega’s, vrienden, familie of vereniging. Ik wens jullie alvast een fantastische belevenis. Tot binnenkort in Bokrijk.

Igor Philtjens Fotografie: Bokrijk, Dennis Brebels, Tom Palmaerts, Luc Daelemans, Paul De Laet, Frank Gielen, Jokko Bulckens Realisatie: Absoluut

Voorzitter van het Domein Bokrijk vzw Gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed


Het openlucht museum Van

platteland tot swingende sixties

In het Openluchtmuseum beleven jullie het dagelijks verleden al swingend. In de vele gebouwen die met inboedel heropgebouwd werden, ontdek je hoe mensen 100 jaar terug woonden en werkten. Uitgebeeld en verteld door acteurs, ambachtslieden en de gastheren en -vrouwen in de museumgebouwen. En dankzij de omgeving met het historisch groen en de oude dierenrassen, waan je je helemaal terug in de tijd.

04

openingsuren

04

Haspengouw: welke bewoner word jij? 01

De Kempen: ontdek het dagelijks leven 03

Hier veranderen jullie in echte inwoners van een Haspengouws dorp anno 1914. De acteurs dompelen je onder in het leven op het platteland van 100 jaar terug. Maar let op: meneer pastoor staat klaar met een donderpreek!

Je komt te weten hoe de was en de plas vroeger gebeurde. En een fotograaf verwacht je groep om jullie in kledij van toen op gevoelige plaat vast te leggen.

Oost- en West-Vlaanderen: bekijk oude ambachten 02

Een smid, hoedenmaker, mandenvlechter ... Verschillende ambachtslui demonstreren hun kunnen op sfeervolle locaties en vertellen honderduit over hun beroep en de techniek.

Oude Stad - De sixties

01

04

(Her)beleef de jaren 60 door de ogen en oren van een leeftijdgenoot uit die tijd. En dit in levensechte decors: van woonkamer tot cinema, van kapsalon tot electrowinkel, van bruin cafĂŠ tot reisbureau. Beeldschermen en multitouchtafels zorgen voor een onvergetelijke interactieve belevenis.

01

03

02

4

03

Het Openluchtmuseum is open van 29 maart tot en met 28 september 2014, dagelijks van 10 tot 18u. Gesloten op maandag, uitgezonderd feestdagen en de maandagen van juli en augustus.

Naast het Openluchtmuseum zijn er nog uitstekende redenen om naar Bokrijk af te zakken. Zo leven kids zich uit in de gratis, grote, vernieuwde en omheinde speeltuin. Voor wandelaars en fietsers is het uitgestrekte, groene domein een oase van rust. 5


overzicht

programma's 01

04

Het openluchtmuseum is springlevend

Je gaat wat beleven in De sixties!

Minder mobiel? Méér Bokrijk! 03

Via een parcours op maat loodst een ervaren gids minder mobiele bezoekers door het Openluchtmuseum. Acteurs dompelen je groep onder in dorpsscènes uit 1914. Ook volksspelen, verhalen en een bezoek aan een langgevelboerderij en vierkantshoeve staan op het programma.

Legende Volwassenen Volwassenen met kinderen

03

duur 01

talen

Ga mee op een tocht vol beleving door de jaren 60. Start van je tijdreis: de opening van het Openluchtmuseum in 1958. Je ervaart welk effect deze tijd had op het leven nu.

duur talen

Who killed Kennedy 02

Ontmasker de echte moordenaar van John F. Kennedy tijdens dit interactief teambuildingspel.

15+

duur talen

6

1u30 NL

15-25

2u NL, FR, ENG, DU

Kroegen en spelen 04

15-25

2u NL, FR, ENG, DU

aantal deelnemers

15-25 (max 8 rolstoelgebruikers per groep)

aantal deelnemers

01

aantal deelnemers

Er was eens … In het Openluchtmuseum komen sprookjes tot leven op bijzondere plekjes. De gidsverteller wisselt verhalen af met stapliedjes en oude kinderspelletjes. aantal deelnemers

02

05

talen

aantal deelnemers

De Bokrijk-shuttle brengt je langs de mooiste plekjes van het museum en het domein. Op je route liggen de indrukwekkende schuren van Haspengouw. Acteurs tonen hoe het leven was in 1914, de vooravond van de ‘Groote Oorlog’. Ook ideaal voor minder mobiele mensen. 15-20 (max. 50 personen en 5 rolstoelgebruikers in de Bokrijk-shuttle)

aantal deelnemers

talen

duur talen

15-25

2u NL, FR, ENG, DU

2u NL, FR, ENG, DU

Comfortroute 05

duur

Ook mogelijk als avondprogramma.

Praktisch • Programma’s in De sixties kan je combineren met de andere programma’s in het Openluchtmuseum. • Hou er rekening mee dat je een kleine 25 minuten wandelt vanaf het Infocenter naar De sixties. • Je kan een huifkar boeken om je groep naar De sixties te brengen en op te halen. • De sixties kan je ook ’s avonds bezoeken of in het naseizoen (van oktober t.e.m. maart). • In De sixties vind je ook Café Expo.

