Page 1

Vol. 19 - december, 2016

Dansk cosplaymagasin

Artikler

KōōyōōCon rapport Cosplay tidslinje

Interviews

Meagan Marie - USA Alyson Tabbitha - USA

Tutorials Photoshoots

Wig detangler Lær at brodere

#MitDKos Reaper fra Overwatch Eli Ayase fra Love Live! Luciel Choi fra Mystic Messenger

Se meget mere inde i bladet...


DKos

Indholdsfortegnelse

Vol. 19 Holdet bag DKos #19............................................................................................... 4 Leder.......................................................................................................................... 5 Artikler KōyōCon rapport...................................................................................................... 10 Cosplay på Viborg Hovedbibliotek............................................................................ 28 Cosplay tidslinje....................................................................................................... 78 GEEKcore conrapport.............................................................................................. 98

Interviews Stickweeds crafting and cosplay.............................................................................. 44 Meagan Marie - USA................................................................................................ 64 Alyson Tabbitha - USA.............................................................................................. 92

2


Indholdsfortegnelse

DKos

92

78

64

36

24 Photoshoots

Jack Sparrow fra Pirates of the Caribbean................................................................. 6 Snapshots fra KōyōCon........................................................................................... 14 Eli Ayase fra Love Live!............................................................................................ 24 Poe Collector fra The Legend of Zelda – Ocarina of Time....................................... 36 Markus Kruber fra Warhammer: Vermintide............................................................. 50 Luciel Choi fra Mystic Messenger............................................................................ 60 #mitDKos.................................................................................................................. 72 Reaper fra Overwatch.............................................................................................. 84 Mother of Edith Cushing fra Crimson Peak............................................................ 106 Samarbejde med Danish Cosplay...........................................................................110 Tutorials Pads af skum til at fremhæve former....................................................................... 21 Wig Detangler . ........................................................................................................ 42 Lav kvaster til øreringe eller pynt............................................................................. 56 Broderi med mosgummi........................................................................................... 88 Lær at brodere........................................................................................................ 102 3


DKos

Holdet bag DKos #19

Cecil Fogelstrøm

Emma Mai Petersen

Korrekturlæser & skribent

Fotograf & skribent

Sabrina L. Pedersen

Sascha Nielsen

Layouter & skribent

Julie Rønberg Fotograf

Kristine Sofie Højen Redaktør & skribent

Fotograf og skribent

Freelancere: Christian Andersen, skribent: Cosplay tidslinje » www.facebook.com/SmithgardCosplay Diana Windfeldt-schmidt, skribent: Lav kvaster til øreringe eller pynt » www.facebook.com/DJonesCosplay Heidi Schmitt, skribent: Wig Detangler » www.facebook.com/TM-Photo-1097051726974703 Josefine Hansen, skribent: Lær at brodere » www.facebook.com/YoshuCosplay Knud Trondhjem, fotograf: Mother of Edith Cushing fra Crimson Peak » www.facebook.com/Knud-Trondhjem-447260865402507 Mette Olesen, fotograf: Eli Ayase fra Love Live! » www.facebook.com/mutzecosplay Sebastian Storm Kirkegaard, fotograf: Poe Collector fra The Legend of Zelda » www.facebook.com/IpkissPho 4


Leder

DKos

Velkommen til DKos er en kombination af DK for Danmark, og (k)os for cosplay. Visionen bag DKos er et ønske om at medvirke og opmuntre til, at alle former for cosplay i Danmark skal vokse, samt at skabe en åben debat og et åbent miljø. I dette nummer af DKos interviewer vi danske Stickweeds Crafting and Cosplay og amerikanske Meagan Marie. Derudover har vi photoshoots med både østlige og vestlige serier, film og spil, deriblandt fra Crimson Peak, Love Live og Assasins Creed.  Hvis du har lyst til at hjælpe os med at lave DKos, eller hvis du har en god idé, så kontakt os endelig på Facebook eller via vores mail! Vi tager meget gerne imod alle idéer. 

God læselyst Mvh. DKos’ redaktion

5


Photoshoot

Freelancer: Heidi Schmitt

Jack Sparrow fra Pirates of the Caribbean

Navn: Diana Windfeldt-schmidt Alias: DJones Cosplay Alder: 23 år Bopæl: Brønshøj Cosplay erfaring: 8 år www.facebook.com/DJonesCosplay www.worldcosplay.net/member/167509

6

Hvorfor har du valgt dette cosplay? Jeg har altid holdt meget af de skæve karakter, som er lidt udenfor samfundets normer og lever under deres egne regler. Jack Sparrow er en sjov karakter, som på nogen tidspunkter virker som en person med et par løse skruer, og andre tider skinner hans geni igennem. Det var helt sikkert hans personlighed, der gjorde, at jeg måtte cosplaye ham en dag, og det tog mig en 2-3 år, inden jeg følte, at jeg var erfaren nok til at give mig i kast med hans kostume. Kostumet er 4 år gammelt, men jeg overvejer kraftigt at prøve at lave det igen.


Photoshoot


Photoshoot

Freelancer: Heidi Schmitt

Lokation: Den Fynske Landsby www.facebook.com/denfynskelandsby 8


Jack Sparrow fra Pirates of the Caribbean

Hvad kan du bedst lide ved cosplayet? Skægget er helt klart den del, jeg er blevet mest tilfreds med. Da jeg første gang lavede kostumet i 2012/2013, havde jeg bare købt et skæg og klippet det til. Senere fandt jeg ud af at lave skæg med afklippet parykhår. Det tager sin tid at sætte det rigtig, men resultatet er også det værd!

Skægget er helt klart den del, jeg er blevet mest tilfreds med

Photoshoot

Anmeldelse ”Pirates of Carribean” er en filmserie skabt af Disney. Der er 4 film i serien, og nummer 5 udkommer til foråret 2017. Serien handler om den enlige pirat Jack Sparrows eventyr på de syv have. I den første film er Jack på jagt efter en forbandet guldskat og sit stjålne skib, The Black Pearl. I de to efterfølgende film indhenter Jack’s fortid ham, og et løfte med de syv haves mest berømte legende, Captain Davy Jones, skal indfries: Jack må enten ofre 100 menneskesjæle eller selv slutte sig til Davy Jones’ mandskab.

9


Artikel

Skribenter: Kristine Sofie Højen & Sascha Nielsen

KōyōCon rapport

Dato: 4.-6. november Sted: Grenaa Idrætscenter Pris: 250 kr. for hele weekenden www.koyocon.dk

10

Check-in: Check-in foregik i connens ankomstområde, hvor du hjemmefra var blevet bedt om at medbringe printet billet eller screenshot af denne samt gyldigt ID. DKos' repræsentanter tjekkede først ind lørdag, hvor systemet fungerede hurtigt og upåklageligt og uden fejl, hvilket også er det generelle indtryk, vi har fået.


KōyōCon rapport

Artikel

Sovefaciliteter: For 50 kroner var det muligt at tilkøbe sovesal-plads på en nærliggende skole, der var 10 minutters gang væk fra idrætscentret, hvilket var et tilbud, mange tog imod og glædeligt brugte. Garderobe og Reception: Receptionen var centralt placeret, lige ved connens indgang, og under connen har der været nem og hurtig adgang til garderobe, som kunne bruges til opbevaring af overtøj og bagage. DKos' repræsentanter oplevede igennem hele weekenden, at det var nemt at finde gophers og medlemmer af staff, som alle var mere end villige til at hjælpe. Mad tilbud: På connen var der idrætscentrets egen café, der tilbød drikkevarer, slik og lette snacks. Connen selv serverede morgenmad og aftensmad i prislejet 25-30 kroner. Der var derudover også McDonald’s, pizzarier og dagligvarebutikker i nærheden, og ved fremvisning af con-armbånd kunne man få specielle tilbud på mad hos McDonald’s og Star Pizza. Dealer room og Artist Alley: Artist Alley og dealer room var til KōyōCon placeret sammen i en sportshal, hvor der igennem weekenden var en fin gennemstrømning af deltagere, der kiggede på alt fra hjemmelavede hæklerier til tegneserier, bring and buy, pop art figurer og tøj. Der var stort fremmøde i Artist Alley, med alt hvad hjertet kunne begære.

11


Artikel

12

Skribenter: Kristine Sofie Højen & Sascha Nielsen


KōyōCon rapport

Cosplay Shows: Til KōyōCon var der et cosplay show med 7 deltagende grupper om lørdagen. Det var muligt for grupperne enten at optræde med mikrofon eller få afspillet et soundtrack til deres act. Showet bød både på sjov, seriøse acts og sang. Den store Pokémon Go gruppe gik hjem med hele 3 priser. Søndag blev der afholdt en craftmanship konkurrence, i form af en cosplay catwalk, som bød på nogle store og komplekse kostumer.

Artikel

Opsummering: Alt i alt var KōyōCon en dejlig oplevelse, hvor der er meget fokus på hyggen og den afslappede atmosfære. Connen kæmpede med dårligt vejr, men humøret var højt trods de logistiske udfordringer, dette bragte, med 550 deltagende gæster. Desuden havde KōyōCon en conbog med alt den info, man behøvede, inklusiv en tidsplan og kort over con området. Vi glæder os til at deltage næste år og til at se, hvilke forandringer der kommer til at ske!

