SAC recull anual d'activitats 2019

Page 1

RECULL ANUAL D’ ACTIVITATS 2019

1


índex Què és SAC 3 Jardins de llum 4 Dia Mundial de la Poesia 5-6 Santpedor en Flor 7-8 Àgora, obra de Joan Ferrer 9-10 Haikus de Ferran Cerdans Serra 11-15 Dia contra la violència masclista 16 Prec de Nadal 17 Fons literari Manel Marí 18 Felicitació Prec de Nadal 19

Crèdits

2


2019 El SAC, acrònim de Santpedor, Art i Creació, entitat cultural i artística creada el 2018. Formada per un col.lectiu de persones, motivada a crear projectes a l’entorn de l’art i per a l’art; amb gran diversitat de disciplines: pintura, escultura, talla, ceràmica, punt de creu, teatre, música, dansa, disseny gràfic, il.lustració, joieria, gravat, graffiti, plàstica, poesia, lectura, multimèdia, vídeo i moltes més. objectius Aglutinar totes les especialitats artístiques i/o col.lectius locals per treballar conjuntament; defensar interessos, aportar solucions Donar a conèixer, de forma pública, el treball dels seus creadors/es. Apropar l’art i les associacions membres a possibles futurs/es artistes. Interactuar disciplines per aconseguir projectes pluridisciplinars. Crear una base de dades d’artistes i grups per la seva difusió i promoció. Situar Santpedor dintre del mapa artístic.

3

Dades de contacte: President: Carme Magem Secretària: Rosa M. Alonso Tresorera: Goretti Ribas http://sac-santpedor.blogspot.com.es/ articreacio@gmail.com

SAC-santpedor


2019

febrer

JARDINS DE LLUM Aquesta ediciรณ. Es va situar a la plaรงa de Sant Ignasi Malalt, el dijous 21 de febrer de les 19:00 hores a les 22:00 hores.

4


2019

març

DIA MUNDIAL DE LA POESIA Es va convidar al pare de Manel Marí, Alfons Garcia. El mateix, va apotar en donació mterial del fill. Aquest s’ha incorporat al fons del SAC. Es farà un recorregut pel poble: Punt de sortida: -Porta de la Nau -C/Font Barrera Pl. Born Pl. Gran C/ Jueus Pl Esglèsia Un recital de Manel Marí gravat, música i haikus de Ferran Cerdans. Aquests es centren en la seva experiència personal, on tres mesos un greuge li ha impedit veure. Es va finalitzar la trobada popular amb un psiscolabis a la Nau.

5


2019

6

marรง


2019

maig

SANTPEDOR EN FLOR 4-5 DE MAIG Basant la instal·lació en el concepte Per flor art ,es presenta un conjunt d’electrodomèstics i altres aparells habituals a occident, barrejats i integrats amb la natura. La instal·lació de l’entitat es va situar a la Plaça de l’Església. Es va fer una fusió entre dansa i la mateixa, realitzada pel grup de Dansa Lliure de Santpedor. Un cop més, es va reflexar el consum excessiu i compulsiu amb el moviment corporal. Tots els elements, quotidians al nostre dia a dia, electrodomèstics - mostrant amb punyent eloqüencia, la cauducitat electrònica, amb elements com ampolles i altres semblants. Cada objecte porta data de fi de servei. Per què? Augmentar el consum. Reparar-lo o un un de nou? Ètica o egoisme?

7


2019

8

maig


2019

juliol

L’ÀGORA, obra de Joan Ferrer i Comas Una instal·lació ubicada a la Plaça de la Pau, on, literalment, és aquest l’objectiu. Junt la convivència. Consta de 22 blocs de pedra distribuïts en un petit espai, entre obres i bancs, jardi i parc infantil. A cada bloc hi ha una cara intervinguda, amb el llenguatge de punt i línia. El primer simbolitza l’individu, la línia, comunitat. En Resum, un espai per a la convivència.

9


2019

10

juliol


2019

setembre

HAIKUS, Exposició de les obres de diferents artistes reinterpretant els haikus creats pel Ferran Cerdans Serra. Són els de l’obra: La Llum Reclosa. S’exposen el dissabte 28 de setembre i diumenge 29, a l’espai de LA NAU.

11


2019

setembre

Diferents vistes exposició a LA NAU, dels Haikus i ball a l’exterior.

12


Diferents vistes exposició a LA NAU, dels Haikus i ball a l’exterior.

13


2019

setembre

Diferents vistes mostres VI-SUALS 2019, al Convent de Sant Francesc.

14


2019

steembre

Diferents vistes mostres VI-SUALS 2019, al Convent de Sant Francesc.

15


2019

novembre

Jornada contra la violència masclista 25 de novembre S’han envenat els arbres com a forma de reinvidicar i fer visible aquesta realitat: la violència contra les persones, especialment les dones i la infància. A la Plaça Gran de la vila hi ha tots els troncs embolcallats amb tela blanca i escrits amb paraules de reflexió.

16


2019

desmbre

Prec de Nadal Al nucli de la vila, la Plaça Gran, al local on hi va haver una botiga de joguines, número 7, s’ha realitzat la instal·lació PREC DE NADAL. Tot plegat inspirada en un poema d’en Salvador Espriu de mateix parer i títol. Amb un efecte d’il·luminació amb pintura específica, es mostra un entorn blavós, com de cel, de conscienciació, estudi personal, com és dona el cas amb èpoques fredes, hivern, de recolliment. Hi ha unes mans, foscor, el túnel, de camí a un infant nu. Nadal.

17


2019

desembre

Fons literari del poeta Manel Marí El resultat del fons rebut per vàries persones, especialment del pare del poeta Manel Marí Garcia, l’Alfons, ja es troba en uns prestatges tipus vitrines. S’ha situat dins l’espai comú perquè s’hi pugui gaudir, ja que és visible per tots els angles. Es troba a La Nau. Properament s’hi inventariarà. La diversitat és sorprenent i rica: poemes, reflexions, imatges... I anirà creixent a través d’aportacions de familiars i amistats.

18


2019

19

desembre


crèdits: Disseny i maquetació: Rosa Alonso Garcia Fotografies: Roser Juncadella Rosa Alonso Garcia Idea i proposta: SAC Agraïments: Ajuntament de Santpedor Roser Juncadella Rosa Alonso Garcia Membres del SAC Amb el suport de:

20


21