__MAIN_TEXT__

Page 1

19 OKTOBER - 1 NOVEMBER 2012

TWEEWEKELIJKS

GRATIS VERKRIJGBAAR

ABONNEES VAN HET ANTILLIAANS DAGBLAD

01

WWW.DOLFIJNFM.COM 97.3 FM

Haar!

‘IN DE SALON KOM JE VEEL TE WETEN’

VROUW

DNA partner testen op vreemdgaan

MONIFA JANSEN

MISS UNIVERSE CURAÇAO DRUK BEZIG VOOR MISS UNIVERSE VERKIEZING

BEAUTY’S

Schoonheid

zit van buiten De vooroordelen

175

over mooi zijn

BRUNO MARS RIHANNA NICKI MINAJ ONE DIRECTION BEYONCÉ BRITNEY SPEARS KE$HA

2012 NR175 DFM 01


RESTAURANT • MIDGETGOLF • FEESTLOCATIE • JEU DE BOULES • SPEELTUIN

MIDGETGOLF bij mei mei

Landhuis Brakkeput Mei Mei is uitgebreid met een 18-holes midgetgolfbaan. Plezier, uitdaging en ontspanning voor jong en oud. Maar liefst 18 verschillende grasbanen slingeren door de prachtig aangelegde tropische tuin achter het landhuis. Er kan van ’s middags tot ’s avonds gespeeld worden. Kom met de kids voor een onvergetelijk uitje, houd een competitie met familie, vrienden of collega’s.

En dat is nog niet alles! Twee Jeu de Boules banen, een speeltuin voor de kinderen en een gezellige buitenbar met prachtig uitzicht én uw favoriete drankjes en hapjes maken uw uitje compleet.

Open: Ma. t/m zo. 16.00 – 22.00 uur Prijzen: Midgetgolf (inclusief de speeltuin) Volwassenen : Nafl. 12,50 p.p. Kids t/m 5 jaar : Nafl. 6,25 p.p. Speeltuin : Nafl. 5,00 p.p. Jeu de Boules (max. 4 personen) Nafl. 12,50 per uur

Voor informatie en reserveringen: tel 767 1500 of www.brakkeputmeimei.com


12 NOVEMBER - 18 NOVEMBER 2010 WEKELIJKS GRATIS VERKRIJBAAR INFLIGHT MAGAZINE DAE ABONNEES VAN HET ANTILLIAANS DAGBLAD

Journaliste

WWW.DOLFIJNFM.COM 97.3 FM

NATASJA

GIBBS ZOETE LACH MAAR SCHERPE PEN

Black Eyed Peas

81

WEER BESCHULDIGD VAN PLAGIAAT

PHOTOSMILE 5000

ALLEREERSTE

3-D

FOTOMACHINE

‘DERTIGERS HEBBEN DRUKSTE LEVEN’

HEMAYEL MARTINA JONGE DICHTER WIL INSPIREREN

CHRISTINA AGUILERA NICOLE SCHERZINGER BLACK EYED PEAS TAYLOR SWIFT PINK BOY GEORGE

INHOUD RAAD DE FILMTRAILER Het leukste spelletje op de radio, voor filmkenners een makkie, voor de rest soms best pittig. Raad welke filmtrailer je hoort, waarvan je alleen het geluid te horen krijgt op de radio. Winnaars krijgen twee movie combotickets waarmee je niet alleen naar de fim kunt, maar ook nog eens getrakteerd wordt op popcorn en een softdrink. Iedere woensdagmiddag wordt het gespeeld.

7 De zeven

MONIFA JANSEN

14 Classixtory

MACARENA

8

LOS DEL RIO

15 Antillenhit

BEAUTY AND A BEAT

JUSTIN BIEBER FT. NICKI MINAJ MAANDAG T M VRIJDAG

00:00 DOLFIJN FM NON-STOP 06:00 DE WAKE UP CLUB Jochem Smid 09:00 DWARS DOOR DE MORGEN Vesta Kauffman 12:00 THE LUNCH BOX Egon Sybrandy 14:00 SCHAKEL IN Maarten Schakel 18:00

MA-DO DOLFIJN FM CLASSIX Jochem Gerrits

VR 19:00

MA DI

WO DO VR 21:00

HAPPY HOUR

Maarten, Frank en Tony

DOLFIJN FM NON-STOP OORVERBLINDEND

Barry Hay en Enrico Stenacker

HEINEKEN BEATS

19 Lifestyle

CITRUS SPRAY

NOOIT MEER ZURE VINGERS

21 Vrouw

‘Jongens vinden ons interessant, meisjes voelen zich geïntimideerd.’

DNA BEWIJS VOOR VREEMDGAAN Top 5

DE ROMANTIEK VAN GEVLOCHTEN HAIRDO’S 23 Boek Review

HET PAD VAN DE LICHTWERKER

DOREEN VIRTUE

12

dj LN & dj Paco

SOULGROOVES Ruud Zegwaart

NIET TE STOPPEN

Tony Castro

DOLFIJN FM NON-STOP

Haar!

ZATERDAG

00:00

DOLFIJN FM NON-STOP

09:00 PRACHTIG TACHTIG Jochem Gerrits 12:00 NIEUWSWEEK Natasja Gibbs 14:00 BRIGHT TOP 40 Guus van Berge 18:00 DOLFIJN FM NON-STOP

ZONDAG

00:00 DOLFIJN FM NON-STOP

BACK2BACK RELAX

08:00

BEST OF

11:00

DOLFIJN FM NON-STOP

15:00

BRIGHT TOP 40 NON-STOP

18:00

DOLFIJN FM NON-STOP

22:00

BEST OF

BACK2BACK RELAX

HET DOLFIJN FM MAGAZINE WORDT GEMAAKT DOOR: HOOFDREDACTEUR MAARTEN SCHAKEL CHEFREDACTEUR EGON SYBRANDY EINDREDACTEUR MIRANDA VAN BOVEN ART DIRECTOR SABINE DE KONINGH OPMAAK BONBIBA STUDIO REDACTIE ENRICO STENACKER, DJ PACO, VESTA KAUFFMAN, JOCHEM SMID, VASTE MEDEWERKERS FRANK BEIJER, CIANA MAYAM ADVERTENTIES MANON HOEFMAN: MANON@DOLFIJNFM.COM UITGEVER DOLFIJN FM MEDIA GROEP SEAQUARIUM BEACH CURAÇAO, TELEFOON: 4659975, REDACTIE@DOLFIJNFM.COM. DRUK INTERPRESS

04 DFM 2012 NR175

Desirée en Norayla

TONY TA PAPIA NEDERLANDS MORGEN DOE IK EEN STROPDAS AAN. PAPIAMENTU MAÑAN MI TA BISTI UN DASHI.

QUOTE KIM K ARDASHIAN

“I think Cheryl Cole is so beautiful. I saw her at the gym once without make-up on and she was just as gorgeous, if not more, looking natural.”

‘In de salon kom je veel te weten’

19

Face Trainer Voor een strakker gezicht

HET DOLFIJN FM MAGAZINE VIND JE HIER: OM DE WEEK OP VRIJDAG VOOR DE ABONNEES VAN HET ANTILLIAANS DAGBLAD. JE KUNT HET OOK GRATIS MEENEMEN BIJ: ALBERT HEIJN, TANTRA LOUNGE, MENSING’S CAMINADA, GRAND CAFÉ DE HEEREN, BEEP BEEP RIO CANARIO, DE FONTEIN PROMENADE, PLEIN CAFÉ WILHELMINA, KAMER VAN KOOPHANDEL, ZANZIBAR, TU TU TANGO, BRUNA, CAFÉ BARISTA, HOLLANDSE BAKKERIJ EN DOLFIJN FM. Lees hem online op www.dolfijnfm.com.


2 juli 2010

Meet

’n Greet Nadya van

Putten

4

W W W. D O L F I J N F M . C O M

Zita Jesus-Leito

5 februari 2010

Blijft het onderwijs in het nederlands Bestaan op Curaçao?

