Page 1

V IT A M I N E S E N M I N E R A L E N

VMP Poeder Waarom VMP toedienen? • Om essentiële vitamines en mineralen aan het dieet toe te voegen. • Om doeltreffende Probiotica te verstrekken voor een maximale benutting van het voer. • Aan paarden en pony’s met weinig tot gemiddeld werk voor een optimale gezondheid en conditie. • Aan paarden met laminitus of nerveuze paarden. • Ter vervanging van een balanceerproduct.

Hoe werkt het? VMP verstrekt essentiële vitamines en mineralen voor een goede gezondheid en conditie. Dit voordelig breedspectrumsupplement vormt een doeltreffende probiotische basis voor maximale voedingsbenutting. Voor een breedspectrum topsupplement voor vitamines en mineralen, gebruik V-Biotic. Ingrediënten: Gedehydrateerd Luzernemeel, Gedroogde Distillatiegist, IJzer, Zink, Calcium, Mangaan, Vitamine E, Chloride, Koper, Selenium, Niacinamide, Vitamine B2, d-Calciumpantothenaat, Vitamine B12, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B1, Vitamine B6, Ethyleendiaminedihydriodide, Kobalt, Vitamine D3, Dode Gistcultuur, Menadionnatriumbisulfietcomplex, Ascorbinezuur, L-Lysine, DLMethionine, Zwavel, Plantaardige Olie, Ammoniumpropionaat. Toediening: Voor een gemiddeld paard van 500 kg, dien dagelijks 14 g toe bij de gewone voeding van het paard. Dien toe aan andere paarden in functie van het lichaamsgewicht, minder voor kleinere paarden en pony’s, en meer voor grotere rassen. Verkrijgbaar in: 454 g – voorraad voor één maand bij onderhoud.


V IT A M I N E S E N M I N E R A L E N

V-Biotic Poeder Waarom V-Biotic toedienen? V-Biotic is een ideale aanvulling op elk voerregime, en verstrekt essentiële vitamines en mineralen samen met probiotica en kruiden voor – • Optimale voerbenutting. • Sterke beenderen en hoeven. • Gezonde spieren, huid, bloed, afweersysteem en lever. • Conditie zonder bijkomende calorieën, proteïnes of zetmeel. • V-Biotic is ideaal voor paarden met Laminitus, paarden met een gecontroleerd voerregime en paarden die vatbaar zijn voor de ‘verhittende’ effecten van voer.

Hoe werkt het? V-Biotic bevat essentiële vitamines en mineralen in de gehaltes die zijn vereist voor lichaamsfunctie, optimale gezondheid en conditie. Dit wordt verstrekt met een doeltreffende probiotische basis voor doeltreffende voerbenutting. V-Biotic bevat ook Echinacea voor een gezond afweersysteem en Kurkuma om de lever te reinigen. V-Biotic is extreem geconcentreerd, en verstrekt al haar weldaden in porties van slechts 30 g, eenvoudig verborgen in een handvol voer. Vervang elk balanceerproduct met V-Biotic en de voordelen worden vlug duidelijk. Ingrediënten: Dicalciumfosfaat, Dode Gistcultuur, Gedroogde Distillatiegist, Magnesiumoxide, Retinol, Echinacea, Kurkuma, IJzer, Vitamine D3, L-Lysine, Mangaan, Zinkoxide, Kaliumchloride, Koper, Gedehydrateerd Zeewiermeel, Niacinamide, Zwavel, DL-Methionine, Vitamine B1, Vitamine B2, Foliumzuur, Vitamine B6, Cholinechloride, Ammoniumpropionaat, Kobalt, Selenium, Biotine, Vitamine B12. Toediening: Voor een gemiddeld paard van 500 kg, dien dagelijks 30 g toe bij de gewone voeding van het paard. Dien toe aan andere paarden in functie van het lichaamsgewicht, minder voor kleinere paarden en pony’s, en meer voor grotere rassen. Verkrijgbaar in: 908 g – voorraad voor één maand en 3,2 kg.


V IT A M I N E S E N M I N E R A L E N

ProPell Plus Oplossing Waarom ProPell Plus toedienen? • Als een energietonicum voor paarden met zwaar werk en zware wedstrijden. • Als een oppepmiddel voor lethargische paarden, zorgt voor energie en ‘sprankel’. • Als een opvolging op Hemogen voor paarden die herstellen van een virus of anemie.

