__MAIN_TEXT__

Page 1

SkurlagsNytt Nr. 2 – 2017. Årgang 6

Informasjonsavis for Alvdal Skurlag

Terrasse er

TOPPEN Side 2 og 3

30 år på veien for

SKURLAGET side 4 - 5

www.alvdalskurlag.no


Terrasse – i alle farger og varianter fra Alvdal til Paris For noen år siden leverte Alvdal Skurlag én type terrassebord. Nå tilbys i alt 54 ulike varianter, fordelt på ni ulike profiler i seks ulike farge- og behandlingskombinasjoner. Terrasse er med det Alvdal Skurlags desiderte bestselger – og i 2017 selges det terrassebord som lagt etter hverandre ville dekket en strekning tilsvarende avstanden fra Alvdal til Paris. To millioner meter terrassebord går ut fra Skurlagstomta i løpet av dette året. Altså 2000 kilometer med profilert eller glatt, impregnert eller Royalbehandlet terrasse til et marked i sterk vekst, både i Norge og Sverige. Aller mest går det av den profilerte Royal brun duo, som det er levert 696 000 meter av hittil i år, fulgt av Royal fjellgrå duo, med 500 000 solgte meter.

SJØLBYGGERPROSJEKT

– Markedet for terrasse har utviklet seg veldig. Det er ikke så mange år siden vi bare hadde 4-tommers impregnert som vårt eneste produkt, sier Esten Strømseng – leder for kundesenteret ved Alvdal Skurlag. Han kaller det tilfeldighetsbasert produktutvikling når han beskriver en av dagens produktvarianter – A-rill, som går spesielt godt på det svenske markedet, uten at han helt kan forklare hvorfor akkurat den har slått så godt til akkurat der. – Men generelt er terrasse et stort sjølbyggerprosjekt, og godt hjulpet av en flom av oppussingsprogrammer på TV, har det blitt stadig mer populært å bygge terrasse, sier Strømseng i en forsøksvis forklaring på hvorfor terrasse – og spesielt den Royalbehandlete – har blitt en så enormt viktig del av Skurlagets produktspekter.

GRÅ SUKSESS

Strømseng forteller om en jevn vekst i terrassemarkedet gjennom mange år. – Så kom vi med den nye Royal fjellgrå fargen i år, og da ble veksten også vesentlig større, sier Strømseng og er allerede langt framme i planleggingen av neste vår og sommer – og en ny høysesong for terrasse.

2

SkurlagsNytt

BESTSELGERE: Salgskonsulentene Bjørn Heiki Tangen og Kirsti Dølhaug Reinertsen med bestselgerne Royal brun duo og Royal fjellgrå duo.

– Terrasse er en bestselger og dermed et veldig viktig produkt for oss. Derfor må vi være godt forberedt. Det er ikke til å legge skjul på at vi denne sommeren fikk noen utfordringer i forbindelse med innkjøringen av nye Royal Alvdal Hall. Det skal være løst til neste sommer, og dermed kan vi forhåpentligvis tilby samme leveringspresisjon, men betydelig kortere leveringstid enn vi hadde i sommer, fortsetter kundesenter-sjefen.


TRIVELIG MED TERRASSE: Terrasse blir mer og mer populært – til alle årstider, og Alvdal Skurlag tilbyr nå terrassebord i totalt 54 varianter.

GODT LIKT: Beboerne som flytter inn på Lenatunet er godt tilfreds med valget av Alvdal Royal fjellgrå kledning på den nye blokken i Lena sentrum.

Alvdal Royal på Lenatunet Alvdal Royal fjellgrå kledning pryder deler av det nye byggetrinn 2 på Lenatunet på Østre Toten. Det er de kommende beboerne svært fornøyde med.

ROYAL BASSENG: Her et eksempel fra Sverige – Royal Brun terrasse med basseng.

i DUO/UNO/rillet/glatt royalterrasse? Vi får stadig spørsmål om vårt produktnavn, da det er ulik bruk av varenavn i markedet. Vår DUO-terrasse betyr at sidene har ulik profil, og den er ment lagt med rillet side opp. DUO høvles og pakkes slik at pensidene (profilsiden) legges mot hverandre for å gi best mulig fremside. Baksiden (glattsiden) på DUO får den dårligste høvlingen. I tillegg kommer synlige stikkmerker som heller ikke er pene. Ønsker du en glatt royalterrasse i 1. sortering, skal du kjøpe vår to-sidige glatte royalterrasse.

