Page 1

PRESTIZE NO# 19  2. ÅRGAN G  MINBY A A LB O RG.DK  30. DE CE MBER 2009

AAL BORG S STØRSTE MEDIE

BYENS BEDSTE SIDER  UDGIVET AF APPETIZE  UDKOMMER HVER 2. ONSDAG

R

RÆMIE

VIND P

RE END

E FOR M

KR. 0 0 0 . 0 50 PÅ DELTAG RG.DK LBO A A Y B MIN

ERNST TRILLINGSGAARD

KULTURGIGANTENS AALBORG

+

MANGE FLERE

PRESTIZE AWARD 2009

VINDERNE ER…

ET NYT ÅR TRUER

FORPREMIERE I AALBORG

KVINDEN DER DRØMTE OM EN MAND

+ÅRETS

HOLD DINE NYTÅRSFORTSÆTTER

VI HAR SPURGT EKSPERTERNE OM

TRENDS

2010

KLIMATEMA

ER DET HER, VI ER PÅ VEJ HEN?

S E K U LT U R N Y H E D E R F R A W W W. M I N BYA A L B O R G . D K PÅ BY E N S C S P O T- S K Æ R M E


Vi ønsker alle vores besøgende et GODT NYTÅR og glæder os til at forkæle jer endnu mere i det nye år!


(Ă…bner 23. marts 2010)


www.rado.com


6

indhold

Året der gik 2009 lakker hastigt mod enden, og vi kan se tilbage på et år med interessante udfordringer, store personligheder, spændende kulturelle tiltag og mindre heldige episoder. Hele året har PRESTIZE haft næsen begravet i den aalborgensiske muld og forsynet dig med nyt fra den by, vi alle holder så meget af. Vi har bragt dig nyt om alt lige fra svampejagt til storstilede byggeprojekter, fra sportsheltene til erhvervsikonerne, fra byens bedste øl til byens bedste kokke. Vi elsker Aalborg, og vi elsker at fortælle dig om vores by.

INDHOLD Tema: Klimaet i aalborg 23 27 31

Aalborg er frontløber i klimakampen Tænk energisk – det betaler sig Større omtanke, mindre forbrug

Kultur 15 19 49 54 58 60

PRESTIZE AWARD 2009: Vinderne er… Kvinden der drømte om en mand Brug Din By: Til at holde dine nytårsforsætter Kulturkalender Subkalender Os med børn

I dette nummer af PRESTIZE ser vi tilbage på året, der gik i Aalborg. Vi kårer årets største talenter, bedste restaurationer, største lyseslukkere og meget mere. Næstem 3.400 stemmer er afgivet, og det er flot. PRESTIZE AWARD’en for Årets Lyseslukker går til det, vi har ventet mest på i 2009… og 2008 og 2007 og 2006. Den gabende tomme plads mellem Nordkraft og havnefronten står som et øredøvende tegn på det Musikkens Hus, der endnu ikke er. Planerne er blevet taget af bordet, skiftet ud og fremlagt igen gang på gang. Senest blev forprojektet fremlagt i oktober, og nu kan vi blot vente og krydse fingre for, at det bliver denne gang, vi ser Aalborgs nye kulturelle højborg rejse sig. Giv os nu for pokker det musikhus, I har viftet os om næsen med så længe. Om 2010 bliver året, hvor vi kan fortælle dig om det første spadestik til Musikkens Hus, står hen i det uvisse. Men hvad vi til gengæld vil garantere er, at PRESTIZE også i 2010 vil bringe dig nyheder, reportager og artikler fra vores alle sammens Aalborg. Og vi starter allerede i dette nummer med at give dig et fingerpeg om årets største trends i 2010. Godt nytår til alle vores læsere! Har du spørgsmål, ris eller ros til vores medier, så skriv til os på info@advice.dk

Livsstil 8 34 37 41 62

Shopping: De nyeste trends fra byens butikker Shopping til det nye år Opskriften: Cook Catering Årets trends i 2010 Mit Aalborg: Ernst Trillingsgaard

vind præmier Anders Bruun Ejer, ansv. udgiver

for mere end

500.000 kr. deltag på minbyaalborg.dk

PRESTIZE – Byens bedste sider. Udgivet af Advice, Aalborg. Ansvarshavende udgiver: Anders Bruun. Redaktion og produktion: Advice · Telefon: 70 20 77 77 · Fax: 98 13 46 98 E-mail: red@advice.dk · Annonceafdeling: 70 20 77 77 · oplag: 44.500 · Distribution: post danmark · Prepress og tryk: Color Print PRESTIZE tager forbehold for trykfejl, ændringer af tidspunkter, priser og aflysning af begivenheder, der er beskrevet i bladet. PRESTIZE tager ligeledes forbehold for fejl og rettigheder til tekster fra eksterne skribenter og tekster indsendt uopfordret til redaktionen. Artikler, billeder og annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse. EKSKLUSIV-artiklerne er købt og skrevet af afsenderen. Indholdet i disse er udtryk for skribentens personlige holdning, og der tages forbehold for fejl. betegnelsen advice image refererer til eksterne billeder fra presse, frivillige bidragsydere med mere. der tages forbehold for ophavsret, som ikke måtte være oplyst.

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


BeoVision 10-40

43.495,-

Månedlig rentefri ydelse

1.294,-*

ET NYT 40” KUNSTVÆRK TIL DIN VÆG BeoVision 10 er vores fladeste 40” fladskærm nogensinde, og den er designet til at hænge på væggen sammen med dine andre kunstværker. For at gøre den i forvejen slanke ramme endnu mere diskret, har vi sat nye standarder for den spejlblanke anodiserede aluminiumsoverflade. Og vi har firdoblet den hastighed billederne vises med, så de nu er endnu skarpere. Endelig er den innovative lydteknologi tilpasset, så du får en stereolyd, der er alt andet end flad.

* Ydelse pr. måned ved 36 måneders rentefri finansiering. Nominel årlig rente 0,00 % Ved finansiering udgør de samlede kreditomkostninger kr. 3.075,Årlige omkostninger i procent (ÅOP): 4,6 %. Prisen er vejl. og ekskl. vægbeslag.

...a step further Bang & Olufsen Aalborg City Syd, Nibevej 22 A Tlf. 98 18 18 78, nibevej.aalborg@beostores.com www.bang-olufsen.com


Shopping til det nye år s

8

SMUKKE VEDHÆNG Søde hjerter og romantiske spots. Til det succesfulde Sweet Drops armbånd er der flere og nye måder, hvorpå du kan skabe dit personlige look. Pynt sammen med de dinglende dråber med søde hjerter og spots, der vil pryde dit håndlavede læderarmbånd på en ny måde. Design Charlotte Lynggaard. Forhandles hos Henrik Ørsnes Ure Guld Sølv på Boulevarden 6 eller i Storcentret.

lækker læbepleje

Anti-age læbepleje, der reducerer rynker, fugter, blødgør og giver munden fastere konturer. Dag for dag plejer den læberne og mindsker de fine linjer, mens læberne får en fyldigere form og bliver indbydende bløde. Fås i æstetisk lilla metallic hylster fra Lancóme.

Højt at flyve

– hele historien om

Peter brixtofte

Så er den her – den ultimative og fulde fortælling om Peter Brixtofte og Farum-sagen. Højt at flyve er hele den utrolige historie om stjernepolitikeren, der endte som straffefange. Journalist Morten Pihl fortæller for første gang hele Farum-sagen fra start til slut. Historien om et politisk talents fantastiske optur og en forsumpet og korrumperet borgmesters rystende nedtur – om hvordan Peter Brixtofte ved hjælp af magtmisbrug, løgn, bedrag, misinformation, svindel og brutalitet systematisk tilsidesatte demokratiets spilleregler for at nå sine mål. Om storhed og fald. Morten Pihl modtog Cavlingprisen for afsløringerne af Peter Brixtofte i 2002 og har siden fulgt sagen tæt. Ingen kender Farum-sagen bedre end Morten Pihl, og i Højt at flyve afslører han nye lag af den juridiske og moralske råddenskab under Peter Brixtoftes regime i Farum og fremlægger hidtil ukendte dokumenter, der kunne have haft betydning i straffesagen. minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

popart pude

Inspireret af 1960’ernes popart udtrykker den amerikanske pudeserie Fauna et udsnit af verdens dyrearter. Farvemanipulerede dyrefotos overført på organisk bomuld definerer hver pudes form, som dermed styres af hvert dyrs skikkelse. Puderne er opsigtsvækkende, overraskende og ikke mindst fornyende interiør. Forhandles hos interiørbutikken Diverse, Gravensgade 13, 9000 Aalborg.

til lidt af hvert

Pung til penge, nøgler, make-up eller lignende. Forhandles hos Home by Guru, Rantzausgade 1b, 9000 Aalborg eller se mere på www.by-guru.com.


Alle priser er ekskl. etableringsomkostninger på kr. 4.250,- Der tages forbehold for tryk- og tastefejl, samt udsolgte varer. De viste modeller kan være monteret med ekstra udstyr.

Privat leasing inklusiv alle serviceeftersyn - og nu med forsikring mod efterbetaling !

NY Ford Focus Stc.

LE VED NGE FORDEAT LEASING DER ER MA IV R P D N O BRDR. HOSB kl. service!

Løbetid 36 måneder, Km 45.000 Førstegangsydelse kr. 20.000,Fast pris pr. måned fra kr. 2.650,-

rioden - iin perioden. is i hele pe måned hele + Fast prste ydelse hver

Inkl. ALLE serviceeftersyn.

Samme fa

ksibilitent du opsige aftalen med + Tryg fleån eder ka r. Efter 11 m varsel - UDEN gebyre en måneds

rditab de brugtpriser - det er vores + Ingen væ en for falden Glem risiko problem.

k til både e 8,- har du dæopbevaring. + Dækaftal kaftale fra 23 ift og Med en dæ mer - inkl. gratis sk vinter og som

ikring ing fra kasko fors vi forsikr svars- og rsel, tilbyder efterbetaling. kø + Billig an ri ef ad sk s mod r 3 år Hvis du ha md. - inklusiv dækning kun 393,- pr.

! til 110 øre i brændstof aber og få op in. + Billigt em de store selsk på benz Vælg mell el, og 30 øre i rabat rabat på dies

Kom ind til Ford på Humlebakken og få en grundig gennemgang af det nye PrivatLeasing koncept - eller læs meget mere på www.hosbond.dk, hvor du også finder vores nytårs åbningstider.

NY Ford Ka

NY Ford Fiesta

NY Ford C-MAX

NY Ford Mondeo Stc.

NY Ford S-MAX

Førstegangsydelse kr. 12.500,-

Førstegangsydelse kr. 15.000,-

Førstegangsydelse kr. 25.000,-

Førstegangsydelse kr. 30.000,-

Førstegangsydelse kr. 35.000,-

Fast pris pr. måned fra kr. 1.550,-

Fast pris pr. måned fra kr. 2.300,-

Fast pris pr. måned fra kr. 2.600,-

Fast pris pr. måned fra kr. 3.700,-

Fast pris pr. måned fra kr. 4.250,-

Løbetid 36 måneder, Km 45.000

Inkl. ALLE serviceeftersyn.

Løbetid 36 måneder, Km 45.000

Inkl. ALLE serviceeftersyn.

Løbetid 36 måneder, Km 45.000

Inkl. ALLE serviceeftersyn.

Løbetid 36 måneder, Km 45.000

Inkl. ALLE serviceeftersyn.

Løbetid 36 måneder, Km 45.000

Inkl. ALLE serviceeftersyn.

Skjernvej 4 v/Humlebakken 9220 Aalborg Ø Telefon 99 30 35 00


10

shopping

Sporty

Shell jakke

soft

Mangler du regnjakken til vinterens slud? Hos Strøyer træder du ind i en verden af moderigtige designs. Her forhandles unikke jakker, kjoler og tøj til enhver anledning til den modebevidste kvinde. Eksempelvis flot, vindog vandtæt jakke i rød eller sort med foer i fleece fra Ilse Jacobsen Hornbæk. Vejl. udsalgspris 1.200 kr. Forhandles hos Strøyer, Gravensgade 5, 9000 Aalborg.

Salon Bjarne

Er dit hår slidt og udkørt oven på julen og nytåret, bør du måske kigge forbi Salon Bjarne i hjertet af Aalborg. Hos Salon Bjarne er hår ikke bare er hår. Her spiller høj kvalitet, tid til kunderne og ikke mindst passionen for frisørfaget en afgørende rolle i hverdagen. I salonen finder du indehaver Irma Haase og hendes snart færdiguddannede elever. Som et team tilfører de tilsammen salonen en perfekt kombination af kreativitet, viden om de nyeste hårtrends, høj kompetence og ikke mindst øje for, hvad der klæder kunden. Så bliv klar til det nye år hos Salon Bjarne, Østerågade 4, 9000 Aalborg.

VESTERAA 15 – 9000 AALBORG – TLF. 98 12 48 40

GODT NYTÅR minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

Naturen I smykkerne

Efterårets og vinterens dramatiske sorte sølv med hvide og sorte diamanter glimtrer om kap i den nye kollektion fra Carré Jewellery. En kollektion, som indeholder funklende smaragder, mørkgrøn Agat, fløjsblød Aventurin sat sammen med smuk, blank sort Agat og skinnende grå ferskvandsperler. Eksempelvis finder du lige nu hos Carré smykkekæde Night Owl i sølv med en 0,03 karat diamant. Kæden koster i vejl. udsalgspris 1.600 kr. og forhandles hos Carré, Gravensgade 5, 9000 Aalborg.


SUNDE FØDDER ER GLADE FØDDER


shopping

Stilrent design til

middagsbordet

skiferien

Lange slanke ben, perfekt svungne kurver og stilfuld elegance. Med de nye Eva Solo kandelabre til tre/fire lys får værtinden stærk konkurrence om gæsternes opmærksomhed. Kombinationen af råt, børstet stål og formfuldendte linjer, som slynger sig smukt om hinanden, danner et harmonisk udtryk, som gør det dækkede bord både raffineret og moderne. Kandelabrene er skabt i et enkelt design, der matcher både mormors gamle service og italienske designermøbler. Forhandles hos førende isenkram-forretninger.

Brug hjelm på

Januar er højtid for vinterferie og skiløb. Ved alle hastigheder kan en hjelm beskytte ved kollisioner – og den kan under alle forhold beskytte mod slag og stød fra skikanter, skispidser og andre løse genstande. Nu kan du få hjelme, der ikke bare beskytter hovedet, men også ser moderigtige ud. Eksempelvis Brigade Audio hjelm med indbygget musiktilslutning og smarte pimps til den unge, frisk skiløber. Fås til vejl. udsalgspris 850 kr. hos Surf & Ski, Vesterå 17, 9000 Aalborg.

12

MAXCARE HAR ÅBNET I AALBORG MIDTBY Maxcare er flyttet i nye lokaler i Danmarksgade, og det fejres med masser af gode tilbud. For eksempel kan du som ny kunde få 10 procent i rabat på behandlinger for rygestop- og vægttabskursus, der er bestilt i januar. Derudover tilbyder Maxcare en bred vifte af sundhedsydelser, som kan sættes sammen efter dine behov og ønsker. Blandt andet individuelle sundhedstjek, som omfatter måling af blodtryk og puls, kolesterol, bodyage, blodsukker, BMI og konditest, eller prøv behandling af arbejdsrelaterede lidelser ved brug af massage, akupunktur, zoneterapi og fysioterapi. Er du medlem af sygeforsikringen Danmark, kan du ved behandling hos Max Care få tilskud. Maxcare ApS, Danmarksgade 66 eller Strøybergsvej 9, 9000 Aalborg. Mere info på telefon 98 32 24 10 eller på www.max-care.dk.