13


Snapshots

Fotograf: Sascha Nielsen

Snapshots fra KōyōCon

= S E V LO s n e r ye a l p s t i co r o v fa n e g e del

Shiro - No Game No Life Anja Messerli Sandgrav, 20 år 14

Sora - No Game No Life Sarah-Lykke Runge Mortensen, 20 år


KōyōCon

Snapshots

S

LOVE

Esdeath - Akame ga Kill Anne Louise Andersen, 16 år

Athena - God of War Emma Hendriksen, 21 år

www.instagram.com/annie_chan_cosplay

www.facebook.com/Piglet-Cosplay-1299305096769319

S

LOVE

King Varian - World of Warcraft Rikke Jespersen, 30 år

Alice - Alice: Madness Returns Lisa Jull, 18 år

www.facebook.com/MeleficaCosplay

15


Snapshots

Fotograf: Sascha Nielsen

S

LOVE

Roadhog - Overwatch Minna Aaes, 22 www.twitter.com/rainbowdrools

S

LOVE

Soldier 76 - Overwatch Ronnie Fruerlund, 18 www.qutiix.deviantart.com

S

LOVE

Ciel - Black Butler Emma Olesen, 19 år www.instagram.com/Girl4220 16

Symmetra - Overwatch Jeremy Jørgensen, 17 år www.handsomerhysie.tumblr.com


KōyōCon Genki

Snapshots

S

LOVE

Gyarados - Pokémon Rune Jørgensen, 30 år www.facebook.com/mugiwara.cosplays 17


Snapshots

Fotograf: Sascha Nielsen

Female barbarian - Diablo 3 Anne Louise Bergstrøm, 19 år 18


KōyōCon

Snapshots

S

LOVE

Krul - Owari no Seraph Asta Andersen, 15 år

Hestia - DanMachi Astrid Thorsen, 22 år

www.facebook.com/AsyllaMizzeneCosplay

www.facebook.com/Tar-Wars-Lair-745567478812208

S

LOVE S

LOVE

Jack Sparrow - Pirates of the Caribbean

Robin-James Dahl, 20 år

Ferid - Owari no Seraph Maria Nicolaisen, 21 år

www.facebook.com/brokenumbrellacosplay

19


Snapshots

Fotograf: Sascha Nielsen

S

S

LOVE

LOVE

Nagisa Shiota - Assassination Classroom

Tyrande Whisperwind - World of Warcraft

Signe Wulff-Andersen, 17 år

Laura Andersen, 19 år www.facebook.com/AsyllaMizzeneCosplay

S

LOVE S

LOVE

Agent 47 - Hitman Johnny Egelund, 43 år www.facebook.com/johnny.egelund 20

Mad Hatter - Alice in Wonderland Charlie Ørnebjerg, 29 år www.facebook.com/Charlie-Cosplay-1531333677182028


Pads af skum til at fremhæve former

Tutorial

Pads af skum til at fremhæve former

En stor del af cosplay er at ændre dit udseende til at ligne noget bestemt og gøre illusionen så overbevisende som muligt. Langt hen ad vejen kan man argumentere for, at Drag Queens gør det samme, hvilket ledte mig til at blive inspireret af deres måde at ’padde’ deres krop på for at få større hofter og bagparti – for det kan vel også være brugbart, når man cosplayer og gerne skal opnå en kropsform lidt anderledes end sin normale! Jeg har selv skullet lave en karakter med en enorm tydelig timeglas-form og et ret stort bagparti, hvilket ledte mig til at ønske at øge min hofte-omkreds for at få min talje til at fremstå mindre. Du kan selvfølgelig bruge samme fremgangsmåde/ tankegang til at ændre andre kropsformer, om det er brystet, benene, armene eller hvad du ellers kan tænke på. Kun fantasien sætter grænser! Det skal du bruge: ● En plade skum (kan købes i forskellige stof-butikker, møbel- eller hobbyforretninger. Mit stykke er fra en gammel pude) ● En god hobbykniv eller stor saks ● En tusch ● Strømpebukser eller leggins ● Lysten til at få en god, stor røv! Tegn formen på din plade ved at kigge hvor på din krop den skal sidde. Min har denne form for at skabe en nogenlunde naturlig sammenhæng mellem hoften og numsen, så der ikke kommer skarpe overgange. Midten af krydset betegner det, som skal være mit højeste sted på puden, hvilket er yderst på min hofte.

1

21


Tutorial

Skribent: Emma Mai Petersen

Skær det ud med din hobbykniv eller saks.

2

3

Find tålmodigheden frem og begynd at give dig i kast med at forme puderne.

Fortsæt indtil du tror, du kan være tilfreds. Husk at holde kanterne MEGET tynde, da der ellers kommer grimme overgange. Du behøver ikke bekymre dig om, at overfladen bliver grim, det lover jeg ikke bliver synligt.

4 22


Pads af skum til at fremhæve former

Tutorial

Placér puden under nogle strømpebukser og leg med placeringen. Vend den buede, tilklippede side indad, så den uberørte side vender udad.

5

6

Prøv undervejs, klip til, og prøv igen, indtil du er tilfreds.

Nyd dine lidt mere fødedygtige hofter!

Før

Efter 23


Photoshoot

Freelancer: Mette Olesen

Eli Ayase fra Love Live!

Navn: Lise Hansen Alias: DoctorLise Alder: 22 år Bopæl: Aarhus Cosplay erfaring: 2 år www.facebook.com/doctorlisecosplay

Hvorfor har du valgt dette cosplay? Min veninde og jeg ville have nogle søde, behagelige cosplays, og der passede dette cosplay perfekt ind. Jeg har valgt karakteren, fordi jeg elsker hendes look, frisure og personlighed. 24

Hvad kan du bedst lide ved cosplayet? Den røde cardigan! Stoffet er vildt lækkert og behageligt. Anmeldelse: Love Live! startede som et spil, der mest af alt er lidt guitar-hero agtigt – bare til mobil og med anime piger! Siden hen er det blevet så populært, at de også lavede en anime, der handler om en pigegruppe på ni, der forsøger at drage opmærksomhed til deres skole via dans og sang, så den ikke bliver lukket. Love Live! er hurtigt blevet populær, fordi man kan relatere til pigerne, og fordi man via spillet kan samle forskellige kort af dem, og der kommer hele tiden nyt, virkelig flot artwork ud.


Eli Ayase fra Love Live!

Photoshoot

25


Photoshoot

26

Freelancer: Mette Olesen


Eli Ayase fra Love Live!

Photoshoot

27


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Cosplay på Viborg Hovedbibliotek Er cosplay på vej til at blive mere mainstream? Lørdag den 16. november havde DKos en repræsentant med til et cosplay arrangement på Viborg Hovedbibliotek, i forbindelse med International Game Day. Udover at der var stillet diverse computere og brætspil til rådighed denne dag, var der også arrangeret en cosplay catwalk. DKos talte med arrangørerne af eventet, bibliotekar Louise Marie Schmidt og arrangementskonsulent Anne-Marie Fledelius, samt nogle af cosplay deltagerne, omkring cosplays udvikling i Danmark gennem de senere år.

Hvordan kom I på at afholde en cosplay konkurrence? Anne-Marie: I virkeligheden sad vi og brainstormede på, hvad der hørte til en International Game Day. Vi snakkede om, hvad sådan en dag skulle indebære og kom frem til, at vi gerne ville have noget visuelt at vise frem, og at det 28

kunne være mega fedt med noget kontakt til nogle cosplayere. Som udgangspunkt skulle cosplayerne gå rundt i biblioteket og skabe god stemning, men vi fik idéudviklet på at afholde en mini konkurrence, for at cosplayerne skulle noget andet at lave end ”bare” at gå rundt.


Cosplay på Viborg Hovedbibliotek

Interview

Cosplay har i mange år været en niche hobby, der lige så stille er ved at blive mere udbredt. Er dette noget, I har bemærket her på Viborg Bibliotekerne? Anne-Marie: Det har vi egentlig ikke være specielt opmærksomme på. Vi har brugt nogle af de lokale cosplayere et par gange før, når vi har lavet forskellige events under en animationsfest og den slags. Der har vi netop arrangeret en cosplay walk rundt i byen, så derfor havde vi bare cosplay lidt i baghovedet som en god mulighed, da vi tidligere har haft gode erfaringer med det. Louise: Inden vi gik i gang med at arbejde med cosplay til dette event, vidste jeg ikke, hvor stor en hobby cosplay er. Jeg er meget ny indenfor dette miljø, og det har åbnet en helt ny verden for mig. Det er fedt at mærke det engagement, der ligger ved cosplayere, og hvor meget de går op i kostumerne. Efter at have set nogle af de store cosplay konkurrencer på YouTube ved jeg, at der er vildt mange cosplayere derude, og jeg synes, det er helt fantastisk, hvad cosplayere kan kreere! Hvad var jeres formål med at afholde en cosplay konkurrencen? Anne-Marie: Det var, som nævnt tidligere, at koble noget rigtig fedt visuelt på dette arrangementet, som er lidt mere publikumsappellerende, end at se på andre prøve virtual reality eller computer spil. Det er også, fordi vi gerne vil have den kontakt til cosplay miljøet, for med de andre ting, vi har her i byen, synes vi, at vi godt kan gå ind og tilbyde at være lidt med på cosplay området, da der ikke er den store organisering 29


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

i Viborg omkring cosplay. Vi vil gerne lægge rammer for cosplay miljøet, som cosplayere kan benytte sig af, så dette var en stille start. Er cosplay noget, I vil have mere fokus på i fremtiden? Louise: Helt klart, tænker jeg. Vi kan jo se den store opbakning, der har været omkring arrangementet. Vi har haft 12 tilmeldte cosplayere til konkurrencen, og det, synes jeg, er imponerende. Vi kunne også se, at informationen omkring arrangementet spredte sig som ringe i vandet, da vi begyndte at 30

formidle om konkurrencen. Jeg synes, det er fedt at kunne få lov til at støtte op omkring dette miljø. Anne-Marie: Vi har snakket lidt om, at vi årligt har Viborg Animations Festival her i Viborg, og at man måske kan arbejde lidt henimod, at et cosplay arrangement kunne være vores bidrag til Animations Festivalen. Dette er selvfølgelig noget, vi først skal finde ud af, om der er interesse for, og om vi kan finde midler til det, men vi har snakket om, at det faktisk kunne være en meget god mulighed i fremtiden.


Cosplay på Viborg Hovedbibliotek

Interview

Frodo - The Lord of the Rings Seyma Incikli, www.frodoringearer.tumblr.com

Jeg har cosplayet i 7 år. Jeg laver ikke så mange kostumer; jeg cosplayer mest, når der er penge, og jeg har tid til det. Hvordan synes du, det danske cosplay miljø har udviklet sig, siden du startede med at cosplaye? Jeg har bemærket, at flere og flere kender til cosplay, når jeg fortæller om min hobby. Siden jeg cosplayede første gang, synes jeg bestemt, at der er kommet flere rigtig dygtige cosplayere til, og miljøet har udviklet sig rigtig fedt. Jeg ser flere og flere sindssygt flotte kostumer.