TREKT DE KaR NaaR HET laND CuRaçaO

W W W. D O L F I J N F M . C O M

VANESSA

05

PHILBERT De snelste belofte

62

MANNEN

praten graag over seksuele fantasieën

Column NIET OVER HET REFERENDUM

MAARTEN Schakel

Hoe

zit dat?

vrouwen op de arbeidsmarkt

41

RUUD

ZEGWAART

De trendy soulman

BarrY haY

Barry Hay ”Even niet praten,

Edsilia RomblEy Rihanna Johnny dEpp Bløf Jaap MaRk knight Justin biEbER

TINA TURNER Corinne Bailey rae AlIcIA KEys BlaCk eyed Peas ElToN JohN kanye WesT

vrouwen zeuren een week per jaar OVER DRINKGEWOONTES EN GEZONDHEID

genieten!”

HOE IK BIER LEERDE DRINKEN

22 MEI 2009

KATY PERRY AKON MICHAEL JACKSON DIANA ROSS LADY GAGA ROLLING STONES

VAN DE REDACTIE

Prachtvrouwen Hoe maak je een beautyeditie zonder alleen maar vrouwen aan te spreken? Simpel: heel veel lekkere wijven in het magazine plaatsen. Dus dat is precies wat wij hebben gedaan. Nu zou je denken dat mooie mensen alles mee hebben, maar dat is niet helemaal waar. Miss Nederland 2010 en Miss Curaçao 2010 moeten zich constant bewijzen als ‘volwaardig’ mens. Beauty én brains hebben mag natuurlijk niet. Je moet kiezen, dat is wel zo eerlijk. Wij ‘gewone’ mensen moeten ook iets hebben om in uit te blinken. Dus bundelen wij vrouwen onze roddelkrachten en verzinnen wel iets dat niet helemaal klopt. En dit doen we op de enige plek waar wij ons volledig veilig en geaccepteerd voelen: de salon!

'Wie mooi wil zijn, moet Dolfijn FM lezen' Dit is de baarmoeder van de roddels en mannen-vrij. Of tenminste, dat was het totdat Maarten zo nieuwsgierig was om daar even rond te neuzen. Hij wilde wel even weten wat er allemaal gebeurt achter gesloten deuren. Waarom zijn er zoveel goede mannen gesneuveld door het aanraken van het haar van een vrouw? Betalen ja, maar aanraken is op eigen risico. Daarom vertelt de excentrieke kapper Rolando Echavez hem de in’s en out’s over haar, zodat hij gewapend met kennis veilig de salon kan verlaten. Houd dit magazine bij de hand en bewaak het als je bijbel. Je gaat het misschien wel nodig hebben als je je vriendin moet ophalen bij de salon. Geniet van onze eerste beautyeditie. Veel leesplezier! Ciana

Sexiest Woman Alive Mila Kunis

Geen make-up nodig hebben om je mooi te voelen.

■ Volgens het Amerikaanse blad Esquire is Mila Kunis de allermooiste vrouw op aarde van dit moment. En dat vierden ze met een heel sexy fotoshoot en een pittig interview. Maar de redactie was duidelijk allang om: ze vinden haar sexy, charme en humor hebben. Dat laatste weten wij niets van, maar de foto’s bewijzen in ieder geval dat die eerste aanduiding meer dan waar is. 7

2012 NR175 DFM 05


WIN

300.0IL0E0S

FUN M !* WITH UTIL

• MCB@HOME • PAGOMATIKO • SMS 1111 • BANKOMATIKO Recharging your mobile phone is more Fun with UTIL! Buy your prepaid phone credit with UTIL (via Bankomátiko/ATM, MCB@Home, Pagomátiko or SMS 1111) between September 1st to November 30th , 2012 and you’re eligible to win 300.000 Fun Miles*. For details scan the QR code, visit www.mcb-bank.com or contact Your Banko Amigu at 466 1111.

*1 winner per month, each 100.000 Fun Miles.

1160_MCB_NBC300k_Dolfijn_182x129.indd 1

10/12/12 15:50


07

DE ZEVEN

Monifa Jansen

‘Als ik kinderen blij kan maken, ben ik ook blij’ Ontspanning “Ik houd van sporten. Het is belangrijk om in vorm te blijven. Niet alleen voor mijn werk, het is ook goed voor je gezondheid. Zo sport ik vijf dagen per week, maximaal twee uur.”

Jeugddroom “Ik wilde vroeger schooljuffrouw worden, mensen helpen is een passie van mij. Pas op mijn dertiende werd mijn interesse voor de ‘beautyworld’ gewekt. Ik hoopte ooit mee te kunnen doen met Miss Universe.” Voldoening “Werken naar mijn toekomst geeft mij een goed gevoel. Zo ben ik laatst ook de ambassadrice geworden van de Cliniclowns. Als ik kinderen blij kan maken, ben ik ook blij.” Liefde “Momenteel ben ik niet op zoek naar een relatie, ik ben blij waar ik nu sta. Ik ben open met iedereen, maar mijn werk is nu mijn liefde. Liefde vinden is niet iets wat nu op nummer 1 staat.”

Monifa is Miss Universe Curaçao 2012 en druk bezig met de voorbereidingen voor de Miss Universe-verkiezing in december 2012.

Geloof “Ik geloof in mezelf en het volgen van mijn dromen. Als je een goed mens bent, krijg je het terug. Slechte dingen gebeuren soms met goede mensen, maar ik ben niet verbitterd na wat mij overkomen is.”

Angst “Public speaking’ vind ik doodeng. Ik was vroeger altijd erg verlegen. Door mee te doen met Miss Curaçao, hoopte ik die angst te verminderen. Het heeft me zeker geholpen om makkelijker met mensen te praten.” Ambitie “Mijn vwo-diploma heb ik al op zak, dus nu zou ik graag international law willen studeren in Amerika. Toch trekt de entertaining world mij ook. Ik wil naast mijn studie naar een acteerschool gaan en mij focussen op modelleren.” 7

DUSHI KORSOU

FOTO: MANON HOEFMAN 2012 NR175 DFM 07


D BEAUTY AN BRAINS

arts Toekomstnig en accou tant

2010

Miss World Curaçao

2008

Miss Nederland

DOOR CIANA MAYAM

M

‘Bang dat mensen alleen met mij zijn voor de status en niet voor wie ik ben.’

Biografie (Titel) Miss Nederland 2010 Naam: Desirée van den Berg Geboren: 20 mei 1987 Beroep: student geneeskunde 08 DFM 2012 NR175

ooie vrouwen: we kunnen er uren naar kijken. Soms vol jaloezie en soms vol bewondering. Ze hoeven maar een beetje met hun ogen te knipperen en hun portemonnee blijft de hele avond dicht. Gelukkig zijn ze niet zo intelligent. Of wacht… Desirée studeert geneeskunde en Norayla is een accountant. Mooi en slim? Maar dat mag niet, dat is niet eerlijk. Dan zullen ze vast oppervlakkig zijn…

Mooi zoekt mooi Mooie vrouwen gaan alleen maar om met andere mooie vrouwen. Je ziet ze zelden arm in arm lopen met een lelijk eendje. Lekker oppervlakkig weer, dames. Desirée zegt dat het niets met oppervlakkigheid te maken heeft, maar met jaloezie. “Ik vind het leuk om mooie vrouwen te zien. Ik kan schoonheid echt waarderen. En daarnaast is het makkelijker voor mij om met andere mooie vrouwen om te gaan. Ik heb veel vriendinnen verloren door jaloezie. Bij andere mooie meiden heb je dat niet. Je gunt elkaar het beste.” Norayla sluit zich hierbij aan. Vroeger had zij veel vriendinnen, maar nu zijn ze op één hand te tellen. “Ik had afgesproken om met mijn vriendinnen uit te gaan. Maar zodra ze zagen hoe ik eruit zag nadat ik mijn haar en make-up had gedaan, hadden ze ineens geen zin meer. Ik maakte me daarom ook steeds minder mooi op in de hoop dat ze het dan niet zouden afblazen.” De dames voelen zich dan ook meer op hun gemak bij andere schoonheden. Ze kunnen meer zichzelf zijn en zeggen wat hen daadwerkelijk dwars zit. Want zeggen dat je bent aangekomen, is bijna verboden als je mooi bent volgens Norayla. “Ik vind dat ik dikke dijen en billen heb, maar dat mag ik niet zeggen. Dat wordt mij gelijk kwalijk genomen.” Toch zou zij vijf jaar van haar leven opgeven als zij gewoon lekker kon blijven eten wat ze zou willen. “Als ik dood ga, lik ik mijn vingers af en sterf met een big smile”, lacht ze. Intelligent Je mag niet ‘te perfect’ zijn volgens Desirée. Mensen blijven dan zoeken naar iets om


