Page 1


De warmste plek ter wereld tussen kerst en nieuw? Op en rond de Bist in Wilrijk! Wintervonk slaat de tenten op van 28 tot en met 31 december. Een Ăźbergezellig festival en ontmoetingsplaats voor klein en groot. Van de Bist maken we een feeĂŤriek festivalcentrum, vol warmte en gezelligheid, met een grote concerttent. Ook in De Kern, JC Vizit, bib Bist en Dionteater valt er van alles te beleven. Muziek, theater, kinderactiviteiten, comedy of gewoon een fris pintje of warme chocomelk?


d

k! n

eid,

me

Het kan allemaal op Wintervonk!


WOENSDAG 28 DECEMBER Welkom op Wintervonk! We zorgen er al meteen voor dat zowel jong als oud zich thuisvoelt op het gezellige festival met een feestelijke openingsavond.

FAMILIE

17 uur – Bist – gratis Vanaf 17 uur ben je welkom. Ontdek wat Kermis op Rolletjes allemaal meegebracht heeft voor kinderen van drie tot twaalf jaar. Je kan er ook een gepersonaliseerde airbrushtattoo laten zetten. Om 18.30 uur toveren de artiesten van Ron Jaluai met hun act Love is in the Air de Bist om tot één groot vuur- en bellenspektakel. Absoluut de moeite! Swingdans en Harmonie Sint-Bavo zorgen intussen voor extra sfeer op het plein. Van 17 tot 19 uur organiseert het district ook een eindejaarsdrink op het plein. Meer info op www.wilrijk.be.

TH

20

Me Mu Me em

M

20

Th

Ge na En hu ‘60 kri Ch


oor ge

s oor ar. Je rde

sten ve is oot luut monie r extra

et op het .be.

THEATER

20 uur – Dionteater – € 5 Met Musical, in Other Words giet de Wilrijkse Toneel- en Musicalgroep BSO de mooiste musical- en pophits in één concert. Met 15 zangers in een intieme setting die je meevoeren van emotie naar emotie, en dat op de golven van de muziek.

MUZIEK

20 uur – concerttent Bist – gratis The Whodads

Geen openingsfeest zonder een straf concert natuurlijk. Zak af naar onze concerttent. De verwarming staat aan, de pintjes koud. En wat een band! The Whodads brengen al meer dan twintig jaar hulde aan hun favoriete instrumentale parels uit de jaren ‘50 en ‘60. Filmmuziek van Mancini en John Barry die je nooit te horen krijgt, Surfjazz en vette Mambo, met de ontembare soulstem van Charlotte Adigéry (Arsenal, Belgica). Feestje!


DONDERDAG 29 DECEMBER CINEMA FAMILIE

(5+)

14 uur – cc De Kern – € 4

Solan & Ludwig en De sneeuwmachine Rasmus A. Sivertsen – 2013 – 76 min. – animatie – Nederlands gesproken Gezellig met je kinderen neerploffen in het pluche van de zetels van De Kern voor een winterse animatiefilm. Als er in het Noorse dorpje Flåklypa geen sneeuw wil vallen, bouwt uitvinder Reodor dan maar een sneeuwmachine. Maar wanneer die in verkeerde handen valt, komt de toekomst van het vreedzame dorpje in gevaar.

FAMILIE 14.30 uur & 16 uur kleine tent Bist - gratis

(3+)

Muzaffer & Dalida (poppenspel voor 3 tot 8 jaar) Poppenspel voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Het verhaal gaat over Muzaffer & Dalida, die in de Sahara leven. Matahari wordt onder de knoet gehouden door een wrede sultan. Wie zorgt er voor tweedracht in het o zo vreedzame dorpje?


FAMILIE

14.30 en 15.30 uur – bib Bist - gratis

(3+)

Leeslekker Kom even uitrusten in de bib en luisteren naar een mooi, spannend of grappig verhaal. Deze leeslekkersessie is gericht op kinderen van 3 tot 8 jaar.

MUZIEK

15 uur – concerttent Bist - gratis

The Jacquelines Swingjazz in een nieuw jasje. The Jacquelines is een zeskoppige band onder leiding van zangeres Iris Berardocco. De muziek blijft onvervalste swing, maar in hun teksten hebben The Jacquelines het over hedendaagse onderwerpen of dingen die hen persoonlijk raken.