– Vi har gått forhåndsbefaring med alle kundene før de nå overtar sine leiligheter, og det var gjennomgående tilbakemeldinger fra alle om at de satte pris på brytningen mellom platekledning og Alvdal Royal panel, slik vi har gjort det, sier prosjektleder Lars Myrstuen i Gjøvik og Omegn boligbyggerlag.

VEDLIKEHOLDSFRITT

– Det er veldig populært med kvite blokker for tida. Derfor ønsket vi å bryte opp litt i fasadene med kledning, og når vi først skulle velge panel var Alvdal Royal et naturlig valg. Kombinasjonen av å skape et brudd i den kvite fasaden og kunne benytte kledning som er så å si vedlikeholdsfri, gjorde valget enkelt fremholder Myrstuen.

GODE ERFARINGER

Han forteller at GOBB har brukt Alvdal Royal på prosjekter tidligere også, med gode erfaringer. – Hvorfor valgte dere den nye fargen Alvdal Royal fjellgrå? – Vi fikk arkitektene til å legge inn flere av fargene i tegningene for å se hva som passet best overens med de øvrige betongbaserte platene, og landet da på gråfargen.

Trelasten i god vekst – Hittil i år har vi en vekst på mellom 15 og 20% pr. måned, sier Torgeir Graneng ved trelastavdelingen til Alvdal Skurlag. Det er særlig på plukkordre det oppleves et kraftig oppsving. VOKSER: Plukkordre på trelasten ved Alvdal Skurlag opplever flott vekst. Sjefen for kundesenteret, Esten Strømseng (bak), er veldig fornøyd med at det stadig blir mer å gjøre for de ansatte på trelasten – her fra venstre Stian Rusten, Svein Egil Kristiansen, Torgeir Graneng, Joakim Tveråen og Magnus Fiskvik.

– Det handler om at vi plukker ferdige pakker til sluttbruker ut fra det de trenger. Rundt 90% av disse ordrene går direkte til engros, altså forhandlere rundt om i landet, fortsetter Graneng – en av de fem

fast ansatte som sammen med to vikarer nå betjener trelastavdelingen ved Skurlaget. Rundt 5000 lister i alle slags varianter og lengder har de å holde styr på. – Det går mye til byggevarebutikker som ikke ligger med alt dette på lager. Da er det lettvint å bestille fra oss. Vi plukker eksakt det de skal ha. Oppsvinget på dette området henger nok for en stor del sammen med den øvrige veksten vi har. Plukkordre er ofte med som en del av pakka i tillegg til det andre kundene bestiller, mener kundesenter-leder Esten Strømseng ved Alvdal Skurlag.

SkurlagsNytt

3


HUMOR: Latteren sitter løst når Vidar Fossen kommer for å levere materialer, her med Sverre Berg hos Byggmakker på Tiler.

Vidar er Skurlagets blide ambassadør Vidar Fossen har ikke hatt én eneste dag borte fra jobben i løpet av 40 år som lastebilsjåfør. De siste 30 åra har han vært Alvdal Skurlags alltid blide, hjelpsomme og imøtekommende ambassadør – på veien med materialer til byggevarebutikker i Trøndelag og på nord-Vestlandet gjennom vær og vind til alle døgnets tider og i alle årstider. Det er Vidar Fossen som gjerne er byggevarebutikkenes personlige møte med leverandøren Alvdal Skurlag. Og det kan Skurlaget være glad for. For maken til lojal, pliktoppfyllende og arbeidssom kar skal du nok lete både lenge og vel etter. Vidar Fossen er en ekte humørspreder som med stor stolthet kjører Skurlagets materialer ut til ventende kunder – og nå gjør han det attpåtil i et flunkende nytt vogntog der både trekkvogn og henger er dekorert med flotte

4

SkurlagsNytt

bilder av ansatte ved Alvdal Skurlag.

