Page 1

Oktober 2010 | Nr. 04

Fritid & frihed

Gratis magastilidnig inspiration P fra DK-CAM

Signe Svendsen

Glade barndomsminder Læs mere på side 04

Om vinteren kan man kun slappe af Læs mere på side 18

Anmeldelse Isabella villa helårstelt Læs mere på side 36

Camping året rundt

Byferie i campingvognen

Læs mere på side 32

Læs mere på side 38

Fritid · Ferieoplevelser · Tests & Udstyr · Gode råd · Konkurrencer


Leder

Oktober 2010 | Nr. 04

Fritid & frihed

Gratis magasin til dig inspiration fra DK-CAMP

Signe Svendsen

Glade barndomsminder Læs mere på side 04

Gear ned og tag på vintercamping

Om vinteren kan man kun slappe af Læs mere på side 18

Anmeldelse isabella villa helårstelt Læs mere på side 36

Camping året rundt

Byferie i campingvognen

Læs mere på side 32

Læs mere på side 38

Fritid · Ferieoplevelser · Tests & Udstyr · Gode råd · Konkurrencer Fritid · Ferieoplevelser · Tests & Udstyr · Gode råd · Konkurrencer

Læs mere på side 32

Camping året rundt

Læs mere på side 38

Byferie i campingvognen

Niels Peter Diget Elsegårde Camping

Læs mere på side 36

helårstelt isabella villa

Anmeldelse

Oktober 2010 | Nr. 04 Læs mere på side 18

slappe af

kan man kun Udgiver Om vinteren DK-CAMP Sekretariatet minder 5D Industrivej barndoms7120 Vejle Ø Glade T.Signe 75Svend 71sen29 60 www.dk-camp.dk Læs mere på side 04

fra DK-CAMP inspiration

til dig magasin Gratis

Ansvarshavende redaktør Fritid & frihed Lars Brandt Oktober 2010 | Nr. 04

Redaktør Sanne Bach Lauridsen redaktion Heidi Seide Helle Hedegaard Tommy Boisen Niels Peter Diget Kay Flinker Layout / Produktion Mediegruppen as www.mediegruppen.net Annoncer Mediegruppen as Birthe Christiensen, Lars Burchardt & Kim Christensen T. 75 84 12 00 annoncer@mediegruppen.net Distribution DK-Camp Sekretariatet Industrivej 5D 7120 Vejle Ø Tlf. 75 71 29 60 www.dk-camp.dk Oplag 40.000 stk. Udgivelser Uge 2 / uge 17 / uge 27 / uge 40

Gyldne farver og sensommerbrise fylder hjertet med vemodig musik. Går og nynner en sensommervise fjernt fra byens larmende trafik.

S

ådan lyder omkvædet i sensommervisen. Den beskriver meget godt den stemning, der nok er ved at indfinde sig hos de fleste campingfolk, nu hvor tiden går mod efterår og vintercamping. Nogle undrer sig over, hvad der får andre til at tage på vintercamping. Rigtig mange pladser ligger virkelig også fjernt fra byens larmende trafik og der, hvor der sker en masse. Det er jo langtfra kun de bynære pladser, der har vinteråbent. Men måske er det lige netop roen og det, at der ikke sker noget som helst, der får folk til at tage ud i campingvognen. Roen kan der måske stilles spørgsmål ved, hvis det styrtregner og blæser, for det høres noget mere tydeligt inde i et fortelt eller en campingvogn, end hvis man sidder i hus eller lejlighed. Men der er noget beroligende ved at kunne høre vinden og havet. Hvad er også mere hyggeligt end at sidde med en god bog eller spille kort, når regnen trommer på ruden? Og en tur ved vandet i blæsevejr eller snevejr med en god jakke og hue på giver også varme i kinderne, når man kommer indenfor igen. Mennesker har brug for at geare ned ind i mellem. Det er vintercamping rigtig velegnet til. Det er dog ikke rigtigt, at der ikke sker noget på vintercampingpladserne. Flere campingpladser har aktiviteter i vinterhalvåret. Campister laver også selv aftaler om f.eks. at spise sammen i opholdsstuen og få snakket lidt. På vores egn er der Ebelfestival i Ebeltoft i efterårsferien. Det passer perfekt til området og årstiden. Det er virkelig festligt, når en hel by sætter alle sejl til og laver konkurrencer om den bedste æblekage, synger sange om æbler osv. Senere kommer advent og juletiden. Det er bare så hyggeligt at gå en tur på pladsen og opleve at se en lille nisse i campingvognsruden eller julebelysning rundt ved teltet. Der er mange måder at gøre det på. Og er det så så heldigt, at der kommer sne i løbet af vinteren som sidste år, ja så er stemningen jo virkelig i hus. Så er der ofte mulighed for både at lufte kælken og skiene. Enkelte år har der været så meget sne, at det er muligt at bygge en isbar. Det kan for alvor få gang i snakketøjet. Gode vinterønsker.

www.dk-camp.dk

www.campingbranchen.dk

Side 2 | campisten


Indhold

04

Signe Svendsen

Glade barndomsminder 10

18

08. Natur & Kultur Spændende ideer til oplevelser uden for campingpladsen.

16. Campingnyt Nye produkter, der gør det sjovere og lettere at være campist.

23. Landet rundt Se, hvad der sker på landets campingpladser for tiden.

25. Vinteråbne pladser Få overblik med det nye tillæg, der er lige til at tage ud og gemme.

30. Konkurrence 31. Campingnyt Se de nyeste telte, vogne og autocampere.

32. Camping året rundt Når nogle sender campingvognen i hi, gør andre klar til efterårs- og vintercamping. Og helårscampisterne elsker at være tæt på naturen uden at give køb på komforten.

36. Villa med stort V Med helårsteltet Villa fra Isabella kan efterårsstormene og snedyngerne bare komme an!

38 44. Campingnyt Se hvem der vandt sidste nummers konkurrencer.

42. Brevkassen & Bardunen Læsernes spørgsmål og gode råd.

49. Vinteren gør campisterne helt elektriske

5 gode brætspil til børn i alle aldre – og deres voksne.

Campingvogne og autocampere med moderne bekvemmeligheder kan være en udfordring for pladsens elkapacitet – så brug pæren, før du tænder.

42. Sjov med Campus

50. Natur & Kultur

41. Spil med dine børn

Børnenes egen aktivitetsside med småopgaver til en regnvejrsdag på pladsen.

Spændende kulturtilbud for helårscampister og alle andre.

46. Når

campister er ude med snøren

Danskerne er vilde med at fiske. Og i et land, hvor der aldrig er langt til fersk- eller saltvand, er mulighederne mange.

campisten | Side 3


Signe Svendsen

Signe Svendsen

glade barndomsminder Af: Morten Buckhøj Foto: Lars H. Laursen

Koncert- og pladeaktuelle Signe Svendsen er et alsidigt menneske. I første omgang blev hun kendt som Rollo & Kings kvindelige islæt, og siden har vi set hende overskride sine grænser med BS, give gode råd på TV2 Charlie og synge fado med Niels Hausgaard. Lige nu er det Signes eget projekt, der er i fokus. Campisten har mødt hende til en snak om det nye album, om at være i sit rette element på scenen, og lidt om hvordan hun slapper af, når der er tid til det.

F

or første gang i mange, mange år overnattede sangerinden Signe Svendsen tidligt på sommeren i telt, da hun sammen med sin femårige datter, Wilma, en veninde og hendes familie besøgte Skårupøre Camping ved Svendborg. Det var en langt mere positiv oplevelse, end hun havde forestillet sig. Ikke mindst fordi datteren var vildt begejstret. – Hun var bare så glad. Normalt er hun sådan lidt beklemt, når vi er ude et nyt sted. Du ved, sådan et barn, der hænger lidt genert på mors skød. Men her var det helt anderledes. Hun kunne lide pladsen med det samme. Og der gik ingen tid, før hun løb omkring og legede,

Side 4 | campisten

var nede ved stranden og simpelthen bare hyggede sig, siger Signe Svendsen. – Det vakte glade minder fra min egen barndom. Min far var spejder og elskede naturen, og da vi ikke havde så mange midler, lå vi tit i telt og var på camping i vores ferier. Jeg husker det kun som helt fantastisk, siger hun. Erfaren debutant Siden barndommen har Signe Svendsen ikke dyrket campinglivets glæder, men det betyder ikke, at hun ikke kender hver en lille krog af Danmark bedre end de fleste. Den plade- og koncertaktuelle sangerinde har i årevis turneret landet rundt. I flere år var hun korsanger for en lang række danske solister og bands,


Helge Adam Møller Signe Svendsen

Det vakte glade minder fra min egen barndom. Min far var spejder og elskede naturen, og da vi ikke havde sĂĽ mange midler, lĂĽ vi tit i telt og var pĂĽ camping i vores ferier. Jeg husker det kun som helt fantastisk.

campisten | Side 5


Signe Svendsen

Jobdebut i campingbranchen Slår man op under Signe Svendsen på Wikipedia, står der, at hun som ung arbejdede på Nyborg Camping. – Haha, det har jeg godt set, at der står, og det er helt vildt, at det står der. Men det er rigtigt. Jeg var vel 13-14 år gammel og arbejdede i kiosken med at blande slik til børn, siger Signe og sprutter af grin. – Jeg havde helt glemt det!

Side 6 | campisten

så kom hun med i popbandet Rollo & King og var med til at vinde det Danske Melodi Grand Prix i 2001. De blev en flot nummer to, da det internationale Grand Prix blev afviklet i en propfyldt Parken i København. Efter tiden med Rollo & King turnerede hun med Niels Hausgaard, og der blev også tid til at indlede en karriere på tv, bl.a. i programmet ”Signe og B.S. på afveje”. I dag er Signe Svendsen 35 år. 6. september udkom hendes første CD i eget navn, et smukt og melodisk album med titlen ”Ny passager”. Signe har selv skrevet otte af de ti sange. De to sidste er dels et nummer af Markus WintherJohn, dels en portugisisk fado, som Signe oprindeligt sang i Niels Hausgaards show, og som er kommet med på pladen på utallige opfordringer fra publikum.

– Publikum har i det hele taget spillet en stor rolle i albummets tilblivelse, for i modsætning til hvad man normalt gør i dag, når man laver plader, så har jeg turneret og spillet sangene foran et publikum hele sidste år og først indspillet bagefter. Det er på scenen foran publikum, at musikken har sin sande berettigelse, og publikums reaktioner har vejet tungt i udvælgelsen af, hvilke sange der skulle med på albummet, og hvilke der skulle sies fra, siger Signe, som normalt ikke bryder sig om at være i lydstudiet og indspille plader. Derimod elsker hun at optræde live foran publikum. Derfor kunne det have været nærliggende at udgive et decideret live-album, men det turde hun dog ikke. – Nej, jeg er jo trods alt debutant, selvom jeg er en ’aldrende’ en af slagsen, siger hun med et smil.


SigneEmne Svendsen

Camping er ideelt til børn. Man er sammen hele tiden, der er altid nogen, de kan lege med. Og når man camperer, så sover man tæt sammen, forældre og børn. Det er så superhyggeligt.

– Min producer Lars Skjærbæk har dog været fantastisk til at sætte musikken i centrum, og da vi var i studiet, optog vi faktisk langt det meste i ét take, mig og bandet sammen, som om det var live, siger hun. Nyder turnelivet Hele efteråret skal Signe og bandet på turné igen. Der er foreløbig linet 25 jobs op i løbet af blot halvanden måned. Det betyder, at hun igen skal bryde op fra hjemmet i Espergærde i Nordsjælland, som hun deler med kæresten Henning og deres femårige datter. Men det generer hende ikke. – Jeg har det faktisk sådan, at jeg får udlængsel, når jeg har været hjemme i nogle dage, og får lyst til at komme på farten igen. Jeg elsker at turnere og være ude. Mange kan ikke forstå det. Da jeg turnerede med Niels Hausgaard, havde vi 70 jobs på tre en halv måned, boede på nye hoteller hver nat og kørte, tror jeg, 12.000 kilometer. Og jeg nød hvert et øjeblik. Mange sætter spørgsmålstegn ved, om kunstnerlivet kan kombineres med et traditionelt familieliv, men Signe er ikke i tvivl om, at det lader sig gøre. – Henning har et fuldtidsjob i København, så som regel er Wilma med mig på turné, og så har jeg enten en veninde eller min mor med til at se efter hende, når jeg er på scenen. Det kræver lidt logistisk planlægning, men der er jo kun ét barn, og hun er en glad lille en, som godt kan lide hoteller, så jeg synes ikke, det er så vanskeligt. Selvfølgelig er det lettere nu, hvor hun endnu ikke er begyndt i skolen, men når hun skal i skole, skal jeg selvfølgelig planlægge anderledes, siger Signe. – Der er folk, der synes, at det er synd for Wilma, at hun rejser rundt med mig på den måde, men det er det ikke. Og man må ikke glemme, at vi også har mange lange perioder

hjemme. Så når der f.eks. er naboer, der hjælper os med praktiske ting i hverdagen, så kan jeg skam godt gøre gengæld. Jeg har jo ikke et job, hvor jeg først stempler ud kl. 16. Når jeg skriver sange, er det meget ofte om aftenen og natten, efter Wilma er kommet i seng. Kend dit eget land Signe har muligvis lidt nomade i sig, for det er ikke kun i forbindelse med turneer, at hun holder af at være på farten. – Vi kan sagtens finde på pludselig at pakke bilen, tage tæpper, soveposer og lidt legetøj til Wilma med, og så køre rundt og besøge venner. Det er igen den der udlængsel. Jeg synes, det er en gave at køre rundt og se Danmark fra alle vinkler. Jeg har venner, som aldrig har set deres land. De er altså gået glip af noget!

oppe, og her er jo rigtigt dejligt med skov og strand, som vi selvfølgelig bruger. Jeg løber ofte en tur i skoven, og om sommeren bader vi. Men jeg savner også København helt vildt, så hvis jeg rigtigt skal hygge mig, tager jeg ind til København og Vesterbro og går på café og nyder den forskellighed, der er blandt mennesker derinde, og som man ikke oplever på samme måde i Espergærde. – Når vi rejser på ferie, gør vi meget ud af at vælge steder, hvor vi kommer i kontakt med andre. Vi holder meget af at møde nye mennesker og at snakke med folk. Det fællesskab er vel i virkeligheden en stor del af campingkulturen, så måske skal vi prøve det på et tidspunkt, siger Signe Svendsen.

Det var sådan en spontan tur, der bragte Signe til Skårupøre Camping. Og til et gensyn med sin barndomsø, Fyn. – Jeg syntes rigtigt godt om Skårupøre, fordi det er en tostjernet campingplads, hvor der hverken er hoppeborg eller tv-stue og den slags, men hvor alting er enkelt og godt. Camping er ideelt til børn. Man er sammen hele tiden, der er altid nogen, de kan lege med. Og når man camperer, så sover man tæt sammen, forældre og børn. Det er så superhyggeligt. Ok, det kræver måske lidt erfaring, for mens Wilma faldt i søvn med et brag, så sov jeg ikke før kl. seks om morgenen. Så var der for varmt, så frøs man lidt og så var der en flue i teltet, griner Signe. Søger fællesskabet Når Signe skal slappe af, er det naturen omkring Espergærde, der trækker. – Jeg har boet her siden 2004, hvor jeg mødte Henning, som har børn, der gik i skole her-

Signe Svendsen i punktform • Uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i 1998. • Vandt i 2001 Melodi Grand Prix sammen med Rollo & King og ”Der står et billede af dig på mit bord.” Sangen blev i øvrigt nummer to ved Eurovision Song Contest. • Kendt fra tv-programmer som Spørg Charlie og Signe og BS på afveje. • Har turneret med Niels Hausgaard i 2008-2009. • Debuterer i 2010 med sit første soloalbum.

campisten | Side 7


Natur Oplevelser & Kultur

Sælsafari i Vadehavet Op mod 3000 spættede sæler holder til i vadehavet, hvor de opholder sig på sandbanker, mens de slikker sol. De fascinerende dyr observeres bedst fra en båd – men man må ikke forstyrre dem ved at komme for tæt på.

Vandrefalke på jagt

Safari i Danmark Alt for mange mennesker tror, at man kun kan tage på safari på den afrikanske savanne eller i ufremkommelige regnskove. Men faktisk kan man få mange fantastiske naturoplevelser i Danmark, og det behøver ikke koste en formue. Her er et udvalg af smukke og spændende ture. Se mere på tgt.dk/inspiration

Bævere i Klosterheden Omkring solopgang og solnedgang kan man være heldig at spotte en af de omkring 100 bævere i Klosterhede Plantage ved Holstebro. Men selv om man ikke ser bæveren, er det spændende at tage med på en bævertur for at se deres dæmninger og fældede træer.

Pelle Haleløs på Reersø På bindingsværksgårdene på halvøen Reersø ved Kalundborg har der i 200 år været en population af haleløse katte. De kommer måske oprindeligt fra Isle of Man og er nok havnet her pga. et skibsforlis.

Sort sol i marsken ved Tønder og Ribe Hvert forår og efterår samles tusindvis og atter tusindvis af stære under deres træk til eller fra Danmark. Himlen bliver dækket af fantastiske dynamiske formationer, der bjergtager hele familien.

Side 8 | campisten

På Feddet, en lille halvø på Sjællands østkyst, kan man være heldig at se vandrefalkens jagtdyk i vild fart mod byttet. Falken har ynglet her siden 2001.

Vilde ponyer ved Dovns Klint På den sydligste spids af Langeland lever en flok vilde heste, som Skov- og Naturstyrelsen udsatte i 2003 for at pleje naturen. Ser man ikke lige hestene, får man alligevel en skøn tur i det fri.

Flagermus i underjordiske huler Flere tusind flagermus holder til i Mønsted Kalkgruber ved Viborg hele vinteren. Allerede fra august kommer de flyvende fra mange dele af Jylland.


Emne

Skabt til Vintercamping PrimaLight er på rekordtid blevet campistens foretrukne gasflaske. Med kun 54 cm i højden, hele 11 kg gas i flasken, en konstruktion i stål og en vægt under 7 kg er PrimaLight ideel til campinglivet. PrimaLights konstruktion af letvægtsstål gør, at gassen har nemmere ved at holde en konstant ydeevne - også når det er koldt. Dermed kan flasken tømmes bedre end tidligere letvægtsgasflasker af composit (plastik). Se hvor meget gas der er i flasken En tørløbsindikator* viser dig, hvor meget gas der er i flasken og udsender et signal, før den er tom. Læs mere på www.primagaz.dk * Tørløbsindikatoren sælges separat

campisten | Side 9


Turen går til ...

Turen går til ... Sønderjylland

Af: Sanne Bach Lauridsen Foto: VisitDenmark

Sønderjylland og grænselandet emmer af historie, men her er også masser af kulturelle tilbud, familievenlige forlystelser og en natur, der er som skabt til aktiv ferie.

S

ønderjylland er et forunderligt område. På én gang ærkedansk og lidt fremmedartet. Sproget, landskabet og skikkene vidner om den geografiske og historiske tilknytning til den nærmeste nabo, Tyskland. Vi begynder vores sønderjyske turne ovre vestpå i Højer, en lille by, der er præget af marsklandskabet og menneskets værn mod det – sluserne og digerne. Byens gamle bygninger

og kringlede gader giver os fornemmelsen af at træde 150 år tilbage i tiden. Indtil 2006 rummede byen Vestsønderjyllands eneste videregående uddannelse, Designseminariet i Højer. Den særprægede vadehavsnatur har altid tiltrukket og inspireret kreative mennesker, og i dag er Højer stadig hjemsted for mange kunsthåndværkere, der jævnligt inviterer indenfor i deres atelierer – en oplevelse, man ikke skal snyde sig selv for.

