Page 1

www.bridgetobridge.nl

rabobridgetobridge Rabo Bridge to bridge is een uitgave van Doelbewust uitgeven jaargang 1 | nummer 1

Schrijf je nu in: Hardlopen over historische grond Gezelligheid en topsport: in Arnhem gaat het samen “Juichende toeschouwers doen alle spierpijn vergeten�

ZONDAG 8 september 2013


Rabo

Rabo

Bridge to Bridge

Bridge to Bridge Zondag 8 september Arnhem 28ste EDITIE

je f j i r h c S nu in! www.bridgetobridge.nl

B2B 2013 Advertentie Doelbewust-285x205.indd 1

Menzis 3 Mijl Aicon 6 Mijl Van Wijnen 10 Mijl Vitalys KidsRun Jongejan Business Run

24-07-13 (W30) 10:18


www.bridgetobridge.nl

Bewegen is goed en leuk! De kinderen (groep 1 t/m 8) die in Arnhem op de basisschool zitten, kunnen samen met hun klasgenoten de loopschoenen aantrekken en meedoen aan de Menzis Scholencompetitie van de Rabo Bridge to Bridge. Het parcours voor de kinderen is iets meer dan 1 kilometer lang, dus dat moet lukken!

Colofon

Het maakt niet uit of de kids op hun allersnelst of op hun ‘gemakkie’ willen lopen, want winnen is leuk, maar meedoen is veel belangrijker. Meedoen aan de Menzis Scholencompetitie is heel eenvoudig. De kinderen worden ‘gewoon’ door hun ouders/verzorgers ingeschreven voor de Vitalys KidsRun via www.bridgetobridge.nl. Bij hun inschrijving geven ze aan waar ze op school zitten en zo doen ze automatisch mee aan de Menzis Scholencompetitie. Voor de school met de meeste deelnemende leerlingen staat behalve de eretitel een reuze wisselbeker van meer dan 1 meter hoog klaar, die een jaar lang in de prijzenkast van de school komt te staan. Voor alle lopertjes ligt bij de finish bovendien een echte medaille klaar. Vorig jaar was De Kringloop de winnaar: de basisschool verscheen met maar liefst 72 kinderen aan de start.

Rabo Bridge to Bridge is een uitgave van Doelbewust Uitgeven B.V.

Adres: Meander 701 - 6825 ME Arnhem Telefoon 026 72 00 999 info@doelbewustuitgeven.nl www.doelbewustuitgeven.nl

Loyale loper: Bert Schaart Bert Schaart (60) mag zich tot het selecte gezelschap rekenen dat alle 27 voorgaande edities van de ‘Bridge’ aan de start stond. Ook zondag 8 september is hij er weer bij, daar kan zelfs artrose in zijn linkerknie geen stokje voor steken. “Ik train hierdoor minder en aan prestatielopen doe ik niet zo vaak meer mee, zeker geen lange afstanden meer als de 10 km of de 10 Engelse Mijlen. Maar de Rabo Bridge to Bridge blijft voor mij heel speciaal en dus doe ik ook dit jaar weer mee, maar dan wel met de Menzis 3 Engelse Mijl.”

  De volgende… “Plezier in het hardlopen heb ik nog steeds, ik vind het nog steeds fantastisch om samen met zoveel andere lopers de sfeer van een fantastisch evenement als de Rabo Bridge to Bridge te ervaren. Ook voor dat lekkere gevoel achteraf. Die endorfine die je hersens aanmaken als je loopt, daar kan geen drug tegenop. Maar ik geniet ook tijdens het rennen. Ik loop niet als een blind paard. Ik zie de seizoenen veranderen. De meidoorn die in het voorjaar bloeit en nu vol bessen zit. Daar geniet ik ook met volle teugen van."

Inschrijven kan nog! Op zondag 8 september klinkt in hartje Arnhem het startschot voor de 28e editie van de Rabo Bridge to Bridge. Iedereen is welkom bij hét hardloopevenement van Arnhem. Van jong tot oud en

  De eerste….

van beginner tot topper.

"Volgens mij was ik al begonnen met hardlopen toen op 16 september 1984 de eerste Rabo Bridge to Bridge werd gehouden. Ik was direct enthousiast. Juist vanwege die combinatie van hardlopen en het herdenken van de Slag om Arnhem. Ik woon in de binnenstad. Mijn trainingsrondje gaat ook langs tal van plekken die aan de oorlog herinneren."


Traditioneel kun je ervoor kiezen om je individueel in te schrijven of om met je colle-

3

PAGINA

Welke school wint de Slag om Arnhem?

ga’s of relaties aan de start te verschijnen van de Jongejan Business Run. Schrijf je snel in, dan ben je verzekerd van een startbewijs en een ‘personalised’ startnummer. Dit geldt voor alle onderde-

  De mooiste….

len: Van Wijnen 10 Engelse Mijl, Aicon 6

"Dat is de tweede geweest. Tegenwoordig ga je op de John Frostbrug over het fietspad, maar toen was die hele brug voor ons, deelnemers. Bijzonder indrukwekkend. Een geweldig gevoel."

Engelse Mijl, Menzis 3 Engelse Mijl, Vitalys + 1 km) en de Jongejan Business Kidsrun ( _ Run (3, 6 of 10 Engelse Mijl).

#ilikebridgetobridge De Rabo Bridge to Bridge is altijd bij je in de buurt. Daarom vind je ons ook op Twitter en Facebook. Wil je op de hoogte blijven van onder meer het laatste nieuws en de voorbereidingen? Of wil je jouw loopervaringen en belevenissen delen? Volg ons dan op Twitter (@bridgetobridge) - vergeet ook niet te retweeten - en like onze Facebookpagina (Facebook.com/bridgetobridge.nl).

Sales: Patrick Thonen Redactie: Anja van Ginhoven, Eddie Wassink, Yvonne Mencke en Henkmichel Bosman Beeldmateriaal: Ingrid Fotografie (coverfoto) Rabo Bridge to Bridge en Maurice Jager

Ontwerp en vormgeving: Cees Ruijter – Performancees www.performancees.nl - Tel. 06 20 097 844 Willems Verspreidingen: www.willemsverspreidingen.nl Tel. 0316 262 263 Druk: Janssen/Pers www.janssenpers.nl - Tel. 0485 490 433

Alle rechten / zetfouten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Doelbewust Uitgeven B.V.


PRESIK2012 Presikhaaf_beelden.pdf

1

31-07-13

11:26

Winkelcentrum Presikhaaf altijd in de buurt


www.bridgetobridge.nl

Rijn IJssel CIOS Arnhem:

5   Veel geleerd, bijzondere mensen ontmoet Siebe Wiersma is een van de studenten van Rijn IJssel CIOS Arnhem die vorig jaar meegewerkt heeft aan de Rabo Bridge to Bridge. Met enthousiasme denkt Siebe hieraan terug: “Ik was vooral verrast hoe ontzettend groots het evenement is en dat er ook internationale lopers meedoen.” Siebe hoopt dat de studenten die dit jaar meewerken, net als hij na afloop geleerd hebben dat bij het organiseren van een evenement heel veel geregeld moet worden. Studenten doen ook bijzondere, leuke ervaringen op. Zo heeft Siebe bij het uitreiken van de medailles een man van ongeveer tachtig jaar ontmoet, die al jaren meedoet aan de Rabo Bridge to Bridge. “Op die leeftijd nog meelopen, vind ik uniek. Ik was trots om van hem te horen dat hij het leuk vindt dat studenten meewerken om van de Rabo Bridge to Bridge een succes te maken.”