o

09

negatief over te zijn. “Als ik zeg dat ik geneeskunde studeer, word ik nog meer gehaat.” Dit terwijl Desirée nooit had verwacht een Miss te worden. “Ik ben gewoon mooi opgedroogd”, lacht ze. Ook studienerd Norayla had nooit verwacht een Miss te worden. “Ik studeerde me rot! Als ik geen tien kreeg op mijn rapport, werd ik boos. Op mijn veertiende wist ik helemaal niks over make-up, cijfers en studeren waren mijn ding.” Maar de dames worden helaas niet altijd intelligent ingeschat door hun uiterlijk en status als Miss. Volgens Desirée moest zij zich in het begin constant bewijzen. Niet alleen als Miss maar ook als toekomstig arts. “Het is soms zo vermoeiend. Je wordt automatisch in een ‘dom’ hokje geplaatst.” Ook Norayla heeft de vooroordelen als Miss ondergaan. “Ik moet ook gewoon hard werken voor mijn geld. Niemand gelooft mij dan ook als ik zeg dat ik een accountant ben. Je bent of slim of mooi, beide kan niet.” De status Aandacht van mannen komen de dames niet tekort, maar dat maakt het vinden van een leuke man alleen maar lastiger. Normen en waarden zijn belangrijk voor de dames. “Je weet nooit of ze jou leuk vinden of je status”, zegt Desirée. “Ik moet daarom ook goed iemand leren kennen, voordat het ook maar enigszins serieus wordt. En daarnaast zoek je iemand die toch dezelfde idealen heeft als jij. Hij moet ambitieus zijn en een harde werker.” Norayla zegt dat het vinden van een man die het goed voor elkaar heeft belangrijk is binnen de Curaçaose cultuur. “De mannen hier zijn erg macho en moeten daarom meer verdienen dan hun vriendin. Ik heb wel eens een vriend gehad die minder verdiende dan ik en dat zorgde alleen maar voor ruzie.” Norayla gaat niet op het uiterlijk van een man af, maar op het innerlijk. Daarom leert zij ook nooit iemand kennen in het uitgaansleven. “Tijdens het uitgaan leer je iemand niet goed kennen. Je kijkt alleen of iemand er leuk uitziet en dat vind ik juist oppervlakkig.” Als een man indruk wil maken op Norayla, moet hij tijd in haar investeren. De dames werken zich niet liggend naar de top, zoals veel mensen vaak van modellen denken. “Mensen denken dat wij met iedereen naar bed gaan, maar dat is niet zo.” Norayla is van mening dat haar lichaam heilig is voor haar. “Diep van binnen zal ik altijd wel een nerd blijven, een beautynerd.” 7

‘Ik vind mezelf dik, maar dat mag ik niet zeggen.’

Biografie (Titel) Miss World Curaçao 2010 Naam: Norayla Francisco Geboren: 30 juni 1984 Beroep: accountant 2012 NR175 DFM 09


knip deze bon uit en ontvang in de maand oktober 15% korting

non stop open van 10:00 tot 18:00 Promenade Shopping Center Tel. 736-2000

info@visioncarecuracao.com


Nieuws

011

NIEUWS

Dolfijn FM bijna 10 jaar! ■ In november bestaat Dolfijn FM 10 jaar. In 2002 werd op Berg Altena en Mambo Beach het startschot gegeven voor een nieuwe verfrissende kijk op radio op Curaçao. Nu, 10 jaar verder, kunnen we gaan vieren dat we al een decennium in de lucht zijn. En dat doen we in de hele maand november met een spectaculaire prijzenactie. ‘Stay tuned’ en hou ‘m uiteraard op de 97.3 FM. 7

DE LUISTERAAR n, ‘Schoonheid zit van binne is’ lf ze on omdat dit de perso Wesley Mutsaars (31) Werk: acteur Burgerlijke staat: ongehuwd Luistert Dolfijn FM omdat: Dolfijn FM de sfeer van het eiland laat voelen.

Wat is de beste beauty-tip die jij hebt gekregen? “Tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon blijven. De zon is hier op zijn sterkst, wat slecht is voor de huid, en je huid onthoudt alles!” Wat is jouw ochtendroutine? “Douchen, tandenpoetsen en scheren. Daarna doe ik gezichtscrème en (natuurlijk) deodorant op. En als laatste doe ik een lekkere eau de toilette op.”

SITE VAN DE WEEK

Welk drankje bij welk deuntje?

Gebruik je wel eens een gezichtsmasker? “Dit doe ik nooit. Ik weet eigenlijk niet of dit nodig is. Ik scrub mijn gezicht af en toe en smeer me altijd in met gezichtscrème.”

www.drinkify.org ■ Het is vrijdagavond en je hebt zin om te gaan stappen. Dus om in de mood te komen, zet je Cyndi Lauper op, zing je mee met ‘Girls Just Want To Have Fun’ en loop je naar de koelkast voor een koud drankje. Maar wat moet je drinken? Drinkify geeft je het antwoord. Vul in naar welke artiest je luistert, klik op ‘What Should I Drink’ en je weet precies waar je aan toe bent. En in dit geval serveer je jezelf een ‘vodka on the rocks.’ 7

Sport je regelmatig? “Ik sport regelmatig, zo’n vier keer in de week. Ik doe dit om fit te blijven en om een sportief lichaam te houden waardoor ik weer lekkerder in mijn vel zit.” Zit schoonheid van binnen of buiten? “Echte schoonheid zit van binnen, omdat dit echt de persoon zelf is. De buitenkant is oppervlakkig, de binnenkant niet. Als iemand van binnen gelukkig is, straalt diegene dit via de buitenkant uit en wordt daardoor vanzelf mooi!”

DE LUNCHBOX MA-VRIJ 12.00 - 14.00

OOK LUISTERAAR OF LEZER WORDEN?: REDACTIE@DOLFIJNFM.COM

AANDACHT

Nodig? Daar kan het Dolfijn FM Magazine voor zorgen

ATIE MEER INFORM EN? RTER OVER ADVE

Mail naar: manon@dolfijnfm.com of bel: 465 9975 ABONNEES

7 SEPTEMBER

- 13 SEPTEMBER

2012

W EKELIJKS

GRATIS

ANTILLIAANS VAN HET

DAGBLAD

01

ABONNEES

VERKRIJGBAAR

31 AUGUSTUS

- 6 SEPTEMBER

WWW.DOLFIJNFM.COM

2012

W EKELIJKS

GRATIS

ANTILLIAANS VAN HET

DAGBLAD

01

ABONNEES

VERKRIJGBAAR

24 AUGUSTUS

97.3 FM

WWW.DOLFIJNFM.COM

NKELIJK

- 30 AUGUSTUS

2012

W EKELIJKS

GRATIS

VERKRIJGBAAR

SP 01 EC IAL

ANTILLIAANS CURA VAN HET

ÇAO

DAGBLAD

NORT H SEA

DIERENARTS DOEST ODETTE

'ZEVEN HONDEN, ZEVEN KATTEN EN DE REST'

VROUW

Getrouwde vrouwenmeer drinken Tientonners veilig de haven in

EGON VAART MEE OP DE T LOODSBOO

ABONNEES

JAZZ

17 AUGUSTUS

97.3 FM

WWW.DOLFIJNFM.COM

- 23 AUGUSTUS

2012

W EKELIJKS

GRATIS

REGINALD,EN PHILIPINE IE LIEMARVIN CEREMON ‘DE OPENINGS RIJFLIJK’ ONBESCH

WAS RTAGE FOTOREPOMOEDT BLUES DOOR BEA BENEDENWINDSE

DAGBLAD

01

ABONNEES

10 AUGUSTUS

WWW.DOLFIJNFM.COM

- 16 AUGUSTUS

2012

W EKELIJKS

GRATIS

Brian ling Tamb ‘SEARCHING

En verder... GADGETS DE DRIE ROUTES

Lees over...