Kultur i Syd Kunsthåndværk og julestemning i Tønder I Det gamle Apotek midt i Tønder finder man tre etager fyldt med brugskunst i alle stilarter – fra ren nostalgi til trendy og moderne. Huset rummer også Skandinaviens største juleudstilling. I kælderen er der en helårsjulestue med al den pynt, man kan drømme om, og til jul spreder stemningen sig til resten af huset, som trækker besøgende langvejs fra. Selve bygningen er også en oplevelse i sig selv; det er opført ca. 1671 af borgmester, apoteker og vinimportør Johan Preuss. Det fornemme patricierhus blev indrettet til apotek og vinstue, og frem til 1989 fungerede huset som apotek. I den 400 år gamle apotekshave finder man et lille museum, der fortæller om jul i vores nordiske nabolande.

Side 10 | campisten


Turen går til ...

DK-Camp pladser Her kan du se en liste over områdets DK-Camp pladser

Selve Gråsten Slot er ikke åben for offentligheden, men gå gerne en tur i slotshaven uanset årstiden.

Den overdådige slotshave på Gråsten Slot er et must for alle, der interesserer sig for roser. Møbelklassikere, kunst og kniplinger Fra Højer kører vi gennem det flade landskab til Tønder, en af Danmarks ældste købstæder med en hyggelig bymidte. Trods de kun 7000 indbyggere er her et rigt og meget varieret handelsmiljø – især er der gode muligheder for at shoppe tøj, sko og møbler. Men Tønders opland bruger også flittigt den lille handelsby, og året

rundt trækker området mange tusind turister til fra både Danmark og Tyskland. I det gamle porthus, som er den eneste bevarede del af Tønder Slot har man valgt at placere byens museum – med en moderne tilbygning er der blevet plads til kunst og kulturhistorie under ét tag. Det betyder, at huset har noget

• Augustenhof Strand Camping, Nordborg • Ballum Camping, Bredebro • Bredebro Kig-Nøj Camping, Bredebro • Fjordlyst Camping, Aabenraa • Gammelmark Strand Camping, Broager • Hertugbyens Camping, Augustenborg • Kommandørgårdens Camping & Feriepark, Rømø • Kruså Camping & Hytter, Kruså • Købingsmark Strand Camping, Nordborg • Lakolk Strand Camping, Rømø • Lavensby Strand Camping, Nordborg • Lillebælt Camping, Sydals • Lysabildskov Camping & Feriecenter, Sydals • Møgeltønder Camping, Møgeltønder • Naldmose Strand Camping, Augustenborg • Skovmose Camping, Sydals • Skærbæk Familie Camping, Skærbæk • Spar Es Camping, Broager • Sønderby Strand Camping, Sydals • Sønderkobbel Camping, Sydals • Tønder Camping, Tønder • Uge Lystfiskeri & Camping, Tinglev • Vadehavs Camping, Højer

Spændende multihus For nogle år siden blev Alsion, Sønderjyllands viden- og kulturcenter skabt. Med udsigt over fjorden ligger det flotte byggeri, der bl.a. rummer Syddansk Universitet og en række visionære virksomheder som fx Danfoss, Saab Danmark og Ernst & Young. Det er også her, man finder koncertsalen Alsion, hvor Sønderjyllands symfoniorkester holder til, og hvor store musicals, kendte foredragsholdere og mange andre arrangementer trækker fulde huse. Blandingen mellem undervisningsog forskningsmiljø, erhvervsliv samt kulturelle organisationer og tilbud giver et enestående hus, hvor kreativiteten har optimale rammer. Har I lyst til at få en oplevelse i en af Danmarks smukkeste koncertsale, kan I se programmet på www.alsion.dk.

campisten | Side 11


Emne Turen går til ...

Ved Dybbøl Banke, som rummer massegravene for de danske soldater, der faldt den 18. april 1864, besøger vi det spændende historiecenter for at lære mere om dengang, hvor Danmark mistede to femtedele af sin samlede størrelse.

Omkring Dybbøl Mølle mærkes historiens vingesus for alvor.

at tilbyde snart sagt alle typer museumsgængere. Bliver man træt af at studere moderne nordisk kunst, gamle kniplinger og sølv, besøger man blot byens gamle vandtårn, der er bygget sammen med resten af museet. På vej op kan man studere møbler af Tønders måske mest berømte bysbarn Hans J. Wegner, og fra øverste etage er der en fantastisk udsigt over slotsbanken og byen. Fra sommersjov til smukke roser Sig ”sommerland”, og de fleste børn bryder ud i jubel. Som voksen må man indrømme, at man da heller ikke er bleg for at tage en tur i

vandrutsjebanen eller på trampolinen, når først hele familien er mødt op og tjekket ind i en af landets mange forlystelsesparker. Og naturligvis har Sønderjylland sin egen lokale udgave i form af Sommerland Syd nær Tinglev. Her er mavekildrende aktiviteter for vovehalsene, våd afdeling til vandhundene, minigolf til de mindre vilde, legepladser til de yngste og meget andet. Stedets nye pizzabuffet har desuden yderst rimelige priser, der tager hensyn til, at børn ikke altid forstår princippet ”spis alt det, du kan,” når rutsjebanerne lokker lige udenfor. Efter Sommerland Syd går turen videre østpå, hvor vi gør vores næste stop i Gråsten. Her skal slottet, hvor Dronning Ingrid residerede i mange år, beundres. Selve slottet er dog ikke åbent for offentligheden, men det er til gengæld den overdådige slotshave. Den ligger omgivet af skov og sø, og så er den et must for alle, der interesserer sig for roser. Hver sommer lægger Kongeskibet Dannebrog til i Sønderborg

Nordborg Augustenborg

Højer Tønder

Gråsten Tinglev

Sønderborg Dybbøl

Ruteplan Turen går fra Højer i vest til Nordborg i øst.

Side 12 | campisten

Høruphav

Havn, og herefter drager Dronning Margrethe og familien til Gråsten Slot. Så længe kongefamilien befinder sig på slottet, er haven ikke tilgængelig, men her uden for højsæsonen kan den frit besøges, og man kan også studere slotskirken om eftermiddagen. Tjek eventuelt åbningstiderne på forhånd – det kan gøres på www.graastenslot.dk. Levende Danmarkshistorie Ikke langt fra Gråsten ligger Dybbøl, hvor man for alvor kan mærke historiens vingesus. Her kæmpede preusserne og danskerne i 1864 om Slesvig, Holsten og Lauenborgs tilhørsforhold, og Dybbøl var danskernes sidste og meget vigtige bastion. Ved Dybbøl Banke, som rummer massegravene for de danske soldater, der faldt den 18. april 1864, besøger vi det spændende historiecenter for at lære mere om dengang, hvor Danmark mistede to femtedele af sin samlede størrelse. Der er også indrettet museum i den gamle Dybbøl Mølle, som ikke mindst for folk her i regionen er et vigtigt symbol på dansk modstand og udholdenhed. Herovre i det østlige Sønderjylland finder vi også en anden vigtig brik i Danmarkshistorien. Den gamle grænsevagtsti Gendarmstien går fra Padborg i syd til Høruphav i øst. Efter genforeningen i 1920 blev landegrænsen og skibsfarten bevogtet af grænsegendarmerne, og patruljeringen foregik til fods langs kysten. I dag er stien flittigt besøgt. Har I cyklerne med på ferie, er det oplagt at tage sig en tur og nyde den fantastiske udsigt. Formentlig får I selskab af glade vandrere i alle aldre og størrelser – og mountainbikerne er også vilde med stien og de omkringliggende skrænter. Shopping og strand Ind gennem Sønderborg snor Gendarmstien sig om slottet, hvor Christian 2. sad som fange i årene 1532-1549 – de fleste kender sagnet om, hvordan han gik rundt om bordet og sled en rende i det med sin tommelfinger. Renden er selvfølgelig ingen steder at se, men Sønder-


Turen går til ...

borg Slot er i dag en del af Museum Sønderjylland og fortæller historien om Sønderjylland og Slesvig og om mødet mellem den danske og tyske kultur. Sønderborg er en dejlig handelsby med et rigtig godt udvalg af butikker. De obligatoriske ringriderpølser købes hos Slagter Franke i Perlegade, hvor man også finder Wohlenbergs spændende vinhandel, der har meget andet end druer på hylderne. I de senere år er der skudt mange gode cafeer op nær det gamle rådhus, og er man designinteresseret, kan man altid lægge vejen forbi Als DesignCenter eller det kæmpestore Juhls Bolighus – sidstnævnte har i generationer solgt møbelklassikere til kvalitetsbevidste sønderjyder. Fra Sønderborg bevæger vi os længere ud på Sydals og passerer Høruphav, et gammelt fiskerleje, der med tiden har udviklet sig til et eksklusivt beboelsesområde med lystbådehavn. Det gamle badehotel Baltic ligger her stadig og rummer bl.a. en rigtig hyggelig gourmetrestaurant, som nok er et besøg værd. Nænsomt restaurerede huse og afstemt nybyggeri er med til at skabe en herlig atmosfære på havnen i Sønderborg.

Løkken Familiecamping er en super hyggelig, mindre 3-stjernet familieplads beliggende ca. 800 m. fra Løkken og ca. 900 m. fra vesterhavet. Altid med en dejlig ren og klar luft over telte og hytter og med vesterhavets blå bølger lige i nærheden.

ENDT GODK PLADS ING CAMP DET INGRÅ CAMP

Løkken familiecamping byder på masser af muligheder for både hygge, afslapning og aktiviteter for både store og små og de mindste kan få masser af tid til at lege på én af campingpladsens legepladser. Vi har en dejlig naturgrund med gode læforhold og store pladser med el og vand. Du kan selv gå rundt og finde lige nøjagtig din foretrukne plads. Vi bestræber os på at skabe en hyggelig og imødekommende atmosfære og lægger vægt på at der er rent og pænt på pladsen, såvel inde som ude. Vi ønsker alle vore gæster velkommen til et behageligt ophold på vores dejlige campingplads.

P AMop DK-C St Quick

Gratis bad

Bliv

11 r i 20

gge

li Fast 0/9

e til 3 påsk

,5800

Vi glæder os til at se dig Venlig hilsen Løkken Familiecamping

Et godt sted at slappe af! Ein schöner Ort zum Entspannen! A nice place to relax! Herningvej 105, DK-6950 Ringkøbing • Tel. +45 9732 0420 • info@aeblehavenscamping.dk • www.aeblehavenscamping.dk

CAMP SYSTEM

Vinter-VokS Selvblankende vaskevoks. Beskytter effektivt uden polering. Se mere på www.nordkemi.dk

Nordkemi Danmark ApS

PING

CAM

Lłkkensvej 910 Lłkken Løkken 9480 910 - -9480 Løkkensvej Tlf.Tlf.: +4598989999 3838 1212 info@lokkennord.dk www.lokkennord.dk info@lokkennord.dk - www.lokkennord.dk

campisten | Side 13


Turen går til ...

Tilsammen byder Als og halvøen Kegnæs på mange gode campingpladser, alle med kort afstand til stranden. Als’ vel nok bedste strand ligger ved Kærnelandet lige syd for Skovby. En bred strand med fint sand og langsomt skrånende bund, der gør den ideel for børn. Tag også familien med op i Kegnæs Fyr og nyd udsigten over halvøen Kegnæs og Drejet, der er et mekka for kitesurfere, windsurfere og lystfiskere. Industrieventyr for legebørn Vi drager op på det nordlige Als til området omkring Nordborg – industrieventyret Danfoss’ hjemmebane. Her finder vi videnskabs- og oplevelsesparken Danfoss Universe, der serverer natur og teknik på en helt ny og spændende måde. Målgruppen er børn og unge, men som voksen er det skønt at få genopfrisket fysiktimernes lærdom på en så pædagogisk og underholdende måde, som det er tilfældet her. Man kommer hurtigt i kontakt med sit indre legebarn uanset alder, og mister de alleryngste tålmodigheden, er her også en legeplads. Oplevelsesparken Danfoss Universe gør naturvidenskab sjovt og vedkommende for skolebørn og voksne.

Fra Nordborg går turen til smukke og idylliske Augustenborg på Als’ vestkyst. Augustenborg Slotspark kender de fleste som rammen for store udendørs koncerter, men den kan også fint nydes uden musik. I dag fungerer en del af slottet som psykiatrisk hospital, og man kan levende forestille sig, at et af Danmarks flotteste barokslotte og dets omgivelser kan have en positiv indvirkning på sjælen. I den gamle portnerbygning har man indrettet Psykiatrisk Museum, der fortæller om den historiske udvikling i behandlingen af psykisk syge. Slotskirken er åben for offentligheden og er et meget smukt rum, som man ikke skal snyde sig selv for, hvis man er på disse kanter.

www.lillebaeltcamping.dk

Vores tur fra den flade Tøndermarsk til det frodige Als er ved at være slut, og konklusionen er klar: Uanset hvad man ønsker sig af sin campingferie – kultur, historie, shopping, dasetid, sportsaktiviteter – så har Sønderjylland lidt af det hele.

HHH

Oplev en atmosfære af ro, idyl og afslappethed i skønne godt beliggende naturomgivelser.

natninger is Få 7 overtn ingers pr til 6 overnar sæsonen udenfo

MØGELTØNDER CAMPING

Genießen Sie eine Atmosphäre der Ruhe, Idylle und Erholung in einer wunderschönen natürlichen Umgebung in einer angenehmen Lage.

Skønne velisolerede 6 personers hytter

Du behøver hverken være prins eller prinsesse - men vi behandler dig som om ! Møgeltønder Camping tilbyder alt hvad I behøver til et godt ferieophold. Poolanlæg, minimarked, møntvask, minigolf, legeplads med hoppepude. Første klasses sanitetsforhold er en selvfølge. Vi udlejer hytter med plads til 6 personer. Lige ved pladsen finder I en put and take sø - en god mulighed for en hyggestund for hele familien.

Velkommen til Møgeltønder ! Linda og Poul Rasmussen

Oplev det spændende Sønderjylland på allernærmeste hold og mærk historiens vingesus i det flade grænseland. En hyggelig travetur i Slotsgaden er et must. Slut turen af med et besøg på Schackenborg og en kop kaffe på slotskroen - dét er ferie, når det er bedst!

Lillebælt Camping, v / Pernille & Jens Kæstel · Lillebæltvej 4 · Fynshav · DK-6440 Augustenborg Tlf.+45 7447 4840 · www.lillebaeltcamping.dk · E-mail: info@lillebaeltcamping.dk

Side 14 | campisten

Møjn! – og på gensyn på Møgelstønder Camping.

★★★ Møgeltønder Camping 400

%

1/1 - 31/12 v/Linda & Poul Rasmussen Sønderstrengvej 2, Møgeltønder, DK-6270 Tønder Tlf. (+45) 74 73 84 60 · Fax. (+45) 74 73 80 43 www.mogeltondercamping.dk · info@mogeltondercamping.dk


Åbent hus

hos KG-Camping

Turen går til ...

Kom og opl ev alle de nye 2011-mode ller

Adria Alpina 613PC Reddot

Velkommen til åbent hus i oktober 1. - 3. oktober med fokus på Adria Fredag fra kl. 10 - 17 Lørdag og søndag fra kl. 10 - 16

29. -31. oktober Fendt, Hobby og Tabbert Fredag fra kl. 10 - 21 Lørdag og søndag fra kl. 10 - 16

Pantone 187 C CMYK 10 100 89 20

Fendt Brilliant 650 TF

E45

sbje

Kom og oplev bl.a. Adrias nye luksuriøse Alpina og Fendts nye Brilliant-serie. Vi har nye 2011-modeller hjemme fra Hobby, Tabbert, Adria og Fendt. Til åbent hus-arrangementerne og i hele oktober, vil der være mulighed for at bestille alle de nye 2011-modeller fra Hobby, Tabbert, Adria og Fendt til levering i foråret 2011.

Kolding Storcenter

rgve j

n

Mønte Platinvej

Kørselsvejledning

C.F.Tietgens Vej

Mønten 6 • 6000 Kolding • Tlf. 7633 2080 • Fax 7633 2088 Åbningstider: Hverdag 10 - 17 • Lør/søn 10 -16 (september - december er lørdage lukket) campisten | Side 15

Se komplet liste over nye og brugte vogne på www.kg-camping.dk

BR • 30158

Ny E

Vejl e

E20

vej

Hobby

2011 sætter nye standarter for campingvogne.


Campingnyt

Campingnyt Fra ildebrand til Årets Adria-forhandler Torsdag den 5. august blev enhver butiksejers mareridt til virkelighed for familien Gravgaard, da deres virksomhed KG Camping brændte. Heldigvis var alle forskrifter fra Brandtilsynet fulgt, og derfor gik det kun ud over den ene udstillingshal. Overvågningskameraerne viser, hvordan branden opstod via en kortslutning – et hændeligt uheld, der endte med, at campingvogne for ca. 5 millioner kr. gik op i røg. Men KG Camping kører videre for fuld skrue. Genopbygningen af hallen er allerede så småt påbegyndt, og imens håndværkerne knokler løs, fortsætter handlen som vanligt i den anden udstillingshal. Og umiddelbart efter branden fik Kolding-virksomheden ekstra incitament til at fortsætte det gode arbejde, da den blev kåret som Årets danske Adria-forhandler. Se mere på www.kg-camping.dk.

Nye bløde værdier til campingvognen? Tiden sætter sine spor på tæpper, hynder, gardiner osv. Trænger din vogns tekstiler til at blive opgraderet, kan du overveje at kontakte Dansk Camping Interiør. Her har man specialiseret sig i campingvognens ”bløde værdier” og tilbyder blandt andet kantsyede tæpper, ombetrækning eller udskiftning af brugte hynder, nye springmadrasser mv. Alt laves på mål, så det passer perfekt til netop dig og din vogn. Se mere på www.danskcampinginterior.dk.

Camplet-ekspedition fra syd til nord Thomas Jeppesen fra Esbjerg realiserede i år en gammel drøm om køre fra Gibraltar til Nordkap. Det foregik i en 21 år gammel Audi og med en Camplet på trækkrogen. – Tidligere har jeg været af sted med Camplet i 2-3 uger om sommeren, som regel til Italien eller Spanien. Men en sommerferie rækker ikke til turen fra Spanien til Nordkap, så jeg bad min chef om 10 ugers orlov uden løn, og det fik jeg, fortæller den 35-årige maskintekniker. Det drejer sig om en strækning på 6000 kilometer, men Thomas har faktisk kørt mere end dobbelt så langt. Han skulle nemlig først til Gibraltar med Audi og teltvogn, og han skulle jo også hjem fra Nordkap igen. Thomas har på intet tidspunkt følt sig alene på sin 10 uger lange ekspedition. Audiens musikanlæg har kørt på højtryk, og på campingpladserne er han hurtigt kommet i snak med andre danskere, når han slog Camplet’en op. Nogle vil mene, at det er vovet at drage på langfart med en så gammel bil, men Thomas Jeppesen havde ingen bekymringer, og både han, bil og teltvogn nåede velbeholdent til Danmark igen. Nu er Camplet’en sendt i hi, hvor den kan samle kræfter, til Europas motor- og landeveje kalder igen næste sommer.

