Bokrijk - Bedrijfsuitstappen 2022

Page 1

MAAK HET ECHT MEE

BEDRIJVEN

AANBOD VOOR BEDRIJVEN VANAF 15 TOT 20.000 PERSONEN


TERUG TIJD VOOR ÉCHTE VERBINDING.

Je voelt het wellicht ook op de werkvloer: na maandenlang enkel online communiceren is de nood aan échte verbinding groter dan ooit. Heel wat mensen kozen voor een nieuwe job de afgelopen twee jaar, maar hebben nog niet écht ervaren hoe het er op de werkvloer aan toegaat. Anderen zijn op post gebleven, maar zagen het vele telewerken voor ruis op de teamspirit zorgen. Gelukkig zijn er betere tijden aangebroken. Eindelijk kunnen we niet meer alleen samen werken, maar ook terug samen genieten. Trek er daarom op uit naar Bokrijk. Het Openluchtmuseum is een onvergetelijke beleving. De groene omgeving is een paradijs om even te ontsnappen uit de hectische werksfeer. De gezellige eet- en drinkgelegenheden nodigen dan weer uit tot lange gesprekken. Je krijgt hier alle kansen om elkaar op een ontspannen manier beter te leren kennen en terug te verbinden. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden die Bokrijk biedt. Wakker de dynamiek tussen je werknemers aan en kijk samen uit naar een broodnodige teambuilding. Praat bij met je collega’s tijdens een stevige natuurwandeling. Mag het wat grootser? Organiseer dan een personeelsfeest of familiedag voor je personeel, klanten of relaties met hun gezin. We zorgen voor een dagvullend programma met allerlei leuke extra’s op maat van je bedrijf. Van kleinere bedrijven tot multinationals, van kant-en-klare formules tot maatwerk: de mogelijkheden zijn legio. Samen met onze cateringpartners neemt het professionele team van Bokrijk je alle praktische beslommeringen uit handen. Je event wordt – tot in de puntjes – van a tot z geregeld. Zo rest er jullie nog maar één ding: zorgeloos genieten. In Bokrijk kun je samen op een plezierige manier terug verbinden. En uitkijken naar een succesvolle en gelukkige toekomst. Igor Philtjens voorzitter vzw Het Domein Bokrijk, gedeputeerde

OPENINGSUREN

HET OPENLUCHTMUSEUM IS OPEN van start paasvakantie tot en met 2 november van het betreffende jaar, van 10 tot 18 u. Gesloten op maandag, uitgezonderd feestdagen en de maandagen van de Belgische vakanties.

2

Maak het echt mee in Bokrijk

BEDRIJFSBEZOEKEN: Activiteiten voor bedrijven zijn mogelijk tijdens de openingsperiode van het Openluchtmuseum of op evenementen daarbuiten. Voor hele grote groepen is exclusiviteit in bepaalde gedeelten van het park mogelijk. HET PARK IS HET HELE JAAR GEOPEND. De Openluchtspeeltuin, het Arboretum en Fietsen door het Water zijn dagelijks geopend.


BOKRIJK Bokrijk Park (plan) Bokrijk Park (overzicht) 4 Museumdelen Waarom Bokrijk? Sites in Bokrijk voor uw bedrijf

6-7 8-9 10 - 11 12 - 13 14 - 15

BEDRIJFSFORMULES Familiedag voor personeel, klanten, relaties Personeelsfeest Teambuilding Andere formules

16 - 17 18 19 20 - 21

ACTIVITEITEN EN CATERING Basisprogrammatie en extra programmatie op maat Catering

22 - 23 24 - 25

OVERIG Cadeaus, relatiegeschenken, ... Contactgegevens

26 27 Maak het echt mee in Bokrijk

3


FIETSEN DOOR HET WATER

4

Fietsen Door Het Water


From TIME.com. © 2018 TIME USA LLC. All rights reserved. Used under license. TIME.com and TIME USA LLC. are not affiliated withn and do not endorse products or services of, Tourism Limburg VZW.

Fietsen Door Het Water

5


BOKRIJK PARK

ARBORETUM

EVENTWEIDE ARBORETUM

P1

OPENLUCHTMUSEUM

SPEELTUIN

EVENTWEID KASTE

DE OUDE STAD (HANGAR58)

P2

ION STAT

6

Atelierprogrammatie

BOK

RIJK


WEIDE VOOR EXTRA PARKING

N EINDHOVEN (65 KM)

DE EEL

ANTWERPEN 91 KM

DUSSELDORF 120 KM

AKEN 75 KM

BRUSSEL 93 KM

LUIK 45 KM

OVERNACHTEN IN DE BUURT

De steden Genk en Hasselt liggen op amper 15 minuten rijden. Naast kleinschalige B&B ’s, vind je ook meer dan 1000 kamers in de grotere ketens, zoals Different Hotel Group, Radisson Blu en Holiday Inn. In deze filevrije omgeving geniet je altijd van een vlotte verbinding met Bokrijk.

