Page 1

SPECIAL DOFFERBLUES

HEVANK

DOFFERBLUES

6 NOVEMBER 2010 DE POTTER SCHAIJK WWW.DOFFERBLUES.COM Schaijkse gelegenheidscoverband Saints & Sinners opent festival

‘DofferBlues is voor ons een enorme uitdaging’ SCHAIJK - Tussen de Amerikaanse gitaarvirtuoos Tom Principato, de Belgen van Lightnin’ Bug en The Rhythm Bombs en nationale bluesformaties als Mike & The Mellotones, Blood, Sweat & Kiers en 32Blues speelt zaterdag 6 november één band een heuse thuiswedstrijd tijdens DofferBlues 2010: de Schaijkse gelegenheidscoverband Saints & Sinners. De groep, bestaande uit liefst tien bevlogen muzikanten, opent de elfde editie van het jaarlijkse festival in café-feesterij De Potter. Aan de vooravond van DofferBlues sprak Arena met enkele bandleden van Saints & Sinners. Gelegenheidscoverband Saints & Sinners bestaat uit tien muzikanten, die allen afkomstig zijn uit Schaijk. De bandleden zijn Martijn Smits (31, gitaar), Niels van den Bogaert (25, baritonsax), Frank van den Bogaert (26, toetsen), Rudy Geurts van Kessel (29, drums), Eric Verstegen (29, gitaar), Sander Ottens (22, bas en zang), Wim Smits (23, trompet), André Boot (39, bas), Theun Laurant (23, zang) en Mirella van Rens (36, zang). Optredens De meeste groepsleden kennen elkaar uit de Schaijkse muziekscene of speelden samen in de rockband Inhumanic. Saints & Sinners werd begin 2009 opgericht en trad dat jaar voor het eerst op tijdens het traditionele Moesbal. Ook dit jaar beklom de formatie het podium tijdens een van de carnavaleske evenementen in het Schaijkse, ditmaal op het liedjesfestival in de feesttent bij dorpshuis De Phoenix. Speciale set “Voor ieder optreden zetten we een volledig nieuw programma in elkaar, afhankelijk van het soort evenement waarop we spelen”, geeft toetsenist Frank van den Bogaert aan. Ook voor DofferBlues heeft Saints & Sinners een speciale set samengesteld met zowel oude als nieuwe nummers. “We spelen onder meer Story Of The Blues van Gary Moore, Hard To Handle van The Black Crowes en Always With You Always With Me van Joe Satriani”, zegt gitarist Martijn Smits. “Maar ook nummers als Layla van Eric Clapton, Love Me Two Times van The Doors, New Born van Muse en een funkversie van Lenny Kravitz’ Are You Gonna Go My Way”, vult saxofonist Niels van den Bogaert aan.

De tien bandleden van de Schaijkse gelegenheidsformatie Saints & Sinners. (fotocollage: Niels van den Bogaert) “Een heel divers programma dus, waar voor iedereen wel iets bij zit. Aan veel nummers geven wij bovendien een eigen draai doordat we er blaasinstrumenten aan toevoegen.” ‘Heel herkenbaar De drie bandleden van Saints & Sinners staan te popelen om het DofferBlues-podium te bestijgen. Martijn: “We spelen niet zo heel vaak blues, dat is redelijk nieuw voor ons. Maar tegelijkertijd maakt dat nieuwe het juist zo leuk. Bovendien is bluesmuziek heel herkenbaar.” Niels: “Blues is inderdaad een keer iets anders, lekker

rauw ook. Wat ik ook mooi vind, is dat je op een bluesfestival speelt voor mensen die echt kritisch luisteren. Dat is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een optreden tijdens carnaval.” Frank: “We gaan allemaal nieuwe nummers spelen, met heel veel variatie. Ik heb er veel zin in. DofferBlues is voor ons een enorme uitdaging.”

