__MAIN_TEXT__

Page 1


Voorwoord Al weer ruim 10 jaar geleden zijn wij met onze website kokenopdecamping.nl gestart. Hier verzamelen wij recepten, die voor en door gebruikers, via internet aangeleverd worden. In 2005 lanceerden wij ons eerste kookboekje, Vakantie-recepten, dat ontstaan was uit de vraag of het niet mogelijk was de recepten gebundeld aan te bieden. In 2007 volgde ons, nog wel verkrijgbare, tweede boekje, Skottelbraai-recepten, dat een aanvulling is gebleken op het koken met de skottelbraai. Nog regelmatig hebben wij vraag naar ons eerste boekje, maar dat is niet meer in de handel. Dat bracht ons op het idee een nieuw receptenboekje uit te geven met de meest populaire recepten van ruim 10 jaar kokenopdecamping.nl. Aangevuld met recepten die in onze kookrubriek van het blad Vakantiekriebels & Vrije tijd hebben gestaan. Ook enkele “gouwe ouwe� top-recepten, uit het eerste boekje, hebben een plekje gevonden. Het resultaat mag er zijn. Ruim 70 recepten, waarbij het water al in de mond loopt tijdens het lezen ervan. Laat staan bij het koken. Wij wensen u veel kook- en vakantieplezier.


INHOUD VLEES pagina 9

KIP pagina 27

VIS pagina 45

SALADES EN GROENTEN pagina 59

DIVERSEN pagina 77


Hollandse kost met pit Ingrediënten: 4 personen 1 pak röstirondjes 1 blik doperwten 2 eetlepels wokolie 1 rookworst, in plakjes 2 gesnipperde uien 1 bakje champignons, in plakjes 1 teentje knoflook Mexicaanse of Cajunkruiden Bereidingswijze: Bak de röstirondjes bruin in de olie. Fruit de uien en de knoflook op zacht vuur. Doe de gesneden champignons er bij, de plakjes rookworst en de uitgelekte doperwten. Voeg daarna,naar smaak, de Mexicaanse of Cajunkruiden toe. Laat het gerecht nog even warm worden met het deksel op de pan. Geef er knoflooksaus of tartaarsaus bij.


Tortellini Cambozola IngrediĂŤnten: 4 personen 150 gram Cambozola kaas of andere schimmelkaas 500 gram tortellini, naar smaak 500 gr broccoli, in roosjes 1 rode paprika, in blokjes 2 kipfilets 1 zakje kaassaus paprikapoeder peper Bereidingswijze: Kook de kipfilet 10 minuten in water met een kippenbouillonblokje. En de broccoliroosjes met de stukjes paprika 5 minuten. Haal alles uit de pan en snijd de afgekoelde kip in stukjes. Kook de tortellini ook gaar in de bouillon. Laat alles goed uitlekken. Snijd de schimmelkaas in blokjes. Maak de kaassaus en doe er de blokjes kaas bij. Als de kaas gesmolten is breng je de saus op smaak met paprikapoeder en peper. Voeg de saus aan de gekookte tortellini, de kip en de groenten toe en laat het gerecht goed warm worden.


Salade van krielaardappels IngrediĂŤnten: 4 personen 500 gram gekookte krieltjes 4 Ă 5 gekookte eieren zilveruitjes augurk mayonaise kerriepoeder maggi, naar smaak

zure haring tomaat ketchup paprikapoeder zout peper

Bereidingswijze: Snijd de zilveruitjes, de zure haring, de augurk, de tomaat en de eieren klein en doe alles in een grote schaal. Voeg de mayonaise, de ketchup, de kruiden en de maggi toe en meng alles goed door elkaar. Als laatste gaan de koude krieltjes erbij. Zet de salade, indien mogelijk, enige tijd koud weg in de koelkast.


Camping-recepten is een receptenboek dat de meest populaire vakantie-recepten van 10 jaar kokenopdecamping.nl bevat. De samenstellers hebben goed gekeken welke recepten er onder kampeerders het meest bekeken zijn en aan de hand daarvan hun receptenkeuze voor dit boekje bepaald. Zoals de voorkant van dit boekje al belooft is het een smakelijk geheel geworden met goed omschreven en makkelijk te bereiden recepten. Wat dacht u van een overheerlijke coq au vin, een originele Spaanse paella of een maaltijdsalade met roquefort? Maar ook een eenvoudige bonensoep of een koude kipsalade zijn aanwezig in dit receptenboek. Ruim 70 recepten ter inspiratie voor het ontspannen bereiden van uw vakantiemaaltijden.

Samengesteld door: Louise Olivier & Harry Boekhoff Uitgeverij: Boekenmaker.nl

NUR 440 www.kokenopdecamping.nl

Profile for Koken op de camping

Koken op de camping - Camping receptenboek  

Koken op de camping heeft dit Camping-receptenboek samengesteld uit de in ruim 10 jaar opgebouwde verzameling recepten op de website http://...

Koken op de camping - Camping receptenboek  

Koken op de camping heeft dit Camping-receptenboek samengesteld uit de in ruim 10 jaar opgebouwde verzameling recepten op de website http://...

Profile for disdil
Advertisement