  Lustrum voor CIOS Arnhem Dit jaar werken studenten van CIOS Arnhem voor de vijfde keer mee. Als het aan CIOS Arnhem ligt wordt deze samenwerking nog jaren voortgezet, want dankzij de Rabo Bridge to Bridge doen de studenten op een bijzondere manier veel praktijkervaring op. Ervaringen waarmee de studenten tijdens hun opleiding voldoen aan kerntaak 2 ‘Uitvoeren van organisatiegebonden activi-

teiten’. Daarnaast is CIOS Arnhem al meer dan vijftig jaar nauw verbonden met de stad Arnhem. Door haar studenten mee te laten werken aan dit typisch Arnhems evenement, wordt de verbondenheid met Arnhem benadrukt. Bovendien past deze samenwerking perfect bij de missie van CIOS Arnhem: ‘CIOS Arnhem werkt aan een gezonde, sociale en sportieve omgeving.’

  Meewerken is leuk en zinvol Docent Arjen de Boer die de studenten elk jaar begeleidt, onderschrijft dat meewerken voor zijn studenten zinvol is: “Ik hoop dat de studenten zien dat de opleiding waar zij voor gekozen hebben, een juiste keuze is, want dankzij dit evenement krijgen de studenten een goede indruk van hun toekomstige werkveld.”

  Na goede voorbereiding, twee dagen aan de slag Voorafgaand aan het evenement worden de studenten getraind door de sponsor van de 6 Engelse Mijl, trainingsinstantie Aicon, zodat zij goed voorbereid zijn. Ook al duurt het evenement ‘slechts’ één dag, de studenten zijn het hele weekend druk bezig. Of het nu gaat om parcoursbeveiliging/bewegwijzering, assisteren van de verkeersregelaars, uitgifte van de startnummers of het uitreiken van de medailles, overal kom je de studenten van CIOS Arnhem tegen.

PAGINA

Helden achter de schermen


Samen van start

samen de eindstreep bereiken.

Rabobank Arnhem en Omstreken, hoofdsponsor Rabo Bridge to Bridge Sport inspireert en verbindt. Daarom steunt de Rabobank de sporten waar we allemaal graag naar kijken, maar ook de sport waar bijna iedereen aan mee kan doen. Sinds 2012 is Rabobank Arnhem en Omstreken trotste hoofdsponsor van de Rabo Bridge te Bridge.

www.rabobank.nl/arnhem Samen sterker. Dat is het idee van coรถperatief bankieren.

Meebewegen met ontwikkelingen houdt ons lenig. We vernieuwen onszelf continu, met behoud van ons vakmanschap. Zo blijven we goede huisvesting ontwikkelen, bouwen, onderhouden en beheren. En zo blijven we de ontwikkelende bouwer die we al meer dan honderd jaar zijn.

Lenig blijven

www.vanwijnen.nl


www.bridgetobridge.nl

Rabo Bridge to Bridge:

Hardlopen over historische grond naar het IJsselmeer. Van daaruit wil hij naar het oosten trekken om Duitsland binnen te vallen. Het is geen gemakkelijk plan, want de bruggen liggen ver in vijandelijk gebied. De afstand met België dat al bevrijd is, is groot. Maar Montgomery is optimistisch. Hij denkt dat de Duitsers niet meer zo sterk zijn. Hij luistert niet naar mensen die gezien hebben dat de Duitsers nog tanks hebben in de buurt van Arnhem.

Rijnbrug Arnhem

In 1984, precies veertig jaar na de beroemde Slag om Arnhem, werd de ‘Bridge’ voor het eerst georganiseerd. Tijdens de voorbereidingen voor het programma van de veertigste herdenking van de Slag om Arnhem ontstond het idee om op een sportieve manier zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, te betrekken bij deze historische gebeurtenis in de geschiedenis van Arnhem. Het evenement dankt de naam aan de twee bruggen – de Nelson Mandela en de John Frost – die deel uitmaken van het parcours. Voor de lopers zijn beide bruggen ‘gewoon’ in het oog springende iconen van de ‘Bridge’ en, niet te vergeten, twee pittige klimmetjes in de loop. Maar de John Frostbrug is vooral historische grond: in het najaar van 1944 speelde deze plek een grote

rol bij de bevrijding van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Hoe wilden de bevrijders destijds de Rijnbrug innemen en wat ging er mis? Hoe kwam het dat de Duitse verdediging te sterk was? Een lesje ‘Bridge-historie’….

 D-day Op 6 juni 1944 – D-day - landen Amerikaanse, Engelse en Canadese troepen, de geallieerden, aan de Franse kust. Vanaf daar trekken ze naar het noorden, richting België en Nederland. Het is de bedoeling om op te trekken naar de Duitse hoofdstad Berlijn en Hitler te verslaan. De Engelse Generaal Montgomery maakt een plan om ook Nederland snel te bevrijden. Hij wil in één keer alle bruggen over de grote rivieren de Maas, de Waal en de Rijn veroveren, en dan doortrekken

Wist je dat….? • De Rijnbrug pas sinds 16 september 1978 de John Frostbrug heet? De brug is vernoemd naar John Dutton Frost, die als luitenant-kolonel van het tweede bataljon van de Eerste Britse Luchtlandingsbrigade tijdens de Slag om Arnhem de brug bereikte, maar er niet in slaagde deze geheel van de Duitsers te veroveren.

Een kleine groep geallieerde soldaten lukt het om bij de Rijnbrug in Arnhem te komen. Dan sluiten de Duitsers, die inderdaad tanks blijken te hebben, de toegangswegen naar Arnhem af. Extra geallieerde soldaten kunnen de kleine groep geallieerden bij de brug niet meer bereiken. Daardoor staan zij er alleen voor. De planning loopt helemaal uit de hand. Nijmegen zou al op maandag veroverd moeten zijn. Dat wordt pas 3 dagen later, op donderdag. De tijd begint te dringen. Hoe langer het duurt, des te beter kunnen de Duitsers zich verdedigen. De verovering van de Rijnbrug bij Arnhem mislukt. De geallieerde soldaten moeten de strijd staken. Het blijkt té optimistisch bedacht om in twee dagen tot de Rijnbrug in Arnhem op te trekken. De brug in Nijmegen, dat was wel gelukt, die kregen de bevrijders in handen. Maar die van Arnhem bleek een brug te ver…

•O  ok de Nelson Mandelabrug, die tussen 1974 en 1977 is aangelegd en op 17 december 1977 werd opengesteld, eerst een andere naam had: de Roermondsepleinbrug? Deze brug moest de John Frostbrug ontlasten en het westen van Arnhem beter bereikbaar maken. In 1987 werd de brug vernoemd naar de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela.

