Page 17

Paul Bengtsson kaster sig ud i en ny co-write session med en ny partner. Denne gang bliver han bedre tilfreds med resultatet. Den skitse skal der arbejdes videre med i den kommende tid. Hvor er kvinderne? Rundt omkring bliver der sunget, spillet, diskuteret og skrevet ned. Men det falder i øjnene, at ud af de fjorten deltagere er ikke en eneste kvinde. Jonas Dahl mener, at det er en mangel: ”De fleste kvinder har en klavertilgang til sangskrivning, hvor drengene kommer med en guitar. Og de har en anderledes måde at synge på. Det er meget interessant og en større udfordring at co-write med.”

”Mændene ville være mere afdæmpede. Det gør ikke noget med lidt mandehørm”. Fællessang og bålgnister Mandehørmen er dog ikke overvældende senere på dagen, da mørket er faldet på, og sangskriverne er samlet om bålet. Der bliver snakket og grinet, og der bliver klirret med flasker. Musikinstrumenter går på omgang, sangskriverne skiftes til at synge deres yndlingssange, mens andre falder ind med korstemmer, rytmer og riffs. Der klinger mange ærbødige kærlighedssange ud i natten. George Harrissons ”Something”. Kim Larsens “Kvinde Min”. Og ud på de små timer giver Paul Bengtsson en indfølt fortolkning af Eric Claptons ”Wonderful Tonight”. ”Coverversioner er jeg nu ikke så god til. Det meste af tiden har jeg bare siddet og nydt de andres kunnen. Jeg har allerede haft en tons gode oplevelser. Det er genialt, at folk falder ind med det, de synes passer. Jeg har altid haft det godt med at være en del af en gruppe og ikke bare være alene på,” fortæller han.

Omkring hvert tredje ÅSV-medlem er kvinde. De deltager i ÅSV’s værkstedsaftener og koncerter, men de kender ikke hinanden så godt og vil samtidig helst af sted parvis, vurderer Jonas Dahl. Det skal der gøres noget ved: ”To af pigerne, som er sådan lidt projektmagere, vil lave noget særligt for pigerne, så vi kan få dem til at mødes. Vi har sparket bolden over til dem og sagt: Find på noget, så støtter vi op om det.” Også Paul Bengtsson vil gerne have, at der kommer kvinder med en anden gang. Men han synes også, at det har fordele, at de ikke deltager denne gang:

Jonas Dahl synes, at det er godt, at der er mere tid end på en normal værkstedsaften: ”Det er ikke alle, der har et mingle-gen. Nogle skal lige være her et par dage. Det er perfekt, at det strækker sig fra fredag til søndag. Man kan networke og bygge sin selvtillid op og finde ud af, at man er lige så god som de andre.” Nu to gange om året Sommerlejren er en succes og deltagerne vil have mere. Derfor arrangerer ÅSV som noget nyt en vinterlejr. Den finder også sted i Giberhytten, og det sker i den sidste weekend i januar 2009. ”Det kunne være hyggeligt også at skrive i de mørke vintermåneder, hvor

der er tændt op i pejsen. Det kan der komme nogle andre sange ud af. Og selvom det fortrinsvis er sangskrivere, der deltager, er musikere også velkomne. Der skal ikke være begrænsninger. Det skal være en stor kreativ legeplads,” siger Jonas Dahl. Som tidligere inviterer ÅSV medlemmer fra DMF og DJBFA. Men denne gang bliver der også et internationalt islæt. ”I Tyskland er der kunstnerisk hungersnød. Så denne gang ryger der en invitation ud til de tyske sangskrivere, vi har kontakt til,” siger Jonas Dahl. Paul Bengtsson er ikke i tvivl om, at han også skal deltage i vinterlejren: ”Denne sommerlejr lever mere end hundrede procent op til mine forventninger. Det er helt ud over, hvad jeg turde håbe på. En overvældende succes for mig. Så flere af dem.”

FAKTA:

Århus Sangskriver Værksted (ÅSV) har eksisteret i 10 år og har omkring 100 medlemmer. Foreningen mødes to gange om måneden i DMF’s lokaler i Grønnegade 93 og holder en månedlig koncert på Gyngen i Mejlgade 53. Flere oplysninger på www.sang-skriver.dk eller 2870 6771.

basunen • december 2008

17

Basunen 2008 nr. 4  

Musiktidsskrift for professionelle musikere i Midtjylland

Basunen 2008 nr. 4  

Musiktidsskrift for professionelle musikere i Midtjylland

Advertisement