Januar og tomt køleskab

Januar står for døren og det samme gør ofte et kedeligt og tomt køleskab oven på julen og nytårets strabadser. Hos Super Best i Kennedy Arkaden kan du få køleskabet tanket op. Købmand Michael Andersen og personale tager imod dig – og ønsker alle kunder et godt nytår. Super Best holder åbent den 31. december 2009 fra 9 til 15 og holder desuden søndagsåbent den 3. januar 2010. Så besøg Super Best og få handlet til det nye år.

Kom og besøg vores nye butik med både Sandwich og salatbar. Alle de lækre Nadias produkter du kender, nu placeret bekvemt på Nytorv i Aalborg:

Østerågade 16 B o u l eva

rd e n 2 2· Re b e r b a n s g a d e 12· Re b e r b a n s g a d

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

e 13· Ø

w 6· w 1 e gad s te rå

w. n

as adi

.d k


Night Owl

Being Green

Sterling Silver set with 0,03 carat Diamonds kr 1600,-

Carré signature bracelet with green gem stones kr 1890,-

Being Green

Being Green

Earrings with Green Agate and grey Pearl kr 690,-

Earrings with Aventurine, Emerald and Black Agate kr 1100,-

København, Læderstræde 18 . Lyngby, Lyngby Hovedgade 47 . Charlottenlund, Jægersborg Allé 27B Århus, Badstuegade 12 . Ålborg, Gravensgade 5 st.tv . For nærmeste forhandler www.carre.dk


Gravensgade 5 ønsker alle et

Godt Nytår! Vi starter det nye år med

UDSALG

Gravensgade 5, 9000 Aalborg – Tlf. 98 11 03 90

GrafikNord

lørdag den 2. januar kl. 10.00!


prestize award 2009

15

Ventetiden har været lang, men nu er det endelig blevet tid til at uddele PRESTIZE AWARD 2009 til årets største navne, vigtigste begivenheder og mest bemærkelsesværdige indsatser. Tekst Maja Thordahl Kræmmergård

Vi har bedt jer læsere hjælpe med at finde dem, der fortjener en award for at have slået tonen an i Aalborg – både på godt og ondt. Nogle af jer har kun stemt i én kategori, mens andre har givet sin mening til kende i alle sammen.

Hele 3.381 stemmer er i alt blevet afgivet på MinByAalborg.dk. Dommerkomitéen har optalt stemmerne, og der har været tæt løb. PRESTIZE kan nu med stolthed præsentere vinderne i hver kategori … samt de ærefulde anden- og tredjepladser.

Vinderne er… Nr. 1: Morten Kok, kok og restauratør (39,8 %) Nr. 2: Tone, sangerinde og musiker (26,2 %) Nr. 3: Frank Jensen, overborgmester i København (14,7 %) Vinderbegrundelse: Aalborgs kendte stjernekok med hang til slowfood og madforkælelse har altid drømt om at være kok. Siden karrierens start har han opnået et hav af succeser, der blandt andet tæller titlen som Danmarksmester og Årets Kok i 1996, åbningen af Mortens Kro i 1996 samt kokkerier for Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary og USA’s tidligere vicepræsident, Al Gore. Derudover er han en populær forfatter og TV-vært.

Årets ildsjæl Foto: presse

Årets nordjyde

Nr. 1: De fem unge bag Platform4 (69,9 %) Nr. 2: Anni Glerup Walther, direktør for Utzon Center (21,5 %) Nr. 3: Gitte Ørskou, direktør for Kunsten (8,5 %) Vinderbegrundelse: De snævre kulturtilbud i Aalborg er i rivende udvikling. Og øverst på tronen finder vi den kunstneriske legeplads Platform4, der holder til blandt industritidens levn i et pakhus på Østre Havn. Platform4 beskriver sig selv som et eksperiment for mødet mellem teknologi og kunst, og det er netop, hvad man finder, når man kigger ind. Platform4 er en nonprofit organisation, der drives af de vaskeægte ildsjæle Sofie Nielsen, Christian Villum, Kristian Ravn-Ellestad, Tonny Thorup og Lasse Andersson.

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


16

prestize award 2009 Foto: Søren Rigborg, Reklamebureauet EMAZE

Årets sportshelt

Årets brøler

Årets show

Foto: presse

Nr. 1: Cirque du Soleil, Gigantium (34,4 %) Nr. 2: Fredagsfester, Tivoli Karolinelund (29, 3 %) Nr. 3: La Scala, Aalborg Kongres & Kultur Center (22,3 %) Vinderbegrundelse: Åndeløs akrobatik, spektakulære kostumer, fantastisk lysshow samt musik, humor og magi. Cirque du Soleil indtog i oktober Gigantium i Aalborg med deres storslåede opsætning Saltimbanco. Siden Cirque du Soleil startede med en flok gadeartister i Canada, har ensemblet besøgt mere end 200 byer over hele verden, og begejstringen har ingen ende villet tage. Det var derfor et helt enestående show, der løb af stablen i Aalborg.

Vinderbegrundelse: Lærke Møller er i år gået fra at være en ung, talentfuld marginalspiller i ADH til at være omdrejningspunkt på det kvindelige danske håndboldlandshold. Derfor har der længe været rift om hendes underskrift, og FC Midtjylland blev de heldige vindere. Desværre er Lærke Møller blevet skadet, og der venter hende nu en lang pause. Men mon ikke hun vender stærkt tilbage?

Årets lyseslukker Nr. 1: Musikkens Hus (26,8 %) Nr. 2: Kvægtorvet (22,8 %) Nr. 3: Parkeringshuset på Kastetvej (20,0 %)

?

Vinderbegrundelse: Projektet tog sine første spæde skridt tilbage i 2002 med planen om et færdigt Musikkens Hus i 2006. Lige siden har den store byggegrund ligget øde hen, og ikke så meget som et spadestik er der blevet taget. Den seneste pressemeddelelse fra oktober 2009 siger nu, at Musikkens Hus først forventes at stå færdigt omkring årsskiftet 2012-13. Visionen er, at Musikkens Hus skal styrke musiklivet i Nordjylland med sin arkitektur og sine mange aktiviteter. Det lyder jo skønt, så derfor spørger vi: Hvor bliver det af?

Årets begivenhed Nr. 1: Indvielsen af Nordkraft (49,6 %) Nr. 2: Fødslen af de to isbjørneunger i Aalborg Zoo (21,4 %) Nr. 3: Aalborg i Rødt (11,4 %) Vinderbegrundelse: Nordkraft sørgede tidligere for energiforsyningen til Aalborg, men nu er bygningen omdannet til et kulturelt kraftcenter. Nordkraft danner ramme for nye udtryksformer i mødet mellem kultur og idræt. Et unikt sted, der summer af aktiviteter – fra musik, teater og film til innovation, uddannelse og erhverv. Kulturministeriet pegede på Nordkraft som en af de store nyheder på kulturens Danmarkskort i 2009.

Festlig, flot og fyrig musik

:

fest l ti t e r e er invit

Så er d

Ny

t s e f tå rs

spillet af Aalborg Symfoniorkesters blæserkvintet i fornemt samspil med klaver, kontrabas og slagtøj. Der bliver spillet tangoer, klezmer, galopper og selvfølgelig fejende wienervalse. En festlig eftermiddag på Kunsten med et nytårsoplagt ensemble. I pausen er det oven i købet muligt at købe et glas perlende champagne m. kransekage. Entre kr. 80,- inkl. museumsbillet.

Vi ses på KUNSTEN Lørdag d. 9. januar 2010 kl. 14.00 AALBORG SYMFONIORKESTER Se flere koncerter på www.aalborgsymf.dk

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

Foto: Tina M. Pedersen

Vinderbegrundelse: Efter et dansk mesterskab og deltagelse i Champions League med Allan Kuhn som manden ved flere forskellige træneres side – og også for en periode selv i chefstolen – skiftede den succesrige assistenttræner i AaB Fodbold til en stilling som cheftræner i FC Midtjylland. Det var med stor sorg, at AaB’s spillere, ledere og fans måtte sige farvel til manden, der har været garant for succes i AaB.

Nr. 1: Lærke Møller, håndboldspiller (36,6 %) Nr. 2: Jeppe Curth, fodboldspiller (28,6 %) Nr. 3: Rasmus Würtz, fodboldspiller (19,8 %)

Foto: benny rytter

Nr. 1: Tabet af Allan Kuhn, assistenttræner i AaB Fodbold (42,0 %) Nr. 2: Havnehuset (35, 1 %) Nr. 3: Venstres og Konservatives knæfald for SF (22,8 %)


prestize award 2009

Nr. 1: Sophie Tunstall, singer/songwriter (32,5 %) Nr. 2: Muhammed, X Factor deltager (23,0 %) Nr. 3: Denny Andersen, kok på The Fat Duck i London (21,9 %) Vinderbegrundelse: Sophie Tunstall fra Nibe har haft et fantastisk år. Udover sejren i Skråens Songwriter Battle 2009 blev hun kåret som Årets Nordjyske Singer/Songwriter, nomineret til årets Rock Nordpris, semifinalist i Rocktoget på P4 og var opvarmning til Stand Up i Skovdalen. Sophie Tunstall har en fantastisk stemme, snilde guitarfingre og en tilstedeværelse, der rækker langt ud over scenekanten.

Årets restaurant Nr. 1: Mortens Kro (41,1 %) Nr. 2: Mundgott (19,7 %) Nr. 3: Sushi Sushi (16,2 %) Vinderbegrundelse: Drømmen om Mortens Kro startede allerede, da Morten Kok var 7 år gammel og mod betaling inviterede familien på mad i forældrenes stue. Drømmen blev til virkelighed i 1997, og Mortens Kro er nu Aalborgs mest eksklusive gourmetrestaurant. Trods navnet er Mortens Kro en moderne restaurant med international topkvalitet i alle aspekter af gæsternes besøg – lige fra madoplevelsen over toiletbesøget til indretningen. Foto: presse

Foto: Nuno Alexandre, eosphoto.eu

Årets talent

17

Foto: benny rytter

Årets café & take away Årets butik

Nr. 1: FANDANKO (26,6 %) Nr. 2: Ib René Cairo (23,2 %) Nr. 3: Kim’s Kitchen (15,8 %) Vinderbegrundelse: Det er helt okay at spille fandanko – med k! Sådan lyder det fra Aalborgs mest populære take away, FANDANKO. Og det kan man smage. FANDANKO er delikatesse og gourmet, når det er bedst. Alt er hjemmelavet fra bunden og håndplukket fra de bedste leverandører. Man kan enten tage de færdiglavede sanseforkælelser med hjem eller købe de lækre specialiteter, som kan anvendes i ens egen madlavning.

Vinderbegrundelse: Cookiefactory er et unikt designkollektiv midt i Aalborg, hvor innovative projekter og gode idéer bliver skabt og ført ud i livet. Den kreative virksomhed med galleri, forretning og kaffebar har til huse i nogle gamle bygninger, der tidligere har lagt lokaler til et bageri – derfor navnet Cookiefactory. Her kan man se kunstnerne udfolde sig, købe deres tøj og kunst, samtidig med at man får sig en kop kaffe i den hyggelige kaffebar.

SMÅT KAn OGSÅ VÆRE GODT Må vi forbedre din præstation? Vi afholder temadag 4. januar 2010 i butikken fra kl 11-17.30. Der vil være en konsulent fra Medi, der fortæller om sportskompressionsstrømper og deres betydning i forbindelse med netop din sportsgren. Der vil være mulighed for at få taget præcise mål, så du får den strømpe, der hjælper dig bedst, om det er til løb, walking, fodbold, ski eller trekking.

B&W IPOD-HØJTTALERSYSTEM Zeppelin Mini

2.999,Budolfi Plads 3 · 9000 Aalborg · Telefon 98 12 24 88

VESTERBRO 56-58 - 98 12 16 11 - HIfIKLuBBEn.DK minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

Foto: presse

Nr. 1: Cookiefactory (33,8 %) Nr. 2: Ølkonsortiet (21,0 %) Nr. 3: Penny Lane (9,9 %)


Friturefrit køkken Kims kitchen laver også selskabsmenuer

SANDWICH

B U R G E R H E AV E N

Nordjyden: Kylling, bacon, pimentcreme, og tomat-løg eller blomme-ananas kompot.

42,-

Dunsedrøm: Hjemmelavet frikadelle med tzatziki, pesto, tomat og rødløg.

42,-

Fromage de la Brie: Fransk brie med persillepesto, oliventapenade, soltørrede tomater, rødløg og piment.

42,

Røget Nordmand: Koldrøget laks med urtecreme, agurk, tomat og rødløg.

42,-

Laksefætter: Laksemousse med hakkede dildspidser, fynsk rygeost, urtecreme, agurk, tomat og rødløg.

42,-

Dyrevenlig: Pimentcreme, feta, oliven, sukkerærter, rødløg og ristede pinjekerner.

42,-

Abruzzo: Ventricina salami med persillepesto, tomattapenade, ristede pinjekerner, rødløg og piment.

42,-

Diego: Napoli salami med aioli, oliventapenade, soltørrede tomater og rødløg.

42,-

Toscana: Finocchiona salami med rucolapesto, kikærtepuré, rødløg, ristede solsikkekerner og soltørrede tomater.

42,-

Zazzle: Chorizo pølse med pesto og tomat-løg kompot. Hulemand Seranoskinke med brie, pesto, soltørrede tomater, piment og rødløg.

Kims Delight: Lavet af fersk oksefars, i en hjemmebagt bolle med bacon, ost, guacamole og grønt. Stampe, ca. 200 gr. kød Androgyn, ca. 300 gr. kød Stodderen, ca. 400 gr. kød

65,80,90,-

Steak Roll: Skiveskåret oksefilet i en hjemmebagt bolle, med tomat-løg kompot, rucola og aioli.

79,-

Holy Moly: Hakkebøf gratineret med tallegio og basilikum, med ristet chorizo, artiskokcreme, rødløg og soltørrede tomater.

85,-

Djævlens drøm: Hakkebøf med ristet chorizo, syltede chili, salsa med røg, rucola, rødløg, piment og urtecreme.

79,-

Anglofi l: Hakkebøf med bløde løg, spejlæg, tomat, bacon og HP sauce.

79,-

The Vegie: Nøddepaneret pommes duchesse bøf tilsmagt med hvidtrøffelolie og basilikum, revet parmesan, tomat-løg kompot og persillepesto.

85,-

BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER Mandag-Onsdag kl. 11 - 19:30

42,-

Torsdag og Fredag kl. 11 - 20:00 Lørdag, Søndag og Helligdage - Lukket

Grisebassen: Lufttørret lomo med artiskokcreme, revet parmesan, oliven, rødløg og soltørrede tomater.

42,-

Krebserøv: krebsehaler med urtecreme, saltbagte pinjekerner og tomat-løg kompot.

42,-

Catering samt forudbestilt mad kan bestilles til alle ugens dage.

Kim’s Kitchen · Borgergade 20, 9000 Aalborg Tlf.: 98 16 41 10 · kim@kimskitchen.dk · www.kimskitchen.dk


annoncér i

prestize kontakt salg 70 20 77 77 www.advice.dk

forpremiere i aalborg

19

Kvinden der drømte om en mand En eventyrlig rejse gennem Europa, en rejse gennem et kvindesind og en rejse i grænse­landet mellem virkelighed og drøm, forelskelse og besættelse. Hvad sker der, når man bogstavelig talt møder manden fra sine drømme? Og kan en forelskelse, der er født i drømme, eksistere i virkeligheden? Den 21. januar har Per Flys nye værk Kvinden der drømte om en mand forpremiere i BioCity Aalborg, og stik imod traditionen satser folkene bag filmen stort på Aalborg som premiereby. PRESTIZE udlodder 2x2 billetter til den eksklusive forpremiere, hvor du kan møde instruktør Per Fly, producer Ib Tardini, skuespillerinde Sonja Richter og mange flere. »

Tekst Siri Renée  · Foto Signe Willstrup

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


20

forpremiere i aalborg

Med Kvinden der drømte om en mand går instruktør Per Fly helt nye veje. Per Fly er især kendt for trilogien Bænken, Arven og Drabet, men med sit nye værk fejer han socialrealismen af vejen og åbner for et helt nyt filmunivers. - Inspirationen til Kvinden der drømte om en mand kom især fra J.P. Jacobsens tidlige digte, som er så fantastisk smukke i deres beskrivelse af et liv i længsel efter en lidenskab. Den seksualitet, der hele tiden ligger nede under J.P. Jacobsens værker, fandt jeg ekstremt interessant. Og længslen efter at være til stede i lidenskaben, som Jacobsen selv oplevede kun at kunne være i sine drømme, fortæller Per Fly.

