Page 1

serveis @districtedigital.es

agenda http://calendar.google.com/a/districtedigital.es


serveis @districtedigital.es 

Serveis @districtedigital.esL’agenda o

o

oFuncions bàsiques 

Crear una nova citaEditar una citaEliminar un cita

Funcions habituals 

Programar cites periòdiquesRecordatorisConvidar altres personesRecerca entre cites

Funcions avançades 

Compartir calendaris amb altres personesComunicar l’agenda amb el telèfon mòbil

Recursos per ampliar la informació


serveis @districtedigital.es Serveis @districtedigital.es districtedigital.es Són aquells serveis que el programa de noves tecnologies Districte Digital ofereix a aquelles persones que disposen d’un compte de correu associat. Aquests serveis complementaris són una agenda i un editor de documents, accessibles des de qualsevol ordinador amb accés a la xarxa Internet. Tots els serveis estan basats en la plataforma comparteixen les seves mateixes característiques.

Google

Apps

i

Per obtenir un compte de correu sols cal sol·licitar-lo via la pròpia pàgina web. L’agenda El servei de l’agenda ordenar i gestionar desitgem, amb altres nostre telèfon mòbil activitat.

ofereix una solució d’ús senzill que ens permet les nostres cites, compartint-les, si així o persones i que, a més, podem connectar amb el per a estar sempre al corrent de la nostra

Aquest és l’aspecte de l’agenda:

Trobem una interfície clara i intuïtiva amb les eines necessàries per començar a treballar sense pensar-nos-ho. Fem primer un reconeixement de les principals zones d’aquesta pantalla, abans d’aprendre les funcions bàsiques de l’agenda. A la part superior trobem l’accés als altres serveis @districte digital.es, fent click sobre ells se’ns obrirà una nova finestra o pestanya.

A la dreta, també a la part superior, hi tenim les opcions configuració, l’ajuda i sortir d’una forma segura de l’agenda. Més endavant veurem algunes opcions que ens permet configurar aquest servei. Aquí només afegir que, si volem assegurar-nos de preservar les nostres dades personals de mirades d’altres persones és molt


recomanable sortir de la sessió en acabar de treballar: es a dir, fer click sobre l’opció Salir. Lleugerament per sota aquestes primeres àrees hi trobem el quadre de recerca, una eina que ens permetrà localitzar fàcilment aquelles cites que hem planificat per d’aquí molt de temps o, aquelles altres que ja fa temps que varen passar però ara ens interessa recuperar. Sols cal introduir alguna paraula significativa i el cercador ens presentarà els resultats. Aquesta eina també ens servirà a l’hora de localitzar dades en calendaris d’altres persones que els tinguin compartits.

Les opcions de recerca, ens permeten apurar més la informació que sol·licitem, de manera que resulta més senzill trobar les dades que estem cercant.

Per sobre la zona on visualitzarem les nostres cites, a la dreta, hi trobem les diferents maneres en que podem visualitzar-les. Ja sigui per dia, per setmana, per mes o per alguna altra visualització que ens interessi (per exemple, la dels 4 dies següents).

A més a més, també tenim l’opció d’imprimir aquesta vista per poder disposar d’una còpia en paper (això sí, molt menys interactiva que la de la pantalla!). Un poc més a l’esquerra hi trobem la franja de temps que estem visualitzant i els botons per a avançar o retrocedir en el temps.

A la columna de l’esquerra hi trobem dues eines que faciliten la navegació per l’agenda. El calendari ens permet avançar fàcilment d’un mes a l’altre o saltar alguns anys de cop, mentre que a sota tenim les opcions per gestionar els calendaris compartits i mostrarne o no la informació. Aquest punt el veurem més endavant.

Finalment, i ja per passar a explorar les funcions bàsiques del calendari... just per davall del logotip de Districte Digital, hi trobem l’opció de crear un nou event, una de les formes de fer-ho. Tot seguit n’explorarem una altra encara més senzilla.


Funcions bàsiques Amb l’agenda podem crear, modificar i eliminar les nostres cites. Aquestes són les accions bàsiques amb les que podem començar a treure el profit a aquesta poderosa eina d’organització. Amb el temps veurem com encara ens permet anar una mica més enllà. Anem per feina. Suposem que volem anotar una nova cita per al dimarts 29 d’abril entre les 10 i les 12... fem clic sobre la franja de les 10 i arrosseguem fins a les 12. Quan amollem el cursos ens apareix un globus com el de la imatge: En aquest globus, per fer-ho de la manera més senzilla possible basta escriure un títol per identificar la cita, tal com indica l’exemple. En el cas que disposéssim de varis calendaris (que més endavant veurem que és possible) també podríem elegir en quin d’aquests ens interessa publicar la cita. Una vegada escrit el nom, simplement fem clic al botó crear evento y ja ens apareixerà la capsa amb la cita.