Themawandeling met gids waarbij je kennismaakt met de enorme schat aan volkssporten, overgeleverd van generatie op generatie. En omdat deelnemen belangrijker is dan luisteren, nemen je groepsleden het tegen elkaar op tijdens een aantal sporten.

20

4+

duur

Minder mobiele mensen

Love.Peace. Understanding

Sprookjes

2u NL, FR, ENG, DU

Wonen zoals het was

Beleef het lief en leed van vijf gezinnen uit de 19de eeuw. Hoe leefden ze, met hoeveel sliepen ze in één bed, wat als ze ziek werden? aantal deelnemers

15-25

10+

04

duur talen

2u NL, FR, ENG, DU

7


TIP

Lang zullen ze leven! Op zoek naar een origineel verjaardagsfeestje? Organiseer het in Bokrijk! Fun gegarandeerd voor kids van 3 tot 12 jaar.

SMAKELIJK EN GEZONDHEID!

horeca in bokrijk

Meer info op www.bokrijk.be

02

02

Van een stevig ontbijt, koffie met Limburgse vlaai of een pannenkoek tot een uitgebreid driegangenmenu of broodmaaltijd ... In Bokrijk heb je keuze te over om de inwendige mens te versterken. Dit is alvast een overzicht van de mogelijkheden voor groepen. Meer gedetailleerde info met de specifieke menu’s vind je op www.bokrijk.be.

HorecaZaken in het museum 01

03

03

In Den Dolfijn

Sint-Gummarus 02

01

Herberg-eethuis in West-Vlaanderen. Tot 20 personen. West-Vlaanderen

Bokrijkrally We delen de groep in 2 ploegen die het tegen elkaar opnemen in spannende zoek- en doeproeven. Al de opdrachten hebben te maken met het leven op het platteland, meer dan 100 jaar geleden. aantal deelnemers

Wie wordt 01 schutterskoning(in)?

Een dag uit het leven van ... 02

Een uurtje initiatie doelschieten met pijl en boog. Wie in de roos mikt, wordt gekroond tot koning(in) van de groep. Daarna bewonder je de échte pronkstukken van schutterszilver.

Vanaf het opstaan tot het slapengaan ... Beleef een dag in een Kempens dorp. De leden van je groep nemen om beurt deel aan activiteiten van vroeger. Zo help je de boerin bij de handwas of voorzie je hout voor bij de haard.

15-25 aantal deelnemers

8+

talen

2u NL, FR, ENG, DU

aantal deelnemers

15-25

8+

duur talen

Workshops 03

2u NL, FR, ENG, DU

duur talen

2u NL, FR, ENG, DU

Steek zelf de handen uit de mouwen in oude beroepen, en kies uit pottenbakken, beursje maken of valkenieren. pottenbakken 20, beursje maken 20, valkenieren 25

01

valkenieren

+8, beursje +8, +6

1u Pottenbakken en valkenieren NL, FR, ENG Beursje: NL, FR, ENG, DU

Combiprogramma met Genk Combineer een bezoek aan het Openluchtmuseum met een verkenningstocht in C-Mine Genk. Goed voor een interactief, dagvullend programma.

duur

03

Heb je De sixties geboekt, spring dan beslist binnen in dit sfeervol café uit de jaren 60. Groepen kunnen er vooraf reserveren voor bijzondere formules. Meer info:

talen

8

02

Café Expo 04

aantal deelnemers

pottenbakken

Huiselijke kroeg in Haspengouw. Tot 25 personen. Haspengouw

15-25

10+

duur

De Kleinaert 03

Sfeervolle herberg in de Kempen. Tot 110 personen.

Kempen

Kijk beslist op www.bokrijk.be voor alle details over het gevarieerd programma-aanbod.

bokrijksales@limburg.be

04

9


SMAKELIJK EN GEZONDHEID!

Hoe boeken?

Prijzen in groepsverband vanaf 20 personen

HorecaZaken buiten het museum

opgelet: MINSTENS 3 WEKEN OP VOORHAND boeken!

horeca in bokrijk Dennenhof 05

Koetshuis 06

Ruime familiezaak bij de speeltuin. Tot 600 personen.

Gezellige brasserie buiten het museum. Tot 200 personen.

1

2

3

05

06 4

5

05

06

D  ownload het aanvraagformulier op www.bokrijk.be en stel je dagprogramma samen.  et ingevulde formulier mail je H naar bokrijksales@limburg.be, bezorg je ons per post of fax 011/26 53 70.  e leggen het programma W voorlopig vast en sturen een voorstel naar je toe op basis van beschikbaarheid.  ezorg ons het ondertekende B voorstel terug. We leggen je programma vast en bevestigen je dossier.  eld je minstens een half uur M voor de start van je programma bij het Infocenter. Daar handelen we je dossier af en krijg je een handig plan.

