Page 1

De leukste krant van de Telgenkamp

Door: Tom, Stan, Max en Syb Uitgave: april/mei Jaargang 3 Deze keer: Oproep!, verkeersexamen en natuurlijk de Dubbele Dombo’s!

Oproep! Kopie door andere groep 8 Via een vertrouwelijke bron heeft de redactie binnen gekregen dat informatie uit de 8c krant wordt gekopieerd door andere groepen 8. Eerst zou het gaan om 8e, maar dit is niet zeker. Natuurlijk hebben wij hier geen toestemming voor gegeven en wij eisen dan ook dat degene die hiermee bezig is op houdt. Wij zijn hard bezig met het onderzoeken van deze zaak, maar kom je langs een computer en zie je dat iemand iets uit de 8c krant kopieert, meldt dit dan onmiddellijk bij de redactie. Wij rekenen op uw steun!!!!

Verkeersexamen In april had 8c een verkeersexamen. Eerst zou je fiets worden getest, daarna zou je een bepaalde route moeten fietsen. Op donderdag 7 april 2011 werd daar voor geoefend, alles werd uitgelegd en we fietsten de route. Bijna iedereen vond dit ongelooflijk ingewikkeld. Sommige kinderen hielden zich voor de grap totaal niet aan de regels. Hierdoor botste Dylan tegen Daan aan waardoor hij viel. 8c fietste ongeveer 3 keer langs de Telgenkamp! Een week later (14 april) was een voorcontrole van je fiets. Op woensdag 20 april was het dan zover, 8c moest het verkeersexamen doen. Sommige kinderen reden verkeerd, maar dat maakt niets uit! Als je het niet haalt, dan mag je alsnog gewoon fietsen. En mee op kamp, we hebben namelijk gehoord dat je gewoon mee mag als je het niet hebt gehaald. Dus, maak je niet al te veel zorgen!

Musical In de vorige 8c krant kon je lezen dat 8c de musical heeft binnengekregen. En nu is 8c er officieel mee begonnen. In de musical komen 8 liedjes voor. Arinda kende binnen een week al alle liedjes uit haar hoofd (zoals ze zelf zegt). Inmiddels kennen meer kinderen al alle liedjes uit hun hoofd. Soms oefent 8c dinsdag met meneer Henk de musical, maar dit doen we ook vaak genoeg door de week met meneer Pascal en meneer Leon. Veel kinderen van het zesde en zevende liedje het leukst. Helaas kunnen wij niet alles vertellen over de musical, dat doen we pas als de musical is opgevoerd in het ‘Telgentheater’ (het hoofdgebouw). De rollenverdeling heeft ook al plaatsgevonden. 1


Paasontbijt Op donderdag 21 april was het weer tijd voor het paasontbijt. Dit jaar ging het iets anders dan normaal. Er waren 4 verschillende groepjes. Elk groepje moest zelf brood en beleg regelen, zijn groepje versieren en natuurlijk zoveel mogelijk extra’s meenemen. Bij het groepje van Britt, Linde, Fleur, Stan, Dylan en Tom stal meneer Leon de hele tijd aardbeien. Maar uiteindelijk had iedereen genoeg gegeten.

Paasbeagle De afgelopen jaren zocht onze klas eieren rond Pasen, of hadden we een Paas-puzzeltocht. Maar in groep 8 gaat dat anders. In groep 8 moet je een beagle maken. Er wordt dan een rauw ei van het dak gegooid. Je moest dan een speciaal soort landingsgestel maken zodat het ei heel bleef. Bleef je ei heel, kon je jou ei snel bevrijden en was je beagle mooi, dan maakte je kans op een prijs!