Tror du, cosplay er på vej til at blive mainstream herhjemme? Mainstream er måske lidt for meget sagt, men jeg håber da, at det bliver større, og der kommer flere arrangementer. Lige nu skal jeg til København, hver gang jeg skal til nogle helt store conner, så jeg håber, det bliver ved med at udvikle sig. Jeg kan også se, at der kommer flere og flere cosplay arrangementer. Der kommer også flere medier til de store conner, for at interviewe folk, så cosplay er klart ved at blive større.

31


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Shenhua - Black Lagoon Marie-Louise Futterup, www.mlfa.deviantart.com

Jeg har cosplayet i omkring 8 år. Jeg startede med at cosplaye Honey fra Ouran High School Host Club med en veninde. Hvordan synes du, det danske cosplay miljø har udviklet sig, siden du startede med at cosplaye? Det har udviklet sig fuldstændigt vildt. Folk laver kæmpe armor cosplays nu, og der er ikke længere noget, der virker umuligt at lave! 32

Tror du, cosplay er på vej til at blive mainstream herhjemme? Jeg tror, at cosplay bliver på plan med almindeligt rollespil og PC gaming. At det bare bliver accepteret som en almindelig hobby, og at det ikke bliver set skævt på, at man sidder og laver kostumer i stedet for f.eks. at gå op i fodbold.


Cosplay på Viborg Hovedbibliotek

Interview

Mozart - Classi9 Lisa Veje Leed

Jeg har cosplayet i 7 år. Det startede med, at jeg begyndte at se de danske udsendelser af anime, og opdagede J-Popcon, hvor folk klædte sig ud – så det skulle jeg da også! Hvordan synes du, det danske cosplay miljø har udviklet sig, siden du startede med at cosplaye? Det har udviklet sig i en positiv retning, fordi miljøet bliver større, og man får også en større vennekreds indenfor miljøet med årene.

Tror du, cosplay er på vej til at blive mainstream herhjemme? Cosplay er klart blevet mere udbredt, i og med at der er kommet flere og flere medier på. Blandt andet har cosplay været med i Go’ Morgen Danmark og Go’ Aften Danmark, og de har nærmest cosplayere med en gang om året efterhånden. Der var blandt andet også medier på J-Popcon i år, så jo – jeg synes, der kommer mere og mere fokus på cosplay. Ikke bare i Danmark, men også generelt i resten af verdenen. 33


Interview

34

Skribent: Sascha Nielsen


Cosplay på Viborg Hovedbibliotek

Interview

Lulu Yurigasaki - Yuri Kuma Arashi Louise Ebbesen, www.facebook.com/Pumkit-Cosplay-756643027782750 Jeg har cosplayet i omkring 7 år. Jeg startede i forbindelse med, at min veninde ville cosplaye, og hun spurgte, om vi skulle cosplaye sammen. Jeg har cosplayet lige siden, fordi jeg blev bidt af det. Hvordan synes du, det danske cosplay miljø har udviklet sig, siden du startede med at cosplaye? Da jeg startede, syntes jeg, at miljøet var meget småt, og det er blevet meget større siden da. Jeg synes, det er en meget positiv retning, det udvikler sig i, og der er også flere muligheder, f.eks. i forhold til, at man kan vinde flere internationale præmier til de danske conner, og der kommer flere og flere store udenlandske gæster til connerne. Cosplay er også blevet mere anerkendt, hvilket jeg synes er godt, for jeg synes, det er en dejlig hobby, som flere bør kende til. Jeg ved dog også, at udvikling har betydet, at der er gået mere konkurrence i det for nogle folk, hvilket jeg synes er lidt ærgerligt. Tror du, cosplay er på vej til at blive mainstream herhjemme? Jeg støder på flere folk, der kender til cosplay, nu, end da jeg startede med hobbyen. Det er blevet meget større, og det har været sjovt at følge udviklingen med, hvor mere kendt det er blevet i almindelige folkemunde!

35


Photoshoot

Freelancer: Sebastian Storm Kirkegaard

Poe Collector fra The Legend of Zelda – Ocarina of Time

Navn: Kirstine Larsen Alias: ZeroFox Cosplay Alder: 26 år Bopæl: Tisvildeleje Cosplay Erfaring: 10 år www.facebook.com/zerofoxcosplay

36

Hvorfor har du valgt dette cosplay? Jeg er så småt begyndt at have en forkærlighed for at cosplay de mindre sidekarakterer fra Zelda, og jeg synes, at mange af dem har interessante designs og historier. Når man først møder Poe Collector, virker han en smule uhyggelig, men han viser sig at være en, fra mit perspektiv, sjov og flink fyr, der bare har fået det bedste ud af en dårlig situation.


Poe Collector fra The Legend of Zelda – Ocarina of Time

Photoshoot

37


Photoshoot

38

Freelancer: Sebastian Storm Kirkegaard


Poe Collector fra The Legend of Zelda – Ocarina of Time

Photoshoot

39


Photoshoot

40

Freelancer: Sebastian Storm Kirkegaard


Poe Collector fra The Legend of Zelda – Ocarina of Time

Hvad kan du bedst lide ved cosplayet? Jeg er rigtig glad for, hvordan min lanterne og stav er blevet, og sjovt nok var begge dele noget, jeg ikke havde planlagt at lave til kostumet, men endte med at have tid til alligevel. Jeg er også virkelig glad for den patina effekt, jeg har fået givet kjortel og kappe!

Photoshoot

Anmeldelse Ocarna of Time var min introduktion til at blive Zeldafan, og det vil nok altid være et af mine favoritspil. Spillet er det femte spil i Zelda serien og det første lavet i 3D, dengang til Nintend64 og for nyligt genudgivet til Nintendo3Ds med opdateret grafik, så på trods af at være et snart 20 år gammelt spil, er det ikke svært at få fingrene i. Spillet tiltaler mig især, da det er i action-adventure genren med en god omgang puzzles og side-quests i, men jeg må som mange andre nok også indrømme, at der er en stor nostalgi-faktor, der spiller ind! Til sidst må jeg tilføje, at musikken er helt fantastisk, og den er virkelig med til at give stemning og gøre spillet til, hvad det er. 41


Tutorial

Freelancer: Heidi Schmitt

Wig Detangler Det skal du bruge: ● Mane 'n Tail Detangler ● Parykbørste ● Hårklemmer ● Glattejern/føntørrer ● Voksdug eller lign. til at afdække under hvor du arbejder ● Varmeresistent paryk

Placér din voksdug under din parykhoved og sæt parykken på det. Som I kan se, er min krøllet og skal ende med at være glat. Dette er en metode, der virker på både krøllede og glatte parykker.

1 42

Del parykkern op, så du får små totter at arbejde med. En god metode er, at du følger de individuelle sektioner af hår, når du deler dem op. Sørg for at din paryk er redt godt igennem her, og at resten af håret er skubbet væk fra den tot, du arbejder med.

2


Wig Detangler

Tutorial

Tag din Mane 'n Tail Detangler og spray en del på din paryk. Sørg for at totterne er godt dækket, og den bliver fugtig at mærke på. Som I kan se på billedet er min blevet godt våd og se på. Det er vigtigt, at du har noget under her, da din detangler spray vil gøre din gulv SUPER glat, hvis du har et trægulv eller lignende!

4

Har du en/ønsker en glat paryk, tager du her din glattejern og sætter det på laveste varme. Så begynder du med små dele af den tot, du har sprayet, at glatte det og "fiksere" detangleren ind i din paryk. Det kan dampe lidt her, men bare rolig: det er din spray, der fordamper – ikke din paryk!

5

NB! Sørg for at have testet at din paryk kan tåle glattejernet på et lille stykke inderst i den, hvor man ikke kan se det. Hvis du har en krøllet paryk, tager du i stedet din føntørrer, og tørrer den stille og roligt så din paryk igen bliver fikseret med detangler sprayen i.

Du bliver ved med dette, til du har været hele din paryk igennem. Du er nu færdig, og du er endt med en blød og lækker paryk, som er let og rede ud, og ikke filtrer NÆR så meget, som de normalt gør!

6

43


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Stickweeds crafting and cosplay

Crimson Lance Foto af Herman Koch Photography

Navn: Fabian Kjær-Thomsen Cosplay erfaring: 4 år Bopæl: Roskilde www.facebook.com/stickweedcrafting www.instagram.com/stickweeds

Hvordan blev du interesseret i cosplay, og hvad fik dig til at lave dit første cosplay? Min interesse for cosplay opstod, da jeg blev slæbt med til Genki sammen med 44

min ven Casper, tilbage i 2012. Jeg var selv lidt skeptisk, men tænkte det kunne være sjovt at prøve. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg gik ind til, udover en flok nørder i kostumer. Men jeg fik hurtigt smag og interesse for det og tænkte, det kunne være sjovt at bygge mit eget kostume. Den originale plan var, at jeg sammen med Casper og vores ven Rasmus skulle bygge hver vores Iron Man rustning, men da jeg ikke er så stor Iron Man fan, blev det hurtigt en tung opgave, da jeg ikke helt følte for det. Jeg valgte i stedet at bygge min Crimson Lance rustning fra Borderlands spillet, da jeg havde et helt andet forhold til det. Den rustning var klar til Genki 2013.


Stickweeds crafting and cosplay

Hvilket af dine cosplay er dit yndlings, og hvorfor? Mit yndlings cosplay må helt bestemt være Markus Kruber fra Warhammer, som også er mit nyeste. Der var en masse spændende udfordringer ved at bygge og sammensætte ham, samt helt nye ting jeg ikke har gjort mig så meget i før, som syning, skæg styling og chiselering i både stål og messing. Udover at han, set fra et håndværks-synspunkt, var et sjovt projekt, er hans karakter i spillet Vermintide også noget, jeg havde det fedt med; en gammel halv-pensioneret soldat, der stadig har masser af kamp i sig, og som, uanset hvilken situation han er i, holder humøret højt og hovedet koldt. Et slags forbillede næsten! Hvordan vælger du dit næste cosplay? Der er lidt forskellige baggrunde for, hvordan jeg vælger mit kostume; ofte giver jeg mig selv et par valgmuligheder baseret på, om jeg eventuelt har nogle konkurrencer, jeg vil til, eller om jeg vil prøve noget nyt af. For eksempel skal jeg med til Dreamhack Winters cosplay konkurrence i november, hvor udfaldet afgør, om det ene eller andet kostume bliver det næste, jeg går i gang med. De kostume-typer, jeg oftest vælger, er nogle, jeg føler noget for, for hvis jeg ikke føler for det, bliver det et træls projekt i længden. Jeg er særligt glad for spil designs, rustninger og i høj grad "realistiske" designs.