Side 16 | campisten


MAGNUM

NYHED 2011

Emne

nyt design nyt materiale

· Nem opstilling · Hurtigt rejsetelt · Passer de fleste vogne · Belagt materiale · Minimum vægt · Telt for to

Magnum er et rejsevenligt deltelt, som er ekstra let med CarbonX glasfiberstativ. Det store Magnum-telt fås nu i vedligeholdelsesvenligt IsaTex-materiale og med myggenetvindue i begge gavle. Magnum kan også monteres på mindre vogne, og mangler du ekstra plads, kan en udbygning monteres. Bundmålet er 340 x 230 cm, og Magnum kan anvendes...

... fra tidligt forår til sent efterår Det kan de populære Universal-modeller også. Disse findes i tre størrelser 400, 360 og 300. De matcher årstidens krav til styrke og stabilitet og forlænger campingsæsonen for fastliggere. Monteret med vintersikring og eventuelt termoloft kan de alle anvendes hele året. Begge dele fås som ekstraudstyr.

UNIVERSAL 360

UNIVERSAL 400

Isabella A/S · Isabellahøj 3 · 7100 Vejle For henvisning til nærmeste forhandler: tlf. 75 82 07 55 · info@isabella.net · www.isabella.net Medlem af Camping Branchen.

UNIVERSAL 300

campisten | Side 17


Campingpladsen Emne

Om vinteren kan man kun slappe af

Af: Kay Flinker Foto: Kay Flinker

Vintercamping har vundet mere og mere frem i takt med, at campingvognene er blevet mere luksuriøse og bedre isoleret. På Sølyst Camping ved Nibe er ejerne Berit og Hans Jørgen Søndergaard glade for de campinggæster, der holder ved hele året rundt, selv når sneen hvirvler gennem luften. Og atmosfæren på campingpladsen er en anden om vinteren end om sommeren.

Side 18 | campisten

M

ens de fleste erklærede campister sidder i deres hyggelige huse og kommer gennem vinteren med stearinlys og ild i brændeovnen, er der alligevel en flok af de mest garvede, der trodser vejrliget stort set hver weekend og begiver sig ud til den campingplads, hvor de har valgt at lade campingvognen overvintre. På Sølyst Camping er der omkring 40 vogne, der står fast hele året, og mange af dem bliver lyslevende i weekenden, når deres mennesker indfinder sig. At lytte til stilheden Berit og Hans Jørgen Søndergaard har haft vintercamping, lige siden de overtog pladsen for 10 år siden. Forgængeren Arne Outzen var lidt af en foregangsmand på feltet og havde på trods af vanskeligheder med naturfred-

ningen fået begrænset tilladelse til at holde vinteråbent. Hans Jørgen Søndergaard er glad for muligheden for at holde åbent hele året, selvom campingvognene ikke må stå for tæt på fjorden: – Der er en særlig atmosfære på campingpladsen om vinteren, og de folk, der kommer her gennem hele året, er alle naturelskere og passer på vores smukke natur, for ellers ville de slet ikke ønske at komme her også om vinteren. Her sker jo stort set ingenting i vinterperioden – men naturen er her, den er levende og foranderlig hele året og værd at opleve. Berit sekunderer sin mand: – Ja, det er netop roen og stilheden, der er en af de helt store gevinster ved vintercamping.


Campingpladsen Emne

Værtsparret Berit og Hans Jørgen Søndergaard nyder deres campingplads, den smukke natur og det gode selskab året rundt.

Der er en særlig atmosfære på campingpladsen om vinteren, og de folk, der kommer her gennem hele året, er alle naturelskere og passer på vores smukke natur, for ellers ville de slet ikke ønske at komme her også om vinteren. – Om sommeren er der et fantastisk leben, høj stemning og masser af aktivitet, og vi har så travlt i højsæsonen, at vi kun får meget lidt tid til at snakke med vores gæster. Men om vinteren bestemmer vi i langt højere grad tempoet selv, og så tager vi os god tid til at snakke. På den måde kan det godt udvikle sig til mere end blot bekendtskaber, men nærmest til venskaber, betror Hans Jørgen Søndergaard. Vi har også et par fra Norge, der har fået to danske vennepar, som så med mellemrum tager til Norge for at låne vennernes hytte dér.

Sådan en frostklar dag ved fjorden kan man næsten høre stilheden. Og folk kommer her virkelig for at slappe af, helt af. Det handler ikke om at opleve en hel masse forskelligt, men om at finde stilheden i sig selv og rundt om sig selv. Skalskoven er også smuk på dén årstid, og fuglene er værd at beundre, fx den lysbuede knortegås fra Svalbard, som er gæst hver vinter. Nogle campinggæster ynder også at nyde naturen på en fisketur. Marts er en god tid at fiske de ørreder, der trækker op i åerne for at gyde. Men stilheden er nok det vigtigste. Fællesskab der varer ved Helt stille er der så ikke – i hvert fald ikke hele tiden. For vintergæsterne kender hinanden godt og nyder det afslappede samvær. Også pladsejerne nyder det privilegerede selskab:

Lidt af en hjemmefødning Det kan godt være svært at komme af sted om sommeren, hvis man ejer en campingplads. – Men vi har så heller ikke så meget brug for det, bedyrer Berit Søndergaard. Vi bor på selve pladsen med skøn udsigt ud over fjorden året rundt og oplever så meget hele tiden. Derfor har vi aldrig haft noget særligt behov for at rejse verden rundt, for verden kommer til os. Det er vores livsstil at være her, og vi kommer ikke meget længere væk end til sommerhuset og på besøg hos familie og venner. Så faktisk rejser vi heller ikke udenlands om vinteren, hvor vi godt kunne få det til at hænge sammen rent praktisk, hvis vi ville. Grønlangkål på vintercamping Vinteren på Sølyst Camping byder dog på to festlige højdepunkter, som skiller sig ud

fra den lange stille tid. Allerede året efter at Hans Jørgen og Berit Søndergaard overtog campingpladsen, startede de en tradition med både en julefrokost og en nytårsfest. – Faktisk er det ikke engang os, der arrangerer det meste af festerne, men vi har en meget energisk gruppe af helårscampister, som virkelig tager fat og får de to fester til at køre upåklageligt. Vi laver det selvfølgelig lidt hyggeligt med julepynt hele december, men det er vintercampisterne, der laver langt det meste af maden til festerne. Og julefrokosten er en gedigen dansk en af slagsen med sild, fiskefilet, grønlangkål med medister, kogt flæsk, leverpostej, flæskesteg og ris a la mande... og listen er længere endnu. Bagefter er der amerikansk lotteri, hvor man kan vinde campingudstyr, vin og chokolade. Vi slutter med dans til langt ud på aftenen. Vi holder frokosten 3. weekend i november, før den rigtige julefrokostsæson for alvor tager fart, men så kan vi også regne med 30-40 deltagere. Det er bare hyggeligt, ingen højrøstede fulderikker og slagsmål, bare dansk julehygge. Nytårsfesten kører efter næsten samme læst, men med en rigtig middag. Her begynder vi med dronningens nytårstale og byder nytåret velkommen kl. 12 midnat med champagne, kransekage og fyrværkeri. Vi slutter med boller og ostebord, fortæller værtsparret.

campisten | Side 19


Campingpladsen Emne

Kærlighed til god champagne Spørger man campingparret, hvorfor de tager besværet med vinterfesterne, kommer svaret prompte:

Den årlige nytårsfest på Sølyst Camping trækker fulde huse. Vintercampisterne fejrer årets sidste dag i fælleshuset.

– Vi gør det, fordi vi selv kan lide det. Det ryster os sammen. Nogle af vintercampisterne kender hinanden så godt, at de også inviterer hinanden med til deres familiefester. Og vi har tilmed oplevet, at to af vores gæster fandt hinanden som par ved en nytårsfest. Nu bor de sammen og nyder hinandens selskab rigtig meget. Selvom mange måske starter deres vintercamping, fordi de nu engang har investeret i en fin campingvogn med gulvvarme og al mulig anden luksus, så er der nok også mange, der holder ved, fordi fællesskabet kommer til.

Bare praktisk og nemt Nu handler vintercamping ikke udelukkende om stilhed, fællesskab og fester. En del af vintergæsterne er håndværkere, der er på langvarige jobs langt hjemmefra. Andre overnatter i campingpladsens luksushytter en enkelt weekend, måske fordi de skal til koncert i Ålborg eller til familiefest i nærheden. – Vi er også glade for den slags gæster, for de giver lidt ekstra på bundlinjen, men de bidrager naturligvis ikke så meget til vinterlivet og fællesskabet. Men det skal de så heller ikke, slutter en travl Hans Jørgen Søndergaard, der ikke kan undertvinge et enkelt gab efter nogle meget travle sommerdage, hvor det ikke er blevet til al den søvn, der nok var nødvendig.

Elsker vintercamping, men især hinanden Vi fanger Helga Oest ved campingvognen sammen med en veninde. De venter på, at Helgas søn skal komme og tage dem med til Nibe Festival. Helgas kæreste Robert Meldgaard Sørensen er ikke med, fordi han undtagelsesvis ikke er helt på toppen.

I

dag er de lykkelige pensionister, der tilbringer meget af deres tid på Sølyst Camping som fastliggere både sommer og vinter. Helga Oest på 67 husker det, som var det i går, hvordan Robert Meldgaard Sørensen på 65 hin mindeværdige nytårsaften for 5 år siden præcis kl. 12 midnat kom hen for at skåle med et glas champagne. – Kære Helga, sagde han, du har ingen at kysse med, men det har du nu! Jeg var solgt, fortæller en glad Helga Oest, og det med det samme. Vi havde danset sammen i løbet af aftenen, men jeg havde da ikke forventet sådan en god fangst. Bare tre år tidligere havde Helga mistet sin mand, og Robert var også blevet alene. Helga og hendes første mand var inkarnerede fastliggere og elskede campinglivet sommer og vinter. Da manden døde, fortsatte Helga med at betragte Sølyst Camping som sit andet hjem, for her skete der i det mindste noget midt i en tid præget af savnet af den elskede.

Side 20 | campisten

Robert derimod var bare med sin bror og svigerinde til nytårsfest på campingpladsen og havde ellers intet med camping at gøre. På spørgsmålet, hvad det mon var, Robert faldt for hos Helga, siden han i løbet af bare en enkelt aften indbød til kys og kram, indskyder Helgas veninde Åse, der sidder og slikker sol ved siden af: – Hun er bare et rigtigt livsstykke! Hun er til fest og ballade, snakker uafbrudt og er aldrig sur. Derfor faldt han for hende! – Og nu er jeg så flyttet fra Randers til Thy, så vi kan være sammen hele tiden, smiler Helga. Det har betydet alt for mig at få en ny mand som Robert. Han er god ved mig og sød og sjov. Det er bare rart at være to. Helga, der er tidligere bankansat, retter stadig hundredkronesedlerne ud, hvis de har æselører. Men Robert er god, som han er: – Og så har han givet mig et ekstra kuld børn og børnebørn. De sidste tæller nu 11

i alt, og vi har tilsammen 5 børn. Det er da en større rigdom end en hel bankboks, griner Helga, der nu skal skynde sig hen for at høre Lars Lilholt, Hej Matematik og Dalton. Og hun er sikkert at finde på Sølyst Camping, når rådhusklokkerne ringer 2011 ind.


En mega cool - swimming pool Besøg Danmarks største bade- og svømmeanlæg • Mere end 10.000 m2 med oplevelser og leg for hele familien • Tropisk Badeland med rutsjebaner, bølge-, børne- og babybassin • Romersk bad med sauna, dampbad, koldt- og varmtvandsbassiner • 50 meter bassin med 1 og 3 meter vipper samt 5 meter springtårn

Besuchen Sie Dänemarks größte Bade- und Schwimmanlage • Über 10.000 m2 mit Erlebnisse für die ganze Familie • Ein tropisches Badeland mit Wasserrutsche, Wellenbad, Kinder- und Babypools • Römisches Bad mit Sauna, Dampfbad, Whirlpool, Kalt- unde Warmwasserbecken • 50 m-Becken mit 1 m und 3 m-Sprungbrettern und einem 5 m-Sprungturm

Åben/offen: Mandag - torsdag/Montag - Donnerstag: kl. 06.00 - 21.00 Fredag/Freitag: kl. 06.00 - 18.00 Weekend/Wochenende: kl. 09.00 - 18.00 Helligdage/Ferietage: kl. 09.00 - 18.00

Gl. Vardevej 60 - 6700 Esbjerg Tlf.: 7545 9499 - www.svdk.dk


CAMPINGFORHANDLERE I DANMARK Alle disse campingforhandlere er medlemmer af Camping Branchen - din garanti for reel handel…

Jylland

Aabybro Camping & Fritid A/S Knøsgårdsvej 121, 9440 Åbybro Tlf. 98 24 48 00 - Fax. 98 24 48 08 Anton’s Camping ApS Falkevej 1, 6920 Videbæk Tlf. 96 94 92 20 - Fax. 97 17 33 43 Autocamp Danmark ApS Århusvej 10A, 8770 Låsby Tlf. 70 25 43 00 - Fax. 87 45 03 14 Autocamperimport Vejle ApS Ellehammersvej 10, 7100 Vejle Tlf. 75 82 55 22- Fax. 75 72 16 75 Baltzer Autocamper Galgemosevej 36, 7500 Holstebro Tlf. 97 42 68 08 - Fax. 97 42 68 95 Brønderslev Caravan Eventyrvej 18-22, 9700 Brønderslev Tlf. 98 82 28 75 - Fax. 98 82 55 11

Camping-Specialisten.dk Industriparken 6, Lind, 7400 Herning Tlf. 97 12 53 66 - Fax. 97 12 02 34

Jysk Caravan Center ApS Juelstrupparken 26, 9530 Støvring Tlf. 98 31 98 31 - Fax.98 31 98 35

NH Camping A/S Nr. Hostrup, 6230 Rødekro Tlf. 74 66 23 63 - Fax. 74 66 23 65

Campingcentret Vejle A/S Bugattivej 9, 7100 Vejle Tlf. 75 85 79 00 - Fax. 75 85 79 79

K.G. Camping ApS Mønten 6, 6000 Kolding Tlf. 76 33 20 80 - Fax. 76 33 20 88

Nibe Caravan Center A/S Koldsmindevej 3-5, 9240 Nibe Tlf. 96 71 62 00 - Fax. 96 67 62 01

Campinggaarden A/S Ormslevvej 448, 8260 Viby J Tlf. 86 28 35 66 - Fax. 86 28 40 26

Klarup Caravan A/S Jørgensmindevej 22, 9270 Klarup Tlf. 98 31 88 88 - Fax. 98 31 85 89

P. B. Scandi-Mobil A/S Industriparken 16, 8961 Allingåbro Tlf. 86 48 15 81 - Fax. 86 48 15 20

Christiansfeld Camping Center A/S Hjerndrupvej 5, 6070 Christiansfeld Tlf. 74 56 21 00 - Fax. 74 56 21 83

Kronjyllands Camping Center A/S Grenåvej 29-31, 8960 Randers Sø Tlf. 87 10 98 70 - Fax. 86 42 86 79

Safari Caravan A/S Holstebrovej, 7600 Struer Tlf.: 96 84 91 00 - Fax: 96 84 91 19

Damsgaards caravan Center ApS Funder Bakke 53, 8600 Silkeborg Tlf. 86 82 58 26 - Fax. 86 82 43 26

L.E. Camping Industrivej 13-15, 9900 Frederikshavn Tlf. 98 47 91 11 - Fax. 98 47 91 56

Silkeborg Caravan Center ApS Priorsvej 9-11, 8600 Silkeborg Tlf. 86 81 42 11 - Fax. 86 81 49 11

DanCamper A/S Tangenten 1, 8751Gedved, Horsens N Tlf. 20 75 57 97

Lunderskov Camping Tværvej 9, 6640 Lunderskov Tlf. 75 58 54 00 - Fax. 75 58 58 81

Tarp Caravans A/S Hammeren 4, Tarp, 6715 Esbjerg N Tlf. 75 16 76 00 - Fax. 75 16 81 02

FriCamping ApS Karetmagervej 10, 7700 Thisted Tlf. 97 97 10 10 - Fax. 97 97 10 13

Løgstør Caravan Center A/S Danmarksvej 18, 9670 Løgstør Tlf. 98 67 30 93 - Fax. 98 67 41 11

Vejle Caravans A/S Isabellahøj 6, 7100 Vejle Tlf. 75 82 84 22 - Fax. 75 83 13 20

Hedensted Caravan Vejlevej 40, 8722 Hedensted Tlf. 75 89 06 77 - Fax. 75 89 07 98

MNH A/S (HD Camping) Industrivej 37-39, 7080 Børkop Tlf. 75 86 25 11 - Fax. 75 86 25 13

Vendelbo Vans Damhusvej 23, 9830 Tårs Tlf. 98 96 21 88 - Fax. 98 96 12 39

Hilmars Camping I/S Jens Hansens vej 12, 7840 Højslev Tlf. 97 53 63 00 - Fax. 97 53 63 75

Møllegårdens Camping I/S Postboks 168, Skyumvej 4, Vildsund V. 7700 Thisted Tlf. 96 19 10 20 - Fax. 96 19 10 30

Vestjydsk Camping Center ApS Sirvej 63, 7500 Holstebro Tlf. 97 43 22 11 - Fax. 97 43 24 41

Camping & Fritidscenter Horsens A/S Marsallé 36, 8700 Horsens Tlf. 75 75 71 74 - Fax. 75 75 71 76

Hinshøj Caravans A/S Gl. Viborgvej 392, Ålum, 8920 Randers NV Tlf. 86 46 60 72 - Fax. 86 46 62 26

Camping Parken A/S Tjelevej 10-12, 7400 Herning Tlf. 97 26 80 55 - Fax. 97 26 80 28

Ikast Camping & Fritid A/S Eli Christensens vej 61, 7430 Ikast Tlf. 97 15 54 94 - Fax. 97 15 54 96

Fyn & Øerne

Sjælland Bijé Fritid & Camping Bomose Allé 19, 3200 Helsinge Tlf. 48 79 31 10 - Fax. 48 79 35 10 Campinggården v/Freddy Boyner A/S Sorøvej 97, 4200 Slagelse Tlf. 58 54 40 03 - Fax. 58 54 40 64 C.C. Camping & Marine A/S Trekanten 7-11, Herrestup, 4571 Grevinge Tlf. 59 65 99 11- Fax. 59 65 91 84

NBC Niels Brændekilde ApS Jels-Krydset, Haderslevvej 59, 6630 Rødding Tlf. 74 55 21 01 - Fax. 74 55 21 59

Vonsild Camping ApS Vonsildvej 21, 6000 Kolding Tlf. 75 52 22 84 - Fax. 75 50 36 11 Østjydsk Caravan A/S Ørstedsvej 10, 8660 Skanderborg Tlf. 87 93 42 00 - Fax. 86 28 35 53

Camping & Fritid Fyn Nordbirkvej 1, Seden, 5240 Odense Nø Tlf. 65 97 20 40 - Fax. 65 97 20 60

Kai’s Caravan Algade 74-76, 5592 Ejby Tlf. 64 46 26 46- Fax. 64 46 28 49

Svendborg Camping Center Porthusvænget 3, 5700 Svendborg Tlf. 62 21 70 07 - Fax. 62 21 70 78

Cars & Caravans ApS Hovedvejen 19, 5500 Middelfart Tlf. 64 40 03 90 - Fax 64 40 03 91