FOR THE PERFECT TONE’

ng VROUW ‘performi ’ ‘Zesde met amazing! Spieren: talent’ voelde

aantrekkelijk of niet?

Carlos Santana

DE OP LEGEN EK BEZO

172

r Kinderbescherme Kooistra

k van De mystie

CHURANDY MARTINA

HOE WE L ALLEMAAMEER STEEDS GINGEN VAN HEM HOUDEN

170

BARRY BAKKER

ABONNEES

- 9 AUGUSTUS

2012

W EKELIJKS

GRATIS

VROUW

FLIRTEN VOOR GOEDE PRIJS

ik lach keihard

‘GELOOF IN

E MUZIKALPOOT DUIZEND

Stanley Alejandro a Clementin

NIEUW

SEIZOEN

01 2 012 - 5 JULI 29 JUNI

WEKEL

IJKS

GR AT I S

VERKRI

JG B A A R

97.3 FM

DIANA IJS IS ‘HET ONDERW VAK’ EEN PRACHTIG

s Wil‘IKlem KWAM

’ AGO MET NIETS JOSEPH CIVILIS DIE MET ‘VOOR LEERLINGEN MAAG NAAR EEN LEGE SCHOOL KOMEN, WE EEN

A BON N

NTILL N HET A E E S VA

IAANS

DAG BL A

D

01 I 2 012 - 28 JUN 22 JUNI

WWW.DOLFIJNFM.COM

KE

DIK RA EXT MERL SUM ECIA

SP

WE NAARTOE WAAR GAAN DEZE ZOMER?

R 168 VPCO-DIRECTEUOOI LORIER-K

169

EID VAN AFSCH ER THEAT

DAGBLAD

WWW.DOLFIJNFM.COM

L SPECIA

TWEEWEKELIJKS gen Jetro Jör nn ma en Ray lacht mij toe terug’ ‘Het leven

ANTILLIAANS VAN HET

VERKRIJGBAAR

97.3 FM

OPWARM

VROUW TV IN MER SLAAPKAVOOR SLECHT EN SEKSLEV

ALICIA KEYS MANÁ ROSARIO HERSHEL WAYLON CARO EMERALD

ma Uitneemsche

01

3 AUGUSTUS

O HET CURAÇA JAZZ NORTH SEAERTJES

KLEINSTE N VAN GOLFBAA HET EILAND

DE ZEVEN

Sigmund Jansen

DAGBLAD

WWW.DOLFIJNFM.COM

JOURNALIST DICK DRAYER

PELS ‘LUIS IN DE ’ ZIJN, IS MOEILIJK

Brakkeput Mei Mei18-HOLES

171

ANTILLIAANS VAN HET

VERKRIJGBAAR

97.3 FM

Midgetgolf

ie DOLFIJN FM MAGAZINE Stephanng Rose Cha AO CURAÇ MISS WORLD

ANTILLIAANS VAN HET

VERKRIJGBAAR

97.3 FM

E

N HELDE

ONAFHA

TOP 10

LLER, DE BASEBA ES, DE DANSERUS TIEDE POLITICRENVAKAN INGEN

BESTEMM SCHOLIE EN ANDEREUNIEK TALENT! MET

VROUW over Liever lezen seks hebben ) seks dan je vakantie (ook tijdens

WEKEL

IJKS

GR AT I S

VERKRI

JG B A A R

A BON N

NTILL N HET A E E S VA

IAANS

DAG BL A

D

01 I 2 012 - 21 J U N 15 J U N I

97.3 FM

WWW.DOLFIJNFM.COM

WEKEL

IJKS

GR AT I S

VERKRI

JG B A A R

97.3 FM

RUDY

Veanira Reed

NTILL N HET A E E S VA

IAANS

DAG BL A

D

01

97.3 FM

164

, TEKEN, RATTEN! LAKKEN KAKKER TEGEN VIEZE

EEN 'IK WIL ALS EINDIGEN. LARRY KING MIJN SCHERP OP TE' TACHTIGS

A BON N

WWW.DOLFIJNFM.COM

DJ VAKANTIE MACKAY

YVES COOPER

DE STRIJD S-TERREUR THE GOLDEN BEESTJE VOICE 2012

5 OON MARNTMAN FRO

VROUW

Pornogebruik voor niet goed zelfvertrouwen

VROUW vrouw Man heeft eigen nodig voor gezondheid

GRATIS VERKRIJGBAAR N WAT VINDE ZIJ?

ieVakant gangers 167 op ons eiland

IG ? VOORLOP 'HUWELIJK D BEN IK GETROUW

IS ER NOG IETS LEUKS JULI? TE DOEN IN

MET DE BAND'

A ZOMERAGEND

166

Jochem Smid ‘IK WILDE VROEGER BANKETBAKKER ’ WORDEN

165

TAXI’S IN

DE FINA

LE

8 juni

HEBBEN JEZELF IS KER 'BOVENOP STAAT HET Coraline ECT’ EN Brakkeput BROODPROJ 'EN NU IS BELANGRIJ SALTO AANGEBOR G-SPOT MANHATTAN GEVOEL’ ' FT. WILL.I.AM KATY PERRY ‘EENFRANS JUSTIN BIEBER MUNGO JERRY MARCO BORSATO MARCUS MILLER DAN EEN DURE FIETS’ KATY PERRY ELLIOTT LANGE RDIGHEIDS THE SCRIPT Mei Mei GREEN DAY FLO RIDA GREGOR CURAÇAO' JASON MRAZ ONE DIRECTION KATY PERRY MIJN BEURT! SERGIO GEORGE RECHTVAA ROBIN THICKE BOWIE NE-YO DJ CHUCKIE WILL.I.AM MISSY ONE DIRECTION PARIS HILTON EMINEM PINK SHAKIRA RIHANNA INDIA.ARIE NO DOUBT SPICE GIRLS OWL CITY DAVID CHER BEYONCE ADAM LEVINE CHRISTINA AGUILERA GWEN STEFANI RUBÉN BLADES JENNIFER LOPEZ KANYE WEST & THE MOJO’S CHRIS BROWN JUSTIN BIEBER FOO FIGHTERS JILL SCOTT ROLLING STONES DAY RIHANNA BRITNEY SPEARS MADONNA KATY PERRY ASAF AVIDAN JUSTIN TIMBERLAKE RANDY CRAWFORD CARLY RAE JEPSEN USHER GREEN SNOOP DOGG LADY GAGA KANYE WEST LEIGHTON MEESTER TAYLOR SWIFT BEYONCE JAY-Z 2012 NR172

DFM 01

2012 NR171

DFM 01

2011 NR170

DFM 01

2012 NR169

DFM 01

2012 NR168

DFM 01

2012 NR167

DFM 01

2012 NR165

DFM 01

2012 NR165

DFM 01

2012 NR164

DFM 01


AN EXPERTS ARD HET WOO

Haar!

Een miljoenenbusiness (ook op Curaçao) DOOR MAARTEN SCHAKEL

H

et is een wereldje waar je als man maar moeilijk vat op krijgt, dat van de ‘hairsalon’. Veel vrouwen brengen er wekelijks uren door, spenderen er bakken met geld en we hebben als man eigenlijk geen idee wat er allemaal geroddeld wordt en wat voor boze plannen er worden gesmeed. De niet-te-missen Rolando Echavez heeft zijn eigen salon en klapt uit de school over de geheimen die er gedeeld worden en over de remedies tegen ‘pelo malo’ (slecht haar), wereldwijd goed voor miljarden aan omzet.

'Ja, je komt hier veel geheimen te weten'

012 DFM 2012 NR175


013

'Kroeshaar is slecht haar, stijl haar staat voor welvaart'

Top 3 behandelingen bij Rolando 1 KERATINE Behandeling om het haar te voeden, gezonder te maken. 2 STRAIGHTER / RELAXER Maakt het haar soepel. Sodium hydroxide is chemisch en kan in hoge concentratie een colablikje in een uur opvreten. Zorgvuldig gebruiken dus. 3 KLEUREN Pronken met wat je hebt. Rood, blond, paars, bruin zijn veel opvallender!

