Page 1


Florin Blumengrosshandel GmbH, Zuid-Duitsland. “Onze Cash & Carry, genaamd Florin bloemen in Rednitzhembach is erg enthousiast over het InFlorist presentatie-concept. Toen Adriaan bij ons langskwam en dit concept voorlegde waren wij meteen positief. Wij zaten al een tijdje op zo’n soort concept te wachten. Dit met het idee: terugkerende en actuele informatie over de verschillende producten te laten zien en deze producten hierdoor aan de man te brengen. Dit is altijd nuttig en zal de handel voor deze producten stimuleren. Daarom hebben we meteen besloten om de InFlorist presentatie in onze Cash & Carry te presenteren aan onze klanten.

“Wij zaten al een tijdje op zo’n soort concept te wachten”

Hierdoor kunnen kwekers bijvoorbeeld laten zien wat mogelijk is met producten en/of wat hun product zo bijzonder maakt.” Carsten Braukmann


Markt vraagt naar informatie. Germedia introduceert een nieuw marketingproject dat u helpt om uw communicatie met bloemisten in Duitstalig Europa te optimaliseren. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de informatievraag vanuit de markt.

Informeer handelaren, creĂŤer afzet. Bij Germedia ervaren we dat de Duitstalige markt kansen biedt om bloemisten kennis bij te brengen over de Nederlandse snijbloemen die daarheen gaan. Wij geloven dat zij extra informatie en inspiratie kunnen gebruiken om klanten te overtuigen. We streven ernaar extra afzet te creĂŤren in het topsegment van de Duitstalige markt door de zichtbaarheid van Nederlandse kwaliteitsproducten te vergroten.


Piet van Kampen Commercieel Directeur De Gooijer International

“Germedia verbindt kweker en eindklant. Een uitermate doeltreffende wijze om informatie van de kwekerij onvervormd met de bloemist te communiceren. Eindelijk een medium dat alle schakels in de keten helpt om meer te verkopen.”

Hoe creëert Germedia extra afzet? Germedia zendt een online presentatie uit, waarin producten van Nederlandse snijbloemenkwekers en hun mogelijkheden onder de aandacht worden gebracht. De presentatie is te zien op grote beeldschermen in de topgroothandels en Cash & Carry’s in Duitstalig Europa. De getoonde informatie en inspiratie kan de bloemist vervolgens gebruiken als verkoopargumenten richting de consument. Gerichte vraag naar uw producten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is hierbij het ultieme doel! Een bewezen concept. Germedia maakt voor de presentaties in Cash & Carry’s gebruik van het concept van InFlorist. InFlorist is al sinds 2011 actief met beeldschermpresentaties in Russischtalige landen. Onderzoek in deze landen wijst uit dat 93% van de groothandels de presentaties waardevol vindt en hier meer door verkoopt. Met de Duitstalige versie van de InFlorist presentatie, ontstaat er voor het eerst een mogelijkheid om een groot aantal bloemisten en handelaren in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland te bereiken.


Aangesloten Cash & Carry’s. Gebieden met een hoge koopgracht per inwoner.

Situatie per 1 april 2014


Aablo Export B.V. “Wij vinden het positief dat Germedia zorgt voor een bloemenpresentatie in Duitstalige groothandels. Wij zijn erg actief in Zwitserland en hebben ook klanten in Duitsland, zij vragen met name om hoogwaardige producten. Daarom is het positief dat kwekers straks, door middel van de presentatieschermen die bij onze klanten hangen, met deze markt kunnen communiceren. Zij kunnen zelf uitleggen wat zo uniek is aan hun producten. Wij weten hoe belangrijk goede communicatie met de klant is, en hoe belangrijk het is om uit te leggen waarom producten soms zo uniek zijn. De Germedia beeldschermpresentatie die in de groothandels draait

“Goede communicatie zorgt gewoon voor een stimulans in de verkopen, dat is 100% zeker!”

brengt de kweker hier weer een stap verder in de communicatie naar de klant toe. En goede communicatie zorgt gewoon voor een stimulans in de verkopen, dat is 100% zeker! Dit is goed voor de kweker, onze klanten en dus ook voor ons als exportbedrijf. Hierom zijn wij al vanaf het begin af aan erg enthousiast over dit promotieproject.” Jan Douve Aablo


De waarde van zichtbaarheid in de groothandels. Groothandelaren geven aan dat het belangrijk is om klanten te informeren over noviteiten en producten met onderscheidende kwaliteitskenmerken. Dit zijn namelijk verkoopkansen voor de Cash & Carry’s. Bloemisten gebruiken deze informatie vaak weer als verkoopargumenten richting de consument. Op deze manier is het nut van Germedia’s presentatie voor de gehele keten optimaal. Het bereik van uw presentatie. Germedia biedt u, mits beschikbaar, een plaats aan in de InFlorist presentatie. Dit betekent dat u in een groot aantal Cash & Carry’s in Duitstalig Europa gezien wordt. Germedia zorgt ervoor dat de presentatie up-to-date is en de kopers altijd weer verrast. Daarbij komt uw bedrijf ongeveer 10 keer per uur langs, wat kan oplopen tot vele duizenden keren per week in deze 3 landen. Genoeg ruimte om de unieke eigenschappen van uw product en uw passie over te brengen op bloemisten die hun inkopen doen!

