Page 1

serveis @districtedigital.es

correu http://mail.google.com/a/districtedigital.es


serveis @districtedigital.es

Índex de continguts Com accedir al teu compte de correu de Districte Digital?

4

Pàgina principal

5

Redactar un missatge

5

Contactes

6

Adjuntar un arxiu

7

Organitzar missatges per etiquetes

8

Filtres

9

L’eina xat

9

Afegir comptes de correu externs a l’aplicació

10

Configurar Districte Digital en un gestor de correu mitjançant POP3 13


serveis @districtedigital.es

Serveis @districtedigital.es Són aquells serveis que el programa de noves tecnologies Districte Digital ofereix a aquelles persones que disposen d’un compte de correu associat. Aquests serveis complementaris són una agenda i un editor de documents, accessibles des de qualsevol ordinador amb accés a la xarxa Internet. Tots els serveis estan basats en la plataforma comparteixen les seves mateixes característiques. Per obtenir un compte de correu sols pròpia pàgina web.

Google

Apps

i

cal sol·licitar-lo via la


Com accedir al teu compte de correu de Districte Digital? Per accedir al teu compte de correu hauràs d’ingressar a la barra d’adreces del teu navegador l’adreça de la pàgina web de Districte Digital (DD). És la següent: www.districtedigital.es

Seguidament picarem al quadre de webmail següent pàgina, que té aquest aspecte:

per

arribar

a

la

És en aquesta part on haurem d’introduir el nostre nom d’usuari i la nostra contrasenya, que ens hauran proporcionat l’equip de noves tecnologies del Consorci Riba. Una vegada introduïts hem de picar a Acceder per entrar al nostre compte personal.


Pàgina principal Una vegada que entram al nostre compte de correu se’ns apareixerà la pàgina principal del nostre compte de correu.

C

A D

B

A. Menú de carpetes A la figura superior pots observar les diferents seccions. Al menú esquerre tens les carpetes dels missatges:

Recibidos (1). Tots els missatges que ens han enviat. Destacados. Tots els missatges que hagis marcat com destacats. Chats. Es guarda un historial dels xats. Enviados. Tots els missatges que hagis enviat. Borradores. Missatges redactats pendents d’enviar. Todos. Tots els missatges. Spam. Missatges no desitjats. Papelera. Tots els missatges eliminats. Observa que som a la carpeta de Recibidos ja que apareix damunt fons blau i que tenim un missatge rebut ja que al costat de Recibidos apareix un 1 entre parèntesis (vegeu la fletxa A). B. Missatges A la part central (vegeu el quadre B) veim que tenim un missatge sense llegir ja que apareix en negreta. Els missatges ja llegits no apareixen en negreta. Per obrir-lo només has de clicar damunt el text del missatge. Per sortir del missatge i tornar a la carpeta de missatges rebuts feim clic a Recibidos (quadre A). Observem que ara el missatge ja no apareix en negreta perquè ja l’hem llegit. Redactar un missatge


Fes clic a la fletxa C de la figura anterior. Veuràs les 3 parts fonamentals d’un missatge: L’adreça de tramesa, l’assumpte i el cos del missatge. A l’adreça de tramesa has d’escriure l’adreça de correu d’algun amic o company de curs (recorda escriure-les sense espais en blanc i amb el símbol d’arrova).

Adreça de tramesa Assumpte

Cos del missatge Botó Enviar

A l’assumpte has d’escriure un resum del tema del missatge i al cos has d’escriure el contingut del missatge. Observa que damunt el cos del missatge tens una barra per donar format al text i un corrector ortogràfic a la dreta (Comprobar ortografía). Una vegada que tens les tres parts del missatge escrites pots enviar el missatge des del botó Enviar. Contactes No és necessari memoritzar totes les adreces de correu dels teus contactes; per a això tens una agenda al teu compte de DD. A la figura anterior, que representa la pàgina inicial, fes clic damunt Contactos (fletxa D). Aquesta serà la teva agenda, on guardaràs les adreces de correu i el nom dels teus contactes. En entrar-hi observaràs que l’adreça de formacio@districtedigital.es ja està guardada perquè Districte Digital les guarda de manera automàtica i ens estalvia la feina. Afegirem una altra direcció als nostres contactes. Per a això has de fer clic damunt Crear contacto.


Aquí has d’emplenar les caselles del nom del contacte i la de l’adreça electrònica. Una vegada fet això pitja el botó de Guardar.

El més interessant dels contactes és que ens permet enviar a diversos contactes alhora el mateix missatge, sense haver d’escriure i enviar els correus un a un. Per a fer això clica de nou a la secció de Contactos -> Todos los contactos i selecciones les caselles de verificació corresponents als dos contactes que tens a l’agenda. Quan tens seleccionats els contactes als quals vols enviar el correu clica damunt el botó Redactar.

