Page 33

SPIL DANSK DAGEN i GRENAA på DJURSLAND 2008

Af Bo Jacobsen Torsdag 30. oktober var over hele landet en dag, hvor dansk musik er i fokus. På alle mulige måder viser vi flaget og samles om kreativitet, fællesskab og skaberkraft omkring musik, kompositioner og tekster på dansk. DMF Djursland havde på denne dag i samarbejde med Kulturhuset Pavillonen i Grenaa stablet et flot program på benene med både lokalt indhold og gæster fra København. Det blev på trods af et beskedent fremmøde en smuk og varm aften med tre afdelinger på programmet. Først en trio med herboende sangerinde, tekstforfatter og komponist Anne Primdahl i front ledsaget af bassisten Klaus Nørgaard fra København og ligeledes herboende Niels Vincent på sax.

En smuk halvakustisk afdeling med udelukkende original musik fremført indfølt og med stor kompetence og saxofoniske højdepunkter. Anden afdeling blev et stort skridt tilbage i tiden- og dog i høj grad her og nu - med dansk musiks evige hippie og måske danskrock’ens egentlige ophav – Stig Møller – ledsaget af Peter Ingemann på bas og trommeslageren Hans Fagt. Snabeltyrkerskoene blev spændt, man fandt den indre Steppeulv frem, drejede 0-0-0 og satte os op i træet sammen med disse herlige legendariske kultur-ikoner og lod salen ’koge’ af nostalgi. Var der nogen, der sagde, at musik ingen alder har? Tredje afdeling tog tråden op og fulgte på op på konceptet med Djurslandsspillemænd, der leverede varen med gammel

dansk folkemusik i countryforklædning og flere hippiesange af egen avl med ’Kærlighed og kildevand’, ’Forårssangen’, ’Hvad skal jeg gøre’ og selvfølgelig hittet ’Christianitter, Jyske knejte’. Frem for alt markerede aftenen et godt samarbejde med Kulturhuset og et godt sammenhold i afdelingen.

JULEFROKOST DMF DJURSLAND

23. NOV 2008 på KULTURHUSET PAVILLONEN GRENAA God mad og drikke, bred hygge og socialisering, påhæng og vedhæng, lys i novembermørket – og som vores gode tradition byder: musikalsk underholdning leveres af de deltagerne medlemmer.

Dejligt at kunne invitere ind ved en sådan lejlighed. Dejligt at kunne føle sammenhold og godt humør i vores lokalafdeling af DMF.

Det var som sædvanligt festligt og vi fik da også et ubetaleligt indslag af ”The Belly Brothers”, netop hjemvendt fra et gribende ophold på Mallorca med fast ’engagement’ på en lokal Karokee Bar. Desuden var der deltagelse af vores 5 nye unge medlemmer fra pop-orkestret ”Coverups”, som afdelingen bød velkommen med stor glæde. Derudover jams af mange afskygninger hen gennem eftermiddagen, hvor små 30 mødte op.

basunen • december 2008

33

Basunen 2008 nr. 4  

Musiktidsskrift for professionelle musikere i Midtjylland

Basunen 2008 nr. 4  

Musiktidsskrift for professionelle musikere i Midtjylland

Advertisement