TRÅR TIL NÅR DET TRENGS

– En utfordrende og artig jobb. Jeg legger sjela mi i å levere til rett tid, og jeg er behjelpelig med både lasting og lossing når det trengs, sier en smilende Vidar Fossen mens han venter på plass til å losse ei pakke hos Byggmakker på Tiller sør for Trondheim. Og når det endelig blir hans tur er truckførerne opptatt med andre oppgaver,

så Vidar kaster seg trenet inn i trucken, får pakka av bilen og gjør seg sjøl og bilen klar til neste stopp av de ofte opp mot 1213 leveringsstedene han har på en vanlig dagstur til Trondheimsområdet. – Det blir lange dager, forteller han. Som regel laster han opp på Alvdal Skurlag kvelden i forveien, gjerne i sju-åtte tida etter at dagens tur er unnagjort. Så er det avreise fra Tynset i fem-tida neste dag, og et nytt 12 timers skift, minst, før han er hjemme igjen. Totalt har han rundt 25 kunder som han leverer til. – Jeg trives med det, sier Vidar Fossen. Det blir fort 120 turer og rundt 100 000 kilometer


REISEKLAR: John Olav Thoresen har gitt Vidar Fossen en hjelpende hånd med lasset, og Fossen er klar for en ny tur til Trøndelag med materialer fra Alvdal Skurlag.

PÅ VEI: Vidar Fossen på vei til Trondheim med materialer fra Alvdal Skurlag. han er stolt av å kunne kjøre med et vogntog dekorert med flotte bilder av dyktige ansatte fra Skurlaget. Han kjører ikke bare planker, han kjører en historie.

TRIVES: Vidar Fossen trives bak rattet for Alvdal Skurlag – en oppdragsgiver han har hatt i 30 år.

på veien i året for Skurlaget for Vidars del. Han er selvstendig næringsdrivende med en oppdragsgiver. Slik har det vært i 30 år. Og slik blir det nok i framtida. For Vidar Fossen trives med Alvdal Skurlag. Og Alvdal Skurlag trives med ham. – Skurlaget har vært en bra oppdragsgiver for meg i alle år. Vidar Fossen har ansvar for mer enn å kjøre materialer for Alvdal Skurlag. Han passer også på at det alltid er flis nok til fyren på Skurlaget. Så seks-åtte lass i uka kjører han med flis fra Alvdalsstolpen til Skurlaget – gjerne kombinert med at han likevel skal laste opp med neste dags leveranser.

litt oftere enn de ti-årssyklusene han hadde før. – Da bilene begynte å dra på åra var det kjøring mandag til fredag, på med kjeledressen og jobbing med reparasjoner og vedlikehold på bilen hele helga fram til opplasting søndag kveld. Det var ikke mye tid til å gjøre andre ting da, sier den glade lastebilsjåføren videre.

litt om å følge med også.

SENT HJEM TIL JUL

– Nå kjører jeg bare til Trøndelag og nordMøre. Før var det hele landet. I 10-15 år var det ukentlige turer til både Skien, Førde og Florø, husker Fossen. Det var ikke like bent fram hele tida det heller. – Det ble lange turer og lange dager. Og da var vi ikke bortskjemt med lang juleog påskeferie. Jeg husker en gang jeg ble stående værfast på Strynefjellet på vei hjem fra Florø, og ikke var hjemme igjen før i titida på julekvelden. Fossen er også glad for at økonomien etterhvert gjør det mulig for ham å bytte bil

FRISK OG SKADEFRITT

Det skal ikke rare fantasien til for å fatte hvor enormt mange kilometer Vidar Fossen har tilbrakt bak rattet i en lastebil i løpet av sine 40 sjåfør-år. Og det er minst to andre bemerkelsesverdige ting knyttet til den historien: Vidar Fossen har aldri vært sjukemeldt, og han har aldri vært borte fra jobb en eneste dag på grunn av sjukdom. Det er kort og godt imponerende. – Jeg har nok kjørt noen dager med feber, og jeg har litt plager med skuldre og rygg, men aldri slik at jeg ikke har kunnet gå på jobb, sier han. Det andre er at han i løpet av disse åra aldri har vært av veien med bilen, aldri har vært innblandet i ulykker eller kollisjoner av noe slag, og heller ikke pådratt seg noen prikker i førerkortet. – Jeg har hatt flaks, men det handler sikkert

