Page 1

chrijven van deze . De belevenissen gen geregeld voor

geverij Versa

antasy, Young Adult N 978-90-825668-8-8

Waar talent samenwerkt voor jouw verbeelding

GRATIS Brochure

U

V

helemaal bovenin orenkamertjes en misten, heksen en ooit goed aflopen.

Project Dizary

Panda en het zwarte Dat - Jasper Polane

machtige tovenaar n schildpad heeft geheugen gewist, haar moeder weer an ze vertrouwen?

Brochure

Panda

en het zwarte Dat

Een verhaal uit de wold van Dizary

Jasper Polane


Project Dizary

De kracht van Fantasie verbeelding als medicijn Hoe geweldig is het als creatief talent samenkomt om de verbeeldingskracht van mensen te versterken? Met dit gegeven ging Patrick Berkhof aan de slag en bedacht hij zijn Project Dizary. “Dizary is nu een open source wereld waarin wordt gewerkt aan boeken, kunst en spellen. Een paar jaar geleden heb ik zelf het eerste boek geschreven en daarna besloot ik dat ook andere auteurs, kunstenaars en muzikanten in deze fantasiewereld mogen faciliteren.” “Het is een uniek project in Nederland en het speelt in op een trend in schrijversland: samenwerking. Ik ken geen andere auteur die dit zo aanpakt.” Maar wat maakt dit project zo speciaal? “Omdat het een hele mooie bundeling is van creatief talent dat elkaar op een positieve manier aantrekt. Talenten met liefde voor hun vak, die niets liever willen dan het met mensen delen.” Verbeelding is van groot belang. We blijven namelijk herhalen wat we niet veranderen. Dus fantaseren over het onmogelijke zorgt ervoor dat jij je grenzen verlegt. Wat je eerder voor onmogelijk hield, wordt mogelijk zodra jij je verbeeldingskracht inzet. En verrassend genoeg– iedereen bezit die kracht. Als je nooit denkt aan het onmogelijke, dan zal je leven eenvoudig De makers van Project Dizary. V.l.n.r. Jasper Polane, Patrick Berkhof en Johan Klein Haneveld

zijn, stilstaan en nooit veranderen. Dus fantaseer erop los. Feit is: met verbeeldingskracht wordt ons denken flexibel. De wereld van Dizary is een groot labyrint waarin diverse fantasieverhalen zich afspelen. Elk verhaal is afzonderlijk te lezen, en ze hebben altijd een link met elkaar. De fans van Harry Potter, the Mazerunner en the Hungergames zullen zich er helemaal in vinden. Patrick startte in 2016 het project met zijn boek Dizary – Het levende systeem. Andere auteurs, Johan Klein Haneveld en Jasper Polane hebben zich bij het project aangesloten. De novelle Acmala van Johan verscheen eind 2018. En begin 2020 verschijnt de novelle van Jasper Polane: Panda en het zwarte Dat. Ook met andere auteurs en kunstenaars zijn er gesprekken voor deelname.

3


Project Dizary

Jasper Polane Toen ik Het levende systeem van Patrick Berkhof las, was ik diep onder de indruk van de wereld die hij heeft gecreëerd – of wold, moet ik zeggen. Dizary met zijn weetkundigen, M-kliksieraden, leentrappen en monsters is precies het soort rare originele wold waar ik graag in vertoef, zowel als lezer als schrijver. Toen Patrick mij vroeg een verhaal te schrijven dat zich in Dizary afspeelt, zei ik dan ook volmondig ‘ja’.

M aar waar zou ik over schrijven? Patrick en

ik bespraken een aantal ideeën. Het bleek dat Dizary een grote wold was, met veel streken en plaatsen waar in de boeken slechts kort naar verwezen wordt. Uiteindelijk koos ik voor: een strijd tussen twee rivaliserende magiërs in Eteria, het bovenste niveau van Dizary. Eteria is de plek waar magiërs en weetkundigen zich hebben teruggetrokken om magisch onderzoek uit te voeren. Het wordt in de andere boeken summier beschreven.

De magiërsstrijd stelde me in staat om uit te pakken met gekke toverspreuken, uitvindsels, personages en wezens. Hoofdpersoon Panda is de dertienjarige dochter van Kaldilin de Roemrijke, de allergrootste magiër – althans, dat vindt hij zelf. Panda is in Eteria opgegroeid en is een onbevreesde klimmer. Dat moet ook wel, als je bij elke misstap honderden meters naar beneden kunt vallen. Haar persoonlijkheid is al net zo onverschrokken. Er is maar één ding dat ze écht niet durft: haar vader vertellen dat ze geen tovenares wil worden, maar ‘iets met dieren’. 4


‘Ik had alle ruimte en vrijheid om van Eteria mijn hoekje van Dizary te maken...’


enin en n en pen.

eze sen oor

rsa

De humor spat van de pagina’s Hoe ver ga je om het leven van je moeder te herstellen? Panda en het zwarte Dat - Jasper Polane

naar eeft wist, weer en?

