__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

VOL . XV - FLY HIGH

Nia

h g i h y fl


E Editor’s Note

# F LY H I G H E R “Tak kenal maka tak sayang” — well ungkapan inilah yanga da di benak kami usai berkenalan dengan Nia Ramadhani yang juga menghiasi cover majalah Dmuse edisi kali ini. Menanggapi risuhnya berita tentang Netizen Indonesia adalah yang paling tidak sopan seAsia Tenggara versi Microsoft, dimana Nia Ramadhani sendiri sering menjadi bulan-bulanan netizen, kami pun mengundang beliau untuk menjadi cover Dmuse kali ini dan berbincang lebih banyak tentang dirinya.

Surprisingly, dari awal berkenalan kami sangat terkejut dengan pembawaannya yang ‘seperti bukan artis’ — aside from her beauty and gorgeous style. Namun, the way she acted was just like us (read: ordinary people). Humble, murah senyum, sincere… adalah sedikit dari beberapa julukan positif yang terbersit di pikiran kami setelah mengenal Nia. Bahkan, dari hasil bincang-bincang kami dengan Nia, kami mendapat banyak pelajaran hidup yang berharga. Mulai dari bagaimana menemukan inner peace, menjalani peran hidup, mengejar goal kehidupan, menghargai arti friendship, dan banyak hal lainnya.

Well, kami tak ingin memperbanyak isi prolog ini, silahkan Anda simak langsung hasil interview kami bersama Nia di halaman Cover Story.

DMUSE MAGZ


1. Hi Nia, how your life is going on right now? Nia: I feel blessed of having my husband and my children. Aku sekarang lagi giat-giatnya belajar tentang kehidupan, sering membaca buku tentang kehidupan dan langsung praktekin ke kehidupan aku sehari-hari. Jadi kalau dilihat secara garis besar aku ada di tahap dimana aku merasa bahagia dengan tenang . Sekarang aku juga merasa senang menjalani hidup dengan inner peace, satu hal yang sudah dan tetep belajar: bahwa aku hidup engan inner peace dan bukan untuk dunia. Ternyata hidup tanpa mikirin apa kata dunia lebih menenangkan dan aku ada di masa itu. 2. Sudah tidak diragukan lagi, selain cantik, kamu juga dikenal banyak orang sebagai a lucky woman who’s got a romantic husband, a prosperity life and wonderful children, kira-kira ada nggak sih yang kamu belum capai sebagai wanita menurut kamu? Nia: Alhamdulilah punya suami dan anak-anak yang ramai, cerewet, menggemaskan adalah anugerah buat aku. Aku sangat bersyukur dengan adanya kehadiran mereka. Tapi intinya aku sangat bersyukur dengan apa yang aku punya dan tidak punya. Ketiga anak aku, itu yang paling aku syukurin karena itu adalah hal yang kalian nggak bisa beli dengan uang. Jadi gini, si Nia ini punya peran beberapa: as Nia herself, sebagai istri dan ibu, dan juga seorang anak.Jadi kalau ditanya apa yang belum dicapai, kita balik ke yang pertama: banyak yang belum dicapai, karena sebagai manusia nggak boleh berhenti bermimpi.

