Page 1

Inspiratie, poezie, blogs, seminar en nog veel meer Exclusief interview JAsha van der wel


CV Inhoud Branding Communicatie Curriculum Plan Vitae Blogs Social Media WOMmedia Actie Social Interview Jasha van der wel Seminar Visuele storytelling& infographic Guest lectures Multiverse Poetry by meactie Word of Mouth seminar What is Multiverse? gastcolleges moodboard inspiratie!


Social ‘ME’dia

Ongeveer een jaar geleden besloot ik dat ik een blog wilde schrijven. Niet persé om er bekend

mee te worden, maar met de intentie om te experimenteren met schrijven. Ik begin steeds vaker het idee te krijgen dat mijn niche mijn honger naar persoonsontwikkeling is. Ik ben continuen bezig met mijzelf te analyseren, evalueren en verbeteren. Ik merk dat vele leeftijdsgenoten dit proces ook doormaken. Om deze reden wil ik in alle oprechtheid mijn proces vastleggen. Of het slim is om dit ook daadwerkelijk te promoten, is een antwoord waar ik nog naar opzoek ben.


Facebook

Ik maak veel gebruik van Facebook. Facebook is mijn startpagina, mijn uitlaatklep ( tot op zekere hoogte lees: privacy), mijn zakelijke netwerk en mijn informatiebron. Ik gebruik veel humor op mijn facebook en vertel op een luchtige en humoristische manier over de dingen die ik meemaak. Veel mensen vertellen mij dat ze mijn Facebook als een soort blog lezen en het leuk vinden om mijn berichten te volgen. Ik was hier nooit van bewust en ben daardoor in gaan zien dat ik moet uitkijken voor mijn imago. Ik wil geen one-woman show worden, waarin ik mijzelf compleet belachelijk en niet meer serieus genomen word. ( Ik vertel vaak over valpartijen, ongeluk en klunzige taferelen).

Pinterest

Ik heb Pinterest eigenlijk pas sinds kort ‘echt‘ ontdekt. Pinterest heb ik gebruikt tijdens mijn stage maar ben het daarna een beetje vergeten. Nu ik opzoek ben naar een huis voor mijzelf en bezig met met gezonder leven, is Pinterest een fijne uitkomst. Ik pin graag gezonde recepten, interieur inspiratie en mooie plaatjes. Omdat dit medium draait om wat ik leuk vind, sluit het goed aan bij de oprechtheid van mijn personal brand.

Twitter

Twitter gebruik ik eigenlijk alleen voor het volgen van anderen en het verkrijgen van informatie. Ik vind het niet zo belangrijk om mijn eigen dingen hier op te posten, daar ik dit al op Facebook doe.

LinkedIN

Ik heb tijdens mijns stage geleerd hoe belangrijk LinkedIN is. Veel professionals kijken hier dagelijks op en bieden hier banen aan. Ook houden ex-collega’s en potentiele toekomstige werkgevers je in de gaten op linkedIN. Ik heb een hele sterke referentie van een manager van ID&T op mijn LinkedIN, welke mij in de toekomst erg kan helpen met het sollicteren op een relevante functie.


WOM actie

Conceptomschrijving De marketingstunt draait om het product ENZO. ENZO is een product waar foto’s ingehangen kunnen worden. Zie hieronder. Omdat foto’s een manier zijn om herinneringen te koesteren is de marketingstunt gericht op herinneringen. Het idee is om willekeurige mensen op straat, herinneringen te laten “beleven”. Herinneringen zoals trouwen in Las Vegas, die romantische eerste date, of die geweldige avond in die speciale club. De marketingstunt wordt verdeeld in meerdere acties. Al deze acties duren niet langer dan 2 minuten. Na deze 2 minuten word hun een flyer in de hand gedrukt, waarop een link naar de Facebook pagina van de Enzo™ staat. Op deze Facebook-pagina zijn foto’s en een filmpje van het gebeuren te vinden, welke gemakkelijk te delen zijn. Vervolgens loopt de crew weg alsof er niets is gebeurd. Deze actie genereert Word of Mouth doordat niet alleen de “slachtoffers” maar ook de mensen die het alleen maar zien, zichzelf afvragen waar de acties voor zijn. Door de oprechte verbazing van de “slachtoffers” zal het ook leuk zijn om naar te kijken voor mensen die niet aanwezig zijn bij één van de acties. Omdat de acties gefilmd en gefotografeerd zullen worden, zal het ook makkelijk zijn om ze te delen op Facebook en via andere media.


