Page 1

P REST I z E n o# 2 · 2. å rg a n g · M i n b y A a l b o rg.d k · 28. j a n ua r 2009

B y e n s b e d s t e s i d e r · u d g i v e t a f A P P ETI Z E

global gastronomi småretter fra tv-kokken

jako-bole fylder 30 år

modig og hudløs satsning

appetize awards 2008

årets nordj y de M IN B Y AAL B ORG . d k · N æ s t e n u mm e r : a pp e t i z e d e n 1 1 . f e b r u a r 2 0 0 9

v i n d p r æ m i e r f o r k r . 2 5 0 . 0 0 0 på w w w. m i n b y a a l b o r g . d k


Klassiske dage i weekenden 10-16.00

Det er nu mere end 25 år siden, Carsten Michelsen designede FORM1 for Multiform. Det fejrer vi med et Gaggenau-Guldkort til en værdi af 15.000 dkk. Kom ind og hør betingelserne.

MULTIFORM AALBORG v/ Aalborg Køkken Forum Stenbukken 18 9200 Aalborg SV (City Syd) t: +45 9810 1797 www.multiform.dk

Stenbukken 18

9200 Aalborg SV (City Syd) t: +45 98 10 17 97

www.aalborgkokkenforum.dk


meld Ja vi KaN dig Nu - lave aalborgs bedste NyHedsportal!

- Hvis du vil vide alt om aalborg!

det er tid til forandring, og derfor lancerer vi nu

Klik ind på

www.minbyaalborg.dk

www.minbyaalborg.dk

Her får du gratis information om Aalborg. Vi starter med kultur og livsstil. Om kort tid kommer de daglige nyheder - og endnu flere spændende sektioner er på vej.

Meld dig til vores nyhedsbrev allerede i dag. Du vil få et nyhedsbrev hver torsdag. Snart kan du få det præcis, når du ønsker det - dagligt, ugentligt eller når du ønsker at være 100% opdateret.

FaKtum

Det er en kendsgerning, at de gamle medier har spillet fallit. Kun 10% af de private hjem får i dag den lokale avis - 90% af Aalborgs 200.000 borgere får derfor næsten ingen information om byen. Det samme gør sig gældende for de 200.000 personer uden for kommunegrænserne. Det vil vi lave om på med MinByAalborg.dk

viNd

Vores annoncører har allerede nu sat præmier for kr. 250.000 på højkant. Derfor trækker vi hver uge lod om gourmet middage, kulturoplevelser og andre stærke livsstilsprodukter - og vi er lovet en fantastisk flot hovedgevinst, som vi ser frem til at fortælle dig alt om, når du har tilmeldt dig på MinByAalborg.dk


6

Nyd en Eilersen

indhold

Indhold KULTUR 24 28

Kulturkalender Kultur for store og små

LIVSSTIL 8 12 30

Shopping – de nyeste trends fra byens butikker APPETIZE Awards: De vandt Mit Aalborg: Michael Mansdotter

TÆT PÅ 14 16 20

Design: Mette Vivelsted – Sødme tilsat provokation Design: Anne Rolsted – Naturligt krukkeri Når jeg forsvinder under mig: forsmag på Jako-Bole Teatrets 30 års jubilæumsforestilling

GASTRONOMI 18

Opskriften: Global gastronomi – små retter kreeret af tv-kokken Anne Hjernøe

ja! – ja til forandring

Det er tid til forandring på nyhedssiden i Aalborg. Efter 258 års enevælde har adgangen til de lokale nyheder nået sit absolutte lavpunkt. Maks ét ud af ti aalborgensiske hjem får i dag byens egne nyheder dagligt. Det vil sige, at ni hjem ud af ti slet ikke får de informationer – dét skal gøres noget ved.

Model Odense · Design Jens Juul Eilersen · Sofa med chaiselong 240 x 86/145 cm · Læder Touareg 17

Jamen, man kan da bare købe en avis!

Ja, men det er faktisk kun pensionister og de ældre, der gør det. Mindre end 10.000 lokale aviser bliver solgt eller givet væk om dagen til såvel private hjem som virksomheder i kommunen. Med cirka tre læsere per avis er realiteten, at 170.000 personer ikke får adgang til de lokale nyheder. Det gør Aalborg til én af de svageste storbyer i Danmark på den lokale nyhedsside!

Alt dét gør vi noget ved nu!

Vores mission er nemlig at skabe en ny nyhedsportal om Aalborg. En portal, hvor du kan blive opdateret på, hvad der sker i byen. Der må ikke være monopol på nyheder. Det skaber ensidighed og frem for alt ligegyldighed. Derfor har vi arbejdet på højtryk for at skabe MinByAalborg.dk, der i første omgang har som mission at oplyse alle i Aalborg om, hvad der sker i byen. Nu er vi parate til at lancere portalen for alle. Det er nyheder fra os til alle jer. Du kan melde dig til nyhedsbrevet, der hver uge opdaterer dig på den aalborgensiske vinkel. Tjek minbyaalborg.dk. Vi vil gøre det bedre, end du er vant til. Og vi tror på, at vi kan! Har du idéer, råd, ris eller ros, så skriv til mig på ab@advice.dk. Anders Bruun Ansvarshavende udgiver

Model Tub · Design Jens Juul Eilersen · Sofa 240 x 94 cm · Stof Cotton 30

PRESTIZE – Byens bedste sider. Udgivet af Advice A/S, Aalborg. Ansvarshavende udgiver: Anders Bruun Redaktion og produktion: Advice A/S │Telefon 70 20 77 77 │ Fax 98 13 46 98 E-mail │ prestize@advice.dk │ Annonceafdeling 70 20 77 77 │ oplag: 20.500 │ Distribution: postdanmark │ Prepress og tryk: Color Print │ Forsidefoto: nicolai lorenzen PRESTIZE tager forbehold for trykfejl, ændringer af tidspunkter, priser og aflysning af begivenheder, der er beskrevet i bladet. PRESTIZE tager ligeledes forbehold for fejl og rettigheder til tekster fra eksterne skribenter og tekster indsendt uopfordret til redaktionen. Artikler, billeder og annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse.

min by aalborg.dk · onsdag den 28. januar 2008

Danmarksgade 25 · 9000 Aalborg · Tlf. 98 16 41 44 · www.brdr-sorensen.com · info@brdr-sorensen.com


8

S HO P P IN G

forår i luften

Lene Bjerre Design lancerer som noget helt nyt Fragrance Collection. En serie med blandt andet roomspray, duftposer og sæber, der med dufte såsom Rose og Magnolia bringer foråret ind i dit hjem. Forhandles blandt andet hos Salling.

dressed for succes

Foråret springer ud sammen med årets brudepar. Er du en af de heldige brudgomme, kan du blive klædt på til dagen i et Wilvorst bryllupssæt til kr. 2999,- Kig forbi Mr. Walther på Nytorv.

www.millefinejewellery.dk

lækre puder

100% silke - 110% smukke! Sådan er de super lækre puder fra Nice To Have. Puderne er dekoreret med fine blockprintede mønstre. De fås i mange forskellige farvekombinationer og størrelser. Priser fra kr. 249-399. (Priserne er inkl. fyld). Forhandles hos Nice To Have i Gravensgade.