Vrouwen die ik er naar vroeg, wilden maar weinig over ‘de salon’ loslaten: “Je weet dat ik extensions heb, maar je mag niet weten wat daar allemaal gebeurt. En néé, je mag al he-le-máál niet aan mijn haren zitten!” Dat dit hevige verzet een averechtse werking zou hebben en mijn nieuwsgierigheid alleen maar vergrootte, is het onfortuinlijke gevolg. Via via raakte ik in contact met de excentrieke Rolando Echavez, die een kleine salon runt aan de Gosieweg. De setting: twee kaptafels, drie kamerplanten, een bankje met een kleed erover, een flatscreen met 24/7 telenovela’s en enkele bemoeizuchtige vrouwen. Een echt huiskamersfeertje. ‘Pelo malo’ “Vrouwen op Curaçao willen extensions of pruiken omdat ze slecht haar hebben, ‘pelo malo’: kroeshaar waar je niets mee kunt.” Ik snap niet hoe het zelfbeeld van zoveel vrouwen zo negatief kan zijn: waarom worden krullen zo vervloekt en zijn ze niet iets om trots op te zijn? “Het is ontstaan in de koloniale tijd: vrouwen van de Spanjaarden, Nederlanders, Engelsen, Portugezen hadden stijl haar. Stijl haar staat voor welvaart. En de internationale mode-industrie versterkt het beeld dat stijl haar beter is. En je kan nou eenmaal meer doen met stijl haar.” Roddels In mijn beleving is een beautysalon als een geheim clubhuis. Wij mannen hebben geen idee wat er gebeurt. Vrouwen bespreken in het diepste geheim de vuilste roddels en smeden de meest boze plannen, dat kan niet anders! “De salon is meer dan alleen een beautyparlour. Het is een therapeutische plek om te relaxen. En waar vrouwen zich ontspannen voelen, vertellen ze makkelijker dingen. Ja, je komt hier veel te weten.” Als 10 procent van wat je weet, op straat komt te liggen, heb je dan een probleem? “Klaro! Natuurlijk! What happens in the salon, stays in the salon.” Moeten wij mannen ons zorgen maken, zijn vrouwen slechte wezens? “Nee, het zijn altijd de mannen die slecht zijn... zeggen de vrouwen tenminste. Ach, er komen

hier ook mannen, en die vertellen weer dingen die hun dwars zitten in hun relatie.” De werkwijze Rolando slaat zijn benen over elkaar en vertelt dat de meeste vrouwen hun eigen extensions kopen en meenemen naar de salon. Er zijn verschillende winkels voor, luisterend naar namen als ‘Moga Moga’, ‘La Locha’ en ‘Elite’. Ik hoor de namen voor het eerst en kijk hem met grote ogen aan. Er zijn tal van manieren om de extensions aan te brengen. Invlechten gebeurt veel. Een andere manier is de ‘fusion’ methode, goed voor het meest natuurlijk ogende resultaat. Je tilt het echte haar op en plaatst er een extensionstrook tussen. Dat wordt vervolgens met lijm en een warmtetang vastgeplakt. De ‘do’s and don'ts’ Vervolgens is er in het dagelijks leven een hele gebruiksaanwijzing. De aanwezige vrouwen in Rolando’s salon roeren zich: zo mogen wij mannen niet aan hun haar komen, op straffe van een boze blik en een tik op je vingers. Zwemmen is ook lastig: haar dat nat wordt van zeewater is vies. Zelf thuis haar wassen kan, maar aanbevolen wordt om het toch in de salon te laten doen, zo blijven de extensions beter zitten en kun je er langer mee doen. Doordat je als vrouw niet elke dag naar de salon kunt voor een wasbeurt gaan de extensions ook stinken. Als man romantisch je neus in d’r haar steken en een compliment maken over de rozenshampoo met bamboeextract kan dus tegenvallen. De mannen betalen! Tot slot stel ik aan de vrouwen de vraag: als je in een serieuze relatie bent, wie betáált eigenlijk voor dit hele avontuur? Collectief roepen ze: “De mannen!” Want wie naast een mooie vrouw wil lopen, moet daar wat voor overhebben, is de gemakkelijk bereikte consensus in dit vrouwenbolwerk. “En al die arme mannen maar werken”, is de gedachte van de eenmansfractie Schakel, die ik niet hardop durf uit te spreken. En met een knipoog van Rolando op zak vertrek ik als ontdekkingsreiziger uit dit bijzondere universum. 7

Rolando Echavez Rolando (50) kwam dertien jaar geleden naar Curaçao, na in Venezuela jarenlang in diverse salons te hebben gewerkt. Hij doet behalve haar ook andere schoonheidsbehandelingen zoals nagels en gezichtsreiniging. In zijn salon komen zowel mannen als vrouwen, hoewel vrouwen in de meerderheid zijn.

De ha(a)rde cijfers Volgens de documentaire ‘Good Hair’ van comedian Chris Rock uit 2009 gaat er jaarlijks 9 miljard dollar om in de kunsthaarindustrie wereldwijd. Op Curaçao is 200 gulden per week aan haar uitgeven geen uitzondering, inclusief de aankoop van extensions, invlechten of –lijmen en wekelijks onderhoud. Een extension van écht haar kost tussen de 100 en 300 gulden, afhankelijk of het haar uit Brazilië, India, Japan of China komt. Synthetische extensions zijn een stuk goedkoper. In Zuidoost-Aziatische landen wordt lang haar in tempels afgeschoren als onderdeel van een heilig ritueel. De (goed)gelovigen krijgen daar niets voor betaald. Er zijn zo’n 350 salons op Curaçao, de illegale salons en particulieren niet meegerekend. Om het er leuk uit te laten zien, heb je al gauw vijf extensions nodig, maar tien is geen uitzondering.

Een zeer ruwe schatting: 100 miljoen per jaar

Hoeveel vrouwen op Curaçao extensions hebben is niet bekend. Uitgaand van 80.000 vrouwen op ons eiland waarvan een kwart (veel ouderen, kinderen, mensen met van nature stijl haar en mensen die het niet willen, mooi vinden of kunnen betalen, vallen af) extensions gebruikt of regelmatig een haarbehandeling laat doen, à gemiddeld 100 gulden per week, kom je op een bedrag van honderd miljoen gulden per jaar. Maar nogmaals: dit is echt nattevingerwerk. 2012 NR175 DFM 013


1995 BRIGHT TOP 40 ZATERDAG 20 OKTOBER

CLASSIXTORY

DOOR EGON SYBRANDY

MACARENA - LOS DEL RIO Eigenlijk zou het liedje ‘Magdalena’ gaan heten. Maar er was al een liedje dat zo heette van een andere Spaanse zanger: Emanuel. En omdat La Macarena een buurt is in de buurt van Sevilla, en er ook voldoende vrouwen zijn die zo heten in Spanje, werd de naam van de song veranderd in ‘Macarena’. Geen verkeerde keuze, want de in de Spaanse streek Andalucia bekende meisesnaam zal niet lang daarna door miljoenen mensen over de hele wereld uit volle bost meegezongen worden.