Atelierprogrammatie

7


BOKRIJK PARK

VOLUIT GENIETEN Het unieke park Bokrijk staat voor 550 hectare beleving, pal in het hart van Limburg. Hier werp je een blik op het verleden, maar geniet je ten volle van het moment. De tijd van vroeger op een verrassend hedendaagse manier beleven in het Openluchtmuseum, al fietsend unieke plekjes verkennen of heerlijk ravotten in de gigantische Openluchtspeeltuin? Wat je ook kiest, in Bokrijk maak je het écht mee.

OPENLUCHTMUSEUM Het bekende Openluchtmuseum legt de link tussen het verleden, het leven vandaag én de toekomst. In de authentieke historische gebouwen ontdek je hoe tradities en verhalen van toen ons heden inspireren. Ontdek de bouw- en woonstijlen, eet- en drinkcultuur en vooral het vakmanschap op het Vlaamse platteland 100 jaar geleden. Mag het wat swingen? Duik dan de nostalgische Sixties-expo in. Een dag vol beleving!

8

Domein Bokrijk


OPENLUCHTSPEELTUIN In dit volledig omheinde speelparadijs beleven jong en oud onvergetelijke avonturen. De megaglijbanen, schommels en het natuurlijke avonturenparcours zorgen gegarandeerd voor kriebels in de buik. De kleintjes halen hun hart op in het kleuterkinderdorp of bij een rit in de mini-auto’s. Of waag je aan een potje minigolf. Een hongertje? Smul van heerlijke frietjes, lekkers van het snoepwinkeltje of de horeca in het park.

ARBORETUM Al sinds 1960 herbergt deze 18 hectare grote tuin een van de rijkste plantencollecties van het land. Kronkelpaden leiden je langs feeërieke priëlen, verborgen plekjes en heerlijk geurende planten. Hier waan je je even in een andere wereld. Je vindt er onder andere magnolia's, kersenbloesems en kleurrijke rhododendrons, maar ook een uitgebreide varen- en bamboecollectie. Veel van deze planten zijn met uitsterven bedreigd of al verdwenen uit hun natuurlijke habitat. De bewegwijzerde route is ongeveer 2 km lang.

WANDEL- EN FIETSROUTES Bokrijk Park ligt pal in het vijvergebied De Wijers en biedt heel wat wandel- en fietsplezier. Wandelaars kunnen kiezen uit de 5 uitgestippelde wandelroutes van 1,5 tot 9,5 km. Maar ook fervente fietsers halen hier hun hart op. Met de nabijheid van knooppunten 71, 91 en 92 van het Limburgse Fietsroutenetwerk ga je gezwind op pad. De eendjes en zwanen begroeten je op ooghoogte terwijl je ‘door het water’ trapt. Geen fiets mee? Geen nood, in het park ligt een fietsverhuurpunt.

Domein Bokrijk

9


4 MUSEUMDELEN Laat je onderdompelen in het verhaal over vakmanschap, bewonder demonstraties, maak kennis met historische dierenrassen in de gloednieuwe museumboerderij en steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers. In het Openluchtmuseum beleef je ‘De sixties’ van op de eerste rij, breng je een bezoek aan de brouwer in het Paenhuys en ga je terug in de tijd met oude volksspelen in de Speelschuur.

1 KEMPEN

VAKMANSCHAP VANDAAG, GISTEREN EN MORGEN

In de Kempen ontdek je de kneepjes van het brood bakken, bierbrouwen en textiel weven. Je ontmoet nog meer vakmensen in actie zoals de wever, imker, molenaar, barbier, lederbewerker, herboriste, smid, mandenvlechter. In de atelierschuren steek je zelf de handen uit de mouwen. Nood aan verpozing? Kuier dan de historisch ingerichte huizen binnen of waag je aan een partijtje kegelen, krulbollen of een ander traditioneel volksspel in de Speelschuur.

2 DE SIXTIES

RETRO BELEVING

Exact 10 jaar geleden opende dit portaal naar de jaren ‘60. Breng een bezoek aan een kapsalon uit het beehive-tijdperk, een reisbureau dat uitpakt met het onbekende, exotische Spanje en pik een filmpje mee in Cinema Rex. Of snuister ongegeneerd rond in iemands woonkamer, keuken én tienerkamer. De sixties trakteert je via beeldschermen en multitouch-tafels op een sfeervolle, interactieve belevenis.

3 OOST- EN WEST-VLAANDEREN

MOOIE UITZICHTEN, BRUEGEL, BIJZONDERE VAKLUI

In dit museumdeel geniet je tijdens een rustige wandeling van de stilte en de schoonheid van het cultuurlandschap. De ideale plek om te herbronnen. In de verte zie je de prachtige vijvers van Bokrijk, bekijk ze vanuit de lucht door de Duiventoren te beklimmen. Laat je terugvoeren naar de tijd van Bruegel. Stap in de schuur uit Zuienkerke letterlijk binnen in het bekende schilderij ‘De Strijd tussen Carnaval en Vasten’. Bezoek de huizen en bekijk demonstraties van de herborist, barbier en molenaar. In de bergschuur uit Lo worden tot einde juni 2022 de afleveringen van ‘De repair shop’ ingeblikt, dit jaar te zien op Eén.

