Page 1


! !!!!!!!!!!!! ! !

Van ser uns ____________ que van _________ sense cap llei ni patria , per tots els mars del _________ . Es dedicaven a robar altres ____________ i a assaltar ciutats de la ________.. Alguns països d’Europa, Anglaterra Holanda i França havien fet moltes guerres i la gent s’havia empobrit molt. Per això es van convertir en pirates . Busca aquests països al mapa i assenyala’ls


! !

CORSARIS ________________.

_________________________. __________________________. _________________________. __________________________. BUCANEROS _______________

___________________________.


__________________________. __________________________. __________________________. __________________________. FILIBUSTEROS_____________. _________________________. ________________________. ________________________.


!


! !

El vaixell pirata havia de ser ______ per poder atrapar als _________. ___ _____ per poder aconseguir la ___ _____ quan atacaven. De _____ ______ per poder navegar prop de la ________ Fes la descripci贸 de cada vaixell

Gali贸

Goleta

Bergant铆

______________.

______________.

_____________.

______________

______________

_____________.

______________

______________

_____________.

______________

______________

_____________


! ! !

GALERA ! ! ! ! ! !

XABEC

! ! ! ! ! ! !

DRAKKAR


! !

Les primeres banderes !que portaven els pirates francesos van ser de color vermell. Més tard els pirates que venien d’altres països el van canviar pel negre. Cada grup de pirates van dissenyar la seva bandera amb l’ intenció d’espantar els enemics. Dibuixaven destrals, rellotges de sorra, espases, esquelets, calaveres i tíbies encreuades.

Dibuixa aquí una bandera pirata


! ! ! !


!

Als països del Mediterrani els corsaris berberiscos atacaven pobles d’Espanya, Itàlia i Malta, que van haver de protegir-se construint torres de ______. Des de les quals era possible avisar amb cert temps de l’atac.

Torre de Valencia

Torre de Vilassar de Mar

Has vist alguna torre de guaita a Catalunya? _____


!"#$%&'($)&*+,-.+/$&0-..+ + + +

Tots els ________ que hi havia al _______ formaven part De la __________. Per tal que el vaixell fos el més organitzat possible hi havia alguns pirates que ocupaven els llocs més importants com: El CAPITÀ ____________________ _____________________________. _____________________________. EL CONTRAMAESTRE ________________ ___________________________________. ___________________________________. L’ARTILLER __________________ ____________________________. ____________________________. ____________________________. EL TIMONER ______________________


__________________________________. Altres càrrecs menys important però molt necessaris com.! EL CIRUJÀ ___________________. _____________________________. _____________________________. El GUAITA __________________ ____________________________. ____________________________. ____________________________. EL CUINER _____________________ _______________________________. _______________________________. EL FUSTER ___________________________________ _____________________________________________. _____________________________________________.___ _________________________.


! ! ! ! ! ! ! ! !


!

Com tots els mariners els pirates havien de dur moltes Provisions a les bodegues del vaixells quan navegaven. Havien de portar: ___________________. ___________________.

__________________. __________________

!

!

!

!

!

!

!

""""""""""""""""""""""""""""""""#!

!

!

!

!

!

!

!

""""""""""""""""""""""""""""""""!

!

!

!

!

!

!

!

""""""""""""""""""""""""""""""""#!

!

!

!

!

!

!

!

""""""""""""""""""""""""""""""""#!

! #!

!

Al no poder tenir productes frescos,, molts dels mariners acabaven malalts d’ESCORBUT, que era una malaltia per falta de vitamines.


!

Preparem el material

Comencem a preparar la base de la brĂşixola

Imantem l’agulla


Col·loquem el suro amb l’agulla imantada damunt l’aigua. Ja tenim la brúixola.


! !

Per carnestoltes ens disfressem de pirates


! !

FRANCIS DRAKE. Va ser negrer abans de convertir-se en corsari. Va ingressar a la Marina Reial anglesa de molt jove. Va fer el seu primer viatge a Amèrica, i a partir d’aquí va començar la seva activitat al marge de la llei, que no va acabar fins I’any de la seva mort, a Portobello, en un enfrontament amb els espanyols. Abans però, va tenir temps de saquejar la costa americana del Pacífic, fer la volta al món, enfrontar-se i assolar diferents ciutats espanyoles d’Europa i del Nou Món. EI seu cadàver va ser col•locat dins d’una caixa de plom, i llençat a l’aigua de la badia, perquè no tornés a sortir !