7

PAGINA

  Een brug te ver


Hardlopers en ondernemers zijn geen doodlopers! Hardlopen draagt bij aan betere fysieke

begeleiding door een professionele coach

dien bent u verzekerd van deskundig en

en mentale prestaties. Daarom stimule-

essentieel. Ook ondernemers hebben

persoonlijk advies. Aarzel niet en neem

ren veel bedrijven en instellingen hun

baat bij professionele begeleiding door

contact met ons op voor een vrijblijvend

medewerkers om te gaan hardlopen.

een coach/accountant. Regelmatig spar-

gesprek en offerte. Wij wensen alle deel-

Als maatschappelijk betrokken Arnhems

ren geeft nieuwe inzichten en positieve

nemers veel succes en plezier bij deze 28e

accountantskantoor ondersteunen wij

energie om optimaal te presteren. Een

editie van de Rabo Bridge to Bridge op

de Rabo Bridge to Bridge run. Uiteraard

ondernemer heeft een accountant nodig

8 september aanstaande.

lopen wij ook dit jaar zelf weer mee met

die verder kijkt dan alleen de cijfers,

een aantal teams. Dus ondernemers, volg

juist nu in deze zware tijden. Wij helpen

Accountants Adviseurs Jongejan B.V.

het goede voorbeeld en schrijf je ook in

graag uw doelen te verwezenlijken. Door

026 44 33 745

met je collega’s of relaties. Een team be-

voor ons te kiezen, kunt u tot wel 25%

staat uit minimaal vier en maximaal vijf

aan accountantskosten besparen ten op-

info@decijfersvoorbij.nl

personen. Om topprestaties te leveren is

zichte van de grotere kantoren. Boven-

www.decijfersvoorbij.nl

Adv.Bridge to Bridge juni 2013.indd 1

26-06-13 11:03

Waardecheque

RESULTAAT MET AICON

Gratis loopanalyse t.w.v. € 15.00 en € 20,00 korting bij aanschaf van een paar runningschoenen

Informeer naar onze workshops • Van knelpunt tot resultaat • Van strategie naar operatie • Effectief vergaderen omdat het moet! • Hoezo feedback nodig? • Lastige klanten zijn ook leuk • Help, mijn mensen luisteren niet meer!

Run2Day Arnhem Rijnstraat 70 Tel. 026 44 36 946

Run2Day Nijmegen Van Schevichavenstraat 1A (bij het oude postkantoor)

Tel. 024 36 04 573

Eusebiusbuitensingel 32-1 • 6828 HW Arnhem tel. 026 3528999 info@aicon.nl • www.aicon.nl officieel sponsor van de 28e editie van de Bridge to Bridge

opleiden

trainen

coachen

consultancy


www.bridgetobridge.nl

Parcours ‘Bridge’ Voor elk wat wils

De finish is op de Markt. Voor de deelnemers van de Menzis 3 Engelse Mijl is dit het eindpunt, de lopers van de Van Wijnen 10 Engelse Mijl hebben nu nog zeven mijl te gaan. Zij vervolgen hun route door de binnenstad van Arnhem op weg naar de tweede beklimming van de Nelson Mandelabrug. Onderaan de brug slaan de lopers vervolgens linksaf richting Meinerswijk. Meinerswijk, gelegen op de zuidelijke oever van de Rijn tegenover het centrum van ‘Ernhem’, is een prachtig uiterwaardengebied. Hier passeren de deelnemers een oude steenfabriek en kunnen de lopers zomaar oog in oog komen te staan met de vrij rondlopende Galloway-runderen en Konik-paarden. Van nature eten deze dieren graag van de rijke oevervegetatie; zonder de paarden en runderen zou Meinerswijk binnen tientallen jaren in een ondoordringbaar bos veranderen. Aan het einde van Meinerswijk volgt nog een kort klimmetje naar de Drielsedijk. Via de dijk en de Grote Griet komen de deelnemers uiteindelijk weer terug bij de Malburgse Bandijk. Via de John Frostbrug (beklimming nummer vier!), het provinciehuis en de Sabelspoort komt de Markt in zicht, waar de lopers als ware helden worden binnengehaald.

Frostbrug. De John Frostbrug is het tweede klimmetje in de route. Na de beklimming en de afdaling van de John Frostbrug gaan de deelnemers achter het provinciehuis langs en komen ze via de Sabelspoort de Markt op. De Sabelspoort is een van de vier oude stadspoorten die Arnhem kende en stamt uit het jaar 1357.

De lopers van de Aicon 6 Engelse Mijl lopen min of meer dezelfde route als de tweede ronde van de Van Wijnen 10 Engelse Mijl, dus door Meinerswijk. De Menzis 3 Engelse Mijl loopt de eerste ronde van de Van Wijnen 10 Engelse Mijl.

9

PAGINA

Het parcours van de Rabo Bridge to Bridge biedt voor ieder wat wils. De start van de Van Wijnen 10 Engelse Mijl is in het hart van Arnhem, aan de voet van de Eusebiuskerk. Via de winkelstraten in het centrum bereiken de deelnemers de Nelson Mandelabrug, de eerste klim van de dag. Het uitzicht vanaf de Nelson Mandelabrug is fantastisch: je ziet niet alleen de Rijn, ook de frisse groene uiterwaarden, beboste rivierhellingen en de binnenstad van Arnhem. Na de Mandelabrug volgt de passage van de oude waterkering en de Malburgse Bandijk op weg naar de John


Revalideren bij Zinzia Zorggroep Wanneer u door bijvoorbeeld een ongeluk, een beroerte (CVA) of door een operatie revalidatie nodig heeft, biedt Zinzia Zorggroep dit in de verpleeghuizen de Lingehof en Oranje Nassau’s Oord. Hiervoor werken wij nauw samen met ziekenhuizen in de regio, waaronder Gelderse Vallei in Ede, het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen en Rijnstate in Arnhem, maar ook met het Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal. Wij zijn er voor u! Wij zijn er voor mensen met allerhande zorgvragen. U kunt bij ons ook terecht voor verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg thuis, palliatiefterminale zorg, dagbehandeling, dagverzorging en kort- of langdurend verblijf in het verpleeghuis. Heeft u vragen, dan kunt u onze gratis informatielijn bellen. Onze medewerkers staan u graag te woord op 0800020 20 21. Zij zijn tijdens kantooruren op dit gratis nummer bereikbaar.

