Page 1


VOORWOORD: Namens Het hele team van Mr. Milow heten we iedereen welkom in deze eerste digitale druk van het DJ Magazine van niemand minden dan Mr. Milow. Niet bij iedereen zal er gelijk een bel gaan rinkelen als we het hebben over Mr. Milow maar zijn CV Liegt er niet om. Draaien voor TMF On Tour, TMF in the mix, FHM (For Him Magazine), GoFun On Tour en Slam TV. In dit magazine willen we je kennis laten maken met Mr. Milow, maar ook willen we laten zien hoe het leven als DJ er uit ziet, en hoe het is om bij de top in Nederland te komen.


Mr. Milow: Hallo beste lezers. Graag wil ik jullie persoonlijk mee nemen in mijn DJ Leven. Graag geef ik een hoop Tips over het DJ Leven zodat je dat wellicht mee kan nemen in je eigen zoektocht naar hoe je het beste DJ Kunt worden. Tip 1: Een DJ moet je niet willen worden maar zijn. Tip 2: Draai omdat je het leuk vindt en niet omdat je er aandacht mee krijg. Ik deel graag mijn ervaringen door middel van dit Dj Magazine met jullie in de hoop dat je hier wat aan hebt.

MC Spike: Als DJ Kun je er voor kiezen om alles zelf aan elkaar te praten maar ik weet van mezelf dat ik me liever focus op het draaien. Een MC kan zich dan ook volledig richten op het opzepen van het publiek waardoor de avond een extra dementie krijgt. Zelf werk ik al vanaf dat ik 12 jaar oud ben met MC Spike. Op de middelbare school begonnen we met onze eerste drive in show. Al heel snel werd duidelijk dat Youri Steenbergen de MC zou worden en Ik Robert den Hartog de DJ.


Hoe wordt je DJ? Als je van muziek houd je zoekt graag platen uit en als er een feestje is en je vindt het leuk om de muziek op te zetten dan is de stap niet zo groot om DJ te worden. Je koopt een Dj set je gaat wat oefenen en gaat op de zelfde feestjes met je eigen DJ set ook plaatjes draaien. Er zijn veel DJ’s die dit doen. Maar wil je een bekende DJ worden dan betekend dit dat jij je moet onderscheiden van de rest. Tip: Zorg dat je lest krijgt van een ervaren DJ. Deze leert je mixen met de Cd spelers, muziek opbouwen over de hele avond en hoe om te gaan en in te spelen op je publiek. Ja mag als je echt goed wil worden niet vergeten dat je voor een publiek staat die jij moet entertainen met je muziek.

Bekendheid Als je goed kan draaien en je weet je te onderscheiden van de rest dan wil je graag veel opdrachten, Hoe bekender hoe makkelijker je aan opdrachten komt Het is goed om aangesloten te zitten bij een boekingskantoor. Maar hoe kom je daar bij Doe zeker mee met een Dj contest. Het maakt niet uit of je wint het gaat er om dat je daar bent om te leren en te netwerken. Neem je eigen mixen op en stuur die naar discotheken en boekingskantoren en presenteer jezelf als het nieuwe talent. Zo ben ik ook opgepikt kwam de juiste mensen tegen en ben gevraagd om voor TMF te komen draaien


Sociale Media: Tegenwoordig hebben we het geluk dat we ons zelf goed kunnen promoten via internet. Een van de rede dat je veel geboekt kunt gaan is omdat je veel internet contacten hebt. Het heeft geen zin deze te faken. Uiteindelijk wordt je afgerekend op je kwaliteit en het aantal bezoekers wat er op jou af komt Sociale media help het is een middel jezelf bekend te maken en mensen aan je te binden


Hoe kom ik boven het maai veld uit! Als DJ moet je opvallen. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan een gek masker op zetten. Een oude oma die draait. Heel veel hits scoren. Zelf heb ik een aantal manieren om boven het maai veld uit te steken. Ik heb een deal gemaakt met surflife.nl en Snowextreme.nl. Ik mag hun promten en aan elke boeker reischeques t.w.v. 25 euro weg geven. Daarnaast geven we ook 200 euro reischeques weg en zorgen we dat iedereen hun gaat liken op facebook Ik kreeer een win, win, win en win situatie voor het publiek de eigenaar de sponsors en mezelf niet te vergeten.

Waar te vinden Na met TMF FHM en Gofun veel plekken in Nederland gezien te hebben kan je nu elke 1 na laatste zateredag van de maand in HardersPlaza vinden. Ook draai ik elk jaar in Tigne in een ski gebied in Frankrijk via Snowextreme. Afgelopen zomer was ik ook in Mimizan in Frankrijk te vinden. Ver toer ik door het lang met me nieuwe show. Mijn ambitie is om zeker nog op Ibiza en in Amerika te draaien. Ambities zijn goed door mijn vorige Ambities heb ik een hoop dingen gedaan die ik wilde doen.


Wat kan je nog meer doen! Zelf heb ik gesloten veel mixtapes op me website en sociale media te zetten. Ook maak ik bootleg om mezelf te promoten. Uiteraard is de sociale media weer goed om alles te verspreiden

Eigen muziek Label Veel DJ’s doen het! En ik deed het ook. Muziek op sturen naar muziek labels. Helaas blijkt het toch vrij lastig te zijn om de juiste muziek label te vinden die jou muziek wilt uit brengen. Nadat ik bij een muziek label terecht was gekomen die er door het illegaal downloaden het hoofd niet meer boven water kon houden ben ik me eigen muziek label begonnen puur om me eigen muziek uit te brengen. Als snel had ik door me eigen PR een download top tien hit gehaald in Nederland.


DJ Magazine Test  

DJ Magazine Test