Karena kalau satu goal sudah dicapai, lanjut lagi cari goal lain, kalau nggak hidup kita mati di dalam atau terasa hambar. Dan tentang apa yang belum dicapai, aku sebenarnya sedang build something tapi belum bisa dishare dulu. Yang jelas ini menjadi prioritas terakhir karena nomor satu sebagai istri,k edua sebagai ibu lalu sebagai anak juga aku harus berbakti pada org tua. 3. 2020 menjadi tahun yang berat bagi banyak orang terutama dengan adanya pandemi Corona. Bagaimana dengan kamu sendiri? Dan apa visi misi kamu di tahun 2021 ini? Nia: Buat aku tanpa mengurangi rasa prihatin terhadap para korban virus corona, baik yang sampai sekarang masih berusaha melawan virus ini atau keluarga yang telah ditinggalkan karena virus ini, buat aku pribadi justru dengan pandemi ini banyak hal positif yang terjadi pada aku di masa ini. Aku memang selalu percaya bahwa apa yang terjadi walaupun di mata dunia itu hal yang berat, tp aku tahu Tuhan izinkan terjadi. Nggak mungkin Pencipta aku ngasih aku doang yang susah, pasti ada hal baik yang akan terjadi. Pandemi kan bikin anak-anak harus sekaolah dari rumah atau daring, suami jadi work from home, awalnya susah banget menjalaninya tapi lama-lama we can adapt with our new normal. Lalu dengan gaya hidup baru ini banyak hal positif muncul, salah satunya ini seperti sign dari Tuhan, kaya satu dunia ini disuruh pause dulu dari aktivitas, sendiri dulu di rumah, dan mulai berpikir lagi. Tuhan kaya maksa kita dengan ini untuk sendiri di rumah lebih banyak merenung.


Cover Story

F LY

HIGH SIAPA SANGKA DARI SOSOK IMUTNYA SAAT BERPERAN MENJADI ANTAGONIST DALAM SINEAS BAWANG MERAH DAN BAWANG PUTIH, NIA RAMADHANI MENGALAMI TRANSFORMASI HIDUP YANG TAK HANYA MENDEWASAKAN DIRINYA NAMUN JUGA BERHASIL MENEMUKAN INNER PEACE DALAM HIDUPNYA. SIMAK UNGKAPAN HATI NIA RAMADHANI KEPADA TIM EDITOR DMUSE TENTANG KELUARGA, KARIR DAN MIMPI BERIKUT INI. Photographer: Aldo Sinarta Fashion Editor: Caroline Meliala Brand: Dior Makeup: Victoria Makeup Atelier Hair: yezhadjohair

Top, skirt and belt, Dior Shoes, Rodo


Dari situlah aku diingatkan lagi akan mimpi-mimpi lama dan what is my purpose in life. Makanya aku bersyukur dan menjadikan visi aku di tahun 2021 dan kedepannya: untuk menjalani panggilan aku dan mengejar mimpi aku yang udah dari dulu aku bikin, sekaranglah waktunya mengejar ke situ. Lalu dengan gaya hidup baru ini banyak hal positif muncul, salah satunya ini seperti sign dari Tuhan, kaya satu dunia ini disuruh pause dulu dari aktivitas, sendiri dulu di rumah, dan mulai berpikir lagi. Tuhan kaya maksa kita dengan ini untuk sendiri di rumah lebih banyak merenung. Dari situlah aku diingatkan lagi akan mimpi-mimpi lama dan what is my purpose in life. Makanya aku bersyukur dan menjadikan visi aku di tahun 2021 dan kedepannya: untuk menjalani panggilan aku dan mengejar mimpi aku yang udah dari dulu aku bikin, sekaranglah waktunya mengejar ke situ. 4. Apa arti friendship di mata seorang Nia Ramadhani? Nia: Aku baru ngerti apa arti friendship itu sejujurnya akhir-akhir ini. Dulu ngerti dengan level yang beda, sekarang dengan pertemanan lebih luas jadi makin dalam pengertian dari kata friendship itu, karena friendship itu bisa kita jadikan support system, dan friendship yang bener itu adalah bisa menjadi kekuatan dan senderan. Di saat kita capek ada senderan, saat sakit ada obat, pasti kita jadi lebih enak lagi. Sepertilah makna friendship buat aku..Friendship juga dalah satu hal yang kalian gabisa beli lewat uang, dan sahabt-sahabat aku

