Page 1

Westerein 3 Tersoal

Fraaie voormalige pastorie, met vrij uitzicht over het Friese landschap.


Vrijstaande woning voormalige pastorie

Vraagprijs Soort woonhuis Perceeloppervlakte Woonoppervlakte Inhoud Aantal Kamers Bouwperiode/-jaar

02

â‚Ź 297.500 k.k. Eengezinswoning, Vrijstaande woning 769 m2 155 m2 600 m3 6 1949

Deze woning uit 1949 is door de laatste eigenaar in de loop der jaren grondig gerenoveerd met behoud van de vele originele en karakteristieke elementen. Dit alles is zeer stijlvol gedaan.


Woonkamer De achterzijde van de woning is met veel raampartijen gericht op de tuin en het uitzicht. Hierdoor komt opvallend veel licht binnen. In alle kamers ligt een massief grenenhouten vloer welke kort geleden volledig geschuurd en opnieuw behandeld is met een matte afwerking. In de hoek van de kamer zit een schouw met goed werkend rookkanaal en een gaskachel.

03


De woonkamer is af te sluiten middels en-suite deuren.


Open & licht Door de open indeling zijn de kamers ook op andere manieren te gebruiken. De tussenkamer staat in open verbinding met de eetkamer. In de erker zitten, net als in het grootste gedeelte van de woning, nieuwe ramen met dubbel en beveiligd glas. De tuindeuren kunnen ook als kantelraam geopend worden. De ideale plek om van het uitzicht te genieten!

05


Keuken De moderne keuken heeft lichte keukenelementen en een groot raam. De originele voorraadkast is stijlvol ge誰ntegreerd in de praktische keukenopstelling. De oude schouw is bewaard gebleven en biedt nu ruimte aan een 4-pits kookplaat, oven en afzuigkap. In de bijkeuken zit een aansluiting voor de wasmachine en is er plek voor de droger. Door de bijkeuken komt u in een ruime garage.

06


Eerste verdieping Via de trap komt u op een ruime overloop met paneeldeuren aan beide zijden die toegang geven tot een opbergkast, doucheruimte met toilet, en 3 lichte slaapkamers.

07


De slaapkamers zijn stuk voor stuk licht en ruim. De overloop en grootste slaapkamer hebben praktische inbouwkasten met paneeldeuren.

08


De middelste slaapkamer heeft openslaande deuren naar het balkon aan de tuinkant.

09


Extra mogelijkheden Op de eerste verdieping is een doucheruimte met toilet. Deze is in 2010 volledig vernieuwd en heeft een frisse en strakke uitstraling. Mocht u toch een ligbad willen, dan kan dat. Tijdens de renovatie is alvast de mogelijkheid gecreĂŤerd om de kleinste slaapkamer te verbouwen tot badkamer.

10


Via een gesloten trapopgang komt u op een royale en hoge zolderkamer met brede dakkapel. Deze verdieping is volledig gerenoveerd tot een luxueuze ouderslaapkamer met inloopkast.

11


Achtertuin Aan de achterzijde is een weelderige, onder architectuur aangelegde tuin op het zuiden met terras, grenzend aan water. Voorbij het water kijkt u, zowel aan de voor- als aan de achterzijde, vrij uit over het Friese landschap.

12


Een sfeervolle woning boordevol karakter.

14


Kenmerken Bouw

Buitenruimte

Soort woonhuis: Eengezinswoning, Vrijstaande woning Soort bouw: Bestaande bouw Bouwjaar: 1949 Soort dak: Zadeldak bedekt met pannen

Kadastrale gegevens

Ligging: Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom Tuin: Achtertuin, Voortuin Achtertuin: 250 m2 (10m diep en 25m breed) Ligging tuin: Gelegen op het zuiden bereikbaar via achterom Totale oppervlakte tuin: 250 m2

Volle eigendom, gemeente Rauwerd, sectie H, nummer 1377 , perceeloppervlakte: 769 m2

Oppervlakte en inhoud

Energie Isolatie: Dakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas Verwarming: C.V.-ketel Warm water: C.V.-ketel C.V.-ketel: Combiketel (Nefit Ecomline HR) uit 1999, Eigendom

Garage

16

Wonen(= woonoppervlakte): 155m2 Overige inpandige ruimte: 27m2 Gebouwgebonden buitenruimte: 5m2 Perceeloppervlakte: 769m2 Inhoud: 600m3