Si volem modificar l’horari d’aquesta cita per endarrerir-lo per exemple fins a les 14, només hem de fer clic i, sense amollar, arrossegar la cita fins al nou horari. També és possible modificar la duració de la cita, només cal estirar des de les dues ratlles de la part inferior. Per eliminar una cita, cal fer clic sobre la barra amb el seu nom. Aleshores torna a aparèixer el globus i ara ens ofereix l’opció de suprimir. És important saber que només podrem eliminar cites que haguem programat nosaltres. En els casos en que veiem calendaris d’altres persones, les cites no les podem editar.

Aquestes són doncs les tres funcions bàsiques de l’agenda. Coneixentles ja podem començar a treballar i ordenar el nostre temps. És molt recomanable dedicar uns minuts a posar en pràctica aquestes funcions bàsiques.


Funcions habituals Passem ara a explorar algunes opcions noves que milloraran l’ús que puguem treure d’aquesta eina, les hem anomenat funcions habituals perquè seran les que utilitzem més sovint a més de les que ja hem aprés. La gran majoria d’aquestes opcions es centren en completar les opcions que tenim en crear una nova cita. Coneixerem ara (1) com programar cites periòdiques, (2) com configurar els recordatoris i (3) com convidar persones a les nostres cites. Si repetim les passes per crear una nova cita, al globus que ens apareix hi trobem Editar detalles del evento >> fent clic sobre el què accedim a noves opcions que són les que ara centraran la nostra atenció. Programar cites periòdiques És habitual que les nostres ocupacions quotidianes es repeteixin d’una setmana a l’altra o un cop per mes. Per exemple, pot passar que cada dijous anem a la piscina de 17 a 18 o que, una vegada per mes fem un sopar amb les nostres amistats. Si és així, no cal que creem cada vegada una nova cita, basta crear la primera i a partir d’allà programar que es repeteixi periòdicament. Donem un cop d’ull a la pantalla que ens apareix en ampliar les opcions, està dividida en tres seccions: (A A) ampliar informació sobre la cita, (B B) convidats i (C C) opcions de privadesa i recordatori.

Dins les opcions d’ampliació hi trobem el menú de repetició, amb el què podrem programar la periodicitat de les nostres cites. D’aquesta manera, en crear una nova cita ja podem optar a que es repeteixi cada cert temps.


Si amb això ja hem configurat la cita com volíem, si ja no volem afegir res més, la podem desar. Per fer-ho, sols hem de fer clic a Guardar.

Però si seguim examinant les opcions de les que disposem, veiem com encara podem donar molta més informació. A més del nom que donem a la cita, en podem apurar la seva franja horària i comprovar la disponibilitat de recursos i convidats, una opció de la que, més endavant, comprendrem la seva utilitat. A més, la podem assignar a un dels nostres calendaris i acabar de descriure bé el contingut de la cita.

Recordatoris Centrem-nos ara en la possibilitat de configurar recordatoris, una opció que ens pot avisar de varies maneres una estona abans de les nostres cites, si així ho desitgem. Aquestes són les opcions que tenim:

De fet ens trobem més opcions que no les de programar alarmes. En aquesta secció també podem configurar el nivell de privacitat de cada una de les nostres cites. Imaginem el cas: una festa a la platja pot ser una cita pública (si ens ve de gust, clar) mentre que una visita a l’oculista tal vegada ens interessa que resti com a cita privada. Una opció interessant quan comencem a compartir les nostres cites amb altres persones és la de mostrar-nos com a disponibles o ocupades. D’aquesta manera si, com veiem abans, en crear una nova cita, una persona que ens vulgui convidar comprova la disponibilitat dels recursos, podrà veure si nosaltres hi podem assistir o no.


Però, tornant al tema que ens ocupa, des d’aquesta secció també podrem programar les alarmes.

Així doncs podem configurar tres tipus d’alarmes, depenent de l’atenció que dediquem a la versió web de l’agenda. Més endavant veurem com connectar el nostre telèfon mòbil amb el calendari, un servei gratuït. L’antelació amb la que els vulguem rebre ja va a compte nostre. Convidar altres persones La idea és senzilla, nosaltres creem una cita on participen altres amistats i les volem afegir, de manera que elles coneguin les dades de la cita i puguin confirmar la seva assistència. La única condició per a què això funcioni és que aquestes persones també utilitzin el sistema d’agenda. Afegir noves persones és tant senzill com escriure el seu correu en el requadre corresponent.

Recerca entre cites El servei d’agenda ens permet fer recerques dins i fora de la nostra agenda. Les recerques a fora sempre són en calendaris públics. D’aquesta manera podem recuperar informació de les nostres cites o conèixer cites publicades per altres persones que, tal vegada, ens puguin interessar. Per fer una recerca, disposem de la part superior de la pantalla. On apareix un senzill quadre de text i dues opcions:

Fem una prova de recerca en calendaris públics... per exemple cerquem la paraula “exposició”, a veure que ens apareix. L’escrivim al quadre i fem clic a Buscar calendarios públicos: aquests són els resultats.