CINEMA 16 uur – cc De Kern – € 4 Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children Tim Burton – 2016 – 127 min. – Fantasy – met o.a. Eva Green & Samuel L. Jackson (gefilmd in Brasschaat) Tiener Jacob ontdekt de ruïnes van Miss Peregrine’s school voor bijzondere kinderen. Terwijl hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de bewoners ongelofelijke krachten bezaten.


THEATER

20 uur – Dionteater – € 5 In deze monoloog van Wilrijkenaar Raymond Van De Weyer neemt de Jos (een trouwe voetbalsupporter) je mee op zijn persoonlijke queeste. Hij schept een beeld van zijn gezin, zijn vaderschap, zijn zoon...

CI

14

Ki

MUZIEK

20 uur – concerttent Bist – gratis

Ertebrekers (in samenwerking met Willrock) De nieuwe band van Flip Kowlier. Sinds hun debuut in het voorjaar uitkwam ligt het episch centrum van de Amerikaanse funk, hiphop en soul in West-Vlaanderen. Hun zomerhits De Zji en Eva Mendes waren afgelopen zomer niet van de radio weg te branden.

Esb

Op we gro uit da

FA

14

COMEDY

Ci

Line-up met David Galle, Piet De Praitere, Sander VDV en MC Koen Rijsbrack

Mi me Ro bij

20.30 uur – JC Vizit – € 5

David Galle is een ex-winnaar van de Comedy Cup, en vaste waarde in het stand-up-wereldje. Piet De Praitere ken je uit de successerie Bevergem. Sander VDV won de Humorklas 2016. MC van dienst is Koen Rijsbrack. Voorafgaand kan je in Vizit ook terecht voor de Volkskeuken, vanaf 18 uur.


jn

orjaar hiphop ndes

re,

de . ook

VRIJDAG 30 DECEMBER CINEMA FAMILIE

14 uur – cc De Kern – € 4

(3+)

Kiwi & Strit Esben T. Jacobsen – 2016 – DEN - 40 min. – animatie – zonder dialogen Op een open plek in het bos wonen twee grappige, pluizige wezentjes: Kiwi is geel, netjes en voorzichtig; Strit is paars, groezelig en wild. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles uitproberen. Wat ze ook doen, het loopt steevast verkeerd af en daar moeten ze zelf heel erg om lachen.

FAMILIE

14.30 & 16 uur – kleine tent Bist – gratis

(3+)

Circus Minimini (theatervoorstelling voor 3 tot 8 jaar) Mijnheer Minimini presenteert je het kleinste circusje ter wereld, met attracties van wereldniveau! Aanschouw de gulzige papegaai Roepie, Sammy de waaghals en nog een heleboel andere bijzondere figuren (die nogal sterk op de circusdirecteur lijken).


FAMILIE

14.30 en 15.30 uur – bib Bist – gratis

(3+)

Leeslekker Kom even uitrusten in de bib en luisteren naar een mooi, spannend of grappig verhaal. Deze leeslekkersessie is gericht op kinderen van 3 tot 8 jaar.

MUZIEK

15 uur – concerttent Bist – gratis De Bonanzas Een chronologische tijdreis door het meest tot de verbeelding sprekende decennium aller tijden: The Swinging Sixties. De Bonanzas slagen er in om de kloof tussen jong en oud vakkundig te dichten. Want wat is er mooier dan verschillende generaties samen de tegels uit de vloer te zien shaken?!

CINEMA

16 uur – cc De Kern – € 4 Funny Face Stanley Donen - 1957 – VS - 103 min. – musical – met o.a. Audrey Hepburn & Fred Astaire Audrey Hepburn en Fred Astaire zijn zij aan zij te zien in deze stijlvolle musical over de wereld van haute couture en fotografie in een stad vol modellen en liefde, Parijs. Ze maken de tijdloze musical nog mooier met hun fantastische zang- en danstalent.

TH

20

He ker me

M

20

So

In Yo en po Sti 30 in

CO

20

Li Je

Jer ken wa po Lee voo Wi tus


)

t op

ng

undig ties

e grafie oze ent.