Odense Caravan A/S Herluf Trolles Vej 15, 5220 Odense Sø Tlf. 66 13 6060 - Fax. 63 13 68 57

Tarup Campingcenter Agerhatten 31, 5220 Odense SØ Tlf. 66 16 18 18 - Fax. 66 16 18 51

Faaborg Camping Center I/S Telemarken 1, 5600 Faaborg Tlf. 62 61 71 05 - Fax. 62 61 71 25

SK Caravan Blommenslyst Ubberudvej 121, 5491 Blommenslyst Tlf. 65 96 71 05 - Fax 65 96 71 05

Caravan-Centret “Brohallen” Orehoved Langgade 37, 4840 Nr. Alslev Tlf. 54 45 78 79 - Fax. 54 46 51 01

Holbæk CaravanCenter ApS Højvang 2, 4300 Holbæk Tlf. 59 46 46 36 - Fax. 59 46 46 06

Lennø Camping & Fritid Højvang 8, 4300 Holbæk Tlf. 59 45 10 70 - Fax. 59 45 10 80

Top Camping ApS Københavnsvej 128, 4600 Køge Tlf. 56 65 42 72 - Fax. 56 65 43 83

Jyderup Camping Center A/S Industriparken 22, 4450 Jyderup Tlf. 59 27 69 22 - Fax. 59 27 62 10

P.J. Caravan A/S Københavnsvej 277, 4000 Roskilde Tlf. 46 75 71 29 - Fax. 46 75 63 75

Tølløse Caravan Center ApS Stengårdsvej 23, 4340 Tølløse Tlf. 59 19 43 19 - Fax. 59 19 43 81

Københavns Camping Centrum A/S Parkstien 7, 2450 København SV. Tlf. 36 46 98 11 - Fax. 36 46 94 88

Slagelse Camping og Fritid ApS Karolinevej 2C, 4200 Slagelse Tlf. 55 70 00 20 - Fax. 55 70 00 30

Vestsjællands Campingcenter Falkevej 9, 4250 Fuglebjerg Tlf. 58 11 22 12- Fax. 58 11 22 13

Køge Caravan Center A/S Postboks 229, Tangmosevej 99, 4600 Køge Tlf. 56 65 16 61 - Fax. 56 65 12 11

Sydsjællands Campingcenter Jungshovedvej 2, 4720 Præstø Tlf. 55 99 20 04 - Fax. 55 99 16 61

Østsjællands Camping Center Jersie Strandvej 88, 2680 Solrød Strand Tlf. 56 14 33 55 - Fax. 56 14 66 36

Øvrige medlemmer: Adria, Camp ApS, Campex ApS, ProCamp A/S, Camping Nordic A/S, Caravan Nord, Caravan Ringen. Teltvogne: Camp-Let A/S, (ScanCamp) Combi-Camp. Udstyr: BP Gas A/S, DCT, Intercamp A/S (CAMPER), Dometic Waeco Denmark A/S. Forsikring: Trekroner. Finansiering: Santander Consumer Bank, Spartacus A/S, Nordea Finans A/S, Nordania Finans A/S, Sparekassen Sjælland. Alm. Brand Finans A/S. Fortelte: Isabella, Dansk Teltimport. Camping Branchen . Mosedalvej 15, 2500 Valby . Tlf. 36 14 04 57 . Fax 39 27 80 44 . www.campingbranchen.dk


Landet rundt

rundt Landet Et slag for middelalderen på Husodde Strand Camping

Hvert år i august omdannes Horsens’ gågader til en middelalderby med boder, teater og ridderturneringer. Fra hele Europa valfarter middelalderentusiaster til det midtjyske, og også en god del af Horsensborgerne er med på at gøre illusionen fuldkommen ved at iføre sig historisk korrekt tøj. Så da Husodde Strand Camping lige uden for Horsens stod for at

skulle modernisere deres minigolfbane, var det helt oplagt at vælge middelalderen som tema.

Først måtte ejerne dog sætte det helt store byggetilladelsesapparat i gang, for det kræver særlige godkendelser, når man vil anlægge ny golfbane så tæt på vandet som her. Så var næste udfordring at finde et firma, der kunne tegne og bygge den nye middelalderbane. Men alt faldt i hak, og nu kan både campister og gæster udefra spille minigolf på den flotte bane, der ligger lige ved siden af bommen. Faktisk er middelalderbanen blevet taget så godt imod, at sæsonen sikkert fortsætter, indtil sneen gør det svært at finde golfbolden. Husodde Strand Camping holder nemlig vinteråbent mod tilmelding.

Skal vi klippe vore julehjerter sammen på Elsegårde? På Elsegårde Camping, ligeledes ved Ebeltoft, inviteres der i år til et lille adventstræf. Lørdag den 27. november skal der flettes julehjerter til den store guldmedalje. Instruktøren er ingen ringere end lejrchefen, der nok har store fingre, men er forrygende til at lave skarpe og præcise papirfolder. Man kan godt blive tørstig og sulten undervejs, så der vil være mulighed for at købe gløgg og æbleskiver. Og derudover regner værtsparret med, at der kommer til at opstå mange spontane fællesspisninger i tv-stuen ”Skrubben”, som plejer at danne rammen om mange sociale stunder campisterne imellem.

det sker på dk-cam p pladsern e

Aktivt efterår på Krakær I oktober måned byder Krakær Camping ved Ebeltoft på masser af arrangementer for gæsterne, ikke mindst de små af slagsen. Fredag den 8. oktober inviteres alle sportsglade gæster til at se fodbold på storskærm i caféen, når Danmark spiller EM-kvalifikationskamp mod Portugal. Lørdag den 16. oktober er det så børnenes tur til en bioaften i caféen. Der kan købes popcorn, sodavand og slushice. Tirsdagen efter arrangeres der skattejagt rundt på pladsen, og det er gratis at deltage. Allerede dagen efter, onsdag d. 20. oktober inviterer tvillingerne Mads og Julie til 2 x 1 års børnefødselsdag med boller og varm kakao. Og torsdag den 21. oktober sætter uhyggen ind i pladsens Halloween-workshop, hvor der skal udhules græskar og males uhyggelige tegninger. Rigtig god efterårsferie til store og små fra Krakær Camping.

Fra kanotur til kartofler på Sindal Camping Sindal Camping mellem Hjørring og Frederikshavn har planlagt alle tiders efterårsferie for store og små. Allerede søndag den 17. oktober startes der med en udflugt til Læsø, og derefter går det ellers slag i slag med spændende ture i naturen, virksomhedsbesøg, kanotur og kartoffeldag, bolsjekogning og meget andet. Det hele afsluttes på ægte oktobermanér med en ølfest lørdag den 23. oktober, hvor lejrchefen har fundet nogle spændende ølsorter frem, og hans kone står for lidt godt at spise til. Du kan se det fulde program på www.sindal-camping.dk under ”aktiviteter”.

CampWest inviterer til fiskekonkurrence Der er kommet rigtig godt gang i CampWests nye put and take-sø, hvor der her i den første sæson er fanget alt fra en lille skalle til en 1,03 m stor gedde. Ellers har det mest været ørreder, der er blevet trukket i land, og det vil også være ørreder, der fiskes efter i den første fiskekonkurrence på CampWest ved Oksbøl. Konkurrencen finder sted søndag den 17. oktober 2010, og ønsker man at prøve held og taktik af med stang og snøre, skal man tilmelde sig på pladsen senest den 10. oktober. campisten | Side 23


Kig ud og få et godt tilbud

Vi har alt til din campingferie...

Velkommen hos Tjelevej 8-12 · 7400 Herning · Tlf. 97 26 80 55 · www.campingparken.dk Åb nings Tider: Man dag-fre dag 9 -17 • Lør dag Lukket • søn dag 11-16

www.danskecampingpladser.dk Der er campingsøgemaskiner og så er www.danskecampingpladser.dk Når nye brugere af campingsøgemaskiner spørger de erfarne, hvor finder jeg ”det og det”, så svarer de erfarne: ”Brug den bedste danske søgemaskine: www.danskecampingpladser.dk, der kan man gå ind og søge…, den er rigtig god”. Citat: en erfaren bruger af campingsøgemaskiner

På www.danskecampingpladser.dk finder du: ✔ Alle de opdaterede oplysninger om de 476 godkendte campingpladser ✔ Campingrådets temaer – skal der cykles, ros i kajak, dykkes, klappes dyr eller nydes wellness. Find præcist, hvad du ønsker! ✔ Campingrådets kvalitetsvurdering – gør de rent, vedligeholder de ordentligt, har de bygget med gode materiale, i det hele taget – er kvaliteten i orden? ✔ Google kort, luftfoto og ruteplan til alle campingpladser

Side 24 | campisten


Vinteråbne Emnepladser

!

em Ta’ ud og g

Vinteråbne pladser Nu kan det næsten ikke blive nemmere at være vintercampist. Med vores nye tillæg får du enkelt og hurtigt overblik over, hvilke DK-CAMP pladser der holder åbent hele året. Sædvanen tro har man mange steder valgt kun at have åbent mod tilmelding, så skynd dig at kontakte pladsen, hvis du ønsker at campere. Telefonnummer finder du naturligvis også i oversigten. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse og masser af gode vinteroplevelser på din DK-CAMP plads.