Længslen efter lidenskab Filmens hovedperson K spillet af den talentfulde skuespillerinde Sonja Richter arbejder som modefotograf og rejser rundt i Europa. Hun lever et perfekt liv og ville også være lykkelig, hvis det ikke var for, at hun plages af tilbagevendende drømme. Drømme om en fremmed mand. På en rejse til Paris møder hun manden fra sine drømme og indleder et kort forhold til ham. Da hun sammen med sin mand senere rejser til Warsava, møder hun igen manden fra sine drømme, og denne gang udvikler forholdet sig til en besættelse, der får katastrofale følger. - Jeg vidste, at jeg ville arbejde med en kvindelig hovedkarakter – eller for at være ærlig: det første manuskript var skrevet med en mandlig hovedrolle, men jeg oplevede, at den historie var set så mange gange før. Og så tænkte jeg: Hvad nu, hvis man vender det om? Jeg har endnu aldrig set en historie fra den side – en kvinde,

der drukner i sin erotiske lidenskab – og det gjorde tingene enormt spændende, forklarer instruktør Per Fly. I Danmark er stærke kvinder repræsenteret i alle samfundslag, og den kontrollerede del af kvindekønnet var netop grobunden for Per Flys karakter K. - Det er interessant at se denne her kvinde, som er så ekstremt dygtig og kontrolleret, og som oplever et kæmpe kontroltab i sin seksualitet. At spille hendes kontrol op mod hendes overgivelse til lidenskaben – dét spænd blev ekstremt interessant.

Romantik trods alt Kvinden der drømte om en mand er en poetisk udlevelse af en realistisk historie. Langt de fleste kvinder kender til følelsen af passioneret lidenskab, og for enkelte kvinder går det for vidt og udvikler sig til en besættelse. Trods dette mener instruktør Per Fly, at filmen i bund og grund er romantisk. - For mig er det en dybt romantisk film – hun drømmer jo netop om kærligheden og tror på, at den eksisterer. Hun tror på, at lidenskaben er noget, der kommer og tager hende udefra – og det er jo en grundlæggende romantisk drøm. Du kan selv få lov til at opleve romantikken, besættelsen og passionen til forpremieren på Kvinden der drømte om en mand den 11. januar i BioCity Aalborg. Mød folkene bag filmen og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Send os en mail på red@advice.dk og skriv Kvinden der drømte om en mand i emnefeltet. Forklar os, hvorfor du skal vinde billetter til forpremieren. Så vælger vi de to heldige vindere af to billetter. Vinderne får besked i uge 1. 

Instruktørens kommentar Tidligt i sin karriere skrev den danske forfatter J.P. Jacobsen en håndfuld digte om drømme, de fleste om modsætningen mellem drøm og virkelighed. „Bliv, bliv i dine drømmes verden. Hig ej mod livets virkelige færd“, skriver J.P. Jacobsen i et af disse. Digtet hedder Drøm! fra 1867 og blev med sit provokerende udsagn inspirationen til denne film. Per Fly, august 2008 minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


J.F. Kennedys Plads 1 · 9000 Aalborg

JYLLANDS STØRSTE BIOGRAF... 10 SALE... 1500 PLADSER... DANMARKSPREMIERE DEN 21. JANUAR FILM AF PER FLY MICHAEL NYQVIST

SONJA RICHTER

KVINDEN DER DRØMTE OM

EN MAND


VÆRTER Felix Smith Julie Berthelsen Keld Heick Jørgen de Mylius

GIGANTIUM · 6 . F E B R U A R K L . 2 0 · 2 010 Billetterne til DANSK MELODI GRAND PRIX 2010 er nu til salg - En sand folkefest!

Billetter kan købes på BILLETnet.dk, på posthuse over hele landet samt i Aalborg Kongres & Ku ltur Center 9935 5566 / akkc.dk

Direkte TV optagelse Regional samarbejdspartner

Billet: A: 615,- D: 515,- C: 415,- D: 315,-

Dørene lukkes kl. 19.30


kommunal klimakamp

23

Aalborg er

frontløber i klimakampen

Verdens toppolitikere samledes i december til topmøde for i fællesskab at nå frem til en ny klimaaftale, der skal afløse Kyoto-protokollen, som udløber i 2012. Mens de helt store beslutninger er i politikernes hænder, er de mange mindre, men ligeså vigtige tiltag overladt til regioner, kommuner og byer. I Aalborg gør vi rent faktisk noget for klimaet. Kommunen har iværksat en omfattende strategi for udvikling af bæredygtighed, og fokus på klima er mere end blot en forbigående modedille. » Tekst Siri Renée  · Foto Advice Image

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


24

kommunal klimakamp

Siden maj 2009 har Aalborg været klimakommune og har dermed forpligtiget sig til at reducere den kommunale C02-udledning med 2 procent om året. Det betyder, at der er iværksat omfattende planer for at energiforbedre de kommunale bygninger. Med en særlig låne­ konto hos kommunen kan skoler og andre kommunale instanser låne penge til at energiforbedre bygningerne – og så betale tilbage via den energibesparelse, de opnår. Dette er blot ét af de mange tiltag, Aalborg Kommune gør for at passe på klimaet.

Solceller og cykler Som et led i at blive en mere CO2-venlig kommune har Aalborg Kommune valgt at satse på mange forskellige tiltag på én og samme tid. En af de helt store CO2-syndere er trafikken. Særlig den private bilisme udleder enorme mængder CO2, men også den offentlige trafik bidrager For at begrænse den offentlige trafiks CO2-udledning begynder halvdelen af Aalborgs cirka 100 busser inden længe at køre på 10 procent biodiesel. Hvis man har været på tur rundt i Aalborg, har man også kunnet se Aalborg Kommunes nye satsning – de blå bycykler. Dem kan du helt gratis låne og bruge som transportmiddel rundt i byen i stedet for taxi eller bil. Cykeltrafikken er gratis for brugerne, sund og samtidig CO2-fri, og det er derfor oplagt at styrke cykeltrafikken i Aalborg. I 2010 påbegynder Aalborg Kommune endvidere den nye „cykelmotorvej“, der kommer til at strække sig fra midtbyen og ud til Aalborg Universitet. Også solen spiller en vigtig rolle i kommunens bæredygtighedsstrategi. Inden 2020 vil Aalborg Kommune nemlig have sat over 5000 kvadratmeter solceller op på offentlige bygninger. - Vi vil i de kommende år satse på solcellerne. Vi har allerede sat solceller op på taget af elforsyningen, og vi har planer

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

om at sætte op på Teknisk Forvaltning og Forsyningsvirksomhederne ved Stigborgs Brygge, forklarer Steffen L. Thomsen, der er projektleder for klimastrategien hos Aalborg Kommune.

CO2-neutralt byggeri Nybyggeri skyder op rundt omkring i Aalborg, og en af de helt store satsninger fremover er omdannelsen af det gamle godsbaneområde. - Godsbaneområdet bliver den første CO2-neutrale bydel i Aalborg. Selve byggeriet bliver et lavenergibyggeri, og hele området bliver indrettet, så det bliver CO2-neutralt. Det gælder både bygningerne og selve forsyningerne af varme, el og vand, forklarer Steffen L. Thomsen. Også på den modsatte side af fjorden er der et spændende nybyggeri i gang på den gamle slagterigrund imellem broerne. Her er målet endnu mere klimavenligt, og hele byggeriet bliver energi­neutralt. Bolig+ projektet er et koncept, der tager højde for hele boligens elforbrug – herunder også husholdningens elforbrug. På trods af de mange gode tiltag kan klimaets udvikling dog ikke stoppes. Vandet stiger, og lige så gør nedbørsmængden. Med Limfjorden som nabo er det derfor nødvendigt at iværksætte en præventiv indsats for at forhindre problemer med den stigende vandstand. Inden for de næste år startes et større projekt til 30 mio. kroner, hvor havnefronten på Nørresundby-siden hæves for at imødegå de fremtidige udfordringer. Lignende tiltag vil formodentlig skyde op langs Limfjorden. Aalborg Kommune er en aktiv aktør i vores alle sammens klimakamp. Som borgere kan vi støtte op om de mange gode tiltag ved at sænke vores private forbrug. Det kan du læse meget mere om på de følgende sider. 


SØNDAG DEN 3. JANUAR KL. 10-16 Slår Color Line og Intersport, i samarbejde med Aalborg Storcenter dørene op til årets koldeste og sjoveste arrangement, hvor der er aktiviteter for hele familien.

ÆGTE SNE SKE FRA DE NOR FJELDE ET AF: SPONSORER

I GAUTEFALL TELEMARK

Samvær, sjov &

snegaranti

SKI•FESTIVAL

SNEGARANTI SØNDAG D. 3. JANUAR

Kom og oplev ægte sne fra Gautefall i Norge, hvor ungerne kan prøve deres færdigheder på en snescooter eller få sig en rask sneboldkamp. Så kig forbi Aalborg Storcenter, vi garanterer alle vore kunder snegaranti… SNESCOOTER RÆS

Børnene skal ikke snydes for at opleve, hvad det vil sige at tumle rundt i sneen, og af aktiviteter kan vi blandt andet tilbyde en prøvetur på en ægte snescooter.

SALG AF DIT GAMLE SKIUDSTYR

Ligger du inde med en masse skiudstyr du ikke bruger, eller er du på udkig efter noget nyt uden at skulle give fuld pris for det, så har du nu muligheden for det. Aalborg Storcenter opstiller nemlig et kæmpe salgs-, købs-, og bytteområde uden for indgang D, hvor du med garanti kan gøre en god handel.

GÅR SKIREJSEN TIL NORGE?

Ønsker du inspiration til, hvor skiferien skal holdes i år, kan vi stærkt anbefale Norge. Color Line og de Norske skisportssteder er samlet i ét stort udstillings-område i Aalborg Storcenter, hvor de er parate til at guide dig frem til den helt rigtige skirejse. Her kan du og din familie får kyndig vejledning og gode tilbud til den kommende skirejse til Norge.

INSPIRATION TIL DE NYE TRENDS INDEN FOR SKIUDSTYR

Intersport og deres samarbejdspartnere har igen i år opstillet et kæmpe telt, hvor du har mulighed for, at se de nyeste og smarteste trends inden for alt, hvad der har med ski, udstyr og tøj at gøre. Læg vejen forbi Intersportteltet og gør et godt kup.

SPAR FRA 10% - 42% ELLER OP TIL KR. 5570,SKIFERIE 2010 Køb din skiferie i Aalborg Storcenter d. 3 januar 2010 - vi giver rabat på alle restpladser.

VIND

1. præmien

Skiferie for 5 personer i 5-7 dage i hytte på Vierli Turistsenter i Rauland Inkl. skileje og liftkort til max. 5 personer og overfart med SuperSpeed

2. præmien

Skiferie i Norge er kun 3,5 times sejlads fra Danmark Ønsker du inspiration og et super godt tilbud på skiferie til Norge, så mød Color Line og alle de norske skisportssteder på Centertorvet midt i Aalborg Storcenter. Konkurrencer om skiferier Der er mange konkurrencer og mulighed for at vinde skiferier for hele familien. Hovedpræmien er en skiferie i Vierli Hytter i Rauland inkl. ski og liftkort. Kom og vær med og se om I skulle blive en af de heldige vindere.

Skiweekend for 2 personer inkl. 1/2 pension på Quality Straand Hotel & Resort i Vrådal Inkl. liftkort og skileje for 2 personer og overfart med SuperSpeed

3. præmien

Skiweekend for 2 personer inkl. 1/2 pension på Gautefall Hotel Inkl. liftkort inkl. og overfart med SuperSpeed


2999.SPAR 2600

bosch Køle/frysesKab hylderne flytter du efter behov. Dørene kan vendes. Før 5599,Mærke

Model

energi

bosch

kgv36v03

a

voluMen

H/B/d (CM)

kwH/døgn

225/87 l

185/60/61

0,94

3499.SPAR 2000

aeg vasKemasKine

philips fønTørrer

smalt fønnæb for præcis styling. 6 fleksible temperaturindstillinger. Turbo boost gør tørringen hurtigere uden yderligere varme. Begrænset antal. Før 249,95 Mærke

hp 8180/00

watt

ledning

HastigHeder

2100

1,8 m

6

149.

95

fuldelektronisk med specialprogrammer, bl.a. stryg let. Tryktaster for valg af bl.a.: ekstra bearbejdning af pletter, kvikvask, udskudt start. Før 5499,Mærke

Model

aeg

ln 58460

energi

a

kapaCitet

oMdr./Min

kwH/døgn

6 kg

1400

1,05

SPAR 100

energiklasse a

2999.SPAR 2300

1199.SPAR 600

miele sTøvsuger

bosch Komfur

glaskeramisk kogesektion. 4 trinløst regulerbare QuickTherm kogezoner med restvarmeindikatorer. Katalytisk selvrens på bagvæggen. magasinskuffe. Før 5299,Mærke

Model

energi

bosch

hln 42212 Fx

a

voluMen

funktioner

kwH/døgn

66 l

8

0,79

elektronisk sugestyrkeregulering med 6-trins drejeknap. blid start. silencelyddæmpning. super air clean-filter. stor rækkevidde op til 9 m. 3 specialophængte hjul, der kan dreje 360°. Før 1799,Mærke

miele

Model

forBrug

teleskoprør

s 4212

2000 W

ja

autoriseret problemløser

4999.SPAR 2000

elecTrolux TørreTumbler

med 40% mindre elforbrug end en tumbler med energiklasse c. stort lcD display med overblik over de mange programmer. Før 6999,Mærke

Model

electrolux

edh 97960

energi

a

kapaCitet

typr

kwH/døgn

7 kg

kondens

2,4

g r o b l a a ter n e c g l a el-s s vej 6 nsted otto mø lborg sv aa 9200 8 00 11 1 8 9 . lf T

alle priser er afhentningspriser. vi leverer og tilslutter gerne til bestående installation mod mindre tillæg. vi tager forbehold for evt. trykfejl og udsolgte varer.

u d sa lg tæt på dig


27

Energi nord

tænk energisk Det betaler sig

Den store klimakonference i København er slut. Mange fornuftige tiltag er blevet planlagt – tiltag, der forhåbentlig ændrer noget i det globale billede. Men på lokalt plan er der også en stor spiller, som gør en forskel. Vil du både være miljørigtig og spare penge, så er elselskabet Energi Nord din nye bedste ven. »

tekst Maja Thordahl Kræmmergård  ·  foto Peter Ehlers & Advice Image

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


28

Energi nord

Energi på film Synes du, at energirådgivning er lidt tung læsning, så kan du læne dig tilbage og se en underholdende film med Energi Nords gode energispareråd på www.energinord.tv.