KUNDENS BESTE VENN

Ute hos byggevarebutikkene er Vidar Fossen kundens beste venn. Latteren sitter alltid løst når Vidar kommer for å levere materialer, og om tida tillater det, hender det han får seg både en kaffekopp og et bløtkakestykke – eller ei t-skjorte som takk for god service og oppfølging. Vidar fanger opp tilbakemeldinger og synspunkter fra kundene, og tar dem med seg tilbake til Skurlaget slik at forbedringer kan gjøres om det trengs. Går det bra for Skurlaget, går det bra for Vidar Fossen, og han er påpasselig med å snakke opp sin oppdragsgiver og kvaliteten på produktene han reiser rundt og leverer. – Jeg er jo litt Skurlagets ansikt utad. Da er det viktig at jeg er blid og i humør. Hvis jeg oppfører meg toskete, bestiller jo ikke kunden varer fra Alvdal Skurlag igjen. Så enkelt er det. – Kvalitet i alle ledd, fortsetter Fossen. – Det er det som er Alvdal Skurlags fortrinn. Det ser jeg godt når jeg er ute og kan sammenligne med produkter fra andre leverandører.

HUMØRSPREDER

Varemottakene på byggevarebutikkene benytter også anledning til å skryte av Skurlagets blide ambassadør. – Han er en humørspreder, sier Sverre Berg ved Byggmakker Tiller om Vidar Fossen. – Det er bestandig artig å prate med ham, og han blir ikke så fort stressa og utålmodig som en del andre sjåfører kan bli. For oss er Alvdal Skurlag en stor leverandør, som vi bestiller mye fra, spesielt Royal og noe impregnert. Lasse Aasbu ved Maxbo Proff i Fossegrenda i Trondheim har en lignende historie å fortelle. – Der er greit å få Vidar på besøk. han er en trivelig kar og en god ambassadør for Alvdal Skurlag, mener Aasbu. LAGT MERKE TIL: Det blir lagt merke til når Vidar Fossen kommer med materialer fra Alvdal Skurlag.

SkurlagsNytt

5


innstilling til prosessen med å få de to nabotomtene innlemmet i produksjonsarealet i Vingelen. Det er en viktig utvikling for anlegget i Vingelen og vil gjøre det enklere både å holde trykk på, og å utvikle avdelingens hovedprodukter – som er tømmer elementbygg og tradisjonelle byggevarer – som laftetømmer, åser, boks, båt virke, skurlast, spon og mye, mye mer. – Investeringen i barkemaskin, samt opparbeiding av stor ny tomt påvirker først og fremst det som er knyttet til tradisjonelle byggevarer. Men ved å gjøre dette vil det også frigjøres arealer som gjør det mulig å rasjonalisere en satsing på tømmer elementbygg, sier Bjørsagård. BARKEMASKIN: Klargjøring av plasseringen for ny barkemaskin og produksjonslinje på rundt 50 meter ved Alvdal Skurlags avdeling i Vingelen er i full gang.

Ny barkemaskin og større tomt i Vingelen Alvdal Skurlags avdeling i Vingelen får nesten fordoblet sitt produksjonsareal og investerer i ny barkemaskin for å stå bedre rustet til å konkurrere i framtidas marked.

Gjennom oppkjøp og opparbeidelse av to nabotomter har Vingelen-avdelingen fått utvidet produksjonsarealet med rundt 13 mål. Arealet skal i første omgang disponeres til å sette opp en ny barkemaskin – en produksjonslinje på rundt 50 meter. I tillegg skal arealet brukes til lagring av tømmer og bakhon.

BEDRE SLUTTPRODUKT

– Med dette på plass vil barking av tømmer bli gjort på en mer effektiv måte, samt at vi får et bedre sluttprodukt, sier Per Arve Bjørsagård, som er ansvarlig for Alvdal Skurlags avdeling i Vingelen. Han roser Tolga kommune for positiv

MULIGHETER

Med et samlet areal på i alt 36 mål i Vingelen, har Alvdal Skurlag sikret seg et godt utgangspunkt for videre vekst i Vingelen. På kort sikt blir det lagt til rette for forbedret vareflyt internt, bedre utnyttelse av råvarene og effektivisering i hele produksjonsprosessen. – Samtidig gir det oss plass og muligheter til å starte litt med blanke ark med tanke på fremtidig organisering og satsingsområder i Vingelen, sier Per Arve Bjørsagård. – Dette blir det mulig for kommende ny leder ved avdelingen å sette sitt preg på, fortsetter han. Terje Røe slutter ved årsskiftet for å bli bonde, samtidig som Bjørsagårds engasjement gradvis skal fases ut.