• Oranje Nassau’s Oord

• de Rijnhof

postadres

• de Lingehof

• Rumah Kita

telefoon

Behandel uw overgewicht bij het Vitalys Obesitas Centrum Als grootste bariatrisch centrum van Nederland verzorgt het Vitalys Obesitas Centrum intensieve behandeltrajecten voor mensen met ernstig overgewicht (morbide obesitas). Elke behandeling bestaat uit een maagoperatie en langdurige begeleiding door een multidisciplinair team. Het doel van de behandeling is blijvend gewichtsverlies, verandering van leefstijl, vermindering van gezondheidsrisico’s en een betere kwaliteit van leven. Het Vitalys Obesitas Centrum werkt samen met ziekenhuis Rijnstate en de Nederlandse Obesitas Kliniek. Voor meer informatie en de voorwaarden voor een behandeling kunt u kijken op www.vitalys.nl of bellen met 088 005 5970

Postbus 9002 6870 GC Renkum (0317) 364200

(0317) 364293 internet www.zinzia.nl e-mail info@zinzia.nl fax

Super Stunt E-Scooter Container Sales

Koop nu een coole Splynter e-scooter ter waarde van €3795,- voor slechts €1500,- in iedere gewenste kleur. Sla je slag, koop de e-scooter van je dromen en draag op een maatschappelijk verantwoorde manier bij aan het milieu! Check de aanbiedingsvoorwaarden op www. splynterscooters.nl of mail naar info@splyntergroup.nl

€1500,-

HV Reïntegratie streeft ernaar dat iedereen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een passende werkplek krijgt. Daarbij richten we ons op het zoeken van werk, op ambulante begeleiding in de thuissituatie, dagbesteding en jobcoaching. www.hvreintegratie.nl

HV Reïntegratie: Omdat werk alleen niet werkt!

Deze Stunt Aanbieding wordt mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen HV Reintegratie en de Splynter Group.


www.bridgetobridge.nl

‘Bridge’ in actie tegen overgewicht bij kinderen In de regio Arnhem is overgewicht bij kinderen aan de orde van de dag. De kinderartsen van Rijnstate Ziekenhuis worden wekelijks geconfronteerd met de ernstige gevolgen hiervan. In 2012 meldden zich ruim 200 kinderen uit de regio met ernstig overgewicht op de kinderpoli. Deze kinderen hebben door hun overgewicht grote gezondheidsproblemen.

Rijnstate zet projecten op ter ondersteuning van deze kinderen en hun ouders. Door middel van coaching, extra voorlichting en preventieve maatregelen kan veel worden bereikt en kan worden voorkomen dat dit probleem nog groter wordt. Om deze projecten te kunnen realiseren zijn extra financiële middelen nodig. Het Rijnstate Vriendenfonds is met ingang van 2013 hét goede doel van de Rabo Bridge to Bridge. Dit jaar proberen we samen op diverse manieren geld bij elkaar te krijgen om bij te dragen aan deze projecten en daarmee aan een gezonde leefstijl voor kinderen in de regio.

Samen kunnen we veel bereiken! Helpt u ook mee? Doe mee aan de Rabo Bridge to Bridge voor jong en oud op 8 september 2013. Zet nu uw eigen actie op of zoek sponsoren om een steentje bij te dragen. Onze kinderen hebben immers de toekomst!

Brug geslagen De ‘Bridge’ heeft ook een brug geslagen tussen Media Markt Arnhem en het Rijnstate Vriendenfonds: vanaf 1 oktober 2013 zal de opbrengst van de plastic tassen van Media Markt Arnhem ten goede komen aan het Vriendenfonds voor projecten op het gebied van kinderobesitas. Maar ook jij kunt je steentje bijdragen aan een gezonde leefstijl voor kids in de regio.

• Bedenk een leuke sponsoractie

11

om extra geld in te zamelen. Ook hiervoor kunt u een actiepagina aanmaken.

Heeft u hulp nodig bij uw actie of wilt u extra informatie? Neem dan contact op met het Rijnstate Vriendenfonds via 088 - 005 8331 of via vriendenfonds@rijnstate.nl

Het Rijnstate Vriendenfonds Wat kunt u doen?

• Schrijf u in voor de Rabo Bridge to

Bridge op 8 september en rond het bedrag van uw inschrijving op www.bridgetobridge.nl af naar boven. Dit extra bedrag gaat naar het Rijnstate Vriendenfonds. Zoek mensen die u willen sponsoren tijdens de Rabo Bridge to Bridge. Maak hiervoor een eigen actiepagina op http://rijnstate-­vriendenfonds. geef.nl. Meer informatie over het maken van een actiepagina vindt u op www.rijnstatevriendenfonds.nl/ actiepagina.

Het Rijnstate Vriendenfonds draagt bij aan het welzijn van de patiënten van Rijnstate. Vaak zijn er projecten waar aanvullende middelen voor nodig zijn, omdat niet alles vanuit de ziekenhuisbudgetten kan worden gefinancierd. Het Rijnstate Vriendenfonds werft voor dit soort projecten. Zo kunnen we de zorg voor patiënten van Rijnstate nog verder verbeteren. Meer informatie www.rijnstatevriendenfonds.nl

PAGINA

Gezonde leefstijl voor kids in de regio


www.bridgetobridge.nl

10 EM Startvak

Rabo Bridge to Bridge 2013

Jan Kees

4989

in beeld


www.bridgetobridge.nl


CASINO

Suikerland Arnhem-Zuid

CASINO

Suikerland Arnhem-Zuid

e ĂŠ r t n e Gratis n e r e k r a p s i Grat s e i t p m u s n o c s i t a Gr

! y a l p s t e L

Suikerland 7 - 6833 BA ARNHEM-ZUID Telefoon 026 3211148 - www.suikerland.nl


www.bridgetobridge.nl

Wij doen (ook) mee!   Rabobank Arnhem en Omstreken "Sinds vorig jaar is Rabobank Arnhem en Omstreken trotse hoofdsponsor van de Rabo Bridge to Bridge. 'Samen de sport verder brengen' dat willen we bereiken met onze sportsponsoring en dat geldt zeker ook voor de Rabo Bridge to Bridge. Het sponsorschap past goed bij onze bank maar ook bij mij persoonlijk als sportman in hart en nieren. Ik voel me dan ook nauw betrokken bij dit mooie evenement en loop zelf weer mee.. Dat meelopen stimuleren we ook binnen de bank: 8 september gaan er weer zo'n vijftig collega's van start!" Stephan Veen, directeur Bedrijven

  Menzis "Voldoende bewegen hoort bij een gezonde leefstijl en is bovendien leuk om te doen. Daarom steunen we sportieve evenementen waaraan zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen, jong en oud, met en zonder een beperking. De Menzis 3 Engelse Mijl, onderdeel van de Rabo Bridge to Bridge in Arnhem, is zo'n laagdrempelig sportief evenement. Het is toegankelijk voor beginnende hardlopers én uitdagend voor meer ervaren lopers. Zo stimuleren we zoveel mogelijk mensen om in beweging te komen en zo gezondheidswinst te halen. Want: meedoen is winnen!" Marcel Hofstede, manager Sponsoring