Indføringen af et frit elmarked i Danmark har betydet, at den enkelte forbruger nu selv må vælge elselskab. Det er her, Energi Nord kommer ind i billedet. - Vi sælger den form for el, der passer bedst til kundens forbrug – og sparer dem herved for penge, forklarer marketingkoordinator hos Energi Nord, Helle Pasgaard. Et mindst ligeså vigtigt produkt som selve strømmen er Energi Nords energirådgivning. Elselskaberne er af regeringen blevet pålagt en rådgivningsfunktion. Derfor er elselskaberne i dag det erhverv, hvor kunderne får mest rådgivning for pengene. - Vi hjælper simpelthen kunderne med at spare på energien og udnytte den bedre, så den rækker længere. Vi hjælper privatkunderne med en masse små energibesparelser, men vi har også energistyringsprogrammer til store virksomheder. Det er til fordel for både miljøet, de begrænsede energiressourcer og den enkelte forbrugers pengepung, fortæller Helle Pasgaard.

Mange bække små Det er Helle Pasgaards erfaring, at interessen for at gøre noget godt for miljøet er blevet langt større de senere år – og stadig tiltager. - Selvom vi som forbrugere er klar over, at vi ikke kan ændre verden alene, så ved vi også, at verden i hvert fald ikke ændrer sig,

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

hvis vi læner os tilbage og venter på, at andre gør noget. Og de små bække betyder faktisk en hel del, hvis der bare er nok af dem, siger hun engageret. Der er allerede stort fokus på nedbringelse af CO2-udledningen i hele verden. Danmark har i den forbindelse forpligtet sig til, at 30 procent af den energi, vi bruger, skal komme fra vedvarende energi i 2020. Det kommer til at stille store krav til den måde, hvorpå vi både producerer og forbruger energi i fremtiden. Derfor glæder det også Helle Pasgaard, at over 10.000 nordjyder allerede i dag får leveret CO2-fri strøm fra Energi Nord – og på den måde signalerer, at de ønsker en renere energiproduktion i Danmark.

Penge op, penge ned, penge alle vegne Den enkelte forbruger kan faktisk også spare en masse energi ved bare at se sig om i sit eget hjem. - Det kan være nye vinduer, nyt varmeanlæg, energirigtige hårde hvidevarer, bedre isolering og lignende. Man kan hænge vasketøjet til tørre to gange om ugen i stedet for tørretumbleren. Det giver en besparelse på 280 kwh eller 400 kroner om året for en husstand. Det er mere end 110 mio. sparede kroner i Nordjylland eller en reduktion af CO2-udslippet på 33.000 ton. Og samme regnestykke


Energi nord

29

Rundt om Energi Nord

kan man lave med elsparepærer, spareskinner og mange andre ting, forklarer Helle Pasgaard. Motivationen skal dog ikke kun findes i miljøomtanken. Der er også masser af penge at spare. - En energiomlægning er selvfølgelig en investering lige først, men den er drønhurtigt tjent ind igen. Hvis man eksempelvis efterisolerer sit hus, så er de typiske tal, at investeringen er tjent ind efter 1-2 år, og herefter er det jo bare rent overskud, siger Helle Pasgaard. Faktisk har regeringen planer om en tilskudspulje på 400 mio. kroner i 2010 til dem, der vil skifte deres gamle oliefyr ud med jordvarme, fjernvarme eller solvarme. Det kan man jo tage som en kærkommen lejlighed til at få det gjort. Og endda med endnu hurtigere tilbagebetalingstid end normalt. 

God mad fortjener den bedste vin Kom ind i butikken og se vores store udvalg af dokumenterede kvalitetsvine fra hele verden...

Energi Nord blev stiftet den 16. januar 2001. Dengang var det to selskaber, Energi Nord Handel og Energi Nord Forsyning. Den 1. maj 2005 fusionerede de to selskaber til ét samlet selskab, Energi Nord. Energi Nord er fælles handels-, operatør- og forsyningsselskab for elselskaberne ENV, ESV og HEF. Energi Nords forsyningsområde dækker  Himmerland, Vendsyssel og dele af Aalborg. Energi Nord er landsdelens største elleverandør med omkring 162.000 kunder i Nordjylland.

Sæt gang i forbrændingen

- MBT til chokpriser Vi starter udsalg mandag d. 4/1 kl. 10.00 Kaya • dame

nu 995,-

Spar op til 800,Tariki • herre

nu 995,-

Ema • dame

nu 1.195,-

Tilbudspris

Tilbuddet gælderr t.o.m. 31.12.09

50,-

Rienta Vine Aps Svalegaardsvej 62 9000 Aalborg tel. 96 11 94 00 Fred.14-19 • Lør. 10-14

MBT akTiverer hele kroppen: • aktiverer forsømte muskler • forbedrer holdning og gang • toner og former kroppen • aflaster knæ- og hofteled • kan afhjælpe ryg-, hofte-, ben- og fodproblemer • kan forebygge led-, muskel- og ledbåndsskader

MBT SHOP AALBORG WWW.RIENTAVINE.DK

Skipper Clements Gade 3 • 9000 Aalborg • Tlf. 9816 0055 Åbningstider: Mandag - Fredag: 10.00-17.00 • Lørdag: 10.00-13.00 minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


DUDU er er selvstændig selvstændig med med eget eget cvr. cvr. nr.nr. ogog fårfår muligheden muligheden forfor herher at at starte starte opop sammen sammen med med 8 andre 8 andre gode gode kollegaer, kollegaer, i eti et flotflot ogog stort stort etableret etableret salon salon & klinik. & klinik. Vi Vi søger søger forfor PRPR sammen sammen med med dig. dig. - uden - uden detdet koster koster digdig noget noget end end et et smil. smil. Send Send dindin ansøgningen ansøgningen påpå mail mail til til Kitt. Kitt. Skriv Skriv lidtlidt omom digdig selv selv ogog vedhæft vedhæft et et billede. billede. E-mail: E-mail: mail@royal-bw.com mail@royal-bw.com Mobil: Mobil: 2626 480 480 970 970 Royal Royal Beauty Beauty & Wellness & Wellness Borgergade Borgergade 2323 - 9000 - 9000 Aalborg Aalborg Salon Salon tlf.:tlf.: 2626 951 951 451 451


31

s pa r e t i p s

Temperaturen stiger, polerne smelter, og stormene bliver til orkaner. Naturen lider – det er der ingen tvivl om. Vi almindelige forbrugere kan også gøre vores for at hjælpe vores planet. Med få og enkle midler kan vi reducere vores energiforbrug og spare kloden for mange ton CO2. PRESTIZE har taget en energirigtig snak med Kristian Nielsen fra El-Salg Center Aalborg og giver dig her en række gode tips til, hvad du kan gøre for at spare på energien – og kontoen. »

tekst siri renée  ·  foto Advice image

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


32

s pa r e t i p s

5 fifs til en lave

re elregning

• Skift de gamle gl • Forsyn fjernsyn ødepærer ud med sparepærer • Skift de gamle og computer med elspareskinne hård nye og energimæ e hvidevarer ud med • Skær to minut rkede te • Tænk i strømbe r af det daglige bad spar fjernsyn og ande ende produkter, når skærme, t hifi-udstyr sk al udskiftes

Energiforbrug koster. Ikke kun i kroner og ører, men også for vores miljø. Med få og enkle midler kan vi reducere vores elforbrug, uden at det påvirker vores hverdag synderligt. En af de helt store bidragsydere til elregningen er de hårde hvidevarer. Alle hårde hvidevarer bærer i dag energimærket – en mærkning, der strækker sig fra A til G og viser, hvilket energiforbrug produktet har. A mærket har det laveste energiforbrug, og for køleskabe og frysere findes der desuden A+ og A++ mærker. - Der er rigtig meget at spare, hvis man vælger energirigtige hvidevarer. En familie, der tørrer tøj en gang om dagen, kan spare omkring 2000 kroner om året ved at skifte den gamle tørretumbler ud med en ny og energirigtig. Skifter man den gamle fryser ud med en energimærket, kan man spare imellem 500 og 1000 kroner om året, forklarer Kristian Nielsen fra El-Salg Center Aalborg.

Lad der være lys Lys er en vigtig del af vores boligindretning – især i det mørke vinterhalvår. Lys er med til at skabe liv og hygge, men lys er samtidig en markant udgift på energikontoen. 1. oktober 2009 stoppede produktionen af den matte glødepære, og i 2012 forsvinder den klare glødepære også. Tilbage står de mere energivenlige belysningskilder, og med den moderne teknologis udvikling er den energivenlige belysning i dag langt fra det kolde hvide lys, som vi husker fra de første sparepærer. - De gode sparepærer giver et rigtig godt lys, og her følges kvalitet og pris ad. De dyre sparepærer giver et bedre lys og holder samtidig flere tusinde timer længere end de billige sparepærer. Så pengene er hurtigt tjent hjem igen. Skifter man en almindelig glødepære ud med en sparepære, vil besparelsen i hele pærens levetid løbe op i 500 kroner. Hvis man tænker over, hvor mange pærer man rent

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

faktisk har siddende, så bliver det rigtig mange penge i sidste ende, fortæller Kristian Nielsen. Udover de almindelige sparepærer er LED-belysning også blevet en stor succes i løbet af de seneste år. LED-belysning er dioder, som kan bruges til indbygningsspots i stedet for halogenpærer. Hvor en halogenpære typisk bruger omkring 35 watt, bruger en LED-diode 9 watt. Pærer med LED-dioder er også under udvikling og kommer snart på markedet.

Øget efterspørgsel og nye produkter Hos El-Salg Center Aalborg kan den øgede fokus på energirigtige produkter mærkes. - Udviklingen har været meget tydelig de sidste år. Det er noget af det første, de fleste kunder nævner, når de kommer og kigger på hårde hvidevarer. De ting, der tidligere var vigtigst, kommer nu først efter strømsparingen. Men der er stadig mange produkter, hvor man som forbruger ikke ved, at man kan spare. Der kommer stadig flere og flere produkter på markedet, som bruger væsentligt mindre strøm. Eksempelvis kan man få strømbesparende støvsugere og fjernsyn, siger Kristian Nielsen. Udover den brede vifte af energivenlige produkter, der er tilgængelige, er det også vigtigt at se på de skjulte strømslugere i hjemmet. Når computeren, fjernsynet, DVD-afspilleren og printeren står på standby, bruger de nemlig stadig strøm. En nem og billig løsning på problemet er en elspareskinne, som man slutter alle produkterne til. Set i et globalt perspektiv kan et energimærket køleskab eller en elspareskinne virke som en dråbe i et meget stort hav. Men mange bække små gør en stor å, og hvis vi alle gør en aktiv indsats for at spare på elregningen, gavner det både vores egen pengepung og vores alle sammens miljø. 


DODGE JOURNEY MED PLADS OP TIL 7 PERSONER

Den ultimative familiebil med plads op til 7 personer. Journey er nemlig ”forklædt praktisk”: Al den komfort, sikkerhed og rummelighed som familielivet kræver, men bag et design, der syder af rå power og maskulint overskud. Uanset om du vælger benzin eller diesel, får du en bil, der kan få hele familien op at køre. Og nu er prisen på Dodge Journey bedre end nogensinde.

Dodge Journey, 2,4 SXT Original pris 349.900 kr. Spar 50.000 kr.

Nu fra pris 299.900 kr.

Du sparer også 50.000 kr. på 2,0 CRD SXT og 2,7 V6 R/T modellerne.

DODGE CALIBER Caliber er den mest kompakte af vores modeller. Men du får stadig en rummelig amerikaner med plads til hele familien. Dodge Caliber fås både i benzin- og dieseludgave, og i kabinen på begge er der så mange smarte og praktiske detaljer, at de skal opleves live. Du får en Dodge af samme kaliber som altid – men til en ny pris, der ikke er set før. Dodge Caliber 1,8 SE Original pris 234.900 kr. Spar 35.000 kr. Nu fra pris 199.900 kr.

Dodge Caliber 2,0 CRD SE Original pris 299.900 kr. Spar 30.000 kr. Nu fra pris 249.900 kr.

Dodge Journey Forbrug (kombineret) fra 9,7-15,0 km/l, CO2-emission fra 172-246 g/km. Dodge Caliber: Forbrug (kombineret) 13,7-16,4 km/l, emission 168-174 g CO2/km. Prisen er vejledende og ekskl. leveringsomkostninger. De viste biler er monteret med ekstraudstyr. Dodge Caliber og Dodge Journey kan også leveres på gule plader til attraktive priser.

Hverdage kl. 9.00-17.30 og søndag kl. 11.00-16.00


34

Shopping til det nye år

Lette, søde perler til det nye

års fester Nytåret skal skåles ind med fest og pailletter, og hvad passer bedre til den feminine gane end en ny, sød og mousserende Moscato-hvidvin fra det australske vinhus Banrock Station. Den nye Moscato-vin er ikke blot let i sin friske smag, den har også en lavere alkoholprocent på blot 5,5 procent. Banrock Stations Moscato kan købes i Føtex og Bilka til en vejledende pris fra 39 kr.

Januar er pandekagernes tid Jesper Robert Jensen og Kristian Øgendahl Lauesen fik idéen til at åbne Pandekagehuset på Bådehavnsvej 13 i Aalborg midt i en blanding af udlandsrejser, inspiration og venskab. De syntes simpelthen, at Aalborg manglede et pandekagehus. Og det havde de to herrer givetvis ret i, for siden åbningen af Pandekagehuset har succesen været til at tage og føle på. Hvis man én gang har besøgt restauranten med den hyggelige atmosfære, det venlige personale og de lækre pandekager, kommer man helt sikkert igen. Menuen består af nogle enkelte salater og så ellers pandekager, pandekager og atter pandekager. Pandekager med laks, æg, spinat, bacon, nutella, kahlua og meget mere – lige til at sætte tænderne i. I januar tilbyder Pandekagehuset en stor pandekage med sukker og syltetøj plus valgfri kaffe til 50 kr. Besøg Pandekagehuset, Bådehavnsvej 13, 9000 Aalborg. Åbent alle ugens dage fra 12-21.

Ny sølvkollektion fra Ole Lynggaard Copenhagen

Ole Lynggaard Copenhagen har i mere end 46 år designet og produceret smykker til kvinder over hele verden, og netop nu lanceres nye smykker i Ole Lynggaards sølvkollektion. Charlotte Lynggaard har designet de tre skønne vedhæng; blonde æg, æble og et hjerte, og helt i stil med hendes guldkollektioner har disse en kombination af det rå og det feminine udtryk. De tre tidløse smykkevedhæng er på henholdsvis silke- og lædersnore afhængig af smykket, så det giver et lækkert og eksklusivt tvist. Forhandles hos Henrik Ørsnes Ure Guld Sølv på Boulevarden 6 eller i Storcentret.

bliv klar til vinter, sne og slud De egenskaber, der er brug for på skibakken, er de samme egenskaber, der er brug for, når vi bevæger os rundt i januar og den danske vinter med slud, kold vind og ind imellem sne. Alt det tøj, der findes hos Surf & Ski i Vesterå, lever op til de krav. Prøv eksempelvis Quiksilver Last Mission jakke, der er vind- og vandtæt. Idéel til den unge, friske fyr. Fås til vejl. udsalgspris 1.599 kr. hos Surf & Ski, Vesterå 17, 9000 Aalborg. Kig forbi og lad dig friste til vinterens kulde.

Tag tyren ved hor nene! .. anske restaurant. sp s rg bo al A g sø - og be

Ski-fly direkte fra Aalborg! Nyhed:

Direkte fly fra Aalborg til Salzburg og blot 70 km til Wagrain med 8 dage på ski!

Rejs på 1. klasse med bus!

Vi tilbyder også Kabine- og Hotelbus til Italien og Østrig med 3-8 skidage!