NYTT TAK: Alvdal Skurlag har sørget for at Kvikne kirke har fått nytt tak i løpet av sommeren

I STYRET: Administrerende direktør Gudmund Nordtun i Glommen Skog BA liker det inntrykket han fra sin styreplass har fått av Alvdal Skurlag

Kvikne-kirka har fått nytt tak

Stolt Glommen-sjef i styret

I løpet av sommeren har svenske fjellklatrere på oppdrag for Alvdal Skurlag tekket, skiftet og «tjurrubredd» 364 gammel takspon på Kvikne kirke.

Glommen skogs nye administrerende direktør Gudmund Nordtun har tatt sin plass i styret i Alvdal Skurlag og liker det han ser.

– Den eldste taksponen er like gammel som kirka sjøl – fra 1652, forteller Jakob Trøan i Alvdal Skurlag. Det var med andre ord ingen hverdagslig sommerjobb som de faste fjellklatrer-partnerne til Skurlagets avdeling i Vingelen, hadde å drive med i sommer. Skurlagets svenske venner måte nøysomhet håndtere det Trøan antar må vær den eldste takspon på noe norsk kirketak. Men nå er jobben gjort – og resultatet ble som alltid prima.

6

SkurlagsNytt

Glommen Skog BA er med sine 36,6% av aksjene Alvdal Skurlags største eier. – Glommen er stolt av å være største eier i en virksomhet som går så bra som Alvdal Skurlag, sier Gudmund Nordtun. Han er imponert over den jobben som gjøres ved Skurlaget og er veldig fornøyd med å ta en plass bedriftens styre. – Alvdal Skurlag er veldrevet og satser offensivt. Et godt eksempel på en virksomhet som har gjennomgått en vellykket snuoperasjon, fremholder Glommens administrerende direktør.


FORNØYD: Simen Trøan og de andre truckførerne ved Alvdal Skurlag er godt fornøyd med at veiomleggingen ved Skurlaget endelig er ferdig og at gjennomgangstrafikken er borte.

Gleder seg over veiomlegging Etter minst 20 års ventetid er den nye veiløsningen ved og forbi Alvdal Skurlag endelig på plass. – Dette betyr enormt mye, sier en både glad og lettet Simen Trøan og har garantert alle truckførerne ved Alvdal Skurlag med seg på den uttalelsen, Med nytt Skurlagskryss, ny kulvert og ny lokalvei til Kveberg utenom Skurlagets område er det nå slutt på gjennomkjøring over Skurlagstomta for å komme seg til og fra Kveberg.

KURSES: Under ledelse av Linda Merethe Ramberg og Linda Merkesdal fra Rådhuset Vingelen skal denne gjengen ansatte ved Alvdal Skurlag få hevet sin kompetanse på bred basis i løpet av vinteren.

Ledere og framtidige ledere øker kompetansen I samarbeid med Rådhuset Vingelen er Alvdal Skurlag i gang med et omfattende program for å heve kompetansen hos nåværende og mulige framtidige teamledere. Totalt deltar 16 av Skurlagets medarbeidere på utviklingsprogrammet, som skal ha jevnlige samlinger utover vinteren. Alvdal Skurlag har fått voks-midler til å gjennomføre programmet som er innom alt fra basislederegenskaper og konflikthåndtering til praktisk anvendelse av LEAN i hverdagen, målprosesser, opplæring i hvordan lese regnskap og budsjett, samt bruk av PC. Og enda er det flere tema knyttet til hvordan jobbe sammen i team, kommunikasjon, kroppsspråk og andre elementer som påvirker lagarbeidet. I det hele tatt et ganske omfattende prosjekt som involverer mange av Skurlagets ansatte de nærmeste månedene. Alle deltakerne har også kjørt en såkalt discanalyse på nettet, en slags personlighetstest som skal bidra til at hver enkelt skal lære både seg sjøl og andre bedre å kjenne.

Viste muskler

STENGT KRYSS

Det går heller ikke lenger an å kjøre ut på Riksveg 3 fra Sjulhusveien, eller å ta av fra Rv. 3 til Sjulhus. Sjulhusveien fortsetter nå i stedet parallelt med Riksvegen et par hundre meter før den ledes under Rv. 3 og mot Kveberg via en kulvert på oversida av Skurlaget. – Det som mangler nå er en bom som fysisk stenger muligheter for gjennomkjøring over Skurlagstomta sørfra, mener Simen Trøan.