Interview

Hvilke materialer foretrækker du at arbejde med? Har du nogle materialer, du ikke er glad for at arbejde med? Jeg er særligt glad for at arbejde med stål og andre metaller til rustninger, såfremt det giver mening at bruge. For eksempel ville futuriske rum rustninger give mere mening lavet i plastik, men da jeg laver flest fantasy kostumer, er jeg blevet rigtig glad for at autentisk materiale, da jeg personligt føler, det giver en bedre helhed og har nogle materialemæssige fordele, også i forhold til detaljer. Der er selvfølgelig også nogle materialer, som jeg er mindre begejstret for at arbejde med – her kan jeg især nævne worbla. Misforstå mig ikke, jeg synes ikke, at det er et dårligt materiale, og jeg kan godt forstå, hvorfor mange cosplayere er glade for det, men ud fra de ting som jeg har prøvet at lave i det, ville det være synd at kalde det mit yndlings materiale - jeg har ganske enkelt svært ved at arbejde med det! Stål er for mig nemmere at have med at gøre. Jeg kan dog stadig godt finde på at bruge worbla hist og her, for eksempel lavede jeg min kraniemaske i worbla, da det var let at arbejde ud fra et lerkranie, jeg havde skulpteret.

Jeg er særligt glad for at arbejde med stål og andre metaller til rustninger 45


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Sandro Foto af modelphoto.dk Hvilken baggrund har du for at lave dit armor i metal? Jeg er uddannet smed og har arbejdet professionelt i 9 år med metal, og så har jeg leget med metal, siden jeg var ganske ung. Jeg bankede min første ”rustning” sammen, da jeg var omkring 16-17 år gammel, og jeg har banket småting sammen siden 5. klasse. Jeg har så siden prøvet mig frem for at lære materialet og metalforarbejdning bedre at kende. Oplever du, at det er en fordel eller ulempe, at du primært arbejder inden for en så snæver niche som metal arbejde? En af fordelene er selvfølgelig, at jeg kan skille mig lidt ud, og på den måde gøre mig bemærket, fordi det jeg laver er lidt anderledes, hvilket mange synes er spændende. Men en af ulemperne er, 46

at jeg er meget afhængig af mit værksted og alt det dyre værktøj, jeg har dér. Uden det er det ganske enkelt ikke muligt for mig at lave det, jeg gør, og det sætter selvfølgelig nogle begrænsninger i forhold til andre materialer, som man kan sidde og hygge sig med derhjemme. Jeg er også nogle gange lidt afhængig af at rejse i bil, når jeg skal have mine kostumer med; de er ikke ligefrem lette og praktiske at have med på et fly! Rent konkurrencemæssigt har jeg ikke oplevet, at det har givet mig nogle fordele. Måske en slags ”wow”-faktor” hvis man kan sige det sådan, når jeg først træder ind ad døren. Men dommere er jo altid valgt, fordi de er dygtige og kan se igennem materialet, og se på håndværket i stedet for, så det er ikke fordi, jeg får nogle fordele, bare fordi jeg har arbejdet i metal.


Stickweeds crafting and cosplay

Interview

Dark Souls 2 Foto af Rojano Photo 47


Interview

Markus Foto af Danarki 48

Skribent: Sascha Nielsen


Stickweeds crafting and cosplay

Du var en af de tre repræsentanter for Danmark til Nordic Cosplay Championship 2016, og du vandt 2. pladsen. Hvad har du fået ud af denne oplevelse? Jeg har fået helt vildt meget ud af den tur! Jeg fik, under kyndig vejledning, lært at style et skæg, fik øvet mig på syning, nogle helt ny teknikker til metalforarbejdning, prøvet at sammensætte et act, arbejdet med lydindspilning og -redigering og en masse andre ting. Udover det fik jeg snakket med en masse dejlige mennesker, der deler min passion for cosplay på tværs af landegrænser. Jeg fik lavet stærkere bånd med folk, jeg allerede kendte, og har i det hele taget bare haft en virkelig fed tur i godt selskab. Jeg vil klart anbefale at prøve at stille op til NCC, for det er virkelig en fed oplevelse at være en del af et fællesskab på den måde. Jeg er klart blevet inspireret til at lave nye kostumer, især efter at have set hvad mange af de andre deltagere medbragte, så jeg er ikke lige ved at stoppe med cosplay her de næste par dage. Hvordan er det lykkedes dig at udvikle dig så meget, og blandt andet allerede være i stand til at tage imod commissions, på de få år du har cosplayet i? Som tidligere nævnt har jeg en rimelig god solid smedebaggrund, der selvfølgelig har hjulpet mig med at komme godt fra start, selvom det for eksempel ikke er

Interview

de samme teknikker, jeg har brugt i mit arbejde, som jeg bruger i cosplay. Men det er en god baggrund, og så har jeg i en periode på to år næsten boet på mit værksted og arbejdet på cosplay. Jeg tog derhen, så snart jeg fik fri fra arbejde, og arbejdede på cosplay. Vi snakker mange lange aftener på et iskoldt værksted, hvor den bedste varmekilde var at arbejde hårdere og hurtigere, næsten som da farfar var ung! Udover det er jeg glad for snakke med mennesker, og det har hjulpet gevaldigt med at sprede ordet om de ting, jeg har lavet, og det har i sidste ende hjulpet mig til, at jeg nu har et fuldtidsjob som rustningsdesigner for Epic Armoury. Så i sidste ende; hårdt arbejde, gode venner og mennesker omkring mig og en god portion held er skyld i, at jeg er, hvor jeg er nu! Har du nogle råd til cosplayere, der kunne tænke sig at prøve at arbejde med metal? Man skal ikke være bange for at prøve nye metoder og materialer af! Men man skal også være forberedt på at arbejde hårdt for at blive god til det, som med så meget andet. Det sværeste i starten er at skaffe ordentlige arbejdsforhold og værktøj - men hey, jeg startede med en træstub og en almindelig hammer, så alt kan lade sig gøre for den, der virkelig vil det!

49


Photoshoot

Fotograf: Julie Rønberg

Markus Kruber fra Warhammer: Vermintide

50


Markus Kruber fra Warham: Vermintide

Photoshoot

51


Photoshoot

52

Fotograf: Julie Rønberg


Markus Kruber fra Warham: Vermintide

Photoshoot

53


Photoshoot

54

Fotograf: Julie Rønberg


Markus Kruber fra Warham: Vermintide

Photoshoot

55


Tutorial

Freelancer: Diana Windfeldt-schmidt

Lav kvaster til øreringe eller pynt

Det skal du bruge: ● Trælim eller spraylim ● En pensel ● 1 stk. broderigarn i ønsket farve ● Matchende sytråd til brodrigarnet ● Lidt pladevat ● Evt. perler til afslutning

Start med at tage en tot pladevat, der ca. passer til tykkelsen og længden af kvasten. Vikkel sytråd helt tæt om totten, så den bliver stivet af og tæt i farven. Klip ekstra vattet til i den ene ende og lim det med varmelim eller superlim.

1 56

Opdel broderigarnet på midten. Tag den ene halvdel og rul op, således får du til to kvaster ud af et garn. Forskellige teknikker kan bruges her. Jeg har brugt afstanden imellem lillefingeren og pegefingeren til at rullegarnet op imellem. Længden skal være ca. 1/3 længere, end kvasten skal ende med at blive. Når garnet er rullet op, klippes den ene bund op.

2


Lav kvaster til øreringe eller pynt

Tutorial

Tråd en nål og sy den fast i toppen af vattotten. Tag ca. halvdelen af det oprullede broderigarn og sy igennem alle trådene i ”toppen”.

3

4

Når garnet er syet fast, spredes det rundt om vattotten, og der syes med små sting rundt i toppen, så der dannes en lille ”dut”. For ekstra sikring kan man sy på tværs af ”dutten” et par gange og gøre den mere spids. Vent med at klippe sytråden.

Spred garnet ud så du kan har totten liggende frit. Pensl den med lidt trælim og vent et par sekunder. Klem derefter forsigtig garnet fast til totten.

5

Stram sytråden ind og sy garnet fast til vattotten et par gange. Tag nu den anden halvdel af det oprullede garn og gør det samme, men sy den fast på modsatte led i toppen af vattotten.

6

57


Tutorial

Freelancer: Diana Windfeldt-schmidt

Klip bunden af garnet så det er lige og pænt. Din kvast er nu færdig! Herfra kan du evt. pynte den ved at sy en perle fast i toppen.

7

Foto af: TM Photo 58

I dette tilfælde har jeg brugt fiskeline til at fastgøre perlen, men der kan også bruges resten af sytråden. Lav en løkke i midten af fiskelinen. Sy løkken fast til toppen af kvasten et par gange og lås tråden. Træk til sidst den ønskede perle over tråden. Nu kan kvasten påsættes den ønskede prop!

8


Tutorial

Foto af DustyPhotography


Photoshoot

Fotograf: Sascha Nielsen

Luciel Choi fra Mystic Messenger

Navn: Camilla Louise Von Wowern Alias: Jackie Alder: 19 år Bopæl: Glostrup Cosplay erfaring: Ca. 5 år www.shantecosplay.deviantart.com www.facebook.com/ShanteCosplay

60

Hvorfor har du valgt dette cosplay? Jeg har valgt at cosplaye Luciel, fordi hans personlighed er meget lig min egen. Han er hyperaktiv, joker meget og tager gevaldigt meget pis på folk. Dog har han sine mørke sider, og egne dæmoner han kæmper med. Han ønsker ikke, at det skal påvirke andre, så han prøver at undgå, at andre kommer alt for tæt på; noget jeg kan relatere til. Jeg manglede også et cosplay, der ikke var det helt store med armor, sværd eller stylter, og tænkte han ville være en god pause fra stressende cosplays.