Paashaas Er was weer een paashaas op school, deze keer niet van Paashaas&Jager. Syb uit onze klas met zijn hulpje Arinda ‘hielpen’ de Paashaas. We wilden graag weten hoe ze het vonden met de kinderen uit de onderbouw. Cas en Daan ‘hielpen’ de Paashaas ook. Maar we hebben Syb en Arinda geïnterviewd. Hoe vonden jullie het dat jullie werden uitgekozen als paashaas en hulpje? Syb: ‘Wel grappig’ Arinda: ‘Ik vond het wel gezellig’ Wat was het leukste om te doen? Syb: ‘Wanneer de kinderen je beledigden, een vernederende opmerking terug te maken.’ Arinda: ‘Kinderen beledigen’. Waarom wilden jullie dit doen? Syb: ‘Je hebt de hele ochtend vrij van school’ Arinda: ‘Je hebt vrij van school en het is ook gezellig’ Wat waren de reacties van de kinderen toen ze jullie zagen? Syb: Hoi stomme paashaas, mogen we een paasei, hé daar is een paashaas, jullie zijn gewoon kinderen in pak Arinda: Vooral stomme paashaas en dergelijke Arinda, wat was je reactie op dat je een paashaaspak aan moest doen? Arinda: ‘Ik vond het niet zo heel erg leuk omdat ik dan voor schut zou lopen, maar het was eigenlijk ook wel grappig.’ Was het de moeite waard? Syb: ‘Zeker’ Arinda: ‘Ja’ 2


Klachten Geen vakantie Twee weken voor de meivakantie had iedereen ontzettend veel zin in de meivakantie. Maar, uiteindelijk hadden we een soort werkvakantie. Want we moesten een boek lezen om daar dan weer een presentatie over te houden als we op school waren en we moesten de rollen van de musical uit ons hoofd leren. Daar kwam dan bij dat sommige kinderen ook nog hun spreekbeurt moesten leren. Wij eisen nog een week extra vakantie!

Te weinig gym!!! De kinderen in 8c zijn boos op de beheerder van de sporthal. Hij organiseert namelijk de hele tijd dingen voor de kinderen van groep 5 en 6. Groep 8 heeft ook beweging nodig! En als we dan een keer gym hebben, dan is er een reparatie of een vergadering. Kortom groep 8c wil weer een keer gym!!!_________________________________________

13 in de oorlog De kinderen van 8c moeten alle afleveringen van 13 in de oorlog kijken en er daarna een verslag van maken. We hebben nu 5 afleveringen gekeken en sommige kinderen hebben ook al vijf verslagen af. Uiteindelijk krijg je een boekje met al je verslagen er in. En dan kun je alle verhalen en gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog lezen.

Spreekbeurten Afgelopen maanden hebben kinderen in 8c gewerkt aan hun project. Op 24 april begonnen de spreekbeurten. Tijdens de meivakantie was er een korte onderbreking. Sommige spreekbeurten werden verplaatst naar maandag 16 mei, doordat de meisjes het zo goed deden met hun voetbaltoernooi. Op 16 mei waren ook gelijk de laatste spreekbeurten. De meeste spreekbeurten waren mooi, leuk of goed.

Piet komt naar de Telgenkamp Piet Paulusma kwam op dinsdag 10 mei naar de Telgenkamp. Zoals je misschien wel weet, komt Piet altijd op verschillende plaatsen in het land. Iemand deed hier zijn spreekbeurt over weer, dus presenteerde Piet het weer op het schoolplein van de Telgenkamp. Zoals gewoonlijk verzamelde Piet om zich heen allemaal kinderen. Stan en Jasper waren ook op het schoolplein. Hierdoor kwamen Stan en Jasper op tv.

3


Van Kids naar Kunst of flut? Op maandagochtend viel de gymles van groep 8c alweer uit, dit vond iedereen heel stom. We moesten naar de opening van de ‘Kids naar Kunstweek’! Hier werden twee schilderijen van Juf Petra en Meneer Rik onthuld. Veel kinderen vonden deze schilderijen heel erg lelijk. Bijna iedereen zat daarom ook te kletsen. Ook zongen Juf Petra en Mr. Rik het Telgenkamplied. Nou ja, zingen, het was meer neuriën! Er waren maar heel weinig kinderen die dit lied nog kenden, omdat we het in groep 4 voor het laatst hebben gezongen (toen meneer Hans weg ging.) Het was een grote teleurstelling voor groep 8c, want was dit alles? Toch nog leuk? Op 26 mei was de grote dag. De grote Kunst en Cultuurdag was begonnen. Eerst moesten we op de locatie Wezelstraat dansen. Daarna bij het hoofdgebouw. Er waren ook veel dingen van andere groepen te zien. Je kon ook drinken, broodje knakworst, frikadel of hamburger eten of snoep krijgen. Dit kostte wel geld. De Kunstroute was leuk, een stuk leuker dan alle andere dingen die we deden in de Kunst en Cultuurweken.