Indeling Aantal kamers: 6 Voorzieningen: TV kabel, Rookkanaal

Soort garage: Aangebouwd steen voor 1 auto Voorzieningen: Voorzien van elektra, Voorzien van water

Aanvaarding

Parkeergelegenheid

Bijzonderheden

Soort parkeergelegenheid: Openbaar parkeren

Geen bijzonderheden gemeld

Aanvaarding: In overleg


Zakenlijst Blijft achter Losse potten/planten Buitenverlichting Zonwering binnen (luxaflex e.d.) Gordijnrails Gordijnen woonkamer Horren Vloerbedekking/Linoleum Laminaat Kachels (Klok)thermostaat Kookplaat Koelkast Oven (combi)Magnetron Afzuigkap Vrieskast Vaatwasser Overige inbouwapparatuur Dimmers Losse kasten Boeken-, legplanken Toiletaccessoires Badkameraccessoires

Gaat mee

Ter overname

x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x

Overige zaken Speeltoestel blijft achter; Rolgordijnen blijven; Houten vloeren blijven;

17


Algemene informatie Woning bezichtigen

Een bod uitbrengen

Om u een zo goed mogelijk beeld van de woning te geven, vinden wij het belangrijk dat de verkoper de bezichtiging zelf begeleidt. Niemand kent de woning en de buurt immers beter. Daarom vragen wij de verkoper contact met u op te nemen om een afspraak te maken.

U kunt uw bod telefonisch 088 200 2000 (lokaal tarief) of via het biedingsformulier op www.makelaarsland.nl (button ‘Doe een bod’ bij de woningpresentatie) uitbrengen.

Het kan voorkomen dat de verkoper geen mogelijkheden heeft om zelf actief te zijn bij de verkoop en daarom de bezichtigingen uitbesteedt aan een ‘Verkoopcoach’. In dat geval neemt de Verkoopcoach contact met u op. Omdat de verkoper en de Verkoopcoach niet gebonden zijn aan kantoortijden kunnen bezichtigingen ook vaak ‘s avonds of in het weekend plaatsvinden. Een Verkoopcoach is gespecialiseerd in de presentatie, styling en inrichting van woningen en de verzorging van bezichtigingen. Een Verkoopcoach is geen makelaar, taxateur of andere adviseur op het gebied van de makelaardij. Een Verkoopcoach kan en mag zich daarom niet uitlaten over juridische- en bouwkundige aspecten, biedingen, onderhandelingen en/of de waarde van een woning. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan informatie en/of toezeggingen van een Verkoopcoach welke hiermee in strijd zijn.

Één van onze vastgoedspecialisten neemt uw bieding in behandeling en zal zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u en de verkoper opnemen om nader te overleggen. Een door u uitgebracht bod wordt vertrouwelijk behandeld en alleen aan de verkoper kenbaar gemaakt. De verkoper kan uw voorstel accepteren, een tegenvoorstel uitbrengen of uw voorstel afwijzen.

Uw huidige woning verkopen? Makelaarsland is een innovatieve organisatie die een doorbraak binnen de makelaardij heeft bewerkstelligd. Dankzij onze unieke formule ontvangt u NVM expertise tegen een vast en laag all-in tarief. Bel voor een vrijblijvend informatiegesprek 088 200 2000 (lokaal tarief). De specialisten van Makelaarsland staan voor u klaar. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. En natuurlijk ook per email: info@makelaarsland.nl.

Overige documentatie Tip! Bent u zich aan het oriënteren op de hypotheekmarkt? In samenwerking met AEGON Bank bieden wij u een vrijblijvend hypotheekadvies. Bij het aanvragen kunt u aangeven een telefonisch adviesgesprek en gratis hypotheekofferte te willen ontvangen.

Er kan overige documentatie beschikbaar zijn. Deze informatie is apart te downloaden. Ga naar www.makelaarsland.nl en klik bij de woning op tabblad ‘Kenmerken’.

Bijzondere bepalingen Ouderdomclausule De woning is ouder dan 15 jaar. Dit betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden, lager liggen dan bij nieuwe of nieuwere woningen. Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan garandeert, staat hij niet in voor de kwaliteit van vloeren, dak, gevels, fundering, installaties, leidingen, riolering en aanwezigheid van doorslaand of optrekkend vocht. Hij verzwijgt echter niet moedwillig gebreken aan bovenstaande zaken.