saat ini membantu aku mengembalikan kenyamanan dan ketenangan aku pribadi. 5. Speaking of fashion, apa sih signature style seorang Nia? Nia: My style depends on my mood. Kadang bisa girly, edgy, tomboy, atau cuek banget. 6. Brand fashion apa yang menjadi favorit kamu? Nia: Brand fashion favorit yang spesifik ga ada. Aku malah suka beli sesuatu yang … jd gini aku jarang belanja cari brandnya dulu. paling musiman, lagi suka style A, B… yang jelas aku liat modelnya dulu baru harga, harus reasonable. 7. Terakhir, apa rahasia kecantikan kamu, karena banyak sekali fans kamu yang mengagumi your beauty and they are so curious of how you could treat beauty even though you already have kids. Nia: Menjaga hati jauh dari dengki, benci dan niat jahat. Di saat hati kita enteng dan plong kaya aku saat ini, ga ada perasaan benci dan negatif, pasti bawaannya happy terus. Biasanya itu akan mengeluarkan aura positif yang akan tersebar ke orang sekelilingnya. Aku tuh seorang istri yang sudah menikah selama sebelas tahun, dan laki-laki itu lebih suka dengan apa yang dia lihat dan perempuan dengan apa yang dia denger. Karena itu aku sebagai istri harus jaga penampilan aku, ga boleh malas dandan, percantik diri… tapi balik lagi ke awal: harus jaga hati. Karena orang mau secantik apa kalau dengki pasti ada aja aura yang nggak baik keluar dari dia.


Top, skirt and belt, Dior Shoes, Rodo

Dress, Kate Spade Shoes, Rodo


Dress, Kate Spade


Top, skirt and belt, Dior Shoes, Rodo Dress, By Gail


All You Need To Know About

#FREEBRITNEY

Top, Bateeq


CULTURE

W

ith so much of a celebrity’s personal life accessible through social media, it’s no wonder an icon like Britney Spears continues to stay in the limelight. Recently, Spears has not been the center of media attention through her acts of her own, however, but through the ongoing speculation that swirls around her. The Princess of Pop became a trending topic after the February 5th release of Framing Britney Spears, a New York Times produced Hulu documentary which weaves together footage and interviews from various sources about the singer’s life to date. For many, the doc further substantiates the objective of the #FreeBritney hashtag which seeks to advocate for the singer’s well-being amidst a decade-long debate about her conservatorship. Since its release, celebrities from Sarah Jessica Parker to Christian Siriano took to social media to show their support for the embattled star. Even former boyfriend Justin Timberlake was prompted to publicly apologise to Spears after social media erupted with criticism for his treatment of her during and after their relationship.During her very public mental crisis between 2007 and 2008, Spears’ career and personal life was the subject of intense scrutiny by many, especially fans who grew to care for her. To understand how we got to this month’s documentary and the #FreeBritney hashtag, we have to go back to 2006, when things really unraveled for the pop superstar. 2006 was a tumultuous one for the singer, who seemed to be in the tabloids constantly for reckless behavior. By November, Spears filed for divorce from then-husband Kevin Federline followed by a string of highly publicized incidents, including an infamous attack on paparazzi, a shaved head, hospitalizations and rehab stints. By October 2008, Spears was placed under court-sanctioned conservatorship, an arrangement created when a person can no longer care for themselves or handle their affairs. he decision was initially a temporary one that gave Spears’ father, Jamie, and attorney Andrew Wallet, sole control over nearly everything in Spears’ life. What made Spears’ case so noteworthy was the fact that these arrangements are typically made for elderly individuals who may not have the mental facilities to control their welfare or in more extreme cases of mental illness.


As explained to Newsweek, Spears’ father now signs off on “every major decision she makes, from business to health to voting and marriage.”


Fashion Spread

Even former boyfriend Justin Timberlake was prompted to publicly apologise to Spears after social media erupted with criticism for his treatment of her during and after their relationship.