RART DET HAR GÅTT BRA

Han synes det er rart det har gått så bra som det har gjort i miksen mellom lokaltrafikk, gjennomgangstrafikk og Skurlagets egen trafikk med trucker, lastebiler og andre maskiner opp gjennom åra. – Det har åpenbart vært en uholdbar trafikksituasjon, påpeker Trøan. – Vi merker at det er mindre å passe på nå, når vi ikke har den eksterne trafikken å ta hensyn til også. Veldig bra at dette endelig er på plass, understreker truckføreren nok en gang.

TØFFE: Terje Bergseth og lagkameratene ved Alvdal Skurlag viste muskler under årets Krokfoten fotbøllturnering for bedrifts- og vennelag tidlig i september. Skurlagets mannskap var godt forberedt etter mange måneder med ukentlige treninger. Det holdt dessverre likevel ikke til finaleplass eller seier denne gangen heller.

Nye ansatte

Her er de nye ansatte ved Alvdal Skurlag siden forrige SkurlagsNytt.

John Olav Thoresen Tilbake som truckfører

Ole Martin Rønning Alvdal Royal

Konrad Boguslaw Fingerskjøt

SkurlagsNytt

7


Returadresse: Alvdal Skurlag AS Kvebergsveien 9 2560 Alvdal

Minneord Karl Johan Skarpnes Vår salgssjef Karl Johan Skarpnes (Kalle) gikk bort 3.oktober 2017. Kalle begynte hos oss samtidig med at vi startet våre første royalanlegg i 2004. At vi nå er landets nest største royalprodusent, skyldes blant annet Kalle sin væremåte og innsats i jobben. Alvdal Royal var produktet han elsket å snakke om, og det er mange trelasthandlere i Norge som har hatt besøk av Kalle gjennom disse årene.

kundene, og hadde sterkt fokus på kundens behov. Kundeservice lå i blodet hos Kalle. I tillegg hadde han en utstråling som gjorde at han lett kom i kontakt med nye mennesker. Alle ble behandlet med respekt, og var det kvalitetsproblemer på levert vare, var Kalle rask med å melde tilbake til vår produksjon. Kalle var også ansvarlig for våre firmaturer. Både ansatte og ledsagere har mange gode minner fra disse turene som han på flott vis arrangerte. Vi som dere, skulle gjerne hatt Kalle med oss videre.

Kalle prioriterte å bygge relasjoner med

Vår leveransepresisjon falt derfor under 90% i sommer. Nå jobber vi hardt med forberedelsene for 2018 slik at vi igjen kommer over 95% leveransepresisjon gjennom sesongen. Vår nye farge Royal Fjellgrå ble tatt godt imot. Royalfarger skal ha en fargevariasjon i seg. Alvdal Fjellgrå har et grønnaktig skjær i seg, men dette lysner/gråner når vær og vind får slitt på det og en får frem Alvdal Royal sitt naturlige fargespill. Hvis nylagt terrasse oljes, vil fargespillet bli mindre.

Lederens hjørne Royal Alvdal Hall er nå i full drift. Dessverre ble det noe venting på leveransene fra oss i sommer, da vi ikke hadde tatt høyde for 50% salgsvekst. Salgsøkningen er vi godt fornøyd med, men vi er ikke fornøyd med at det medførte utsettelser for bestillinger.

i SkurlagsNytt Informasjonsavis for Alvdal Skurlag Tekst, foto og grafisk design: DMT Alvdal AS • www.dmtalvdal.no Opplag: 5.000 stk

Nå i høst jobber vi med en svart royalfarge slik at vi kan tilby alle royalfargene. Skurlagets fremtid er avhengig av at vi leverer på royal, kvalitet og leveransepresisjon. Jeg ønsker alle våre kunder en riktig god avslutning av 2017 og at vi sammen skal få ett godt år i 2018. Roar Voll Daglig leder

2560 Alvdal • tlf.: 62 48 93 50

www.alvdalskurlag.no

Profile for DMT AS

SkurlagsNytt #2 2017  

Informasjonsavis fra Alvdal Skurlag.

SkurlagsNytt #2 2017  

Informasjonsavis fra Alvdal Skurlag.

Profile for dmtalvdal