Page 1


VOORWOORD: We heten iedereen van harte welkom in deze eerste digitale druk van het DJ magazine van niemand minder dan Mr. Milow. Er zal niet bij iedereen gelijk een bel gaan rinkelen als we het hebben over Mr. Milow, maar zijn CV liegt er niet om. Hij draaide o.a. voor TMF on Tour, TMF in the Mix, FHM (For Him Magazine), GoFun on Tour en Slam TV. In dit magazine willen we je kennis laten maken met Mr. Milow, maar ook willen we laten zien hoe zijn leven er als DJ uit ziet. Hij laat zien hoe zijn weg verloopt om bij de top DJ’s in Nederland te komen, maar ook al actief is in het buitenland. Als je DJ wilt worden, is dit ook zeker een verhaal met tips!


Mr. Milow: Beste lezers. Graag wil ik jullie persoonlijk meenemen in mijn DJ leven en in mijn tocht naar de top van Nederland. Ik zal een aantal tips over het DJ leven geven, hoe dat er tot nu toe voor mij uitziet, zodat je dat wellicht mee kan nemen in je eigen zoektocht. Tip 1: Een DJ moet je niet willen worden maar zijn. Tip 2: Draai omdat je het leuk vindt en niet omdat je er aandacht mee krijgt. Ik deel graag mijn ervaringen door middel van dit DJ magazine. Ik hoop hiermee dat mensen een beeld krijgen hoe het mij vergaat en wat mij als DJ bezig houd.

MC Spike: Als DJ kun je er voor kiezen om alles zelf aan elkaar te praten maar ik weet van mezelf dat ik me liever focus op het draaien. Een MC kan zich dan ook volledig richten op het opzwepen van het publiek waardoor de avond een extra dimensie krijgt. Zelf werk ik al vanaf dat ik 12 jaar oud ben samen met MC Spike. Op de middelbare school begonnen we met onze eerste drive-in show. Al heel snel werd duidelijk dat Youri Steenbergen de MC zou worden en ik, Robert den Hartog de DJ.


Hoe werd ik een DJ?: Als je van muziek houdt, zoek je graag platen uit en als er een feestje is en je vindt het leuk om de muziek op te zetten dan is de stap niet zo groot om DJ te worden. Je koopt een DJ set, je gaat wat oefenen en gaat op de zelfde feestjes met je eigen DJ set ook plaatjes draaien. Zo ben ik, op 12-jarige leeftijd, begonnen op de klassen en schoolfeesten op de middelbare school. Er zijn veel DJ’s die zo beginnen. Wil je een bekende DJ worden? Dat betekent dat jij je moet onderscheiden van de rest. Ik begon al snel te kijken naar wat het publiek leuk vindt en waar ze op reageren. Hierdoor kwam ik al snel op trouwfeesten te staan en begon een eigen drive-in show. Maar ik wilde meer! Ik droomde over het draaien in grote discotheken en op grote pleinen in steden.

Bekendheid Als je goed kan draaien en je weet je te onderscheiden van de rest dan wil je graag veel opdrachten. Hoe bekender je bent, hoe makkelijker je aan opdrachten komt. Het is goed voor mij om aangesloten te zijn bij een boekingskantoor. Ernst Fijn Producties. www.ernstfijnproducties.nl Maar hoe kom je daar bij? Doordat ik me eigen muziek overal heb gepromoot, kwam ik in contact met een hoop DJ’s. Uiteindelijk werd ik voorgesteld aan mensen die bij een boekingskantoor werkte, maar zo ben ik ook opgepikt en gevraagd om voor TMF te komen draaien. Zij hadden nog een extra DJ op een avond nodig. Van het ene komt het andere. Maar netwerken is altijd belangrijk.


Sociale Media: Tegenwoordig hebben we het geluk dat we ons zelf goed kunnen promoten via internet. Een van de redenen dat je veel geboekt kunt gaan worden, is omdat je veel internet contacten hebt. Het heeft geen zin deze te faken. Uiteindelijk word je afgerekend op je kwaliteit en het aantal bezoekers wat er op jou af komt. Sociale Media is een middel jezelf bekend te maken en mensen aan je te binden. Voor mij zijn dit mijn belangrijkste sociale media: facebook.com/djmrmilow twitter.com/mrmilow youtube.com/djmrmilow mrmilow.hyves.nl


Hoe kom ik boven het maaiveld uit: Als DJ moet je opvallen. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan een gek masker op zetten. Een oude oma die draait. Heel veel hits scoren. Zelf heb ik een aantal manieren om boven het maai veld uit te steken. Ik heb een deal gemaakt met Surflife.nl en Snowextreme.nl. Ik mag hen promoten en aan elke bezoeker op een draaiklus een reischeques t.w.v. 25,euro weg geven. Daarnaast maakt iedereen kans op een 200,- euro reischeques. De mensen die gaan ‘liken’ op facebook maken hier kans op. Ik creëer hiermee een win, win, win en win situatie voor het publiek, de eigenaar, de sponsors én mezelf niet te vergeten.