4 HASPENGOUW

MUSEUMBOERDERIJ, RESTAURATIEDORP EN NIEUWS UIT 1920

In dit museumdeel wordt momenteel een belangrijk deel van het patrimonium gerestaureerd. Je krijgt een unieke inkijk in het restauratieproces. Rond het erf van Voeren ontmoet je enkele Bokrijkbewoners die je graag via historische scènes onderdompelen in het laatste nieuws uit 1920. In het Duifhuis, de mooi gerestaureerde museumboerderij, ontdek je enkele historische dierenrassen, zoals schapen, ezels, boerenpaarden en zoveel meer. Een tip: ga er langs rond voedertijd.

10

4 Museumdelen


3

1

2

4 4 Museumdelen

11


WAAROM BOKRIJK? EEN EVENT IN BOKRIJK? DAT WORDT ZORGELOOS ÉN MEMORABEL … DANKZIJ ONZE BOKRIJK-GARANTIES Vlotte bereikbaarheid, dankzij de centrale ligging, het treinstation en de nabijheid van E314. Filevrij. Zeer ruime parking. Groene omgeving met zuurstofrijke boslucht. Kindvriendelijk, maar verrassend voor alle leeftijden. Authentiek, gezellig en gastvrij. Met een grote portie Limburgse hartelijkheid. Het perfecte kader om tot rust te komen. Verbondenheid tussen de gasten en generaties, allerlei faciliteiten en programma’s om samen onvergetelijke herinneringen te creëren. De nodige privacy als je dat wenst: exclusieve site of eventweide. Volledig op maat van je bedrijf, met zowel catering als activiteiten in het gewenste thema. (Inter)actief, plezier en programma's voor jong en oud. Formules op maat van elk budget.

GOED OM WETEN Ons professionele eventteam staat klaar om je event van a tot z uit te werken. Je hoeft dus geen extra eventbureau in te schakelen, maar het mag natuurlijk wel. Dat kies je helemaal zelf. 12

Waarom Bokrijk?


MOGELIJKE INGREDIËNTEN VOOR EEN GESLAAGDE DAG VOOR JE BEDRIJF Persoonlijke opvolging van je event, met een vast aanspreekpunt van begin tot einde. Een hartelijk onthaal van je gasten: hostessen, animatie, steltenlopers, … Een onvergetelijke eerste indruk gegarandeerd! Bezoek Openluchtmuseum: uitgestippelde routes, atelierschuren, speelschuur, bierbrouwen, expo De sixties, steltenlopen, … Extra exclusieve bedrijfsactiviteiten voor de volwassenen als extra vaklui, straattheateracts, gidsen op locatie, volksspelen, ... Extra exclusieve bedrijfsactiviteiten voor de kinderen als originele workshops, een kinderdorp met animatie op maat of een avonturen- of hindernisparcours, ... Nostalgische kermis Sfeervolle muziek Heerlijke catering op maat: professionele cateringspecialisten, aanwezige horecazaken, ruime keuze aan foodtrucks, speciale formules voor zowel kleine als grote bedrijven, … Praktische organisatie: lanyards/polsbandjes, onthaaltentjes, podia, geluidinstallaties, starshades, fietsen, direct klaar fotografie, …

GOED OM TE WETEN Van gezellige teambuildings tot volledig uitgewerkte familiedagen: het eventteam van Bokrijk zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt!

Waarom Bokrijk?

13


SITES IN BOKRIJK VOOR UW BEDRIJF SITE 1: DE UNIEKE SFEER VAN DE OUDE STAD

De eerste site die je kunt reserveren voor je event is de Oude Stad. Waan je op een filmdecor met een sfeervol 17e-eeuws stadsplein, geflankeerd door historische gevels uit Antwerpen. Het museumdeel De sixties ligt in het verlengde van de Oude Stad en dankzij een aparte toegang sta je in een mum van tijd in het Openluchtmuseum. De site kan helemaal gepersonaliseerd worden naar je bedrijf of organisatie. HANGAR58 Deze multifunctionele moderne hal getuigt van een knap staaltje architectuur. Ze werd ingegraven in een groene heuvelwand met respect voor de omgeving. Dankzij de modulair verschuifbare wanden en buitenmogelijkheden is zowat elke gewenste setting mogelijk. Vanuit de zaal biedt de gigantische glaswand een uniek zicht op de Oude Stad.

MARKTPLEIN Het aangrenzende marktplein is ideaal om je feestlocatie mee uit te breiden of extra activiteiten te voorzien zoals een sfeervolle markt, muzikale optredens of kinderanimatie. Er is ook een grasveld vóór HANGAR58 beschikbaar.