Boekpresentaties In 8c moest iedereen in de meivakantie een boek lezen. Het maakte niet uit wat voor een soort boek het was. Na de vakantie moest je op de rode kruk gaan zitten en gewoon iets vertellen over je boek. Sommige kinderen hebben het al gedaan maar sommigen ook niet. Het viel ons op dat iedereen die tot nu toe geweest is erg goed iets over zijn/haar boek kon vertellen. Verder wensen wij iedereen die nog moet veel succes!

Dansmiddag in 8c In de middag van maandag 23 mei kon je op school mee doen aan drie soorten workshops dansen: stijldansen, zumba en yoga. De workshops begonnen om kwart over één en waren voor kwart over drie afgelopen. Je kon ook besluiten nergens aan mee te doen, in dat geval mocht je een film kijken of spelletjes doen.

Leraren VS Ouders Op dinsdagavond 24 mei hebben een aantal leraren en ex-leraren van de Telgenkamp tegen de ouders gevoetbald. Een groot deel van 8c was erbij. En we hebben alle doelpunten van dichtbij gezien. Eerst stonden we aan de kant van het doel van meneer Pascal. Hij keepte een uitzonderlijk goede wedstrijd en hij had een paar fenomenale reddingen. Eerst scoorden de ouders vier keer (waarvan bijna elk doelpunt uit een rebound). De stand in de rust was: 4-0 voor de ouders. De supporters van 8c kregen ook vaak ballen naar hun hoofd! Dit kwam omdat we vlak naast het doel stonden. In de tweede helft wilde iedereen toch dat de leraren nog zouden winnen. En iedereen kreeg daar nog meer vertrouwen in toen meneer Roy een schitterend doelpunt via de onderkant van de lat maakte! De leraren waren bijna de hele tijd in de aanval en daarom scoorden ze ook nog twee keer. Maar helaas bleef het daar ook bij. De leraren waren goed teruggekomen, maar de eindstand was toch 4-3 voor de ouders.

4


Olympic Gym Op vrijdag 20 mei ging 8c naar de sportschool. Hier kregen we dansles. Deze les kregen we natuurlijk omdat de Kunstweek was begonnen. 8c danste samen met 8e en 8a. We deden dit een uur lang, van 11 uur tot 12 uur. De baas van Olympic Gym moest trouwens nieuwe pepermuntjes kopen, want iedereen pakte wel een paar pepermuntjes. Er was zelfs ‘iemand’ die wel 10 pepermuntjes tegelijk op at en ze op school weer uitspuugde op het grasveld. Veel andere kinderen vonden het er goor uit zien. We noemen hier bij geen namen.

Deze krant werd mede mogelijk gemaakt door: de Redactie, Syb, Meneer Nayil, Meneer Pascal en Meneer Leon

5


Voetbal 8c Meisjes Ook dit jaar waren er weer schoolvoetbaltoernooien. Zoals je in de vorige 8c krant al las, deed 8c mee met één jongens en één meisjes team. De meisjes mochten als eerst, op 6 april. De eerste wedstrijd, de derby tegen de Europaschool wonnen ze met 6-1. Een vernedering voor de Europaschool dus! De tweede wedstrijd wonnen ze met 5-0 en de derde met 3-1. Dus waren de meisjes door naar de volgende ronde. Het hele team had hard hun best gedaan en daardoor waren ze door. De meisjes waren dus door naar de finale en de eerste wedstrijd wonnen ze op het nippertje met 1-0. De tweede wedstrijd wonnen ze met 5-0! En de derde wedstrijd – de finale – was erg belangrijk… in de eerste helft maakte Linde een doelpunt… maar in haar eigen goal! Hierdoor kwam de Telgenkamp op achterstand. Gelukkig scoorde de Telgenkamp nog 3 keer in de tweede helft en daarmee wonnen ze de finale van de groepen 8!