Eventyrlig ferie

Vandland & Feriecenter Øster Hurup ... en eventyrlig oplevelse for hele familien GRATIS ADGANG TIL SUBTROPISK VANDLAND

nova-tern til små fødder

Burberry, som mest er kendt for de klassiske nova-tern fra 1923, kan igen købes i Aalborg til børn. Der er superfine styles for feinschmekkere. Alt fra sko og badebukser til konfimandskjorter og poloer børn i Aalborg kan både bliver seje og fine. Fås kun hos Olgas Oldebørn i Mølleå 3.

Oblique stabelringe

Dr. yes

Stolen Dr. Yes er designet af Philippe Starck og Eugeni Quitllet. Materialet er prolypropylen. Mens ydersiden er af højglans, er indersiden mat, hvilket giver et meget elegant udtryk og samtidig en meget høj slidstyrke. Den kan stables og kan desuden stå både ude og inde. Den får premiere i februar 2009 i farverne brun, orange, hvid, gul, grå, sort og rød. Forhandles hos Høgh Interiør. Vejl. pris kr. 880.

MILLé-RINGE

Klitgaard er netop blevet forhandler af de flotte Millé-ringe. Ringene fås i mange faconer med forskellige typer af diamanter og i alle typer guld. De kan sættes sammen på kryds og tværs, og det er kun fantasien, som sætter grænser. Ringene kan være enkle eller sofistikerede i udseendet men bag alle ringe ligger der det fineste guldsmedearbejde. Priserne er fra kr. 5000,-

BOOK din vinterferie nu på 98 58 83 00 eller på vandland@mail.dk:

kr. 418,- 4 dage fra pr. person (v/ 6 pers.)

4 dage for 6 pers. for kun kr. 2.508,- (kr. 418,- pr. pers.) 7 dage for 6 pers. for kun kr. 4.468,- (kr. 744,- pr. pers.) Overnat i skønne kystlejligheder på stranden, incl. slutrengøring og fri adgang til suptropisk vandland. I vores subtropiske vandland kan I bl.a. bruge den 50 m lange rutschebane, nyde den varme sauna eller nyd den store spa med flot havudsigt.

Havblik 4 · Øster Hurup · 9560 Hadsund · www.oster-hurup.dk · E-mail: vandland@mail.dk


10

S HO P P IN G

lækker nyhed

Eyes er en ny polstret spisebordsstol med en fantastisk god siddekomfort. Farvemæssigt kan stolen kombineres i et utal af farver. Prøv stolen på messen Wining & Dining 2009 i Aalborg Kongres & Kultur Center i uge 8. Forhandles hos Vodskov Bolighus & Ulf Bolighus.

UDSALG • UDSALG woMENS wEAR MENS wEAR

Trendy Clips

Nu kan du få en helt særlig skulpturel og sjov magasinholder til din stue. Holderen har modtaget designprisen i 2007. Clipsen er bøjet i 16 mm rustfri stål, foden er lavet af sort lakeret mdf. Prisen er kr. 1.995. Fås hos Il Gusto, Nørregade 14.

lys i mørket

Se lysets bevægelse i flammen og nyd livet udendørs med Lene Bjerre Designs smukke olielamper, hurricanes og sølvfakler fra Alicante Collection. Perfekte til terrassen såvel som gårdhaven. En oplevelse af en verden fyldt med liv og glæde. Forhandles blandt andet hos Imerco.

duften der ikke dufter

Escentric Molecules har skabt en innovativ ”duft-aura”, som indeholder ét enkelt molekylært stof, ”Iso E Super”. Iso E Super udvikler sig kun i kontakten med den varme hud. Den findes i to varianter blandt andet Molecule 01. Du mærker en antydning af behagelig og fløjlsbløde trænoter, som forsvinder for derefter at dukke op igen og igen i op til ti timer. Køb den hos TreeHouse i Nørregade.

støt afrika

AL V K S T L

ÆK – PÅ BEGGE ETA

÷40% A

FRATR

GER

ÆKKES VED KASSEN

I samarbejde med ambassadør og skuespiller Sonja Richter støtter PANDORA Danmarks Indsamlingens arbejde for fattige familier i Afrika ved at donere overskuddet fra salget af det nye charm Familiebåndet. Armbåndet fås i sterlingsølv med rød emalje og 14 kt. guld. Charmet leveres på en bomuldssnor. Vejl. pris kr. 200 (sterlingsølv) – hvoraf 110 går til indsamlingen. Forhandles hos Henrik Ørsnes på Boulevarden.

funktionel fleksibilitet

TURN180-serien består af spise-, arbejds- og sofaborde, som har det tilfælles, at bordpladen kan vendes og dermed skifte farve. På den måde kan man kombinere og variere forskellige udtryk alt efter humør og stil, og det er netop denne fleksibilitet, der er grundtanken bag TURN180. Forhandles hos Ulf- og Vodskov Bolighus.

SLoTSGADE 2 9000 AALBoRG Tlf. 98 13 22 55


12

13

app e t i z e a d w a r d s

APPETIZE AWARDS 2008 OG VINDERNE ER… SÅ FALDT DOMMEN! VINDERNE AF ÅRETS APPETIZE AWARDS ER FUNDET. MANGE LÆSERE HAR GIVET BUD PÅ, HVILKE PERSONLIG HEDER OG HVILKE BEGIVENHEDER DER VAR DERES FAVORITTER I 2008. UDFRA DISSE NOMINERINGER HAR ET DOMMERPANEL VALGT SEJRHERRERNE, OG HER FÅR DU ET RIDS OVER DE TI PRISER, DERES VINDERE OG BEDRIFTERNE, DER FØRTE DEM TIL SEJR. TEKST: REDAKTIONEN  FOTO: PRESSE, PRIVAT, NICOLAI LORENZEN

ÅRETS TALENT

Hvem Christian Skjødt Hvad Musiker Begrundelse Sig Junkyard Productions, sig Moskus, sig Jazzklub Limbo, sig… Den musikstuderende Christian Skjødt er indbegrebet af den aalborgensiske musiske scene, og udover selv at spille og producere musik har han med sit eget pladeselskab, Tonometer, også påtaget sig opgaven at hjælpe andre upcoming-kunstnere. Engagementet, evnerne og modet til at satse overbeviste dommerne, da det endelige valg stod mellem Christian Skjødt og håndboldspiller Lærke Møller fra Aalborg DH.

ÅRETS HELT

Hvem Allan Kuhn, forhenværende cheftræner for AaB Begrundelse Som assistenttræner var Allan Kuhn med til at vinde guldet hjem til Aalborg, og da det så allermest sort ud i efteråret med håbløse resultater på stribe, reddede han AaB’s ære og Lynge Jakobsens r...

ÅRETS POLITIKER

Hvem Rasmus Prehn, Socialdemokraterne Begrundelse Rasmus Prehn blev valgt til byrådet i Aalborg i 2001, og fire år senere kom han i Folketinget. I 2007 blev han kommunalordfører, og han har på denne post markeret sig flittigt i landsdækkende medier.

ÅRETS SHOW

Hvad Anders Matthesen… vender tilbage Hvor Aalborg Kongres & Kultur Center Begrundelse Anders Matthesen kom, så og – ja, kort sagt sejrede. Med seks udsolgte shows i Aalborg lagde han nordjyderne ned – af grin. Anden er ”blevet voksen” og er vendt tilbage til roden af dét, han kan: stand-up i upoleret form. Dét klæder ham, og det klædte Aalborg og Aalborghallen, da han i december snakkede sig til prisen for Årets Show.