Kaartverkoop DofferBlues Hevank DofferBlues vindt plaats in café-feesterij De Potter aan de Schutsboomstraat in Schaijk.Het festival begint zaterdag 6 november om 20.30 uur, de zaal gaat open om 20 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 15 euro verkrijgbaar bij:

Bruna Spijkers Feesterij De Potter Tekst & Uitleg Café Hap & Stap Kapsalon Jan Nelissen

Schaijk Schaijk Schaijk Zeeland Reek

www.dofferblues.com

En via Aan de kassa kosten toegangskaarten 17,50

HEVANK

DOFFERBLUES

6 NOVEMBER 2010 DE POTTER SCHAIJK WWW.DOFFERBLUES.COM

www.arenalokaal.nl – vrijdag 29 oktober 2010

17


SPECIAL DOFFERBLUES

HEVANK

DOFFERBLUES

6 NOVEMBER 2010 DE POTTER SCHAIJK WWW.DOFFERBLUES.COM Zaterdag 6 november in café-feesterij De Potter in Schaijk

Klinkende namen op elfde editie DofferBlues SCHAIJK - Café-Feesterij De Potter in Schaijk vormt zaterdag 6 november het decor voor de elfde editie van Hevank Doffer Blues. Een swingend festival met optredens van liefst zeven nationale en internationale bluesbands, die het publiek trakteren op meeslepende ballads, emotionele gitaarsolo’s, dansbare ritmes en opzwepende grooves. Een korte biografie van de zeven bands op DofferBlues 2010.

LANDERD

Tom Principato

The Rhythm Bombs

Tom Principato is de headliner van DofferBlues 2010. De Amerikaan is een van de toonaangevende bluesmusici uit Washington DC. De voormalige frontman van de legendarische Amerikaanse band Powerhouse staat bekend om zijn jankende Texas-style blues, luchtige jazz-nummers en snelle swings. De nummers van de Amerikaanse snarenvirtuoos stonden meerdere malen op de lijst voor een Grammy-nominatie. Principato, die al veertig jaar meedraait in de bluesscene, speelde met vele grootheden, onder wie John Lee Hooker, Muddy Waters, Stevie Ray Vaughan en Freddie King. Principato, ook wel ‘Master of the Telecaster’ genoemd, is een breed georiënteerde bluesgitarist, die zijn eigen weg gaat. Uitstapjes naar jazz en rock zijn hem niet vreemd, maar vooral als bluesgitarist maakt hij met zijn technisch begaafde spel grote indruk. In 1984 begon Principato zijn solocarrière met de opname van een live album met gitaarlegende Danny Gatton. Intussen is hij twaalf albums en twee dvd’s verder en won hij verscheidene awards, waaronder die voor Best Blues Album, Best Male Vocalist-Blues en Best Blues Instrumentalist.

The Rhythm Bombs bestaat uit vier muzikanten die alles in huis hebben wat blues zo intrigerend en inspirerend maakt. Met een ijzersterke voorliefde voor de zwarte blues en rootsmuziek is dit een band die live niet van wijken weet en steevast iedereen platwalst met, zoals muziekblad Oor het omschrijft: ‘hondsrauwe boogies, zuigende Texas-swing, stuiterende combojump en sluipende Louisiana-swampblues’. Sinds het verschijnen van de cd One Gear Up in 2002 is de groep een veelgevraagde act op diverse festivals in de Benelux en Duitsland. The Rhythm Bombs hebben hun basis in Belgie en werden in 2005 versterkt met de Nederlandse topgitarist John Jay Vee Verhaegh. Met deze ijzersterke bezetting werd de cd Better Be Ready opgenomen. Deze band maakt er samen met het publiek steeds weer een dampend feestje van.

Gewoon bij Albert Heijn. Blood Sweat & Kiers Met gitaar, drums, basgitaar, drie vocalen, maar vooral met de tenorsax van Wouter Kiers klinkt Blood Sweat & Kiers als een muzikale snelkookpan van diverse stijlen: dubbel gemixt en extra gekruid. Maar altijd met die ‘roots’ van waar ze vandaan komen. Een beukend kwartet dat de grenzen van rock’n-roll, blues, jazz, rhythm & blues en soul verlegt. Een viermans formatie die niet tevreden is met de helft maar altijd en eeuwig tot op de bodem van hun eigen kunnen gaat. Puur en ongecompliceerd.