‘Macarena’ zingt een stuk lekkerder dan ‘Magdalena’ De heren Antonio Romero Monge en Rafael Ruiz maakten al jaren muziek, sinds de jaren ‘70 in de vorige eeuw, maar moesten tot halverwege jaren ‘90 wachten op hun succes. Maar toen dat kwam, was het ook niet gering. De hit ‘Macarena’ was in vele landen een grote hit, maar aan de hand van de Amerikaanse hitnotering werd duidelijk hoe groot het succes was van het liedje met het dansje. Maarliefst 46 weken stond de plaat op nummer één in de Billboard Hot 100. In totaal zou hij 60 weken in de lijst blijven staan, en het duurt dan ook tot Adele’s Rollling In The Deep (2010) tot dat record weer verbroken wordt. Het is dan inmiddels 15 jaar later. Het lied wordt gekenmerkt door simpelheid. Met een relatief eenvoudig deuntje met bijbehorend dansje weet het nummer zich bij iedereen vast te zetten in z’n hoofd. En lichaam. Van de tekst moet de track het ook niet hebben als je bedenkt dat het gaat over een meisje die haar vriend, Victorino, ziet vertrekken met zijn nieuwe baan: soldaat in het Spaanse leger. Zij heeft een zwak voor mannen in uniform maar volstaat na zijn vertrek met twee vrienden van hem die achterblijven. Verder daagt ze mannen uit om met haar mee te dansen en als je echt goed bent mag je met haar mee naar huis. Los Del Rio, wat zoveel betekend als ‘Zij van de rivier’, heeft het succes van Macarena nooit meer kunnen evenaren. Zelfs niet benaderen. Maar medelijden hoef je niet te hebben, er bleef voldoende geld over na de verkoop van 11 miljoen singels. Hoewel Monge en Ruiz maar 25 procent van de royalty’s ontvangen zijn ze er toch enorm rijk mee geworden. En uiteraard mogen ze nog ieder jaar een flink bedrag ontvangen voor airplay. En eerlijk gezegd zingt ‘Macarena’ een stuk lekkerder dan ‘Magdalena’, dus ze mogen die andere Spaanse zanger best dankbaar zijn. 7

014 DFM 2012 NR175

DOLFIJN FM CLASSIX MA-DO 18.00-19.00 PRACHTIG TACHTIG ZA 9.00 - 12.00

1

5

4

5

3

5

8

4

2

10

13

3

5

8

6

7

7

9

12

6

9

13

10

9

16

6

11

8

18

4

14

11

24

2

17

6

19

11

15

7

27

3

20

9

29

2

21

7

-

1

22

18

33

3

-

1

23

8

25

10

26

10

-

1

28

17

37

2

30

13

31

15

34

13

35

9

38

10

39

14

GANGNAM STYLE PSY GIRL ON FIRE Alicia Keys ft. Nicki Minaj ONE DAY / RECKONING SONG Asaf Avidan CANDY Robbie Williams POUND THE ALARM Nicki Minaj BELOOFD IS BELOOFD Lange Frans MILLION VOICES Otto Knows LET ME LOVE YOU Ne-Yo DON'T WAKE ME UP Chris Brown SKY ON FIRE Handsome Poets THIS IS LOVE will.i.am ft. Eva Simons LA LA LA Snoop Lion SPIRIT INDESTRUCTIBLE Nelly Furtado NYMPHO Alain Clark WE ARE NEVER EVER GETTING BACK TOGETaylor Swift THER Owl City & Carly Rae Jepsen GOOD TIME Maná HASTA QUE TE CONOCI Lucenzo ft. Sean Paul WINE IT UP Pink BLOW ME (ONE LAST KISS) David Guetta ft. Sia SHE WOLF (FALLING TO PIECES) Enrique Iglesias FINALLY FOUND YOU The Script ft. will.i.am HALL OF FAME Christina Aguilera YOUR BODY Justin Bieber ft. Big Sean AS LONG AS YOU LOVE ME Bruno Mars LOCKED OUT OF HEAVEN Leslie Grace WILL U STILL LOVE ME Ilse de Lange WINTER OF LOVE Swedish House Mafia ft. John Martin DON’T YOU WORRY CHILD Florence And The Machine SPECTRUM (SAY MY NAME) Mika ft. Pharell Williams CELEBRATE Emeli Sandé MY KIND OF LOVE Rita Ora HOW WE DO (PARTY) Katy Perry WIDE AWAKE Cash Cash MICHAEL JACKSON fun. SOME NIGHTS Pitbull BACK IN TIME Rudimental ft. John Newman FEEL THE LOVE Cher Lloyd ft. Snoop Dogg WANT U BACK No Doubt SETTLE DOWN Madonna

BRIGHT TOP 40 ZA 14.00 - 18.00 ZO 15.00 - 18.00 (NON-STOP)


015

PLAYLIST

Dolfijn FM ANTILLENHIT

Heerlijk plaatje voor bij zonsondergang

SKINTIGHT FALCO LUNEAU

Verrassende danceplaat

BEAUTY AND A BEAT JUSTIN BIEBER FT. NICKI MINAJ Justin Bieber raakt steeds meer van zijn kindsterretjesimago af. Behalve dat hij op zijn derde studioalbum ‘Believe’ ineens de baard in zijn keel had, zijn ook alle teksten veel volwassener geworden. Om een wat breder publiek te bereiken heeft Justin de hulp van niemand minder dan Nicki Minaj ingeschakeld. Hij wilde een vrouwelijke rapper hebben en Nicki leek hem de beste keuze, en terecht. Het nummer is een mix geworden van ‘As long as you love me’ van Bieber en ‘Pound the alarm’ van Nicki Minaj en heeft dus zeker hitpotentie!

De van oorsprong Oostenrijkse singer/songwriter Falco Luneau had eerder dit jaar een bescheiden hit met ‘No Ones Fool’. Daarmee speelde hij zich behoorlijk in de spotlight en de verwachtingen voor de tweede single waren hooggespannen. De opvolger is ‘Skintight’ geworden: een lekkere singer/ songwriterplaat met mooie melodielijnen, zoete koortjes en een fluitje waar Flo Rida onlangs ook nog een grote hit mee scoorde. Allemaal ingrediënten om zijn eerste succes vele malen te overtreffen. De videoclip van ‘Skintight’ is ook zeker de moeite waard, bekijk hem maar eens op YouTube. www.falcoluneaumusic.com

Old hippie rock of superhit?

DIE YOUNG KE$HA

www.justinbiebermusic.com

Heineken Beats DANCE TRACK

Op 4 december komt de nieuwe plaat van Ke$ha uit. Het is de opvolger van haar eerste album ‘Animal’ dat in 2010 uitkwam en waar de hits ‘Tik Tok’ en ‘Blah Blah Blah’ vanaf kwamen. De nummers van het album ‘Warrior’ zijn gebaseerd op dingen die Ke$ha tijdens haar tournees heeft meegemaakt. De eerste single is ‘Die Young’ en die heeft ze geschreven in samenwerking met de zanger van fun., Nate Ruess. Haar producer Benny Blanco noemde het nummer ‘old hippie rock’. Ke$ha zegt dat dit haar favoriete nummer van het album is. www.keshaparty.com

ALBUM RELEASE Niet vernieuwend, maar wel erg lekker!

RED TAYLOR SWIFT

Specialist in Latinhouse

Taylor Swift is degene die de countrymuziek weer hip heeft gemaakt en een nieuw gezicht heeft geven door het te combineren met catchy melodieën en een poppy sound. Ook bij haar nieuwste album is haar dit weer gelukt.

NO VALE LA PENA ROBERT ABIGAIL Robert Abigail brengt een mooi staaltje remixen uit. Hij heeft een merengue van Latin Grammy-nominee, Daniel Santa Cruz, mee de studio in genomen en er een lekkere Latinhouse track van gemaakt. Dat Latinhouse zijn specialiteit is, dat wist je waarschijnlijk onopgemerkt al. In 2008 had hij een top 10-hit in Nederland met zijn plaat ‘The Mojito Song’, een lekker nummer dat wereldberoemd is gemaakt door de Bacardi Commercial waar hij in werd gedraaid. www.robertabigail.be

De titelsong ‘Red’ verraad de country-afkomst in het eerste couplet waarbij de warme stem van Swift wordt begeleid door een banjo waarna het nummer in een klap verandert in een lekker popliedje. Ook bij andere nummers waan je je even op het eindeloze Amerikaanse platteland. De eerste single van de plaat, ‘We are never ever getting back together’ is een stevige popsong waarmee Taylor wereldwijd op dit moment een grote hit. Haar tweede single, ‘Begin again’ kwam onlangs uit en lijkt qua tekst het vervolg in het leven van Taylor Swift. Het is een prachtige popballad geworden zonder dat het treurige er van af druipt. Voor iedereen die van mooie melodieën, verrassende arrangementen en de gevoelige stem van Taylor Swift houdt, is dit een aanvulling in de platenkast. www.taylorswift.com