As explained to Newsweek, Spears’ father now signs off on “every major decision she makes, from business to health to voting and marriage.” A 2016 New York Times article detailed that her most “mundane purchases, from a drink at Starbucks to a song on iTunes” are all tracked. Spears who was 26 at the time the decision was made, is now 39 years old and nearly 13 years later, the supposedly temporary conservatorship is still intact. Fueled by the power of the Internet and a deep distrust of those controlling Spears’ estate, many of Spears’ super stans turned their fandom into activism after news of the conservatorship broke. In 2017, two such fans Tess Barker and Barbara Gray started the podcast, Britney’s Gram, to “discuss and dissect Britney Spears’s Instagram posts”, as their website says. The pop superstar’s IG account was the only window into her otherwise highly controlled life, where handlers and managers filter everything. Outside of her Instagram, Barker and Gray would caringly monitor any other news relevant to Spears, hoping to glean what the singer herself felt about her situation. In April 2019, a year and a half into the podcast, Barker and Gray received a voicemail from an anonymous source claiming to be a former paralegal on Spears’ team who said the star was being held against her will. After playing the call on their podcast, the #FreeBritney movement took off beyond the niche confines of fandom, and into mainstream media where celebrities and even Priyo to Octaviano Spears’Dress, mom appeared support the cause.


Fashion EDITORIAL

FASHION COLLABORATION IN 2021 Coat, LOULOU The Label

If you have a wishlist of Simone Rocha favorites, her new H&M collaboration is for you.

& Satsuma


Fashion EDITORIAL

Rather than dream up new styles, Rocha has revived her signatures. “It’s 10 years now since I started, so it was nice to look back through the archive,” she told Vogue’s Sarah Mower when the partnership was announced. “It felt important to pick out pivotal moments that you could recognize as my codes, to share my identity.” All Rocha’s trademarks, from her bowtrimmed sleeves to her pearl-trimmed collars, are included in the offering, which arrive in H&M stores and online on March 11. Diehard fans will be able to pick out the sequin bralettes from her Louise Bourgeois-inspired spring 2020 collection and the tartan trousers from spring 2014.


Coat, Satsuma


Coat, LOULOU The Label & Satsuma


Dress, Valentino


The difference this time around? The designer has expanded her offering into extended sizes, menswear, and childrenswear. “When H&M came to talk, I said, if I’m going to do it, I want to do it for everybody, not only women, but for men and children—and to make sure they get the quality,” Rocha told Vogue earlier this year. In remaking her bestsellers, Rocha’s H&M collection reinforces the idea of house signatures never going out of style. It’s a theme many brands have taken to heart amidst the pandemic: paring down to the essential. Luckily for us, Rocha’s essentials are whimsical, romantic, and friendly to the bodies that wear them. Much better than sweatpants!


Dress, Valentino


FASHION NEWS

SAVE THE PLANET WITH NIXON Nixon has introduced the High Tide, a new tide watch tailored to the needs of surfers and made from upcycled ocean plastics. The High Tide, which is at the top of the Californian brand’s collection of tide watches, follows Nixon’s redesigned H2O Yeah! collection of bags made with recycled ocean.

D

espite what the conspiracy loons would have you believe, climateDchange is a real thing. We’re killing our planet; just how fast is a matter of debate. Some estimates warn that, by 2050, there may be more plastics in our oceans than fish. The good news is that there’s still time to do something about it. Eliminating virgin and single-use plastics is a vital first step. Thankfully, the most eco-conscious gear brands are doing their part to create sustainable goods out of materials that might other wise be destined for the landfill. San Diego’s Nixon just announced an innovative recycled bag collection that proves our future needn’t look so grim. “ The world’s great garbage patches — those Texas-sized collections of trash endlessly circling the Pacific, Atlantic, and Indian Oceans — garner the lion’s share of plastic-related media coverage. Yet, the majority of plastic pollution, including ever ything from electronic waste

to soda bottles to microplastics, finds its way into the water from humans living along the coast,” said Mr Jeremy Tanu as the brand manager of Watch World as they launched Nixon H2O Yeah! collection. Repreve Our Ocean sources its plastics from within 50 kilometers of the most at-risk water ways in developing regions and countries around the world. Nixon has long been known as a watch and accessor y maker. But, with a headquarters just steps from the Pacific Ocean, the brand has always been mindful of the environmental impact of its products. President Nancy Dynan confirms, “Our Southern California headquarters has deliberately always been just a few blocks from the ocean. Being the first in the U.S. to use Repreve Our Ocean fiber in bags hits ver y close to home and signifies how important the environment is to ever yone associated with Nixon. The bag line


Fashion Spread

THE SPRING/SUMMER 2021 COLLECTION OF DIOR Symbols

of a committed reflection on fashion’s origins and the signif-

icance of the cut,

Spring-Summer 2021

ready-to-wear looks by

Maria Grazia Chiuri are revealed in a series of striking photographs.

