Page 15

Klart for tredje TransØsterdalen Midtsommerhelgens store sykkelritt i distriktet er tredagersrittet TransØsterdalen, som arrangeres for tredje gang.

NYHET, egen bedriftsklasse

Av Jan Kristoffersen De to første rittene har blitt gjennomført med omkring 80 deltakere, noe arrangørene ønsker å få økt til sommeren. – Både Tynset Idrettsforening (TIF) og Koppang Fotballklubb, som er hovedarrangører, vil selvsagt trekke så mange som mulig hit. Derfor gjør vi noen endringer til sommeren, sier Per Inge Sagmoen i TIF.

Utsatt ei uke

For det første har arrangøren flyttet rittet slik at det går ei helg senere enn før. – Det betyr at vi starter på Tynset fredag 20. juni, og første etappe blir som før. Med traseen opp til Sparsjøvollen, via Savalen og ned til Tynset sentrum igjen, sier Sagmoen. – Men dagen etter kommer nyvinningen. Det blir en skikkelig runde i Tynsets vakre natur. Fra sentrum, opp mot Bygda, opp på Åsan, via Telnes til Gammeldalen. Så går ferden mot Aumdalen og Ripan, før målgang i Tynset sentrum, sier en meget engasjert Sagmoen.

Tynset-Koppang

– Det er to av de lokale toppsyklistene, Knut Erik Nesteby og Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng, som sammen med oss arrangører, har kommet fram til at denne etappen blir aldeles glimrende, sier Sagmoen som forteller at etappen vil være cirka sju mil. For dem som sykler hele rittet vil avslutningsetappen gå fra Tynset til Koppang, slik den gjorde det første

OGSÅ PÅ SETERVEIER: Aumdalen i Tynset blir besøkt av syklistene også under årets ritt. Foto: Jan Kristoffersen

I år kan man sykle TransØsterdalen som deltager i bedriftsklassen. MER KOMPAKT: Årets ritt blir mer kompakt med blant annet to etapper i Tynsetområdet, opplyser Per Inge Sagmoen. Foto: Jan Kristoffersen året rittet ble kjørt. Her vil det bli muligheter for bedrifter å stille et “stafettlag” slik at ingen trenger å være redd for å ikke være godt nok trent.

Mer kompakt

– Det er ønskelig fra mange av syklistene at målgangen blir på Koppang, og det har vi tatt hensyn til sier Per Inge Sagmoen. Sist sommer var avslutningsetappen fra Koppang til Engerdal. – Engerdal Sykkelklubb gjorde en formidabel jobb som arrangør. Så det er ikke derfor vi kutter ut denne etappen. Men hensynet til at arrangementet skal være mer kompakt veier tungt, sier Per Inge Sagmoen. Det vil også i kommende TransØsterdalen bli anledning til å sykle enkeltetapper for dem som ønsker det. – Vi oppfordrer spesielt bedrifter til å melde seg på, også i trimklassene, er Per inge Sagmoens klare melding til de som teller på knappene. For mer informasjon se sykkelrittets hjemmesider.

Søndagens etappe som stafett for bedrift / trim. Avslutningsetappen fra Tynset til Koppang over Fonnåsfjellet og gjennom Rendalen, går i et flott sykkelterreng, og i år åpnes det for bedriftsstafett på denne etappen. Det kjøres tomannslag med veksling ved Elvål i Rendalen, der førsteetappen går fra Tynset over Fonnåsfjellet og ned til Elvål. Andreetappen går fra Elvål gjennom Rendalen over Morakjølen, gjennom løypas mest tekniske partier til mål på Koppang. Egentlig to relativt forskjellige etapper, første etappen er den tøffeste med fleste høydemeter. Etappe lengde er omtrent lik. Det blir flere klasser i stafetten, både aktiv og tur. Målet er å få flest mulig i aktivitet ved å tilby et konsept som er et attraktivt og sosialt treningsmål både for bedriftenes ansatte og for trimere generelt.

Elvelangs

15

Elvelangs #1 2014  

Utgitt av: Tolga-Os Sparebank

Elvelangs #1 2014  

Utgitt av: Tolga-Os Sparebank