HENRY MORGAN!Va arribar a Amèrica des del seu Gal•les natal a la recerca d’aventures,. La seva etapa més fructífera correspon, quan va assaltar places com Puerto Príncipe, a Cuba, Portobello, Maracaibo o Gibraltar, però sobretot va destacar per l’assalt a Panamà,. Les autoritats espanyoles van protestar, per la qual cosa va ser requerit davant la cort anglesa, que no només no el va trobar culpable, sinó que a mes a més el van nomenar cavaller i governador de Jamaica, càrrec que mantingué fins la seva mort.


!

Edward Teach BARBANEGRE Aquest pirata va actuar a la costa nord-americana de l’Atlàntic, el, especialment al litoral de les colònies angleses de Carolina del Sud, Virgínia i Carolina del Nord, on va establir una base des de la qual assaltava tots els vaixells que passaven a prop del seu amagatall, amb El permís del governador de la colònia. Abans d’atacar les seves víctimes mullava els seus cabells amb quitrà, i després els calava foc; d’aquesta manera aconseguia que del seu cap en sortís una fumera que li donava un aspecte ferotge i infernal, i espantava de tal manera els seus enemics es rendien sense lluitar. Keyr-ed-din BARBARROJA!El petit dels Barba-roja va ser el corsari més famós i temut a tota la Mediterrània., es va convertir en un dels personatges més importants de l’Islam. El primer que va fer va ser oferir la província d’Algèria al sultà de Constantinoble, i d’aquesta manera va aconseguir el suport d’un del!s monarques més importants del món, i alhora certa independència per fer el que volgués. Va ser un dels pirates amb més crueltat, assolant pobles costaners de tot el litoral mediterrani cristià; des de Gibraltar fins a Grècia, cap ciutat era lliure dels seus atacs, de vegades organitzats com si es tractés d’una acció de guerra.!


! !

BARTHOLOMEW ROBERTS Aquest pirata d’origen gal.lès es va convertir-se en el més gran dels lladres del mar, amb la captura de 400 vaixells, a tots els mars del món, des de Terranova fins a Brasil, des de la Martinica fins a Madagascar. El seu vaixell va ser sorprès per un vaixell de l’armada anglesa, el van ferir de mort i, seguint les seves indicacions, va ser llençat al mar vestit de seda vermella que tant li agradava portar.

!


Listen and dance the “A Pirate went to sea� song

!

A !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!went to

To

!

what he could !!

But all that he could

,

"!

,,

Was the bottom of the deep blue !

!

2nd- Interdisciplinary Project -Year 2012-13

!

!

"!! !

!"! !


!""#$%%&&&'()*"*+,'-).%&/"-!012#34.356.789:;,/"*<,2#=/(,<>?,"/@=#/A,B

PIRATES "JA FA TEMPS QUE ELS MEUS SOMNIS EM DUEN CAVALCANT LES MAREES A LLOMS D´UN VAIXELL JO EN PORTO LES REGNES, AMB CALMA O TEMPESTA, NAVEGO GUIAT PER LA LLUM DELS ESTELS. PERÒ A LA MEVA BANDERA (BIS) NO HI HA CAP CALAVERA NI OSSOS CREUATS PERQUÈ VULL SER UN PIRATA, (BIS) MÉS DOLÇ QUE LA NATA, UN PIRATA LEGAL QUE NO RAPTI DONZELLES,(BIS) QUE REGALI ESTRELLES COLLIDES DEL MAR QUE NO ROBI FORTUNES (BIS) QUE TINGUI A LA LLUNA UN TRESOR AMAGAT. VULL SER UN PIRATA SENSE CANONS QUE AMB UN SOMRIURE GUANYI ELS COMBATS I QUE SEGRESTI TOTS ELS MALSONS SENSE DEMANAR RESCAT. " (BIS)

Projecte interdisciplinari: El mar  

Projecte interdisciplinari: El mar Els pirates Segon de primària

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you