Actie 1 Een (verliefd) stel staat te kletsen op straat. Opeens word er een boog achter hun geplaatst en krijgen ze allebei een schort voor met een trouwjurk of pak er op afgebeeld. Vervolgens verschijnt er een Elvis, welke hun in 2 minuten “trouwt”.

Actie 2 Een stel vrienden zit gezellig te picknicken. Opeens worden ze omringd door strandballen, staan er tropische Hawaïse Hula danseressen naast ze die dansen op de bijpassende muziek, en wordt ze een cocktail overhandigd door een tropisch geklede ober.

Actie 3 Iemand krijgt opeens een Amerikaanse “Graduation cap & Gown” aan en een diploma in zijn of haar handen gedrukt. Opeens staan er een stuk of 10 mensen met dezelfde outfit naast diegene, en word er door een “Leraar” een toespraak gehouden over hoe goed zijn studenten waren en hoe trots hij op hun is. Na afloop gooien alle “studenten” hun hoed in de lucht en daarna lopen ze weg alsof er niets gebeurd is.


Actie 4 Iemand loopt op straat, als diegene opeens word ingesloten met twee muren, iemand een disco bal boven zijn of haar hoofd houd en er opeens harde dans muziek klinkt. Opeens gaan er een aantal mensen om hem heen dansen en waant diegene zich midden in een club, alsof diegene de avond van zijn/haar leven beleefd.

Actie 5 Iemand zit alleen te lezen of wachten op het openbaar vervoer, als er opeens een tafeltje voor hem/haar word gezet waar een romantisch dinertje op staat. Vervolgens gaat er iemand tegenover diegene zitten, welke verliefd naar de persoon tegenover hem/haar gaat staren onder het genot van het diner.

Bewijs enquetes


Enquete Memories Bedankt voor uw deelname aan deze enquĂŞte. In deze enquĂŞte leggen wij u een aantal vragen voor met betrekking tot een marketingstunt. Deze marketingstunt heeft als doel om mond tot mond reclame op te wekken. Graag vragen wij u om het concept door te lezen en de gerelateerde vragen te beantwoorden. Op deze manier willen wij ontdekken of de actie effect u en uw omgeving zou hebben. Wanneer u iets onduidelijk vindt, kunt u ons ten alle tijden om uitleg vragen.


Jasha van der Wel

Jasha van derWel is een inspirator, een leraar en een voorbeeld. Duik in het leven van een zakenvrouw in een mannenwereld.

‘Ik zal nog wel een boek willen schrijven, verder kan ik ook nu al gelukkig sterven ‘