Italie n

Østrig Can ada

USA

Danmarksgade 96, st. tv. | 9000 Aalborg | Tlf. 98 12 18 00 Mandag-torsdag: Kl. 17.00 - 22.00 | Fredag/lørdag: Kl. 17.00 - 22.30 www.tapas-casaespana.dk minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

www.ski.nu - 86110911


35

shopping til det nye år

kunstnerisk

design

I det nye år skal møbler kunne mere end blot være funktionelle og pynte – de skal på linje med kunst give os en oplevelse. Skamlen Plopp fra det danske møbelfirma Hay er et godt eksempel herpå. Her kombinerer møbeldesigneren Oskar Zieta den bløde facon fra en oppustelig skammel med hårdt metal. Hay forhandles i Aalborg hos førende livsstilsforretninger.

Pandekagehuset café og pandekagerestaurant

STORE MADPANDEKAGER MED FYLD Alle vore pandekager kan laves i børnestørrelse (Kun til børn u.12 år) Mexicansk Pandekage 82,M / krydret oksefars, ost, salat, chips, salsa og guacamole. Som børnemenu 52,Mexikansk Kyllinge Pandekage 82,M / kyllingebryst, salsa, ost, salat, chips, salsa og guacamole. Som børnemenu 52,Lakse Pandekage 83,M / røget laks, ruccola, oliven, soltørret tomat, basilikumcreme, mozzarella og salat. Som børnemenu 53,Orientalsk Pandekage Kyllingebryst i orientalsk karrysauce, serveres med mangochutney og salat. Som børnemenu

Spansk Pandekage Serranoskinke, chorizo, ruccola, soltørret tomat, oliven, mozzarella og salat. Som børnemenu

79,-

Føles det lidt koldt? Prøv et skønt overknee-tæppe fra firmaet Avoca i vinterens farver. Kombinationen af farverne er spændende og samtidig dæmpet. Fåes i mange forskellige farver. Et dejligt lunt tæppe til ben og fødder eller over skuldrene. Forhandles hos Høgh Interieur, Vesterbro 67, 9000 Aalborg.

UDSALG

udsalgsstart torsdag den

7. januar 2010 KØTILBUD

49,-

Æg og Bacon Pandekage med ost, smørdampet spinat, æg, bacon og salat. Som børnemenu

76,-

Spinat og Laks Pandekage m/ røget laks , flødestuvet spinat, ost, æg, store rejer og salat. Som børnemenu

89,-

46,-

Udvalgte blazere FØR OP TIL 1.50

0 kr.

NU 300 kr.

47,-

Spinat Skinke 78,Pandekage m/ ost, flødestuvet spinat, skinke, æg og salat. Som børnemenu 48,-

Orientalsk Reje Pandekage 82,Store rejer i orientalsk karrysauce, serveres med mangochutney og salat. Som børnemenu 52,-

Børne tallerken 48,Tallerken med små pandekager, reje- eller kyllingespyd, små deller, gulerødder, agurker, sukker og syltetøj.

F Ø R OP T

jakker

IL 2.200

NU 500 k kr. r.

ser Udvalgte buk

59,-

77,-

Udvalgte

Udvalgte print t-shi rts FØR OP TIL 400 kr.

00 kr.

FØR OP TIL 9

NU 200 kr.

NU 50 kr.

OG MEGET MERE... TØJ TIL HVERDAG

TØJ TIL ARBEJDE OG FEST

STR. 2XL - 10XL Åbningstider: Mandag til torsdag 10 - 17.30 Fredag 10 - 18 Lørdag 10 - 13

Åbent hele året Bådehavnsvej 13 · 9000 Aalborg · Tlf. 98 13 22 25 Åbningstid: kl. 12-21 · Køkkenet: kl. 12-20

Rigtige Mænd • Østergade 29 a • 9400 Nørresundby • Tlf. 98 22 34 46

WWW.RIGTIGE-MAEND.COM minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


AAlborgs levende kulturnyheder Nu kan du også se kulturnyheder fra MinByAalborg.dk på alle Cspot-skærme i Aalborg. Så kan du hele tiden holde dig opdateret med, hvad der sker i din by. Selv når du holder for rødt på Vesterbro… Cspot er 20 store skærme, der er placeret i butiksvinduer overalt i hele byen. Her kan du se levende budskaber lige der, hvor du dagligt færdes. Med samarbejdet mellem Cspot og MinByAalborg.dk bliver alt, du har brug for at vide om din by, serveret for dig på et sølvfad. Følg med i, hvad der sker i Aalborgs kulturliv og få et overblik over de kommende events og arrangementer i byen.

Se mere på www.minByAAlBorg.dk og www.cSpot.dk

MIN BY


opskriften

Cook catering mad fra hjertet

Julen står for døren, og juleskinker, marinerede sild, leverpostej og medister langes over bordene i de danske hjem. Julen er en tid med lækker, men fed mad. Det kan mærkes både på det daglige velvære og på badevægten. Brug derfor januar til at eksperimentere med lækre, hjemmelavede og sunde retter. Her giver Christian Cook fra Cook Catering dig sit personlige bud på en lækker og sund januarret. Tekst siri Renée  · Foto Advice image

10 minutter fra Aalborg centrum finder du en madelsker af dimensioner. Christian Cook startede i august Cook Catering, der laver lækker mad ud af huset – helt fra bunden. Her er ingen mayonnaise fra spande og præfabrikerede madvarer, men i stedet sæsonens friske råvarer og masser af kærlighed til mad.

Som vor mor lavede det Christian laver alt fra bunden, hvad enten det er den hjemmerørte mayonnaise, karrysalaten eller remouladen. Kødet er altid fersk, og dybfrost er bandlyst. Med sæsonens råvarer som de vigtigste ingredienser har Christian Cook på blot få måneder fået stor succes. Der er stor efterspørgsel på festmad, som er mere end blot suppe, steg og is. Hos Christian Cook får man, hvad man betaler for, og der er derfor ingen buffeter med 10 forskellige retter til 150 kroner per snude. Godt kød og friske råvarer koster mere end dybfrost. For at holde omkostningerne nede og tilbyde gode priser til kunderne, trods de dyrere råvarer, har Christian Cook valgt at slå sig ned i lokaler i Vadum. Her er huslejen lavere end i Aalborg, og samtidig er der kun 10 minutters kørsel til Aalborg centrum.

i gode venners selskab, så anbefaler Christian Cook Buffet Nummer 2. Her kan du for 195 kroner mæske dig i skaldyrssalat med krebsehaler, store rejer og muslinger; kalvecarpaccio med oliventapenade og frisk melon; svampefyldt unghanebryst; stegt kalvefilet med årstidens grøntsager; forskellige friske salater; flødekartofler eller smørvendte kartofler; ostefad med oliven og stegt rugbrød; chokoladekage med hvid chokoladecreme og meget mere. Alt er naturligvis lavet fra bunden af friske råvarer. Vil du i stedet selv kaste dig ud i den kulinariske kunst, så giver Christian Cook dig her sit bud på en lækker januarsalat. En enkel og lækker salat, som er hurtig, sund og velsmagende. Opskriften er vejledende, og står du nede i brugsen, og der er udsolgt af netop det, du skal bruge – så vælger du bare et andet produkt, som du synes om. »

Enkel buffet Den høje kvalitet er gennemgående for samtlige buffeter og retter hos Cook Catering. Priserne på de populære buffeter varierer fra 159 til 256 kroner. Skal du holde fest eller blot have en hyggelig aften

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

37


38

opskriften

En sund januarsalat

salat 1 fint hakket rødløg 1 hoved romainesalat

Dressing

1 hoved frisésalat Frisk timian Rødkål (eller hvidkål)

1 dl. balsamico

Blåbær eller andre friske bær

½ dl. olivenolie

1 stk. rødt æble

Salt og peber 1 spsk. grovkornet sennep

Skyl salaten og skær den ud i grove stykker. Snit rødkålen og rødløget så fint, du kan, skær æblet i tern og bland det sammen stille og roligt. Slut med at drysse timianblade og de friske bær over salaten.  

Salaten er perfekt som tilbehør til forskellige hovedretter. Ønsker du at spise salaten alene, kan den med fordel toppes med varmrøget laks, stegte kartofler eller måske rester fra juleanden. 

vind præmier

for mere end

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

500.000 kr. deltag på minbyaalborg.dk


HVORDAN STOPPER VI DEN GLOBALE NEDSMELTNING? Synes du også, det er vigtigt, at vi passer på vores fælles jord? Det kan gøres på mange måder:

• Man kan bygge vindmøller • Man kan køre i elbiler • Man kan også sortere sit affald • Der er brug for, at vi alle yder et bidrag – stort eller lille På samme måde er der i samfundet brug for, at alle der kan arbejde gør en indsats. Det kan kun gøres, når arbejdsmarkedet er rummeligt. I Huset Venture Nordjylland yder vi vores eget bidrag til klimaet ved at være en rummelig arbejdsplads.

I vores hus producerer vi grafisk materiale og hjemmesider. Vi udfører bogholderiopgaver, og vi har en projektafdeling og et beskæftigelsesprojekt for psykisk sårbare. Hvis du eller din virksomhed vil bidrage til genbrug og klimaforandringer inden for beskæftigelsesområdet, så kontakt Huset Venture Nordjylland.

Vi gør det muligt for mennesker med en nedsat arbejdsevne at udføre et professionelt arbejde inden for forskellige arbejdsområder.

Har din IT mand endnu engang brændt dig af ...

Huset Venture Nordjylland Regnskabsafdelingen

Huset Venture Nordjylland Bouet Møllevej 16 9400 Nørresundby Tlf.: 99 30 16 16

Få energi til det væsentlige i din virksomhed og få de administrative opgaver til at køre på skinner!

t ...

Så ring til Anders på telefon 99 30 16 16


A A L B O R G

T E A T E R

P R Æ S E N T E R E R

BILLETTER: 9631 6020 A A L B O R G T E AT E R . D K • B I L L E T N E T. D K


41

trends 2010

Årets trends 2010 Det nye år er lige om hjørnet, og for mange af os giver det trang til eftertanke og tilbage­blik. PRESTIZE går som altid imod strømmen. Vi dvæler ikke ved fortiden, men kaster i stedet blikket fremad for at finde ud af, hvad der bliver hot og not i året, der kommer. Til dette formål har vi spurgt nogle af byens eksperter om alt fra bilen og møblet til smykket og skoen. PRESTIZE giver dig her et overblik over årets trends i 2010.

»

Tekst Maja Thordahl Kræmmergård  · Foto Advice Image

Oplev Golf BlueMotion og kør 26,3 km/l. Alle taler om at køre langt på literen. Det er godt for miljøet, godt for pengepungen, godt for samvittigheden og et godt samtaleemne. Du kan selv erfare, om det hele bare er tom snak. Lige nu har Danmark Europa-premiere på Golf BlueMotion – en rigtig Golf, som kører 26,3 km/l, og som er smækfyldt med udstyr. Prøv den nye Golf BlueMotion hos os! Golf BlueMotion fås som personbil fra kr. 297.998,- ekskl. lev. omk. kr. 3.680,- og som 2 pers. Van fra kr. 154.599,- ekskl. moms og lev.omk. Brændstofforbrug ved blandet kørsel 26,3 km/l (direktiv 80/1268/EØF). CO2-udslip 99 g/km. AALBORG: VOLKSWAGEN

AALBORG: Ny Kærvej 47, 9000 Aalborg, Tlf: 9649 4949

AALBORG: Ny Kærvej 47, 9000 Aalborg, Tlf: 9649 4949

smc-biler.dk

smc-biler.dk minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


42

trends 2010

ÅRETS DILLE TIL BØRN PRESTIZE har spurgt Keld Clemmensen, ejer af Trævarefabrikernes Udsalg, Boulevarden 23, 9000 Aalborg. Keld Clemmensen udtaler: - Moderne forældre i dag er meget opmærksomme på, at deres børn får det rigtige legetøj, som stimulerer dem optimalt. Børn skal både underholdes og udvikles på én gang. Eksempelvis vil jeg fremhæve løbecyklen fra Milios, der virkelig har vundet indpas i de danske hjem – den bliver det helt store hit i 2010. Det skyldes, at løbecyklen er virkelig sjov at lege med og samtidig stimulerende for børnene, imens de leger.

ÅRETS MUST-HAVE TIL HJEMMET PRESTIZE har spurgt Rikke Høgh, ejer af Høgh Interieur, Vesterbro 67, 9000 Aalborg. Rikke Høgh udtaler: - Miljøet er på alles læber, og det påvirker også boligindretningen. Det kommer derfor til at handle om miljørigtige produkter – og i vores individualiserede samfund samtidig muligheden for at skille sig ud fra mængden. Netop oppustelige møbler lever op til begge krav, og jeg tror, de bliver det helt store i 2010. Blofields stilfulde, oppustelige og robuste version af den gamle klassiker Chesterfield kan bruges ude i haven eller indenfor ved festlige lejligheder. Og så kan den nemt tages med på tur – det eneste, der kræves, er et strømstik.

ÅRETS SKOMODE PRESTIZE har spurgt Svend Erik Keiser, ejer af Keiser Sko, Boulevarden 1, 9000 Aalborg. Svend Erik Keiser udtaler: - Trenden i 2010 bliver det lidt mere rå look. I foråret vil vi se mange korte støvler med hæl i ruskind. Og gerne i sort eller taupe (grå/beige), idet det vil blive de helt store farver i foråret. Også de lidt grovere korte støvler med spænder og nitter bliver populære. De kan senere på sommeren bruges med bare ben til feminine kjoler. Til sommer bliver det sandaler med masser af nitter og sandaler med støvleskaft, der dominerer gadebilledet.

annoncér i

prestize minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

kontakt salg 70 20 77 77 www.advice.dk


trends 2010

43

ÅRETS SPISESTED PRESTIZE har spurgt Kristian Lauesen, medejer af Pandekage­ huset, Bådehavnsvej 13, 9000 Aalborg. Kristian Lauesen udtaler: - Vi vil gå mere ud i 2010 – også familier med børn. Yngre forældre kan savne spisesteder for og med børn. Steder, hvor menuerne kan tilpasses, og der er mere fleksibilitet fra kokke og tjenere. Og hvor det i det hele taget er tilladt at have børn med uden at få skæve blikke fra de andre gæster. Jeg mener, trenden bliver, at der skal være mere plads til børnene på restauranterne, men samtidig skal der selvfølgelig også være noget for mor og far.

»

CHARACTER – mange flotte modeller i arm- og halskæder

Nytårsmenu

FÅ DIN MAD FRA CHRISTIAN COOK CATERING. CHRISTIAN GØR ARBEJDET OG DU FÅR ROSEN FOR MADEN

Bagt torsk med sennepssauce, bagte rødbeder og vagtelæg

 Bøf af kalve mørbrad med selleri timbale, persille-dampet perleløg, kurv med stegte svampe, pommes Anna og cognac sauce

 Lun chokoladekage med lys chokoladecreme, champagne marinerede bær, vanille parfait

3 retter 255 kr det eder alt e kt ring tilber Cook Cate ruge til din perfe du skal b ytårsmenu. n gte den vedla lot følge når du afhenter b al sk Du ed m r få , du 6.00). brochure en (senest kl .1 ennem ig mad ig d er id få en n gu Brochure klargørelse for at u. e en st d si år en yt d n sm er kk læ rigtig , så ring u natmad Ønsker d ør nærmere og h g den bestillin Seneste ber 2009 em ec d . 27

Christian Cook Catering ALGADE 37 · TLF. 98 12 09 70 · athenasmykker.dk

Søndermarken 20 • 9430 Vadum Telefon 20 12 33 80 www.christiancook.dk minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


44

trends 2010

ÅRETS ACCESSORY TIL KVINDEN PRESTIZE har spurgt Bo Ørsnes, medejer af Henrik Ørsnes Ure Guld Sølv, Boulevarden 6, 9000 Aalborg eller Aalborg Storcenter. Bo Ørsnes udtaler: - Den store trend i 2010 bliver de lækre og eksklusive ting. Det skal være specielt og personligt – unikke produkter, som ingen andre har. Det handler om kvalitet frem for kvantitet, så mange vil nøjes med at købe én lækker ting i stedet for flere lidt billigere ting. Jeg tror derfor, at eksempelvis designs fra Ole Lynggaard og Georg Jensen bliver meget populære igen. Guld bliver det store, men hvis man går en prisklasse ned, er materialerne mere læder og sølv.