ÅRETS NORDJYDE

Hvem Henrik Kristiansen Hvad I sommeren 2008 besteg Henrik Kristiansen verdens syv højeste bjergtinder – kaldet Seven Summits – på den hurtigste tid nogensinde. Begrundelse At bestige de syv højeste bjerge i verden er i sig selv en bedrift, men når man ydermere gør det og slår 20 dage af den eksisterende verdensrekord, så har man for alvor sat Aalborg på verdenskortet. Derfor er det et enigt dommerpanel, der giver forretningsmand og bjergbestiger Henrik Kristiansen titlen som Årets Nordjyde. Stor respekt for hans bedrift, som du kan læse mere om i APPETIZE senere i år.

min by aalborg.dk · onsdag den 28. januar 2008

ÅRETS ILDSJÆL

Hvem 150 ingeniørstuderende på AAU Hvad I perioden 2004-2007 har gruppen arbejdet med udviklingen af satellitten AAUSAT-II. Begrundelse I 2008 skete det endeligt – den lille satellit, AAUSAT-II rejste mod rummet mandag 28. april 2008 klokken 5.53 fra Satish Dhawan Space Centre, nord for byen Chennai. Satelit-projektet har givet genlyd, og selv om den ihærdige ingeniørgruppe var i hård kamp med leder af Aalborg Politis Ungdomsgruppe, Allan Jacobsen, er det ord som ”iderigdom”, ”gå-på-mod” og ”ihærdighed”, der gør, at de studerende løber med titlen Årets Ildsjæl i Nordjylland.

ÅRETS BEGIVENHED

Hvad Stevie Wonder-koncert Hvor Gigantium Begrundelse Kulturparnasset, kendte og musikelskere fra hele Danmark var i Aalborg den september-aften, da en af musikkens største verdensstjerner og inspirationskilder kom til byen. Det var nærværende, varmt – og stort. Stort, at Wonder valgte Aalborg, og stort at han forvandlede Gigantium til et rum, der osede af livsglæde.

ÅRETS BUTIK

Hvad Penny Lane, Boulevarden Begrundelse Penny Lane er med sit udsøgte udvalgt i brød, vin og delikatesser med til at værne om kvaliteten på madvarer. Stemningen i cafeen er hyggelig, og hos Penny Lane er nordjyderne altid sikret ”lidt lækkert” til maden – enten derhjemme eller i cafeen. Blandt de nominerede var der skarp konkurrence mellem Penny Lane og Kaleidoskop i Møllegade.

ÅRETS LYSESLUKKER

Hvem Statens Kunstråd Begrundelse Selv om Sterling viste sig at være en stærk kandidat til titlen som Årets Lyseslukker, falder valget alligevel på Statens Kunstråd, der fratog Skråen titlen som Regionalt Spillested. Med titlen forduftede et tilskud i millionklassen også for én af Aalborgs kulturelle højborge – og dét kastede usikkerhedens skær over Nordkraft-projektet. Men heldigvis er Skråen ikke sådan at slå ud, og det bliver spændende at følge spillestedet svare igen, når det i år flytter ind i Nordkraft og skruer op for lyden.

ÅRETS BRØLER

Aalborg Havn

Hvad Salg af Aalborg Havn Hvem Aalborg Byråd Begrundelse Aalborg Kommune solgte havnen til Enggaard for en slik. Uanset hvordan landet ligger - om det var korrekt, forkert - juridisk, moralsk eller formalistisk - så var det en duuuum sag. Heldigvis er det kun penge - måske mange penge - men ansvaret tilfalder byrådet. Når man tænker på, hvor meget energi og spalteplads, man ofrer på mikro-mærkesager, må man forvente, at de samme folkevalgte holder tungen lige i munden, når det er de store tal og vores alle sammens værdier, der er på spil. Dommerkomitéen var enig, men læserne havde også hygiejnefadæsen på Burger King som en af favoritterne.

TIL SALG - for en slik...


14

kvik.dk

design

Sødme tilsat pr vokation Guldsmed Mette Vivelsteds smykker tager udgangspunkt i gamle ting, men én ting er sikkert: Der skal ikke gå for meget mormor i produktionen. hun har blandt andet vundet prisen for Bedste Design 2008 på kunsthåndværkermarkedet DOK#1. Tekst Anne J. Thomsen · foto Presse og Frederikke Brosturp Egentlig har det vist altid ligget i kortene, at Mette Vivelsted skulle være noget ”håndværks-agtigt”. Både morfar og farfar var skræddermestre, og med en mor, der var keramiker, er det på en måde ikke underligt, at Mette Vivelsted i dag kan skrive ”guldsmed” på visitkortet. Siden 1996 har hun knoklet for at udvikle et design og udtryk, som skiller sig ud og som emmer af dét, der er Mette Vivelsted; nemlig sødme tilsat provokation.

så meget frem hos dommerne på kunsthåndværkermarkedet DOK#1 sidste efterår, at de tildelte hende prisen for Bedste Design 2008. - Jeg har altid været meget opmærksom på, at mine smykker ikke er sådan et ”barokhelvede”. Der er så mange smykker på markedet, som bare er reproduktioner af gamle smykker. Sådan er mine ikke, og sådan må de aldrig blive. Mette Vivelsted og Anne Rolsted præsenterer begge deres produkter i Utzon Center fra 2. februar og seks uger frem. »

Affektionsværdi på ny

Mette Vivelsted skaber alle sine smykker selv ud fra forskellige temaer. De seneste år har hun særligt taget fat i temaet ”affektionsværdi”. - Jeg synes, det er spændende med de gamle ting i skabene – hvorfor har vi dem? Hvorfor er de inde i skabene, og hvorfor bliver de ikke smidt væk? For eksempel gammelt, kongeligt porcelæn – det, synes jeg, er skønt. Men kun hvis det bliver taget frem og tilføjet noget nyt. Der må ikke gå for meget mormor i den, forklarer Mette Vivelsted. Og dét er netop, hvad hun gør. Tilfører mormor noget nyt. Uskyldige perle-øreringe, klassiske sølvgafler og andre af mormors gemmer tager Mette Vivelsted fat i og drejer en omgang. - Når man ser mine perleøreringe på afstand, tror man, det er klassiske perleøreringe. Men når man så kommer tæt på og ser de små øre, jeg har sat på, så de fremstår som små hoveder, så griner de fleste. Med humor kan jeg hive temaer ned og gøre dem mere spiselige. Og ja, overraske og provokere lidt.

Ikke et barokhelvede

Inspirationen til Mette Vivelsteds designs kommer fra hele verdenen. Det var i Japan, grundlaget for hendes helt eget univers blev skabt. - Jeg var en gang i Japan, og det var så ubegribeligt mærkeligt. Og det var derfra, inspirationen til mine kawaii-smykker opstod. ”Nuttethed” er essensen af det japanske begreb ”kawaii”. Alt er nuttet, og sådan er det også med Mette Vivelsteds serie af kawaii-smykker – eksempelvis sølvskeerne, som hun har givet øjne. Netop kawaiismykkerne var noget af dét, der fik smilet

min by aalborg.dk · onsdag den 28. januar 2008

24.199,fakta Født i 1967 i Århus Udlært guldsmed i Holland i 1993. Tog herefter designuddannelsen på Institut for Ædelmetal i København. Samme år etablerede hun værkstedsbutik i Skolegade i Århus.