ie inspireerde jou op mijn leeftijd? Ik heb de meeste inspiratie gehaald uit de intieme relaties die ik op dat moment had. Maar toen ik zo oud was als jij nu, ging ik net Psychologie studeren.Volgens mij was ik toen helemaal weg van Jung (en ook nu vind ik dat nog steeds een held). Wat inspireert jou vandaag de dag? Vandaag de dag haal ik mijn inspiratie ‘uit het wild’. Mijn netwerk bestaat vooral uit creatieven en die zijn bij voorbaat inspirerend, omdat zij bezig zijn met dat scheppen wat nog niet bestaat. Zij geven mij een andere kijk op dingen en laten mij inzien dat alles mogelijk is en dat we zelf scheppers zijn van onze werkelijkheid. Ook doe ik veel inspiratie op, op (meerdaagse) festivals in binnen- en buitenland, zoals ‘Boom’,‘Burningman’ en ‘Fusion’. Inspirerende sprekers zoals Sogyal Rinpoche, inspireren mij, en bijzondere muziek met een ziel inspireert mij ook. Wat dreef jou vroeger in het leven en is dit veranderd, zo ja op welke wijze? Vroeger werd ik gedreven naar de hang van het onbekende. Ik wilde vooral ALLES (één keer of vaker) ervaren. Ik was een soort experience junkie, wilde en moest overal bij zijn en meemaken. Ik wilde zelf vooral groeien.Tegenwoordig is mijn drive wat socialer, draag ik bij aan een betere wereld vraag ik mij dan af? Als ik jouw 20jarige ‘ik’ zou vragen waar je vandaag zou zijn, zou dit beeld dan overeenkomen met de realiteit van nu? Nee.Toen ik 20 jaar was, was ik nog in de veronderstelling dat ik op mijn huidige leeftijd getrouwd zou zijn met kinderen en ergens in een moderne design boerderij ofzo zou wonen, werkzaam als psycholoog. But life happens to you while you are making other plans. Welke doelen in jouw leven heb je al bereikt en welke doelen nog niet?Wat ik al bereikt heb is dat ik tevreden met mezelf ben om wie ik ben. Ik heb daarnaast ook vrijwel alles gedaan en gezien en bezocht wat ik wilde doen. Op professioneel gebied heb ik meerdere concepten bedacht en succesvol in de markt gezet. Het begon allemaal met ‘Lust het Leven in het Rijk van de Keizer’ en later het ‘Lust het Leven Festival’ bij het Nieuwe Meer (dat genomineerd werd als Beste Feest van het jaar door de Gouden Kabouters). Later zette ik samen met Stanja van Blijburg en Myra van de Sugar factory het ‘Droomfestival’ op inWijk aan Zee. Dat bestaat nu nog steeds in Blijburg. Samen met mijn zus Isis begon ik ‘All is One’ in Zwisterland. In Amsterdam werden wij genomineerd voor Beste Nieuwe Initiatief voor de stad Amsterdam. Later heb ik mooie projecten gedaan voor ID&T, zoals het ‘‘ndian Summer Festival’, de ‘Films that Matter’ avonden, en ‘Awake Amsterdam’ met lama Sogyal Rinpoche. Plus het invoeren van de MVO-missie van ID&T daar ben ik ook best trots op.


