Page 1

l u v o j , e r Pa

! a t a r i p r e ls

on c l e d ci 贸 a t p a d A

ina u q r a M er i v a J e te d


Us presento una familia molt especial ‌ El pare es diu Jordi


Us presento una familia molt especial ‌ La mare es diu Júlia


Us presento una familia molt especial ‌ La filla es diu Patricia


Una familia molt especial… A la Patricia sempre li havia cridat l’atenció el retrat d’un pirata que tenien al menjador de casa seva…


Una familia molt especial… … i quan la Patricia li va preguntar al seu pare: - De qui és aquest retrat? I ell li va contestar: - És un rebesabi teu, un terrible pirata que va solcar els set mars …


Una familia molt especial‌ La Patricia va estar tota la tarda fent preguntes al seu pare sobre el seu rebesavi i mirant tots els llibres de pirateria que va trobar per casa!!


Pare, jo de gran vull ser pirata! Aquella mateixa nit la Patrica va decidir què seria ella de gran ‌


Pare, jo de gran vull ser pirata! El primer que faria la Patricia seria reunir una tripulació de pirates malvats . Alguns tindrien una cama de fusta, o un pegat a l’ull; o d’altres, els faltarien algunes dents per semblar més ferotges …


Qui eren els pirates? Atacaven vaixells a alta mar. S’emportaven qualsevol tresor que els agradava, a vegades robaven tot el vaixell i la seva càrrega. Als pirates els agradaven els noms que feien por. Els pirates eren el gran perill de la mar. A vegades també empressonaven la tripulació. Hi havia pirates que navegaven pel seu compte, i d’altres que ho feien amb el permís d’un senyor. S’anomenaven corsaris.


Com eren i com vestien?


Com lluitaven? Les tàctiques que utilitzaven els pirates en l’assalt podien ser ben diverses, però mai no tenien la intenció de destruir del tot el vaixell, ja que justament el que volien era conservar-ne la preuada càrrega. La majoria de vegades s’hi apropaven a gran velocitat des del darrere perquè així els canons dels costats no els poguessin tocar. Eren molt ràpids, s’enfilaven a les baranes i anaven armats. Eren molt despietats. Utilitzaven molts sabres i punyals.


Armes pirata Potes de gall

Sabre


Armes pirata Mosquetons i pedrenyals

Trabuc


Armes pirata Sabre d’abordatge i punyal

Destral


Armes pirata Garfi


Pare, jo de gran vull ser pirata! La Patricia seguia pensant ‌ Fonamental: un gran vaixell que fos l’envenja de tots els pirates.


Els vaixells pirates Els vaixells pirates havien de ser ràpids i maniobrables perquè els abordatges fossin efectius. Molts pirates preferien les xalupes de només un pal i amb molt poc calat. D’aquesta manera, podien apropar-se molt a la costa, moure’s per aigües de poca fondària o amagarse entre els esculls.


Els vaixells pirates


Els vaixells pirates


La bandera pirata La bandera era un element molt important pels pirates. Cada capità tenia la seva pròpia bandera.

La bandera pirata servia per avisar i fer por. Les banderes eren de color negre, i algunes vegades de color vermell. Les banderes pirates mostraven sĂ­mbols com una calavera, ossos o dagues.


Mantenir rumb del vaixell El timoner era la persona encarregada de mantenir-hi el rumb del vaixell. Ell feia virar el timó i decidia com s’havien d’hissar les veles.


Pare, jo de gran vull ser pirata! La Patricia seguia pensant … També buscaria una illa deserta per amagar els meus tresors i faria un plànol perquè no els trobessin ni els meus pares.


Pare, jo de gran vull ser pirata! ...però‌ a casa per sopar!!!

Projecte interdisciplinari: El mar  

Projecte interdisciplinari: El mar Els pirates Primer de primària

Advertisement