Burg. Hoefnagelstraat 14 5374 GZ Schaijk Telefoon 0486 464 046

Landstein Rentmeesters

Saints & Sinners Saints and Sinners is een gelegenheidscoverband die bestaat uit tien muzikanten uit Schaijk. De formatie heeft speciaal voor DofferBlues een gevarieerd programma in elkaar gezet met zowel nieuwe als oude nummers. De bandleden zijn: Martijn Smits (gitaar), Niels van den Bogaert (baritonsax), Frank van den Bogaert (toetsen), Rudy Geurts van Kessel (drums), Eric Verstegen (gitaar), Sander Ottens (bas en zang), Wim Smits (trompet), André Boot (bas), Theun Laurant (zang) en Mirella van Rens (zang).

Graafsebaan 5 HEESCH 0412-452751

18

www.arenalokaal.nl – vrijdag 29 oktober 2010


SPECIAL DOFFERBLUES 32Blues

Lightnin’ Bug

32Blues vindt haar oorsprong in het Muziekcafé op de Koninginnewal in Helmond. Patrick Schifferling (bas), die na diverse muzikale omzwervingen aanschuift aan de bar, wordt door Patrick van de Pol (zang) gevraagd voor een band. Door hun lange vriendschap is het een en ander zo beklonken. Bardo Koolen wordt gevraagd als drummer en het fundament voor de stevigste, meest groovy ritme-tandem van Helmond is gelegd. De band gaat op zoek naar een gedreven gitarist die kan omgaan met de dynamiek van deze bluesband. Die wordt gevonden in Leroy Shuckman. Ondanks zijn jonge leeftijd waan je jezelf met je ogen dicht tegenover een ouwe bluesheld. Bescheiden en gretig om te leren van een stel ouwe rotten duiken ze samen de repetitieruimte in om drie weken en een vet repertoire later te verschijnen voor hun eerste show. Die vindt - uiteraard - plaats in het Muziekcafé. Nummers van The Doors wisselt 32Blues moeiteloos af met die van The Red Devils, The Paladins en Stevie Ray Vaughan.

Het Belgische Lightnin’ Bug is een groep die al meerdere jaren meedraait in het wereldje van de blues. Het is Greg, of beter ‘Greg-les cordes’, die de oorspronkelijke band stichtte in 1996. Zijn bijnaam heeft hij als frontzanger te danken aan zijn stembanden (‘les cordes vocales’ in het Frans) en als lead-gitarist aan het gitaarwerk of het getokkel op ‘les cordes instrumentales’. In 2006, met de komst van Axel Muller, lange tijd de drummer van een van de beste bluesbands van Belgie Fred & The Healers, vindt Lightnin’ Bug zijn ware identiteit en schiet echt uit de startblokken. Vanuit de gemeenschappelijke passies van de drie muzikanten (Magic Slim, Albert King, Albert Collins en Stevie Ray Vaughan) ontstaat een ware muzikale osmose en wordt een zekere energie opgebouwd. Het trio kende al meerdere succesvolle optredens in België en Luxemburg en kan terugvallen op een uitgebreid, coherent, groovy, aanstekelijk en afwisselend repertoire. Een warme mix van krachtige shuffles, swing en boogie, langzaam opbouwende gesofisticeerde en aangrijpende stukken, soul en funk en R&B. Allemaal gebracht onder toezicht van de beschermheilige Sint Blues. De eerste cd van de bluesband, Landing on The Blues Ground, getuigt niet enkel van de aanspraak van de band op hun plaats binnen de bluesscene, maar getuigt vooral van de kwaliteit van compositie en uitvoering en is tevens de bevestiging van een niet te ontkennen ‘bluesspirit’.