‘Als je alles steeds goed doet, doe je het fout‘ Z

ijn er doelen in de plaats gekomen voor de al bereikte doelen in jouw leven? Wat ik nog niet bereikt heb: een verenigend wereldfestival dat staat nog op het programma. Ik zou graag meer werken aan Transformational festivals. Bijdragen aan een betere wereld door bewustzijnverruimende festivals te laten bloeien. En ik zou wel een inspirerend sprekersfestival willen organiseren. Welk moment in jouw leven zie jij als een keerpunt naar volwassenheid en professionalisering? Mijn keerpunt kwam toen ik werkzaam was als PA van een regisseur in Los Angeles. Daar werd ik gepakt door de American Dream. Dat als je hard werkt je alles kunt bereiken. Ik ben toen zelf professioneler gaan denken en werken. Doordat ik bij belangrijke mensen aan tafel zat werd ik ineens volwassen. Ik zag wat er mogelijk was, maar dan moest je je je wel een beetje aanpassen in plaats van‘ik doe lekker mijn eigen ding en mensen moeten dat maar goed/leuk vinden’. Professioneel werken is ook een beetje je eigen ego opzij zetten en dat doen wat op dat moment van je verlangt word. Op welke manier hebben moeilijke momenten in je carrière jou als professional en als mens beïnvloedt? Het leven gaat nu eenmaal niet alleen maar over rozen. Alle moeilijke momenten dragen bij aan je ontwikkeling als mens en professional. Leren omgaan met tegenslag is een van de meest waardevolle dingen die je kunt leren in het leven. Je verliest een stukje naïviteit naarmate je meer tegenslagen tegenkomt op je carierrepad. But If you loose, don’t loose the lesson. Houd jij werk en prive relaties gescheiden en hoe doe je dit wel of niet? Het schijnt goed te zijn om werk en prive gescheiden te houden, maar ik doe juist het omgekeerde. Ik werk veel samen met vrienden en de vreemden die ik ontmoet om mee te gaan werken benader ik als mensen. Ik denk dat juist die menselijke benadering de samenwerking positief beïnvloed.Vaak zijn mensen met wie ik zakelijk begon, vanzelf vrienden geworden. Met een puur en open hart werken is juist mijn manier van werken.What you see what you get. Ik neem ook zelf zelden een blad voor de mond. Ik geef kritiek wanneer ik dat voel, maar altijd met een lieve intentie. Welke adviezen en of wijze woorden zou jij je jongere ik geven? Advies aan mijn jongere ik: Ga vooral door met wat je aan het doen bent, ga uit van je eigen kracht, en stop nu alvast met roken. Hoe ga jij om met tegenslagen? Tegenslagen horen erbij. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten zoek ik altijd naar het positieve. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Daarnaast is elke tegenslag een kans om je stabiele geest te trainen. Dus daar probeer ik ook altijd maar dankbaar te zijn.Vaak zijn tegenslagen ‘blessings in disguise’. Waar denk jij te staan in het leven over 10 jaar? Over 10 jaar: Dan heb ik een gezin en woon ik in een boerderij en werk ik als psycholoog. Nee grapje, ik zal niet werken als psycholoog denk ik. En misschien heb ik ook wel geen gezin, dan woon ik misschien wel in de jungle van een warm land. Ik zal in ieder geval werken aan een project ‘for the greater good’. Misschien zet ik me in voor wereldvrede, of zet ik me in voor het vergroenen van de woestijn of ik houd mij bezig met een waterproject. Of ik zit in de politiek. En ik zal waarschijnlijk spreken voor groepen op seminars. Zolang ik mezelf maar kan inzetten voor het grotere geheel. Ik heb vertrouwen in de loop der dingen. Ik zal precies daar zijn waar het nodig is. Wat zijn dingen die jij nog wilt doen voordat je deze aardbodem verlaat? Ik zou nog wel een boek willen schirjven.Verder kan ik ook nu al gelukkig sterven. Ik heb voor mijn gevoel wel het onderste uit de kan gehaald hier op aarde. Maar goed er valt altijd weer wat extra uit te schrapen. Welke levenslessen die jij hebt gehad, zou je mij willen meegeven? Levenslessen van de boedha doen het altijd goed. “There is no way to happiness, happiness is the way”. Dus niet zoeken near geluk buiten je, maar een bepaalde state of mind krijgen en daarmee het leven bekijken. Ook “Freedom is not doing what you want, but wanting what you do”.Wees geen slaaf van je behoeftes, maar meester over je brein.Tja, en hoe je dat bereikt, dat doe ik door middel van ‘Vipassana meditatie’. Wanneer je kijkt naar je eigen ontwikkeling. Herken jij ontwikkelingsaspecten in mij die ik nog moet doormaken? Hahaha, natuurlijk zie ik die! Het klappen van de zweep zul je vanzelf meemaken, daar word je helaas wat harder van, maar dat kun jij wel gebruiken. Daarnaast is ook een goede:‘niet alles er zomaar uitgooien wat je denkt, eerst nadenken, dan praten’.