HEINEKEN BEATS WO 19.00 - 21.00

2012 NR175 DFM 015


Beyoncé Te druk voor Clint Eastwood

Nicki Minaj Meeste nominaties American Music Awards Nicki Minaj en Rihanna maken de grootste kans op een American Music Award. De rapper en de zangeres hebben ieder vier nominaties in de wacht gesleept. Rihanna maakt onder meer kans op een American Music Award in de categorie artiest van het jaar. Minaj is onder meer genomineerd in de categorie favoriete artiest rap-hiphop. Drake, Justin Bieber, Maroon 5, One Direction en Usher moeten het doen met drie nominaties. De kanshebbers zijn bekendgemaakt door Christina Aguilera, die ook gaat optreden tijdens de prijsuitreiking. De American Music Awards worden op 18 november uitgedeeld in Los Angeles. 3FACT: NICKI KRIJGT EEN EIGEN REALITYSHOW. DE OPNAMES ZIJN AL BEGONNEN. 7 NR: 5 ‘POUND THE ALARM’

Beyoncé heeft zich teruggetrokken uit het filmproject A Star Is Born. De zangeres heeft het simpelweg te druk om te spelen in Clint Eastwoods remake van de muzikale filmklassieker. “Maandenlang hebben we geprobeerd onze agenda’s op elkaar af te stemmen om deze remake tot leven te brengen, maar het is gewoon niet gelukt”, laat Beyoncé weten in een interview. De eerste versie van A Star Is Born verscheen in 1937. Daarna werd de film twee keer onder handen genomen. 3FACT: DE LAATSTE REMAKE VERSCHEEN IN 1976, MET ONDER ANDERE BARBRA STREISAND. 7


017

One Direction Schrijft weer muziekgeschiedenis

Britney Spears Groots tv-eerbetoon aan Whitney Houston Britney Spears en Halle Berry nemen deel aan het grootse tveerbetoon aan Whitney Houston. De special ‘We Will Always Love You: A Grammy Salute to Whitney Houston’ wordt op 16 november uitgezonden door de Amerikaanse zender CBS. Eerder werd al aangekondigd dat onder anderen Celine Dion, Usher en Jennifer Hudson optreden. Spears en Berry verzorgen, net als LL Cool J, in de uitzending van een uur ieder de introductie van memorabele fragmenten van de overleden zangeres. Tijdens de viering van Houstons leven komen onder meer interviews, de beste optredens en nooit eerder vertoonde beelden van de zangeres voorbij. 3FACT: HOUSTON VERDRONK IN FEBRUARI OP 48-JARIGE LEEFTIJD IN HET BAD VAN HAAR HOTELKAMER. 7

fun. On stage bij MTV Europe Music Awards fun., Carly Rae Jepsen, en Rita Ora betreden het podium tijdens de MTV Europe Music Awards. “Ik voel me een ‘lucky duck’ dat ik zowel genomineerd ben als mag optreden”, reageert Jepsen, bekend van het nummer ‘Call Me Maybe’. “Het is ongelooflijk dat nog niet zo heel lang geleden niemand in Europa ons kende en dat we straks op het podium van de MTV EMA’s staan”, vindt fun., die een internationale hit scoorde met ‘We

One Direction heeft voor de tweede keer in een jaar tijd muziekgeschiedenis geschreven in de Verenigde Staten. ‘Live While We’re Young’, de nieuwste single van de Britse boyband, is de best verkopende single van een niet-Amerikaanse artiest. Van ‘Live While We’re Young werden in ruim een week tijd 341 duizend exemplaren verkocht in de Verenigde Staten. “We zijn zo blij met ons succes in de Verenigde Staten”, jubelt bandlid Niall Horan. “We kunnen niet wachten tot iedereen ons nieuwe album kan beluisteren.” One Direction schreef eerder dit jaar een ander Amerikaans record op zijn naam. De boyband slaagde er als eerste Britse artiest in met een debuutalbum binnen te komen op de eerste plek van de Amerikaanse hitlijst. 3FACT: HET TWEEDE ALBUM VAN ONE DIRECTION, ‘TAKE ME HOME’, VERSCHIJNT VOLGENDE MAAND. 7

Are Young’. “Het voelt als een droom die slechts heel weinig mensen mogen beleven.” Ook Ora is naar eigen zeggen ‘superenthousiast’. “Laten we er iets leuks van maken in Frankfurt!” Eerder kwam al naar buiten dat No Doubt, Taylor Swift en Muse op de planken staan op 11 november.

3FACT: TOP 10 VAN MEEST POPULAIRE ARTIESTEN VAN DE AFGELOPEN 20 JAAR:

1. Rihanna 2. Pink 3. Britney Spears 4. Kelly Clarkson 5. Mariah Carey 6. Katy Perry 7. Usher 8. Black Eyed Peas 9. Janet Jackson 10. Madonna NR: 36 ‘SOME NIGHTS’

2012 NR173 DFM 017


New Collection Renaissance Mall

FREE FOR ALL! With Digicel your credit lasts longer.

Be Extraordinary

FREE TALK FREE SMS

FREE TALK

for 30 mins after 3 mins call

for 10 mins after the first 5 mins call

in the ABC

send 5 SMS and get 100 SMS free

INTERNATIONAL

DIGICELCURACAO.COM | DIGICELBONAIRE.COM

FREE local minutes are valid after the first 3 minutes in the same call to any Digicel number in Curacao, Bonaire and Aruba. 100 Free SMS are valid from a Digicel number to any other local Digicel number for the rest of the day. 10 FREE minutes are valid after the first 5 minutes in the same call to any number in Colombia, Venezuela, Dominican Republic, Peru, The Netherlands, Taiwan, China and USA. Terms and conditions apply.


019

beauty

Citrus Spray

Geen zure vingers meer Je schroeft de Citrus Spray simpelweg in een willekeurige citrusvrucht, waarna je met het pompje het sap over een gerecht kunt spuiten. Gebruik het in de keuken of als beautyproduct. Wil je wittere nagels? Spuit wat citroensap in een badje en sop je handen erin. Of zijn je tanden wat gelig? Meng dan wat tandpasta met citroensap en zuiveringszout voor een stralende en witte lach. Gemakkelijk doseerbaar en bijzonder fresh!

$20

beauty

Face Trainer

Voor een strakker gezicht Je kunt gewichten heffen om je armen te trainen of op de loopband stappen voor strakkere benen. Maar hoe verkom je het krijgen van een slappe huid in je gezicht? Door tien minuten per dag de Face Trainer te gebruiken, volgens de makers, ‘No!No!’. De Face Trainer maakt simpele gezichtsbewegingen moeilijker waardoor je de onderliggende spieren in je gezicht versterkt en de losse huid strakker maakt. De Face Trainer is goed voor het hele gezin: jij krijgt een strakker gezicht en je familie stalen buikspieren van het lachen.

$200

beauty

Schoonheidsslaapje

Steek je hoofd in het struisvogelkussen Voldoende slaap krijgen is niet altijd mogelijk. Toch is dit wel nodig voor onze gezondheid, niet te vergeten onze schoonheid. De Ostrich Pillow biedt een micro-omgeving waarin je een comfortabele powernap kunt nemen. Op kantoor, op reis of waar je maar wilt. Het kussen houdt je nek warm en heeft twee gaten om je handen in te steken. In het midden van het kussen zit een ademgat om verstikking te verkomen, want het is uiteraard bedoeld als een ‘tijdelijk’ dutje.

$60

2012 NR175 DFM 019


DE WIJN VAN OKTOBER

Een salut aan wijn-pionier Don Francisco!

Unduragga Diverse varianten fles 75 cl

12.99

9.99 ZEELANDIA

Deze aanbieding is geldig t/m 31 oktober 2012.