Observaràs que apareix el missatge a redactar però amb les adreces ja afegides. Això és un gran avantatge ja que ens garanteix que les adreces estaran ben escrites i sense errors (és molt comú escriure malament les adreces de correu). Adjuntar un arxiu Aprendrem a enviar un arxiu adjunt al nostre missatge. Aquest arxiu pot ser de qualsevol format: un full de càlcul, un document de processador de texts, una imatge, etc. L’arxiu a enviar ha d’estar al teu disc local, així que primer has de decidir quin arxiu del disc local enviaràs. Si no tens cap arxiu pots descarregar una imatge des de Google Images i guardar-la a Les meves imatges. Repetirem els passos anteriors de la secció D, per enviar als teus contactes la foto, però abans de clicar el botó Enviar hi adjuntaràs un arxiu des d’Adjuntar un archivo.


Observaràs que t’apareix una finestra per triar l’arxiu que vols adjuntar. Quan l’hagis seleccionat pica Obrir i s’adjuntarà al missatge amb un clip. A continuació només has de picar Enviar. Organitzar missatges per etiquetes Una altra existeixen missatges organitzar

de les són per

les

peculiaritats

de

Districte

Digital

és

que

no

carpetes tal com s’entenien en altres sistemes. Els

tots en un etiquetes.

mateix

lloc,

només

que

tu

els

pots

Quan un missatge arriba, el primer que se li aplica és l’etiqueta Inbox, que fa referència a la Bandeja de entrada. Però nosaltres podem crear les nostres pròpies etiquetes i assignar-les a diferents correus. La manera més senzilla de crear les nostres pròpies etiquetes és, des de la finestra principal, seleccionar els correus que desitges etiquetar i seleccionar de la llista desplegable Etiqueta nueva...

Després apareixerà l’etiqueta.

una

finestreta

on

pots

escriure

el

nom

de


Per accedir a la llista d’etiquetes sol has de pressionar en el nom al plafó d’etiquetes (el verd) i se t’obrirà la llista d’adreces electròniques d’aquesta etiqueta. Des d’allà pots navegar com si fossin els correus de sempre. Fixa’t que aquesta varia una mica quan cerquis i et mostrarà També pots eliminar els correus d’aquesta etiqueta utilitzant el botó de Suprimir etiqueta que apareix a la barra de botons. Tingues en compte que això només treu l’etiqueta del teu correu, deixa totes les altres etiquetes i no esborra el correu.

Filtres Els filtres són una eina que ens vindrà molt d’organitzar el correu que arriba a la nostra bústia.

a

l’hora

De vegades ens apuntam a butlletins, rebem periòdicament diversos correus d’alguna empresa o algú en concret i desitjam organitzar-ho en alguns directoris, a fi de localitzar-lo en un futur de millor manera. És llavors quan podem utilitzar els filtres de missatges que incorpora. Primer has de cercar a la barra de recerca de Districte Digital, que és a la part superior de la pantalla, i fer clic a Crear un filtro:

Llavors, aquí definim els paràmetres de filtre que volem establir:

De: l’origen del correu electrònic. El remitent. Para: la destinació del correu electrònic. El destinatari. Se sobreentén que és per a aquest correu; no obstant això, pot ser útil si tenim diversos correus gestionats amb DD. Asunto: el contingut de l’assumpte del correu rebut. Podem definir una sola paraula o fins i tot una cadena de caràcters. Contiene las palabras: dades que coincideixin amb el que hi ha en el contingut del correu electrònic. No contiene: al contrari de l’opció anterior. Filtrarà tots els correus que no tinguin el següent contingut. Contiene archivos adjuntos: Si seleccionam aquesta opció tots els correus que tinguin dades adjuntes seran filtrats. L’eina xat


Amb el compte de Districte Digital ara pots xatejar amb les persones a qui ja envies correus electrònics. Fins i tot pots respondre a un correu electrònic per xat. Pots arxivar totes les teves converses de xat perquè hi puguis cercar i no perdis informació valuosa. En accedir a la pàgina principal de DD veuràs un quadre permanent, Chat, a la part esquerra de la teva pantalla. Si fas clic en un dels noms que conté podràs iniciar una sessió de xat o redactar un missatge de correu. Els usuaris disponibles per xatejar apareixen amb un punt de color al costat del seu nom: el verd indica que estan connectats; el groc, que no estan disponibles, i el vermell, que estan ocupats.

Quan algú t’envia un missatge instantani apareix una sessió de xat a la cantonada inferior dreta de la pantalla. Pots xatejar allà mateix o inserir la sessió en una finestra pròpia.

Si ho desitges, pots guardar la conversa de xat i aquesta quedarà emmagatzemada a la carpeta Chats. Afegir comptes de correu externs a l’aplicació Ara el teu compte disposa d’una eina de recuperació de missatges, que et permet descarregar missatges de fins a cinc comptes de correu electrònic diferents, centralitzant tot el teu correu electrònic en el teu compte de correu de DD. Configurar-ho és senzill i gratuït, però els comptes de correu electrònic dels quals desitgis obtenir els missatges han de ser compatibles amb l’accés POP i, en el cas dels comptes de Districte Digital, tenir habilitat l’accés POP. Després de configurar l’eina DD comprovarà el teu altre compte regularment i els missatges nous apareixeran automàticament a DD. Per configurar aquesta eina segueix aquests passos senzilles: Fes clic a Configuración a la part superior de qualsevol pàgina de correu electrònic.