Gastcollege WK 2 creatieve communicatie Dennis van Santen

T

oen Dennis van Santen begon met zijn gastcollege, benoemde hij logische stappen die ondernomen moeten worden wanneer men een personal brand wil ontwikkelen. Dingen als ‘maak een twitteraccount aan’ waren dan ook niet nieuw voor mij. Vervolgens kwam ‘Bepaal je Niche’ aanbod. Dit vind ik erg interessant omdat ik hier nog nooit over na heb gedacht. Ik volgde zijn advies en begon met het vasstellen van de benodigde punten. - Doelstelling: Mijn persoonsontwikkelingsproces vastleggen. Doelgroep: Personen tussen de 17 en 35 jaar, opzoek naar wie zij zijn en wat zij willen in het leven. Specialisatie: Persoonsontwikkeling. Vervolgens stelde ik mijzelf de volgende vragen: - Wat wil ik online bereiken? Ik wil mijn ervaringen delen om zo mensen te inspireren om opzoek te gaan naar hun eigen geluk. Daarnaast wil ik in gesprek gaan met deze mensen, zodat zij ook mij kunnen inspireren. Verder wil ik graag mijn schrijftalent testen en ontwikkelen. - Welke bedrijven/ individuen hebben mij nodig? Soulsearchers, mensen verdwaald in hun eigen leven, mensen die bezig zijn met zelfontwikkeling en bedrijven die daar op inspelen. Bedrijven zoals LINDA, zijn continu bezig met het inspireren van hun lezers en praten over ‘het leven’. Delen hoe mooi en hoe onzettend kut het leven kan zijn, hoeveel je daarvan kunt leren en hoe je grip krijgt. - Op welke netwerksites zijn zij aangemeld? Ik wil beginnen op wordpress en Tumlbr om zo in contact te komen met mensen die blogs volgen en schrijven. Vervolgens wil ik door mijn persoonlijke kennissennetwerk ( zoals facebook) publiciteit gaan generen, zonder mijn eigen imago te beschadigen. Lastig dus, wanneer het over persoonlijke ontwikkeling gaat. De volgende stap richt zich op mijn toegevoegde waarde. - Welke belofte maak ik waar? Wat is mijn geheim? Ik ben oprecht en wil in alle openheid delen hoe moeilijk en hoe fijn het is om met jezelf aan de slag te gaan. Om je niet te verstoppen voor wie je daadwerkelijk bent en wat jij daadwerkelijk wil. Ik zou het fijn vinden om mensen te inspireren om zich niet te laten leven en geen toeschouwer te worden van hun leven, maar zelf optimaal gebruik maken van het leven dat zij hebben. - Waarom ben ik uniek? Waarom zou je met mij in zee gaan? Ik ben niet bang om zwakte te tonen. Ik ben bereid om mijn zwakte te delen en daar een sterkte van te maken. Ik ben klaar met de pretentie die tegenwoordig heerst. We hoeven niet perfect te doen want dat zijn we niet. We kunnen onzelfs niet kwalijk nemen dat we menselijk zijn, we kunnen er beter uithalen wat er inzit en die menselijkheid in ons voordeel gebruiken. - Welke hobby’s, talenten en/of passies helpen mijn zakelijke imago versterken. Dit vind ik moeilijk. Ik vind het moeilijk om iets persoonlijks zakelijk te maken. Hier struggle ik momenteel mee. Ik denk dat ik mijn praktijkervaring moet gebruiken om mij niet te laten uitbuiten als een pity project of een voorbeeld van hoe het niet moet. Ik moet het Tokkies syndroom voorkomen ( een situatie waarin je bekend word om wat een sukkel je bent en waarin je volledig aan de schandpaal wordt genageld voor het amusement van anderen). Ik zal hier mijn passie voor communicatie, creativiteit en sociale inzicht voor gebruiken. Het lijkt mij slim om een persona te creeeren waarbij ik in het midden laat of het op mijzelf slaat. Kernwoorden: Communicatie, oprecht, sociaal inzicht, persona, creativiteit, inspiratie, controle. Crossmediaal concept Een crossmediaal concept draait om het vertellen, verwoorden verankeren en het kunnen participeren in een verhaal, volgens de lecture. Het gaat om ‘The big idea’, een groot idee met een simpele waarheid, welke op een briljante wijze wordt verteld. Wat houdt dit in? Wat bedoelt Dennis hiermee. Hij lijkt hiermee te bedoelen dat je een waarheid, hoe simpel deze ook kan zijn, op zo’n creatieve manier verteld dat het mensne verrast, intrigeert en grijpt. Wat verder erg belangrijk is, is herhaling. Herhaling helpt mensen het verhaal herinneren en kan ervoor zorgen dat ze zichzelf gaan herkennen in het verhaal. Verder moet er een bepaalde credibillity worden opgebouwd. Het verhaal moet geloofwaardig worden. Dit kan door via verschillende bronnen te communiceren en overal aanwezig te zijn.