Ma. t/m zo. 08:00 - 20:00 uur Tel. 461 2411 www.ah.an facebook.com/ahcuracao ah.an uts_vaste_telefonie_3x20.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

9/10/12

4:04 PM


Highlight

021

HALLOWEEN PARTY

DJ VATO GONZALEZ & MC TJEN komen naar Curaçao

VROUW DNA partner testen op vreemdgaan

THE CRAZY HALLOWEEN PARTY met VATO GONZALEZ & MC TJEN. ”Get those sexy and scary costumes ready for the biggest Halloween party of 2012.” DJ line up: NRG-CRIS B2B Alain Paco TJalling DJ VATO GONZALEZ Vrijdag 26 oktober vanaf 22.00 uur bij Villa Maria Tickets voorverkoop: General: 30 gulden ex. ob. Vip-stage: 45 gulden ex. ob Tickets zijn verkrijgbaar bij: Pleincafé Wilhelmina, Albert Heijn en Bruna. 7

TOP5

DE ROMANTIEK VAN GEVLOCHTEN HAIRDO’S 1

Netjes gestrikt

2

Gevlochten inception

3

Vrolijk opgestoken

3

Hartvormig

2

De zig-zag

your digital guide to the island

DOWNLOAD

GRATIS

.bars . restaurants . stranden . 3D view . event kalender . kaart . korting coupons . winkels . activiteiten . koers calculator

curacaoapp.com

Je verdenkt hem al maanden van het hebben van een affaire, maar hebt geen hard bewijs. Nu kun je eigenhandig voor bewijs zorgen! Bij het Amerikaanse bedrijf ‘Paternity Lab Center’ is het mogelijk behalve de standaard vaderschapstesten ook de Ontrouw DNA-test te doen. Een wantrouwende echtgenoot kan materiaal opsturen, waarna het getest wordt op sporen van een buitenechtelijke affaire. “Normaliter nemen mensen contact met ons op als ze geen andere mogelijkheden meer zien. Dit is slechts de manier om hun angsten te bevestigen”, aldus Kip Charles, specialist bij Paternity Lab Center tegen The Huffington Post. “Stuur ons gewoon een kledingstuk op, het liefst een onderbroek of string, en wij doen de rest. Wij analyseren of er sperma of vrouwelijk DNA aanwezig is en bepalen of het vatbaar is voor DNA-extractie.” Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Want hoe weet je nu dat het gevonden DNA niet jouw DNA is? Nadat de eerste test positief is teruggekomen, kan de achterdochtige echtgenoot een extra test laten uitvoeren waarbij hij of zij het eigen DNA vergelijkt met het gevonden DNA. Kijk, dán heb je pas bewijs! Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Wil je echt koste wat kost weten of jouw partner weleens buiten de deur snoept, dan betaal je $200 voor een test. De tweede test kost nog eens $215. 7 [VROUW - TELEGRAAF] DWARS DOOR DE MORGEN MA-VR 9.00 -12.00


FotoFrank... maakt nieuws

'Toch drooglegging bij verkiezingen'


MENSING'S CAMINADA

PG-13 | 1:41 HR

13:00 15:15 17:30 19:45 22:00 NEW THIS WEEK

PARANORMAL ACTIVITY 4

BOEK REVIEW

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat: Horror, Sequel

R | 1:28 HR

12:45 14:45 17:00 19:15 21:30 NEW THIS WEEK

TINKER BELL: SECRET OF THE WINGS 3D

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat: Family, Animated

PG | 1:15 HR

12:45 14:45 16:45 18:45 20:45 NEW THIS WEEK

SINISTER

Het pad van de lichtwerker Doreen Virtue Doreen Virtue is een Amerikaanse spiritueel psycholoog. Ze werkt met engelen in haar boeken en haar workshops. Ze heeft psychologie gestudeerd en heeft verschillende psychologische klinieken opgericht, die zijn gespecialiseerd in vrouwenzaken.

“Ieder mens heeft een aangeboren talent om te leren en te healen”, aldus Doreen Virtue. In Het pad van de lichtwerker neemt Virtue ons mee op een spiritueel avontuur, waarbij ze aan de hand van haar eigen levensverhaal vertelt hoe haar helende vermogens en helderziendheid tot bloei kwamen. Ze schrijft: “Dit is een boek over mijn eigen ontwikkelingsweg. Het doel van dit boek is je te helpen je je eigen goddelijke opdracht en natuurlijke spirituele vermogens te herinneren.” Virtue helpt je in dit persoonlijke relaas je weer bewust te worden van je aangeboren gaven, zoals het vermogen om op spiritueel en energetisch niveau te helen en voor anderen in het verleden, het heden en de toekomst te kijken. 7

Schottegatweg Oost z n | T 737 0222

R| 1:50 HR

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat: Horror

12:45 15:15 17:45 20:15 22:45

HERE COMES THE BOOM

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat: Action/Adventure, Comedy

PG | 1:45 HR

12:45 15:00 17:15 19:30 21:45

PITCH PERFECT

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat:

HOTEL TRANSYLVANIA 3D

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat: Animated, Comedy RESIDENT EVIL: RETRIBUTION 3D

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat: Action/Adventure, Horror, Sequel

ARGO

MOONRISE KINGDOM

BIJ DOLPHIN ACADEMY

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat: Drama

DOLFIJNEN IN DE SPOTLIGHT Naam: Roxette Geboren in: 2004, aan de kust van Cuba Gewicht: 125 kilogram Burgerlijke status: vrij en gezellig Herkenbaar aan: haar lange snuit met centenbak Leuk aspect: Roxette is heel stoer en eigenwijs en wordt af en toe gezien als één van de jongens. Ze lijkt een beetje op een tomboy, maar dan enthousiast en lief waardoor de mannetjes haar ook aantrekkelijk vinden. Ze is trouwens zeer kieskeurig en gaat niet met iedereen om. Favoriete oefening: zingen Meer weten en zien? Scan de QR code! KIJK VOOR MEER INFORMATIE EN PRIJZEN OP WWW.DOLPHIN-ACADEMY.COM.

www.facebook.com dolphinacademycuracao, www.dolphinacademynv.hyves.nl en www.twitter.com dolphinacademy

20:00 22:30

Comedy

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat: Action/Adventure, Comedy, Drama

WIE IS WIE & WAT IS WAT

PG-13 | 1:51 HR

FRANKENWEENIE 3D

PG | 1:31 HR

13:15 15:30 17:45

R | 1:57 HR

22:45 FINAL WEEK

R |2:00 HR

12:45 15:30 18:15 21:00 NEW THIS WEEK PG-13 | 1:33 HR

17:30 19:45 NEW THIS WEEK PG | 1:27 HR

Sat Sun Matinee: 13:15 15:30 Daily Shows: 17:45 20:00 Late Show Fri Sat: Adaptation, Animated, Comedy, Horror TAKEN

PG-13 | 1:27 HR

Sat Sun Matinee: 12:45 15:00 Daily Shows: 17:15 19:30 21:45 Late Show Fri Sat: 22:30 Action/Adventure, Sequel, Thriller LOOPER

R | 1:58 HR

Sat Sun Matinee: 13:00 15:45 Daily Shows: 18:30 21:15 Late Show Fri Sat: Action/Adventure, Sci-Fi/Fantasy, Thriller TROUBLE WITH THE CURVE

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat: Sports, Drama DREDD

PG-13 | 1:51 HR

12:45 15:15 17:45 20:15 22:45 R | 1:35 HR

Sat Sun Matinee: 12:45 Daily Shows: Late Show Fri Sat: Sci-Fi/Fantasy, Adaptation, Action/Adventure FINAL WEEK HIT & RUN

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat: Comedy

R | 1:40 HR

15:00 22:00 FINAL WEEK

Dolphin Dolphin Academy Academy located located @ @ Sea Sea Aquarium Aquarium contact contact us us for for reservations reservations call call 465-8900 465-8900 or or visit visit www.DOLPHIN-ACADEMY.com www.DOLPHIN-ACADEMY.com

18 OKTOBER - 24 OKTOBER

Sat Sun Matinee: Daily Shows: Late Show Fri Sat: Adaptation, Thriller

FILMSCHEMA

ALEX CROSS


C

024 DFM 2012 NR175

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

Profile for Dolfijn Fm

Dolfijn Magazine 175  

Dolfijn Magazine 175

Dolfijn Magazine 175  

Dolfijn Magazine 175

Profile for dolfijnfm
Advertisement