campisten | Side 25


Vinteråbne pladser

Plads Nr

Navn

Adresse1

PostNr

By

Telefon

7

Hundige Strand Familiecamping

Hundige Strandvej 72

2670

Greve

43903185

29

Smidstrup Camping

Helsingevej 44, Smidstrup

3230

Græsted

48318448

41

Sølager Strand Camping

Kulhusvej 2, Sølager

3390

Hundested

47939362

47

Nyrup Camping

Kongevejen 383, Nyrup

3490

Kvistgård

49139103

91

Skovly Camping

Nebs Møllevej 65

4100

Ringsted

57528261

98

Sorø Camping

Udbyhøjvej 10, Ortved

4180

Sorø

57830202

104

Storebælt Camping & Feriecenter

Storebæltsvej 85

4220

Korsør

58383805

109

Skælskør Nor Camping

Kildehusvej 1

4230

Skælskør

58194384

113

Reersø Camping

Skansevej 2, Reersø

4281

Gørlev

58859030

114

Assentorp Camping

Højbodalvej 35, Assentorp

4295

Stenlille

57804387

117

Orø Camping og Hytteby

Nørrestængevej 27

4300

Holbæk

59470055

134

Urhøj Camping

Urhøjvej 14

4480

Store Fuglede

59597200

153

Stevns Camping

Strandvejen 29

4671

Strøby

56577003

155

Rødvig Camping

Højstrupvej 2 A, Stevns

4673

Rødvig

56506755

157

Vemmetofte Strand Camping

Ny Strandskov 1

4640

Faxe

56710226

161

Lægårdens Camping

Vemmetoftevej 2 A, St. Spjellerup

4653

Karise

56710067

171

Heinos Camping Tappernøje

Hovedvejen 47

4733

Tappernøje

55965322

214

Nysted Camping

Skansevej 38

4880

Nysted

54870917

245

MyCamp Kerteminde

Hindsholmvej 80

5300

Kerteminde

65321971

247

Fyns Hoved Camping

Fynshovedvej 748

5390

Martofte

65341014

251

Kyst Camping Bogense

Østre Havnevej 1

5400

Bogense

64811443

279

Faaborg Camping

Odensevej 140

5600

Faaborg

62617794

320

Kongshøj Strand Camping

Kongshøjvej 5

5871

Frørup

65371288

351

Marstal Camping

Egehovedvej 1

5960

Marstal

63526369

357

Søby Camping

Vitsø 10

5985

Søby, Ærø

62581470

373

Gl. Ålbo

Gl. Ålbovej 30

6092

Sdr. Stenderup

75571116

385

Gammelbro Camping

Gammelbrovej 70, Årøsund

6100

Haderslev

74584170

390

Gåsevig Strand Camping

Gåsevig 19, Sønderballe

6100

Haderslev

74575597

399

Uge Lystfiskeri & Camping

Aabenraavej 95

6360

Tinglev

74644498

400

Møgeltønder Camping

Sønderstrengvej 2

6270

Tønder

74738460

405

Ballum Camping

Kystvej 37, Ballum

6261

Bredebro

74716263

418

Spar Es Camping

Skeldebro 32

6310

Broager

74441418

426

Kruså Camping & Hytter

Aabenraavej 7

6340

Krusaa

74671206

434

Augustenhof Strand Camping

Augustenhofvej 30

6430

Nordborg

74450304

439

Hertugbyens Camping

Ny Stavensbøl 1

6440

Augustenborg

74471639

452

Skovmose Camping

Skovmosevej 8

6470

Sydals

74404133

485

Ådalens Camping

Gudenåvej 20

6710

Esbjerg V

75158822

495

Rødgård Camping

Kirkevejen 13

6720

Fanø

75163311

501

Darum Camping

Alsædvej 24

6740

Bramming

75179116

Side 26 | campisten

Vinteråbent

Vinteråbnet m. tilmelding


Vinteråbne pladser

Plads Nr

Navn

Adresse1

PostNr

By

Telefon

504

Ribe Camping

Farupvej 2, Ribe Nord

6760

Ribe Nord

75410777

507

Skærbæk Familie Camping

Ullerupvej 76

6780

Skærbæk

74752222

513

Kommandørgårdens Camping & Feriepark

Havnebyvej 201

6792

Rømø

74755122

522

Houstrup Camping

Hourstrupvej 90

6830

Nørre Nebel

75288340

523

Nymindegab Familie Camping

Lyngtoften 12, Nymindegab

6830

Nørre Nebel

75289183

528

CampWest

Baunhøjvej 34

6840

Oksbøl

75271130

532

Vejers Familie Camping

Vejers Havvej 15

6853

Vejers Strand

75277036

533

Stjerne Camping I/S

Vejers Havvej 7

6853

Vejers

75277054

553

Tarm Camping

Vardevej 79

6880

Tarm

30126635

558

Skjern Å Camping

Birkvej 37

6900

Skjern

97350861

564

Æblehavens Camping

Herningvej 105

6950

Ringkøbing

97320420

581

Fjand Camping & Feriecenter

Klitvej 16, Fjand

6990

Ulfborg

97496011

591

Mørkholt Strand Camping

Hagenvej 105 B

7080

Børkop

75959122

607

Grindsted Aktiv Camping

Sdr. Boulevard 15

7200

Grindsted

75321751

608

Sdr. Felding Camping & Hytteby ApS

Søndergade 7

7280

Sdr. Felding

97198189

635

Toftum Bjerge Camping

Gl. Landevej 4, Toftum Bjerge

7600

Struer

97861330

641

Thyborøn Camping Hotel og Hytteby

Idrætsvej 3

7680

Thyborøn

97831277

645

Thisted Camping & Hytteferie

Iversensvej 3

7700

Thisted

97921635

650

Nystrup Camping Klitmøller

Trøjborgvej 22

7700

Thisted

97975249

654

Hanstholm Camping - Thy Feriepark

Hamborgvej 95

7730

Hanstholm

97965198

674

Vinderup Camping

Sevelvej 75

7830

Vinderup

97441932

692

Dragstrup Camping

Dragstrupvej 87

7950

Erslev

97744249

681

Limfjords Camping & Vandland I/S

Aalbæk Strandvej 5, Lihme

7860

Spøttrup

97560250

693

Aarhus Camping

Randersvej 400, Lisbjerg

8200

Århus N

86231133

700

Saksild Strand Camping

Kystvejen 5, Saksild

8300

Odder

86558130

709

Elsegårde Camping

Kristoffervejen 1, Elsegårde

8400

Ebeltoft

86341283

710

Krakær Camping

Gl. Kærvej 18

8400

Ebeltoft

86362118

713

Ebeltoft Strand Camping

Nordre Strandvej 23

8400

Ebeltoft

86341214

716

Kaløvig Strandgård Camping

Strandvejen 150

8410

Rønde

86371305

736

Albertinelund Camping

Albertinelund 3, Bønnerup Strand

8585

Glesborg

86386233

741

Gudenåens Camping Silkeborg

Vejlsøvej 7

8600

Silkeborg

86822201

742

Sejs Bakker Camping

Borgdalsvej 15

8600

Silkeborg

86846383

771

Husodde Strand Camping

Husoddevej 85

8700

Horsens

75657060

778

Gudenåcamping Brædstrup

Bolundvej 4

8740

Brædstrup

75763070

796

Camping Ulbjerg

Skråhedevej 6

8832

Skals

86697093

804

Langå Camping

Skov Alle 16

8870

Langå

86461302

808

Randers City Camp

Himmelbovej/Hedevej 9

8920

Randers NV

86891010

817

Randers Fjord Camping

Midtvasen 21, Udbyhøj

8970

Havndal

86472122

821

Aalborg Camping og Hytteø

Skydebanevej 50

9000

Aalborg

98116044

Vinteråbent

Vinteråbnet m. tilmelding

campisten | Side 27


SpørgEmne DK-Camp Vinteråbne pladser

Plads Nr

Navn

Adresse1

PostNr

By

Telefon

Vinteråbent

822

Aalborg Familie Camping Strandparken

Skydebanevej 20

9000

Aalborg

98127629

832

Sølyst Camping & Hytteferie

Løgstørvej 2

9240

Nibe

98351062

835

Elite Camp Dokkedal

Kystvej 118

9280

Storvorde

98311171

837

Frydenstrand Camping Mou

Frydenstrand 58, Skellet, Mou

9280

Storvorde

21448011

850

Asaa Camping

Vodbindervej 13

9340

Asaa

98851340

852

Hals Strand Camping

Lagunen 8

9370

Hals

98253055

853

Hals Camping

Vejdybet 2

9370

Hals

98251425

881

Elite Camp Løkken Klit

Jørgen Jensensvej 2

9480

Løkken

98991434

892

Gl. Klitgaard Camping & Hytteby

Lyngbyvej 331, Nr. Lyngby

9480

Løkken

98996566

911

Hobro Camping

Skivevej 35

9500

Hobro

98523288

915

Safari Camping

Rebildvej 17, Rebild

9520

Skørping

98391110

927

Himmerland Camping & Feriecenter

Bjørnstrupvej 45, Hornum

9600

Aars

98662222

934

Hvalpsund Familie Camping

Overgaden 24, Hvalpsund

9640

Farsø

98638123

937

Trend Camping

Trendvej 6

9670

Løgstør

98678250

940

Løgstør Camping

Skovbrynet 1

9670

Løgstør

98671051

948

Jammerbugt Camping

Thistedvej 546

9690

Fjerritslev

98225136

966

Sindal Camping

Hjørringvej 125

9870

Sindal

98936530

Vinteråbnet m. tilmelding

E6

45 184 48

172

979

Svalereden Camping & Hytteby

Frederikshavnsvej 112

9900

Frederikshavn

98461937

161

44

133 Hallesnipen

162

187

E20

154 44 Hunneberg

44

47 184 45 160

47 42

Mösseberg

46

167

Gerumsberget

Alleberg 181

42

Stora Höga E6 Skärhamn

R

A

K

en

40

Kandestederne Hirtshals

Tværsted

Tornby Skallerup Klit 55 Lønstrup

Bindslev

SKAGEN

o

Grenen

Højen

rg

Tuve

Osl

Be

Oslo

R

er,

nd

Lufthavn

sa

Færgerute

ng

180

190

182

Gråbo Partille

45

Hisingen Mölndal 158

Lerum

Töllsjö

40

48

46 185

40

Bollebygd

156

183

180

S V E R I G E

Mölnlycke Landvetter

47

42

E20

Hindås

GÖTEBORG

Hulsig Bunken Ålbæk Bugt Ålbæk

46

45 Alingsås Nödinge-Nol

168

Kungälv

an

va

47

183

Vårgårda

Anten

E6

sti

ik

Sta

Lödöse

169

Marstrand

Kri

Europarute Primærrute Sekundærrute Anden vej Jernbane

rv

La

DANMARK

48

335

46 160

42

Borås

40

40

Viskafors 41

343

27

Feberg

26 157 156

27

152 151

26

27 152

153

T

Jerup E6 Lindome E Græsholm Tolne E39 Särö E20 Sätilä 892 G Kinna Hirsholm 90 27 154 Sindal A Hirsholmene 1:1.500.000 KUNGSBACKA Svenljunga HJØRRING Nørre Lyngby 35 K Vallda 156 Ilbro 966 0 10 20 30 40 km S FREDERIKSHAVN Løkken 881 Fjärås Klattrup Vrå 979 Tårs 0 5 10 20 miles 15 Øster n Østerby Ingstrup e Vrå Læsø Havn gt Manna Sæby bu Vesterø BRØNDERSLEV Åsa Horred er Syvsten Havn m Dybvad Gammel Blokhus m Tórs Mjöbäck 654 41 Østerby Flauenskjold 948 J a Seyd havn Store Lyngså isfjø Pandrup Vildmose Byrum rdur 154 Voerså Veddinge Slettestrand Hanstholm 822 E45 Aabybro Väröbacka Vust Hornfiskrøn Dronninglund E39 Hjallerup Fjerritslev 83 Brovst 11 55 Vadum 29 Korsø Skällinge 850 650 Klitmøller Asaa Frøstrup 821 Tångaberg LimfjordenSkovsgård Vester Nors Vangså 153 Melholt Nørresundby Hassing 26 Østerild 29 Ullard Nørre Skinnerup 153 Aggersund VARBERG Hou Vorupør Sønderholm AALBORG 852 837 26 645 Landeryd Gistrup Krogsered E6 Tvååker Stenbjerg Nibe Hals A a l b o r g 940 11 THISTED 832 Mou Svenstrup Sejerslev 853 Skarp E20 Egense Vilsund Snedsted Hyltebruk Lille Salling Himmerland B u g t 154 Sønder Livø Vest Vessingebro Vildmose Dråby Ranum Gatten 835 Støvring Sørup Bedsted Koldby Fur 937 Dokkedal 927 Agger 150 Debel 692 Skørping 94 Trend Aars 13 Mors NYKØBING M FALKENBERG Terndrup Hurup Farsø Øster Vils 915 Glyngøre Thyborøn 934 K A T T E G A T Hurup Agerø Arden E45 26 Sundsøre Østrup 29 N Ydby 641 Thyholm is Oskarström Store su Anholt Hvidbjerg Hvalpsund Harboøre Steninge 911 Hadsund Rørbæk m Vium Odde 11 Br Anholt Ove Rødding e 26 Hvam 796 Mariager 25 635 dnin 681 Haverdal Stationsby Ulbjerg g Hobro Venø Lihme SKIVE Udbyhøj 110 13 Højslev Vasehuse Lemvig Stangerum 674 HALMSTAD Stationsby Hvornum Humlum 817 Spentrup E6 STRUER Ramme 26 Holbæk 34 Løvel 808 Bønnerup 736 28 Klosterhede E20 Plantage Hammershøj Vinderup Stoholm Linde Fjellerup Strand 16 804 Vejrumstad LaholmsGjerrild Thorsminde RANDERS Herrup Knäred VIBORG 16 Daugbjerg Laholm bukten Auning Ørum 581 HOLSTEBRO Allingåbro 117 Skave 16 26 Bjerringbro Djursland 12 GRENAA Sønder 131 Båstad 21 16 Ryomgård Tvis 115 Houlbjerg 46 Nissum E45 Karup Demstrup 115 S Torekov Ålsø Ulfborg 11 kä Hishult 18 ld 21 Øby 13 34 15 Sørvad Mørke Hadsten Ans e rv Ålsrode Århus-Tirstrup 105 Aulum 15 16 28 ik 111 52 Hammel 24 e Ilskov Tim Rønde Kullen 188 n Förslöv Hinnerup Tirstrup Vildbjerg 741 Grauballe Örkelljunga 26 Hyllested Grønbjerg Hee Kullaberg 114 Søndervig 716 Mols Bjerge21 46 Skovgårde HERNING 693 Lystrup Ängelholm Havnstrup 15 13 Fuglsø Galten Hesselø Spjald Ebeltoft 713 15 SILKEBORG 15 15 Ringkøbing ÅRHUS IKAST 108 112 Höganäs E4 710 Videbæk 95 Å r h u s 709 J Y L L A N D Salten Ry 564 Finderup Gåsehage Hjelm 029 128 B u g t Hvide Ørby Klippan Hjøllund 742 Gilleleje Sande 111 Arnborg Tranbjerg Troldhede Addit Sletterhage E45 Ringkøbing 28 Rågeleje 11 Hornbæk 12 558 18 Norsminde SKANDERBORG 13 Tisvildeleje Nørre 52 Fjord Nørre Snede Skarrild Havrvig Hylke 13 HELSINGØR SKJERN Tisvilde Gniben Odder 700 Issehoved Sønder 171 HELSINGBORG Liseleje Helsinge Brædstrup 28 Felding 608 Brande 041 771 Nordby 553 Tarm Odden Yderby 047 Fredensborg Hundested 778 18 Espergærde Sønder Færgehavn 138 Hundslund Nim 21 Lumsås Rørvig Tunø 523 Hov 11 Omme FREDERIKSVÆRK E47 6 Sjællands Hundested E6 Give Lyne Uldum Samsø 16 110 HORSENS Odde 522 Sejerø Ask 106 28 Nivå Ølgod 18 30 Nørre Nykøbing Sj. E20 HILLERØD Alrø Gudmindrup E45 Alstrup Sejerby 64 Nebel Lillerød Rungsted 528 Jægerspris Gylling Næs Sælvig Givskud 13 108 Snaptun 30 Vig 12 Grindsted Ven Slangerup 16 Henne 17 Hjarnø 117 Kolby Kås 18 138 52 Billund Stationsby Ballen Vedbæk LANDS607 Jelling 17 Hedensted Nekselø Fårevejle Asnæs 533 Birkerød Endelave FREDERIKSSUND Eslöv KRONA Hejnsvig 28 Hodde Overby Bredsten By Røsnæs Kgs. 21 53 Lushage Ølstykke Vejers Orø 104 VEJLE VARDE Endelave Lyngby 23 Strand Jerlev Brejning Havnsø Ulstrup Tofterup Randbøl HOLBÆK Kallesmærsk BALLERUP 591 Juelsminde Skibby Jyllinge Hede 30 E22 Svinninge 532 Hede Børkop KALUNDBORG Bjäred Ejby Lund Egtved 251 28 Trelde 6 Mørkøv 12 11 23 103 KØBENHAVN Blåvand Skalli Æbelø GLOSTRUP Lomma ng ROSKILDE 16 247 Asnæs Glejbjerg Fyns Hoved Jyderup LommaAlmind FREDERICIA 23 485 e bukten Nordskov Svallerup Bække 21 Bogense E20 TAASTRUP Saltholm 114 Undløse Tølløse ESBJERG Lejre 11 Tjæreborg Kastrup Tórshavn495 Tune Holsted Hindsholm 134 E20 Steffanstorp MALMÖ Krogsbølle KOLDING Nordby MIDDELFART 57 Sæby E20 Ishøj Strand Reersø Seydisfjørdur Vejen h Gørding 24 wic Dianalund E20 E47 Greve Strand Dragør Otterup 22 Søndersø Rindby Har Mesinge 113 14 Osted 6 Stenlille Oxie Amager 25 Store Reersø Vamdrup Bunkeflo Høng Vonslid Brenderup Solrød Strand E65 245 Strand Fanø 501 Darum S J Æ L L A N D 32 Munkebo 373 Mullerup 007 Rødding Kerteminde Ørslev 101 Borup Køge Bugt Ejby Vellinge Korup Svedala E20 Sønderho 104 E6 RIBE Brandsø KØGE ODENSE 108 091 SORØ SLAGELSE 504 Aarup 24 Gram 97 Christiansfeld Höllviken Alstad 098 RINGSTED Herfølge Strøby Egede Mølby Mandø Egebæk Langeskov E20 E45 Skanör 101 Halsskov Bågø Tommerup Terslev 100 153 11 Buske Vojens Brylle HADERSLEV E55 Hårlev Årslev NYBORG Klippinge Falsterbo 507 Rejsby Arnum Assens Nørre 47 Årø 14 Haslev E47 Rømø Trelleborg Fuglebjerg Skrydstrup KORSØR Årøsund F Y N Broby Sw St. Heddinge Fensmark in Smygehamn Haarby Stevns Ringe Karise ou Ørbæk 24 22 Rø Skærbæk jsc Marstrup Kongsmark 54 Klint Halk 8 279 ie n Skælskør 385 320 128 ne Agerskov Døstrup Faxe Hillerslev 9 161 Rødvig 119 Agersø Faldsled 25 109 NÆSTVED 513 Kværndrup 43 434 Helnæs Faxe 11 Genner 157 155 Løgumkloster Lohals Ladeplads Korinth Bøjden 390 Karrebæksminde Gudme Omø 8 Rødekro Bredebro Tappernøje Sm AABENRAA Faaborg Nordborg åla 22 Hjordkær 44 SVENDBORG Sylt nd Varnæs 405 Visby Præstø Lyø s Tyvse Bylderup fa Blans Faxe Bugt rv Langeland Guderup Højer Udby an Mern Nyord 171 Fynshav Avernakø Bregninge 41 Tønder de Verjø t 400 MøgelE45 Felsted Drejø 8 399 BORNHOLM VORDINGBORG Tåsinge Tranekær Augustenborg tønder Femø Westerland Elmelunde Søby Bjerreby 9 Tinglev Gråsten 439 59 Stege Hammeren Store Fejø E47 Møns Klint Sandvig Christiansø Lyndevad 8 357 Rudkøbing Orehoved Mommark Spodsbjerg 426 Allinge Kragenæs E55 SØNDERBORG Krusaa Bogø Olsker Tårs Nørre Tejn Padborg Ærøskøbing 5 Sønderby By Damsholte Klintholm Askø Gudhjem Bogø Havn Alslev Niebüll Rø 418 Lindelse Marstal Guldborg Leck Föhr Melsted Hasle 452 FLENSBURG NAKSKOV 9 Stubbekøbing Bandholm Ys Svaneke Østerlars Tryggelev Ærø tad Risum199 E47 351 200 Vestermarie Sakskøbing Lindholm Langø E55 Søllested Rønne Handewitt Jarplund-Weding Horbelev 199 Aakirkeby Køge Oland 38 Bagenkop N Sörup 9 NordmarschMaribo Dannemare Nexø NYKØBING F Langeneß E Amrum Tarp Holeby Bredstedt Gröde Rødby Ø Pedersker SchnarupØster Ulslev Snogebæk Japsand S Hooge 201 200 E45 Thumby Marielyst Dueodde Rødbyhavn R F Süderbrarup Pellworm e NorderoogNysted E 5 m sand T Y S K L A N D T 203 e Gedesby r n 214 S Damp SüderoogRødsand 201 Schleswig Südfall R ø sand Ø Gedser B Süderoog d Husum

124

A

V

E

E4

H

120

E

R

23

T

117

119

S

23

21

E

19

21

V

23

E22

9 19 13

nd esu Ør

Sam sø B

ælt

23

n

13 11

St

19

or

13

æ e B

9

lt

Lill

æ e B

Simrishamn

lt

Als

Møn

Sa Sw ssn it in ou z jsie

Falster

Lolland

202 St. Peter-Ording Helgoland

Wesselburen

Tönning 5

Puttgarden

7

Kropp

76 Gettorf

77 202

Büdelsdorf

Rendsburg

210

503

Sulsdorf

Altenholz Schönbergerstrand

Heilighafen

Heikendorf 502

KIEL

E47

Lütjenburg

202

207

Oldenburg

æ

Fehmarn

l t

s a n d

Rostock

Side 28 | campisten

11

E65

9


Åben hele året Hytter m/ bad og toilet

Succes:

QuickStop for autocampere

Kvalitetsplads mellem Sæby og Frederikshavn beliggende ved en dejlig strand. Pladser med panoramaudsigt over havet. Alle servicebygninger i eksklusiv topkvalitet og opvarmet med gulvvarme. Mange faciliteter, f.eks.: Professionelt solarium, storkøkken med spisepladser, børnesanitetsafdeling m.m. Trådløst internet på pladsen. Pladsen har åbent hele året. Til udlejning: Luksushytter med bad og toilet, standardhytter og værelser med bad og toilet. Frederikshavnsvej 112 b DK-9900 Frederikshavn T: +45 9846 1937 info@svaleredencamping.dk www.svalereden.dk

Ofte ankommer autocampere til pladserne sent på dagen og forlader den tidligt om formiddagen. Derfor har DK-Camp for flere år siden lanceret en særlig QuickStop ordning for autocampere. En billig og sikker overnatning, der er blevet utrolig populær. Med en autocamper er prisen lavere, når man er max. 4 personer, og man ankommer efter kl. 20 og forlader pladsen inden kl. 10 næste dag. Man kan benytte alle pladsens faciliteter og fx tanke nyt drikkevand samt komme af med husholdningsaffald og spildevand. I DK-Camps nye brochure om QuickStop finder man oversigt over alle de campingpladser, der er tilmeldt ordningen.

www.hobrocamping.dk 10 min. gang til Hobro centrum City Camp

Få mere at vide på din DK-Camp plads eller på www.dk-camp.dk

Sundt samarbejde DK-Camp fortsætter for fjerde år i træk sit samarbejde med Hjerteforeningen. Det betyder bl.a., at der nu er etableret hjertestartere på en lang række af de privatejede campingpladser, der er med i sammenslutningen DK-Camp. På Campusdagen lørdag den 1. maj havde flere af pladserne gå- og løbeture på Hjertestier samt andre sunde aktiviteter.

DK

Familievenlig plads med højt serviceniveau Hobro Camping ligger i et pragtfuldt naturområde ved Mariager Fjord Fantastisk udsigt fra pladsen over fjorden Tæt på Hobro: Vikingecenter Mindre end en time til· Randers Regnsko · Djurs Sommerland · Aalborg Zoo · Aarhus Den Gamle By

NL

Gezinsvriendelijke camping met hoog serviceniveau Hobro Camping ligt in een prachtig natuurgebied aan de Mariager Fjord Fantastisch uitzicht over de fjord Dicht bij Hobro: Vikingcenter Op minder dan een uur van: Randers Regnskov · Djurs Sommerland · Aalborg Zoo · Aarhus Den Gamle By

GB

Family friendly camp site with fine standard of service Hobro Camping is situated in a beautiful nature at Mariager Fjord Wonderful view over the inlet Close to Hobro: Viking Centre. Less than 1 hour to: Randers Regnskov · Djurs Sommerland · Aalborg Zoo · Aarhus The Old Town

Apropos sundhed, så finder du på www.dk-camp.dk opskrifter på sund campingmad.

Nyhed: Luksushytte m/ bad og toilet

Nyhed: Udekøkken

Solopvarmet 1.6. - 20.8.

★★★ Hobro Camping Gattenborg 911 city

Camp

27/3 - 26/9 v/Jørn Poulsen Skivevej 35, DK-9500 Hobro (Frakørsel 35 mod Hobro) Tlf. (+45) 98 52 32 88 www.hobrocamping.dk · hobro@dk-camp.dk

campisten | Side 29


VIND: Lækre håndklæder fra Isabella – velegnede både derhjemme og på camping Vores konkurrence for voksne er efterhånden blevet et fast indslag her i Campisten, og denne gang kan du vinde et sæt lækre cremefarvede håndklæder.

Det er Isabella, der har sat 3 sæt á 2 håndklæder på højkant fra deres sortiment af campingtekstiler. Håndklæderne er pakket i en eksklusiv gaveæske og lavet af det blødeste frotte. Hvert håndklæde måler 65 x 135 cm. Har du lyst til at deltage i konkurrencen, er alt hvad du skal gøre at udfylde kuponen herunder og sende den til os.

Vind lækre håndklæder fra Isabella Udfyld kuponen og deltage i lodtrækningen om 3 sæt á 2 håndklæder. Find svaret i dette nummer af Campisten.

Konkurrenc

e

Deltag & vind

Hvilken dansk duo vandt Signe Svendsen Dansk Melodi Grandprix sammen med? Nik & Jay Rollo & King BS & Bubber Indsendt af:

Svarkupon sendes inden d. 20.12.2010 til: DK-Camp Sekretariatet Industrivej 5D 7100 Vejle Ø Att. Helle Hedegaard

Navn: Adresse: Postnr. og by: Tlf.:

Sagde du City Camp? De fleste tænker sikkert om campingpladser, at de ligger tæt på strand, vand og i det hele taget skøn natur. Vil du gerne nyde campinglivet og samtidig være tæt på en by, finder du flere City Camps i Danmark. Vælger du dem, er du altid sikret, at der er under 10 km til centrum.

LUKSUS TIL DEN KRÆSNE Elite Camp består 18 campingpladser, som lægger ekstra vægt på høj standard af service, faciliteter, bygninger, hygiejne og vedligeholdelse af pladsen – kort sagt lige lidt ekstra. Alle pladser er beliggende i naturskønne omgivelser og sørger også for et større udvalg af aktiviteter til alle aldersgrupper. Vælger du en Elite Camp, har du allerede taget det første skridt på vejen til en komfortabel og uforglemmelig ferie.

SMÅT ER GODT Små Pladser er et samarbejde mellem 40 mindre campingpladser i DK-CAMP. Pladserne ligger ofte meget naturskønt, og det lille areal er bestemt ikke ensbetydende med primitive forhold. Her er fine faciliteter til 2 eller 3 stjerner. Samtidig er personlig og individuel service i højsædet, fordi pladsen har en overskuelig størrelse. Her finder du fred og ro.

Side 30 | campisten


Camping nyt

Campingnyt Optimal helårsvogn fra LMC Campingvognsproducenten LMC har i mange år været kendt som specialist for campingvogne, der er særligt velegnede til vintercamping, men med den splinternye serie Scandica går LMC et skridt videre og præsenterer en række modeller, der er som skabt til de skandinaviske vejrforhold. Syv innovative grundplaner og en række nyskabelser på opvarmnings- og ventilationsområdet kan gøre enhver campingfan varm om hjertet i den kolde årstid. Et effektivt varmtvandsbaseret varmeanlæg kombineret med optimal isolering sørger for hygge og varme indendørs – også ved hård frost udendørs. I gulve og møbler i opholds- og soverum i Scandica-modellerne er der placeret talrige ventilatorer og ventilationsåbninger, som sørger for en permanent cirkulation af varm luft. Hele køkkenområdet er forsynet med luftåbninger, så den opstigende luft fra ALDE-konvektorerne effektivt kan forhindre kondensvand på køkkenvinduet. De indbyggede varmeslanger i vægge og gulv i badeområdet er også en nyhed, som sørger for optimal komfort. Er man til vintersport, vil den nye integrerede skiboks desuden vække begejstring, og efter skituren sørger det opvarmede klædeskab for, at sko og tøj tørrer hurtigt.