THEATER

20 uur – Dionteater – € 5 Het Wilrijkse Bananentejater brengt de wereldpremière van De kerstboom van de Canadees Norm Foster. Een verhaal over wie er met een kerstboom huiswaarts zal keren.

MUZIEK

20 uur – concerttent Bist – gratis Soulsister In het najaar van 1986 kwam de debuutsingle van Soulsister uit. You Get To Me werd door pers en publiek enthousiast onthaald en betekende het begin van een unieke carrière in de Belgische popgeschiedenis. Soulsister reeg de hits aan elkaar, tourde met Sting door Europa en haalde de Amerikaanse Billboard Hot 100. 30 jaar later spelen Jan en Paul op Wintervonk een repertoire dat in al die jaren alleen maar aan glans gewonnen heeft.

COMEDY

20.30 uur – JC Vizit – € 5 Line-up met Jens Dendoncker, Jeron Dewulf, Jeroen Leenders & MC Christophe Stienlet Jeron Dewulf & Christophe Stienlet (Bartje!) zullen de meesten wel kennen als Foute Vrienden. Aanstormend talent Jens Dendoncker was winnaar van de Culture Comedy Award in 2015. De cynischpositieve hersenkronkels van sympathieke stand-up comedian Jeroen Leenders zijn ondertussen ook al bij grote publiek gekend. Het voorprogramma wordt verzorgd door geBIT, de schrijversclub van Wintervonk. Vooraf kan je in Vizit ook terecht voor de Volkskeuken, tussen 18 en 19 uur.


ZATERDAG 31 DECEMBER FAMILIE

11, 12.30 en 14 uur – bib Bist – gratis

FA

14

Cl

(3+)

Ee ko sla

Leeslekker Start de laatste dag van het jaar in alle rust. In de bib kan je komen luisteren naar een mooi, spannend of grappig verhaal. Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

CINEMA FAMILIE

14 uur – cc De Kern – € 4

M

15

dj

(12+)

The Red Turtle Michael Dudok de Wit – 2016 – FR, BE, JAP – 80 min. – animatiefilm – zonder dialogen Poëtische animatiefilm over een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen. Aanrader!

Kin Ivo jar fun Bil


FAMILIE

14.30 & 16 uur – kleine tent Bist – gratis

(3+)

Clown Fermicelli (theatervoorstelling voor 3 tot 8 jaar)

)

Een solocircusvoorstelling waarin Fermicelli zowel acrobaat, koorddanser, muzikant, vuurspuwer als directeur is. Onvervalste slapstick-humor boordevol interactie met het publiek.

e al.

MUZIEK FAMILIE

)

p d r!

15 uur – concerttent Bist – gratis

(4+)

dj Bobonne Ivon en Billie – Vieren Oudjaar Kinderen van vandaag dansen op ‘Boenke Boenk’ volgens Bobonne Ivon. Daarom wil ze kinderen leren dansen op dansstijlen van de jaren ‘20 tot de jaren ‘80. Met haar kleindochter Billie geeft ze een funky dansinitiatie en daarnaast kunnen de kinderen vrij dansen. Billie zorgt voor verkleedkleding en accessoires.


CINEMA

16 uur – cc De Kern – € 4 A Hard Day’s Night Richard Lester – 1964 – GB – 87 min. – comedy – met The Beatles Op het hoogtepunt van de Beatlemania maakten The Beatles samen met de vermaarde regisseur Richard Lester hun eerste speelfilm. Daarin worden ze een dag gevolgd in Londen, waar ze op de vlucht slaan voor opdringerige fans.

MUZIEK

21.30 uur – concerttent Bist – gratis Bottle of Moonshine + dj Loveboat (Adriaan Van den Hoof)

FA

ied

Ied ge Re sch ste

Bij oo air

Danskriebels? Goesting om te feesten? In de concerttent sluiten we 2016 af met een geweldige feestband en dj. Kom mee dansen en vieren met je vrienden, familie of buren en zet 2017 feestelijk in op Wintervonk.

Kin Div ge

Bottle of Moonshine, dat zijn elf muzikanten die zich in het zweet werken op het podium en het publiek laten dansen op hun heerlijke grooves, onder aanvoering van zangeres Hanne Peetermans. Vanaf 23 uur neemt dj Loveboat (Adriaan Van den Hoof van Discobar Galaxie) het feest over en tellen we samen af naar het nieuwe jaar. Om 1 uur sluiten we Wintervonk definitief af.

