Page 40

Selektor Đampaolo Maca Kapiten Damijano Vanuki Najbolji strijelac Marani, 2

San Marino - Crna Gora Olimpiko Serenale San Marino, 11. Septembar Početak 20.30

VJEROVATNI SASTAVI D. Simonćini

Maca

Savić

A. Simonćini

Selektor Branko Brnović Kapiten Stevan Jovetić Najbolji strijelac Vučinić, 12

M. Božović Đorđević

Prva zvijezda: Manuel Marani Klub: Murata

Dela Vale Vanuki

Bakioki

Ćervelini

Gasperini

Vitaioli Jovetić Marani

Palaci

Džudović Džudovi

Peković Pekovi Vukčević čević

Prva zvijezda: Stevan Jovetić Klub: Fiorentina

Jovanović

Damjanović Bećiraj

V. Božović

BRANKO BRNOVIĆ

Bio bi smak svijeta da ne pobijedimo UTAKMICA ZA NAPADAČE - Crna Gora večeras (20.30h -RTCG 1) igra protiv totalnog autsajdera kvalifikacija San Marina, selektor poziva na ozbiljnost i upire prstom u ofanzivu ● JOVETIĆ: MORAMO BR ZO DO GOLA

Iz San Marina, Miloš Antić

N

ajlakši meč u istoriji zahtjeva ozblijnost - pred večerašnju utakmicu sa San Marinom selektor Crne Gore Branko Brnović pozvao je na oprez, izbacio sve napadačke adute na sto i rekao da će biti smak svijeta ukoliko hrabri sokolovi u najmanjoj državi članici UEFA ne upišu tri boda.

Pitanje pobjednika nijednog trenutka naravno ne bi smjelo da dođe u pitanje što znači da će hrabri sokolovi večeras upisati prvi trijumf nakon osam utakmica posta u zvaničnim mečevima (posljedni put smo slavili protiv Švajcarske 1:0, 8. oktobra 2010). Biće to i premijerni trijumf selektora Branka Brnovića.

● DEBITUJE LUKA ĐORĐEVIĆ Selektore, šta želite da vidite sjutra veče? Sem pobjede naravno... „ Želim da momci daju maksimum i odigraju dobar meč. Ako tako bude ne brinem, znam da će sve biti u redu. Rezultat? Neka bude i 1:0 samo da je igra na visokom nivou, mnogo se ne opterećujem golovima“, jasan je bio Brnović uoči početka sinoćnjeg trenin-

ga na Olimpiku u Seravaleu. Kormilar crvenog broda zatim je izdiktirao ofanzivne startere koji su garancija golova: Đorđević lijevo, Bećiraj desno, u vrhu napada Jovetić i Damjanović. Uloga zadnjeg veznog Simonu Vukčeviću u paru sa Miloradom Pekovićem. Znači li sve ovo da je meč stvoren za napadače? „Meč je stvoren za čitavu ekipu. Moramo da razmišljamo kao da igramo sa Ukrajinom, ime i kvaliteti San Marina ne smiju da nam budu u glavi. Ipak jasno je šta želimo ovdje i uradićemo sve da do toga dođemo“. Znači od početka svi u napad? „Nemamo šta da čekamo, moramo što prije da damo gol. Jer bod protiv Poljske nije smak svijeta, ali bi smak svijeta bio ako ne dobijemo ovdje“, jasna je poruka selektora Brnovića.

Protiv Poljske nije bio na prepoznatljvom nivou, promašio je zicer nad zicerima, ali jedan promašaj ne može da izbriše sve ono dobro što je uradio za Crnu Goru - Stevan Jovetić na utakmicu sa San Marinom gleda kao na neku vrstu oporavka nakon pražnjenja protiv Poljaka. „Ne govorim ovo tek reda radi, ali zaista na ovu utakmicu ne gledamo kao na laku. Potjenjivanja nema u današnjem fudbalu, profesionalci smo mi moramo ovo da odradimo na najbolji mogući način“, rekao je Stevan Jovetić. Napadač Fiorentine i kapiten Crne Gore na sjutrašnjem meču pretpostavlja da će se domaćin svim silama braniti. „Tako igraju i pokušaću da što duže drže rezultat povoljnim za njih kako bi im samopouzdanje raslo, a nama voda ulazila u uši. A mi? Moramo dokazati na terenu da smo favoriti, jer sve priče okolo ništa ne znače. Dobro bi bilo da brzo damo gol, jer bi onda sve išlo glatko“.

Izdanje 11. septembar 2012.  

Dnevne novine

Izdanje 11. septembar 2012.  

Dnevne novine