SPECIFIEK: • Deze volledige stad wordt één dag van jouw bedrijf! • 4500m2 binnen- en buitenruimte • Aparte parking en toegang met LED-signalisatie • Multifunctionele hal • Catering via een professionele cateringpartner van Bokrijk • Capaciteit site: 250 - 5000 p. • Capaciteit hal: zittend: max. 1000 p., statafel: 1250 p., theater: 800 p., staand: 2145 p.

14

Site 1: De Oude Stad


SITE 2: VEELZIJDIGE EVENTWEIDES

Hou je meer van openlucht voor je bedrijfsactiviteit? Dan zijn de eventweides ideaal. Met de parking, speeltuin, het Openluchtmuseum en Arboretum vlakbij, vormen de weides een ideale centrale uitvalsbasis. Je kunt de weides ook exclusief afhuren. De catering? Die kun je naar wens invullen! RUIMTE TROEF Heb je véél plaats nodig? Dan zijn de grote weides in het hart van Bokrijk Park de perfecte plek voor je event. Ze liggen vlak bij de parking en de belangrijkste activiteiten. Op beide weides zijn nutsvoorzieningen zoals water en stroom aanwezig en je hebt de mogelijkheid om er toiletcontainers te plaatsen. Vertrouw je het Belgische weer niet helemaal? Bokrijk werkt samen met professionele partners die soelaas kunnen brengen met bijvoorbeeld een grote tent.

SPECIFIEK: • 2 eventweides beschikbaar • Oppervlakte: 30.780 m2 of 26.780 m2 • Toegang tot het Openluchtmuseum • Nutsvoorzieningen aanwezig • Geschikt voor plaatsing tenten, kermisattracties, ...

EVENT VOLLEDIG OP MAAT De grote weides bieden ontzettend veel mogelijkheden voor een geslaagde dag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heus foodtruckdorp met heerlijke gerechten uit alle windstreken? Wil je écht uitpakken? Dan kun je je gasten zelfs verwelkomen op een echte nostalgische kermis. Wedden dat de rups, paardenmolen en andere authentieke attracties voor onvergetelijke herinneringen zullen zorgen?

• Eigen catering

Voor hele grote groepen tussen 15.000 en 20.000 mensen kunnen we beide sites combineren en kan het museum exclusief worden aangeboden.

Atelierprogrammatie

15


BEDRIJFSFORMULES FAMILIEDAG VOOR JE MEDEWERKERS, KLANTEN OF RELATIES

Een familiedag is een hoogdag voor je bedrijf. Je krijgt de kans om je medewerkers of klanten én hun gezin mekaar op een ongedwongen manier beter te leren kennen. Of elkaar na die lange tijd terug te zien. En natuurlijk is het de uitgelezen kans om je appreciatie uit te drukken door hen eens goed in de watten te leggen. Of een succes of jubileum samen te vieren. In Bokrijk vind je alle ingrediënten voor een onvergetelijke familiedag. PRAKTISCHE UITWERKING Je vaste aanspreekpunt werkt eerst samen met jou en het Bokrijkteam het concept uit voor je familiedag. We luisteren naar je, leren je publiek kennen, doen voorstellen en komen samen tot een voorstel op jullie maat en rekening houdend met het budget.

VOLLEDIG IN THEMA? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We werken volledige dagprogramma’s uit voor zowel kleinere als grote bedrijven die gaan van 400 tot 15.000 genodigden. Je kan kiezen voor een themadag rond Vakmanschap, waarbij de link wordt gelegd tussen vandaag, vroeger en morgen. Of je laat je helemaal onderdompelen in de sfeer van De sixties. 16

Atelierprogrammatie

DAGVULLENDE BOKRIJKBELEVING Een bezoek aan het Openluchtmuseum biedt elke leeftijd de garantie op een dag vol beleving met onze basisprogrammatie. Zo krijg je aan de Speelschuur de kans om je te vermaken met oude volksspelen en in de Kempen en Oost- en West-Vlaanderen zijn de vakmensen in volle actie. Maar ook de Living History-acteurs zorgen voor memorabele momenten. En nog veel meer waarover later meer.

EXTRA PROGRAMMATIE OP MAAT VAN JE BEDRIJF. Naast de basisprogrammatie kies je als bedrijf, afhankelijk van de interesse, leeftijden, groepsgrootte voor aanvullende activiteiten. Het Bokrijk-team bezorgt je een voorstel op maat.


