Page 1

23 септември, 2008 година, София

Пресинформация

Oфициално стартира кампанията - 1пакет = 1 ваксина

Присъедини се към Pampers® и UNICEF, за да предпазим заедно новородените деца по света! Oфициално стартира съвместната кампания на UNICEF и Pampers® в България – 1пакет пелени = 1ваксина (1pack=1vaccine). Кампанията има за цел да се съберат средства за имунизация против тетанус за африканските майки и техните новородени, като с всеки продаден специално маркиран пакет пелени, Pampers дарява на Детския фонд на ООН средствата за 1 ваксина. Официален посланик на глобалната инициатива е актрисата Салма Хайек. Като млада майка, тя е съпричастна на инициативата и ще помага при събирането на средства за тази благородна кауза. Всяка държава, която участва в инициативата, има своя посланик на добра воля, който представлява страната. Официален посланик на UNICEF и Pampers® за България е Ива Дойчинова - водеща на предаването „Часът на мама” по BTV, дългогодишен журналист в БНТ и Радио „ФМ+”, и майка на две деца. Тя се съгласи да представлява България като посланик на добра воля, който ще се срещне с африканските майки и деца, за които ще се събират средства за имунизация. Като официален посланик на кампанията в България, Ива Дойчинова ще присъства на пресконференция в Женева, където ще се срещнат посланиците на кампанията от цял свят, за да обменят опит и да изкажат своята позиция в борбата срещу тетанус в страните от третия свят. Заедно всички те ще пътуват за Африка, където ще се срещнат лично с майките и новородените деца, които се нуждаят от ваксини против тетанус. В Централно-африканската република, посланиците ще се докоснат до тъжната африканска реалност: ще видят с очите си бедността и условията, в които африканските майки са принудени да отглеждат децата си. В столицата на Централно-африканската република- Бангуи, посланиците на UNICEF ще посетят клиниката на д-р Франсоа Газе или както още го наричат- д-р Тетанус- старши здравен специалист по тетанус, който е посветил дълги години в борбата с болестта и набавянето на анти-тетанус ваксини. Медийни партньори на инициативата в България са: BTV, предаването “Часът на мама”, Fame Cards, сп. Моето дете и сп. Журнал за жената.

ТВОЯТА ПОМОЩ СЪЩО Е НУЖНА! “Ако знаехте как да спасите живота на едно дете, какво щеше да Ви спре?” Повече информация за тетанус по света:


В индустриализирания свят, повечето майки раждат при нормални медицински условия, където новородените бебета задължително биват имунизирани през първия ден от появата им на бял свят, на първата им година, както и през известни интервали от време. Тетанус е инфекциозна болест, която ние възприемаме като рядкост, предимно като резултат от порязване или одраскване, тъй като българските деца биват имунизирани от самото им раждане и след това на определени интервали от време. В по-малко индустриализираните страни обаче, тетанус е тих убиец. За Африканските майки и новородени, тетанус е коварна болест, която покосява детския живот мигновено поради липса на основни ваксини и медикаменти. По официална статистика, на всеки три минути в Африка умира инфектирано от тетанус дете. Около 140 000 новородени и около 30 000 майки стават жертви на тетанус.

За глобалната инициатива 1pack=1vaccine: Глобалната инициатива на Pampers® и UNICEF – 1pack=1vaccine стартира през 2006 година в Обединено кралство Великобритания. Там кампанията постига невероятен успех, след което се разпростира също толкова успешно в останалите западноевропейски страни. Следват САЩ, Япония, Канада и др. Тази година инициативата стартира в страните от Централна и Източна Европа. Досега с помощта на хиляди майки по света са събрани над 50 милиона ваксини, а през следващите три години, UNICEF и Pampers® имат за цел да съберат още 200 милиона ваксини. UNICEF и Световната Здравна организация вярват, че окончателното премахване на тетанус при майките и новородените може да бъде постигнато до 2012 година.

За UNICEF: UNICEF е Детският фонд на Организацията на обединените нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, UNICEF е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 150 страни по света. UNICEF помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. UNICEF оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. UNICEF се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

За Pampers: Три милиарда пъти дневно продуктите на P&G докосват живота на хората по света. Компанията притежава едно от най-силните портфолиа, включващо продукти, които се ползват с изключително доверие и са лидери на световния пазар. Такива са Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Pringles®, Folgers®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, OralB®, Actonel®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella, Gillette®, и Braun®. Служителите на P&G па света са над 135,000, работещи в над 80 страни. Посетете http://www.pg.com за последните новини и подробна информация относно P&G и Pampers.

За повече информация: Лилия Никлева – United Partners Тел.: (+359) 2 832 33 44 Мобилен: +359 888 700 628 e-мейл: lili@united-partners.com

Ива Дойчинова се завърна от Африка  

Посланикът на инициативата- 1 пакет = 1 ваксина за България се срещна със Салма Хайек и Д-р Тетанус

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you