Klar til sne med vinterpakke fra Dethleffs Dethleffs er kendt for begrebet AirPlus – en betegnelse for, at møblerne i vognen er monteret med en afstand til sidevæggene. Det sikrer, at luften kan cirkulere i vognen, hvilket er ekstremt vigtigt om vinteren. Dethleffs har i mange år tilbudt varmeanlægget Alde til sine caravans, og fra denne sæson kan man få yderligere en vinterpakke, der får navnet Alde Snow. Den nye betegnelse dækker over, at man i denne pakke har erstattet den elektriske gulvvarme med en vandbåren gulvvarme fra Alde-anlægget. Den nye vinterpakke tilbydes i alle serier/modeller fra og med 450.

Eksklusiv prisvindende teltvogn Opera er navnet på en ny teltvogn for absolutte feinschmeckere. Den Utzon-inspirerede kreation er første produkt fra hollandske YSIN (Your Suite In Nature), der anskuer camping som en livsstil snarere end en økonomirigtig ferieform. Prisen er da også for viderekomne: Knap 30.000 Euro skal man slippe for at blive ejer af verdens mest blærede og eksklusive teltvogn, men så får man også luksusvarianten med teaktræsveranda, interiør af corian, eg og rustfrit stål samt et hav af andre lækre finesser. Og så har den endda indbygget porcelænstoilet. Opera modtog tidligere i år Wallpaper Magazine Design Award 2010.

Nyt foregangsbillede for Knaus autocampere Knaus er på banen med sin Sky Wave autocamperserie. En delintegreret model bygget på Fiat Ducato Chassis og med en specialdesignet liftseng, der giver stor frihøjde gennem hele bilen. Som noget nyt blokerer liftsengen ikke indgangsdøren, når den er nede. Blandt de mange features kan nævnes et L-formet køkken, lysstyringssystem med LED touchspots under sengen, natbelysning, der kan styres fra sengen, samt et smart nyt betjeningspanel, der har ur, indikator for frisk- og spildevand plus temperatur ud- og indvendig. Knaus Sky Wave er landet hos forhandlerme.

campisten | Side 31


Campingliv

Camping året rundt Af: Lene Jæger Thomsen Foto: Privat

Mange laver en hovedrengøring og pakker campingvognen væk, når efterårsfarverne breder sig på træernes blade. Men det er der ingen grund til. Vintercamping vinder mere og mere frem, og det er der mange gode årsager til.

K

ulden, fugten og mørket kommer snigende og får mange af os danskere til at gemme os væk under uldne tæpper, hvor vi sidder og glæder os til næste forår, når campingvognen igen skal trille rundt. Campisten har dog besluttet at overvinde vanen og undersøge, hvad det er, vintercamping kan tilbyde.

inden gæsterne skal opholde sig i dem, og samtidig får gæsterne hilst på hinanden på en hyggelig måde. – Mange ligger her som sagt fast om vinteren, og så lærer de jo hinanden at kende og finder måske ud af, at de vil lave noget sammen i løbet af weekenden.

De sidste 20 år er campingvogne blevet små rullende huse med gulvvarme, god isolering og plads til gæster og et slag kort. Det gør det både bekvemt og praktisk muligt at lokke familien med på en ny oplevelse.

Den slags er ellers normalt ikke noget problem, men om vinteren er folk ikke så meget ude, og så er det ikke sikkert, at man lige render ind i hinanden.

Fredagsbar og hygge Ribe Camping er en af de pladser, der har åbent hele året rundt, og her oplever de også, at vintercamping bliver mere populært.

– Vi ligger i gåafstand fra byen, og det er også en af de ting, der betyder noget for vintercampisterne. I byen er der masser af muligheder for at få oplevelser indendørs, hvis vejret ikke er til andet.

– Flere af vores gæster havde opfordret os til at holde åbent hele året, så det prøvede vi, og det er blevet en rigtig hyggelig tradition. Mange stiller campingvognen op og lader den stå fast hele vinteren og bruger den som et sommerhus. Så kommer de kørende fredag aften, tænder for varmen i deres vogne og kommer herop i fælleslokalerne, hvor vi holder fredagsbar og har en kok til at lave lækker mad, fortæller Sanne, som ejer Ribe Camping sammen med sin mand.

En halv meter sne foran forteltet er en fantastisk oplevelse Carsten og hans kone Britta er nogle af dem, der har en masse erfaring med vintercamping. De sidste syv år har de været fastliggere i vintermåneder på en af de mange vinteråbne campingpladser. Hver mulig weekend året rundt bruger de campingvognen, men hvor de i sommerhalvåret kører rundt til mange forskellige pladser, så bevæger de sig ikke så meget rundt om vinteren.

Fredagsbaren giver både mulighed for, at vognene kan nå at varme op,

Side 32 | campisten


Carsten og Britta begyndte at campere for at få en god pause fra hverdagen. De havde begge lange arbejdsdage, og hvis de var hjemme i weekenden, blev den også hurtigt fyldt op med mange praktiske gøremål. Her var camping en perfekt pause, og det var lige så tiltrængt om vinteren som om sommeren. Nu er de en hel flok, der tager afsted; seks vogne og 12 voksne. – Vi har en vogn, der kan klare kulden med ekstra isolering og gulvog centralvarme. Forteltet varmer vi op med petroleumsvarmere, fortæller Carsten, som lægger vægt på, at vintercamping skal være en god og bekvem oplevelse. Sidste vinter, hvor vi som bekendt havde flere måneder med sne, betød det, at Carsten måtte have to petroleumsvarmere i gang, når det frøs hårdt, men så kunne de også holde 21 grader i forteltet. – Vi sad inde i forteltet med morgenkaffen i hånden og så sneen ligge en halv meter høj udenfor. Der er ikke noget, der er mere hyggeligt. Netop den slags oplevelser er noget af det allerbedste ved vintercamping ifølge Carsten, men når sneen ikke lige falder, så hygger han sig sammen med resten af flokken. – Vi danser line dance sammen, og det kan vi godt finde på at gøre oppe i fælleslokalerne, hvis vi synes, at vi trænger til at røre os lidt. Vi går også lange ture sammen eller sidder i forteltet hele dagen og hygger.

•   Aalborg Skibsværft  og skibsbygningens  udvikling •   Udviklingen af Aalborg  Havn og uddybningen  af Hals Barre •   I fartøjshallen kan man  bese en Alouette helikopter og fartøjer fra  kongeskibet  DANNEBROG

•   Det danske søværn i  nyere tid •   Farvandsvæsnets  virksomhed •   En større samling af  skibsmodeller, samt  diverse genstande  fra handelsflåden •   Prøv en sejlsimulator  på Limfjorden

På udendørs arealer er museets ubåd SPRINGEREN og torpedobåden SØBJØRNEN anbragt

For Carsten og Britta er det en af fordelene ved at være en hel flok – så er der altid nogen at lave noget sammen med. De har også prøvet at deltage i Ribe Campings fredagsbar med efterfølgende middag, men det er ikke altid, de kan nå det.

AALBORG SØFARTSOG MARINEMUSEUM

– Så er der lige et par stykker, som tager ind til byen og køber ind, og så laver vi mad og spiser sammen i fællesarealerne.

Vestre Fjordvej 81 · Tlf. 98 11 78 03 www.aalborgmarinemuseum.dk campisten | Side 33


Campingliv

Vintercamping skal prøves Carsten er heller ikke sen til at anbefale alle at prøve vintercamping.

– Vi var 7-8 vogne, som tog derned sammen. Selvom der var 17-18 frostgrader, kunne vi holde 22 graders varme inde i vognene.

– Det bedste råd, jeg kan give, er, at man skal investere i nogle gode petroleumsvarmere. Gasvarmere giver en masse fugt i luften, og så er det svært at holde kulden på afstand, så der skal man ofre de ekstra penge og få petroleumsvarmere i stedet. Ellers skal man bare prøve at tage af sted første gang, så skal man nok blive bidt af det, mener Carsten, som også planlægger at tage barnebarnet Isabel med på vintercamping, når hun bliver stor nok.

I modsætning til Carsten og Britta er Michael Hansen ikke fastligger, når han tager på vintercamping, men tager af sted i weekenderne ligesom om sommeren. Han har været vintercampist siden 1998, både alene og som en del af en gruppe, og han har oplevet, at der er kommet mange flere til.

Michael Hansen er en anden vintergæst på campingpladserne, og han er enig med Carsten. Vintercamping er noget, der skal prøves.

Den største forskel for Michael er, at man bruger vognen mere om vinteren. Her hygger de, spiller kort og ser fjernsyn inde i vognen, mens de er mere ude om sommeren.

– Man skal bare springe ud i det; man vil ikke fortryde det, siger Michael. Han tager af sted sammen med sin ven. De har en vintervogn med centralvarme, så der er ingen problemer med at holde varmen. Hans bedste oplevelse med vintercamping var en tur til Østrig, hvor han prøvede at stå på ski for første gang.

– Stemningen er anderledes på pladserne, når man kommer uden for sæsonen. Man kan godt mærke, at der er mere tid, siger Michael Hansen. Selv har han en svensk Cabby, som er godt isoleret og med centralvarme, så han klarer uden problemer endnu en vintersæson på campingpladserne.

– Man kommer ud i naturen og får koblet fra, går en tur eller hygger med de andre, hvis man er flere af sted.

Nordsjællands hyggeligste campingcenter

Vil I prøve vintercamping? • I kan finde de vinteråbne pladser på DK-CAMPs hjemmeside www.dk-camp.dk eller i tillægget her i Campisten • Sørg for, at I kan holde varmen – både campingvogn og fortelt skal være til vinter-/helårsbrug. • Sørg for, at I har noget at lave – der er mange campingpladser, som er blevet gode til at lave arrangementer i vintermånederne, men generelt er der lidt mere stille end om sommeren. Vælg en plads i nærheden af interessante udflugtsmål eller medbring en god bog. • Brug fællesarealerne – på den måde møder I nemt andre vintercampister og får god mulighed for at hygge jer sammen. God fornøjelse!

Se www.oecc.dk m. super tilbud på nye & brugte campingvogne samt udstyr & telte Vi forhandler Tyskland & Sveriges bedste vintercampingvogne:

Fortelte

ISABEeL fra LA Teltvog ne fra CAMP-L ET

Se www.oecc.dk

- vi har altid over 60 pæne brugte vogne i alle prislag og indretninger på lager

HOBBY BÜRSTNER WILK KABE ADRIA LMC CARAVELAIR Med 7 nyvognsmærker og teltvogne fra Camp-let kan vi helt sikkert levere en vogn, der falder i din smag. Vi har også et godt udvalg af flotte brugte vogne til gode priser. Vores service værksted er DCU-testcenter og et af branchens mest moderne. Oplev udstyrsbutikken med alt til campisten og snup et hvil i vores Pianocafé.

Bomose Allé 19 3200 Helsinge Tlf. 48 79 31 10 www.bije.dk Hverdage 10 - 17. Lørdag 10 - 14. Søndag 11 - 16. ●

Besøg vores butik og se vores store udvalg af LMC Münsterland & Cabby campingvogne.

Vi hjælper gerne med at sammensætte vogn og udstyr til dine behov. Vi har selv vintercamperet i over 30 år. Jersie Strandvej 88 2680 Solrød strand Tlf. 56 14 33 55 www.oecc.dk

Åbningstider: Mandag, tirsdag og fredag 10-17, onsdag lukket, torsdag 10-18.30, lørdag 10-14 og søndag 11-16.

Side 34 | campisten Annonce.indd 1

11/01/10 11:24:27


Kom til Hobby By Night Fredag den 29. oktober åbent til kl. 21

83 9 KG VejeR KuN

eD h y n e l l i l e n n e D

Når du vælger en Hobby campingvogn, ka n du for en lille merpris væ lge mellem 8 forskellige indtræ k

er stor!

9 9.9 50,Kampagnepris

lille

Pris

tter at der Prisen om35fa ferier. Husk 0 TB klar til ser.

All inclusive bby campingNår du køber en Ho re for pengene. me t lid du får vogn, t ”All Inclusive”, kke Vi opfandt udtry ikke behøver at du at r, yde bet t hvilke og ekstra uder akk købe udvidelsesp er klar til brug. styr, inden din vogn TB Deluxe Easy Den nye Hobby 350 med følgende ken rik kommer fra fab r: udsty gssystem Indbygget lysstyrin ggenet my og r Rullegardine g lin ob rek ng Sli Varmt vand blæser Gasvarmeovn med frostboks d me b ka Stort køles Og meget mere …

bby ler marki Komplet Ho m fortelte el straudstyr so ek dt fe er også . forhandleren Se mere hos

g betal obby i dag o h e y n in d Få hele gangen dsætter deres godkendelse. den lidt ad og foru mping Finans 10 år. Forslag fra Ca løbetid over 23.500 kr. og 43.2 11 kr. er ng ni Udbetaling på st mko mlede kredito sa , % ,17 10 ÅOP

9 9 6,Pr. md.

G

sierin

FinAn

Easy er udnyttet Hobby 350 TB Deluxe til mange gode godt, så der er plads vogn. oplevelser i den lille

LE Camping, Frederikshavn, www.le-camping.dk | Møllegårdens Camping, Thisted, www.moellegaarden.dk Nibe Caravan Center, Nibe, www.nibecaravan.dk | Hilmars Camping, Højslev, www.hilmarscamping.dk Hinshøj Caravan, Randers, www.hinshoj.dk Midtjysk Caravan Center, Silkeborg, www.midtjyskcaravan.dk Camping Parken, Herning, www.campingparken.dk | Østjydsk Caravan, Skanderborg, www.ostjydsk-caravan.dk Tarp Caravan, Esbjerg, www.tarp-caravans.dk | Vejle Caravans, Vejle, www.vejlecaravans.dk KG Camping, Kolding, www.kg-camping.dk | Ulkebøl-Camping-Gård, Sønderborg, www.ucg.dk SK Caravan, Blommenslyst, www.skcaravan.dk | Svendborg Camping Center, Svendborg, www.svendborgcampingcenter.dk Jyderup Camping Center A/S, Jyderup, www.jcc.dk | CC Camping & Marine A/S, Grevinge, www.cccamping.dk PJ Caravan A/S, Roskilde, www.pj-caravan.dk | Bijé Fritid & Camping, Helsinge, www.bije.dk Køge Caravan Center A/S, Køge, www.kocc.dk | Krone Camping, Løgumkloster, www.kronecamping.dk

www.hobbyinfo.dk

campisten | Side 35

15167 Mediegruppen

de er stor og campingvogn, som bå ny en r re ce du ro int gode plads, Hobby overrasket over den du r ve bli n, de i ind lille. Går du udenfor, bliver du m findes her. Går du komfort og hygge, so an. Vores nye camlille en bil, der er for or hv er ov et sk ra er ov op af Kassel es af små biler – også kk træ ig ml ne n ka n pingvog bakker. gnepriser. Kom til ægte Hobby til kampa en få du n ka nu e Lig . oktober rmere - fredag den 29 næ r hø og t gh Ni By Hobby 30. og 31. hele weekenden den og , 21 kl. til t en åb holder vi hus. oktober har vi åbent


Minitest

villa Isabella lt helårste

Isabella Villa helårstelt:

Anmeldelse

Villa med stort V Af: Sanne Bach Lauridsen Foto: Isabella

I Danmark er der relativt mange restriktioner for, hvad man som fastligger/helårscampist må opstille på sin enhed. Derfor vakte de første såkaldte standby-fortelte en del diskussion herhjemme: Mindede det her ikke lidt for meget om en fast konstruktion? Var standby-fortelte overhovedet lovlige i Danmark? Både stærkt og fleksibelt Isabellas helårsfortelt Villa er imidlertid fuldt lovligt, og da vi træder ind i det, forstår vi glimrende, hvorfor man har valgt at kalde det for Villa. De kvadratiske aluprofiler danner et skelet, der ikke lader sig koste rundt med i en efterårsstorm, og en anden fordel ved Villa er, at selve teltdugen er slidset fast på alukonstruktionen. Her er altså ikke andet end udhænget, der blafrer, når det rusker udenfor. Og stormbarduner er naturligvis overflødige – ret dejligt, når man har små ivrige ben med på turen. Slidsen i profilerne gør det nemt at justere de enkelte elementer, som samles ved hjælp af vinkelbeslag og sekskantede bolte. Den fleksible konstruktion gør også, at forteltet kan samles og skilles ad flere gange, hvis det eksempelvis skal flyttes fra en plads til en anden. Skulle vi opleve en vinter som her i 2009/2010 igen, er man forberedt med Villa. Konstruktionen og taget af polyester-pvc, der minder om lastbilpresenning, kan håndtere en god mængde sne. Og når sneen smelter og begynder at glide af taget, sørger de helt lodrette sider og et dybt udhæng hele vejen rundt for at beskytte teltet.

Side 36 | campisten

God udluftning og fornuftige tilvalg De tre ”stalddøre” gør det nemt at lufte ud uden at åbne dørene helt, og det er noget, man sætter pris på som småbørnsmor. Vi kan få frisk luft og samtidig holde tropperne inden døre. Men derudover er der også flere udluftningsfelter, bl.a. en praktisk søjle på frontvæggen. Og så er vinduerne udstyret med ”skodder” i form af stofklapper, der kan trækkes ned og holde temperaturen inde i forteltet oppe eller nede alt efter årstiden. Endnu er udendørstemperaturen fornuftig, men senere på året kan det nok godt betale sig at tilkøbe et termoloft, der virker isolerende og modvirker kondens. Og med den polstrede sluse mellem vognen og døren slipper vi for en kuldebro, når Kong Vinter for alvor slår til. Vi lånte en standardmodel, hvor bagvæggen er udstyret med vinduer og dør, men der er også mulighed for at få skræddersyet sin løsning, så man fx har nemmere adgang til serviceklapper og bevarer udsynet fra vognen. Ingen tvivl om, at Villa er en meget gennemtænkt og komfortabel helårsløsning.

Villa i punktform • Forteltet har en anslået levetid på ca. 4 gange et almindeligt fortelt. • Dybden er 3,5 m, og teltet fås i tre længder: 4,5 m, 5,5 m og 6,5 m. Da det er et standby-telt, er du ikke afhængig af vognens længde. • Villa skal stilles op på et gulv med 10 cm højde. • Teltet kan du selv montere, men du kan også vælge at få hjælp hos din forhandler.


E L S K E R

A L L E

Å R S T I D E R

KABE-FØLELSEN

Når udstråling bunder i dyb indsigt

Nyheder 2011 Vi fremhæver blandt andet: n Glatte plader (tilvalg) og de forkromede lister rundt om vinduerne gør helhedsindtrykket komplet. n Royal serien udvides. 520 XL er nu den mindste model i Royal serien og svarer til en opgraderet Smaragd XL.

At køre en KABE frem er en helt speciel følelse. Først og fremmest fordi den ruller let og sikkert hen ad vejen. Men også fordi du har valgt en svensk vogn, hvor det meste er bygget i hånden i lette, stærke materialer. Hvor intet er overladt til tilfældighederne, heller ikke når det gælder isolering, varme og ventilation. Kloge løsninger, smuk indretning og lækre materialevalg er også en stor del af KABE-følelsen. Lige som følelsen af en investering på mindst to planer - livskvalitet og produktkvalitet. Med KABE kan du få del i campinglivets glæder - hele året!