ÅRETS VIN PRESTIZE har spurgt Per K. Christensen, ejer af Rienta Vine Aalborg, Svalegårdsvej 62, 9000 Aalborg. Per K. Christensen udtaler: - Det ser ud til, at danskernes smag igen flytter sig rent vinmæssigt i løbet af 2010. Rosévin har i de seneste år haft en god fremgang i Danmark, og det fortsætter tilsyneladende. Danskerne flytter sig lidt væk fra de meget tunge og alkoholrige vine til vine med mere finesse, mindre alkohol og mindre garvesyre. Et godt eksempel på denne tendens kunne være Sangiovese vine fra Toscana.

ÅRETS BIL PRESTIZE har spurgt Niels Rodh, salgschef hos SMC Biler, Ny Kærvej 47, 9000 Aalborg. Niels Rodh udtaler: - Tendensen er, at folk køber mindre biler, der er mere økonomiske og miljørigtige. Den miljøvenlige retning er kommet efter afgiftsændringerne sidste år, men også de stigende energipriser har fået forbrugerne til at tænke mere på bilernes energiforbrug. Det store hit bliver Volkswagen Polo, der er blevet kåret til årets bil 2009 både i Danmark og Europa. Poloen er en kompakt, men rummelig familiebil med plads til fem personer. Den særligt økonomiske Polo BlueMotion kører 30.3 km/l og udleder kun 87 g CO2/km. Den kan derfor lukke munden på selv de mest radikale miljøaktivister. »

» minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


STYGGE KRUMPEN 5 RETTERS MENU Køkkenchef Henrik Jørgensen anbefaler BAGT TORSK serveret med Safran tomat bouillon og tomat concassé

UDVALG AF OSTE serveret m/syltede valnødder, oliven

GULE RØRHATTESUPPE serveret med ristede svampe og brødcrouton

CHOKOLADE-MANDELTÆRTE serveret med passionfrugt-sorbet

3 retter

...................

kr. 348,-

4 retter

...................

kr. 398,-

5 retter

...................

kr. 448,-

Bordbestilling 98 16 87 87

KALVEMØRBRAD serveret m/pastinak, persillerod timbale, sennepssauce hertil Pommes Anna

CAFÉ STYGGE MÅNEDENS MENU STEGTE TIGERREJER serveret m/ piment, rødløg, simidry tomat, blandet salat parmesan, pesto

PERLEHØNEBRYST serveret med dagens grøntsager, pasta. Hertil Tomme de Savoie Sauce

1 ret

........................

kr. 128,-

2 retter

....................

kr. 158,-

3 retter

.....................

kr. 188,-

Bordbestilling 98 14 22 14

ITALIENSK IS serveret med friske frugter

STYGGE’S FISK & STEAK STOR BUFFET Pris pr. couvert tirsdag til lørdag

Fiskesuppe

Æg & rejer

Gravet laks med sennepsdressing

Rejesalat

Frokost

Røget laks med asparges

Krabbesalat

Aften

Farinmarineret laks

Pastasalat

Indbagte rejer med dilddressing

Hvidvinsdampede blåmuslinger

Pris børn pr. couvert:

Fiskefileter med remoulade & citronbåde

Udvalg af dagens fisk & skaldyr

Frokost . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 88,-

Skalrejer med hvidløgsdressing

Flødestuvede kartofler med hvidløg

Aften . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 128,-

Indbagt blæksprutte med dilddressing

Hertil serveres diverse brød

Friskpillede rejer med cintronbåde & mayonnaise

Salatbar

STYGGE VESTERÅ 3 · 9000 AALBORG

....................

kr. 128,-

......................

kr. 198,-

Bordbestilling 20 87 58 87


46

trends 2010

ÅRETS BOLIGTEKSTIL PRESTIZE har spurgt Mie Hedeman Mor.tensen, ejer af Kalejdoskop, Møllegade 8, 9000 Aalborg Mie Hedeman Mortensen udtaler: - Trenden bliver at skabe et personligt og lidt anderledes look i sin bolig via tekstiler, der skiller sig ud på den eksklusive måde. Jeg tror, at eksempelvis Point puden fra Bent Hansen bliver en kæmpe succes i 2010. Den er kendetegnet ved dens asymmetriske placering af ti forskelligfarvede knapper og et anderledes brug af materialevalg samt det eksklusive italienske tekstil fra Kenzo. Med denne pude vil man i sin bolig kunne opnå det personlige, eksklusive og internationale look, man ønsker. Puderne er enestående at have i sin sofa på grund af de kulørte farver, som Kenzo er kendt for.

ÅRETS SUNDHEDSDILLE PRESTIZE har spurgt Susanne Rasmussen, ejer af Lund Sko & Sygeplejeartikler, Budolfi Plads 3, 9000 Aalborg. Susanne Rasmussen udtaler: - Der er flere og flere, der tænker på sundhed i form af motion og fysisk velvære – og ikke nødvendigvis kun slank skønhed. Det helt store hit i 2010 bliver kompressionsstrømper til udøvelse af sport og motion. Strømperne fremmer blodtilstrømningen til lægmusklen, så man kan yde mere, samtidig med at man restituerer hurtigere. Det har vist sig, at man forbedrer sin præstation med fem procent, minimerer kramper og beskytter akillessenen. Det lyder måske som et produkt til elitesportsudøvere, men det kan bestemt også anbefales til motionister.

VÆK MED STØTTEHJUL OG KOSTESKAFT Hjælp dit barn godt på vej med cykler fra Milios

PRISER FRA

299 KR.

Vor gode samarbejdspartner gennem mange år i Toscana, har valgt at tilbyde os et parti af deres Chianti Classico Riserva fra den store årgang 2005 i magnumflaske til så fornuftig en pris, at vi iler med at tilbyde den videre. Det er intet mindre end et supertilbud, da Carpineto ikke sparer på omkostningerne når det handler om produktion. Således overholder de ikke alene kravene om lagring – næh – de forlænger lagringen med 2 år yderligere! Denne vin har en pragtfuld duft og en fyldig smag, og den passer perfekt til stegeretter og vildt. Det kunne blive din vin til nytårsmenuen! Normalpris 425,-

SUPERPRIS KUN

249,-

EN BESPARELSE PÅ OVER

40% BEMÆRK

1,5 LTR

Frederikstorv 3 . 9000 Aalborg . Tlf. 7020 8302 . aalborg@holtevinlager.dk . www.holtevinlager.dk

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


trends 2010

47

ÅRETS ACCESSORY TIL MANDEN

randorff.dk

PRESTIZE har igen spurgt Bo Ørsnes, medejer af Henrik Ørsnes Ure Guld Sølv, Boulevarden 6, 9000 Aalborg eller Aalborg Stor­ center. Bo Ørsnes udtaler: - Det er i stigende grad blevet tilladt for mænd at kræse om sig selv, uden at det ses som feminint. Og derfor ser vi også i 2010, at mændene mere og mere bruger smykker af alle slags. Flere mænd vil begynde at bære armbånd, halskæder og lignende for at udtrykke sig. Og materialerne er yderst maskuline i form af læder, stål og gummi. Et råt og maskulint look, der er enkelt og klædeligt. 

50% på alle udstillede billeder i galleriet gælder fra den 4.-18. januar

BØRNEKUNST ER DINE BØRNS TEGNINGER FORVANDLET TIL KUNSTVÆRKER. LÆS mERE på WWW.boernekunst.dk GALLerI: pRINSENSGADE 46 / 9000 AALBORG / TELEFON 98 130 070 / pOST@BOERNEKUNST.DK

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


Nyt center åbner 4. jan.

TRÆN FOR 1 KRONE til 31. jan.

HEREFTER 229/MD - INGEN BINDING Træn for kun 1 krone frem til 31. jan. og få glæde af ubegrænset træning inden for kredsløbs- og styrketræning samt vores mange hold. Få en gratis træningstime i vores nye center på Nytorv 28 mellem d. 4.-9. jan. og prøv vores hold samt deltag i events og konkurrencer. Her finder du det nyeste udstyr og maskiner samt et stort udbud af hold. Se holdplanen på vores hjemmeside. Vi tilbyder desuden en stor wellnessafdeling, børnerum og parkering. Prisen gælder kun ved Betalingsservice, hvor oprettelse koster 199,-. Tilbuddet gælder i alle 4 centre til og med 18. jan. og kan ikke kombineres med andre tilbud og aftaler. Køb online nu - eller kom ned i et af vores centre.

FITNESSWORLD.DK - TLF. 70262687 FLEST TRÆNINGSMULIGHEDER FOR DIG Citycenter Nytorv 28 • Dannebrogsgade 58 • Prinsensgade 15 • Vesterbro 76

GRATIS

PRØVETRÆNING

FRA 4.-9. JAN.

NYTORV 28


brug din by

49

I hvert nummer giver PRESTIZE dig en oplevelsesguide til din by. Vi bevæger os ud i mange forskellige temaer lige fra de bedste hundeluftningssteder over de sjoveste paraplyforhandlere til de skøreste kulturindslag. Vi giver os i kast med alt mellem himmel og jord, så skriv endelig til os på red@advice.dk, hvis du har forslag til en guide, som du gerne vil læse om i PRESTIZE.

Brug din by …

til at holde dine

nytårsforsætter Et nyt år kalder på en frisk start. Ved årets afslutning er drømmen om det gode liv ofte manifesteret i et håbefuldt nytårsforsæt. Et nytårsforsæt, der dog sjældent holder. Måske skal netop 2010 være året, hvor det er anderledes. PRESTIZE giver dig her fire idéer til » gode nytårsforsætter, og hvordan du holder dem. Tekst Michelle Elisabeth Conradsen & maja thordahl kræmmergård  · Foto Advice Image

LIV TIL ENTRÉEN Enkelt, raffineret og friskt pift til entréen - der bringer smil på læben. Disse knager udformet som knapper fra Bent Hansen findes i mange forskellige farver og materialer. Der er et væld af kombinationsmuligheder. Hæng dem enkeltvis eller spred flere på væggen og kom i godt humør.

Udsalget starter d. 4. janUar kl. 10.00

Find dem og mange andre spændende nyheder hos Kalejdoskop og Kalejdoskop By Hand. Pris fra 399,-

Hjørnet Boulevarden/Algade | Aalborg | Tlf.: 98 16 64 33

Kalejdoskop • Møllegade 8 - 10 • 9000 Aalborg • 86 17 28 36 • www.k-indretning.dk minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


50

brug din by

Læringsforsættet Vi lever i et overkommunikeret samfund. Hele livet igennem bliver vi proppet med informationer – også ting, vi egentlig ikke gider bruge plads på i vores hoveder. Tænk, hvis du helt selv kunne vælge, hvad du ville vide. Her i Aalborg er der masser af inspiration og læring at hente fra alskens eksperter på hver deres områder. Her bliver blandt andet tilbudt kurser i orientalsk mavedans, madlavning, maleriets kunst, syning, jagttegn og meget mere. Så hvorfor ikke få dig en ny hobby? En hobby, der kan glæde både dig og dem, du holder af. Måske noget, du aldrig har prøvet før, eller noget du gerne vil være bedre til. Du kan også bare få dig en sjov fritidsinteresse, hvor du kan møde nye mennesker. Læs mere om de mange forskellige kurser på www.aof.dk.

Motionsforsættet Julen har bragt gaver og glade stunder i massevis – og sikkert også et par ekstra kilo julesul. Du har måske tidligere haft forsættet om at spise sundere, men hvad med at kombinere den sunde madstil med motion? Hvis du ikke vil gå til yderligheder og begynde at løbe, så er en rask gåtur også en god start. Især i en by som Aalborg, der byder på masser af skøn natur. Du kan gå eller løbe i Lundby Krat og Lundby Bakker, der begge er fredede områder kun 10 kilometer sydøst for Aalborg Centrum. Og der er gode busforbindelser fra busterminalen. Gider du ikke ud i den offentlige transport, kan du i stedet gå eller løbe en tur i Mølleparkens kuperede terræn eller langs den flade havn med duften af frisk saltvandsluft i næsen. Du kan også bare trave tilfældigt af sted og se, hvad du kommer forbi på vejen. Se mere på www.visitaalborg.com. »

vind præmier

for mere end

500.000 kr. minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

deltag på minbyaalborg.dk


Priserne er vejledende. Forbehold for trykfejl, prisændringer og udsolgte varer.

Retallack En fræk jakke til den unge og smarte skiløber. Fedt street look når man ikke står på ski. Pris 2.700

Crevasse Meget teknisk jakke i Peaks egen Hipe-kvalitet. Fuld stretch. Pris 2.700

Revelstoke Ny og spændende skijakke. Gore-tex performance shell. Loose fit. Pris 4.000

Supreme Topjakke fuld stretch i 2-lags Gore-tex Performance shell. Pris 5.000

Retallack En fræk ternet jakke i Hipe. Med 80 g low loft Thermolite Fyld. Pris 2.700

Koyota Det sidste nye indenfor skijakker. I den nye 4-ways stretch kvalitet. Pris 3.000

Lt Micro Fleece Holder dig tør og varm på din næste skiferie. Pris 400

DIN SPECIALFORRETNING MED SKI, STØVLER, SNOWBOARD OG ALT TILBEHØR DERTIL HOS OS FINDER DU DET STORE UDVALG I LUNE, VARME OG FUNKTIONELLE SKI/VINTERJAKER SURF & SKI AALBORG, VESTERÅ 17, 9000 AALBORG, 98121300, WWW.SURFOGSKIAALBORG.DK


52

brug din by

Velgørenhedsforsættet Vi vil alle gerne hjælpe dem, der er i nød. Faktisk viste det sig i en undersøgelse foretaget af indsamlingsorganisationernes brancheorganisation, Isobro, at danskerne i 2008 gav rekordmeget til velgørenhed – hele 3,7 milliarder kroner. Vi er generøse med pengepungen, men der mangler stadig frivillige til at udføre det praktiske arbejde. Desværre drukner vores gode intentioner tit og ofte i hverdagens trummerum, hvor der er nok at gøre med at handle, få børnene til fodbold og passe jobbet. Men måske kan du alligevel finde en ledig time hist og her. Der er mange velgørende organisationer i Aalborg – og alle som én er de taknemlige for et ekstra sæt hjælpende hænder. Læs mere om frivilligt socialt arbejde på www.frivillighed.dk eller på de større velgørenhedsorganisationers egne websites.

Kulturforsættet Vi bor i Aalborg, som er et kulturelt knudepunkt. Grib chancen og oplev mere af den musikalske, kunstneriske eller teatralske side af byen. Prøv Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor der er teater, koncerter og shows for hele familien samt opera og ballet for de lidt mere voksne. Hvis du mere er til film på det store lærred, kan en hyggelig tur i BioCity eller Metropol også være et hit. Kunsten og Utzon Center har fingeren på den kulturelle puls og tilbyder altid et væld af oplevelser og skiftende udstillinger. Nordkraft, Studenterhuset og Aalborg Symfoniorkester er garant for musikalsk topklasse. Der er også byens mange teatre – store og små – som løbende leverer nye, spændende forestillinger. Og så er der alle de små kultursteder, der tilbyder nicheoplevelser til alle interesserede. Se mere på www.kultunaut.dk. 

Ny ThAi TAkeAwAy åbner mandag 7. december

er du endnu ikke annoncør i PreSTiZe? Så SammenSæTTer vi eT godT inTrodukTionSTilbud Til dig i hele januar måned! ring Til oS og lad oS Sammen finde den oPTimale løSning, Som maTcher dine behov for markedSføring.