ET

ied

Ge en ko en tus ter tus


eatles

es te aar ze

uiten ansen telijk

ur aan bar en r het luiten f af.

DOORLOPEND FAMILIE

iedere dag tussen 14 en 18 uur – Bist - gratis Iedere dag strijkt Kermis op Rolletjes neer op de Bist met geweldige spelletjes voor kinderen van drie tot twaalf jaar. Rekkertrek, sjoelbak, klimbak, stangenbiljart, eendjesvissen, schuiftafel, pudebak, mannetjesspel, trou madame, ringwerpen, stelten, zwierbol,... Bij Tattoo’s on wheels kunnen kinderen (maar evengoed ook papa’s en mama’s) gepersonaliseerde Wintervonkairbrushtattoo’s laten zetten. Kinderen kunnen vier dagen lang mee op het treintje van DiviDivi springen en een ritje maken. We voorzien het plein ook van gezellig warm vuur.

ETEN EN DRINKEN

iedere dag tussen 14 en 23 uur (food truck tot 21 uur) – Bist Geen Belgisch festival die naam waardig zonder lekker eten en drinken. We verzamelen verschillende food trucks en een koffiebar op de Bist en bouwen een gezellig winterterras onder en rond de luifel op het plein. In de concerttent kan je iedere dag tussen 14 en 23 uur bij de vrijwilligers van Willrock aan de toog terecht. Vizit serveert op 29 en 30 december een volkskeuken tussen 18 en 19 uur in het jeugdcentrum.


PRAKTISCHE INFO Tickets Voor de films, de theatervoorstellingen en comedyavonden heb je tickets nodig. De prijzen staan vermeld bij iedere voorstelling in dit boekje, maar ook op www.wintervonk.be. Op die website kan je tickets in voorverkoop bestellen om zeker te zijn van je plaats. Ook aan het onthaal van De Kern (Kern 18) kan je vooraf tickets bestellen. Voor de muziekoptredens in de concerttent kan je niet reserveren. Kom op tijd, want vol is vol! Tijdens Wintervonk is de festivalbalie in cultuurcentrum De Kern op 29, 30 en 31 december geopend van 13 uur tot 18 uur. Je kan er dan tickets kopen voor alle betalende Wintervonkvoorstellingen. Ben je eerder een last minute beslisser? Dan kan je ook terecht aan de avondkassa op iedere locatie (Vizit en Dion). Vanaf een half uur voor de voorstellingen op die locaties is de kassa daar geopend. Opgelet: je kan er alleen tickets kopen voor de activiteit van die avond op die locatie. Hoe betalen? online: bancontact of kredietkaart in De Kern: bancontact, cash of kredietkaart avondkassa in Vizit of Dionteater: alleen cash Alle andere voorstellingen zijn gratis. In geval van zware regenval of sneeuw kunnen activiteiten in openlucht afgelast of ingekort worden. Hou onze website en Facebookevenement in de gaten.

Lo

He in wa

•B •c •j •D

Wi Bu aa 30 je na dis Ko he Ve me Bis

Co

Wi cu Dio

Vo (w VU


heb lling site je oraf nt kan

uur.

echt

sa de

in n

Locaties en bereikbaarheid Het festivalhart van Wintervonk is de Bist, het grote plein in centrum Wilrijk. Alle andere locaties bevinden zich op wandelafstand. • Bib Bist: Bist 1 • cultuurcentrum De Kern: Kern 18 • jeugdcentrum Vizit: Heistraat 34a • Dionteater: Sint-Camillusstraat 29 Wintervonk is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Bussen 17, 21, 33, 141, 180, 181, 182, 183 en 22 houden halte aan het plein. Met het openbaar vervoer geraak je op ongeveer 30 minuten vanuit Antwerpen stad in Wilrijk. Vanuit Mortsel doe je er 15 minuten over. De meeste buslijnen hebben hun laatste rit naar Antwerpen rond middernacht. Op oudejaarsavond biedt het district ook nachtbussen van De Lijn aan. Kom je met de wagen? Je kan je auto kwijt op de parkings van het Mastplein (zowel boven- als ondergronds) en op de Bist. Vergeet je parkeerkaart niet. Zelfs wie geen eigen auto heeft, kan met de auto naar Wintervonk komen. Op het Mastplein en de Bist vind je twee parkeerplaatsen van cambio-autodelen.