Se markedets bredeste modelprogram på www.kabe.dk

n 3 nye modeller i Royal serien med hjørne siddegruppe i L-version og vinkelkøkken. Med den L-formede sofa bliver der plads til en TV-bænk med god opbevaringsplads, hvor der kan stå et stort Fladskærms-TV. Samtlige L-sofaer kan omdannes til sovepladser. n Nydesignet køkken med rund vask monteret i samme laminat som bordplader og møbeltoppe i samtlige KABE modeller. Hele ydervæggen i køkkenet er beklædt med et elegant hvidt plexiglas med LED belysning, som både giver et godt arbejdslys og en smuk belysning i vognen. Alle skuffer er monteret med soft-close og centrallås. n Det nye køkkenvindue, der i de fleste modeller er hele 1 meter bredt og 30 cm højt, er en unik KABE konstruktion, der både giver mere lys og bidrager til det stilrene design. n Strømbesparende og smuk LED belysning i alle modeller - kan reguleres med lysdæmper. n Gardiner monteret på gardinstænger med belysning - som tilvalg. KABE er Danmarks mest solgte helårscampingvogn for 13. år i træk.

- vi bestræber os lidt mere

campisten | Side 37


Campingtrends Emne

Byferie i campingvognen Af: Lene Jæger Thomsen Foto: VisitDenmark

Kom i teateret, ud at spise på interessante restauranter eller besøg museer og kulturelle seværdigheder. Når man planlægger weekendophold i interessante byer, er der mange, der automatisk leder efter et hotel, men faktisk er der gode muligheder for at tage campingvognen med.

D

en danske vinter er som skabt til at benytte sig af byernes mange forskelligartede tilbud. Uanset om I er til koncerter, kunstudstillinger eller kreative kokkerier, har Danmark masser af byer, som er et besøg værd. Traditionelt har det betydet en overnatning på en kro eller et hotel, men der er faktisk 22 campingpladser, som ligger i kort afstand fra 19 forskellige byer, og det giver mulighed for mange nye oplevelser. Lav jeres egen tematur Nærheden til byen giver mulighed for at kombinere campinglivet med de spændende byoplevelser, hvor camping ellers traditio-

Side 38 | campisten

nelt forbindes med masser af frisk luft og natur. Det er blandt andet den høje standard, som mange vogne har i dag, der gør dem til et godt alternativ til hoteller. Ved at vælge camping har I eksempelvis mulighed for at lave en tematur, hvor I besøger gamle danske kongeslotte eller museer med moderne kunst. I byerne er der også mulighed for at deltage i kurser eller kortere uddannelser, hvor campingvognen føles langt mere hyggelig og hjemlig end et hotelværelse. Danmark er et lille land med en stor historie. Det betyder, at langt de fleste danske byer har en spændende historie at fortælle, når man

kommer på besøg. Der er masser af at tage af. Campisten har set nærmere på nogle af dem, man normalt ikke kommer forbi, men som er et interessant bekendtskab. Kvinder og kulinariske oplevelser i Thisted Byen Thisted byder på ældgamle krinkelkroge og strejf af fordums tider med smukke gamle bygninger, men også nutidige fristelser i form af cafe latte og fine shoppingmuligheder. Egentligt er Thisted nok mest kendt som fiskerby, og det er da også en ganske stor del af byens historie, men Thisted er også fødeby for kunstneren Svend Wiig Hansen, som både lavede billeder og skulpturer frem til sin død i


Campingtrends Emne

1997. Wiig Hansen blev kendt for sit levende og udtryksfulde formsprog, som bliver udfoldet lige ubesværet inden for tegning, grafik, maleri, skulptur og glasmosaik, altid med menneskekroppen i centrum. I Thisted kan man se to af hans store værker. På Kystvejen står Thisted Pigen, som er fin og yndefuld i sit udtryk, mens man ved biblioteket kan se en helt anden side af Wiig Hansens værker med den runde, voluminøse og ekspressionistiske Siddende Kvinde. Der er da også 13 år mellem de to værker. Når I alligevel er på Kystvejen, er der ikke langt til den maleriske havn, hvor der stadig er masser af stemning og fiskekuttere at nyde samt en velbesøgt lystbådehavn. Trænger I til noget andet end fisk på menuen, byder Restaurant Bryggen på møre bøffer og en hjemmelavet ”Bøf-øl” lige over for lystbådehavnen. Bygherrer og barokhave i Hillerød Hillerød er måske mest kendt for Frederiksborg Slot, som er et fantastisk eksempel på renæssancearkitektur med sin fascination af perfekte former og inspiration fra antikken. Det var her, at en af vores helt store bygherrer, Christian IV, blev født og trådte sine barne-

sko, og slottet har gennem tiderne være både bolig og jagtslot for enevældige konger. I 1859 brændte slottet, og det er faktisk en af grundene til, at vi i dag kan besøge det. Selvom genopbygningen hurtigt kom i gang, var der ikke penge til at gøre det færdigt, og det blev derfor først, da brygger Jacobsen (grundlæggeren af Carlsberg) tilbød at finansiere den sidste indvendige restaurering, at slottet endelig kom tilbage til fordums pomp og pragt. Jacobsens betingelse for at finansiere arbejdet var, at slottet blev et museum åbent for folket. I dag kan man ud over bygningerne nyde Danmarks største samling af portrætter, og der er ikke kun gamle malerier, men også moderne tryk og fotografier i samlingen. Når I har fået nok af de mange indtryk, kan vi anbefale en tur i den overdådige barokpark. Barokken var lang mere dramatisk og pompøs end renæssancen, så parken byder på et utallige sirligt klippede buske, som er opbygget symmetrisk ud fra en midterakse. Trænger I til at røre kroppen på en mere uformel måde efter al den højtidelighed, er der kun 500 meter fra Hillerød Campingplads til et vandland med 52 meter rutsjebane.

Kyst Camping Bogense

Charme og cykelture i Assens Vil I gerne have glæderne af både by, land og vand, så er Assens det perfekte mål. Assens City Camping ligger kun 10 minutters gang fra Assens centrum, og der er heller ikke langt til Tobaksgården, som byder på koncerter, teater, biograf og dejlig mad. Ved Tobaksgården er det også muligt at låne en bycykel i sommerhalvåret. Ud over den charmerende bymidte med brosten og hyggelige gårdspladser, så er

Camping - og Feriecenter

Omfavnet af Storebælt og med broen som nærmeste nabo finder De denne dejlige familiecampingplads med storslået udsigt, gode fiskemuligheder og direkte udgang til en dejlig sand/badestrand. Alle pladser er komfortpladser, og vi har valgt at lave 6 decentrale sanitetsbygninger m/ 3 familiebaderum og toiletter i hver. Vi har minigolfbane, stor legeplads med bl.a. klatretårn, rutsjebaner, svævebane, 2 hoppepuder og mooncars. Udlejning af 10 nye lækre 5-Stjernet campinghytter - hele året ...

Eneste plads på Nordfyn med havudsigt

Åben hele året!

www.KystCamping.dk www.CampingMutter.dk

★★★ Storebælt Camping & Feriecenter 104 city

Camp

1/1 - 31/12 (& 1/1 - 28/2 • 1/11 - 31/12) v/Lene Hvid & Flemming Jensen Storebæltsvej 85, DK-4220 Korsør Tlf. (+45) 58 38 38 05 · Fax. (+45) 58 38 38 65 www.storebaeltferiecenter.dk · info@storebaeltferiecenter.dk

campisten | Side 39


Campingtrends

City Camping giver overblikket For at gøre det nemt at finde de campingpladser, som ligger tæt ved byerne i Danmark, er de samlet på www.citycamping.dk. Her kan du se hele listen med campingpladser, og www.visitdanmark.dk giver masser af inspiration til oplevelser, uanset hvilken by I vælger at besøge. Fælles for City Camping pladserne er, at der er under 10 km til centrum af den nærliggende by.

Assens en lille by, som har alt, hvad man kan stå og mangle. Slagteren i gågaden kan levere rigtig godt kød, og tager I rundt i området, er der mulighed for at købe årstidens grøntsager ved stalddørene. Vil du gerne tage rundt i området på må og få, har Assens oprettet en ”mobil turistguide”, hvilket betyder, at I ved at

157

sende en sms får adgang til informationer om attraktioner og aktiviteter. Fra Assens er det desuden muligt at tage på en lille udflugt til Baagø, som ikke er større, end man kan gå hele vejen rundt på en dag. I havnelejet er det muligt at leje en cykel for

en flad 10’er, og øen er næsten lige så flad, så det er ikke en anstrengende tur. Øen har blandt andet et lille gratis museum, hvor man kan få mere at vide om Baagøs historie.

Vemmetofte

Strand Camping -

Rolig trestjernet familieplads omgivet af skov og 50 m til børnevenlig sandstrand. Pladsen har flere store legepladser, hoppepuder, . boldbane og hundeskov med agilitybane. Hytteudlejning. 6 familiebaderum. 10 nye luksusbade i 2008. Fra syd: E4 til Rønnede. Drej af mod Fakse til Fakse Ladeplads og derefter til venstre mod Vemmetofte til Vemmetofte Strand. Åben hele året. Eneste Elite campingplads på Sjælland.

Gudenåens CampinG silkeborG 3-stjernet campingplads 5-stjernede oplevelser – også om vinteren

Campingpladsen er naturskønt beliggende ved Gudenåen og i gå-afstand til Silkeborg centrum samt museerne. Hytter udlejes min. 2 nætter. ★★★ Vemmetofte Strand Camping 157

%

1/1 - 31/12

Ny Strandskov 1, DK-4640 Faxe Tlf. (+45) 56 71 02 26 · Fax. (+45) 56 71 02 59 www.vemmetofte.dk/camping · camping@vemmetofte.dk

Gudenåens Camping silkeborg Vejlsøvej 7 · 8600 Silkeborg Tlf: +45 8682 2201 mail@gudenaaenscamping.dk

www.gudenaaenscamping.dk Side 40 | campisten


Spil med dine børn

Terningerne er kastet… Når efteråret og vinteren kommer, kryber vi inden døre. Der er måske lidt længere mellem de besøgende på legepladsen og de nye kammerater. Så er det tid til at lave en kop varm kakao og finde et godt spil frem.

Afrikas Stjerne – til eventyrerne Da undertegnede gik på fritidshjem engang i starten af 1980’erne, herskede Kalaha-spillet – lige indtil den dag, hvor et funklende nyt brætspil ved navn Afrikas Stjerne landede på ferskenstuen. Konceptet med at rejse rundt i Afrika på jagt efter ædelstene holder stadig her næsten 30 år senere. Små og store eventyrere starter i Nordfrika, og nu gælder det om at finde kæmpediamanten og bringe den sikkert hjem igen. Jagten tager 30 til 60 minutter, og I kan spille 2-5 deltagere ad gangen. Alt efter hvor tålmodig dit barn er, kan du introducere Afrikas Stjerne fra 6-årsalderen. Set på www.nikostine.dk til 197,50

Sequence – vanedannende taktik og held Et familiespil, som vi voksne også gerne spiller alene. Aldersangivelsen siger fra 7 år og op, men det er nok en fordel at være lidt ældre, for Sequence handler om både held og strategi – og det er denne kombination, der gør det så spændende at spille. Det gælder om først at få dannet 2 ubrudte rækker bestående af 5 jetoner på spillepladen, og du kan kun lægge brikker på de kort, du samtidig har på hånden. Man kan være 2-12 spillere, og spilletiden afhænger fuldstændig af, hvor heldige og dygtige de deltagende er. Vejledende pris er 250,- hos Legekæden

Kulørte balloner – til nybegynderne Dette spil er netop nu ved at lære vores treårige derhjemme at følge regler, vente på tur osv., og det virker! Det er uhyre pædagogisk, og man bliver i godt humør af at se på de fine illustrationer, der er lavet af Dick Bruna, som bl.a. står bag bøgerne om kaninen Miffy. Op til 4 personer kan spille Kulørte balloner, og du kan præsentere børnene for spillet fra toårsalderen og op. Omvendt skal de nok ikke være mere end seks år, før de synes, at det bliver lidt for kedeligt, så det er absolut et begynderspil – men et rigtig godt et af slagsen, og til en fornuftig pris. Koster 147,50 på nikostine.dk

Lego Creationary – for de klodsglade Er baseret på spil som Pictionary eller Tegn & Gæt. Den store forskel er dog, at I ikke skal tegne, men bygge et ord ved hjælp af de medfølgende klodser. Et slag med terningen afgør, hvilken kategori der skal bygges indenfor, og med tre forskellige sværhedsgrader kan man vælge efter sine evner som bygmester. Spillet er egnet fra syv år og opefter, og man kan være 3-8 deltagere. Det tager en halv til en hel time at nå brættet rundt, alt efter hvor gode I er til at gætte hinandens figurer.

Klodsmajor – sikrer et godt grin En klassiker, der udfordrer hele familiens fingersnilde. Spillet er såre enkelt, men altid sjovt – og selvom kassen anbefaler spillet fra 6 år, kan lidt yngre spillere godt snige sig ind, for det er en god øvelse for motorikken og øje/håndkoordinationen. Der bygges et tårn af de kulørte klodser, og nu gælder det om at trække klodser ud af tårnet og placere dem øverst. Men pas på – den, der vælter tårnet, bliver klodsmajor! Spillet fås i flere udgaver, men den her viste variant er set hos nikostine.dk og koster ca. 210,-

Set på www.lego.dk til 299,95 campisten | Side 41


Børnesiden Illustration: Gert Eilenberger

Konkurrence

Deltag & vind

Løs opgaverne og udfyld kuponen. Indsend hele denne side eller en kopi af den. Har du svaret rigtigt, deltager du i lodtrækningen om 10 x 1 stk. lykkepose med Campus-ting. God fornøjelse!

Find dyr

Kig på billedet – hvor mange forskellige dyr kan du finde? Skriv antal dyr:

Hvad står her?

Løs rebussen og skriv løsningen:

Fisketuren

Hvilket nummer hører sammen med hvilken fisk? Skriv nummeret: Grøn fisk

Gul fisk

Rød fisk

Blå fisk

Find 5 fejl

Sæt cirkler om fejlene.

Indsendt af:

Navn Adresse Postnr. og by Tlf.

Side 42 | campisten

Indsend denne side inden d. 20.12.2010 til: DK-Camp Sekretariatet Industrivej 5D 7100 Vejle Ø Att. Helle Hedegaard


Aarhus Camping er en helårs åben plads som er privat ejet og her tager Birgit og Niels Nielsen personligt i mod ved ankomst. Pladsen er bemandet året rundt og man kan ankomme uden tilmelding i vinter halv året. Kommer du med Campingvogn, Autocamper eller skal du leje en hytte så er Aarhus Camping med sin beliggenhed tæt på Århus og tæt på flere motorvejs afkørsler, det ideelle sted for transit eller længere tids overnatning. Aarhus Camping har 21 hytter til udlejning med plads fra 1 til 6 personer, alle hytter kan lejes både sommer og vinter. Her finder man også specielle ”stelplätze” for Autocamperer, hvor selv de største / længste campere kan være, både uden for og inden for bommen. For Campingvogne er der pladser på 80 til 160m2 og alle strømpladser har 16 Amp . På pladsen findes der vaskeri, en lille butik og et Cafeteria hvor man også kan købe ”god dansk mad. Selv om pladsen er tæt på storbyen, så er man alligevel ude i naturen da Aarhus Camping ligger i Lisbjerg skov og derfor er der meget stille og roligt. I skoven er der mange vandre og cykelture i den skønne natur, samt et utroligt dyreliv som man kan opleve på tæt hold. Med kun 8 km til centrum og 3 gode busforbindelser hver halve time, samt gode cykelstier er det nemt at komme til Århus, uden man skal have bilen med. Aarhus Camping er det ideelle sted som udgangspunkt for oplevelser i Århus, Randers, Djursland og Midtjylland.

Sådan finder du Aarhus Camping: Fra syd af E45: tag afkørsel 46 , følg venstre afkørsel mod Lisbjerg, drej til højre og efter 500 meter i lysreguleringen drej til venstre mod Ølsted. efter ca. 1 km drej til højre og for enden af vejen drej til venstre. Campingpladsen ligger på højre hånd. Nord fra ad E45. tag afkørsel 44 drej til venstre i lysreguleringen i næste lysregulering drej til højre. kør 8 km og campingpladsen ligger på venstre hånd lige før Lisbjerg. Fra Århus by. kør ad rute 180 til Skejby, følg herefter skiltene til Lisbjerg og lige efter Lisbjerg ligger Campingpladsen på højre hånd. Fra Djurslands motor vejen tag afkørsel 19. hold til venstre. drej til venstre i lysreguleringen og kør gennem Lisbjerg. Campingpladsen ligger på højre hånd.

Randersvej 400, Lisbjerg, DK-8200 Århus N · Tlf. 86 23 11 33 · www.aarhuscamping.dk · info@aarhuscamping.dk

Åben hele året

campisten | Side 43 DK-CAMP

QUICKSTOP

city

Camp


Campingnyt

Konkurrence

vindere

Der er altid dejligt mange, der deltager i vores konkurrencer. Her ser du de heldige vindere fra konkurrencerne i Campisten nr. 3/10. Præmien var: En tur i givskud zoo

Præmien var: Kogebogen Fyr og Flamme

Tove Nygaard, Christiansfeld

Marianne Hansen, Stenstrup Birgit Nielsen, Agerbæk Hans Jørgen Hansen, Kolding Jette Højer, Brønderslev Susanne Kolath, Ishøj Flemming Larsen, Faaborg Susanne Falkenberg, Hammel Jørgen Jørgensen, Årslev Fam. Johansen, Hasselager Lene Nedergaard, Gråsten

Vindere af Børnesiden i Campisten nr. 3/10 Præmien: Campus lykkeposer

Ny Chance Deltag på side 30 og 42

Facebook

Kantsyede camping­ tæpper

Simon Nielsen, Odder Alexander Bak Madsen, Skanderborg Steffanie Schwendson, Rødekro Stinna Marie Kiilerich, Hjortshøj Marianne Holm, Fårup Ida Gøral Sjøstrøm, Slagelse Signe Ravnholt, Oksbøl Victor Kramme, Gistrup Ida Nielsen, Auning Simon Bredal Knudsen, Højslev

Specialsyede spring­ madrasser efter mål

Ombetrækning af hynder

Syning af gardiner

Specialsyede sengetæpper

NANO behandling af alle tekstiler

Bliv fan af Campus på Facebook Har du lyst til at blive fan af mig? Så meld dig til min fanklub på

www.dk-camp.dk

Side 44 | campisten

Dansk Camping Interiør • Læsøvej 5 • 8800 Viborg Tlf. 86 62 26 44 • Mobil 30 63 56 48 kontakt@danskcampinterior.dk • www.danskcampinterior.dk


Kort nyt

HJEMMESIDEN GIVER GOD BESKED Få en rigtig god start på din campingferie ved i god tid i forvejen at besøge DK-Camps hjemmeside. Hvis du vil have ren besked om campingpladsens faciliteter og stand, kan du finde en kvalitetsvurdering på hver eneste plads. På www.dk-camp.dk finder du god besked om alle vores 325 medlemspladser

• • • • • • •

Fotos og info om de enkelte pladser Artikler om camping Info om campingudstyr Campingpas Kvalitetsvurdering af hver enkelt plads Rejseinfo – find pladsen Børnesider

www.dk-camp.dk

RING OG HØR MERE PÅ 70 100 380

. VI ERSTATTER DIT FORTELT TIL NYVÆRDI INDTIL 8 ÅR.