“Bij Van Wijnen werken bouwers en ontwikkelaars, allemaal doeners. Net als sporters zijn wij resultaatgericht. Daarnaast zijn wij ons bewust van de maatschappelijke rol die wij als organisatie hebben. Wij vinden sport belangrijk. Sport verbindt, motiveert, inspireert en is gezond. Vandaar dat wij een steentje bijdragen aan diverse sportevenementen, waaronder de Rabo Bridge to Bridge. Van Wijnen Arnhem B.V. is al sinds 2007 één van de hoofdsponsors van dit Arnhemse hardloopevenement.” Arie van den Brenk, bedrijfsleider Van Wijnen Arnhem

  Aicon Groep “Aicon Groep helpt u en uw organisatie beter te presteren. Vanuit onze jarenlange ervaring, beproefde methodiek en verfrissende aanpak staat het gewenste resultaat centraal. Aicon Groep maakt u en uw organisatie FIT. Met de sponsoring van én deelname aan de Rabo Bridge to Bridge onderschrijft Aicon Groep het belang van gezonde medewerkers voor fitte bedrijven. Onze aanpak vergroot het draagvlak en enthousiasme van alle betrokkenen (zowel managers als medewerkers) met als belangrijkste resultaat een duurzame performance en aantoonbare rendementsverbetering. De Rabo Bridge to Bridge verbindt sporters met elkaar met het oog op het behalen van een sportief resultaat waaraan ook Aicon Groep haar bijdrage graag aan levert.” Peer Wensink, directeur

15

PAGINA

  Van Wijnen

 We-Do-It

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen: voor ons betekent dat actief bijdragen aan een evenement in onze stad. Het ontwikkelen van de Rabo Bridge to Bridge- website is wat dat betreft een prima invulling. We zijn er trots op alweer vijf jaar de organisatie te mogen ondersteunen bij dit geweldige evenement.” Kees Keet, directeur


x x x x x

x x x

GEOPENd GEOPEN d

van 12.00 - 18.00 uur

i.c.m. 2 jarig Tele2 abonnement

€ 12,-

per maand

* Aanbieding is geldig t/m 31-08-2013 • Zolang de voorraad strekt • Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Prijzen zijn excl. verwijderingsbijdrage en thuiskopievergoeding (www.thuiskopie.nl).

IIEdERE EdERE ZONdAG dAG d AG

- 100 belminuten/ sms

4GB intern geheugen 5 megapixel camera 1Ghz processor PRIJS I.C.M. ABONNEMENT Galaxy Fame Simlockvrije telefoon

Tot 420 uur standbytijd, tot 8 uur spreektijd, Quadband, HSDPA, 3,5" scherm, 1Ghz processor, Android 4.1.2, 5 megapixel camera, Wifi, GPS, 4GB intern geheugen, micro SD slot tot 64GB, geschikt voor Whats app. Art.nr.: 1234743

LOS

NEEM EEN kIJkJE OP ONZE SPORT & HEALTH AFdELING, MEER dAN 1.000 vERSCHILLENdE SPORTARTIkELEN OP vOORRAAd!

HARTSLAGMETERS • WANdELNAvIGATIE • SPORTHORLOGES • STAPPENTELLERS • WATERdICHTE HOOFdTELEFOONS • ETC.

ARNHEM • Velperplein 13 • Tel. 026 - 352 08 00 • www.mediamarkt.nl


www.bridgetobridge.nl

Top 5 must have gadgets Vier mee met Media Markt Arnhem We hebben er weer een nieuwe sponsor bij: Media Markt Arnhem. Onlangs openden ze een Sport & Health afdeling met meer dan honderd verschillende gadgets voor hardlopers en sporters, zoals Polar hardloophorloges, allerlei hoesjes om je smart phone mee te dragen, waterdichte sport headsets et cetera. Om de samenwerking met de Rabo Bridge to Bridge te vieren, hebben ze twee

leuke acties. Er worden deze maand 25 smartphone hoesjes verloot (houd voor details van deze actie de huis-aan-huis folder in de gaten) en daarnaast kun je op 8 september geheel vrijblijvend de nieuwe Bose® SIE2 sporthoofdtelefoon uitproberen. Deze headset is speciaal ontwikkeld voor tijdens het sporten. Wil je deze headset, die speciaal is ontwikkeld voor gebruik tijdens het sporten, testen? Stuur dan een mail naar: wijnbergen@mediamarkt.nl.

  TomTom Nike Sportwatch GPS

Registreert stappen, afstand en verbrande calorieën, voortgang is te volgen door automatische draadloze synchronisatie met de smartphone, tablet of computer/ laptop.

GPS, registreert uw loop- of fietsroute en afstand, mogelijkheid tot intervaltraining, indicatie van calorieverbruik, hartslagmeting via de optionele borstband, data overdracht via de PC, optionele stuurhouder verkrijgbaar, inclusief oplaadbare batterij, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

  Muvit Universal Sportarmband

  Polar H7 hartslagmeter Werkt samen met Polar trainingscomputers en fitnessapparatuur, geeft direct hartslaggegevens door aan je mobiele trainingsapp. Geschikt voor de iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch (5e generatie), iPad (3e en 4e generatie), iPad mini en iPod Nano (7e generatie).

Veilige manier om uw smartphone/ MP3 speler mee te dragen, geniet van uw muziek tijdens het sporten.

Bose in-ear hoofdtelefoon 0,8 meter kabel, inclusief sportarmband voor uw smartphone.

17

PAGINA

  Fitbit Zip stappenteller


ADVERTORIAL

(VER) HUREN ZONDER ZORGEN We zitten op de bank in de nieuwe woning van meneer en mevrouw Veldhuis. Mevrouw Veldhuis schenkt een kopje koffie in. Meneer Veldhuis vertelt: “Wij wilden al langer een ander huis kopen. En op dit moment is de markt voor kopers bijzonder gunstig. Maar we zaten met ons eigen huis. Het duurt tegenwoordig gewoon langer voor je je huis verkoopt. Op zich is dat geen probleem, maar je wil eigenlijk wel kunnen kopen als je je droomhuis tegenkomt.” “Ik was gelijk verliefd op dit huis,” vult mevrouw Veldhuis aan. “dus hebben we het meteen gekocht. Ik vind dat je altijd moet doen wat je hart je ingeeft.” Meneer Veldhuis knikt. “Toen zochten we een oplossing voor ons oude huis. Niemand zit te wachten op dubbele maandlasten. We wisten wel dat er een nieuwe wet was waardoor je nu je huis mag verhuren als het te koop staat. Maar meer ook niet. En je weet ook niet wie er in je huis komt dan.” PAGINA

18

“Door die nieuwe wet kun je makkelijk je huis verhuren als het te koop staat. Maar hoe dan?”