Luciel Choi fra Mystic Messenger

Photoshoot

61


Photoshoot

62

Fotograf: Sascha Nielsen


Luciel Choi fra Mystic Messenger

Hvad kan du bedst lide ved cosplayet? Det jeg bedst kan lide ved cosplayet er helt sikkert min hoodie. Mine venner og jeg blev enige om, at han er en mega Pokémon nørd, da hans hoodie ligner en Umbreon Pokémon. Dog elsker jeg også de små detaljer, jeg fik tilføjet, så som mobil coveret, hans R.F.A ID kort, og de stribede briller. Anmeldelse: Normalt ville jeg ikke købe Otome spil (spil, der er målrettet mod kvinder), da jeg lidt synes, de alle er det samme; de har ens karakterer og ens styresystem.

Photoshoot

Men Mystic Messenger klarer det fantastisk godt med at introducere publikum til noget nyt, både karakter- og systemmæssigt. I spillet Mystic Messenger møder vi personen Luciel Choi, også kaldet 707. Han er hackeren i R.F.A. Hans rute i spillet er bedre kendt som ”the emotionel rollercoaster route”, da alt det, du troede om ham, viser sig at være stik modsat. Han er også den person, man mener, spillet er baseret på, at han er spillets ”true end” med en sørgelig teori i sidste ende, der hedder ”reset theory”.

63


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Meagan Marie - USA

Magdalena Foto af LJinto

Cosplay erfaring: 11 år Bopæl: Californien, USA www.facebook.com/MurgBurgler

64

Hvordan blev du interesseret i cosplay, og hvad fik dig til at lave dit første cosplay? Jeg lærte faktisk cosplay at kende igennem photoshoots. I college lavede jeg lidt modeljobs, f.eks. for håndtasker. Igennem dette lærte jeg mange forskellige fotografer at kende, og jeg fik pludselig idéen til at lave Wonder Woman og Lara Croft photoshoots med disse fotografer. Jeg har altid elsket at klæde mig ud, selv før jeg hørte om cosplay, og jeg havde derfor adskillige kostumer, vi kunne tage billeder af. Jeg postede billederne online, og her gjorde folk mig opmærksom på, at det, jeg hyggede mig med, kaldtes for ”cosplay”. Jeg har været bidt af det siden da!


Meagan Marie - USA

Interview

Warrior Wonder Woman Foto af Andrew Ho 65


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Steampunk Lara Croft Foto af Anna Fischer 66


Meagan Marie - USA

Hvilket af dine cosplay er dit yndlings, og hvorfor? Mit Warrior Wonder Woman er helt klart et af mine favoritter. Det er et af mine første kostumer, hvor jeg selv har lavet designet. Jeg slog mig sammen med den fantastiske kunstner Tess Fowler, og sammen lavede vi designet hertil. Jeg har altid set Wonder Woman som en kriger, og at skabe et kostume til det image og bringe det til live ud fra min egen vision har været meget belønnende for mig. Du har før været hyret til cosplay events. Kan du fortælle lidt om dette? Det startede efter, jeg havde cosplayet i nogle år. På grund af min tidligere erfaring med modeljobs gik jeg rigtig meget op i photoshoot delen af cosplay; som f.eks. at leje et fly og tage billeder ved det. Jeg tror det var den slags ting, der gjorde, at andre cosplayere begyndte at ”bemærke” mig, og jeg skilte mig lidt ud fra mængden. På grund af mine billeder fik jeg invitationer til at være cosplay dommer til shows, og til at optræde i cosplay til diverse spil events. En af de første gange, jeg blev inviteret til et event, var til udgivelsen af Gears of War 3 i Frankrig. Det var her, det gik op for mig, at firmaerne bag disse spil vidste, at jeg at eksisterede pga. mine cosplay billeder.

Interview

Vil du forklare, hvad Lara Cosplay Ambassadør programmet går ud på? Der plejede at være officielle Lara Croft modeller, som blev booket igennem modelbureauer, men med 2013 rebootet af spillet blev det besluttet, at Lara skulle repræsentere sig selv, og der blev derfor ikke hyret modeller til Lara Croft events længere. Men da ”Rise of the Tomb Raider” spillet udkom, følte os, der arbejder for Crystal Dynamics, at der manglede noget til fremvisninger af spillet, da fans elsker at interagere med Lara. Jeg foreslog derfor, at vi kunne begynde at hyre Lara cosplayere til disse events. En af de første cosplayere, vi hyrede, var Jenn Croft, fordi hun har cosplayet Lara i mange år - og det var her, Lara Cosplay Ambassadør programmet startede. Vi har ambassadører over alt i verden, som bliver hyret til officielle Lara Croft events. Det har de fordele, at cosplayeren altid elsker Lara, og derfor interagerer rigtig godt med fans, samtidig med at de taler det lokale sprog (hvor de gamle officielle modeller kun talte engelsk). Det handler ikke om, at vores ambassadører skal ligne Lara; det handler om, at de repræsenterer de værdier, Lara Croft står for.

Vi har ambassadører over alt i verden, som bliver hyret til officielle Lara Croft events

67


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Kan du fortælle lidt om de velgørenhedsprojekter, du er en del af? Jeg har været med i kalenderen ”Cosplay for a Cause”, der er skabt af Riki LeCotey, flere gange, og jeg var en af de første cosplayere til at slutte mig til projektet. Den første kalenders overskud blev doneret til det japanske Røde Kors i 2011 efter den store tsunami. Jeg står selv for en gruppe, der hedder ”Causeplay”. Grundlæggende blev jeg spurgt, om jeg ikke ville sælge prints af mine kostumer. Jeg var dog ikke interesseret i at tjene penge på min hobby, da jeg har et godt betalt arbejde, så jeg tænkte, at det kunne være sjovt at sælge prints og donere alt overskuddet til diverse velgørenhedsprogrammer. Jeg solgte mine prints på conner, og andet år jeg gjorde dette, tænkte jeg, at der sikkert også var andre cosplayere, der ville være en del af projektet. Jeg har inviteret adskillige cosplayere til at være en del af projektet, og vores prints rammer dermed også et bredere publikum nu. Det er ikke længere kun prints, folk donerer til projektet; jeg modtager også hele kostumer, props osv. som auktioneres, hvor hele overskuddet går til velgørenhed. Kan du fortælle lidt om de cosplay events, du arrangerer i dit community? Lara Croft har en stor cosplay fandom; alene i Facebook gruppen er der over 3000 medlemmer. Alle medlemmer deler tips og tricks med hinanden, og jeg elsker, at folk ikke konkurrerer om, hvem der er den bedste Lara, men derimod hjælper hinanden til at blive deres egen bedste version af Lara. 68

Til diverse conventions og spil arrangementer afholder os hos Crystal Dynamics ”Cosplay Gatherings”. Vi afholder ikke konkurrencer, da det ikke er i Tomb Raider ånden at bedømme, om en Lara Croft cosplayer er bedre end en anden; alle er Lara på deres egen måde. Alle der deltager i disse gatherings får nogle Tomb Raider mementoer eller goodie bags. Deltagerne plejer som regel at gå en lille catwalk på en scene foran publikum. Vi hyrer altid en professionel fotograf, så alle deltagerne kan få taget ordentlige billeder af deres kostumer. I slutningen af oktober afholdt vi et arrangement for at sætte Guinness World Record i at have flest Lara Croft cosplayere samlet på ét sted, til Paris Games Week i Frankrig! Hvordan synes du, det danske cosplay community er sammenlignet med det amerikanske? Der, hvor jeg bor i USA, fokuserer folk rigtig meget på armor og props, og ikke så meget på at sy. Jeg har bemærket, at de danske cosplayere går utroligt meget op i kvaliteten af de kostumer, de syer, og at mange af de kostumer, jeg har set tæt på, ligner noget, man kunne have købt hos en professionel syerske. Kvaliteten af det danske craft har virkelig imponeret mig! Folk, der er dygtige til at sy, inspirerer mig, da dette ikke er min egen stærkeste side – men jeg skal nok blive bedre til det.


Meagan Marie - USA

Interview

Guiness World Record - 270 udklĂŚdte Foto af Antony Gomes Photographe

www.facebook.com/ groups/160947483916580

www.laracroftcosplay.com/cosplayambassadors.html www.cosplayforacause.com www.causeplayshop.com

69


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Syndra Foto af Andrew Browne 70


Meagan Marie - USA

Hvordan finder du frem til de teknikker, du benytter, når du skal lave noget, du ikke før har arbejdet med? Når jeg skal lave et nyt cosplay, prøver jeg altid at vælge et projekt, hvor jeg vil lære minimum én ny ting ved at lave det. Jeg er så heldige at have mange dygtige cosplayer venner, så når jeg skal benytte mig af en ny teknik, kontakter jeg altid en af mine venner, som er god til lige nøjagtig den teknik. De giver mig råd og vejledning, og hvis jeg kan komme til det, sidder jeg gerne hjemme hos dem og arbejder på projektet. Det er betryggende at vide, at de er i samme rum som mig, og at jeg kan spørge dem om hjælp, hvis jeg bliver i tvivl. Og så er det selvfølgelig også hyggeligt. Jeg kan ikke påpege det nok gange, hvor vigtigt jeg synes, det er at arbejde sammen med andre; selvom I bare sidder i det samme lokale og arbejder på hver jeres ting, gør det en kæmpe forskel, netop fordi man altid lige har den ekstra person at brainstorme med eller spørge om gode råd.

Interview

Har du nogle gode råd til hvordan man griber det an, hvis man vil i gang med at lave store kostumer? Gør al din research i god tid, og køb alle materialer til kostumet i god tid! Når du har alle dine materialer samlet, og du har researchet, hvordan du vil lave kostumet, og det hele bare ligger foran dig, bliver processen med at lave kostumet mere overskuelig. Hvis du på et tidspunkt kører træt i en del af dit kostume, kan du dermed også gå over og arbejde på en anden del af kostumet, fordi du allerede har købt alle dine materialer. På den måde går det stille og roligt fremad med kostumet, i stedet for at du føler, du kommer til at sidde fast ved en bestemt del af kostumet. Det gør meget for psyken, at du føler, at det stadig går fremad med dit kostume, på trods af at du holder pause fra den del af det, der driller. Ellers synes jeg, det er en god idé at vælge et kostume, hvor du overordnet kan finde ud af de forskellige teknikker, der skal benyttes til at lave kostumet, og så kun lærer en til to nye teknikker af at lave det – på den måde virker projektet mindre skræmmende.