“Een dag om nooit te vergeten!” Evi, Management Assistant bij een logistiek bedrijf

“Voor onze jaarlijkse familiedag wilden we iets anders dan het zoveelste uitje naar een groot pretpark. Iets met activiteiten om sámen te doen. Liefst ook vlot bereikbaar vanuit alle uithoeken van het land. Daarom viel ons oog op Bokrijk. Van bij het eerste contact was ik aangenaam verrast: hun eigen eventteam bleek onze familiedag tot in de puntjes te regelen. Een paar dagen later kreeg ik al enkele uitgewerkte voorstellen in mijn mailbox en gingen we na het maken van de nodige keuzes snel over tot de praktische regelingen. De dag was een groot succes. ’s Morgens werden onze gasten warm verwelkomd door hostessen en imposante steltlopers voor een heerlijke brunch. Vervolgens ging een groot deel van de gezinnen op wandel door het museum en hield op meerdere plekken halt bij de voorziene gidsen met boeiende verhalen over de historische dierenrassen, de brouwerij, het weefgetouw, een volksspel, ... Anderen trokken rechtstreeks naar de ateliers voor een workshop pottendraaien of broodbakken. Iedereen kreeg eeten drankbonnen mee om doorheen de dag de honger en dorst te stillen in een van de horecazaken. ’s Avonds sloten we af met een grote barbecue in de Oude Stad. Het grote pluspunt van Bokrijk? Er is zoveel variatie dat iedereen er zijn gading vindt: jong, oud, cultuurliefhebber, rustzoeker, ... Ik heb meermaals horen vallen dat het een familiedag was om nooit meer te vergeten!”

Atelierprogrammatie

17


BEDRIJFSFORMULES PERSONEELSFEEST

Nodig je medewerkers uit voor een sfeervol personeelsfeest in een unieke setting. Kies je voor een volledig uitgewerkt dagprogramma? Of een avondfeest vol ambiance? Wat je ook kiest, een bezoek aan Bokrijk is een belevenis van begin tot einde!

Maar ook voor een geslaagd avondfeest ben je in Bokrijk aan het juiste adres. Een heerlijk diner bij HANGAR58 met als hoogtepunt een avond vol ambiance? Of wat dacht je van een soirée in de sfeer van De sixties? Heb je zelf een leuk idee? We bekijken graag welke mogelijkheden er zijn om jouw personeelsfeest te laten knallen.

Een personeelsfeest overdag? Dat kan! Geniet eerst van een gezellige receptie bij HANGAR58 of op de eventweide. Vervolgens gaan je gasten op pad. Thematische routes in het Openluchtmuseum, workshops in de atelierschuren of een toffe teambuilding, er valt zoveel te beleven!

“Wat een origineel thema!” Margot, Medewerker supermarkt

“Er werd dit jaar wel heel mysterieus gedaan over het personeelsfeest. In de wandelgangen vingen we op dat het een ‘specialleke’ zou worden. En wat bleek? We mochten gaan vieren in Bokrijk! Echt origineel! Zeker toen bleek dat we ons in sixties-stijl mochten kleden. Toen we aankwamen, wisten we al gauw waarom. Er stonden echte retro hostessen en we konden foto’s maken met de collega’s in een sixtiesdecor. Ook mochten we een kijkje nemen in de mooie De sixties expo. Na het diner barstte het feest los met de muziek van een sixties liveband. Ik heb gedanst tot mijn voeten er pijn van deden!” 18

Atelierprogrammatie


TEAMBUILDING

Een fijne teambuilding met je collega’s? Bokrijk brengt jou en je collega’s dichter bij elkaar. Ga je voor een spelelement en competitie? Heerlijk ontspannen tijdens een thematische route? Of samen creatief aan de slag in een atelier? Een teambuilding is dé manier om je collega’s op een speelse manier beter te leren kennen. Een gezamenlijke activiteit, zoals de handen uit de mouwen steken in de ateliers, een begeleide fietsroute met leuke anekdotes, een thematische route of teamcompetitie in volksspelen, zijn ideale sfeermakers. Je krijg probleemloos een volledige dag gevuld in Bokrijk. Deze activiteiten zijn ideaal voor kmo’s. Er zijn heel wat mogelijkheden voor je teambuilding. Aan de hand van je groepsgrootte en interesses stippelen we graag samen met jou de perfecte activiteitenmix uit.

“Absoluut voor herhaling vatbaar!” Xander, Medewerker advocatenkantoor

“We begonnen onze dag in Bokrijk met een heerlijk ontbijt in Bistro Koetshuis. Om tien uur ontmoetten we onze enthousiaste gidsen voor de teambuilding ‘Bier en Spelen’. We werden opgedeeld in twee teams en speelden echte volksspelen, We hebben daarbij goed gelachen! Daarna gingen we naar een brouwerij, waar we een ter plaatste gebrouwen biertje konden proeven én klinken op onze overwinning, toen trokken we naar de herberg om kennis te maken met enkele andere streekbiertjes. Afsluiten deden we met een tafel vol typisch Vlaamse gerechten, zoals vidé, stoofvlees, ballekes in tomatensaus én frietjes natuurlijk. We hebben met volle teugen genoten van Bokrijk. Atelierprogrammatie

19


BEDRIJFSFORMULES ANDERE FORMULES

JUBILEUM Een jubileum is een bijzondere en gedenkwaardige mijlpaal. Daar kan je niet zomaar aan voorbijgaan. Bokrijk biedt de feeërieke setting voor een memorabel feest: de Oude Stad en HANGAR58. Tijdens een eerste gesprek staan jouw wensen, ideeën en noden centraal. Vervolgens gaan we aan de slag en bezorgen we je een voorstel op maat. Zo maken we van jouw jubileum hét event van het jaar (én de komende jaren)!