Mevrouw Veldhuis: “Gelukkig heeft die aardige jongen van Hovest ons alles uitgelegd. Zij regelen alles, het contract, de huur en niet onbelangrijk: ze selecteren wie er in je huis komt. Een gerust gevoel. Binnen een maand hadden we het verhuurd aan een leuk jong stel. Bijkomend voordeel: een bewoond huis verkoop je makkelijker!”   “Kopen kan nu even niet.” Wendy en Erik wonen in het huis van meneer en mevrouw Veldhuis. Wendy: “Wij zijn net weer in Arnhem komen wonen. We hadden al goede ervaringen met Hovest in Rotterdam, maar wilden altijd weer terug naar deze omgeving. Toen kreeg Erik hier een baan aangeboden. Dus wij gelijk gebeld of er wat was. En of: we konden zelfs kiezen! Toen hebben we voor dit huis gekozen omdat het vlakbij het centrum en een park ligt.” “Je weet dat je huurt vanwege de leegstandwet. Maar dat is geen punt: we kunnen nu lekker sparen. Wordt het huis verkocht? Dan belt Hovest ons en dan zoeken we samen weer iets nieuws. En dan kiezen we gewoon weer het huis dat ons het best bevalt!”

(Hovest heeft het Keurmerk Verhuurdersbelangen) Hovest Verhuurmakelaars - Willemsplein 16 - 6811 KB Arnhem - 026 - 711 3 712 - www.hovest.nl


www.bridgetobridge.nl

Wij doen (ook) mee!  Jongejan “Hardlopen is één van mijn passies. 's Morgens vroeg wanneer de dag ontwaakt een uurtje langs de Rijn of door het bos hardlopen is mijn favoriete bezigheid om de dag fris te starten. De natuur is dan een prachtige inspiratiebron. Daarna begin ik opgewekt en vol energie aan mijn werk als zelfstandig MKB-accountant in Arnhem e.o. Als ondernemer en Arnhem Ambassadeur ben ik dan ook trots de Jongejan Business Run te kunnen sponsoren. Uiteraard loop ik zelf ook weer mee met een van mijn teams. Wat zou het mooi zijn indien meer ondernemers mijn voorbeeld zouden volgen en zich inschrijven voor HET hardloopevenement van Arnhem. Ik wens alle deelnemers veel succes!” Frank Jongejan, AA Accountant

“Als Arnhems bedrijf willen wij betrokken zijn bij de stad en haar inwoners. Aan dit grote, sportieve en echt 'Ernhemse' evenement dragen wij dan ook graag ons steentje bij. Heeft u zich nog niet ingeschreven? Aarzel niet en doe mee. Afstand of tijd doet er niet toe. Erbij zijn zondag 8 september, dat is wat telt. Wij zijn (ook) present!” Michel Hondong, directeur

  Media Markt

“Ook wij bereiden ons voor op dit belangrijke hardloopevenement. Uiteraard in de winkel, onlangs openden we een Sport & Health afdeling met meer dan 100 verschillende gadgets voor hardlopers en sporters. Maar ook onze medewerkers zijn in training, onder begeleiding van ex-olympiër Marko Koers in samenwerking met Samsung. Het is niet alleen goed voor de teambuilding, je voelt je bovendien lekker fit, krijgt meer energie en je maakt je hoofd leeg. Wij brengen graag iedereen in beweging: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!” Jeroen Mertens, vestigingsdirecteur Arnhem

  Vitalys Klinieken "Als grootste bariatrisch centrum van Nederland, gespecialiseerd in het behandelen van volwassenen met overgewicht door middel van een operatie en het veranderen van hun leefstijl, vinden we het belangrijk om het probleem van overgewicht bij kinderen onder de aandacht te brengen. Het is immers makke­ lijker om op jonge leeftijd gezond gedrag aan te leren, dan op latere leeftijd ongezond gedrag af te leren. Daarom is Vitalys Klinieken ook dit jaar weer sponsor van de KidsRun tijdens de Rabo Bridge to Bridge. Een prachtig evenement om bij betrokken te zijn, waarmee we willen benadrukken dat bewegen belangrijk is voor iedereen!" Marije van Asdonk, manager

19

“Ook tijdens de 28e editie van de Kras.nl Rabo Bridge to Bridge zal het running team van KRAS.NL weer aan de start verschijnen. Het team, bestaande uit medewerk(st)ers van KRAS.NL, neemt jaarlijks deel aan verschillende loopevenementen door heel het land. Als sponsor van de Rabo Bridge to Bridge wordt ook de eigen KRAS.NL drankenpost halverwege het parcours traditiegetrouw door medewerk(st)ers van KRAS.NL bemand.” Roelof Hoogstrate, accountmanager Sport

PAGINA

  Citam Arnhem


Slaap bevorderd je prestaties.

Indien er een slaapprobleem zich voordoet, zouden twee mensen niet geregeld bij elkaar moeten slapen, omdat de een lekker slaapt en de ander niet. (Denk hierbij aan snurken). Toch voelen mensen zich veiliger, als men samen in een bed slaapt. Mensen verkeren langer in de diepe slaap in die nachten, dat ze de hele kamer voor zich alleen hebben. Tot deze uitspraken kwam Dr. Neil Standley van de Universiteit van Surrey. Ook zei hij, dat het bed delen met je geliefde weliswaar geweldig was voor de seks, maar dat het daar ook wel zo ongeveer mee ophield. Wanneer krijg je geen goede nachtrust? • Als men slaapt in een te klein 2-persoons bed (140cm of 160cm) of in een te hard of te zacht bed, waarbij het lichaam niet volledig wordt ondersteund • Met een partner, die zijn of haar slechte adem in je gezicht blaast, aan de dekens trekt, alleen maar kan slapen met het licht aan, snurkt, trapt, stompt, regelmatig opstaat om naar de wc te gaan. • Laat staan als je partner ook nog gaat slaapwandelen of regelmatig bijna blijft in zijn adem (apneu). Vermoeidheid is de basis van vele kostbare en dodelijke ongelukken, dus zou een vrachtwagenchauffeur zich iedere dag moeten afvragen: Hoelang heb ik vannacht goed geslapen?

,,Slapen is een egoïstische zaak, wat je met niemand kunt delen” Zeker een sporter moet zorgen, dat hij zoveel mogelijk nachten in de diepe slaap belandt, waaruit hij de energie vandaan haalt om de volgende dag beter te kunnen presteren.

Of u het geloven wilt of niet, maar hoe u vannacht heeft geslapen, heeft waarschijnlijk meer invloed op je leven, dan wat je besluit te eten, hoeveel je verdient of waar je woont. LET OP: Slaap bevorderd je prestaties. Zonder diepe slaap verandert ons brein van onze grootste evolutionaire troef in onze grootste zwakte. Bij slaapgebrek, reageert de mens vaak niet op gewijzigde situaties (Denk aan het nemen van de verkeerde bocht). Kies dus voor een groot bed eventueel met afzonderlijke matrassen, (b.v. 200 x 220 cm bij lange mensen) waarbij het lichaam volledig wordt ondersteund. Waarbij je leert slapen in de juiste slaaphouding en met het juiste nek ondersteunde kussen. (www.slaapproblemen.nl) (www.nekpijn.nl)

Voor deskundige adviezen omtrent uw slaapcomfort, gaat u naar Topslapen.nl (25 jaar in Arnhem)

Tel. 026 44 22 777, Nieuwstraat 4, naast Parkeergarage [P] Langstraat

U bent van harte welkom in Park Presikhaaf/Arnhem Kijk voor alle info en menu op www.t-huisarnhem.nl Het T-HUIS is een sociale onderneming van Siza

waar s e r d a Het

Het adres waar kwaliteit en service nog vanzelfsprekend is!