Når jeg skal lave et nyt cosplay, prøver jeg altid at vælge et projekt, hvor jeg vil lære minimum én ny ting ved at lave det

71


Photoshoot

Læserbidrag

#mitDKos Upload dit cosplay billede til Instragram med hashtagget #mitDKos og bliv featured i næste nummer af DKos. Nærmest alt er tilladt - både selfies, cosplayprogess, makeuptests osv. Du kan kun uploade ét billede pr. DKos udgivelse og husk at indhente tilladelse fra din fotograf, før du deler billedet med DKos.

@amaocos

@amaris_cosplay

#mitDKos Tak for jer es bidrag! @artemiscarrot 72


#mitDKos

Photoshoot

s o K D t i m # ! g a r d i b s e r e j r o f k a T @dreamingcosplay_

@cebt_cosplay

@futterup007

@gwancosplay

@jkelevar 73


Photoshoot

LĂŚserbidrag

@kurocosplay

@mizdiablo

@natncos

@ raeden_cosplay

#mitDKos Tak for jer es bidrag! @ zarsudk 74


#mitDKos

@_skovby

Photoshoot

@annettesworkshop

#mitDKos Tak for jer es bidrag! @cosplayerbyheart

@elomuffe

@newtgravity 75


Photoshoot

LĂŚserbidrag

#mitDKos Tak for jer es bidrag! @ patch_cosplay_world

76

@raidercos

@sophugm

@strangepanda.cosplay

@tatti_chan


#mitDKos

@tokiya_ichinose_life

Photoshoot

@zilaji_cosplay

#mitDKos Tak for jer es bidrag! @cbcashbee

@nureiel

@xtriney 77


Artikel

Freelancer: Christian Andersen

Cosplay tidslinje Det er ikke nødvendigvis alle cosplayere, der har flere års erfaring i ryggen, og man kan nå at udvikle sig meget selv på nogle få år. Men hvordan er udviklingen sket? Følg her Christian Andersens personlige cosplay udvikling gennem de sidste år. Se også Christians Facebookside: www.facebook.com/SmithgardCosplay

Fotos taget af: Billede 1: Emma Mai Petersen Billede 2: * Billede 3: * Billede 4: * Billede 5: * Billede 6: Photofolio Billede 7: Sune Tølløse Billede 8: Flupps Billede 9: Denise Borré Billede 10: *Er du fotografen, og vil du gerne have credit i bladet? Så send os en mail på dkoskontakt@gmail.com

78


Cosplay tidslinje

Artikel

1

2

2012

2013

War Machine fra Iron Man 2 Dette var mit første cosplay. Det var ret tilfældigt, at jeg lavede dragten, for jeg fandt materialerne ved et smut ind i et byggemarked, og jeg havde lige fundet ud af, hvordan man lavede den slags. Den nåede desværre aldrig med til en convention.

Spacemarine, Dark angel fra Warhammer 40k Det var første gang, jeg var til en convention i cosplay, og jeg var meget overrasket over responsen til Genki 2013. Desuden vandt jeg min første konkurrence med kostumet til SVScon 2014. Det gav mig en smule blod på tanden.

79


Artikel

Freelancer: Christian Andersen

3

80

4

2013

2013

Robocop fra filmen Robocop Dette kostume blev lavet utrolig hurtigt, på kun 16 dage, til KoyoCon 2013, og jeg deltog igen i en konkurrence med den til Genki. Jeg kogte vildt meget i kostumet, men jeg har stadig ikke lært lektien.

Iron Man mark 6 fra Iron Man 2 Jeg var meget mere fokuseret med dette cosplay, og jeg synes også, at resultatet blev ret godt – jeg har bare lidt svært ved at være i det efterhånden.


Cosplay tidslinje

Artikel

5

6

2014

2014

Superman, eget design Jeg har lavet to dragter indtil videre, og kostumet er kun blevet brugt til henholdsvis J-Popcon og Alcon. Det er en af de få stofdragter, jeg har syet.

Thor fra filmen Thor Et kostume der er rimelig rart at have på, når man tænker på, at jeg plejer at være pakket helt ind i rustninger!

81


Artikel

Freelancer: Christian Andersen

7

82

8

2015

2015

Sub-zero fra Mortal kombat Dette er første gang, hvor jeg selv laver en 3D model om til skabeloner, og jeg brugte kostumet til J-Popcon. Senere blev den lavet om og brugt til Genki.

Blood dragon rustning fra Mass Effect Dette er et af mine yndlings cosplays. Her er jeg gået amok med alle mine egenskaber. Glasfiberhjelm, 3D print, magneter, lys i dragten og lyd i geværet. Jeg vandt præmien for Best Armor til Genki 2015 for kostumet.


Cosplay tidslinje

Artikel

9

10

2016

2016

Lich King fra Heroes of the Storm Dette kostume har inkluderet den største mængde arbejde, jeg har lagt i et cosplay hidtil, og jeg fortsætter stadig med løbende at forbedre på det.

Dr. Doom fra tegneserierne Dette startede ud som et afslappet cosplay, men udviklede sig hurtigt til et dejligt cosplay!

83


Photoshoot

Fotograf: Sascha Nielsen

Reaper fra Overwatch

Navn: Michelle Schrøder Alias: Manic Alder: 24 år Bopæl: Randers Cosplay erfaring: 8 år

84

Hvorfor har du valgt dette cosplay? Det første, jeg hørte til Overwatch, var få måneder, før det udkom, via en Cinematic trailer. Jeg blev med det samme betaget af animationen og det generelle udseende af det univers, der blev sat op, som er meget farverigt. Reaper var en af karaktererne, der blev introduceret, og jeg havde en fornemmelse af, at jeg ville lave cosplayet allerede dér. Da spillet så udkom, og jeg fik læst mere om dets baggrund, var jeg sikker. Jeg synes, at Reapers karakter er interessant, og hans design er sejt.


Reaper fra Overwatch

Photoshoot

85


Photoshoot

86

Fotograf: Sascha Nielsen


Reaper fra Overwatch

Hvad kan du bedst lide ved cosplayet? Jeg blev rigtig glad for masken, da den begyndte at tage form. Ellers er jeg ret vild med handskernes kløer, til trods for at jeg ikke kan gøre ret meget, når jeg har dem på. Anmeldelse Overwatch er et online multiplayer firstperson-shooter spil,udgivet af Blizzard. Man spiller i hold af 6 personer, og har forskellige opgaver der skal klares, afhængigt af hvilken bane man kommer ind på. Det kan være at eskortere en limousine eller vinde kontrol over et punkt på banen, mens modstanderne forsøger at stoppe dit hold.

Photoshoot

Man har 22 forskellige karakterer, man kan spille som, alle med forskellige baggrundshistorier og forskellige våben og evner i spillet, og Blizzard laver stadig nye karakterer, der udgives efterhånden. Mens spillet er sjovt og sagtens kan spilles uden al baggrundshistorien, er der udgivet artikler, animationer, visual novels og meget andet af Blizzard, der kan læses op på online. Det er et rigtig stort og interessant univers, der er blevet skabt!

87


Tutorial

Freelancer: Heidi Schmitt

Broderi med mosgummi

Det skal du bruge: ● Mosgummi (2mm) ● Broderi ring ● Broderitråd ● Broderinål/nåle ● Mønster ● Lim (jeg bruger Gem Tac fra Ebay) ● Papirklips kniv/præcisionskniv ● Noget at tegne med ● Base stof, eller det klæde du vil brodere på ● Rivevlies (fåes i Stof og Stil)

Start med at designe dit mønster. Kig på dit referancebillede, eller lav dit eget.

1 88


Broderi med mosgummi

Tutorial

Overfør dit mønster til dit mosgummi; jeg foreslår at vælge en farve, der er så tæt på din broderitråd som muligt, eller neutral, og skær det så ud. Grunden til at jeg foreslår, at man skærer og ikke klipper, er, at i og med at mosgummi ikke er så tyndt som papir, ender man med en saks nemt med nogle skæve kanter. Sørg for at du har et underlag hvis du skære, så du ikke ødelægger dit bord!

2

3

Placér dit rivevlies oven på dit klæde/ekstra stof når limen er helt tør. Placer det så i din broderi ring – prøv at undgå at ringen sættes henover noget mosgummi, da det vil give nogle underlige mærker. Du kan eventuelt bruge en anden størrelse broderi ring, hvis det er lettere at få det til at passe sådan.

Nu kan du begynde med at brodere, og dette gøres på normal vis. Tråd din tråd, og start i den ene side af dit mosgummi. Sørg for at du kommer så tæt på mosgummien som muligt, både når du tager tråden op og ned. Måden jeg broderer på er ved at brodere over og under. Personligt kan jeg bedst lide det resultat.

4

Sikr dig at der er plads til dit mønster inde i din broderi ring, og lim det så på din rivevlies. Mit kan ikke blive broderet direkte på mit underbust pga. stiverne, så jeg endte med at skulle håndsy det på efterfølgende.

5

89


Tutorial

Freelancer: Heidi Schmitt

Når du broderer, så sørg for at du har trukket godt i tråden. Den må ikke få dit mosgummi til at bøje, men det skal være så tæt som muligt. Dette gælder også de enkelte sting på hver side. Jo tættere det er, jo mere jævnt og pænt bliver det!

6

Hvis du har broderet direkte på dit stof, vil dit se lidt anderledes ud end mit her. Jeg har her fjernet rivevliesen ved forsigtigt at trække det af helt inde ved tråden. Du kan evt. bruge spidsen af din broderi nål til at tage det allersidste helt inde ved kanten, men gør det forsigtigt. Derefter har jeg klippet mine dele ud, men dette er dog ikke nødvendigt, hvis du som sagt har broderet direkte på dit klæde.