LASTMINUTEBEZOEK Zin om je medewerkers op een lowbudgetmanier te verrassen met wat lastminute-ontspanning? Trakteer hen dan op een dag je Bokrijk. Je kunt je medewerkers uitnodigen om eenzelfde dag te komen, maar je kunt hen ook de kans geven om zelf een dag uit te kiezen in een weekend of tijdens een vakantieperiode. Met jetons kunnen ze deelnemen aan een atelier in de atelierschuren en food- en drankbonnen houden de innerlijke mens tevreden. Wil je iedereen op één dag laten komen? Vraag dan gerust na welke extra’s er beschikbaar zijn, zoals foodtrucks, thematische belevingsroutes met gids en andere activiteiten.

20

Atelierprogrammatie


PIK EEN EVENEMENT MEE EN NODIG JE GASTEN UIT Wanneer je je gasten trakteert op een unieke Bokrijk-beleving, kun je makkelijk nog een stapje verder gaan. Er zijn doorheen het jaar namelijk heel wat events die je niet mag missen. Voor jou handig om mee te pikken tijdens je organisatie, voor je personeel, klanten of relaties, een uniek extraatje waardoor ze zich helemaal VIP voelen, zeker met wat lekkers erbij! Vraag naar onze eventkalender. Enkele mogelijkheden alvast:

21

MEI

FOLKFESTIVAL: ZA 21 MEI 2022 (OF VOLGENDE EDITIES) Trakteer je medewerkers of klanten op een sfeervolle festivalbeleving. Dit is mogelijk als bezoeker, in combinatie met food- en drankbonnen. Of ga een stap verder en word sponsor of partner. Voor 5000 euro geef je 50 genodigden toegang tot het Openluchtmuseum en het festival en geniet je tijdens het event van drankjes en fingerfood op een exclusief erf.

ZOMERCIRCUS: VAN 16 JULI TEM 31 AUGUSTUS 2022 In de zomer strijkt Circus Renz Internationaal neer in Bokrijk. Deze gerenommeerde circusfamilie treedt dan voor het eerst sinds 40 jaar terug op in België. Jong en oud kunnen zich vergapen aan de spectaculaire stunts van de acrobaten, zotte fratsen van de clowns en knappe staaltjes dressuur van de circuspaarden. Overdag zijn er vaste voorstellingen en er is de mogelijkheid om een avondvoorstelling exclusief voor je gasten te reserveren. Het circus bevindt zich vlak bij de Oude Stad en HANGAR58, ideaal om te combineren met een lunch of diner.

WINTERLICHT: VAN 26 TEM 30 DECEMBER Bokrijk tijdens de eindejaarsperiode: feeërieker wordt het niet. Winterlicht brengt gezelligheid tijdens de koude, donkere winteravonden. Je gasten genieten van de ambiance van de traditionele kermis en heerlijke winterse hapjes en drankjes, ze zien koorddansers, vuurkunstenaars, straatartiesten, trapezisten en unieke straat- en circusvoorstellingen. Bokrijkse vaklui heten ze van harte welkom met allerlei demonstraties en proevertjes. Voor je gasten kun je kiezen voor een all-informule: combineer een bezoek aan Winterlicht met een receptie op een exclusieve locatie in het park.

Atelierprogrammatie

21


BASISPROGRAMMATIE MAAK JE DAG ONVERGETELIJK In het Openluchtmuseum valt heel wat te beleven. Om de keuze tussen alle activiteiten makkelijker te maken werken we met een basisprogammatie. JE GASTEN GAAN AAN DE SLAG IN ATELIERS EN MAKEN ZO KENNIS MET DE BASISTECHNIEKEN VAN EEN VAK. Ze nemen een eigen creatie mee naar huis. • Potje draaien • Brood maken • Lederwerkje maken • Draagzak pimpen • Houtwerkje timmeren

BOKRIJK BELEVINGSROUTES MET SYMPATHIEKE GIDSEN Zij nemen je gasten mee naar verborgen plekjes in het Openluchtmuseum én vertellen graag op maat van je gezelschap. Dankzij de interactieve elementen schieten je gasten zelf ook in actie. Je kiest uit één van de volgende thema’s. • Bokrijkrally: je groep gaat in duel in een speelse competitie met opdrachten gelinkt aan het leven van 100 jaar terug. • Beestig Bokrijk: ontdek de historische dierenrassen en kom alles te weten over het leven van boerderijdieren van vroeger en vandaag. • Bokrijktour: je groep maakt kennis met erfgoed uit verschillende tijdsperiodes. In de historische gebouwen schuilen verhalen van echte mensen. • Bier en spelen: ga de strijd aan met volks-, herberg- en gokspelen en de inspanningen worden beloond met een bezoek aan de museumbrouwerij. • Op verhaal op de fiets: je ontdekt al fietsend de prachtige natuur en unieke belevenissen die Bokrijk te bieden heeft.