Vejl. udsalgspris er for skabe, sokkel og greb og ekskl. hvidevarer og belysning. Bordpladen koster yderligere 7.152,ekskl. vask og armatur.

I det flotte Antracit køkken, med antracitfarvede låger og kanter i alu-look, er der plads til store kulinariske udfoldelser, uden at vi har frådset med prisen. På den måde bliver der nemlig også penge tilovers til at fylde skuffer og skabe med alt det gode.

Priser: Håndfuglen – bedste unika 2008, Foreningen Danske Kunsthåndværkere. Bedste håndværk 2008, DOK#1. Smukkeste bod, Kunsthåndværkermarked ved Vor Frue plads, København, 2006. Se mere på mettevivelsted.dk

alle har råd til et fedt køkken CITY SYD, Stenbukken 4, Aalborg SV, tlf. 70 21 29 01


16

design

naturligt krukkeri

udsalg

For keramiker Anne Rolsted endte en invitation til kunsthåndværker-markedet DOK#1 helt uventet med prisen for Bedste Håndværk. Dommerne faldt for hendes flair for det naturlige. Tekst: Finngerd Nordberg Jensen · Foto: Presse og Frederikke Brosturp - Jeg blev meget forbavset, for jeg vidste faktisk ikke, at der også var en konkurrence, siger Anne Rolsted. På kunsthåndværkermarkedet DOK#1, der sidste efterår havde premiere på Toldbod Plads, løb hun med prisen for bedste håndværk. Hendes smukt formede og utraditionelle lerkrukker, brændt efter den gamle asiatiske rakubrændingsteknik, imponerede dommerne så meget, at hun snuppede prisen foran 47 andre medudstillere. Med æren fulgte retten til at præsentere krukkerne på Utzon Center, og fra 2. februar og seks uger frem kan prisvinderens kreationer opleves netop her.

Sten er livet

Sten i forskellige farver, forme og kvalitet. Sten fra strande, fra bjerge og sten med mos på – dét er livet for Anne Rolsted, der gennem en stor del af sit voksenliv har arbejdet og udtrykt sig

kunstnerisk med kombinationen af sten og ler. Anne Rolsteds lerkrukker tager altid sit udspring fra den enkelte sten, der fungerer som låg. - Jeg vil gerne tilføre keramikken et naturelement. Derved får jeg lidt flere strenge at spille på, så det ikke bare er ler, ler, ler, forklarer Anne Rolsted om, hvorfor det blev sten, hun valgte at inkorporere i sit kunstneriske arbejde. - Jeg håber, at jeg kan lave noget originalt, noget man ikke lige ser, fortsætter hun.

Aha-oplevelser

Men selv om kærligheden til sten er stor, er det ikke enhver sten, der finder vej til Anne Rolsteds værksted nær Holbæk. - Det er formen, jeg er ude efter. Stenen skal have en facon, der egner sig til at arbejde videre med i leret, forklarer Anne Rolsted om stenene, der normalt har en størrelse, som kan ligge i en udstrakt hånd. Naturen har altid spillet en stor rolle i Anne Rolsteds liv. Med en far, der arbejdede som skovfoged, tilbragte hun mange timer med at løbe rundt for at – finde et eller andet – i skoven eller på stranden. I dag går natur og erhverv op i en større enhed. Hendes 4000 kvadratmeter store have spiller en central rolle i hendes hverdag og ikke mindst arbejdsliv. Det er her, inspirationen kommer fra, når krukkerne kreeres, og det er også her, hun opbevarer de mange sten, der kommer med hjem fra hele verden. - Når folk bliver rigtig glade og overraskede over at se mine ting og får en aha-oplevelse, så er det lykkes for mig, så har jeg nået det, jeg ville, siger Anne Rolsted.

fakta Født i 1960 i Lundtofte, nord for København Uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i København og Kunsthåndværkerskolen i Kolding i 1983.

-50% Alt s

kal v æ

k

Fratrækkes v/kassen.

Priser: Håndfuglen – bedste unika 2008, Foreningen Danske Kunsthåndværkere. Bedste håndværk 2008, DOK#1. Smukkeste bod, Kunsthåndværkermarked ved Vor Frue plads, København, 2006. Åbningstider:

Se mere på anne-rolsted.dk Nytorv 9 • 9000 Aalborg www.mr.dk • Tlf.: 98 12 44 55

Man - torsdag Fredag Lørdag

9.30 – 17.30 9.30 – 19.00 9.30 – 15.00


18

19

global gastronomi Anne Hjernøe, TV-kokken fra DR2, inspirerer med kogebogen AnneMad danskerne til at spise flere mindre retter til aftensmad i stedet for én stor. PRESTIZE bringer her lidt inspiration til aftensmaden.

tekst Anne Hjernøe

Politikens Forlag, kr. 199,-

Mangosalat med kokos og chili Til 4 personer

1-2 mangoer, skrællede ½ ananas, skrællet lidt sukker (kan udelades) kødet fra ¼ kokosnød, skåret i smalle strimler 1 chili uden kerner, fint hakket saft af ½-1 limefrugt 1 håndfuld koriander, hakket 1 håndfuld mynte, hakket Skær mango og ananas i mundrette terninger. Bland ananas og mango sammen med kokosnøddestrimlerne. Tilsæt chili og pres frisk limesaft hen over hele molevitten. Vend salaten med de friskhakkede krydderurter og lad den trække i en halv times tid før servering.

Tip

Hvis mangoen eller ananassen i denne salat ikke er virkelig moden, så skær den i tern og drys den med lidt sukker og lad den trække i ti minutter.

små sprøde crostini Til 4 personer

hvidt brød koldpresset jomfruolivenolie salt tomat rød peberfrugt gedeost mynte rucola parmaskinke parmesan soltørret tomat frisk basilikum Rist brødet gyldent, smør det med olie og drys med salt. Brødet kan sagtens spises sådan, men det kan også toppes med fyld efter smag, for eksempel: Gnub brødet med et overskåret fed hvidløg og gnub det derefter med en halv tomat. Rist strimlet rød peberfrugt i olie på panden til det er helt mørt, læg det på det ristede brød og top med en god gedeost og frisk mynte. Top det ristede brød med rucola, strimler af parmaskinke, frisk parmesan, en soltørret eller semi-dried tomat og lidt frisk basilikum.

pissaladière

Til 4-6 personer

Dej

Fyld

20 g gær 1½ tsk salt 2 dl vand en slat koldpresset jomfruolivenolie ca. 400 g hvedemel

koldpresset jomfruolivenolie 8 store løg frisk timian frisk rosmarin 1 glas ansjoser i en god olie friskkværnet sort peber

Rør gær, salt og vand ud i en stor skål og tilsæt olie. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen bliver elastisk og ensartet. Dejen kan enten hæve koldt natten over eller lunt i en times tid, inden den skal bruges. Forvarm ovnen til 200º. Ælt dejen igennem og rul den ud så den passer i en bradepande. Læg bagepapir i bradepanden og dejen ovenpå. Bag dejen i ovnen i 5 minutter. Skær løgene i halve og derefter i tynde både. Steg så løg, timian og rosmarin i olien over middel til lav varme på en pande, til løgene er helt bløde og møre. Fordel derefter løgene på dejbunden og ansjoserne ovenpå. Drys med friskkværnet peber og bag pis-saladièren i ovnen i cirka 15-20 minutter.