Project Dizary

Panda

en het zwarte Dat

Een verhaal uit de wold van Dizary

U

V

-8

Jasper Polane Pandora en het zwarte Dat - Een verhaal uit de wold van Dizary Jasper Polane 15 ISBN: 9789082566888 Verschijnt eind maart 2020

6

Jasper Polane had bijzonder veel lol in het schrijven van de nieuwste titel die aan het project is toegevoegd. De belevenissen van Panda spreken tot de verbeelding en zorgen geregeld voor schuddebuiken. Dizary bestaat globaal gezien uit drie lagen en helemaal bovenin bevindt zich Eteria. Hier leven en werken de meeste tovenaars, alchemisten, heksen en weetkundigen. Maar geklooi met magie kan nooit goed aflopen. Panda is ervan overtuigd dat haar vader, de machtige tovenaar Kaldilin, haar moeder per ongeluk in een schildpad heeft getoverd. Door die magie is ze uit ieders geheugen gewist, behalve bij Panda. Nu doet ze er alles aan om haar moeder weer te herstellen. Maar hoever zal ze gaan en wie kan ze vertrouwen?


Project Dizary

Het gevaar loert hier overal

Niemand is veilig in de wouden van Gesmèr

Bloeddorstige reuzenmotten teisteren al jaren de wijngaarden van zakenman Somnius. Het wordt tijd om die beesten bij de bron uit te roeien.

Volgens een lezer (****) “Ik vind het boek erg goed geschreven, de gevechten zijn echt spannend en de personages interessant. Het is duidelijk dat Johan Klein Haneveld geïnteresseerd is in biologie en dat hij regelmatig te vinden is in dierentuinen want de omschrijving van de bijzondere flora en fauna is echt heel erg goed gedaan!”

De bron van de reuzenmotten bevindt zich diep in de ondoordringbare wouden van Gesmèr. En alleen bij de bron kunnen de motten worden uitgeroeid. Niemand dringt zomaar de wouden binnen. Er is één persoon die er de weg weet en dat is de weetkundige Farenal. Zelf is hij nooit verder gekomen dan zijn bureau en zijn deskundigheid over de wouden komt regelrecht uit de boeken. Voor een flinke buidel geld gaat hij het avontuur aan. En uiteraard loopt de expeditie niet zoals gepland.

Acmala - Een verhaal uit de wold van Dizary Johan Klein Haneveld 15 ISBN: 9789082566802

7


‘Het universum van een ander geeft mij weer nieuwe ideeën...’


Project Dizary

Johan Klein Haneveld Met zestien boeken op mijn naam en meer

in de pijplijn, en ondertussen tientallen publicaties in bundels en tijdschriften, lijkt het evident dat ik geen moeite heb met het verzinnen van verhalen. Ik heb een dikke duim, zoals dat vroeger bij mij thuis gezegd werd. Mijn telefoon bevat zelfs nog een lijst met ideeën waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Desondanks zei ik meteen “Ja!” toen Patrick Kerkhof me vroeg mee te werken aan zijn Project Dizary. Bovendien heb ik al toegezegd na mijn novelle ‘Acmala’ nog meer bijdrages te leveren aan deze groeiende verhaalwereld. Ik was namelijk erg enthousiast over het eerste boek in de reeks, ‘Het levende systeem’ en de daarin geschetste verhaalwereld: een labyrint met verschillende niveau’s, met sprekende dieren, bijzondere uitvindingen en grote gevaren. Bij het lezen ervan viel mij vooral de reuzenmot op. Ik ging mezelf er vragen bij stellen: waar kwam die vandaan? Waren er soms nog meer?

Mijn ideeën komen voort uit de verhaalwerelden die ik verzin, maar vanuit mijn specifieke achtergrond creëer ik natuurlijk een bepaald type werelden. Het universum dat een ander schept, had ik niet kunnen bedenken. Het leidt daarom tot voor mij nieuwe, onverwachte ideeën. Mijn creativiteit krijgt een extra impuls. Verder spreekt het idee van een gedeelde verhaalwereld me aan. Je moet het als schrijver en uitgever maar durven: andere auteurs de teugels in handen geven over jouw creatie! Maar een wereld wordt alleen maar rijker als er meer mensen aan meewerken, die onontdekte plekken op de kaart verkennen en diepgang geven aan de geschiedenis. Ik draag er graag mijn steentje aan bij. 9


Project Dizary

De Demonen van Myradé Kijk uit wat je zijn los met macht doet! Zijn de jonge gezellen van het vredesgilde van Moed en Daad helemaal klaar voor hun grootste missie ooit? Aster Vermelie is de enige tovenares tussen de warrige uitvinders van het uitvinderdistrict van Pling Ploing. Ze hoopt er magie een bespreekbaar onderwerp te maken, maar niemand moet daar iets van hebben. Als haar magische demonstratie uit de hand loopt, moet ze vluchten voor haar leven. De magie brengt de wijde omgeving in gevaar. Is dit de grote kans voor de jonge gezellen van Moed en Daad om zich te bewijzen? Dizary boek 2 - Demonen van Myradé Patrick Berkhof 19,99 ISBN: 9789082566833

10

Helaas heeft de wijk het vredesgilde al laten vallen en eisen ze echte helden. De jonge gezel Ileas probeert het vredesgilde in goede banen te leiden, maar dat valt hem tegen. Totdat hem een wel heel machtige sleutel in handen valt.