Celebrating excellence in savoir-faire and creation in all its forms – from Virginia Woolf ’s feminist essays to militant collages by Lucia Marcucci that enhanced the staging of the show –, the collection is captured in a campaign brimming with the unique power of painting. Inspired by Caravaggio’s mastery of chiaroscuro, these photos highlight silhouettes with an almost sacred aura of mystery, like icons in a painting, punctuated with shimmering shades of blue, red and gold. Captured by the photographer Elina Kechicheva, these images sublimate Dior codes reinvented with a new language, combining precious embroideries with paisley motifs and floral designs that blossom on dresses and trousers, as well as the essential Dior BookTote. Light, fluid pieces take on the deep blue of denim, while the revisited men’s shirt is combined with the Dior Palto jacket, freeing movement with grace and elegance, alongside the irresistible Dior Caro bag. Virtuoso compositions that reveal and exalt the infinite possibilities of the art of couture.

Dress, Priyo Octaviano


Anna Shay Net worth: $600 million Anna is the oldest, wisest and richest cast member of Bling Empire. The daughter of a Russian businessman and a Japanese aristocrat, Anna revealed in one of her confessionals that her dad never wanted her to work a day in her life, which is how she has enough money to let Kevin go on a Dior shopping spree. Her father is Edward Shay, who founded the company Pacific Architects and Engineers in 1955. The company sells legal weapons and defense technologies, according to Kane. “Her money comes from weapons. Her father sells bombs, gun…” Kane said in a confessional. In 2006, Anna and her brother Allen sold the company for a reported $1.3 billion. According to TV Overmind, she’s worth $600 million.

Christine Chiu Net worth: $80 million Christine isn’t crazy rich on her own, but when her net worth is combined with her husband, celebrity plastic surgeon Dr. Gabriel Chiu, she’s worth a whole lot more. According to Express, the couple is worth $80 million. Dr. Chiu—who has a clinic in Beverly Hills where Christine is also a managing director—is the 44th direct descendant of the Song Dynasty, which is why they took so long to warm up to Christine. As for Christine, we see her on Bling Empire as a philanthropist and a couture collector from Taiwan. Before her current career, Christine worked in beauty public relations.

THE REAL CRAZY RICH ASIANS Mirror, mirror on the wall, who is the richest of them all? Here is the list of Bling empire’s casts net worth.


LifesTyle

Kelly Mi Li Net worth: $5 million

Kim Lee Net worth: $10 million Unlike her friends, DJ Kim Lee is a selfmade millionaire. In a confessional, Kane described her as one of the hottest DJs in Asia and even called her “Asia’s answer to Calvin Harris.” Along with her DJ career, Kim is also the host of Yo! MTV Rap on MTV Asia and has modeled and acted in the past. According to Cinemaholic, all of her jobs add up to a $10 million net worth.

In the first episode of Bling Empire, Kelly revealed that she was previously married to a billionaire and the two would often spend $400,000 a month on their American Express card. However, after her husband was arrested in 2015 for his part in a massive cyber scam, the couple’s assets were frozen. After Kelly divorced him, she became an entrepreneur and started her own businesses. She also works in production and TV, which is part of the reason Bling Empire got made. According to Screen Rant, she’s worth $5 million.


Kevin Kreider Net worth: TBD It’s unclear how much Kevin is worth compared to his Bling Empire cast members. In the show, Kevin explains that he’s an adoptee from South Korea and grew up with a white family in Philadelphia. After working as a model in New York City, he moved to Los Angeles where he met the rest of the Bling Empire crew. Throughout the show, Kevin explains how he’s much, much less wealthy than his friends, which is why he was so grateful when Anna gave him a Dior shopping spree. (He also revealed that he lives in a $1,000-per-month apartment with roommates.) Along with his modeling career, Kevin is also a life coach and owns his own production company, Taejin Entertaiment LLC.