20

k u lt u r

når jeg forsvinder under mig

Det går ikke stille for sig, når Jako-Bole Teatret fejrer 30-års jubilæum. Der er satset stærkt på teatrets egen forestilling Når jeg forsvinder under mig, som viser børne- og ungdomsteater fra en ny side. En forestilling, der tager fat i den proces, det er at forvandle sig fra barn til voksen. Hudløst, Modigt Og hamrende ærligt. Her får du et kig ind i forestillingen. tekst anne j. thomsen · foto Michael Bo Rasmussen / Baghuset

Det er Jako-Bole Teatrets egen leder, Steen Nørgaard, der har skrevet stykket Når jeg forsvinder under mig. Han er uddannet dramaturg og har skrevet flere stykker til børneteater.

Hvor langt vil du gå i 2009? Hent en gratis skridttæller hos Nykredit og gå dig i bedre form. Samtidig kigger vi på hvordan vi også kan få din økonomi i bedre form. Vidste du at du frit kan vælge rådgiver og vælge rådgivning i dit eget hjem eller på et af vores 49 centre at du kan holde netmøde med Nykredit fra din egen dagligstue via Nykredits Webdesk at Nykredit tilbyder dig en fast rådgiver fra start til slut, når du køber eller sælger bolig Kontakt os allerede i dag, og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

John F. Kennedys Plads 9100 Aalborg privat.aalborg@nykredit.dk


22

k u lt u r

NYHED HOS KLITGAARD

når jeg forsvinder under mig

DUCATI ONE - Swiss made urværker - Reeksfrit sarglas - Vandtæt til 10 bar

Når jeg forsvinder under mig er en ungdomsforestilling, hvor fire skuespillere og tre musikere skaber handlingen. Musikken er skabt af Kirstine Stubbe Teglbjærg – kendt fra bandet Blue Foundation, der i slutningen af 2008 lå nummer 1 på den amerikanske Billboard Top 100. Dén placering fik bandet på grund af et nummer skrevet til filmen Twilight, som har premiere herhjemme 6. februar.

► Kr. 4.995,-

► Kr. 4.995,-

► Kr. 5.950,► Karbonber skive ”… fuck dem, der påstår, vi ikke er gode nok, fuck dem, der vil prøve at drukne os.” (fra stykket Når jeg forsvinder under mig)

Forestillingen spiller i Aalborg 7.-14. februar. Herefter tager den til Teater Camp X Aveny i København, inden den vender hjem og spiller igen 3.-15. marts.

min by aalborg.dk · onsdag den 28. januar 2008

► Kr. 4.995,-

► Kr. 7.450,► Titanium

► Kr. 5.450,-

► Kr. 12.750,► Automatik

DESMO - Swiss made urværker - Reeksfrit sarglas - Vandtæt til 10 bar

► Kr. 4.995,-

► Kr. 5.450,-

► Kr. 6.450,-

► Kr. 8.950,► Titanium


K u l t24u rka l ender

hvad sker der i din b y aa l borg

onsdag 28.1 uge

5

torsdag 29.1 Anthony McCall: Elements for a Retrospective Utzon Center. Entré: kr. 40

Anthony McCall: Elements for a Retrospective Utzon Center. Entré: kr. 40

Utzons Mesterværk: Sydney Operahus Utzon Center. Entré: kr. 60

Utzons Mesterværk: Sydney Operahus Utzon Center. Entré: kr. 60

Utzons Mesterværk: Sydney Operahus Utzon Center. Entré: kr. 60

Gomorra Biffen Art Cinema, kl. 20.10. Entré: kr. 70

Gomorra Biffen Art Cinema, kl. 20.10. Entré: kr. 70

Vinterjazz: The Utter Chaos Quartet & Schackmates Huset, kl. 19.30. Entré: kr. 100

MusiklyrikCafe Huset, kl. 19.30. Fri entré

Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kunsten. Entré: kr. 40

Vinterjazz Huset, kl. 20.00. Entré: kr. 50

længe leve liva

fredag 30.1

Anthony McCall: Elements for a Retrospective Utzon Center. Entré: kr. 40

Aalborg Symfoniorkester Musik fra 1909 Aalborghallen, kl. 19.30. Entré: kr. 95-130

Utzon Center Tel: 76 90 50 00 www.utzoncenter.dk

Uzi & Ari (US) Studenterhuset, kl. 21.00. Entré: kr. 50 (+ evt. gebyr)

find a l t der er værd at vide på minb y aa l borg 25 . dk

Biografpremiere: Milk Hundehotellet Himlen falder Revolutionary Road BioCity

mandag 2.2 uge

6

Salsaundervisning for begyndere, letøvede og øvede. Café Vesterå, kl. 19.30. Entré: 40 Coro Misto Vejgaard Kirke, kl. 19.30. Fri entré

Trekanten Tel: 99 31 76 00 www.trekanten.info

Vinterjazz Huset, kl. 19.30. Entré: kr. 100

tirsdag 3.2 Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kunsten. Entré: kr. 40 Utzons Mesterværk: Sydney Operahus Utzon Center. Entré: kr. 60 Tirsdag aften på KUNSTEN Luksusbuffet + jazz The Mighty Mouse. Kunsten, kl. 18.30. Entré: kr. 250 (inkl. spisning)

søndag 1.2 Anthony McCall: Elements for a Retrospective Utzon Center. Entré: kr. 40

Cimbretyrens nosser Aalborg har på kort tid undergået en massiv forvandling - fra arbejder-/industriby til pulserende studieby.

Utzons Mesterværk: Sydney Operahus Utzon Center. Entré: kr. 60

Utzons Mesterværk: Sydney Operahus Utzon Center. Entré: kr. 60

Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kunsten. Entré: kr. 40

Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kunsten. Entré: kr. 40

I forestillingen går vi under huden på Aalborg og tættere på de mennesker, der lever i byen. Du møder Sømanden, som har sejlet på de syv have og nu er tilbage i Aalborg. Vennerne Eske og Dennis som har kendt hinanden hele livet og nu søger i hver sin retning.

Vinterjazz Huset, kl. 19.30. Entré: kr. 100

Bigband træf Huset, kl. 11.00. Entré: kr. 50

Sebastian trubadurens aften Skråen, kl. 20.00. Entré: kr. 225

Bryllupsmesse. Aalborghallen, kl. 11.00-17.00. Entré: kr. 70

Elephant 9 (N) + Klangsystemet DJ Team (9000) Studenterhuset, kl. 21.00. Entré: kr. 50 (+ evt. gebyr)

Søndagsomvisning: Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kl. 15.00. Entré: kr. 40

Jesper Thilo m Lundbye, Gudnason, Moesgaard, Moesgaard og Vardinghus Skråen, kl. 21.00. Entré: kr. 95

Super Bowl XLIII (US) Studenterhuset, kl. 20.00. Fri entré

karla og katrine min by aalborg.dk · onsdag den 28. januar 2008

Tommy Kenter – Kenters Greatest Europahallen, kl. 20.00. Entré: kr. 250

Theessink, Nalle & Møller Skråen, kl. 20.00. Entré: kr. 165 (+ gebyr)

Utzons Mesterværk: Sydney Operahus Utzon Center. Entré: kr. 60

Giorgos Kontrafouris Trio feat. Tomas Franck Huset, kl. 20.00. Entré: kr. 80-100

AAU’s Big Band + Klangsystemet DJ Team Studenterhuset, kl. 20.00. Entré: kr. 20 (+ evt. gebyr)