Mike & The Mellotones De formatie Mike & The Mellotones staat sinds haar oprichting in 1993 vooraan in een nieuwe bluesbeweging in Europa. De band heeft zich naar de vaderlandse bluestop gewerkt op basis van een onwrikbare live-reputatie en een ongeëvenaard talent om muziek met show hand in hand te laten gaan. De muzikanten van Mike & the Mellotones zijn nooit puristen geweest en hebben door de jaren heen de nodige stijlen in hun muziek verwerkt. Eerst gaven ze hun muziek de naam ‘Blues and Beyond’, maar toen deze term steeds vaker door anderen gebruikt werd, koos de groep voor een nieuwe titel: Nu Bluz. Sinds 2003 is de band voor het eerst in tien jaar geen trio meer, maar een viermansbezetting. Met bassist Mike Sedee en gitarist Ruben Klabbers in de band zagen frontman/zanger/gitarist Mike Donkers en drummer Rens Hardijzer hun droom uitkomen om Texas Blues te combineren met classic rock. Behalve bluesinvloeden van Stevie Ray en Jimmy Vaughan, The Paladins en Ronnie Earl hebben rockinvloeden van Cream, Free, Hendrix en Led Zeppelin evenveel plaats gekregen in de stijl en sound van de band. The Mellotones stoppen de ‘Nu’ in de ‘Bluz’ en ze doen dat met een kracht waar je onmogelijk omheen kunt. Energiek, strak, krachtig, intens, onderhoudend, origineel en vernieuwend.

Kaartverkoop DofferBlues Hevank DofferBlues vindt plaats in café-feesterij De Potter aan de Schutsboomstraat in Schaijk.Het festival begint zaterdag 6 november om 20.30 uur, de zaal gaat open om 20 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 15 euro verkrijgbaar bij:

Bruna Spijkers Feesterij De Potter Tekst & Uitleg Café Hap & Stap Kapsalon Jan Nelissen

Schaijk Schaijk Schaijk Zeeland Reek

www.dofferblues.com

En via Aan de kassa kosten toegangskaarten 17,50

Roelof Oosterhuis Bouwconstructies

Schaijk ●Waterstraat 3 ●Telefoon 0486 414006

DIENBL AD DIENBLAD Hét GRATIS uitgaansblad van Oost-Brabant

DOFFERBLUES.COM

lokaal.nl SPONSORS DOFFERBLUES HEVANK AUTO’S SCHAIJK CAFÉ - FEESTERIJ DE POTTER SOUNDWORKS LICHT & GELUID BUREAU TEKST & UITLEG WWW.DIENBLAD.NL WWW.ARENALOKAAL.NL RABOBANK OSS E.O. HAGRO PRECISIE BV BOUWBEDRIJF PETER PETERS VAN TILBURG TAXIBEDRIJF MKB LANDERD VAN BOXTEL HYPOTHEEKCENTRUM LOONBEDRIJF LOEFFEN ALBERT HEIJN SCHAIJK S2P ROELOF OOSTERHUIS BOUWCONSTRUCTIES LANDSTEIN RENTMEESTERS

www.arenalokaal.nl – vrijdag 29 oktober 2010

19


HEVANK

DOFFERBLUES

6 NOVEMBER 2009 2010 DE POTTER SCHAIJK 7

ON-LINE TICKETS NU AL VERKRIJGBAAR OP DOFFERBLUES.COM EN DIENBLAD.NL

VOORVERKOOPADRESSEN: Van Gerwen Advies - Reek • Bruna Spijkers - Schaijk De Potter - Schaijk • Tekst & Uitleg - Schaijk • Hap & Stap - Zeeland

MIKE & THE MELLOTONES

BLOOD SWEAT & KIERS DIENBL DIENBLAD AD

AANVANG 20.30 UUR - ZAAL OPEN 20 UUR

VOORVERKOOP 15,00 / KASSA 17,50

WWW.DOFFERBLUES.COM DB_A0.indd 1

27-9-2010 10:38:27

Dofferblues Special 2010  
Dofferblues Special 2010  

Dofferblues Special 2010

Advertisement