Page 14

CD UDGIVELSER NYT • OMTALE • UDGIVELSER Popfilter: Pizzamåger i Smilets By Tvillingebrødrene Jakob og Josef Baumgartner fra Århusbandet Popfilter har skrevet sangen, der vandt den konkurrence, som Århus Stiftstidende, Sangens År og Til Kamp Mod Skraldet udskrev tidligere på året. Vindersangen, der tager afsæt i budskabet om en ren by, begejstrede efter sigende dommerne med en fængende melodi og en tekst, der vækker både smil og eftertænksomhed. Mek Pek blev som producer så vild med sangen, at han lagde sit Rockfarm studie i Ormslev til. Og efter to dages intensiv indspilning og mixning af skraldehittet er det nu permanent lydfæstet, at vi skal tænke os om, inden vi kyler vores ispapir, tyggegummi og slige efterladenskaber i det bynære landskab. ”Vi bor i smilets by sammen, det er dig og mig der skaber rammen, Smid dit skrald i spanden, hvor du går, Husk det også når du får en tår”. Musikere: Josef og Jakob Baumgartner, Simon Grønkjær, Kim Bahnsen. Mere info: www.popfilter.dk Tine Mynster: Godnitte Godnatte Godnatsange til tiden og til både børn og voksne. Det var ambitionen hos Tine Mynster, da hun gav sig i kast med en ny børneplade. En samling sange med en så stor portion poesi og nærhed, at den mest moderne barnesjæl – i samklang med forældre – kan blive rustet til natten og den nye dag, der lige straks venter. Tine Mynster havde altid gået og manglet pladen, og da hun en dag tørnede ind i idolet, Børne-TV-legenden Gunvor Bjerre, gik den gamle drøm i opfyldelse. Bjerre har skrevet alle teksterne, og hendes legendariske stemme indleder også alle sangene og fungerer således som en slags ledetråd pladen igennem. Medvirkende: Gunvor Bjerre, Tine Mynster, Kim Sagild, Lene Nørgaard, Jakob Vendt, Claude Chichon. Mere info: www.mynster.dk.

14

basunen • december 2008

Knud Avlund Frandsen: Dark Blue Star Knud Avlund Frandsen har via Gateway Music og i et samarbejde med musiker og producer Anders Jørgen Ørts udgivet sin debut CD ”Dark Blue Star” med egne engelsksprogede sange. Frandsen er 63 år, oprindeligt fra Sjælland, men har i mange år boet i Vestjylland. CDen består af rockede og countryinspirerede sange med masser af guitar, dobro, mandolin, bas+trommer og flotte korarrangementer. Der foruden indeholder albummet også i Frandsens egne ord – ømme ballader, sejt svingende blues og happy-go-lucky ørehængerpopsange. Musikere: Knud Avlund Frandsen, Anders Jørgen Ørts, Mikkel Fisker, Kim Bahnsen, Signe Ørts og Niels Ørts Ottosen. Trio Aurora: Pathétique Trio Aurora’s CD udgivelse ”Pathétique”, indeholder Mikhail Glinka’s berømte ”Trio Pathétique”, en første CD-udgivelse af Conradin Kreutzer’s Trio i Es-dur, op.43 samt en verdenspremière på den originale fire-satsede version af William Yeates Hurlstone’s Trio i g mol. I 1998 - mange år efter Hurlstone’s død som 30-årig i 1906 - blev nodematerialet, som ligger til grund for denne CD, udgivet; her var blot 3 satser og i omvendt rækkefølge. Senere dukkede scherzo-satsen op og blev udgivet særskilt i 2004, hvorefter den oprindelige satsrækkefølge fandt sin plads. Den århusianske Trio Aurora blev dannet i 1982 efter en fælles koncertopførelse af Glinka’s ”Trio Pathétique”. Den utraditionelle instrumentsammensætning - klarinet, fagot og klaver, som stammer fra Mozarts tid, giver mulighed for et andet klangbillede end den mere traditionelle strygertrio og klavertrio med klarinet og cello. Mange komponister har fundet denne kombination særdeles inspire-

rende, men da der findes forholdsvis få klarinet- fagot- klaver- ensembler, høres disse værker sjældent. Musikere: Vibeke Lundgren Nielsen, Søren Bagger, Svend Rump. Mere info: www.trioaurora.dk. Eventyr: Dreams & Joy Den århusianske trio udi afspændingsmusik, Eventyr, har i 2008 udgivet dette deres tredje album via Fønix Musik. Musikken er stemningsmusik med et klart skønhedsideal bygget op omkring smukke melodier, store klange og en blid rytmik. Den stille og intime lyd af fløjte og guitar suppleres af et lyrisk basspil og symfoniske klange. Det klang univers og flow der opstår giver tanker og følelser vinger, og snart finder man sig selv på en større rejse med indre billeder, der flyder over i hinanden. Som en sidebemærkning kan det tilføjes at Eventyr desuden medvirker på ”Music For Wellbeing III”, der har præsteret et CD salg på omkring de 90.000 stk. Musikere: Henrik Christiansen, Karsten Berger, Mikael Bønding. Mere info: www.fonixmusik.com. Fables: Fables Duoen Fables, bestående af Henrik Jespersen og Steen Rahbæk Nielsen, har spillet sammen i 28 år og deltaget i mange musikalske projekter, lige fra freejazz til ballet. ”Hver gang vi har været sammen som duo, begynder vi at spille improviserede, respektløse modale versioner af The Good Old Danish Scatsong. Snart tramper elefanterne rundt, mens ænderne vralter, og fuglene synger en århundrede gammel koreansk kærlighedssang. Dét er Fables”. Duoen har fået den ide at kigge nærmere på de kilometervis af bånd, de har optaget igennem årene. Altid bedst i first take – intensitet før teknik er mottoet. Med det udgangspunkt er denne CD skabt.

Basunen 2008 nr. 4  

Musiktidsskrift for professionelle musikere i Midtjylland

Basunen 2008 nr. 4  

Musiktidsskrift for professionelle musikere i Midtjylland

Advertisement