Ens trobem amb una bona quantitat de cites, moltes de les quals poden no interessar-nos. Tal vegada no és l’opció més útil, ara per ara, que ens ofereix aquest servei, però és fàcil imaginar les possibilitats que ens ofereix de cara a conèixer les activitats que ens envolten. L’opció Buscar en mis Calendarios funciona d’una manera molt similar però limita la recerca a aquells calendaris que són nostres o de persones amb les que ens haguem vinculat. Cosa que veurem tot seguit. Funcions avançades Les funcions que coneixerem ara són, possiblement, les que utilitzarem menys sovint, però a la vegada, són també molt útils. Són funcions que amplien l’ús que podem donar a la nostra agenda més enllà de l’ordinador o de la gestió de les nostres cites. En primer lloc veurem com vincular calendaris d’altres persones a la nostra agenda i, seguidament, com connectar l’agenda amb el nostre telèfon mòbil i per a què. Compartir calendaris amb altres persones Durant tot aquest manual hi hem fet referència: podem compartir la informació de les nostres agendes amb altres persones, ja siguin amistats o de la feina. El que veurem ara és com fer-ho per annexionar un nou calendari a la nostra agenda, recuperem per això una de les captures de pantalla que presentàvem al principi i centrem-nos en dues de les opcions que ens ofereix.


Per una banda podem afegir algun calendari públic. Cal entendre què és un calendari públic. Són públics tots aquells calendaris que hagin activat aquesta opció, per tant, qualsevol persona pot crear un calendari públic. Entre aquests hi podem trobar des del que hagi creat una associació cultural per informar de les seves activitats al d’alguna persona que, de fet, no tingui cap interès per a nosaltres. En voler afegir-ne un, veiem que la pantalla és la mateixa que la que ens retronava la informació d’una recerca entre calendaris públics. Només ens cal fer clic en el botó Añadir Calendario i llestos.

Des d’aquest moment, a la columna esquerra de la nostra agenda, apareix el nou calendari. Fent clic en les fletxes de cada un d’ells podem acabar de configurar algunes opcions o determinar les nostres preferències.

Per altra banda, per afegir el calendari d’una persona amiga només ens cal conèixer el seu correu electrònic. Fem clic a l’opció corresponent i introduïm el seu correu al quadre que ens apareix.

Si aquesta persona té calendari ens apareixerà aquí i ens hi podrem connectar, sempre que a aquesta persona el vulgui compartir amb nosaltres, és clar. Comunicar l’agenda amb el telèfon mòbil Aquesta és una opció molt atractiva i útil de l’agenda, a més és gratuïta i senzilla de configurar. Només cal fer-ho una vegada. Anem per passes. En primer lloc hem d’accedir a la pestanya Configuración para móviles que hi ha a Configuración, allà ens trobem amb la següent pantalla.


D’aquí al final ens separen tres passes: 1. Introduir el nostre número de telèfon i el país. 2. Sol·licitar un codi de verificació

3. Introduir el nostre codi

I ja està, un missatge ens ho confirma.

A partir d’aquest moment, podrem rebre alarmes de les nostres cites mitjançant el telèfon mòbil.

I amb aquesta darrera funció, ja ens hem convertit en usuaris avançats del servei d’agenda que ofereix @districtedigital.es.


Recursos per ampliar la informació A continuació, una llista amb algunes adreces d’Internet que poden aportar-nos noves idees sobre el servei de l’agenda. Districte Digital http://districtedigital.es Google Calendar www.google.com/calendar Viquipèdia http://ca.wikipedia.org/wiki/Google_Calendar ¿Qué ¿Qué es Google Calendar? http://google.dirson.com/o.a/googlehttp://google.dirson.com/o.a/google-calendar Remember the milk for Google Calendar http://www.rememberthemilk.com/services/googlecalendar/ http://www.rememberthemilk.com/services/googlecalendar/


Aquest manual ha estat dissenyat i redactat per en Xavier Moyà Melero i està sota llicència CreativeCommons 2.0 Reconeixement – NoComercial NoComercial – CompartirIgual CompartirIgual, gual pel que pots llegir-lo, distribuir-lo i emprar-lo per a les teves feines sempre i quan en citis l’autoria, no et lucris de la seva distribució i comparteixis qualsevol derivació que en puguis fer sota la mateixa llicència.

[agenda] Serveis @ddigital.es  
[agenda] Serveis @ddigital.es  

Manual en català de com aprofitar el servei electrònic d'agenda que ofereix la plataforma @districtedigital.es

Advertisement