18


Verkoopinformatie Koopakte

Energielabel

Na overeenstemming zullen afspraken worden vastgelegd in een koopakte conform het model van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Voor woningen in Amsterdam zullen afspraken worden vastgelegd in een koopakte conform het model van de Koninklijke NotariĂŤle Beroepsorganisatie. In deze koopakte zullen onder andere de onderstaande bijzonderheden worden opgenomen.

Tenzij anders afgesproken, zal verkoper bij de notariĂŤle eigendomsoverdracht aan koper een energielabel overhandigen. Van het voorgaande kan door verkoper worden afgeweken indien op grond van het besluit energieprestatie gebouwen een dergelijk label of certificaat niet noodzakelijk is (bijvoorbeeld in geval het verkochte is aangewezen als monument als bedoeld in de Monumentenwet 1988 of in een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening of als het vrijstaande gebouwen betreft met een gebruiksoppervlakte van minder dan 50 m2). Voor meer informatie www.energielabel.nl.

Ontbindende voorwaarde financiering Ten behoeve van een eventueel opgenomen voorbehoud voor het verkrijgen van financiering hanteert Makelaarsland een termijn van 5 weken (te rekenen vanaf het moment van bereiken van overeenstemming) waarbinnen op grond van deze voorwaarde ontbonden kan worden.

Waarborgsom / bankgarantie De koopovereenkomst vereist van de koper altijd een waarborgsom of bankgarantie ten bedrage van 10% van de koopsom. De koper krijgt hiertoe 6 weken (te rekenen vanaf het moment van bereiken van overeenstemming) om dit te regelen.

Erfdienstbaarheden Indien er op de woning of het perceel erfdienstbaarheden, kwalitatieve verplichtingen en/of andere bedingen rusten, gaan ze over op de koper en worden ze als bijlage behorend bij de koopakte, meestal in de vorm van het eigendomsbewijs, ter beschikking gesteld.

Uitnodiging

De verkoper heeft een meldingsplicht. De koper mag daarom verwachten dat de informatie die door de verkoper wordt verstrekt, correct is. Er moet altijd melding worden gemaakt van eventuele gebreken en bijzondere omstandigheden.

Alle door Makelaarsland en verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg dan wel tot het uitbrengen van een bod. Verkoper stelt uitdrukkelijk, dat een verkoop niet eerder totstandkomt, dan nadat niet alleen over hoofdzaken ( object en prijs), maar ook over details (zoals datum van aanvaarding, roerende zaken, ontbindende voorwaarden etc.) overeenstemming is bereikt.

Onderzoeksplicht

Voorbehouden

Meldingsplicht verkoper

De koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht. Dit betekent dat de koper zelf onderzoek dient te verrichten naar de diverse zaken die van belang zijn bij het nemen van de juiste koopbeslissing. Wij noemen: de bouwtechnische staat van de woning, eventuele rechten en plichten die op de woning (of perceel) rusten (ook wel erfdienstbaarheden of kwalitatieve rechten/ plichten genoemd) en milieufactoren, omgevingsfactoren, (toekomstige) bestemmingsplannen enzovoorts. Gezien de complexe materie, met name waar het uw onderzoeksplicht betreft, raden wij u aan een eigen NVM-makelaar in te schakelen en hem mee te nemen naar de bezichtiging(en).

Ondanks dat grote zorgvuldigheid is betracht bij het samenstellen van de verkoopbrochure, wordt voor de onjuistheid van de vermelde gegevens door de eigenaar noch door de verkopend makelaar enige aansprakelijkheid aanvaard. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. De eventueel in de brochure opgenomen tekeningen geven vaak de standaardsituatie van de woning weer. Het kan echter voorkomen dat de eigenaar wijzigingen heeft aangebracht, zodat maten en indelingen niet meer overeenstemmen met de werkelijke situatie. Door Makelaarsland wordt geen aansprakelijkheid aanvaard, behalve waar de door ons verplicht afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering in voorkomend geval aanspraak geeft op uitkering.

19


T. 088 200 2000 E. info@makelaarsland.nl I. www.makelaarsland.nl

Westerein, Tersoal  
Westerein, Tersoal  

vrijstaande, voormalige pastorie

Advertisement