Page 1

Mijn leven

GESCHIEDENIS Geboorte - 2000 Ik ben geboren op 3 juli 1995 in Velserbroek. Mijn ouders woonde toen nog op het Fregat, heel kort daarna zijn we verhuist naar een straat ernaast; de Klipper. Het huis was groter en er was meer speelgelegenheid voor de kinderen. Toen ik 2 jaar was ging ik naar de peuterspeelzaal in Haarlem, genaamd: de witte Panda. Ik heb daar tot mijn 4e levensjaar gezeten. Hoe graag ik ook langer wilde blijven, ik moest naar school, een nieuw avontuur begon. Ik ging naar de Rozenbeek, een school die lekker dichtbij was. Lopend deed je er enkele minuten over. Dit was ideaal voor mijn ouders en voor mijzelf. Ik begon in 1999 in groep 1 bij juf Marjolein. Op het begin vond ik het echt heel spannend, maar later wende dat en kon ik over naar groep 2, ik had hier nog steeds juf Marjolein. Het was heel leuk dat jaar, misschien wel te leuk. Want volgens mijn juf was ik nog te speels om naar groep 3 te gaan, dus moest ik nog een jaartje in groep 2 blijven. Ook dit jaar was leuk en gelukkig mocht ik nu wel over naar groep 3. 2001 - 2005 Vanaf 2000 tot 2005 gebeurde er best veel in mijn leven. Ik ging als 5 jarige voor het eerst sporten. Ik ging op voetbal (VV Schoten) en op zwemles (Nauwelaars). Met zwemmen ben ik gestopt toen ik mijn B-diploma had behaald. Voetballen doe ik wel nog steeds, ik ben keeper van de B1 van Schoten, daar vind je meer over onder het kopje “Sport�. Verder ging het prima op school. Ik ging van groep 3 naar groep 4, van groep 4 naar groep 5.. enzovoorts. Wat ook een super ervaring was, was Amerika. Daar zijn wij toen in 2004 als gezin naar toe gegaan (vader, moeder en zusje). We zijn daar naar toe gegaan om Disney World te bezoeken. Wij hebben in Disney World het waterpark bezocht, de Hollywood Studios en het attractie park zelf. Het was echt een super leuke ervaring, ik weet er nog vrij veel van te herinneren. Maar mijn zusje vind het wel jammer dat zij nog zo jong was. Mijn zusje was toen 6 en daarom weet ze er helaas niet meer zoveel van.


2006 - heden Na de zomer van 2006 zat ik alweer in groep 7, aan het eind van dat jaar moest ik de Cito toets maken. In groep 8 kregen we nog een aantal toetsen, al die toetsen kwamen op een gemiddeld niveau uit. Bij mij kwam daar VMBO-T uit, niet laag, maar ook niet hoog. Ik had dat eigenlijk al verwacht, maar toch hoopte ik dat ik een kans zou gaan krijgen op de Havo. Het is uiteindelijk toch bij VMBO-T gebleven. Ik heb vanaf 2008 tot 2012 op de Duin & Kruidberg Mavo gezeten, die jaren ben ik succesvol doorgekomen, het ging vrij makkelijk. Het WK voetbal van 2010 was voor mij ook een super ervaring. Mijn vader en ik zijn naar de halve finale in Kaapstad geweest. Daar speelde het Nederlands elftal tegen Uruguay, Nederland won toen met 3-2. 11 juli 2010 was een historisch moment voor vele voetbalfans. Nederland bereikte voor de derde keer in de geschiedenis de finale van het WK. Ook ik was bij deze wedstrijd, het was een bloedstollende finale, waarin Spanje pas in de 117e minuut voor de beslissing scoorde.. Nederland heeft voor de 3e keer de titel misgelopen. In mei 2012 had ik examen, ik had in de volgende vakken examen: Nederlands, Wiskunde, Engels, Geschiedenis, Biologie, Economie en Maatschappijleer. Ik had voor alles een voldoende met uitzondering van Nederlands. Voor Nederlands een 5, Wiskunde een 6, Engels een 7, Geschiedenis een 7, Biologie een 7, Economie een 6 en voor Maatschappijleer een 7. Al met al ben ik er best tevreden over. Alleen had ik misschien iets meer moeten leren, die 5 voor Nederlands was wat mij betreft onnodig. Na een lange vakantie moest ik weer aan de bak, ik had me ingeschreven op het Nova College voor de opleiding Interactieve (media)vormgever. Tot nu toe gaat dat prima en ben ik blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb.

Deze folder gaat over de hobby’s die ik buiten school doe, ik ga verschillende onderwerpen naar voren laten komen, namelijk voetbal, skien en gamen.

Voetbal: Ik ben al sinds mijn 7e officieel keeper, voetballen deed ik altijd voor de lol maar ik bakte er vrij weinig van. Toen ik een keer keeper moest zijn, (dat moest iedereen een keer zijn) vond ik het echt super leuk. Dat vertelde ik dan ook tegen mijn vader, die wekelijks langs het veld stond. Toen ik de andere wedstrijd ook mocht keepen zei mijn vader dat als ik geen doelpunt door zou laten, ik echte keepershandschoenen zou krijgen. Ook mijn trainer vond dit een goede keuze. Die wedstrijd hield ik de nul en sinds toen (F2, 8 jaar) was ik officieel keeper!


MEDIA Hobbys


Over mijzelf (nog niet af!)  

InDesign

Advertisement