Waar te vinden: Na met TMF, FHM (For Him Magazine) en GoFun (Jongerenvakanties) veel plekken in Nederland gezien te hebben kan je mij nu elke 1-na laatste zaterdag van de maand in HardersPlaza vinden. Ook draai ik elk jaar in Tignes, een ski gebied in Frankrijk via Snowextreme. Afgelopen zomer was ik ook in Mimizan in Frankrijk te vinden. Op dit moment promoot ik mijn draaiklussen powered by surflife.nl en snowextreme.nl. Mijn ambitie is om zeker nog op Ibiza en in Amerika te draaien. Ambities zijn om te hebben. Ik heb al een hoop dingen gedaan die ik wilde doen.


Mixtape en Bootlegs: Zelf heb ik besloten veel mixtapes op me website en sociale media te zetten. Ook maak ik Bootlegs om mezelf te promoten. Uiteraard is de Sociale Media weer goed om alles te verspreiden Via mijn website www.mrmilow.com/sound kom je al mijn werk tegen.

Eigen muziek Label Veel DJ’s doen het! En ik deed het ook. Muziek op sturen naar muziek labels. Helaas blijkt het toch vrij lastig te zijn om de juiste het juiste label te vinden die jouw muziek wil uitbrengen. Nadat ik bij een muziek label terecht was gekomen die er door het illegaal downloaden het hoofd niet meer boven water kon houden, ben ik me eigen muziek label begonnen puur om me eigen muziek uit te brengen. Als snel had ik door me eigen PR een download top tien hit gehaald in Nederland met het nummer “Feel the base”.


DJ Moppen: Hoe noem je een DJ die overspannen is? ‘Een doorgedraaide DJ’ Wat roept een MC als er tijdens het draaien 20 mooie dames binnen komen die meedoen aan een Miss verkiezing? Lets have a Party!!! Komt een man bij de kassa van de Ziggo Doom. Ik wil graag een kaartje voor Tiësto en Armin van Buuren. Het kaartje kost 50,- euro zegt de caissière. De man betaalt 25 euro,Nog 25 euro zegt de caissière. Nee zegt de man kom alleen voor Armin van buren

Dromen die uit komen: Als je als DJ begint, droom je ervan om een keer in een echte discotheek te mogen staan. De discotheek waar ik vroeger uitging, Starlight in Nijkerkerveen, vroeg mij om daar te komen draaien. Maar gelijk komt de volgende droom. Wat als je op een groot plein in je eigen stad mag draaien? Ja, ook deze droom kwam uit! Op de hof in Amersfoort met DJ Jean, Jeroen Post, Quinten en ikzelf. Helemaal te gek!! Waar ik geen rekening mee hield, maar toch gebeurde was TMF. Ik werd door het bedrijf Busby Media gevraagd om voor TMF in the Mix videoclips live te mixen in de discotheken. Daar kon ik geen nee op zeggen. Zo toerde we heel wat discotheken af. En nu werken aan onze nieuw dromen!!!


SURFLIFE.NL: Surflife is dé Surftravel Company van Nederland. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met ons eigen en zeer succesvolle O’Neill Surfcamp Mimizan. Daardoor hebben wij een hele toffe selectie surfvakanties kunnen maken van de beste Europese surfcamps en andere mooie surfaccommodaties. Ook kun je vanaf nu boeken voor ons splinternieuwe O’Neill Surfcamp Carcans (18+). Al onze surflocaties hebben de Surflife 100% Quality Stamp. Dit betekent: goeie accommodaties, de beste surflessen, lekkere bedden, schone toiletten, fantastisch eten, een chille sfeer, het beste surfmateriaal, gediplomeerde surfleraren en top-surfspots. Dus: ‘Surflife is UP!’

SnowExtreme.nl: SnowExtreme organiseert extreem leuke sneeuwreizen. Wintersportvakanties die geschikt zijn voor iedereen op elk niveau! Ook voor de voorbereiding van de wintersport kunt u bij onze Indoor Ski en Snowboard school terecht. Snow Extreme werkt alleen met ervaren gediplomeerde ski- en snowboardleraren met passie voor hun vak. - Het Berg Evenement Van 23 tot 30 maart 2013 vindt Het Berg Evenement 2013 plaats in Tignes, Frankrijk. In deze week komen sneeuw en feest samen met de beste ski- en snowboardleraren. Apres-ski met Jeroen Post (DJ, Zanger, Presentator), Mr Milow (Bekend van TMF in the Mix), Tom Sligting (Comedian), Ramon Fielmich (Comedian & Presentator), Harry Glotzbach (Zanger & Comedian) en de ons al bekende Zanger Benjamin van de Logt zullen we er deze week alles aan doen om dit de leukste sneeuwvakantie te maken die je ooit hebt mee gemaakt. -De familie sneeuwweek De familie sneeuwweek 2013 : "SNOW FAM WEEK" 27 april 5 mei 2013 In de meivakantie een leuke familie week voor het hele gezin. Hét wintersport evenement met kindvriendelijke 'touch'. Geschikt voor jong en oud, voor de beginnende tot de ervaren wintersporter. Gastheer is wederom het sneeuwzekere Tignes. Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Snowtime Travel.


Bedankt voor jullie interesse:

facebook.com/djmrmilow twitter.com/mrmilow youtube.com/djmrmilow mrmilow.hyves.nl Voor boekingen: www.mrmilow.com

DJ Magazine Mr. Milow  

DJ Magazine Mr. Milow

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you