Page 1

A D E M HA L I N G

Airways Xtra Strength Poeder Wanneer Airways Xtra Strength Poeder toedienen? Airways Xtra Strength Poeder is ideaal voor elk paard dat lichte ademhalingsongemakken of lozing – een ‘snotneus’ – ervaart. • Dien tijdens de zomer toe aan paarden die gevoelig zijn voor pollen en stof in de lucht of de arena’s. • Dien tijdens de winter toe aan paarden die voor lange tijd op stal worden gezet, en zo bloot worden gesteld aan stof en sporen.

Hoe werkt het? Airways Xtra Strength Poeder bevat extracten van oliën die de luchtwegen vrijmaken en openen. De menthol en dampen verwijden niet alleen de luchtwegen, zij verzachten lichte irritatie en bevorderen het diep ademhalen. Airways Xtra Strength Poeder bevordert de afbraak van neusslijm en houdt de luchtwegen vrij en het paard gemotiveerd. Wanneer problemen aanhouden, neem contact op met uw dierenarts. Ingrediënten: Gedehydrateerd Luzernemeel, Eucalyptusolie, Pepermuntolie, Menthol, Ammoniumpropionaat. Toediening: Voor een gemiddeld paard van 500 kg, dien dagelijks 14 g toe bij de gewone voeding van het paard. Dien toe aan andere paarden in functie van het lichaamsgewicht, minder voor kleinere paarden en pony’s, en meer voor grotere rassen Verkrijgbaar in: 454 g – voorraad voor één maand bij onderhoud.


A D E M HA L I N G

Coff-Less Poeder Wanneer Coff-Less toedienen? • Aan elk paard dat hoest of congestie van de lagere luchtwegen of piepende ademhaling ervaart. • Dien als kuur toe aan paarden met virale infecties of hoestbuien. • Dien op lange termijn toe aan paarden met terugkerende luchtwegenobstructies, ook gekend als CARA (Chronische Aspecifieke Respiratorische Aandoeningen).

Hoe werkt het? Coff-Less is op vier manieren werkzaam – 1.Het breekt luchtwegenobstructies af en bevordert de verwijdering ervan. 2.Het opent de luchtwegen voor een vlottere ademhaling. 3.Het geeft een boost aan het afweersysteem; essentieel aangezien een zwakke ademhaling meer kans loopt op infectie. 4.Het verzacht de keel en bedekt de keel, wat de ‘kriebel’ vermindert die voor langdurige hoestbuien zorgt. Ingrediënten: Fenegriekzaadpoeder, Kelp, Knoflookpoeder, Toortsextract, Echinacea, Astragalus, Griekse Alantwortel, Ascopylium, Zwavel, Gentiaan, Aloë Vera, Azijnzuur, Glycerine en Eucalyptusolie. Toediening: Voor een gemiddeld paard van 500 kg, dien 28 g toe gedurende 5 dagen bij de gewone voeding van het paard. Dien daarna dagelijks 14 g toe als onderhoud. Dien toe aan andere paarden in functie van het lichaamsgewicht, minder voor kleinere paarden en pony’s, en meer voor grotere rassen. Verkrijgbaar in: 908 g – voorraad voor 2 maanden bij onderhoud.


A D E M HA L I N G

Airways Oplossing Waarom Airways Oplossing toedienen? • Vóór de training of de wedstrijd, om de luchtwegen te openen en maximaal te presteren. • Als een mondspoeling vóór de wedstrijd voor wedstrijdpaarden op hoog niveau. • Om de luchtstroom te vergemakkelijken, wat zorgt voor een opname van meer zuurstof om de concentratie te bevorderen en vermoeidheid te verminderen.

Hoe werkt het? De Honing and Glycerine in Airways Oplossing bedekt en smeert de keel, terwijl de dampen van de menthol, pepermunt en eucalyptus, de luchtwegen verwijdt de luchtwegen wat de opname van een maximum aan lucht toelaat. Hoe meer lucht; hoe meer zuurstof = maximale prestaties.

Ingrediënten: Water, Sorbitol, Honing, Azijn, Glycerine, Eucalyptusolie, Pepermunt en Menthol, Ammoniumpropionaat, Xanthaangom.

Toediening; Dien 15 ml toe in de mond van het paard op de achterkant van de tong vóór de oefeningen of de wedstrijd.

Verkrijgbaar in: 473 ml – 31 toedieningen.


A D E M HA L I N G

Bleader Gard Poeder & Pasta Waarom Bleader Gard toedienen? • Om de vitale luchtwegen en bloedsomloop te beschermen tijdens hard, snel werk. • Dien toe aan alle paarden met een hoog trainingniveau. • Dien toe aan paarden die lijden of risico lopen op EIPH - “ Bloeding “ • Dien Bleader Gard Pasta of Mojo Pasta toe vóór de wedstrijd als een aanvulling op het poeder voor maximale ondersteuning.

Hoe werkt het? De Arnica Montana and Cinchona Officinalis in Bleader Gard verminderen de druk op de bloedsomloop en ondersteunen het kwetsbare weefsel in de luchtwegen om het risico op EIPH – “Bloeding” te verlagen. Zonder Bleader Gard kunnen de prestaties aanzienlijk worden verlaagd. Ingrediënten: Gedehydrateerd Luzernemeel, Arnica Montana, Cinchona Officinalis, Plantaardige olie, Ammoniumpropionaat. Toediening: Bleader Gard Poeder: Voor een gemiddeld paard van 500 kg, dien dagelijks 14 g toe bij de gewone voeding van het paard. De ochtend van het evenement: dien 28 g toe bij de gewone voeding van het paard. Bleader Gard Pasta: Dien 15 ml toe in de mond van het paard op de achterkant van de tong zes uur voordat de wedstrijd begint, en nogmaals 15 ml drie uur vóór de wedstrijd. Verkrijgbaar in: 908 g – voorraad voor 2 maanden bij onderhoud. Pasta 30 ml – 3 x 10 ml toedieningen. *zie ook Mojo Pasta


A D E M HA L I N G

MOJO Pasta Wanneer Mojo toedienen? • Als voorbereiding op intensieve krachtinspanningen of wedstrijden om het risico op EIPH – “Bloeding” te verminderen. • Vóór de wedstrijd of de oefeningen om opgewondenheid te verminderen.

Hoe werkt het? Mojo Pasta is op twee manieren werkzaam – 1.Het ondersteunt de luchtwegen en bloedvaten tijdens zwaar werk. 2.Het is een doeltreffend kalmeermiddel; opgewondenheid vóór een wedstrijd, kan de druk op de bloedsomloop en de bloeddruk verhogen, wat op zijn beurt het risico EIPH verhoogt. Voor maximale bescherming en prestaties, gebruik Bleader Gard Powder dagelijks, en vul aan met Mojo Pasta vóór intensieve training en wedstrijden. Ingrediënten: Water, Dextrose, Vitamine B12, Calciumgluconaat, Magnesiumgluconaat, Cinchona Officinalis, Selderijsapconcentraat, Jeneverbessenextract, Xanthaangom, Ammoniumpropionaat. Toediening: Dien 30 ml toe in de mond van het paard op de achterkant van de tong vier tot acht uur vóór de wedstrijd. Verkrijgbaar in: Pasta 30 ml – 1 x 30 ml toediening.

Ademhaling  

Equine america verzorgingsproducten en voedingssupplementen

Advertisement