Page 1

IES ISIDOR

DEPARTAMENT DE BIOLOGIA I GEOLOGIA BIOLOGIA I GEOLOGIA 4t ESO NOM: Darío Gorostiaga Moreno PRÀCTICA 2- EXTRACCIÓ DEL TEU ADN (pag. 43) 1.- OBJECTIUS DE LA PRÀCTICA. Que volem saber?, que volem veure? Els objectius de la practica son poder observar adn de les cel.lules de la nostra boca a simple vista.

2.- INSTRUMENTS, REACTIUS I MATERIALS: Necessitam aigua del grifó, alcohol de 96º, etiquetes adhesives, una vareta fina o un escuradents, gots o tassons de plàstic transparent, culleres i tub d´assaig

3.- PROCEDIMENT DE LA PRÀCTICA: primer de tot hem de posar el nostre nom a les etiquetes adhesives i enganxar-les en el tassó de plàstic per saber quina és la nostra. A continuació posam, una cullerada d´aigua en el tassó de plàstic . Amb aquesta aigua, ens golpejam la boca durant un minut i la retornam al tassó. Afegim una cullerada de dissolució de sal i una altra de la dissolució de rentaplats. A poc a poc afegim alcohol per la paret del tassó. L´alcohol fa que l´ADN de la mostra es concentri i precipiti. Al cap d´un minut , l´ADN s´ha concentrat i és visible, perquè forma uns fils allargats de color blanc.


DEPARTAMENT DE BIOLOGIA I GEOLOGIA BIOLOGIA I GEOLOGIA 4t ESO

IES ISIDOR

4.- RESULTATS: els resultats han set positius ja que s´ha pogut observar amb claretat l´ADN en els diferents grups de la clase.

?

Contesta a les preguntes de la pag. 43 (43-46)


IES ISIDOR

DEPARTAMENT DE BIOLOGIA I GEOLOGIA BIOLOGIA I GEOLOGIA 4t ESO

zzz  

zzzgftrfghgrvc f dfggfd f r ggr gdg d.kd fi jdifji j fjdidfs jpoj