Supersuckers (US) + Nashville Pussy (US) + The Return of Columbian Neckties (9000) Studenterhuset, kl. 21.00. Entré: kr. 90

Tag tyren ! e n e n r o h d ve

staurant... s nye spanske re rg bo al A g sø be - og

Nu kun Kr. 9.995 / sæt

Roksan har siden 1985 fremstillet noget af

Spis frokost aña på Casa Esp tapas

Englands mest efterspurgte musiksystemer.

og få 3 frokostefter eget valg FOR KUN

Du møder Sanne og Johnny, som håber at blive genforenet og leve det lykkelige familieliv. Emma og hendes mor Karin, som slås med indre frustrationer, der ikke kommer ud, før det er for sent. En forestilling om udlængsel og hjemlængsel, om kærlighed, smerte og forandring. Cimbretyrens Nosser er skrevet af Kristian Erhardsen i kærlighed til fødebyen Aalborg. Forestillingen er et samarbejde med Aalborg Teater. Den kan opleves på Jomfru Ane Teatret 21. feb. - 21. marts.

Længe Leve Liva Jomfru Ane Teatret, kl. 19.30. Entré: udsolgt

Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kunsten. Entré: kr. 40

CountryCafé Both Kinds. Husets Café, kl. 20.00. Entré: kr. 60

Prisvindende Cd & forstærker

Anthony McCall: Elements for a Retrospective Utzon Center. Entré: kr. 40

Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kunsten. Entré: kr. 40

Anthony McCall: Elements for a Retrospective Utzon Center. Entré: kr. 40

Michael Falch og Poul Krebs Skråen, kl. 20.00. Entré: udsolgt

Havana Rumba Aalborghallen, kl. 20.00. Entré: kr. 230-310

Kulturomtale

torsdag 5.2

OL-guldvinder Eskild Ebbensen Trekanten, kl. 19.30. Entré: kr. 110

FØR Kr. 15.990 / sæt

lørdag 31.1

onsdag 4.2

Frokost-tapas ser

159,-

veres mellem kl.

11.30 og 14.30

HUSK!

VI HAR OGSÅ

Y TAKE AWA fra

Oplev hele programmet hos

Mandag-lørdag kl. 11.30 -18.00

SuN audio.dk Reberbansgade 14 9000 Aalborg tlf: 98 16 94 22

>>

Danmarksgade 96, st. tv. | 9000 Aalborg | Tlf. 98 12 18 00 Mandag-torsdag: Kl. 11.30 - 22.00 | Fredag/lørdag: Kl. 11.30 - 22.30 www.Tapas-CasaEspana.dk


Kul

t26u

rka l ender | hvad sker der i din b y aa l borg xxx

fredag 6.2 uge

6

aalborg symfoniorkester

lørdag 7.2

søndag 8.2

Anthony McCall: Elements for a Retrospective Utzon Center. Entré: kr. 40

Anthony McCall: Elements for a Retrospective Utzon Center. Entré: kr. 40

A Clockwork Orange Sex, vold og Beethoven er noget af det, du kan opleve i forestillingen A Clockwork Orange på Aalborg Teater.

Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kunsten. Entré: kr. 40

Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kunsten. Entré: kr. 40

Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kunsten. Entré: kr. 40

Utzons Mesterværk: Sydney Operahus Utzon Center. Entré: kr. 60

Utzons Mesterværk: Sydney Operahus Utzon Center. Entré: kr. 60

Utzons Mesterværk: Sydney Operahus Utzon Center. Entré: kr. 60

Instruktør og scenograf Rolf Alme lader sig inspirere af Anthony Burgess’ klassiske science fiction-roman A Clockwork Orange og kaster nyt lys over den i en forestilling, hvor kamp opstår, når destruktiv, maskulin kraft sættes i feministisk, politisk korrekt spændetrøje.

Bogcafé: Shalom! Hovedbiblioteket, kl. 16.00. Fri entré

Aalborg Symfoniorkester: Pro Musica på Nordjyllands Kunstmuseum Kunsten, kl. 14.00. Entré: kr. 60

Ole Frimer Trio Huset, kl. 13.00-15.00. Entré: kr. 65

Biografpremiere: Twilight Karla og Katrine Valkyrie Syv Liv BioCity

Høfeber Aalborghallen, kl. 20.00. Entré: kr. 230-310

Længe Leve Liva Jomfru Ane Teatret, kl. 19.30. Entré: udsolgt Six City Stompers Huset (Salen), kl. 20.00. Entré: kr. 120 Little Red Suitcase Huset (Husets Café), kl. 20.00. Entré: kr. 60-80

Soulfunction Skråen, kl. 21.00. Entré: kr. 95

Pete Molinari (UK) + Cody (DK) Studenterhuset, kl. 20.00. Entré: kr. 75 (+ evt. gebyr) Zobra – il Greco Aalborghallen, kl. 20.00. Entré: kr. 270-260

RJD2 (US) + DEN SORTE SKOLE (DK) Studenterhuset, kl. 22.00. Entré: kr. 100

Aalborg Symfoniorkester Tel: 98 13 19 55 www.aalborgsymf.dk

BioCity Tel: 70 13 12 11 www.kino.dk

aalborg symfoniorkester

Kulturomtale:

Anthony McCall: Elements for a Retrospective Utzon Center. Entré: kr. 40

Frihed, lighed og en veltrænet bagdel.

verdens førende blokfløjtevirtuos spiller værker af bl.a. armargos og rachmaninov dirigeret af lan shui. 26. februar

MICHALA PETRI MØD BENT FABRICIUS-BJERRE

marts verdens førende blokfløjtevirtuos spiller 26. værker af bl.a. armargos og rachmaninov dirigeret af lan shui. dansk populærmusiks grand old man præsenterer højdepunkter dirigeret af frans rasmussen. 26. marts 26. februar 2. april dansk populærmusiks grand old man præsenterer højdepunkter dirigeret af frans rasmussen. verdens førende blokfløjtevirtuos spiller værker af coro den og jyske operas kordirigeret og filharmonisk kor bl.a. misto, armargos rachmaninov af lan shui. aalborg. anne margrethe dahl, andrea pellegrini, johnny van hall og per høyer er solister. 2. april

MØD BENT FABRICIUS-BJERRE MICHALA PETRI VERDIS REQUIEM

Med A Clockwork Orange som forlæg stiller vi dette spørgsmål igen, nu med et selv­beskyttende, altdominerende feminint værdisæt som modstand til ordløs og destruktiv maskulinitet.