Visuele Storytelling Verhalen vertellen doen wij al eeuwenlang. Het heeft ons de mogelijkheid om even aan de realiteit te ontsnappen en volledig op te gaan in een andere wereld. Verhalen grijpen ons aan, stimuleren ons empathisch vermogen, leren ons lessen en laten ons identificeren. Een mooi marketingmiddel zou je zeggen. Toch is storytelling pas sinds kort deel van marketing en branding. Een verhaal geeft een menselijke draai aan een product of activiteit. Persoonlijke affiniteit is hierin erg belangrijk. Wanneer een product of activiteit inspeelt op de behoefte van de doelgroep, is het belangrijk om via storytelling die persoonlijke affiniteit aan te wakkeren. In het werkcollege werd duidelijke dat Transmedia storytelling een goed instrument is voor de communicatie van een eigen personal brand. Transmedia sotrytelling is het proces waaring een boodschap, thema of verhaallijn naar een massa publiek wordt overgedragen door middel van een creatieve en sterk uitgedacht communicatieplan, via verschillende media kanalen. Het biedt een merk de mogelijkheid om haar levensduur te verlengen. Zo claimt Jeff Gomez dat het gebruik van transmediale storytelling onder andere kan resulteren in intense loyaliteit, langetermijn verbintenis en interactie met de doelgroep. Ook kan het de winstmarge flink verbeteren. Onderwerp culturele ontwikkeling in Amsterdam: Geekdebibliotheek 1.Wat zijn de doelstellingen - De doelgroep in laten zien dat ook zij terecht kunnen bij de bieb. - Besluitvormers en/of subsidieverstrekkers aangespreken, zodat de bibliotheek structureel de middelen krijgt die ze nodig heeft om haar rol voor de samenleving te vervullen 2. Wie is het publiek en waar is het? Het project richt zich op de leeftijdsgroep 20-34 jaar 3. Welk verhaal wordt gebracht? Iedereen is ergens een geek in. Kom een geek met ons zijn. Ook voor jou kunnen wij iets bieden, de bieb is er voor iedereen. 4. Welke media worden ingezet? Facebook, Twitter en advertentiekanalen in het openbaar vervoer. 5. Hoe wordt de community gemanaged? Via de website kan men aangegeven wat hun passie is en wat de bieb voor een waarde aan hun leven kan toevoegen. 6. Welke tools worden gebruikt? Een website, social media, de pers en advertentie kanalen. 7. Hoe worden resultaten gemeten? Begin 2014 gaan alle G4 bibliotheken de resultaten evalueren zodat het project uitgerold kan worden tot een landelijke campagne.


‘Visual storytelling of one kind or another has been around since cavemen were drawing on the walls.’ Frank Darabont Geekdebibliotheek is een initiatief welke is opgericht om de bibliotheken in Nederland te redden van een economische ondergang. Het is crisis en de wereld digitaliseert. Het is moeilijk om met de digitale wereld mee te groeien wanneer iets altijd ‘zelf liep’. De bibliotheek was er altijd en de bibliotheek was van onschatbare waarde. We hadden de bibliotheek nodig. En toen was daar ‘de googlegeneratie’. De google generatie is niet meer afhankelijk van de bieb. We zijn ontzettend autodidactisch geworden, hebben digitale toegang tot alle informatie die wij maar willen en kunnen dit allemaal doen vanuit onze luie stoel, thuis. De bibliotheken in Nederland moesten actie ondernemen. En toen kwam daar Geekdebibliotheek. Het project met als slagzin ‘Wat geek jij?’, focust zich op ieder van ons die de bieb is vergeten. Het project wil deze mensen laten inzien dat ook zij terecht kunnen bij de bieb. De bieb bestaat namelijk niet meer alleen uit boeken en informatie dat ook te googlen is, maar is daarnaast een plek voor het uitoefenen van je passie, zelfontplooing en inspiratie. Wat is jouw passie? Vragen zij hun publiek. Sushi maken? Voetbal? Dancemuziek? Iedereen is een geek in iets, iedereen heeft sterke interesses in een bepaald onderwerp. Waar ben jij een geek in? Wat mij aanspreekt aan dit concept is dat zij van een negatieve associatie met de bibliotheek, zijnde nurderig/ de bieb is voor ‘geeks’, een positieve associatie proberen te maken. Het is leuk om een geek in iets te zijn, dat is het verhaaltje dat zij over willen brengen. Het project communiceert voornamelijk via media die benadert worden wanneer mensen ‘even niets te doen hebben’. Zo hebben zij rustig de tijd om de boodschap van geekdebibliotheek binnen te laten komen en filteren zij het minder snel weg. Ik ben bijvoorbeeld gegrepen door het project via een tv scherm in de tram. Tramritjes zijn saai. Je staart uit het raam, leest wat appjes en droomt weg. Het is eigenlijk net als op de wc zitten. Een grappige poster of leuke comic of iets met letters erop, trekt al snel je aandacht. Zo is dit ook in de tram, chapeau. Ik verveelde mij en ging daarom het schermpje volgen. Vervolgens heb ik het project gegoogled. Ik wilde weten wat het was en wat ermee wilde bereiken. Het project richt zich op de leeftijdsgroep 20-34 jaar. Deze groep is namelijk zwaar ondervertegenwoordigd bij openbare bibliotheken.