TOEGANG Basistoegang domein Bokrijk, exclusief Openluchtmuseum en De sixties Gratis

Toegang Openluchtmuseum, exclusief De sixties voor groepen • Kinderen tot 3 jaar: gratis • Kinderen van 3-12 jaar: € 1* • Groepen (vanaf 20 betalenden), 60+, mensen met een beperking: € 8,50 • Volwassenen: € 10 Vroegboektarief € 7 bij boeking voor 01/07/2014 (Geldig onder bepaalde voorwaarden. Voor meer details www.bokrijk.be )

Combitoegang Openluchtmuseum, inclusief De sixties • Kinderen tot 3 jaar: gratis • Kinderen van 3-12 jaar: € 2* • Groepen (vanaf 20 betalenden), 60+, mensen met een beperking: € 13 • Volwassenen: € 15 Vroegboektarief € 12 bij boeking voor 01/07/2014 (Geldig onder bepaalde voorwaarden. Voor meer

‘t Poorthuys

‘t Poorthuys is gelegen aan de poort van het Openluchtmuseum Bokrijk. Dit authentieke gebouw uit 1774 werd in het voorjaar van 2009 omgetoverd tot een gezellig restaurant. Chef-kok Jeff Beyens brengt er een hedendaagse Franse keuken. Geen complexe, maar eerlijke gerechten met respect voor de basisproducten. Versheid en kwaliteit primeren. 10

Advies of hulp nodig bij de samenstelling van je programma? Onze reserveringsdienst maakt graag een programmavoorstel voor jouw groep. Bel 011/26 53 86 tijdens de kantooruren of mail naar bokrijksales@limburg.be

07

07

details www.bokrijk.be )

Programma’s • € 4,50 pp + € 10 voor materiaal- en ontwikkelkost • +€ 0,50 pp voor anderstalige programma’s Afwijkende tarieven:

• Comfortroute: € 7 pp + € 10 voor materiaal- en ontwikkelkost • Kroegen en spelen: € 7 pp + € 10 voor materiaalen ontwikkelkost (incl. 1 consumptie)

• Avondprogramma Kroegen en spelen: € 9,50 pp + € 10 voor materiaal- en ontwikkelkost (incl. 1 consumptie) • Combiprogramma’s: prijs op aanvraag • Workshops: € 6,50 pp • Huifkar van en naar De sixties (max. 15 pers.): € 85

Eten en drinken • Ontvangst: € 6 pp • Koffie en Limburgse vlaai: € 5,50 pp • Koffie en pannenkoek: € 5,50 pp • Hoofdschotel: € 14 volw, € 10 kinderen tot 12 jaar pp • 3-gangenmenu: € 19,95 volw, € 11 kinderen tot 12 jaar pp • Broodmaaltijd: € 15,50 volw, € 11 kinderen tot 12 jaar pp

Parking • Parking auto volledige dag: € 5 • Parking bus: gratis (met extraatje voor de buschauffeur) • Parking kiss&ride: gratis

Toiletten Gratis

Dossierkost • Voor elke aanvraag wordt er een dossierkost van € 10 aangerekend. * Na stopzetting van dit uitzonderlijk kortingtarief door de Vlaamse overheid, biedt Bokrijk dit nu aan voor kinderen tot 12 jaar. 11


Bezorg je klanten, relaties of medewerkers een onvergetelijke uitstap met hun gezin. De Oude Stad in Bokrijk vormt met het sfeervolle 17de-eeuwse stadsplein een ideale uitvalsbasis voor een dag vol beleving.

• De moderne evenementenhal HANGAR58 met professionele huiscateraar biedt het hele jaar door verzorgde catering op maat. • De site wordt voor één dag van jouw bedrijf, naar wens te personaliseren. • Aparte parking voor je gasten: 750 bij de site, 4 500 op het domein. • Gelegen te midden van het groene domein Bokrijk met grote openluchtspeeltuin. • Directe toegang tot het Openluchtmuseum. • Exclusief en op maat van het bedrijf georganiseerde activiteiten op het marktplein. Meer info?

Ingeborg Ferson Herkenrodeplein 5, 3600 Genk Tel. +32 (0)11 23 08 58 info@hangar58.be www.hangar58.be www.bokrijk.be

info en reserveren Info en reserveren voor een groepsuitstap. (Speciaal groepstarief vanaf 20 personen)

• 011 26 53 86 (tel) • 011 26 53 70 (fax) • bokrijksales@limburg.be Bereikbaar iedere werkdag tijdens kantooruren. Adres:

• Domein Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk www.bokrijk.be

Verantwoordelijke uitgever: Liesbeth Kees, Domein Bokrijk, B-3600 Genk Gedrukt op 100% gerecycleerd papier.

Beleef een verrassende familiedag met je bedrijf in Bokrijk met 300 tot 10 000 gasten

Bokrijk 2014 Aanbod voor groepen  

Zin in een leuke activiteit, kijk dan zeker wat Bokrijk te bieden heeft

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you