Colofon Wintervonk is een initiatief van het district Wilrijk en cultuurcentrum De Kern, in samenwerking met bib Bist, JC Vizit, Dionteater, vzw Willrock en tal van andere partners. Vormgeving: Sam De Buysscher (www.toyfactory.be / www.theworldofsam.com) VU: Bart Vrints, Bist 1, 2610 Wilrijk


middagprogramma wo 28/12 17 uur

opening festival, start kinderanimatie, eindejaarsdrink district en opening bar (Bist - gratis)

do 29/12 14 uur 14.30 en 16 uur 14.30 en 15.30 uur

Solan & Ludwig en de Sneeuwmachine (kinderfilm - cc De Kern - € 4) Muzzafer en Dalida (poppenspel 3-8 jaar - kleine tent Bist - gratis) Leeslekker (kinderactiviteit - bib Bist - gratis)

15 uur

The Jacquelines (muziek - concerttent Bist - gratis)

16 uur

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (film - cc De Kern - € 4)

vr 30/12 14 uur 14.30 en 16 uur 14.30 en 15.30 uur

18.3

18.4

19

20

20

18

20

20

20.3

Kiwi & Strit (kinderfilm - cc De Kern - € 4) Circus Minimini (theatervoorstelling 3-8 jaar- kleine tent Bist - gratis)

18

Leeslekker (kinderactiviteit - bib Bist - gratis)

20

15 uur

De Bonanzas (muziek - concerttent Bist - gratis)

16 uur

Funny Face (film - cc De Kern - € 4)

20

20.3

za 31/12 11, 12.30 en 14 uur

Leeslekker (kinderactiviteit - bib Bist - gratis)

21.3

14 uur

The Red Turtle (kinderfilm - cc De Kern - € 4)

23

14.30 en 16 uur

Clown Fermicelli (kindervoorstelling - kleine tent Bist - gratis)

1

15 uur

dj Bobonne Ivon (kindermuziek - concerttent Bist - gratis)

16 uur

A Hard Day’s Night (film - cc De Kern - € 4)


k

atis)

avondprogramma wo 28/12 18.30 uur

bellen/vuurspektakel (kinderactiviteit - Bist - gratis)

18.45 uur

Swingdans (dans - Bist - gratis)

19 uur

Harmonie St-Bavo (muziek - Bist - gratis)

20 uur

Musical, in Others Words van BSO (theater - Dion - € 5)

20 uur

The Whodads (muziek - concerttent Bist - gratis)

do 29/12 18 uur

Volkskeuken (JC Vizit - € 5)

20 uur

De Jos van Raymond Van de Weyer (theater - Dion - € 5)

20 uur

Ertebrekers (muziek - concerttent Bist - gratis)

20.30 uur

David Galle, Piet De Praitere, Sander VDV en MC Koen Rijsbrack (comedy - JC Vizit - € 5)

vr 30/12 18 uur

Volkskeuken (JC Vizit - € 5)

20 uur

De Kerstboom van Bananentejater (theater - Dion - € 5)

20 uur

Soulsister (muziek - concerttent Bist - gratis)

20.30 uur

Jens Dendoncker, Jeron Dewulf, Jeroen Leenders & MC Christophe Stienlet (comedy - JC Vizit - € 5)

za 31/12 21.30 uur

Bottle of Moonshine (muziek - concerttent Bist - gratis)

23 uur

DJ Loveboat (Adriaan Van den Hoof) (muziek - concerttent Bist - gratis)

1 uur

einde


ERTEBREKERS

DJ LOVEBOAT

(ADRIAAN VAN DEN HOOF)

JEROEN LEENDERS

SOULSISTER

www.wintervonk.be 03 821 01 36

WINTERVONK in Wilrijk: programmabrochure  

Wintervonk is de naam van een gloednieuw cultureel gezinsfestival dat plaatsvindt op de Bist in Wilrijk. Daar passeert tussen 28 en 31 dece...