Infographic


Multiverse In het boek van Pine en Korn ‘Infinite possibilities’ worden nieuwe instrumenten besproken jegens het ‘Cosmos Icogmiti’, wat gaat over digitale grenzend, uit ontdekken van onbekende werelden en het gebruik van onderzoek. In het boek worden acht verschillende ‘experiences’ besproken, welke ieder uit verschillende aspecten van zowel virtualititeit als realiteit bestaan. Deze innovatieve methodes creeeren nieuwe mogelijkheden om de klantwaarde te verhogen. Hieronder een uitleg van de acht methodes. Ik heb dit boek in het engels gelezen maar leg de methodes in het Nederlands uit. Reality-Time, Space, Matter Naar een club gaan met vrienden, een diner met de schoonouders of een terassje pakken zijn voorbeelden van deze methode. Augmented reality-time, space nomatter Deze methode kan bijvoorbeeld gerealiseerd worden door de Google glass. Heb je honger? Zoek via je google glass de dichtstbijzijnde snackbar op door een ‘Augmented reality kaart’. Een ander leuk voorbeeld is de Monsters&Co app, waarmee het mogelijk is om via de app een monder uit het bijbehorende shirt te laten springen. Het gaat dus eigenlijk om een ‘andere realiteit’ creeeren door middel van een app. Alternate reality No-time, space, No matter Een voorbeeld hiervan is actief meedoen aan het ‘I Love Bees’ spel. Kinderen kunnen in het echte leven ook punten verdienen in het spel, door activiteiten te doen. Warped Reality, No-time, Space, Matter Een voorbeeld van deze method kan zijn om naar het Anne Frank huis te gaan en je te laten grijpen door die tijd. Helemaal opgaan in haar wereld. Dit kan bijvoorbeeld ook door mee te doen aan middeleeuwse spellen zoals larpers en deel uit maken van deze communities.


I heart....


Poetry Het kantoor

Ego

Voor de één een ontdekking, voor de ander een ontkenning.

Ik heb een ego, Soms groot en soms klein.

Voor de één een toevlucht, welke de ander ontvlucht. Wat maakt of breekt deze plek Van welke reis, is deze plek de bestemming.

Altijd aanwezig, Soms misleidend, soms fijn.

Een tijdelijk station voor een trein met een stremming, Een permanent station voor een trein zonder richting Is geen richting ook een richting? Is een stremming soms geen remming? Waarom veroorzaakt dit station, deze innerlijke frictie Wanneer veroorzaakt deze plek ontplooiing, in plaats van restrictie. Joost mag het weten. En als hij het weet, dan hoor ik het graag.

Een gids voor het leven, Een verrader en een vriend. Ik vertouw hem niet maar luister, En waai mee met zijn wind. Hij speelt in op mijn gevoel. Wekt een reactie, ver van wenselijk. Ik ben onderdanig aan mijn ego, Dat is toch ook maar gewoon menselijk?


By me Sims

Struisvogelpolitiek

Een simulatie van het leven. De dagelijkse kost even vergeten.

Wij zijn weer op weg Emotie alom Met stomheid geslagen Vol passie en doem

Pure controle, zonder die eeuwige strijd. Even geen beren op de weg, even geen werkelijkheid. Niet denken, klik en gaan. En als het lastig wordt? Het spel des levens gewoon niet opslaan.

Diezelfde steen, voor de derde keer Geen gedachte zo krom Ik kan het niet laten Ik denk andersom

Het is maar een spel, het is lekker nep. Gelukkig zijn ze toch wel, ik geef alleen de voorzet.

Mijn wereld werkt anders Rationeel denken komt niet voor Logica bestaat niet, het geeft geen gehoor

Realiteit staat al te kloppen op de deur maar ik heb schijt.

We zijn weer op weg Naar het punt waar ik mijn verstand verloor Ontkenning is mijn bijbel Mijn zingeving en mijn pastoor

Het leven op pauze, ben er niet toe bereid.