Jongens 13 april moesten de jongens. De eerste wedstrijd, tegen de Hunenborg, verloren de jongens met 1-0. Vorig jaar was dat met veel meer tegendoelpunten, dus de eerste vooruitgang. Maar 8c had nog geen punt. Die kwam in de volgende wedstrijd, de Telgenkamp - Schothorst. Die eindigde in 0-0. De allerlaatste wedstrijd – tegen St. Jan - viel het eerste doelpunt voor de jongens. Danny scoorde uit een fenomenale uithaal! De keeper lag al, want het doel lag al een tijdje onder vuur. Na een spannende wedstrijd bleek het doelpunt van Danny beslissend want de wedstrijd eindigde met een overwinning voor 1-0 voor groep 8c. De jongens zijn uiteindelijk als 2e geëindigd. De vorige jaren was dat de jongens niet gelukt dus het was wel een verbetering.

3e ronde schoolvoetbal meisjes Dit jaar hadden de meisjes voor de derde keer de finales van het schoolvoetbaltoernooi gewonnen. In groep 6 en groep 7 mochten de meisjes na die finales nooit door naar de volgende ronde maar dit jaar wel! De meisjes mochten naar Goor toe, daar moesten ze bij de voetbalclub Hector spelen. Op dinsdag – de dag voordat de meisjes moesten voetballen – was het nog onzeker of de meisjes wel er naar toe konden. Gelukkig konden er genoeg auto’s meerijden. Ook was er nog ruimte voor wat jongens als ze nog mee wouden. De supersupporters, Stan en Steven wouden natuurlijk heel graag mee. Verder gingen ook Jasper, Danny en Cas mee. De 1e wedstrijd die de meisjes moesten spelen was tegen Tubbergen. Het was een wedstrijd 6


waarin de Telgenkamp beter was. Tubbergen kon het alleen afstoppen met smerige overtredingen bijvoorbeeld Linde die een elleboog kreeg. De supporters werden erg boos op de scheids want hij deed er niks op in. Gelukkig wist de Telgenkamp nog wel te winnen met 2-0 dankzij de doelpunten van Linde en Nikki. De volgende wedstrijd moest de Telgenkamp spelen tegen Oldenzaal. In deze wedstrijd konden de meisjes laten zien dat Hengelo beter dan Oldenzaal is. Helaas is dat niet gelukt. De Telgenkamp kwam nog wel op voorsprong met 1-0 van Nikki. Later scoorde Oldenzaal nog 4 doelpunten waardoor het 1-4 werd. Giulia had ook nog een blessure opgelopen door een gemene aanvaller van Oldenzaal. Het eind van de wedstrijd moest Fleur nog keepen. De supporters zongen haar wel toe door haar ‘Fleur Boschker’ te noemen. Na de wedstrijd was iedereen een beetje teleurgesteld maar de moed bleef erin want 8c wist dat als ze de beste 2e werden ze ook nog door gingen. Bij de 3e wedstrijd tegen Rijssen speelde de Telgenkamp erg goed en ze wonnen met maar liefst 5-0! Dit kwam door de doelpunten van Lizzy, Nikki en Linde maar ook door het goeie verdedigende werk van Kirsten, Arinda en Britt. Na de 5-0 overwinning was iedereen erg opgewekt omdat ze dus nog steeds kans maakten om door te gaan. Tussen de wedstrijden door speelden de jongens nog een spel in de bossen waarbij er slavenhandelaren en marrons waren en de slavenhandelaren moesten de marrons vangen. Fleur en Sam deden soms ook mee aan het spel. De 4e wedstrijd tegen Delden werd vervroegd. De Telgenkamp speelde wel goed en wonnen met 4-0! De tegenstander maakte aan het eind nog een eigen doelpunt en Britt scoorde ook haar eerste goal want normaal staat ze verdediger net zoals haar idool Roberto Rosales maar nu mocht ze wat meer naar voren. Na de wedstrijd was het nog niet zeker als 8c wel door was want ze waren niet eerste geworden. Ze hielden een pauze in de kantine. Iedereen kreeg een broodje hamburger dankzij Nikki’s vader. Sommige jongens wouden ook nog zelf wat bestellen maar de barman was ontzettend onbeschoft en bediende hun nooit! Tijdens de pauze was iedereen gespannen want het was niet zeker of ze door waren. Toen de meisjes hoorden dat ze door waren was er luid gejuich horen. De halve finale moest gespeeld worden tegen Vriezenveen. Ons team was veel beter maar de tegenstander maar de tegenstander kwam wel op voorsprong door een snelle counter. Later scoorde Nikki de gelijkmaker. 8c kreeg nog wel veel kansen maar ze gingen er steeds net niet in. Aan het eind van de wedstrijd stond het nog 1-1. Toen moesten er penalty’s worden genomen. Gelukkig won 8c de penaltyserie. Giulia had als keeper veel belangrijke ballen gehouden. Na de overwinning was iedereen heel erg blij. Want groep 8c was door naar de volgende ronde! Er moest nog wel een finale worden gespeeld. Die werd helaas met 6-0 verloren maar op zich maakte dat 8c niet heel veel uit omdat we toch al door waren.