THEMAROUTES Verken het museum via één van deze 5 belevingen. We werkten speciale themaroutes uit, een ideale leidraad voor je gasten om zelf op ontdekking te gaan. We hebben voor elk wat wils! bewegwijzerd • Vakmanschapsroute • Bokrijkroute • Bruegelgameroute • Het leven anno 1920 • Terug naar 1958

22

Atelierprogrammatie


EXTRA PROGRAMMATIE OP MAAT VAN JOUW GASTEN Naast de basisprogrammatie zijn er nog tal van mogelijkheden om de dag helemaal naar eigen hand te zetten of om extra activiteiten te voorzien. Hier alvast een greep van het aanbod: EXTRA'S IN HET OPENLUCHTMUSEUM Volgende extra's voorzien we graag voor jouw bedrijf in het Openluchtmuseum. Bij een selectie van hoogtepunten in het museum wachten onze gidsen jullie op met boeiende verhalen, anekdotes, speluitleg, een onderdompeling in De sixties, kennismaking met onze historische dierenrassen, toelichting bij broodbakken, textiel of de brouwerij en zoveel meer

Volksspelenroute met gidsen op locatie die bij elk spel de korte uitleg geven en je op pad helpen, indien gewenst met competitie-element. Oude spelen hebben een moderne make-over gekregen.

Extra vaklui te boeken, zoals de herder met schapen, onze molenaars, een barbier of imker.

Avonturen of Hindernisparcours voor kinderen en/of jongeren

EXTRA'S VOOR JOUW BEDRIJF OP ÉÉN VAN DE BEIDE BEDRIJFSSITES Volgende extra's voorzien we graag voor jouw bedrijf op één van de beide bedrijfssites: Nostalgische kermis op een van de weides in of buiten het museum zoals de nostalgische rups, het reuzerad, kop van Jut of bijzondere draaimolen. Kinderanimatie en workshops: kinderdorp met springkastelen, zeepbellenfestijn, grime, circusvoorstelling, poppentheaters of leuke workshops als buttons maken, verven op canvast of vriendschapsbandjes maken, ... Circusschool Fietsverhuur en verkenning Fietsen door het Water

Muzikale animatie Straattheateracts

Atelierprogrammatie

23


CATERING CATERING-PARTNERS Een bezoek aan Bokrijk is pas volledig geslaagd als je er een uniek culinair verwenmoment aan koppelt. Onze professionele horecapartners bieden je graag een smakelijke topbeleving. Voor elke groepsgrootte én elk type smaakpapillen hebben we wel wat lekkers. Hier vind je een overzicht van de verschillende partners. KACHET – EIGENAAR EN UITBATER HANGAR58 Een ongebreidelde passie voor feest en lekker eten, doordrongen van die typisch Limburgse gastvrijheid. Dat is waar Kachet voor staat! Gewapend met tonnen ervaring, een stevige achterban én een scherpe visie streven ze naar een memorabele – en overheerlijke –feestbeleving. Met meer dan 15.000 events en 30 jaar bedrijvigheid op de teller is Kachet een gevestigde waarde in het Limburgse eventlandschap. Ook bieden ze vernieuwende, op maat uitgewerkte creatieve foodconcepten. • Locatie: HANGAR58 in de Oude Stad • Capaciteit: van 300 tot 2.000 genodigden

FOODTRUCKS Verwen je gasten met originele gerechten uit alle uithoeken van de wereld. We werken samen met uiteenlopende foodtrucks voor hartelijke of zoete lekkernijen. Vraag zeker naar ons volledige aanbod en kies voor het thema dat het beste aansluit bij jouw event. Zie je het groots? Dan heb je zelfs de mogelijkheid om een sfeervol foodtruckdorp neer te zetten. Daar vindt zeker iedereen zijn gading! • Locatie: op aanvraag, eventsites • Capaciteit: onbeperkt

BISTRO KOETSHUIS Bij Bistro Koetshuis ga je op culinaire ontdekkingsreis. Een karaktervol interieur, lokale ingrediënten en tot in de puntjes uitgewerkte events zijn maar enkele van hun troeven. Uitgebaat door mensen met een passie voor het vak én hun gasten. Dat merk je aan de gezellige ambiance! • Locatie: in het park, buiten het Openluchtmuseum • Capaciteit: max. 100 personen

24

Atelierprogrammatie


IN DEN DOLFIJN In de herberg In den Dolfijn geniet je van heerlijke streekbieren en West-Vlaamse specialiteiten. • Locatie: Openluchtmuseum • Capaciteit: max. 20 personen, buitenterras