Fes clic a la pestanya Cuentas i a la secció Recibir mensajes de otras cuentas fes clic a Añador otra dirección de correo electrónico.


A la següent finestra escriu el nom complet de l’adreça electrònica a la qual vols accedir i, a continuació, fes clic a Paso siguiente.

DD emplenarà els camps Nombre de usuario i Servidor POP quan li sigui possible, basant-se en la teva

adreça electrònica. Tu només hauràs d’introduir la teva contrasenya.

A continuació ens ofereix una sèrie d’opcions: Deixar una còpia dels missatges recuperats al servidor. Si vols tenir una còpia de cada missatge que Districte Digital recupera dels teus altres comptes de correu marca la casella. D’aquesta manera pots accedir als missatges dels teus altres comptes i als de DD.


Si prefereixes eliminar les còpies dels missatges no marquis aquesta casella. El teu compte eliminarà els missatges dels altres comptes quan són recuperats, la qual cosa significa que només podràs llegirlos a DD. Per recuperar missatges de correu electrònic utilitza sempre una connexió SSL (connexió segura). Si el compte de correu electrònic que estàs recuperant admet tecnologia d’àmplia difusió, SSL, pots seleccionar aquesta opció perquè tota la informació s’enviï per mitjà d’una connexió segura. Etiquetar els missatges entrants. Selecciona aquesta opció si desitges que s’assignin etiquetes automàticament a tots els missatges que es recuperin d’un altre compte diferent al de DD. Pots triar entre usar l’etiqueta predefinida (la teva adreça electrònica), seleccionar una etiqueta existent o crear-ne una nova de la llista desplegable. Arxivar missatges entrants. Pots arxivar directament els missatges d’aquest compte sense que es mostrin a Recibidos. Una vegada seleccionades les opcions que més et convinguin, fes clic a Añadir cuenta. Seguidament et sortirà una altra finestra d’informació on podràs personalitzar l’adreça del camp De:. Aquesta acció et permetrà redactar missatges a DD que apareixeran com si hagin estat enviats des del teu altre compte de correu electrònic. Fes clic a Sí per personalitzar l’adreça del camp De: i pitja Paso siguiente.

A continuació t’apareixerà una altra finestra, on hauràs de donar un nom que serà el que veurà el remitent quan li enviïs un missatge. Llavors has de pitjar Paso siguiente > >.

A continuació et sortirà una finestra de verificació per comprovar que ets tu el propietari de l’adreça que s’ha inserit. Pitja Enviar


verificación. Així se t’enviarà a l’adreça inserida un codi que després se’t demanarà a la següent finestra.

T’apareixerà una finestra com la que tens a continuació, on se’t demanarà un codi. És aquí on hauràs d’entrar en el teu altre compte de correu per anar a consultar el codi que se t’ha donat. Quan tinguis el codi i ja l’hagis introduït només l’has de verificar i ja està!!

Codi assignat

Configurar Districte Digital en un gestor de correu mitjançant POP3 POP, o Post Office Protocol (protocol d’oficina postal), permet descarregar missatges dels servidors de Districte Digital a l’equip perquè puguis accedir al teu correu mitjançant un programa, com Microsoft Outlook Express o Netscape Mail, entre d’altres, fins i tot quan no estiguis connectat a Internet. Els passos que hauràs de fer per habilitar l’accés POP al teu compte de Districte Digital són: Fes clic a Configuración, a la part superior de qualsevol pàgina de DD i fes clic a Reenvío y correo POP/IMAP, situat al quadre taronja Configuración.


Selecciona Habilitar POP para todos los mensajes o Habilitar POP para los mensajes que se reciban a partir de ahora. Tria l’acció que vols que realitzin els teus missatges de DD una vegada que hi hagis accedit a través del protocol POP. Configura el teu client POP (Outlook, Netscape, Thunderbird, Eudora…) i fes clic a Guardar cambios. Per a la configuració del teu client POP tens enllaços en aquesta mateixa pàgina que t’indicaran pas a pas les accions que hauràs d’anar realitzant.


Aquest manual ha estat dissenyat i redactat per en Pedro Pascual Soler i està sota llicència CreativeCommons 2.0 Reconeixement – NoComercial – CompartirIgual, pel que pots llegir-lo, distribuir-lo i emprar-lo per a les teves feines sempre i quan en citis l’autoria, no et lucris de la seva distribució i comparteixis qualsevol derivació que en puguis fer sota la mateixa llicència.

[Correu] Serveis @ddigital.es  

Apren a utilitzar el correu electrònic de districtedigital.es