Hoe werkt het? ProPell Plus werkt door het bloed te verrijken en verstrekt IJzer van hoge kwaliteit en B-vitamines voor energie en uithoudingsvermogen. ProPell Plus is een doeltreffend dagelijks tonicum dat de goede gezondheid en conditie ondersteunt met bijkomende vitamines en mineralen. ProPell Plus bevat ook Echinacea om het afweersysteem een boost te geven en de productie van rode bloedcellen te bevorderen. Ingrediënten: Water, Dextrose, IJzer, Echinacea-extract, Honing, Citroenzuur, Cholinechloride, Kalium, Magnesium, Mangaan, Xanthaangom, Niacinamide, Vitamine B1, Vitamine B5, Ammoniumpropionaat, Vitamine B2, Vitamine B6, Foliumzuur, Vitamine K, Koper, Selenium, Biotine, Zwavel, Kobalt, Kaliumjodide, Vitamine E, Vitamine B12, Vitamine D3. Toediening: Trainende paarden of paarden met wedstrijden: Voor een gemiddeld paard van 500 kg, dien dagelijks 60 ml toe. Paarden die niet trainen of geen wedstrijden hebben: Dien dagelijks 30 ml toe. Meng ProPell Plus in de dagelijkse voeding van het paard of dien oraal toe. Dien toe aan andere paarden in functie van het lichaamsgewicht, minder voor kleinere paarden en pony’s, en meer voor grotere rassen. Verkrijgbaar in: 946 ml – voorraad voor één maand bij onderhoud en 3.8 l.


V IT A M I N E S E N M I N E R A L E N

Apple Lytes Korrels & Pasta Wanneer Apple Lytes toedienen? Dien Apple Lytes dagelijks toe aan – • Paarden of pony’s met zwaar werk, vooral dieren die zweten. • Dien Apple Lytes Pasta toe – • Op verplaatsing tijdens shows of na de wedstrijd, wanneer het paard bijgekomen is en volledig gehydrateerd. • Als een eenvoudige manier om elektrolyten toe te dienen op verplaatsing.

Hoe werkt het? Apple Lytes vervangt essentiële elektrolytzouten die verloren gaan bij het zweten. Het voornaamste elektrolyt dat verloren gaat is Natriumchloride – zout. Daarom dient elke elektrolytenvervangend supplement een zoutbasis te hebben. Apple Lytes is een elektrolytenvervangend product en dient enkel te worden gebruikt wanneer het paard is gerehydrateerd. Om hydratering te bevorderen, gebruik Drink More. Ingrediënten: Zout, Kaliumchloride, Magnesiumsulfaat, Calciumlactaat, Siliciumdioxide. Toediening: Voor een gemiddeld paard van 500 kg, dien dagelijks 56 g Apple Lytes Korrels toe bij de gewone voeding van het paard, of meng met 15 l drinkwater van het paard. Apple Lytes Pasta – Dien 15 ml toe in de mond van het paard op de achterkant van de tong. Verkrijgbaar in: 1.8 kg – voorraad voor 1 maand, 6.8 kg en 13.6 kg. Pasta 30 ml – 2 x 15 ml toedieningen.


V IT A M I N E S E N M I N E R A L E N

Thiamine B1 Oplossing Wanneer Thiamine B1 toedienen? • Om de eetlust te bevorderen. • Na een antibioticakuur. • Aan paarden die grote hoeveelheden adelaarsvaren hebben gegeten, aangezien dit kan leiden tot een tekort aan B1.

Hoe werkt het? Thiamine B1 wordt aangemaakt in de darmen van het paard, en is ook aanwezig in het dieet van het paard. Thiamine B1 is werkzaam in het enzymensysteem dat energie vrijmaakt uit opgeslagen koolhydraten. Vitamines B worden beschouwd als de ‘goed gevoel’-vitamines van het lichaam, en ondersteunen de energie en vitaliteit. Antibiotica kunnen de gezonde bacteriën in de darmen verstoren, daar waar Thiamine B1 wordt aangemaakt, en daardoor kan het nodig zijn om het product toe te dienen na het gebruik van antibiotica. Ingrediënten: Water, Dextrose, Thiamine B1, Ammoniumpropionaat. Toediening: Voor een gemiddeld paard van 500 kg, dien dagelijks 30 ml toe bij de gewone voeding van het paard of dien oraal toe. Dien toe aan andere paarden in functie van het lichaamsgewicht, minder voor kleinere paarden en pony’s, en meer voor grotere rassen. Verkrijgbaar in: 3.8 l – voorraad voor 4 maanden.