Project Dizary

De magie zal je doden! Hoe red je in zeven dagen je leven?

De hoofdverhaallijn van het project wordt gevormd door de young adult Dizaryboeken van Patrick Berkhof. Dizary boek 1 – Het levende systeem is inmiddels aan een tweede druk toe. In dit boek treffen zes jonge mensen elkaar bij het vredesgilde van Moed en Daad. Ze kennen elkaar niet en hebben uiteraard hun geheimen. Maar ze hebben ook iets met elkaar gemeen – een magisch strafteken op hun hand. De magie daarvan zal hen doden, tenzij ze binnen zeven dagen een goede daad verrichten voor het gilde. Maar wat is goed? Moeten ze de boodschappen dragen van een oude vrouw, een kat redden uit een boom – of de hele wereld redden van de ondergang?

Dizary boek 1 - Het Levende Systeem Patrick Berkhof 19,99 ISBN: 9789082566802

Tazzy Jeninga ***** “... Meteen van af het begin sleept hij je mee naar Dizary. Deze wereld is echt heel apart. Niets is wat het lijkt en je kunt er ook niet snel je weg (terug)vinden. Je weet nooit waar je terecht komt of wat er in de straat voor je ligt. Dit is zo origineel! Het gaf mij het gevoel van een doolhof, omdat je uit sommige plaatsen in de wereld van Dizary echt je weg terug moet zoeken. Het is echt super spannend en zit vol actie. Dit is een boek dat je niet zomaar kunt wegleggen! Een pageturner! Deze wereld laat mij voorlopig niet meer los...”

11


Project Dizary

Patrick Berkhof Ik ben een verbeeldingsversterker.

Het is een kreet die ik me als levensdoel heb toegeëigend. Als geen ander weet ik hoe het is om in de put te zitten, en ook hoe lastig het is om daar uit te komen. Maar denken aan mooie fantastische dingen zorgde ervoor dat ik verder kon, mijn grenzen verlegde. Als schrijver, illustrator, ontwerper en uitvinder werk ik nu graag aan mooie, omvangrijke projecten. Toen ik met Dizary begon, wist ik al dat het nooit bij één boek zou blijven. Dit is pas het begin, of misschien 1% daarvan! De grote lijn staat nu op papier en het invullen van dit omvangrijke project is begonnen. Ik deed er tientallen jaren over om mijn grenzeloze labyrintwereld te bedenken. Mijn schetsboeken puilen uit van de schitterende ideeën, maar ik heb geen tijd om alles zelf uit te werken. Dus als iemand anders mee wil werken aan Project Dizary, dan zijn ze na een kennismakingsgesprek vrij om er een eigen draai aan te geven. Maar ik hou de regie en denk natuurlijk ook graag mee over mogelijke locaties en verhaallijnen.

12

Of ik het zelf ben die het project afsluit weet ik niet. Ik zou het eigenlijk wel mooi vinden als iemand anders de hele reeks met een knaller afrond.


Het begon met een geniaal gegeven


Project Dizary

Zeg je fantasy dan zeg je kunst

De

creatieve

uitspattingen van Patrick

Niet alleen met boeken wordt de verbeelding versterkt. De komende jaren kun je dus ook kunst en spellen verwachten binnen Project Dizary. Zo ontwierp Patrick Berkhof o.a. alle covers en artwork voor de website.


Project Dizary

Schitterende

aandachtstrekkers

Displaymateriaal Uw winkel verdient aandacht. Echte aandachtstrekkers zijn kleurrijke stoere posters en balie- en productdisplays. Uitgeverij Versa heeft POS materiaal beschikbaar. Zoals gratis posters, flyers en megaformaat displayboeken. Neem gerust contact op met de uitgever info@uitgeverijversa.nl

COLOFON Redactie: Uitgeverij Versa Portretfotografie: Erik Jansen fotografie Met dank aan: Johan Klein Haneveld, Jasper Polane, Tazzy Jeninga, Patrick Kerkhof Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door print-outs, kopieĂŤn, of op welke manier dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. (C) 2020 - Uitgeverij Versa - Project Dizary

15


www. DIZARY .nl

(c)2020 Uitgeverij Versa - Project Dizary

Profile for Dizary

Project Dizary Voorjaarsaanbieding uitgeverij  

Advertisement