Kane Lim Net worth: $20 million Known as the narrator and comic relief of Bling Empire, Kane is worth $20 million thanks to his family businesses in real estate, shipping and oil. In her interview with StyleCaster, Kelly said that Kane’s family owns the oil enterprise in Asia, which was the reason he was the most difficult to convince to be on the show. (This also explains his massive shoe and clothing collection on the show.) On the show, Kane, who is from Singapore, explained that he took lessons from his family when it came to business and became an investor and real estate developer himself. By the time he was 20, Kane paid back the money his family had loaned him and had already become a millionaire. He’s worth $20 million, according to Express


Jamie Xie Net worth: $50 million

Cherie Chan Net worth: $200 million Cherie and her soon-to-be husband, Jessey Lee, have a net worth of $200 million, according to Nicki Swift. As she explained in one of her confessionals, Cherie is a former professional singer but quit the music industry because of her mother’s disapproval. She’s also the heir to a denim empire. Jessey, on the other hand, is the heir of a furniture empire. Together, their fortunes are worth $200 million.

Jamie didn’t receive much screen time on Bling Empire, but one of her most memorable moments was when she recalled debating whether to buy a Bottega Veneta bag in tan or mint at a spiritual session with her friends. Jamie, the youngest of the cast, is the daughter of Ken Xie, a billionaire businessman who works in cybersecurity in Silicon Valley. Though Jamie makes some money off her career as a fashion blogger, model and influencer, she confessed that most of her money comes from her family’s trust. She even told Kevin that her apartment costs $19,000 a month. Her father is worth a reported $3.9 billion. As for Jamie, Celebrity Net Worth reports that she’s worth $50 million. BlingEmpireisavailabletostreamonNetflix.


NEWS

The 31th Years Anniversary of Sogo SOGO Department Store telah berdiri selama 31 tahun dan mengukuhkan posisinya sebagai pioneer retail modern di Indonesia.

S

ebagai one stop shopping destination, SOGO akan terus berkomitmen untuk memprioritaskan protokol kesehatan dalam menciptakan pengalaman belanja yang aman dan nyaman kepada seluruh pelanggan setia, dan senantiasa memberikan pelayanan, berbagai produk dari brands lokal dan internasional, serta program terbaik untuk memanjakan seluruh pecinta fashion & lifestyle di Indonesia. Khusus dalam menyambut ulang tahun SOGO yang ke-31 ini, SOGO memberikan berbagai penawaran spesial dengan 31 merchant ternama, mulai dari restoran, hotel, tempat rekreasi, salon,

dan beberapa tempat lainnya, lalu juga memberikan gerakan 3.100 masker, shopping voucher hingga Rp 3.100.000,dan program eksklusif lainnya. SOGO juga menciptakan aksi sosial dengan menggandeng crowdfunding ternama Benih Baik.com untuk membantu kelaparan anak-anak yang terkena dampak pandemi, dan membantu puskesmas terpencil dan masyarakat dengan memberikan makanan bernutrisi serta alat-alat medis. Pelanggan SOGO pun dapat mengumpulkan total donasi hingga senilai Rp 3.100.000.000,- untuk membantu mereka yang membutuhkan.


CONTRIBUTOR

ALDO SINARTA Photographer Terjun di dunia fotografi selama 11 tahun berfokus kepada komersial dan portrait . Mendirikan Aspictura untuk bidang wedding th 2014 dan Seenart untuk bidang komersial dan edukasi di th 2017. Di tahun 2018, sempat mengadakan photography exhibition yang bertepatan dengan hari kemerdekaan Indonesia bertajuk #merdekatamereka. Membuat e-book pasca covid dan beberapa campaign selama pandemic seperti drive-thru, virtual photoshoot, #fotografidirumahaja , selama 2 tahun terakhir Aldo mulai terjun ke industri pembuatan movie poster di Indonesia.

Profile for D-Muse Magazine

Dmuse XV Edition - Fly High  

Dmuse XV Edition - Fly High  

Profile for dmusemagz
Advertisement