Salg Jannie

www.thai-2go.dk Vingaardsgade 24 . 9000 Aalborg . Tlf. 41 12 14 16

27 27 97 69

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

27 27 97 62

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

27 27 97 58

Lisbeth Martin

70 20 77 77

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

www.thai-2go.dk Vingaardsgade 24 · 9000 Aalborg 41 12· 14 www.thai-2go.dk Vingaardsgade 24 · 9000· Tlf. Aalborg Tlf.16 41 12 14 16 www.thai-2go.dk www.thai-2go.dk www.thai-2go.dk Vingaardsgade Vingaardsgade 24 Vingaardsgade · 9000 24Aalborg · 900024 Aalborg · ·Tlf. 9000 41·Aalborg 12 Tlf.14 4116 12 · Tlf. 14 16 41 12 14 16

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

www.advice.dk


fri

e Parfum

X-TRA DRY SKIN FIX

Reparations-creme til extra tør eller revnet hud Har en stærk fugtighedsbevarende langtidseffekt. Indeholder høj koncentration af naturlig squalane og reducerer hudens vandfordampning. Enestående som hudpleje supplement til behandling ved "tørre" hudproblemer. Fantastisk til pleje af tør og skadet hud på hænder, fødder, albuer samt andre tørre områder. Virker desuden lindrende på irriteret hud. Påfør cremen morgen og aften eller efter behov ved hyppig kontakt med vand. 120 ml kr. 169,00

Føres i Salling, Magasin, Illum, Matas, Esthetique, udvalgte apoteker, helsekostbutikker og hudlæger. Se samlet forhandlerliste på www.beaute-pacifique.com


54

OPlevelser | kultur- og eventkalender

Foto: signe vilstrup

✦ = seriearrangementer Fre. 1. jan.

Lør. 9. jan.

Biografpremiere:

Aalborg Symfoni-

Mig og Melody

orkester: Pro Musica

Åben Scene

The First Time

Nytårssurprise

www.kino.dk

KUNSTEN, 14.00 Entré: kr. 80

Lør. 2. jan.

Søn. 10. jan.

Søn. 3. jan.

Fre. 15. jan. Kunst

Jomfru Ane Teatret, 19.30 Entré: kr. 150

To Be or Not to Be

KUNSTEN, tirsdag-søndag 10.00-17.00 Entré: kr. 60, under 18 år gratis

Husets café, 19.30 Fri entré

Introduktion til udstilling: To Be or Not to Be

Søn. 17. jan.

KUNSTEN, 14.00 og 15.00 Entré: kr. 60, under 18 år gratis

Musik & Eventyr:

Tirs. 12. jan. Introduktion til udstilling:

Petri og Nørby

AKKC Europahallen, 16.00 Entré: kr. 300-320

To Be or Not to Be

KUNSTEN, 14.00 og 15.00 Entré: kr. 60, op til 18 år gratis

Man. 4. jan.

kvinden der drømte om en mand

Giselle

AKKC Aalborghallen, 20.00 Entré: kr. 280-370

Introduktion til udstilling: To Be or Not to Be

KUNSTEN, 14.00 og 15.00 Entré: kr. 60, under 18 år gratis AaB-Odense

Foto: stephen freiheit

Gigantium Isarena, 19.30 www.aabsport.dk

Tors. 7. jan.

Hverdagstrip: Pinkie

Tors. 21. jan.

Jomfru Ane Teatret, 19.30 Entré: kr. 75 Kim Larsen og Kjukken: Liveoptagelser af nye sange

AaB-Herning

Gigantium Isarena, 19.30 www.aabsport.dk

Politikens

Skråen i Nordkraft, 20.00 Entré: kr. 300

At Tænke Sig

KUNSTEN, 19.00 Entré: kr. 80-120

Tors. 14. jan. Biografpremiere:

Hulemanden

Jomfru Ane Teatret, 19.30 Entré: kr. 150

Max Manus The Men Who Stare

Kunst

At Goats

Jomfru Ane Teatret, 19.30 Entré: kr. 150

Did You Hear

Biografpremiere:

About The Morgans?

Daybreakers

Planet 51

Det’ Indviklet

www.kino.dk

Fre. 8. jan. Bogcafé: Bogtyven

Det regner med frikadeller Mød Thomas Kluge

Kvinden der

KUNSTEN, 19.00 Entré: kr. 125

www.kino.dk

Hovedbiblioteket, 16.00 Fri entré

drømte om en mand

Fre. 22. jan. Biografpremiere:

Mere info på

MinByAalborg.dk kulturnyheder fra

MinByAalborg.dk på alle

vinterjazz

cspot-skærme i aalborg

Det Hvide Bånd

Det er bare os

Nine

AKKC Det lille teater, 19.30 Entré: kr. 95

www.kino.dk


www.minbyaalborg.dk

Lør. 23. jan. Kim Larsen og Kjukken: Liveoptagelser af nye sange

Skråen i Nordkraft, 20.00 Entré: kr. 300

DRs Nytårskoncert: The Bootleg Beatles

AKKC Aalborghallen, 20.00 Entré: kr. 330-430

Hulemanden

Jomfru Ane Teatret, 19.30 Entré: kr. 150

Mere info på

MinByAalborg.dk

AaB-Frederikshavn

Der er ingen banD Der binDer os...

Gigantium Isarena, 19.30 www.aabsport.dk

Vinterjazz i Huset Den sidste weekend i januar fyldes Huset i Hasserisgade med blå toner, når der holdes Vinterjazzfestival. Torsdag spiller Bobo Moreno, Ole Kock Hansen og Bo Stiefs Trio, der bevæger sig på tværs af genrer og tager komponister som blandt andet Cole Porter, Sam Cooke, Elvis Costello og sågar U2 under kærlig behandling. Fredag er der dixieland jazz med Riverside City Jazzband. Lørdag er det Benjamin Koppel, der har fået den amerikanske jazzpianist Kenny Werner til Danmark. De giver en koncert med All-star backingholdet Alex Riel og Thommy Anderson. Søndag lukker festivalen med jazzbrunch for børn og voksne ved orkestret Lydland.

- vi sprænger rammerne, og bevæger os ud over alle grænser, for at finde den bedste og billigste løsning på netop din tryksag.

Nordpro - international tryksagsagent, din sikkerhed for et professionelt og prissikkert resultat..!

Reklame Produktion

Mølleå 1 · 9000 Aalborg · www.nordpro.dk · nordpro@nordpro.dk

98 11 65 55

TryksAger · Annoncer · Aviser · web eksklusive MAgAsiner M.v. minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

55


56

OPlevelser | kultur- og eventkalender

Foto: erik aavatsmark

✦ = seriearrangementer KUNSTEN, 19.30 Entré: kr. 50-150 Kim Larsen og Kjukken: Liveoptagelser

Ons. 27. jan.

af nye sange

Skråen i Nordkraft, 20.00 Entré: kr. 300

Bogcafé i Biffen

Biffen, 16.00 Fri entré Folk og røvere I Kardemommeby

Premiere: Folk og røvere

Lør. 30. jan.

I Kardemommeby Det er bare os

Aalborg Teater, 19.30 Entré: kr. 90-250

Caroline Henderson

AKKC Det lille teater, 19.30 Entré: kr. 95

Tors. 28. jan.

Skråen i Nordkraft, 20.00 Entré: kr. 285

Søn. 24. jan. VinterJazz: Bobo Moreno, Lisbeth og Ulf

AKKC Europahallen, 20.00 Entré: kr. 358

Kock og Stief

Vinterjazz:

Huset, 20.00 Entré: kr. 120

Benjamin Koppel & Kenny Werner

Huset, 20.00 Entré: kr. 120 Biografpremiere:

Folk og røvere

Det er bare os

Alting Bliver Godt Igen

I Kardemommeby

AKKC Det lille teater, 14.30 Entré: kr. 60

The Road The Stepfather

Søn. 31. jan.

Up in the Air

www.kino.dk Vinterjazz: Introduktion til udstilling:

Folk og røvere

Børnejazzbrunch m. Lydland

To Be or Not to Be

I Kardemommeby

KUNSTEN, 14.00 og 15.00 Entré: kr. 60, under 18 år gratis

Fre. 29. jan.

Huset, 20.00 Entré: kr. 60 barn, kr. 95 voksen

Man. 25. jan. Vinterjazz:

Max Manus

Kammermusik: Kullberg og Apekisheva

REOLEN I LANDSKABET 10. oktober - 28. februar Præsenteret af KUNSTEN

To Be or Not to Be

Huset, 20.00 Entré: kr. 120

KUNSTEN, 14.00 og 15.00 Entré: kr. 60, under 18 år gratis

AKTIVITET FOR BØRN - LYSMALERIER 27. november - 17. januar ÅBENT: tirsdag - søndag kl. 10 - 17. LUKKET: mandag

www.utzoncenter.dk - et besøg værd minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

Introduktion til udstilling:

Riverside City Jazzband

ARCHITECTURE 2.0 3. december - 28. februar


TRÆNGER DU TIL EN OPLEVELSE? VIND PRÆMIER FOR MERE END

500.000 KRONER! Modtag vores spændende e-magasiner via e-mail, og du deltager samtidig automatisk i konkurrencen om store præmier. Vi udlover blandt meget andet et weekendophold i Dubai på verdens eneste syv-stjernede hotel Burj Al Arab. Herudover kan du vinde weekendophold i Danmark, biopejse, sæsonkort til AaB Fodbold, billetter til store oplevelser hos Aalborg Teater og Aalborg Kongres & Kultur Center, gavekort og meget andet.

TILMELD DIG ALLE MAGASINERNE NU PÅ

www.MinByAalborg.dk

E-MAGASINER PÅ MINBYAALBORG.DK |

APPETIZE kUlTUr- & livSSTilSmAgASin

minbyAAlborg.dk | 11. november | no. 06 | 2oo9

|

AnAstAsiA MAnAvAki

Græsk gudinde med ben i næsen

|

Frederikke & MichAel Brostrup At fremkalde fortællinger

|

AdnAn JABr

Manden bag Nadias

thoMAs kAstrup-lArsen

De røde faners frontløber

sArA sukurAni

Aalborgs skjulte sangfugl

house oF dAnce

Når dansen drager

eksklusivt interview med soulshock:

verdensstjernen fra gug

Aalborgs kultur- og livsstilsmagasin. Magasinet holder dig opdateret omkring kultur og livsstil samt giver dig spændende interviews med Aalborgs store personligheder.

+ byenS bedSTe bUTikker – AppeTize direcTory | gASTronomi | mode & Skønhed – jUlenS TrendS AAlborg SymfoniorkeSTer | kUlTUrgUide | vind 500.000 kr. – www.minbyAAlborg.dk

PRESTIZE BYENS BEDSTE SIDER  UDGIVET AF APPETIZE  UDKOMMER HVER 2. ONSDAG

IER VIND PRÆM E END

FOR MER

0 KR. 500.00

KULTURGIGANTENS AALBORG

+ VINDERNE ER…

PREMIERE I AALBORG

AIRPORT MAGAZINE

Aalborgs kulturelle nyhedsmedie er nu gået online, så alle har mulighed for at få sidste nyt om aalborgensisk kultur, livsstil, erhverv og sport.

Aalborg Lufthavns nye online ferie- og rejsemagasin. Her finder du opdaterede rejsebeskrivelser, nyheder, gode råd og meget mere. Alt, hvad du har brug for at vide, når du skal ud at rejse.

HOLD DINE NYTÅRSFORTSÆTTER

KVINDEN DER DRØMTE OM EN MAND

+ÅRETS

PRESTIZE

VI HAR SPURGT EKSPERTERNE OM

TRENDS

2010

ER DET HER, VI ER PÅ VEJ HEN?

S E K U LT U R N Y H E D E R F R A W W W. M I N B YA A L B O R G . D K PÅ BY E N S C S P O T- S K Æ R M E

Magazine 2nd Issue | September 2009

magazine

.com

FOBAZO Magasinet med alle de største verdensstjerner fra fodboldverdenen. Se videoklip med boldkunstnerne og læs spændende artikler.

Klovnen Hospitals-

Vinter 2009

Et magasin med bevidsthed og hjerte

KLOVNEN

Windows . Et liv uden grænser. VAIO anbefaler Windows.

WWW.FILM-MAGASINET.DK

Magasinet, der beskriver Danske Hospitalsklovnes arbejde og humors helende effekt. Læs blandt andet spændende interviews med rigtige hospitalsklovne.

Fly high. 14mm of premium design

VAIO VPC-X11S1

NYHED 11.999,-

Deco & Anderson up close and personal

+ Robinho, Ronaldo, Van der Vaart and many others

Find dit nærmeste Sony Center på www.sonycenter.dk

FILMMAGASINET ATIS GRGA SIN

7. UDGAVE | 1. DECEMBER 2009

MA

QUENTIN TARANTINO Kultinstruktøren slår til igen THE ROAD Få et sidste glimt af Viggo Mortensen MIT LIV SOM FILM Mød håndboldstjernen Joachim Boldsen PLANET 51 Sidste nye skud på animationsstammen BITCH SLAP Tre Playboy-babes sparker røv

SANDRA BULLO

Kvinden, man bare ikke kan lade være med at elske JANUAR: MICHAEL JACKSON – THIS IS IT

JANUAR: PIGEN DER LEGEDE MED ILDEN

EFTERFØLGEREN TIL HITTET MÆND DER HADER KVINDER

TEMA:

ICE AGE Istiden er over os igen

DECEMBER: TERMINATOR SALVATION

FILMMAGASINET Nu kan du holde dig opdateret i filmens verden online. Følg med i aktuelle DVD-udgivelser og læs interviews med internationale og nationale filmstjerner samt filmmagere.

DEN FJERDE FILM I RÆKKEN

OVERSIGT OVER DVD-UDGIVELSER FRA NOVEMBER-JANUAR

FCK BALLS

KE:

Nr. 17 · viNter 2009 · Pris: kr. 69,50

dt

Niclas JeNseN Farvel til FlødeFoden

KONcerNchef INGEN skaL skRIvE voREs GRavskRIfT

OlD BOYs GØR MÆND TIL DRENGE

eiNar saND KOreN oPDRaGET MED HÅNDBoLD

TV-KAMPEN • WILLIAM KVIST • CARMEN AMARIEI • DRIFTSAFDELINGEN • FAN FoR LIVET DEN NYE TRIBUNE • KLUB FCK • SUPER SHoPPEN • LEGENDERNES TID ER IKKE FoRBI

Kom tættere på FCK's spillere, trænere og sport generelt. FCK BALLS er nu også gået online, og du kan opleve spillerportrætter, fotoserier og temaartikler.

P r E S t iGIGA zE vind

for

mier

præ

mere

end

0 kr. 500.00 ag på delt borg.dk yaal

minb

Rufus Spencer

Ung musik med ambitioner

Turist i egen by

Kendte og ukendte oplevelser

Fra opera til strandbar Aalborgs kulturelle udvikling

Nordjyllands søde juletid Guide til juleoplevelser

Stop menneskehandel

Også dig!

To individer i éT univers

ulla & jimmy

PRESTIZE GIGA Midt- og Nordjyllands største kultur- og livsstilsmagasin. Magasinet holder dig opdateret om kultur og livsstil i Midt- og Nordjylland og præsenterer kendte personligheder for dig.

MinByAalborg.dk Aalborgs online cityguide. Her finder du alt, hvad der er værd at vide om kultur og livsstil i og omkring Aalborg lige nu.


subkultur Foto: jonas bang

58

over- og undergrund

Fre. 1. jan.

Lør. 23. jan.

Biografpremiere:

Jazzklub Limbo:

The First Time

Nordic Voices

www.kino.dk

Jazz Orchestra

Tors. 7. jan. Biografpremiere:

feat. Jomi Massage

Studenterhuset, 21.00 Entré: kr. 100

Tors. 28. jan.

The Men Who Stare At Goats

www.kino.dk

Tors. 14. jan.