V IT A M I N E S E N M I N E R A L E N

Copper Plus Poeder Waarom Copper-Plus toedienen? • Aan paarden die tekenen vertonen van kopertekort. • Aan paarden met zwaar werk. • Aan fokmerries en veulens. • Aan jonge paarden die beginnen te trainen.

Hoe werkt het? Koper is aanwezig in alle lichaamscellen en helpt bij de absorptie en benutting van IJzer Koper is ook noodzakelijk voor verscheidene enzymen, en ook voor de regeling van de normale haarpigmentatie. Paarden verdragen koper zeer goed, maar overtollige toediening kan de absorptie van Zink en IJzer verstoren. Een gebrek aan Koper kan zich uiten als anemie, slechte groei, ontkleuring van het haar, gewichtsverlies en enkele beenderziektes. Copper Plus verstrekt voedingskoper van hoge kwaliteit samen met ondersteunende vitamines en mineralen voor absorptie en benutting. Ingrediënten: Gedehydrateerd Luzernemeel, Minerale Olie, Koper, Ammoniumpropionaat, Vitamine E, Kobalt, Selenium, Zinkoxide. Toediening: Voor een gemiddeld paard van 500 kg, dien dagelijks 20 g toe bij de gewone voeding van het paard. Dien toe aan andere paarden in functie van het lichaamsgewicht, minder voor kleinere paarden en pony’s, en meer voor grotere rassen. Verkrijgbaar in: 908 g – voorraad voor 45 dagen bij onderhoud.


V IT A M I N E S E N M I N E R A L E N

Vitamin C Poeder Wanneer Vitamine C toedienen? • Aan paarden met veel training of wedstrijden. • Vitamine C kan ook vereist zijn onder andere specifieke omstandigheden of situaties, en een dierenarts zal hier advies voor verstrekken.

Hoe werkt het? Vitamine C is betrokken bij de overbrenging van IJzer en is van vitaal belang bij de normale vorming van collageen, een essentiële structuur van de huid en het bindweefsel. Paarden maken hun eigen Vitamine C aan, en dit samen met de vitamine C die opgenomen wordt uit groene bladvoeding, voldoet onder normale omstandigheden. Een dierenarts zal advies kunnen verstrekken wanneer bijkomende vitamine C vereist is. Voor verbeterde prestaties of conditie wordt aangeraden om een speciaal geformuleerd supplement te gebruiken met alle nodige vitamines en mineralen, zoals V-Biotic. Ingrediënten: Gedehydrateerd Luzernemeel, Dextrose, Vitamine C, Plantaardige Olie, Ammoniumpropionaat. Toediening: Voor een gemiddeld paard van 500 kg, dien dagelijks 14 g bij de gewone voeding van het paard. Dien toe aan andere paarden in functie van het lichaamsgewicht, minder voor kleinere paarden en pony’s, en meer voor grotere rassen. Verkrijgbaar in: 908 g – voorraad voor 2 maanden bij onderhoud.


V IT A M I N E S E N M I N E R A L E N

Vitamin E and Selenium Poeder Wanneer Vitamine E en Selenium toedienen? • Aan paarden met intensieve trainingdien. • Aan paarden met diëten met hoge voedingswaarde. • Aan paarden met diëten rijk aan kabeljauwlever, lijnzaad of maïsolie.

Hoe werkt het? Vitamine E en Selenium zijn onderling afhankelijk voor de gezondheid van spieren. Vitamine E is nodig om cellen te beschermen tegen schade door oxidatie. Het werkt ook samen met selenium als ‘stabilisator’ voor lichaamsweefsel, waarbij het de stabiliteit van rode bloedcellen verzekert, en de integriteit van de bloedvaten onderhoudt. Ingrediënten: Gedehydrateerd Luzernemeel, Dextrose, Vitamine E, Selenium, Plantaardige Olie, Ammoniumpropionaat. Toediening: Voor een gemiddeld paard van 500 kg, dien dagelijks 14 g toe bij de gewone voeding van het paard. Dien toe aan andere paarden in functie van het lichaamsgewicht, minder voor kleinere paarden en pony’s, en meer voor grotere rassen. Verkrijgbaar in: 908 g – voorraad voor 64 dagen bij onderhoud.

Vitamines en Mineralen  

Equine america verzorgingsproducten en voedingssupplementen

Vitamines en Mineralen  

Equine america verzorgingsproducten en voedingssupplementen

Advertisement