Som Kunde foretager vi ikke særlig afskrivning på fortelte. Vi erstatter det til nyværdi indtil 8 år, er forteltet ældre end 8 år erstatter vi det til dagsværdi (dog kun 4 år for bomuldstelte). - Besøg www.trekroner.dk campisten | Side 45


Campingliv

Når campister er ude med snøren Af: Sanne Bach Lauridsen Foto: Colourbox.com / Ingimage.com

Danskerne er vilde med at fiske. Og i et land, hvor der aldrig er langt til fersk- eller saltvand, er mulighederne mange. Campingpladserne er i stigende grad begyndt at skabe aktiviteter for lystfiskerne – og de må meget gerne tage familien med!

N

år sommerferiens leben stilner af rundt omkring på de danske campingpladser, begynder en anden slags højsæson. Fra sidst i august og frem til maj er det nemlig fisketid, alt efter hvordan efterårs- og vintervejret arter sig. Og mens nogle pladser takker af for i år, gør andre sig klar til det store rykind af danske og udenlandske fiskeentusiaster. Roen indfinder sig Men hvad er det, der er så dejligt ved at tilbringe timer ved søen, åen, kysten eller på båden, hvor man venter på, at de små eller, bedre endnu, store krabater bider på? Spørger man entusiasterne selv, handler det om afslapning på højeste plan. Uanset om man til dagligt holder til foran computeren, ved mødebordet eller på byggepladsen, er det noget helt andet at befinde sig i naturen, og derfor tiltaler lystfiskeri så mange af os. Det kræver hverken voldsom tankevirksomhed eller hård fysisk aktivitet, og vi kan tage alene af

sted eller samle en flok venner alt efter gemyt og dagshumør. Campisten har talt med to campingpladser, hvor man har valgt at satse på fiskende gæster. Familien tager med På Gl. Ålbo Camping har man specialiseret sig i dykkeri og fiskeri. I kraft af pladsens placering ud til Lillebælt har gæsterne mulighed for at dyrke deres hobby på mange forskellige måder. Der sættes garn, fiskes fra båd eller med flue på stranden. Og så er der også en gruppe gæster, der tager ind mod Kolding og finder en put’n’take-sø. Pladsens ejer Klaus Hansen anslår, at 80-90 pct. af omsætningen ligger i campingpladsens nichetemaer dykkeri og fiskeri. De har til gengæld også gjort meget for at markedsføre sig som en fiskeriplads, bl.a. i udenlandske specialmagasiner. Men der er sket noget med klientellet gennem årene, og det er en udvikling, som man på Gl. Ålbo hilser velkommen.

– Førhen var der rigtig mange grupper af mænd, der boede her i fem dage og lugtede af fisk, når de kom hjem til deres koner. Nu er flere af dem begyndt at tage familien med. Man kan sige, at den sidste gruppe er campister, der har lystfiskeri som hobby, mens den første gruppe er lystfiskere, der af og til camperer, fortæller Klaus Hansen. Fiskeri og andet for børn Når konen og børnene er med, bliver de glade fiskere hængende lidt længere, og der bliver lidt mere liv på pladsen. Til gengæld fordrer det også, at campingpladsen har tilbud til de medlemmer af familien, der måske ikke er helt tossede med at svinge fiskestangen i dagevis. Hans Petersen, der sammen med sin kone ejer Uge Lystfiskeri og Camping nær Tinglev, har valgt at tilpasse campingpladsen til de nye gæster. – Vi overtog pladsen i 2005 og besluttede straks at gøre den lidt mere alsidig eller familievenlig, om man vil. Det betyder meget for

Førhen var der rigtig mange grupper af mænd, der boede her i fem dage og lugtede af fisk, når de kom hjem til deres koner. Nu er flere af dem begyndt at tage familien med. Side 46 | campisten


Campingliv

os, at gæsterne har det godt her og har lyst til at opholde sig på pladsen, så vi har udbygget legepladsen og suppleret med klappedyr, fortæller Hans Petersen. Pladsen har tre søer, hver på mellem 4 og 5 hektar. I den ene er et hjørne anlagt til badesø med badebro og blåt flag, og her finder man også en særlig børnesø. Selv de campister, der ikke interesserer sig for fiskeri, bruger flittigt søerne og de omkringliggende grønne områder. – Og der er altså god plads til dem alle sammen. Kun når vi har vores årlige fiskekonkurrence, kan der være lidt trængsel, bedyrer Hans Petersen smilende. Ud over campingpladsens fiskesøer tager hans gæster også gerne de omkringliggende søer og åer i brug, og der arrangeres desuden kutterture fra Fynshav og Mommark. Pas på naturen Både på Gl. Ålbo og på Uge hilser man det stigende antal små besøgende velkommen. Børnene er vilde med at fiske, om end de måske ikke er så vedholdende som deres forældre. – Når børnene er med, bliver de tidligt bevidste om miljøet og hvordan de færdes i det. De lærer at fiske ansvarligt og fornuftigt, forklarer Klaus Hansen. Det kan virke som en detalje, men små episoder som denne er med til at opdrage næste generation til at vise hensyn til miljøet. Men også de voksne bør udvise respekt som gæster i naturen, mener Klaus Hansen, og derfor glæder det ham, at langt de fleste besøgende på Gl. Ålbo Camping kommer for at dyrke deres hobby og ikke bare for at fylde kummefryseren. – De der hardcore fiskere er vi ikke så vilde med. Det handler om at få gode oplevelser i pagt med naturen, og ikke om hvem der kan fange mest, slutter Klaus Hansen.

campisten | Side 47


BREVKASSEN & BARDUNEN Velkommen på campistens egen side, hvor du kan få svar på dine spørgsmål. Her kan du også dele dine erfaringer med andre, hvis du har et godt råd til livet på campingpladsen, som du mener, at andre campister kan have glæde af. Det kan handle om stort eller småt, bare det er væsentligt for Campistens læsere. Send en mail til brevkassen@campisten.dk – vi glæder os til at høre fra dig! Larm på campingpladsen Vi er inkarnerede campister og egentlig ikke særligt tyndhudede, men alligevel har vi nogle få gange været generet af larm på en campingplads. En enkelt gang gik det helt galt på en plads i det nordlige Frankrig. Her i Danmark er det som regel bedre, men alligevel kan det være irriterende, hvis fx en gruppe unge mennesker er højrøstede til langt ud på aftenen, så børnene ikke kan sove. Hvordan sikrer man sig mod at få ødelagt ferieidyllen af larm? Med venlig hilsen fra Erik og familie

SVAR: Desværre kan man ikke tegne en forsikring mod larm på campingferien, men visse forholdsregler kan man nu godt tage. Du kan fx på forhånd ringe til den udvalgte campingplads og forhøre dig om, hvordan de forholder sig til larm. Det i sig selv vil måske gøre, at der er særlig opmærksomhed omkring eventuelle problemer, mens I er på pladsen. Men langt de fleste campingpladsejere er nu selv meget flinke til at lytte efter larm og straks bede de larmende om at dæmpe sig. Opstår der alligevel problemer, er det klogt at henvende sig til vagthavende, inden der er gået ret lang tid, så man ikke irriteres for længe, og så tingene ikke udvikler sig. En campingpladsejer vil hellere løse problemet straks end se 5 familier forlade

Vidste du…

pladsen dagen efter. Endelig kan man jo selv forsøge at løse problemet ved at henvende sig til de forstyrrende elementer og forklare, at børnene har svært ved at sove. Men det kræver, at man kender diplomatiets kunst, for det hjælper som regel ikke at komme farende med store armbevægelser og bandeord. Heldigvis er danske pladser kendt for at være rolige. Så der er rigtig gode muligheder for at få en både stille og familievenlig campingoplevelse her i landet.

Dårlige pløkker Vi har nu for første gang været på 14 dages campingferie med min gode brugte campingvogn her i sommers lige midt i det bedst tænkelige danske sommervejr. Herligt! Men jorden var ubarmhjertig hård, så en del af mine plastikpløkker knækkede, og jeg måtte holde forteltet på plads med store sten, som jeg fandt på campingpladsen. Sådan skal det ikke være næste sommer, da må jeg være rustet til tænderne. Hvordan gør man? Jacob Hansen, Herning Svar: Det er vigtigt at have et godt udvalg af pløkker med i campingvognen. Plastikpløkker går an nogle gange, men ellers er de såkaldte Tarzanpløkker stærke og holder til lidt af hvert, også en frisk blæst fra vest. De brede sandpløkker holder nogenlunde, hvis

– at dit campingpas har en indbygget ansvarsforsikring over for 3. person, såfremt du ikke selv har anden forsikringsmæssig dækning?

Side 48 | campisten

underlaget er løst. Hvis man slår forteltet op efter en regnbyge, hvor jorden er dejlig blød og let at trænge igennem, kan man opleve, at det bliver rigtig svært at trække pløkken op igen efter 14 dage i bagende sol, hvor jorden bliver hård som flint. Her kan en pløkoptrækker være en god ide. Men hvis du kommer, når jorden allerede er hård, skal du enten bruge en god hammer, ikke for lille og ikke af gummi, eller du kan bore for med en boremaskine med murbor, så går det hele som en leg.

Tips fra en campingfan Når jeg klargør campingvognen, bruger jeg et biologisk nedbrydeligt produkt, der hedder UNDRI 5ien. Det overflødiggør faktisk også efterpolering. Lakken er bare flot og alle striber forsvundet som dug for solen. Og så kan man med fordel bruge lidt sprinklervæske til vinduerne. M.v.h. Lars Sommer

Advarsel mod højtryksrensere Jeg brugte engang en højtryksrenser på min campingvogn, ikke for fuld styrke, for jeg var godt klar over, at jeg skulle passe på. Alligevel ødelagde jeg noget af tætningsmaterialet ved taget, så der blev en utæthed. Så det gør jeg aldrig mere. En hjælpsom campist, Martin


Elektricitet

Vinteren gør campisterne

helt elektriske Af: Sanne Bach Lauridsen Foto: Colourbox.com

Efterhånden som solen bliver en sjælden gæst og grundtemperaturen falder, stiger forbruget af el på campingpladserne. Men langtfra alle pladser er gearet til de tidspunkter, hvor gulvvarme, håndklædetørrere og elkedler snurrer lystigt om kap.

E

fterårsmørket sænker sig over campingpladsen, men inde i vognene er der lys, varme og masser af hygge. Moderne bekvemmeligheder som gulvvarme og vandvarmer gør det behageligt at overvintre på ægte campistmaner, men det kræver også sin elinstallation. Mange pladsejere herhjemme har fundet ud af, at 6 ampere-sikringer langtfra er nok, når der inviteres til vintercamping, og selv når der er flere kræfter i eltavlen, kan det af og til knibe med kapaciteten. Michael Niemann er lejrchef på MyCamp Kerteminde, hvor vintercampisterne tilbydes 13 ampere. – Vi har også pladser med knap så store sikringer, men dem bruger vi så ikke om vinteren. Det er dog ikke altid, at de 13 ampere slår til, hvis man fx insisterer på at brygge sig en kop kaffe på maskinen, mens man har miniovnen og gulvvarmen tændt, fortæller Michael Niemann. På MyCamp Kerteminde betaler campisterne desuden elregningen med et fast beløb pr. døgn og ikke efter forbrug, så det kan godt gøre

lejrchefen lidt bleg om næbbet, når en af de helt store vogne med masser af elbåret udstyr tjekker ind til vintercamping. Brug selv pæren Selvfølgelig skal pladserne følge med i campingvognenes tekniske udvikling, men som helårscampist kan du også gøre dit til, at sikringerne ikke springer. Tag fx lige et kig på relæet, når du kobler dit kabel til strømstanderen, og se, om du kan finde ud af, hvilken størrelse sikringer der er tale om. Er smeltesikringen udstyret med en grøn farvekode, betyder det en 6 amperesikring, der kan klare en belastning på mindst 1.380 watt. En 10-amperesikring er mærket med rødt og holder til mindst 2.300 watt, og endelig kan en 13-amperesikring klare mindst 3.000 watt. Automatsikringer er markeret med C6, C10, C13 eller C16 alt efter størrelse. Her i skemaet kan du få en fornemmelse af, hvor meget strøm de mest gængse elapparater bruger. Men husk, at sikringerne kan tåle en vis overbelastning i kortere tid; typisk kan en almindelig sikring klare omkring 50% overbelastning i omtrent en time.

Gennemsnitsforbrug i ampere • Elkedel............................... 8-10 A • Varmeblæser halv varme.... 4,5 A • Varmeblæser fuld varme........ 9 A • Vandvarmer......................... 1,3 A • Hårtørrer................................. 7 A • Strygejern............................... 7 A • Køleskab.............................. 0,5 A •  Elpatron til centralvarme halv styrke........................... 4,5 A • Elpatron til centralvarme fuld styrke......................... 9-13 A • El-gulvvarme....................... 1,5 A Regn selv strømstyrken ud således: Ampere =

Antal watt 230 volt

Gavekort skaber glæde Du kan bestille gavekort på www.dk-camp.dk og betale med alle gængse betalingskort.

Gutschein/Gift voucher

Værdi kr. 100,Wert/ Value DKK. 100,-

Gavekortet skal indløses inden udgangen af 2011 og kan ikke omsættes til kontanter.

Værdi kr. 100,-

Gavekort

Kontrolkupon beholdes af campingpladsen. Kontrollabschnitt wird vom Campingplatz einbehalten. Control coupon kept by the campsite.

Gavekort

Står du og mangler en gave til campisten, der har alt, vil det helt sikkert skabe glæde med et gavekort til DK-Camps 325 campingpladser. Gavekortene er altid på 100 kr., og giver du et større beløb, kan modtageren bruge gaven på flere forskellige pladser.

Gavekort Gutschein/Gift voucher

Værdi kr. 100,Wert/ Value DKK. 100,

Gavekortet skal indløses inden udgangen af 2011 og kan ikke omsættes til kontanter.

Der Gutschein muss bis Ende 2011 eingelöst werden und kann nicht in bar ausgezah lt werden.

The gift voucher must be redeemed by the end of 2011 and can not be converted into cash.

Der Gutschein muss bis Ende 2011 eingelöst werden und kann nicht in bar ausgezahlt werden. The gift voucher must be redeemed by the end of 2011 and can not be converted into cash.

campisten | Side 49

-


Natur Oplevelser & Kultur

Mekka for skibsinteresserede Aalborg Søfarts- og Marinemuseum er et af Europas største maritime museer, så er man interesseret i civil og/eller militær søfart, er her mange timers god underholdning. Flotte skibsmodeller illustrerer udviklingen fra de første sejlskibe til vore dage.

Pandekagekagen Børn elsker Sven Nordquists fortælling om den aldeles rare og tålmodige mand Peddersen og hans skønne kat Findus, der altid er på pletten med en sjov replik. Den 23. oktober optræder de i rytmisk sal i Århus Musikhus. Anne Grethe og Jan Hovgaard har tro mod Nordquists forlæg iscenesat stykket og spiller selv Peddersen og Findus. Og mon ikke alle børn får lov at hilse på den sjove kat efter forestillingen?

Se mere på www.aalborgmarinemuseum.dk. Museet har åbent fra 10-16 alle dage.

Geocaching – skattejagt for hele familien Hvis du gerne vil trække hele familien i marken en skøn efterårsdag, er geocaching måske lige det, der skal til for at få børnene med på en sjov tur rundt i naturen eller på besøg på kultursteder i byen. På hjemmesiden geocachingdanmark.dk får du en god introduktion til den moderne form for skattejagt, hvor man bruger sin GPS til at finde frem til skatten. Fænomenet har eksisteret i Danmark i omkring 10 år, men findes kloden rundt.

På cykel i København Hver dag er der guidede cykelture med Copenhagen Tours i det indre København, hvor man på 3 timer kommer forbi både Tivoli, Christiansborg, Den Sorte Diamant, Børsen, Christiania, Operaen, Nyhavn, Amalienborg, Den lille Havfrue – når hun er hjemme, Rosenborg Slot og Rundetårn. Man kan medbringe sin egen cykel eller leje en på Vodroffsvej 55, hvor turen starter. Prisen er 270 kr. for voksne og 135 kr. for børn. Der er 25 kr. i rabat, hvis man tager sin egen cykel med. Hvis man ikke selv vil trampe i pedalerne, kan man lade Flying Tigers Rickshaw, Copenhagen Rickshaw eller Cykeltaxa.nu gøre det hårde arbejde, mens man selv læner sig tilbage og indånder det autentiske København.

Side 50 | campisten

Geocaching dyrkes bredt og kan fungere for en enkelt person, en familie eller en gruppe på flere hundrede personer. Ideen bygger både på en kombination af orienteringsløb, vandreture og letterboxing. Man kan selv lave en skattejagt ved at gemme en ”cache”, der så indeholder små ting og en logbog, hvorefter man offentliggør koordinaterne. Eller man kan nøjes med at jagte caches, som andre har lagt ud. Udstyret med en GPS går man så på skattejagt. Når man finder cachen, skriver man sig i logbogen, tager en af de små ting (skatten) og lægger en anden gave i æsken. På førnævnte hjemmeside kan man finde adskillige ture, der allerede er planlagt og lige til at anvende.


”Du kan ikke nå at opleve det hele – men du er velkommen til at besøge os igen.” S-tog hvert 5. minut fra baghaven til København eller Køge. Stationen ligger ved siden af Waves med 135 butikker og restauranter. Koncerthuset Portalen er nabo til stationen med et fuldt koncert program.

Halloween & jul i København Tag familien med og besøg Tivoli til Halloween og jul, hvor hele Tivoli er pyntet op. Eller tá på juleshopping på Strøget, Magasin, IIlum, Fisketorvet, Fields og Waves. Ved 4 overnatninger i egen vogn giver vi den ene nat gratis excl. el. Tilbuddet gælder i perioden 1/10 - 31/12 2010.

Tak for i sommers og på gensyn til efteråret eller julen 2010 Bestil din plads mærket Sælhund via:

Bagermesteren & Konditoren ligger overfor campingpladsen.

www.hsfc.dk

”Nemmere får du det ikke...” campisten | Side 51


Vintercamping - midt i det hele - med det hele

Nyhed: Vinteregnet sanitetsbygning

n

med gulvvarme

Cafe&Bistro

n

Gruppe- møde- og kursuslokaler

n

200 m fra Lalandia Billund

n

7.000 m2 hundeskov med aktivitetsbane

n

Tæt på Billund Airport

n

Mulighed for vinterstandplads

n

Vinterprogram

n

Fri adgang til Billund Bad og Wellness

10 amp. strømtilslutning

n

n

Billund FDM Camping :: Ellehammers Allé 2 :: 7190 Billund Tlf. 75 33 15 21 :: c-billlund@fdm.dk :: www.billundcamping.dk

Vintercamping - wellness - tæt på byen - i naturen

n

n n n

Nyhed: Fri adgang til Internetcafe samt hotspot Fri adgang til spa & sauna Under en time til København Wellnesscenter

n n n n n

Kur & kultur ophold Opvarmet sanitetsbygning Opvarmede hytter med bad og toilet Vognpladser inkl. 10 amp. strømtilslutning Tæt på by og natur

Holbæk Fjord Camping :: Sofiesminde Allé 1 :: 4300 Holbæk Tlf. 59 43 50 64 :: c-holbaek@fdm.dk :: www.holbaekfjord.dk

Campisten Nr. 4 Vintercamping 2010  
Campisten Nr. 4 Vintercamping 2010  

DK-CAMPs vinterbrochure/campisten er nu samlet i et. Se hvor der vinteråbne campingpladser 2010

Advertisement