SINT-GUMMARUS Nabij het Kempens dorpsplein vind je de sfeervolle vernieuwde Lierse herberg Sint-Gummarus met ruime gelagzaal en groot buitenterras. Je kunt hier terecht voor typische streekgerechten zoals stevige boerenschotels, Vlaamse karbonades en nostalgische boekweitkoeken. • Locatie: Openluchtmuseum • Capaciteit: max. 70 personen binnen, ruim terras

RESTAURANT ’T POORTHUYS Gastronomisch restaurant ‘t Poorthuys verrast bezoekers met een verrassend hedendaagse inrichting én keuken. Gelegen in een tweeënhalve eeuw oud gebouw aan de rotonde bij de hoofdingang van Bokrijk Park en het Openluchtmuseum. • Locatie: in het park, buiten het Openluchtmuseum • Capaciteit: op aanvraag

CATERINGFORMULES Je hebt de keuze uit enkele basisformules, maar uiteraard kun je ook een cateringvoorstel op maat aanvragen. Er zijn enorm veel mogelijkheden voor elke groepsgrootte, smaak én elk budget! Zo zijn er voor groepen vanaf 15 tot 400 personen 3-gangenmenu’s, lunches, planken om te delen en nog zoveel meer. Voor grote groepen vanaf 400 à 500 personen voorzien wij bijvoorbeeld ontbijtbuffetten, welkomstkoffies, lunches, welkomaperitieven, barbecues, diners, broodjesbuffetten of foodmarkets. Atelierprogrammatie

25


CADEAUS ORIGINELE GESCHENKEN EN BEDANKJES Verras je medewerkers of klanten met een unieke Bokrijkbeleving. HET BOKRIJKABONNEMENT VOOR EEN PRIKJE Met een Bokrijkabonnement genieten je medewerkers, klanten of relaties, heel het jaar lang van fantastische gezinsuitstappen. Ze krijgen onbeperkt toegang tot het Openluchtmuseum, maar hebben ook recht op 10% korting in de museumshop, vier parkeertickets én stevige voordelen. Ze genieten van fikse voordelen en kortingen in de leukste atrracties, inclusief musea, dieren- en pretparken! Zo krijgen ze onbeperkt 40 % korting bij Bellewaerde Park, 50 % korting bij Bobbejaanland, 40 % bij alle Plopsa parken en nog zoveel meer. Een actie met het Bokrijkabonnement in je bedrijf is eenvoudig voor je personeel of klanten te regelen. Je krijgt een code aan de hand waarvan iedereen online zijn/haar Bokrijkabonnement kan bestellen en vervolgens het met de post in de bus krijgt. Het bedrijf kan het abonnement voor zijn medewerkers kopen of er is de keuze dat het personeel aan een voordeeltarief koopt en het bedrijf een stuk aanbiedt.

BOKRIJKTICKET Geef je klanten of medewerkers een dag je Bokrijk cadeau met een Bokrijkticket. Te gebruiken op een vaste dag, in een vakantie (paasvakantie, hele zomervakantie) of vrij te gebruiken gedurende een jaar. Wil je de beleving uitbreiden? Dat kan met food- en drankbonnen of met jetons voor deelname aan een atelier.

26

Atelierprogrammatie


PRAKTISCH INTERESSE OF MEER INFO? Neem contact op met onze medewerkers. Zij luisteren graag naar al je wensen en zorgen voor een voorstel volledig op maat van je bedrijf.

Contactgegevens: Rita Vaes bokrijksales@limburg.be • 011 26 53 14

ONDER ANDERE DEZE BEDRIJVEN GINGEN JE VOOR...

Familiedag Bpost 20.000 personen

Fiësta Rode Kruis (2x) 20.000 personen

Familiedag BNP Paribas 16.500 personen

Bloedgeversfeest Rode Kruis (2x) 2.500 personen

Vennotendag Cera (2x) 4.000 personen

Familiedag Vlaamse Overheid 1.800 personen

Vrijwilligersfeest Stad Genk (2x) 3.500 personen

Familiedag UZ Leuven 4.000 personen

Familiedag Kind & Gezin 1.000 personen

Seniorendag gemeente Putte 760 personen

COLOFON: Fotografie: L. Daelemans, R. Lemmens, M. Millis, L. Van de Sande, M. Vicca, M. Dehaspe | Realisatie: Jakobus & Corneel | V.U.: Igor Philtjens, Bokrijklaan 1, 3600 Genk

Atelierprogrammatie

27


GEEF EEN BOKRIJKABONNEMENT CADEAU!

EEN JAA L ANG P R U BELEVIN RE G! S P E C IA LE V O O R B P R IJ Z E N E D R IJ V E N.

€ 95,00 voor een gezins- of grootouderabonnement OF € 47,00 voor een individueel abonnement. Een kinderabonnement kost € 13,00.

Waar wacht je nog op? Contacteer ons voor een actie op maat van je bedrijf.