• Meubelstoffering • Meubelstoffen • Leerreparaties • Workshops • Vrijblijvende offerte/ geen voorrijkosten!

Maurice

Maurice van den Akker Eigenaar

Op 31 augustus bestaan we één jaar! Wij vieren dit met LIVE MUZIEK en voor de kinderen LEUKE ACTIVITEITEN. U bent van harte welkom! (11.00 uur - 20.00 uur)

Malburgse Sluis 5c - 5d 6833 KA Arnhem Tel. (026) 442 11 82 www.vanden-akker.com


www.bridgetobridge.nl

Bereikbaarheid Zondag 8 september klinkt in hartje Arnhem weer het startschot voor de Rabo Bridge to Bridge, hét hardloopevenement van Arnhem. Met dit overzicht willen wij u informeren over de bereikbaarheid van het stadscentrum op zaterdag 7 en zondag 8 september.

  Veiligheid staat voorop Om een evenement als de Rabo Bridge to Bridge veilig en ordelijk te laten verlopen, is een aantal verkeersmaatregelen noodzakelijk. In nauw overleg met de gemeente Arnhem, de Politie regio Gelderland Midden, de GHOR en de brandweer heeft de organisatie deze maatregelen zo efficiënt en doeltreffend mogelijk opgesteld. De belangrijkste consequenties vindt u op deze pagina.

Vijzelstraat, Grote Oord, Jansplaats, Jansplein, Ruiterstraat en Bovenbeekstraat, zondag 8 sep. van 07:00 tot 16:00 uur. Gele Rijdersplein via Roermondsplein tot aan de Nelson Mandelabrug, zondag 8 sep. van 11:00 tot 15:30 uur. Fietspad Nelson Mandelabrug, zondag 8 sep. van 11:45 tot 15:30 uur. Fietspad John Frostbrug (rechterkant gezien vanaf centrum), zondag 8 sep. van 12:00 tot 16:00 uur. Parkeerterrein “Prinsenhof” (Parkeerverbod), zondag 8 sep. van 07:00 tot 18:00 uur.

21

  De Praets / Meinerswijk

Belangrijke straten en routes worden op 7 en 8 september tijdelijk geheel of gedeeltelijk afgesloten voor al het verkeer. Als u met de auto tijdens de afsluitingen, zie verderop, een afgesloten straat wilt verlaten, raden wij u sterk aan uw auto voor de afsluiting te parkeren buiten het parcours. In de meeste gevallen kan dit één straat verder:

Eldensedijk, zondag 8 sep. van 12:15 tot 16:00 uur. Meginhardweg, zondag 8 sep. van 12:15 tot 14:40 uur. Drielsedijk, zondag 8 sep. van 12:30 tot 14:40 uur. Grote Griet, zondag 8 sep. van 12:30 tot 14:55 uur. Gelderse Rooslaan tussen Eldensedijk en Malburgse Bandijk (geen hinder voor verkeer), zondag 8 sep. van 11:45 tot 15:30 uur. Malburgse Bandijk (tussen Gelderse Rooslaan en John FrostBrug), zondag 8 sep. van 11:45 tot 16:00 uur.

 Centrum

  Kom kijken!

Markt (Parkeerverbod), van zaterdag 7 sep. 18:00 uur tot zondag 8 sep. 18:00 uur. Walburgstraat (Parkeerverbod), zondag 8 sep. van 07:00 tot 18:00 uur. Turfstraat (Parkeerverbod), zondag 8 sep. van 07:00 tot 18:00 uur. Broerenstraat (Parkeerverbod), zondag 8 sep. van 07:00 tot 18:00 uur. Eusebiusbinnensingel (tussen Walburgstraat en Oranjewachtstraat) zondag 8 sep. van 10:00 tot 16:00 uur. Bakkerstraat, zondag 8 sep. van 07:00 tot 16:00 uur.

Kom vooral kijken en genieten! De organisatie heeft ervoor gezorgd dat het evenement voor publiek en deelnemers aantrekkelijk is. De Rabo Bridge to Bridge is vrij toegankelijk voor het publiek. Het volledige programma en de routes vindt u op www.bridgetobridge.nl.

We hopen dat eventueel ongemak als gevolg van de tijdelijke maatregelen tot een minimum beperkt blijft en danken u bij voorbaat voor het goede gastheerschap en begrip.

PAGINA

De organisatie heeft in samenspraak met de gemeente, die hiervoor een vergunning heeft verleend, gekozen voor een parcours dat enerzijds een uitdaging voor de deelnemers biedt en anderzijds relatief weinig verkeershinder oplevert voor de bewoners en bezoekers van Arnhem.


Maak ook eens kennis met ónze hardlopers!

Swift handgeschakelde 1.2 versies:

Alto handgeschakelde versies:

Kom eens bij ons langs en maak kennis met de succesvolle Alto en Swift. U herkent ze aan hun strakke, sportieve uitstraling. Ze hebben een lange adem en vrijwel nooit een blessure. U kunt dus altijd op ze vertrouwen. Stap gewoon eens bij ons binnen en ontmoet ónze kampioenen.

Citam Arnhem B.V.

Hazenkamp 70, 6836 BA Arnhem, Tel. (026) 320 33 55, info@citam.nl, www.citam.nl *Wegenbelastingvrij tot 1-1-2014.

METROPOLE ZONWERING AKTIE WESTERVOORT – In een aantal fases is Zalencentrum Wieleman compleet gerestyled. Het centrum is in de zomermaanden voorzien Wieleman van een nieuwe Een complete make-over voor Zalencentrum gevel Een en een extra zaal in de vorm van serre. complete make-over vooreen Zalencentrum Wieleman