8 90

Fortsæt på denne måde til du har dækket din mosgummi helt. Som du kan se på billedet, vil din rivevlies begynde og give slip – det er helt okay. Det skal fjernes til sidst.

7

9

Her ser man mit endelige resultat, efter jeg har håndsyet mit broderi på mit underbust – god arbejdslyst!


Broderi med mosgummi

Tutorial

91


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Alyson Tabbitha - USA

Vincent - Foto af David Love Photography www.facebook.com/BgBCosplay

Bopæl: Florida, USA Cosplay erfaring: 2 år www.facebook.com/AlysonTabbithaOfficial www.instagram.com/alysontabbitha www.twitter.com/AlysonTabbitha www.youtube.com/alysontabbitha

92

Hvordan opstod din interesse for cosplay? Jeg lærte omkring cosplay gennem min besættelse af Final Fantasy spillene, hvor jeg faldt over billeder og videoer af Final Fantasy cosplayere, da jeg sad og researchede spillene på nettet! Jeg syntes, det så sjovt og spændende ud. Jeg har altid elsket at klæde mig ud, hvilket jeg også har gjort hele livet, og min ven Sam - www.facebook.com/ SamSparrowOfficial - inviterede mig med til MegaCon. Efter connen var jeg tændt på mere!


Interview

Widowmaker


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Jack Sparrow - Foto af David Love Photography www.truefd.com/davidlovephotography

Elizabeth - Foto af David Love Photography www.truefd.com/davidlovephotography 94


Alyson Tabbitha - USA

Hvilket af dine kostumer er dit favorit, og hvorfor? Det er svært at svare på, fordi mange af mine kostumer er mit favorit på forskellige punkter. F.eks. var mit Jack Sparrow, fra Pirates of the Caribbean, cosplay mit første store kostume, og det var dette kostume, der fik mig ind i cosplay verdenen. Edward Scissorhands er dog også en favorit, fordi jeg kan relatere rigtig meget til karakteren, og jeg lavede hele kostumet fra bunden af, uden nogle mønstre eller dele fra genbrugsbutikker. Det er et kostume, jeg er super stolt af! Lige for tiden er Widowmaker, fra Overwatch, mit yndlingskostume, fordi det er så anderledes fra de cosplays, jeg tidligere har lavet, og jeg har lært så meget i processen med at lave det. Hvordan vælger du dine cosplays? Det har jeg før spurgt mig selv om; nogle gange er det fordi, jeg kan relatere til karakteren; nogle gange er det fordi, jeg godt kunne tænke mig at være mere ligesom den pågældende karakter. F.eks. er Lightning, fra Final Fantasy XIII, en stærk og modig karakter, hvilket jeg ser meget op til, og hun er meget loyal overfor sin søster, hvilket jeg kan relatere til. Så er der Edward Scissorhands, der blev beskyttet fra omverdenen i lang tid, og blev introduceret til verden i sin naive og blåøjede tilstand, hvor han lærte, at verden kan være et ondt sted. Det er ikke altid nemt for ham at passe ind, hvilket jeg også kan relatere til. Den eneste gang jeg har lavet et cosplay alene baseret på designet, uden at føle en forbindelse til karakteren, endte med at jeg aldrig havde kostumet på til en convention. Så jeg holder mig til karakterer, jeg føler en forbindelse til.

Interview

Hvordan var det, da dit Jack Sparrow cosplay gik viral? Det var meget forvirrende og overvældende. Jeg følte, at jeg var en total nybegynder, der blev kastet ind i cosplay verdenen. Heldigvis er jeg blevet taget utrolig godt imod, og jeg har fået en varm velkomst af fællesskabet. Nogle gange tænker jeg, om folk overhovedet ville kende til mig, hvis det ikke var for mit Jack Sparrow cosplay. Men så igen; efter at have brugt knap 10 år på at perfektionere kostumet og have det på, kunne jeg heller ikke have forstillet mig en cosplay karriere uden dette kostume. Når det kommer til cosplay makeup, er du en kamæleon. Hvor meget øver du makeuppen til hvert af dine cosplays, og hvad gør du for at ligne din karakter mest muligt? Jeg øver altid makeuppen til en bestemt karakter et par gange, før jeg tager kostumet på i offentligheden. Jeg vil dog gerne understrege, at jeg har øvet mig med at lægge makeup på mig selv i rigtig mange år, og derigennem har jeg en del erfaring. Noget af det, jeg lægger meget vægt på i min makeup, er afstand. F.eks. hvor langt fra øjnene er kindbenene? Eller hvor bred er karakterens læbe sammenlignet med deres næse? Det hjælper også at studere ansigtsformen, formen på næsen, hårgrænse osv. At bemærke små detaljer, på en slags hyper-fokus måde, er noget jeg gør mig meget i, og det tror jeg også hjælper, når jeg lægger makeuppen.

95


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Hvor meget går du op i detaljerne på et kostume, og i at ligne karakteren? Som nævnt ovenfor fokuserer jeg rigtig meget på de små detaljer, uanset hvad vi taler om i livet, og denne egenskaber smitter meget af på mit cosplay. Jeg ser mig selv som en perfektionist, men nogle gange kan jeg godt finde på at springe over, hvor gærdet er lavest, og jeg prøver på ikke at være for hård ved mig selv, når jeg føler, at et kostume ikke er blevet fuldkommen perfekt. Hvis cosplay bliver mere stressende, end det er sjovt, tror jeg, at jeg ville stoppe med hobbyen, så det passer jeg på med. Hvilken del af et kostume kan du bedst lide at lave? Jeg er virkelig glad for parykker, fordi styling af parykker er meget naturligt for mig, og jeg finder det afslappende. Men jeg elsker også at lave armor og male det; det er lige nok til, at jeg afprøver mine færdigheder og udvikler mig, samtidig med at det ligger indenfor min komfortzone, så jeg nyder processen. Jeg hader faktisk at sy! Der er bare noget 96

ved at sy, som gør, at jeg overhovedet ikke kan nyde den proces. Jeg ser virkelig meget op til syersker, der laver hvert eneste sting perfekt, for det har jeg selv ingen tålmodighed til at gøre! Har du nogle tips til vores læsere, der gerne vil blive bedre til at lægge en realistisk cosplay makeup? Sæt dig foran et spejl og studér dit ansigt. Studér derefter din karakters ansigt, og bemærk hvilke forskelle der er på jeres ansigter. Læg mærke til afstande, dybder, størrelser og former i ansigtet. Brug makeuppen til at ændre på dit ansigt, så det kommer til at minde mere om den karakter, du vil cosplaye. Og husk at det kræver øvelse, øvelse, øvelse! Vær ikke for hård ved dig selv hvis du ikke føler, at makeuppen er perfekt, for det behøver den ikke være. Jo større en indsats du gør, jo bedre vil du blive med tiden! Jeg lægger heller ikke selv perfekt makeup, og lærer også selv hele tiden når jeg øver mig. Husk på at makeup er en kunst, så nyd det og hav det sjovt med det!


Edward Scissorhands - Foto af David Love Photography www.truefd.com/davidlovephotography


Artikel

Skribent: Emma Mai Petersen

GEEKcore conrapport

Dato: 21.-23. oktober Sted: Valby Kulturhus og Werket Hele weekenden: 200 kr. Én dag: 100 kr. Sovesal: 50 kr. www.geekcore.dk

GEEKcore 2016 slog dørene op for en weekend fyldt med events, spil, underholdning og hygge for 4. gang, siden connen blev stiftet i 2013.

98

Når man ankom fredag eftermiddag/ aften, var der hurtig betjening ved indgange i informationsskranken, hvor check-in blev ordnet hurtigt af de flittige frivillige, som var behjælpelige hele weekenden. GEEKcore havde hele kulturhuset, hvilket blev brugt stort set på fuld tid i alle kroge fra kælder til loft. Programmet bød på en række hyggelige turneringer i både brætspil og videospil, paneler, workshops og stand-up, hvilket gav en god balance af events. Om aftenen åbnede som vanligt baren i Werket lige ved siden af kulturhuset til connens 18+ deltagere.


GeekCore conrapport

Artikel

Events Som altid havde GEEKcore et spækfyldt program, der bød til lidt af hvert. Fredag blev skudt i gang med et lille åbningsshow, hvor der senere blev åbnet op for baren ovre i Werket med nørdede drinks. Ville man lære at lave disse drinks selv, var der også en workshop dedikeret til det, men også mere cosplay-orienterede paneler og workshops kunne lære dig mere om både syteknikker, worbla, budgettering med mere. Lørdag eftermiddag fyrede de op for en to-delt cosplaykonurrence med lækre præmier, og efter man havde spist, var der tilbagevendende stand-up fra Nørderne, som igen i år fik frembragt smil på alles læber. Mad og drikke I selve kulturhuset er der to forskellige muligheder for spisning, hvilket er kulturhusets egen kantine, som serverer både mad og dessert, samt GEEKcores egen dessert-café. Priserne lå på et rimeligt leje, og udvalget var udmærket, om man var på udkig efter mad eller noget til den søde tand. Henne ved GEEKcores egen café var der linet op med nørde-tema kager i form af både meget ekspressive cupcakes og chokoladekagen fra Portal – og nej, den var ikke en løgn! Ville man dog have noget andet end connens egen mad, var der enkelte tætliggende restauranter og en Meny overfor.

99


Artikel

Skribent: Emma Mai Petersen

Faciliteter Garderoben blev holdt i kælderen, og det var altid muligt at få hurtig betjening, helt kvit og frit. Der var umiddelbart plads til alt, hvad der kom deres vej, selv søndag hvor der ellers typisk er mest bagage at opbevare. Dertil var alle etager indrettet efter weekendens anledning, og en hel etage var sat af til videospil, nye som gamle, hvor også turneringer blev afholdt. Derudover kunne man også finde en etage fyldt med brætspil, et loft dedikeret til paneler, hvor også DKos kunne findes, og var man til leg med kreative maskiner, kunne man få assistance i det åbne Fablab. Dealer hall var ikke at finde i stor stil i år, da det 100

begrænsede sig til nogle enkelte boder i scene-salen, men til gengæld gjorde Artist Alley op for dette i gangen, der ledte op til salen. Cosplay konkurrence Til GEEKcore var blev der lørdag eftermiddag afholdt to separate cosplay-konkurrencer: GEEKcore showcase og Nordic Cosplay Championship qualifications. GEEKcore showcase blev afholdt først, og var en catwalk konkurrence uden optrædener, hvor i alt 13 cosplayere deltog og konkurrerede om 7 forskellige priser: Best Prop, Doppelgänger, Best overall, Best Craft og de tre forskellige dommeres favoritter.


