Page 1

INTERIOR.


glow . PROJECT: Restaurant and Hotel BUILDING: 123 South Wacker SQUARE FOOTAGE: 20,000 sq. ft. CONCEPT: The concept behind this project is based on the anonymity and glow that is created by Janapese shoji screens as well as the simplicity of traditional Japanese design.


janitor’s closet

private dining

men’s room

private dining kitchen quiet dining

office

general dining

dn

conference

women’s room

up

private dining quiet dining

private dining

seating

private dining reception bar waiting private dining private dining hostess up

glow mezzanine floor plan general dining up

glow first floor plan


10’

10’

25’

10’

25’

25’ 10’

10’

25’

15’

25’

10’ 25’

25’

10’

11’

10’

25’

25’

10’

25’

10’

25’

25’

glow reflected ceiling plan


restaurant first level


restaurant mezzanine level


bar desk

bed bed

bar

bed

bed desk

desk

desk

cl

bath

cl

bath

cl

bath

bath

cl

bath bed

linen closet

desk

janitor’s closet

desk

bed

cl cl

bath

bath

desk bed

cl

bath

cl

bath

bath

desk

desk

desk

bar

bed

bed

bed bar

glow typical hotel suite floor plan

bath

desk bed


hotel room


hotel lobby


NEW BEGINNINGS PROJECT: Women’s Cancer Center BUILDING: California SQUARE FOOTAGE: 20,000 sq. ft. CONCEPT: The concept behind this project is based on the transition between the seasons which mimics the transition from sick to healthy.


program key 1 conference room 2 faculty lounge 3 changing room 4 faculty restroom 5 public restroom 6 kitchen 7 cafe 8 pharmacy 9 waiting area 10 reception desk 11 gift shop 12 library 13 social worker’s office 14 case worker’s office 15 healing garden 16 infusion restroom 17 private treatment room 18 infusion area 19 blood draw lab 20 quiet room 21 procedure room 22 storage 23 exam room 24 ultrasound 25 mammography 26 consultation room 27 administration office 28 physician’s office 29 medical director and records

19

20

22

21

18

23 21

23

23 17

17

17

23

17 16

24

23

25

23 23

25

23

23 13

13

13

13

15

14

26

23

23 23

5

12

28

23

9

11

23 28

24

10

29 26 28

27 27 28

8 28

7

5 5 4

3

6 2

1

new beginnings women’s cancer center floor plan


new beginnings women’s cancer reflected ceiling plan


reception area


exam room hallway


exam room


LAYERS PROJECT: Make-Up Boutique BUILDING: Unknown SQUARE FOOTAGE: 1,400 sq. ft. CONCEPT: The design for the makeup boutique is clean and simple. A dropped ceiling and a mosaic glass tile design emphasize a central aisle of shelving. The store front echoes the interior architecture to entice the passerby to stop in.


layer’s floor plan

layer’s north interior elevation


layer’s model

store front elevation

east interior elevation


display area


doreen may watson 312-882-0151 dmwatson580@gmail.com

Doreen Watson  

Interior Design Portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you