Loek van Adrichem Commercieel Manager Van Der Berg Roses

“Gezien de positieve ervaring van de presentatieschermen in Oost-Europa zien wij dit soort samenwerkingen als de manier om ervoor te zorgen dat je producten in de schappen (komen te) staan. Informatie is macht, hier draagt de samenwerking met Germedia aan bij.”


Afzetkansen op de Duitstalige markt. Bij Germedia zijn we ervan overtuigd dat Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kansen bieden om de afzet van Nederlandse topsnijbloemen te vergroten. Enerzijds is onze overtuiging gebaseerd op de ervaringen van handelaren en bloemisten in deze landen. Anderzijds op het feit dat Duitsland de grootste afzetmarkt is van snijbloemen in Europa, Oostenrijk hier sterk op meelift en Zwitserland één van de meest koopkrachtige landen is binnen de bloemensector. In het kort. • Duitstalige landen dragen voor € 1,1 mld. bij aan de export van Nederlandse snijbloemen. • Germedia opereert in een gebied met in totaal 98 miljoen inwoners. • De Duitstalige markt is een grote en groeiende snijbloemenmarkt, +8% over de afgelopen 4 jaar wat neerkomt op een groei van circa 86 miljoen euro. • Zwitserland en Zuid-Duitsland hebben een zeer hoge koopkracht.


In de afgelopen 4 jaar is de snijbloemenexport naar Duitstalige landen met 86 miljoen Euro toegenomen. (Bron: HBAG 2009-2013)

2009

1.200 1.000

2013 8%

8%

800 600

200

-2%

15%

Totaal

Zwitserland

Oostenrijk

0 Duitsland

In miljoen euro

400


De voordelen van Germedia in het kort. Bloemisten hebben baat bij meer kennis over uw producten en meer tips om door te geven aan hun klanten. Het gevolg hiervan is dat de hele keten voordeel ervaart. Dus zowel de bloemist als de groothandel, exporteur en u als kweker ervaart hier voordeel bij. Germedia helpt u om op een innovatieve manier zoveel mogelijk uit uw product te halen. Hoe ziet de InFlorist presentatie van Germedia eruit? Germedia verzorgt een up-to-date presentatie en werkt met u samen om uw deel van de presentatie informatief en professioneel te maken. We tonen inspirerende beelden van uw product en de informatie die uw product en bedrijf bijzonder maakt. Daarbij streven we ernaar uw passie zoveel mogelijk over te brengen op het beeldscherm. De presentatie draait non-stop op inflorist.de/presentation_de.php Hier kunt u alvast een indruk krijgen van de presentaties van andere deelnemers.


Extra service: Inflorist.de

Germedia

Deelnemers aan de Duitstalige InFlorist presentatie

Adriaan Meewisse

worden ook opgenomen op de website van www.inflorist.de. Deze website is een extra service van Germedia, waarop handelaren gemakkelijk kunnen zoeken naar producenten van kwalitatief hoogwaardige

info@germedia.nl 06 51 604 056 Prins Clausstraat 204 2291 WG Wateringen

sierteeltproducenten uit Nederland. www.germedia.nl

Stappen naar afzetvergroting via Germedia. 1. Maak, in samenwerking met Germedia, uw boodschap op. Wij houden de presentatie naar uw wens up-to-date. 2. Introduceer nieuwe campagnes of producten. 3. Ontvang informatie over de Duitstalige markt en over uw producten. 4. Bereik een groot aantal handelaren en bloemisten. Samen motiveren we hen om voor uw product te kiezen. Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op met Germedia om uw merk extra onder de aandacht te brengen. Laat bloemisten de waarde van uw product zien en hoe ze dit kunnen gebruiken. Dit zal ertoe leiden dat ze uw afzet vergroten.

www.inflorist.de Volg ons ook op: @Germediatweet germediabloemenmarketing


www.germedia.nl

Germedia Bloemenmarketing  

Germedia helpt Nederlandse bloemenkwekers en exporteurs bij het verkopen van kwalitatief hoogwaardige producten in Duitsland, Oostenrijk en...