VERDIS REQUIEM MICHALA PETRI MØD BENT FABRICIUS-BJERRE

uge

7

Salsaundervisning for begyndere, letøvede og øvede. Café Vesterå, kl. 19.30. Entré: 40

tirsdag 10.2 Anthony McCall: Elements for a Retrospectiv Utzon Center. Entré: kr. 40

Anthony McCall: Elements for a Retrospectiv Utzon Center. Entré: kr. 40

Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kunsten. Entré: kr. 40

Tage Andersen En Flirt med Kirsten Kjær Kunsten. Entré: kr. 40

Musikarkæologerne: Sweet Mary Huset, salen kl. 19.30. Entré: kr. 85 JazzJam Husets Café, kl. 20.00. Entré: kr. 45

bryllupsmesse aalborghallen

Aalborg Teater Tel: 96 31 60 10 www.aalborgteater.dk

onsdag 11.2

Wiener Johan Strauss koncertgalla Aalborghallen, kl. 20.00. Entré: 300-580

mere information om koncerter på 26.2.marts april aalborgsymf.dk

MØD BENT FABRICIUS-BJERRE VERDIS REQUIEM

Læs mere om MBT på www.mbt-aalborg.dk Skipper Clements Gade 3 9000 Aalborg Tlf. 98 16 00 55

billetsalg: dansk populærmusiks grand old præsenterer coro misto, den jyske operas kor ogman filharmonisk kor højdepunkter dirigeret af andrea frans rasmussen. aalborg. anne margrethe dahl, pellegrini, mere information om koncerter på Åbningstider: johnny van hall og per høyer er akkc.dk solister. aalborgsymf.dk tlf. 99 35 55 66 Man. - Fre. 10.00 - 17.00 billetnet.dk Lørdag 10.00 - 13.00 2. april billetsalg: køb på dagen-billetter akkc.dk tiloperas studerende unge under 30 coro misto, den jyske kor ogogfilharmonisk kor tlf. 99pellegrini, 35 55 50 66 kr. aalborg. anne margrethe dahl, andrea johnny van hall og per høyerbilletnet.dk er solister. mere information om koncerter på køb på aalborgsymf.dk dagen-billetter Byens Bedste sider · udgivet af aPPetiZe til studerende og unge under 30 50 kr. billetsalg:

VERDIS REQUIEM

PrestiZe n o# 2 · 1. å rg a n g · M i n B y a a l B o rg.d k · 30. d e c e M B e r 2008

AAlborgs næststørsteNytårsforsæt? redAktionelle medie Ambitioner for det nye år (efter APPetiZe)

Alberte Winding Tisvilde Strand Haraldskund bibliotek, kl. 19.00. Entré: kr. 75

akkc.dk tlf. 99 35 55 66 mere information om koncerter på billetnet.dk vitamiNaalborgsymf.dk sKud køb på dagen-billetter smoothies med sAft og krAft til studerende og ungebilletsalg: under 30 50 kr. akkc.dk Top & tlf. 99 35 55 66 Flop rabat for alt der bookes i februar. billetnet.dk bedst og

Denne plads kan blive din!

Håndbold – Aab-Århus GF Gigantium Arena, kl. 19.30. Entré

Annoncér i PRESTIZE og få

Zirkus Nemo Galla Show Aalborghallen, kl. 20.00. Entré: kr. 368-398 Rikke Bruhn m. Band Skråen, kl. 20.00. Entré: kr. 95

26. 26.februar marts coro misto, den jyske operas kor og filharmonisk kor aalborg. anne margrethe dahl, pellegrini, verdens førende blokfløjtevirtuos spiller værker af dansk populærmusiks grand old andrea man præsenterer johnny van hall og per høyer er solister. bl.a. armargos og rachmaninov dirigeret af lan shui. højdepunkter dirigeret af frans rasmussen.

Bare ved at stå i et par MBT øger du aktiviteten i din ballemuskulatur med 28 %.

MBT Shop Aalborg

mandag 9.2

26. februar

MICHALA PETRI

I romanen A Clockwork Orange fra 1962 tog fascistiske statsansatte og korrupte politikere hånd om en ung, destruktiv mand. Spørgsmålet var: Er det muligt at være god, hvis andre definerer godt og ondt for én?

Biffen Art Cinema Tel: 98 16 99 77 www.biffen-aalborg.dk

27

50-75%

værst i 2008

køb på dagen-billetter 30 50 kr.

studerende unge ring til os i dag og hør hvad vi kan gøre for din forretning: martin (27 27 97 58), daniel (27 27 97 63), ditte (27til 27 97 66) eller Andersog (27 27 97 97).under gentlemAnden

prestize_halv_side.indd 1 min by aalborg.dk · onsdag den 28. januar 2008

AllAN KUHN

årets helt i AAlborg

Kultur +livsstil

Alt hvAd der er værd At vide

26/01/09 8:18:06


28

AALborg Kongres & KuLtur Center præsenterer k u l t u r f o r s t o r e o g sm å

FAMILIEKALENDER 28.01. - 25.02.

januar 28.

Løvspring. Jako-Bole Teatret, kl. 15.00. Entré: kr. 30-70

Når jeg forsvinder under mig. Jako-Bole Teatret, kl. 16.00. Entré: kr. 60-140

29.

Børnenes allerbedste musikalske legestue v. Michael Back. Hovedbiblioteket, kl. 10.30. Fri entré

30.

Trylleshow v. trylleklovnen Migu. Vejgaard Bibliotek, kl. 11.00. Fri entré

Løvspring. Jako-Bole Teatret, kl. 15.00. Entré: kr. 30-70

Løvspring. Jako-Bole Teatret, kl. 15.00. Entré: kr. 30-70

31.

Løvspring. Jako-Bole Teatret, kl. 15.00. Entré: kr. 30-70

februar 1.

Løvspring. Jako-Bole Teatret, kl. 15.00. Entré: kr. 30-70

2.

Historier for de små (3 - 6 år). Hals Bibliotek, kl. 10.00. Fri entré

3.

Børnebio for de små (3 - 6 år). Trekanten bibliotek & kulturhus, kl. 9.30 og 10.30. Fri entré

6.

Musikanterne (fra 6 år) Jako-Bole Teatret, kl. 9.00. Entré: kr. 30-70 Børnebiffen: Aben Osvald 3 tegnefilm for de yngste (fra 3 år). Kunsten, kl. 10.30-11.00. Fri entré til filmen Biografpremierer: Karla og Katrine. BioCity Bolt. BioCity

7.

Musikanterne (fra 6 år). Jako-Bole Teatret, kl. 11.00 og 13.00. Entré: kr. 30-70

8.

Børnebiffen. En gammel bamses fortælling. Kunsten, kl. 10.30-11.00. Fri entré til filmen. Musikanterne (fra 6 år). Jako-Bole Teatret, kl. 11.00. Entré: kr. 30-70

9.

Vinterferie i ZOO – Tema: klimaforandringer. Aalborg Zoo, kl. 9.00-16.00. Entré: kr. 65-120 Når jeg forsvinder under mig (forbudt for børn under 14 år). Jako-Bole Teatret, kl. 12.00. Entré: kr. 60-140 Malerværksted. Vodskov Bibliotek, kl. 15.00 – 17.00. Fri entré

udforsk aalborg i vinterferien

Udforsk din by på 24 eller 72 timer med et AalborgCard i hånden. Få adgang til byens mange attraktioner – oplev museer, kunst og arkitektur og opnå rabat på diverse caféer, restauranter og i butikker. Parkér bilen gratis, og kør gratis med NT i Aalborg Kommune. Brug AalborgCard i vinterferien og besøg for eksempel isbjørnen i Aalborg Zoo, Utzon Center, Kunsten, Søfarts- og Marinemuseet, Forsvars- og Garnisonsmuseet, Svømmeland og Haraldslund. Pris 24-timer 179/89, pris 72-timer 299/149. Se visitaalborg.com

Søndag 8. februar kl. 20

Zorba - Il Greco

når jeg forsvinder under mig

sofia nationalopera præsenterer balletten Zorba - Il greco.