Jazzklub Limbo: You Had Me At Hello feat. Ab Brass + Cockpit Music

Klub Taktlös

Studenterhuset, 21.00 Entré: kr. 50

1000Fryd, 21.00 Fri entré

Foto: presse

Hangmans Prayer

MusikLyrikCafé m. bl.a. Hangmans Prayer

Biografpremiere: Nine

Husets café, 19.30 Fri entré

www.kino.dk

Fre. 15. jan. 1000Fryds 26 års fødselsdag: PingPong og DJ’s Black Blood World

1000Fryd, 21.00 Entré: kr. 40

1000Fryd, 21.00 Fri entré

Fre. 29. jan. Friday Session

Daybreakers

at the Stargate Lounge

www.kino.dk

Studenterhuset, 16.00 Fri entré

The First Time

Fre. 22. jan.

Foto: presse

Biografpremiere:

Dub Ass feat. Sukh Night

1000Fryds 26 års fødselsdag:

Studenterhuset, 21.00 Entré: kr. 30

La Fraction og Wolfbrigade m.fl.

1000Fryd, 21.00 Entré: kr. 40 Gadekryds #1: Thor Morell

Lør. 30. jan.

og Andreas Birkø

KUL/Nordkraft, 20.00 Fri entré

1000Fryds 26 års fødselsdag: Gatas parlament

Mere info på

MinByAalborg.dk kulturnyheder fra

MinByAalborg.dk nine

på alle cspot-skærme i aalborg

+Karl Hosé m.fl.

1000Fryd, 21.00 Entré: kr. 40


Foto: ben rothstein

59

1000Fryds 26 års fødselsdagfest Fra torsdag den 28. til lørdag den 30. januar fejrer spillestedet 1000Fryd sin 26 års fødselsdag. Det sker med diverse aktiviteter, musik og fest. Torsdag er der super-ping-pong aften med rundt-om-bordet, cocktails og DJ’s, fredag er der punkrock med bl.a. La Fraction, Wolfbrigade og danske Night Fever, hvorefter festen topper lørdag med bl.a. Gatas Parlament fra Norge og Karl Hosé fra Tyskland. Torsdag er der fri entré, mens entré koster 40 kr. både fredag og lørdag.

daybreakers

FÅ DIT EGET INTERAKTIVE E-MAGASIN

Klovnen Hospitals-

mber 2009 Issue | Septe Magazine 2nd

Vinter 2009

Et magasin med bevidsthed og hjerte

.com magazine

ndersonl Deco &aA nd persona up close

+ Robinho,

der Ronaldo, Van

ny Vaart and ma

others

ADVICE ER MARKEDSLEDENDE INDENFOR PRODUKTION AF INTERAKTIVE E-MAGASINER. FØLG MED IND I DET DIGITALE UNIVERS OG FÅ EN SKRÆDDERSYET LØSNING TIL DIN VIRKSOMHED.

Kontakt Torben på 27 27 97 70 eller tkh@advice.dk Se et udpluk af vores e-magasiner på www.MinByAalborg.dk eller www.advice.dk minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009


60

– sjove oplevelser den næste måned

xxx

januar

januar

januar

januar

Tors. 7. jan.

Lør. 16. jan.

Søn. 24. jan.

Fre. 29. jan.

Sct. Mariæ Skole

En lille sonate

Hva’ er det?

Premiere: Folk og røvere

Huset, 14.00 Fri entré

Jako-Bole Teatret, 13.00 Entré: kr. 30 barn, kr. 70 voksen

Jako-Bole Teatret, 10.00 og 11.30 Entré: kr. 30 barn, kr. 70 voksen

I Kardemommeby

Søn. 17. jan.

Ons. 27. jan.

Planet 51

En lille sonate

Premiere: Folk og røvere

www.kino.dk

Jako-Bole Teatret, 11.00 og 13.00 Entré: kr. 30 barn, kr. 70 voksen

i Kardemommeby

Folk og røvere

Aalborg Teater, 19.30 Entré: kr. 90-250

I Kardemommeby

Fernisering i Husets ­galleri: Børnegrotten

Aalborg Teater, 19.30 Entré: kr. 90-250

Lør. 30. jan.

Biografpremiere:

Lør. 9. jan.

Tors. 21. jan.

Tors. 28. jan.

Aalborg Teater, 16.00 Entré: kr. 90-250

Kamelen kom til sidst

Jako-Bole Teatret, 11.00 og 13.00 Entré: kr. 30 barn, kr. 70 voksen

Søn. 10. jan.

Biografpremiere: Det regner

Premiere: Folk og røvere

med frikadeller

i Kardemommeby

www.kino.dk

Aalborg Teater, 19.30 Entré: kr. 90-250

Lør. 23. jan. Kamelen kom til sidst

Foto: jonna fuglsang kjeldsen

Jako-Bole Teatret, 11.00 Entré: kr. 30 barn, kr. 70 voksen

Hva’ er det?

Jako-Bole Teatret, 10.00 og 11.30 Entré: kr. 30 barn, kr. 70 voksen

Folk og røvere i Kardemommeby Kamelen kom til sidst

En lille sonate En italiensk ladvogn, en jæger, en rigtig levende høne, en forkølet kartoffel og et snusket orkester forenes på fortryllende vis i historien om den lille Rødhætte. Det er humor og vildskab og en dyb alvor, for det er også historien om et barn, der får pålagt et alt for stort ansvar. Stykket er en forrygende sjov version af en gammel klassiker. En lille sonate kommer til JakoBole Teatret den 16. og 17. januar efter at have turneret i Canada, Finland, Japan, Østrig og Australien.

Hva’ er det? En pige begiver sig ud på en rejse til en dejlig have fuld af duftende blomster og uventede oplevelser. Alt er nyt og spændende, og pigen spørger undrende „Hva’ det?“. Verden omkring hende bliver levende, og sang og musik bobler frem. Tag med på en sansemættet opdagelsesrejse i et farverigt eventyrland med sang og musik af Dorthe Eggertsen. Hva’ er det? spiller på Jako-Bole Teatret den 23. og 24. januar.

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

Da gud var færdig med at skabe jorden, menneskene, dyrene og alle planterne, havde han fået hovedpine. Han havde arbejdet i seks dage uden at drikke, spise eller sove. Han havde arbejdet hele ugen. Lige før den syvende dag opdagede han en lille bunke rester i hjørnet af den store lagerhal. Han var endnu ikke færdig. Der manglede noget. Han skabte ikke noget mesterværk. „Du skal hedde kamel“, sagde han. Forestillingen er skabt frit efter Jesper Wung-Sung´s herlige børnebog: Kamelen kom til sidst og indeholder musik og animerede figurer. Den spiller på Jako-Bole Teatret den 9. og 10. januar.

Kardemomme er en ganske lille by, og den ligger så langt borte, at næsten ingen ved, at den eksisterer. Solen skinner næsten altid, og menneskene er lykkelige. De eneste, som forstyrrer nattesøvnen, er røverne Kasper, Jesper og Jonathan, som har en løve. Med sine farverige karakterer og fantasifulde sange har Folk og røvere i Kardemommeby i generationer været elsket af hele Skandinaviens befolkning. Her er der ingen, der kun er helte, og ingen er kun skurke. Historien handler om tolerance, retfærdighed og medmenneskelighed, og man får både sympati med dovne røvere og sure tanter i Egners univers. Folk og røvere i Kardemommeby har premiere den 27. januar på Aalborg Teater.


vi har Brug for din støtte – få syge Børn til at smile!

Hjælp os i Hele Danmark eller på Dit lokale sygeHus Bliv virksomhedssponsor for kr. 1.000 – eller Bliv privat støttemedlem fra kr. 100

klik ind på www.klovnen.info eller på www.danskehospitalsklovne.dk


62

mit aalborg

Prestize tager hver gang den aalborgensiske puls på et af byens kendte ansigter. – Hvad er deres favoritter og aversioner i Aalborg?

Ernst Trillingsgaard Som administrerende direktør for en af Aalborgs absolut største kulturinstitutioner Aalborg Kongres & Kultur Center er Ernst Trillingsgaard manden, der har sat Aalborg på det kulturelle Danmarkskort. I 2000 blev han da også hædret med Det Obelske Familiefonds Særlige Hæderspris for sin betydning for dansk kulturliv. Selvom han nærmer sig 70 år, er han stadig idémager, oplevelsesarrangør og købmand til fingerspidserne. Og der går nok mange år endnu, før han slipper kulturlivet i sit elskede Aalborg. tekst maja thordahl Kræmmergård  ·  foto Viggo kragmann

Hvad er din yndlingscafé? Jeg er vild med Café Stygge. God mad og hyggelige omgivelser.

Hvilken restaurant inviterer du din hustru ud på?

Hvis du har en time til overs, hvordan vil du så bruge den i Aalborg? Så ville jeg tage en tur i Aalborg Zoo. Jeg bliver aldrig træt af at gå derude og beundre alle de spændende dyr.

Jeg kan rigtig godt lide at tage min kone med på Restaurant Papegøjehaven. Det er mad i absolut topklasse.

Hvilke steder ville du vise dine gæster, hvis du fik besøg fra udlandet?

Hvad er den bedste filmoplevelse, du har haft i Aalborg?

Jeg ville tage dem med en tur i Tivoli Karolinelund og derefter på Duus Vinkjælder – fantastisk mad og drikke i autentiske omgivelser.

Jeg var meget fascineret af Der Untergang. Det er en af den slags film, der bliver siddende, længe efter man har forladt biografmørket.

Hvad er dit yndlingsmusiksted i Aalborg? Det er naturligvis AKKC. Jeg har jo været heldig at se nogle fantastiske forestillinger i kraft af mit job, og der findes bare ikke bedre steder at opleve en koncert.

Hvad har været din bedste kulturelle oplevelse i Aalborg i år? Det var helt klart La Scalas besøg. Når man får lov at opleve opera og ballet fra verdenseliten, kan man ikke undgå at få benene slået væk under sig.

Hvordan ser din drømmeweekend ud i Aalborg? En kulturpakke alt inklusiv sammen med min hustru – med middag, forestilling og overnatning. Ren luksus i verdens dejligste by.

Hvad mangler du i Aalborg? Jeg mangler nok nogle flere p-pladser. Der er mange, der besøger vores by, og de skal jo have et sted at parkere. Inklusiv mig selv.

Hvad er din yndlingsbygning i Aalborg? Jeg er helt vild med Jens Bangs Stenhus.

Hvad er den værste bygning i Aalborg? Hvilken kulturel oplevelse kunne du godt tænke dig at opleve i Aalborg i den nærmeste fremtid?

„Skattevæsnet“. Den er bare trist og grim.

Dansk Melodi Grand Prix kommer jo til Aalborg i februar, og det vil jeg rigtig gerne opleve.

Aalborgs allerstørste charme er byens befolkning. Jeg elsker aalborgensernes ligetil facon.

Hvad er dit yndlingssted i Aalborg?

Hvad er det værste ved Aalborg?

Jeg elsker at hygge mig på restauranten Kystens Perle, mens jeg ser ud over Limfjorden.

Jeg synes, at der er alt for få grønne områder, hvor man kan gå tur, boltre sig eller bare slappe af med dem, man holder af.

Hvor går du hen for at slappe af?

Hvis du var borgmester for en dag, hvad ville du så lave om?

Jeg går en tur langs Limfjorden – den er så beroligende og harmonisk at se ud over, mens man mærker den friske luft i næseborene. Alle gener forsvinder som dug for solen.

minbyaalborg.dk · onsdag den 30. december 2009

Hvad er det bedste ved Aalborg?

Jeg ville gøre alt for, at vi i Aalborg lever op til sloganet „ren by – grøn by“. 


A A lBorg Kongr es & Kult ur Cent er Pr 忙sent er er Eneste koncert i Danmark

Katherine Jenkins

Torsdag 7. oktober 2010 kl. 19.30 i Aalborghallen

med Aalborg symfoniorkester

Dirigent: Anthony Inglis

Billetpriser: VIP: 800,- A: 670,B: 545,- C: 420,- D: 320,-

Billet: billetnet.dk / 7015 6565路 akkc.dk / 9935 5566


UDSALGET ER IGANG

Kig ind hos dit Sony Center

KUN 11.111,Spar 1.888,-

KDL-40ZX1 • 40” Full HD TV med BRAVIA Engine 2 • Verdens tyndeste fladskærm • EDGE-LED teknologi • DVB-T/C tuner og MPEG4 dekoder • 100 Hz Motionflow • Uden højttalere. Anlæg kan tilsluttes

FØR 12.999,- SPAR 1.888,-

Kun 9.9 mm tykt

KUN 2.999,-

KUN 3.499,-

KUN 7.777,-

KUN 1.299,-

Spar 1.000,-

Spar 500,-

Spar 722,-

Spar 500,-

STR-DH800

VAIO VPC-W12S1E

VAIO VGN-FW51JF

BDP-S360

• 7.1 surroundreceiver på 7x100 watt • Forberedt for trådløse baghøjttalere • 4 HDMI indgange og 1 udgang • FM radio med 30 stationer

• Netbook, vejer kun 1,19 kg • 1,66 GHz Intel Atom N280 processor • 10,1” skærm med 1366X768 opløsning • 1 GB ram og 250 GB harddisk

• 16,4” X-black Full HD skærm • 2,13 GHz Intel Centrino 2 processor • 4 GB ram, 500 GB harddisk, Bluray afspiller og ATI HD4670 grafikkort

• Flot Bluray-afspiller • Dolby TrueHD og DTS-HD master audio dekodning • HDMI udgang m.1080p opskalering

FØR 3.999,- SPAR 1.000,-

FØR 3.999,- SPAR 500,-

FØR 8.499,- SPAR 722,-

FØR 1.799,- SPAR 500,-

KUN 5.999,-

KUN 7.999,-

Spar 2.000,-

Spar 1.000,-

KUN 9.999,-

Elegant ramme i træ

KUN 899,Spar 400,-

CHOK PRIS!

KDL-37W5500

KDL-40E5510

KDL-46EX1B

• 37” Full HD TV med BRAVIA Engine 3 • DVB-T/C tuner og MPEG4 dekoder • 50.000:1 i dynamisk kontrast • 100Hz Motionflow

DSC-W210

• 40” Full HD TV med BRAVIA Engine 3 • DVB-T/C tuner samt MPEG4 dekoder • 100.000:1 i dynamisk kontrast • 100 Hz Motionflow

• 46” Full HD TV med Bravia Engine 2 • Elegant billedramme-design • DVB-T/C tuner og MPEG4 dekoder • Inkl. BRAVIA 1080 trådløs media-receiver

• 12.1 megapixel digital-kamera • 4 x optisk zoom • 30 mm vidvinkel • 2,7” Clear Photo LCD skærm

FØR 7.999,- SPAR 2.000,-

FØR 8.999,- SPAR 1.000,-

CHOKPRIS 9.999,-

FØR 1.299,- SPAR 400,-

www.sonycenter.dk

Sony Center Aalborg Shoppen, Vandmanden 5 9200 Aalborg, tlf. 98171111

Priser gælder så længe lager haves eller til 10/1-10. Der tages forbehold for trykfejl

PRESTIZE Nr. 19 (2009)  

SE KULTURNYHEDER FRA WWW.MINBYAALBORG.DK PÅ BYENS CSPOT-SKÆRME VIND PRÆMIER BYENS BEDSTE SIDER UDGIVET AF APPETIZE UDKOMMER HVER 2. ONSDAG...

PRESTIZE Nr. 19 (2009)  

SE KULTURNYHEDER FRA WWW.MINBYAALBORG.DK PÅ BYENS CSPOT-SKÆRME VIND PRÆMIER BYENS BEDSTE SIDER UDGIVET AF APPETIZE UDKOMMER HVER 2. ONSDAG...

Advertisement