__MAIN_TEXT__

Page 46

LinkedIn styrker dit eksportsalg

En B2B-sælger uden en LinkedIn-profil er som et firma uden en hjemmeside Af June Sejrup, Eksportforeningen

B2B-eksportsalg har udviklet sig fra kold kanvas til at have fokus på relationer. Her er LinkedIn det ideelle værktøj, fordi det giver dig mulighed for at skabe relationer og interagere med potentielle kunder på en helt ny måde. ”En B2B-sælger uden en LinkedIn-profil er som et firma uden en hjemmeside.” Det er den helt klare udmelding fra Dorte Møller Madsen, ejer af det digitale konsulentbureau Stormvind. Hun hjælper blandt andet B2B-virksomheder med at sælge på en ny måde ved at implementere moderne salgsmetoder, hvor der er fokus på relationer frem for kold kanvas.

”Når du har mødt en potentiel kunde til et arrangement eller haft et møde, kan du godt forvente, at kunden tjekker dig ud på LinkedIn. I dag vil kunder vide, hvem de har med at gøre, og hvad du er for en persontype. Derfor skal du sikre dig, at din profil er klar til de besøgende,” siger Dorte Møller Madsen.

Hvordan får jeg min profil klar? Første skridt er at få styr på de helt grundlæggende ting. Din profil skal være udfyldt med en grundig beskrivelse og være fri for stavefejl. ”Hvis din profil er for anonym, får du ikke noget ud af den opmærksomhed, du skaber ved at interagere på LinkedIn. Hav en fængende overskrift, som skaber værdi for kunden, og fortæl, hvad du kan tilbyde” siger Dorte Møller Madsen og uddyber:

Fakta

”Firmanavnet i sig selv skaber sjældent værdi.”

Hvordan fanger jeg kunderne? • Dit profilbillede skal være uden forstyrrende elementer og se professionelt ud. Det skal være så tæt på, at man kan se dine øjne. • Beskriv dit nuværende job og din arbejdsgiver. Mind dine kunder om, hvad du kan byde ind med.

• Undgå kontaktoplysninger og opfordringer til køb, hvor de ikke hører til.

• Få anbefalinger fra kunder og leverandører. En god anbefaling fra en kunde skaber tryghed.

• Tilføj kompetencer, som viser dine kunder, at du forstår dem, og hvad du kan bidrage med.

• Bring det personlige i spil. Ingen er interesseret i at følge en firmarobot, der kun deler opslag om virksomheden eller produkterne. Du skal turde interessere dig for andet – og vise det.

Kilde: Dorte Møller Madsen 46

Eksportmagasinet #8

Profile for Danish Export Association

Eksportmagasinet #8