WESTERVOORT In twee fasen wordt Zalencentrum Wieleman compleet “We halen met de -bouw van de serrezaal het buitenleven naar binnen en het gerestyled. Het centrum wordt de komende weken voorzien van een nieuwe WESTERVOORT In twee fasen wordt Zalencentrum Wieleman leven binnen ook meer naar buiten”, vertellen vader Martin encompleet zoon Martijn gevel en de zomerperiode een extraweken zaal in de vorm van een serre. gerestyled. Hetincentrum de komende voorzien nieuwe Wieleman. Datkrijgt betekent dat wordt het familiebedrijf met deze negende zaal nog meer Een nieuwe statige zalencentrum gevel encomfort krijgt in de zomerperiode een extra zaal incachet! de vormzaal van een gezelligheid, enentree sfeergeeft biedt.het “De serre is een ideale omserre. er groepen Een nieuwe statige entree geeft het zalencentrum cachet! en gasten te ontvangen voor dagbruiloften, barbeques te houden, te lunchen en “We halen met de bouw van de serrezaal het buitenleven naar binnen en het leven dineren.” binnen ook met meerdenaar buiten”, Martin en zoon Dat halen van devertellen serrezaalvader het buitenleven naarMartijn binnenWieleman. en Naast “We de serre is ookbouw de parkeerplaats compleet gerenoveerd enhet is leven de nieuwe betekent datmeer het zalencentrum met dezevader negende zaalennog meer gezelligheid, comfort binnen ook naar buiten”, vertellen Martin zoon Martijn Wieleman. Dat grote entree gebouwd met imponerend hoge glaswanden. Met de entree gesierd en sfeer biedt. “Dezalencentrum serre wordt een zaal om erzaal groepen en gasten te ontvangen betekent dat het metideale deze negende nog meer gezelligheid, comfort door een fraaie kroonluchter elk feestje al opdineren.” de parkeerplaats beginnen! voor dagfeesten, tezal houden, te zaal lunchen en sfeer biedt. “Debarbecues serre wordt een ideale om erengroepen en gasten te ontvangen Zalencentrum Wieleman is ook steedsteactiever de deur. De verzorging voor dagfeesten, barbecues te houden, lunchen enbuiten dineren.” Koninginnedag is het hoofdgebouw gerestyled; in deperfect zomermaanden volgt deMartijn van deMetcatering voor de Bridge to Bridgeloop past in dit plaatje. aanbouw van serrezaal en nieuwe grote entree imponerend hoge glaswanden. Met Koninginnedag het hoofdgebouw gerestyled; in de zomermaanden volgt Wieleman: “Maar ook isbruiloften op locatie ofmetverjaardagsfeesten in dedetuin Met dewe entree gesierd door een fraaie kroonluchter zal elk feestje hierHeineken alglaswanden. beginnen!Ice Cold aanbouw van serrezaal enbijvoorbeeld nieuwe grote entree imponerend hoge verzorgen graag. Met onze met mobiele bar met de entree gesierdmaken door eenwe fraaie zal elk feestje hier al beginnen! en eenMet seizoensbiertje elkkroonluchter feestje speciaal!”

Dorpstraat 11, telefoon (026) 3118285, www.wieleman.com Dorpstraat 11, telefoon (026) 3118285, www.wieleman.com

• Montage gratis • 5 jaar garantie

Rolluiken: AUGUSTUS 20% KORTING KNIKARM TERRASSCHERM ‘t Gooi Semi casette RAL 9001 400 x 300 cm 450 x 300 cm 500 x 300 cm

Incl. afstandsbediening

AKTIE

€ 975,-

De goedkoopste in de hele regio!!! Open: maandag t/m/ donderdag 10.00-17.00 uur, vrijdag en zaterdag 10.00-16.00 uur Bloemstraat 15 - Arnhem - Tel. 026-3700372


ADVERTORIAL

Hoge rendementen creëren door te beleggen met visie Wie wil beleggen, kan terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Het is nog een hele kunst om de juiste aanbieder met het juiste beleggingsproduct te selecteren. Vandaag bekijken

  Anders dan anderen Centurion is gestart in 2008. Het jaar waarin de crisis echt losbarstte. Beleggers waren hun vertrouwen in de banken kwijt en in de beleggersmarkt werd de ene na de andere malafide partij ontmaskerd. Het leek een trent om beleggingsgeld te investeren in dure auto’s en huizen, in plaats van in het beloofde onroerend goed. Een goed moment om te laten zien dat het ook anders kan, vond directeur en oprichter Patrick de Rijk.

  Autoriteit Financiële Markten Door de omvang van de investeringen van Centurion is het voor haar niet mogelijk om onder toezicht te staan bij de Autoriteit Financiële Markten. Desalniettemin heeft zij in een managementgesprek toch aangegeven onder de indruk te zijn van de prestaties van Centurion. De harde cijfers: • In 2008 opgericht • 7 obligatieleningen voltekend. • 3 leningen zijn al volledig terugbetaald (eerder dan beloofd!). Rendement tussen 7,8% en 11,4%

23

 Transparant investeren Centurion investeert in onroerend goed projecten in opkomende economieën. In plaats van bij banken aan te kloppen, financiert Centurion projecten met het vermogen van beleggers. Die krijgen zekerheid doordat het aangekochte onroerend goed als onderpand voor de beleggers dient. Bovendien controleert een registeraccount elke 3 maanden of Centurion doet wat ze belooft. Uw geld wordt dus gegarandeerd geïnvesteerd.

  Het succes verklaard Centurion bouwt op dit moment vakantiehuizen in Costa Rica, in een van de snelst groeiende toeristische regio’s ter wereld. Op 20 minuten van Liberia Airport ligt het project ‘Pacific Gardens Resort’. De toerist vindt hier een schitterend uitzicht over de baai, het hele jaar door heerlijke temperaturen van minimaal 25 graden en een 4-persoonsvilla voor de prijs van een hotelkamer.

  Zelf de klappen opvangen In iedere belegging van Centurion hebben beleggers rendement gemaakt. Eén keer was daar extra veel creativiteit voor nodig: het project Vista Verde bleek door een probleem met vergunningen onverkoopbaar. Beleggers en kaveleigenaren hadden 2,5 miljoen euro geïnvesteerd. Centurion heeft toen met eigen geld een nieuw project gefinancierd en de beleggers en kaveleigenaren uit de opbrengst daarvan terugbetaald of een betere kavel geleverd. Iedere belegger heeft uiteindelijk een fors rendement gemaakt.

De toeristen weten het gebied ook te vinden. De lokale markt is volgens marktonderzoek al goed voor een bezettingsgraad van ruim 60%. Centurion streeft naar meer: het uitgangspunt is een bezettingsgraad van 80%. Dit is na 3 jaar haalbaar door ook toeristen uit andere landen aan te trekken. Potentieel genoeg: Aantal toeristen per jaar zoals u in de grafiek 600.000 hiernaast kunt zien, 500.000 400.000 is het aantal reizigers 300.000 met 76% gegroeid ten 200.000 100.000 opzichte van 2009. 0 2009

2010

2011

2012

Centurion Vastgoed - De la Reijstraat 9 - 6814 AD Arnhem - 026 – 82 000 92 - www.centurionvastgoed.nl

PAGINA

we Centurion uit Arnhem.


meedoen is winnen

Bewegen is belangrijk. Het geeft je een goed gevoel over jezelf, vergroot je zelfvertrouwen en geeft positieve energie. Bij Menzis noemen we dat: leefkracht. Daarom zijn we partner van de Bridge to Bridge en naamgever van de Menzis 3 Engelse Mijl. Dit is een toegankelijke afstand die je met een beetje training al kunt afleggen. Wij wensen alle lopers een mooie, sportieve dag en natuurlijk veel leefkracht! sponsorinbeweging.nl

'Bridge' 2013  
'Bridge' 2013  
Advertisement