4e ronde schoolvoetbal meisjes Op 18 Mei moesten de meisjes de volgende ronde spelen. Deze ronde werd weer gespeeld bij Hector in Goor. De jongens waren hier vooral erg blij mee want ze konden hier het bosneger spel weer doen! De eerste wedstrijd van de meisjes werd luid aangemoedigd door de supporters. Stan, Steven en Cas hadden ook nog in hun vrije tijd een spandoek gemaakt. Alleen had groep 8c de eerste wedstrijd veel pech. De wedstrijd was heel spannend, aan het eind van de wedstrijd stond het 2-2 door doelpunten van onze kant van Nikki en Linde. Net in de laatste secondes scoorde de tegenstander de 3-2. Pech dus! De tweede wedstrijd speelde 8c ook goed maar alleen gingen de ballen er net niet in. Die wedstrijd werd gespeeld tegen de Zuuker school. De Zuuker school had van dit uitje naar Goor eigenlijk een schoolreisje gemaakt want er waren ook heel veel kleuters van hun school. De wedstrijd werd alleen verloren met 1-0. Alle ballen van onze kant gingen er net niet in. Linde had zelfs nog een mooi afstandsschot dat op de lat belandde. Gelukkig wist 8c in de laatste wedstrijd nog de eer te behouden. Die wedstrijd werd met 1-0 gewonnen. Door deze laatste overwinning was 8c in de poule derde geworden. Helaas was 8c dus niet door. De laatste wedstrijd werd wel met veel overtuiging gewonnen. Hiermee was 8c uiteindelijk 5e geworden van de 8. De redactie van de 8c krant feliciteert de meiden uit groep 8c omdat ze zo ontzettend ver zijn gekomen! 7


Straatvoetbal Op donderdag 19 Mei moesten een aantal meisjes en 1 jongen straatvoetballen. Daar hadden ze zich voor opgegeven. Bij de meisjes waren Fleur, Linde, Lizzy, Nikki en Sam een team. Jasper had samen met wat jongens uit z’n voetbalteam. De meisjes hadden alle wedstrijden gewonnen en zijn door naar de volgende ronde in Arnhem. Het team van Jasper had ook alles gewonnen en was ook door naar de volgende ronde. Deze eerste ronde werd trouwens gespeeld op het marktplein in de stad. De redactie feliciteert deze straatvoetballers.

Zwemtoernooi Op woensdag 25 Mei waren er de zwemtoernooien. Groep 8c leverde 1 meisjesteam en 1 jongensteam. In het meisjesteam zaten Fleur, Lizzy, Nikki, Arinda en Sam. In het jongensteam zaten Stan, Cas, Pim, Syb en Danny. Tijdens de 1e ronde wisten beiden teams zich nog niet in 1 keer te plaatsen. Toen moesten ze naar de herkansing. Daar lukte het beide teams wel om zich te plaatsen. Eerst moesten de meisjes toen de halve finale zwemmen. Helaas lukte het alleen niet om de finale te halen. Daarna waren de jongens aan de beurt in de halve finale van de jongens. De jongens werden 3e in de halve finale en dachten dat ze door waren maar helaas was de 4e plek van de andere halve finale beter. Dus de jongens waren ook net niet door.

8

8C krant april  

newspaper, child, 8c

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you