GeekCore conrapport

Direkte efter showcase konkurrencen blev championship konkurrencen afholdt med korte optrædener fra de forskellige solister, hvor to kvalifikationer til Nordic Cosplay Championship blev uddelt baseret på både kostume og optræden. Efterårets get-together Alt i alt var GEEKcore en meget afslappende convention, hvor der var plads til at mødes og udforske de forskellige opstillede faciliteter. De fortsætter med at være den eneste danske convention med stand-up, Fablab og 18+ bar, hvilket giver en lidt anderledes oplevelse, som gør, at hyggen kommer mere i fokus.

Artikel

Var man dog kommet for enten at vise sit eget cosplay frem eller beskue andre dygtige cosplayere, var der også rig mulighed for dette, da cosplay-konkurrencerne bød ind til både den performance-parate og mere afslappede catwalk-cosplayer. Desværre var vejret og omgivelserne ikke til de flotteste photoshoot-oplevelser, medmindre let regn og dystre skyer matchede din karakter, men til gengæld var lokationen praktisk og indendørs-pladsen rigelig. Mange tak for denne gang, vi håber at ses igen til efteråret ’17!

101


Tutorial

Freelancer: Josefine Hansen

Lær at brodere

Næsten alle har på et eller andet tidspunkt hørt om broderi, og mange har sikkert også prøvet det i håndarbejde i folkeskolen, men broderi kan også være en stor del af arbejdet for en cosplayer. Særligt på detaljerede kostumer kan der være små detaljer, der er broderet, men også simple kostumer som skoleuniformer kan have små symboler, som kan laves med broderi. Inden for broderi findes der utallige teknikker, tråd og sting, så som nybegynder kan det være en jungle at finde ud af, hvordan man går i gang. Her kommer derfor en lille guide med nogle tips til, hvordan man kan starte sit første broderi på et kostume! Først og fremmest skal du finde ud af, hvad der skal broderes – og her er det vigtigt ikke at starte for stort, da broderi kan være en langsom proces, man hurtig kan køre træt i, hvis projektet er for stort. Vælg derfor et kostume med 102

en lille detalje (et symbol, en lille blomst eller lignende) så det er mere overskueligt. Jeg plejer gerne at tegne en skitse af selve broderiet efter referencebilledet på noget almindelig hvidt papir. Dette gør jeg for at danne mig et overblik over projektet og kunne tjekke størrelsesforholdet for selve kostumet. Ved mange kostumer er det nemmest at lave broderiet inden stofstykkerne, det skal sidde på, er syet sammen – hvis detaljen skal sidde på f.eks. en krave, foretrækker jeg at tegne mønsteret af kraven og ikke klippe den ud, før detaljen er blevet broderet. Med hensyn til stofvalg er det bedst for begyndere at starte med noget stof, der ikke er for tyndt eller har for meget stræk i strukturen. Jeg foretrækker gerne bomuldsblandinger, party satin eller silke, mens jeg helst undgår chiffon, da denne skal afstives meget, inden det er muligt at lave broderiet pænt.


Lær at brodere

De vigtigste redskaber, når man skal brodere, er følgende: ● Stoffet du skal brodere på ● En skitse/model af det, du vil brodere ● En kridtpen eller ”vandpen” – en tusch, hvor stregen kan skylles væk eller den forsvinder efter noget tid – til at tegne broderi mønsteret på stoffet ● En broderi ring (fås i Stof&Stil eller Panduro Hobby) der findes forskellige størrelser – jeg foretrækker en på 22 cm, men det kommer selvfølgelig an på, hvor stort et motiv man skal lave ● Rivevlies (broderi vlies) ligger sammen med det andet vliesline i stofbutikkerne. Dette bruges til at ”stive” stoffet lidt af, så broderi ringen kan få bedre fat og gøre sy arbejdet nemmere

Tutorial

● Nål – der findes deciderede broderinåle, men jeg har haft lige så gode erfaringer med almindelig tynde synåle, bare de er lidt spidse og nåleøjet stort nok til den tråd, der skal bruges. ● Tråd – her er det en smagssag, hvad man vælger, da der findes mange forskellige slags tråd. Det er ikke et must, at man bare skal bruge broderi tråd til sit broderi. Jeg har flere gange brugt almindelig sytråd (den gule på billedet) med et godt resultat, men det kommer helt an på, hvad man selv vil sy med. Tråd som er lidt tykkere – her broderi tråd, læder tråd (den hvide på billedet) og metallisk tråd (den sølvfarvede på billedet) – kan være lidt vanskeligere at arbejde med, da det gerne flosser oftere og kræver lidt mere tålmodighed. 103


Tutorial

Freelancer: Josefine Hansen

Tegn det ønskede mønster op (her er det gjort i frihånd, men lav gerne en skitse af mønsteret for bedre at kunne tegne det op). Jeg har brugt kridtpennen med dette stof, da det er for mørkt til vandtuschen.

2

Det første broderi laves her med en ”kant”, som laves med almindelige ligeud sting, der følger linjen. For at undgå mellemrum mellem stingene stikkes nålen op længere fremme for den første linje og stikkes ned igen lige før slutningen på den første linje – altså ned i den foregående tråd.

Når kanten er lavet, begynder du at brodere fra kant til kant meget tæt for at dække mønsteret helt op. Pas på med at have en for løs eller stram sytråd, da dette kan forvrænge eller ødelægge broderiet.

1

3 104

Læg rivevlies under stoffet og spænd begge dele fast i broderi ringen. Sørg for at stoffet er helt spændt ud og stram gerne efter undervejs, da det kan løsne sig.

4


Lær at brodere

Tutorial

Til sidst burde dit mønster se sådan ud, og dit første broderi er lavet! Fortsæt derefter med de andre dele, indtil hele mønsteret er lavet.

5

Hvis der ikke skal laves en kant på broderiet, springes trin 4 over. Husk på ikke at skifte længde på fladstingene for brat, da dette kan ses meget nemt. Lav gerne skiftene stigende, så det ser pænt ud. Her er også et eksempel på, hvordan broderi med metaltråd ser ud i forhold til almindelig sytråd. Et sidste godt råd er: TAG DIG TID! Broderi kan ikke stresses og samtidig blive pænt – særlig ikke hvis man er begynder. Så afsæt god tid og afprøv gerne det mønster, du vil lave, på noget prøvestof inden du giver dig i kast med det rigtige. Find en god tv-serie, en lydbog eller en film du kan have kørende i baggrunden, så processen ikke bliver for kedelig, eller lav en hygge sy-aften med nogle af vennerne! God fornøjelse!

105


Photoshoot

Freelancer: Knud Trondhjem

Mother of Edith Cushing fra Crimson Peak

Navn: Sam Kjærulff Alias: Wolfy Cosplay Alder: 14 år Bopæl: København Cosplayerfaring: 3 år www.facebook.com/Wolfy-cosplay-901527819914664/?fref=ts

106

Hvorfor har du valgt dette cosplay? Jeg har valgt denne karakter, da jeg føler, at hun er vigtig for historien, og så er hendes dragt utrolig smuk – og så har jeg altid elsket sådan noget gammelt og gotisk "udstyr"! Hvad kan du bedst lide ved cosplayet? Jeg elsker kysen og sløret – det giver en rigtig god effekt til resten af kostumet, det gør det mystisk og elegant.


Mother of Edith Cushing fra Crimson Peak

Photoshoot

107


Photoshoot

108

Freelancer: Knud Trondhjem


Mother of Edith Cushing fra Crimson Peak

Anmeldelse Da Edith Cushings mor dør, tror hun, at hun er helt alene i verden, men intet kunne være længere fra sandheden. Som voksen møder Edith Thomas Sharpe, som hun gifter sig med, hvorefter hun flytter med ham til hans hus langt fra alt, hun kender. Edith opdager dog hurtigt, at alt ikke er, som det bør være, og at huset gemmer på skrækkelige hemmeligheder.

Photoshoot

Den gotiske romance Crimson Peak er en utrolig smuk og rørende film, der virkelig får en til at tænke. Kostumerne er desuden helt utrolige og fulde af symbolik, og man lægger mærke til flere og flere detaljer, hver gang man ser den – og det samme fælder for kulisserne, da de faktisk byggede et helt halvt hus!

109


Photoshoot

Læserbidrag

Samarbejde med Danish Cosplay

110

så mange cosplays som muligt, og med så mange forskellige cosplayere som muligt. Derfor har vi brug for din hjælp, og vi håber, vi får dit cosplay at se i bladet. For at vide mere så tjek: www.danish-cosplay.deviantart.com

http://septumsparkle.deviantart.com

http://nightpotter.deviantart.com

Velkommen til et af DKos’ forsøg på at fremvise så mange forskellige former for danske cosplay som muligt. For at gøre dette har vi indgået et samarbejde med Danish Cosplay på DeviantArt, hvor du som læser og dansk cosplayer selv vælger, hvilket billede du gerne vil have med i bladet. Vi vil forsøge at vise


Samarbejde med Danish Cosplay

Photoshoot

http://disneyloveren.deviantart.com

http://weepingclovncosplays.deviantart.com 111


For at næste nummer af DKos bliver mindst lige så godt som dette, har vi behov for frivillige hjælpere. Vi søger både fotografer, modeller, cosplayere med meninger eller bare gode idéer til indhold. Skriv til os: DKosKontakt@gmail.com www.facebook.com/DKosMagasin

Vol. 20 udkommer til marts 2017

DKos vol. 19  

Nittende udgave af det danske cosplay magasin, der fokuserer både på asiatiske og vestlige cosplays, og som skal virke som en inspiration fo...