-Hvorfor er overgangen mellem barn og voksen problematisk for mange unge? -Hvorfor er jeg, som jeg er, og kan jeg leve med mig selv, som jeg er? Identitet, eksistens og overgang fra barn til voksen er nogle af nøgleordene i JakoBole Teatrets nye pågående ungdomsforestilling ”Når jeg forsvinder under mig”, der har premiere på Jako-Bole Teateret. Forestillingen handler om at turde være ærlig overfor sig selv. Det er en abstrakt og melankolsk forestilling, der fortæller om en rejse mod meningen med livet. En rejse der kræver en investering, ikke bare når man er ung, men flere gange i livet! Forestillingen markerer Jako-Bole Teatrets 30 års jubilæum, og er en af teatrets største satsninger med 4 professionelle skuespillere og 3 musikere på scenen. Musikken spilles live på scenen, hvilket giver forestillingen nerve og nærvær og gør det til mere end ”bare” teater. Bemærk at forestillingen er forbudt for unge under 14 år.

billet: 360,- 340,310,- 270,-

Shaolin Galla

Tirsdag 17. februar kl. 20 Har du nogensinde oplevet mursten, stålplader og jernstænger blive slået igennem med panden?

10.

Vinterferie i ZOO – Tema: klimaforandringer. Aalborg Zoo, kl. 9.00-16.00. Entré: kr. 65-120 Når jeg forsvinder under mig (forbudt for børn under 14 år). Jako-Bole Teatret, kl. 12.00. Entré: kr. 60-140

11.

billet: 310,- 290,265,- 230,-

Vinterferie i ZOO – Tema: klimaforandringer. Aalborg Zoo, kl. 9.00-16.00. Entré: kr. 65-120

Læs mere om ovenstående og øvrige forestillinger på

akkc.dk

billet tlf. 9935 5566 · Mandag-fredag 12-17 24timers billetservice: akkc.dk · billetnet.dk


m i t aa l b o r g prestize tager hver gang den aalborgensiske puls på et af byens kendte ansigter. – Hvad er deres favoritter og yndlingsaversioner i aalborg?

WHAT YOU MAKE OF IT!

michael mansdotter michael mansdotter har siden 2001 været teaterleder på Jomfru Ane Teatret. Som uddannet skuespiller fylder teaterlivet meget i den 45-årige teaterledes hverdag. Tekst Finngerd Nordberg Jensen Foto Presse

Hvad er dit yndlingssted i aalborg?

- Mit yndlingssted i Aalborg må være Jomfru Ane Teatret. Sjælen i Aalborg ligger gemt i teatrets bygninger – også selv om gården foran teatret udfylder rollen som offentligt toilet lidt for godt!

Hvad er den bedste filmoplevelse, du har haft i Aalborg?

- Jeg begynder at lyde lidt kedelig, men jeg kommer desværre ikke så meget i biografen. Jeg har haft nogle gode filmoplevelser i Biffen, og så glæder jeg mig jo til, at vi (Jomfru Ane Teatret og Biffen, red.) kommer under samme tag på Nordkraft.

Hvad ville du vise dine gæster, hvis du fik besøg fra udlandet?

tet. Skal jeg pege på en enkelt oplevelse, må det være teaterforestillingen Blodbadets Gud, som vi havde besøg af her på Jomfru Ane Teatret.

Hvornår har du sidst været i teatret – og hvad så du?

- Af gode grunde kommer jeg jo meget i teatret. I sidste uge så jeg forestillingen Esthers Bog fra Odin Teatret. En meget rørende fortælling om en kvindes livshistorie.

- Jeg synes, at Utzon Center er et meget flot tænkt vartegn for Aalborg. Og ellers glæder jeg mig bare så meget til, at Nordkraft og Musikkens Hus står færdige. Det bliver vildt!

Hvad er den værste bygning?

- Jeg ville vise dem Kunsten, som Nordjyllands Kunstmuseum nu hedder. Og så ville jeg tage dem på en vandretur langs fjorden. Der har man rigtig gode muligheder for at se alt dét, Aalborg har at byde på. Ikke mindst synes jeg, at Utzon Center er en pryd for byen.

- Byen har rigtig mange grimme siloer, synes jeg, og jeg forstår faktisk ikke, at man ikke river dem ned i takt med, at de ikke længere bruges. Lige nu virker det på mig, som om man river alt ned og så lader en silo stå til minde om noget, Aalborg var engang.

Hvor går du hen for at slappe af?

Hvad er det bedste ved Aalborg?

- Selv om det ikke kan ses tydeligt, så løber jeg faktisk en hel del. Jeg slapper rigtig godt af med en løbetur og kommer godt rundt i hele Aalborg.

Hvis du har en time tilovers, hvordan vil du så bruge den?

- Så vil jeg læse en god bog eller snakke med min familie.

Hvad har været din bedste kulturelle oplevelse i Aalborg i år?

- Jeg synes, der har været mange gode oplevelser og synes egentlig, at Aalborg er ganske godt med, når det gælder kvali-

min by aalborg.dk · onsdag den 28. januar 2008

Ring i hvidguld og guld i fire rækker med diamanter. Vejl. 44.786-

Hvad er din yndlingsbygning?

Dimension er ideen om at udforme et smykke, der både er personligt designet, eksklusivt og behageligt at bære. Grundlaget er det helt enestående Dimension-led, med den helt unikke form, der giver mulighed for uendelige kombinationer af form, guldets forskellige farver og smukke ædelsten.

- At alt i princippet kan lade sig gøre, og at nordjyder generelt er et utroligt stolt, men også venligt folkefærd.

Dit nye Dimension-smykke er måske det eneste i verden! Det kan være dit helt eget design, eller det kan være udformet i samarbejde med andre. Mulighederne er uendelige. Alene via de tre guldfarver: Hvidt guld, gult guld og rødt guld kan

Hvad er det værste ved Aalborg?

man skabe en smuk effekt. og/eller få monteret diamanter i ét, flere eller alle Dimension-leddene - tanken er ædel og smuk.

- At man ikke altid tror, at man kan være sig selv bekendt set i forhold til for eksempel Århus og København.

Hvis du var borgmester for en dag, hvad ville du så gøre?

- Så ville jeg investere massivt i byens kulturliv og undgå en masse ”ligeved og næsten”-beslutninger.

Vi tager forbehold for fejl og ændringer i priser.

30

www.henrikorsnes.dk


GRAND PRIX

DESIGN: ARNE JACOBSEN

The Grand Prix 3130 design was introduced in 1957 at the Designers’ Spring Exhibition (Kunsthaandværkernes Foraarsudstilling) at the Danish Museum of Art & Design in Copenhagen where Fritz Hansen introduced the completely new Arne Jacobsen chair. Later that year, the chair was displayed at the Triennale in Milan where it received the ‘Grand Prix’ – the finest distinction of the exhibition. After this, the chair has always been called the ‘Grand Prix chair’.

vodskov bolighus

Plovhusene 1 DK - 9310 Vodskov Tlf. 98293188

w w w. v o d s k o v b o l i g h u s . d k

Stenbukken 9 DK - 9200 Aalborg SV Tlf. 98184900

w w w. u l f - b o l i g h u s . d k

prestize02-2009_low  
prestize02-2009_low  

fylder 30 år appetize awards 2008 småretter fra tv-kokken modig og hudløs satsning Byens Bedste sider · udgivet af aPPetiZe Min By aalBorg.d...

Advertisement