Seminar Indie Brands Door Anneloes van Galen Als seminar heb ik een evenement gekozen waar de schrijver van het boek ‘Indie Brands’ kwam spreken. Zij vertelde over hoe zij zich met Indie Brands onderscheidt van andere merken. Ook bespreekt ze hoe je onafhankelijk ondernemer kunt zijn, laat zij mij wederom inzien hoe belangrijk storytelling is en legt zij haar marketing tactieken uit. De term ‘Indie Brand’ staat voor een merk dat authenthiek is en een bepaalde sociale cultuur aanspreekt. Het is ‘anders’. Sterk ondernemerschaps en eerlijke distributie zijn erg belangrijk wanneer je een Indie Brand claimt te zijn. Indie merken spreken niet perse een niche of kleine doelgroep aan, maar vertellen wel een uniek verhaal. In de Seminar beantwoorde Anneloes de vraag ‘zal commercie uiteindelijke de Indie merken de das om doen?’. In haar antwoord gebruikte zij Sarah Bagner als voorbeeld ( Supermarket Sarah). Sarah heeft een online warenhuis ontwikkeld waar zij vintage producten en dingen die zijn leuk vindt verkoopt. Zij doet dit door een verhaal te vertellen over het product. Haar kracht is dat ze eigenlijk het product niet verkoopt maar het verhaal achter het product. Een typisch voorbeeld van storytelling dus. De website is vergelijkbaar met Ebay. Het is een platform waar resellers hun producten kunnen displayen. ( Zolang Sarah ze maar leuk vindt). De reden waarom Sarah’s merk niet zal uitsterven door commercie, is omdat zij erg crossmediaal communiceert en haar verhaal zo sterk verteld. Dit is hetgeen wat alle Indie merken moeten toepassen als zij de commercie willen overleven. Reflectie Ik vond het een onzettend inspirerend Seminar. Ik was samen met een vriend en ben daarna los gegaan in een brainstorm over hoe wij deze wijze woorden kunnen toepassen in ons merk. Zolang je een idee hebt, hier een sterk verhaal bij kunt vertellen en dit verhaal effectief kunt communiceren ( crossmediaal) kan ieder concept werken, Indie of niet.


Gastcollege Het gastcollege van Martijn Arets sprak mij erg aan. Hij was erg inspirerend omdat hij iets snapte wat de rest van ons nog niet doorhad, namelijk crowd sourcing. Crowd sourcing is inmiddels alweer een beetje passé maar was door Martijn met perfecte timing toegepast. Wat Martijn heeft gedaan wil ik ook. Een busje pakken, de boel de boel laten en je ambitie volgen. Het feit dat hij succesvol is geworden ligt echt aan zijn sterke ondernemerschap. Niet iedereen kan het voor elkaar boxen om merken waar je U tegen zegt, te betrekken in een project wat eigenlijk alleen maar Reflectie Martijn heeft mij geinspireerd om in te zien dat alles mogelijk is, zolang je maar kiest waar je goed in bent. Tijdens zijn lecture was ik volledig ondergesneeuwd door mijn baan bij ID&T en was ik helemaal niet gelukkig ( ook klinkt werken bij zo’n groot bedrijf heel ideaal). Martijn ‘made it‘ omdat hij iets deed wat hij leuk vond en er erg goed in was. Hij had een sterk verhaal en wist dit verhaal over te brengen op de merken en zijn volgers. Ik hoop op een dag hetzelfde te kunnen doen.


Gastcollege Maarten Zinkstock

Ik ben jaloers op Maarten. Ik wil namelijk zijn baan. Brainstormen vind ik echt geweldig! Ik ben er goed in, word er gelukkig van en kan andere altijd stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. De hele dag brainstormen over voor verschillende projecten en mensen helpen om hier beter in te worden klinkt als een droombaan voor mij. Ik heb dan ook met veel plezier naar zijn gastcollege geluisterd. Toen we in groepjes werden verdeeld en zelf aan de slag gingen met brainstormen, was ik helemaal in mijn element. Na afloop heb ik Maarten gevraagd of het mogelijk is om een tijdje als stagiaire daar aan de slag te gaan ( ookal ben ik tegen die tijd klaar met school). Hij zag dit wel zitten, ik benader hem zodra ik ben afgestudeerd en dit nog steeds wil.


22 Juni 2014


Moodboard magazine

Dossier CI2 door Dionne Hallegraeff

Profile for dihalle

20141006dm magazine ci22  

20141006dm magazine ci22  

Advertisement