Page 1

ELGENBLAD

zomer

HET

HiBye! DE VOLGENDE STAP

SCHOOLKRANT VAN BASISSCHOOL DE TELGENKAMP


!

!


INHOUDSOPGAVE Van de redactie Hoofdstukken Wist je dat…..? Prietpraat Puzzel middenbouw Kleurplaat Werk van groep 8A Groep 8A op kamp Puzzel bovenbouw Werk van groep 8B Groep 8B op kamp Buitengewoon Moppen

4 5 6 6 7 9 10 13 14 16 19 20 23

Werk van groep 8C Groep 8C op kamp Werk van groep 8D Groep 8D op kamp Groep 6B opent het cultuurpad Een lekker recept... Werk van groep 8E Groep 8E op kamp Werk van groep 1D Werk van groep 2D Werk van groep 3D Tips voor trips!

24 27 30 33 34 35 36 39 40 44 48 50

De redactie behoudt zich het recht voor ingezonden stukken in overleg te wijzigen of niet te plaatsen. ‘Wat is geschreven door kinderen, wordt niet gecorrigeerd’.

COLOFON Uitgeefster:

Redactie schoolkrant:

Katholieke Basisschool "De Telgenkamp" Luxemburgstraat 100 7559 NB Hengelo tel: ! 074 - 277 35 53 fax: ! 074 - 277 81 62 e-mail: info@detelgenkamp.nl http://www.detelgenkamp.nl

Wil Siemerink Dorien van der Veen Rita van den Bosch Denise Kamphuis Jolande Koobs Denise van Beilen Mascha Zweerink Mariëtte Kamphuis Manon Ganzeboom Ellen Bossink Aloys Oude Wesselink Bonny Capoccia

Jaargang: 21 nummer 4 (juli 2011) Oplage: 730 exemplaren Verschijnt: 4x per jaar

E-mail lay-out: bonny@capoccia.net Vaste medewerkers

3

eindredactie eindredactie redactie redactie redactie redactie redactie redactie redactie redactie redactie/advertenties lay-out & opmaak

de Telgen


VOORWOORD

VAN DE REDACTIE Alweer een schooljaar voorbij! Voor de groepen 8 een heel speciaal schooljaar, misschien wel het leukste en spannendste van hun hele Telgenkamp carri猫re. Ben je benieuwd waar de leerlingen naar toe gaan, zoek dan maar gauw hun foto始s en stukjes op in deze schoolkrant. Het thema deze keer is: zomer. Wat mij betreft de fijnste maanden van het jaar. Lekker buiten zijn, de warmte van de zon op je huid voelen. Ook de tijd van sport- en schoolkampen. De groepen 8 hebben weer heel veel lol gehad tijdens het kamp. Veel leerlingen zijn met hun club of team op voetbal-, hockey- of tenniskamp geweest. Niet altijd was het zomerweer, maar dat maakt niet dat je minder plezier hebt.

Een aantal redactieleden zullen ons gaan verlaten: Bonny Capoccia, die altijd de mooie lay-out verzorgde en altijd in haar vrije tijd de moeite nam om er een geweldige schoolkrant van te maken. Haar creatieve brein zal gemist worden! Jolande Koobs, die jarenlang het scanwerk voor haar rekening nam, Denise Kamphuis en Mascha Zweerink zullen ons gaan verlaten. Ook ik vind het tijd worden om het stokje over te dragen. Wij wensen jullie veel kijk- en leesplezier. Voor iedereen een heel fijne vakantie en tegen de kinderen van groep 8 wil ik namens de redactie zeggen: dankjewel voor al jullie bijdragen aan het Telgenblad in de afgelopen jaren en heel veel succes op jullie nieuwe school! Fijne vakantie allemaal!

De redactie van het Telgenblad is zich aan het beraden over de toekomst. Na twintig jaar vinden wij het een mooi moment om te kijken wat we willen en wat past bij deze tijd. Moet het Telgenblad blijven zoals het is, of gaan we misschien digitaal? Binnenkort leest u hier meer over in een nieuwsbrief.

Namens de redactie Dorien van der Veen

4


ELGENBLAD

zomer

HET

HOOFDSTUKKEN

HiBye!

SCHOOLKRANT

DE VOLGENDE

STAP

P

OL DE TELGENKAM

VAN BASISSCHO

Nog heel even en dan is het alweer voorbij………… We nemen afscheid van het schooljaar, afscheid van de leerlingen uit groep 8, afscheid van collegaʼs die jammer genoeg de Telgenkamp moeten verlaten. Alle kinderen nemen afscheid van hun juf, meneer, of van hun groep. Afscheid nemen is soms niet gemakkelijk maar betekent ook dat er altijd weer een nieuw begin is!

Madelon verlaat de Telgenkamp. Zij heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging op een andere school van de Schaepmanstichting. Ik wens jullie alle goeds voor de toekomst en hoop dat jullie de goede ervaringen van de Telgenkamp meenemen naar de nieuwe werkplekken! Dank voor de inbreng en grote betrokkenheid. We komen elkaar vast nog weleens tegen.

De groepen 8 hebben een fantastisch kamp gehad en bereiden zich voor op de afscheidsavonden. De afsluiting van 8 jaar Telgenkampl! Na de zomervakantie vertrekken ze naar de verschillende scholen voor voortgezet onderwijs. Dit jaar gaan 37 leerlingen naar de Grundel, 34 leerlingen naar Twickel Hengelo, 3 leerlingen naar Twickel Delden, 17 leerlingen naar Twickel Borne, 3 leerlingen naar Arcade, 7 leerlingen naar de Bataafse kamp en 18 leerlingen naar de Montessori. Een spannende overstap. Alles nieuw, van de grootste naar de kleinste! Heel veel van jullie kunnen niet wachten tot dit nieuwe avontuur begint, maar er zijn er ook die nog wel een traantje zullen laten op de laatste schooldag. Heel veel succes gewenst op de nieuwe school!

Om het nieuwe schooljaar goed te kunnen starten zijn de nodige voorbereidingen alweer in volle gang. De groepsindeling voor volgend jaar is bekend. Altijd weer spannend om te horen! De lokalen zijn verdeeld. Zoals u weet is de bouw aan de Wezelstraat gestart. De locatie aan de Binnenveldweg heeft zijn beste tijd gehad. Dit betekent dat we hier geen gebruik meer van maken en dat alle kleutergroepen gehuisvest worden aan de Luxemburgstraat.

Meneer Roy, juf Elles, juf Ellen V, juf Esther starten op andere scholen in Hengelo. Ook juf

De IB'ers hebben overleg met de leerkracht van de oude groep en de leerkracht van de nieuwe groep om alle bijzonderheden en gegevens van de leerlingen goed over te dragen zodat bijzonderheden en specifieke begeleiding doorgezet kan worden. Nieuw in de groepen 3 t/m 8 een kennismakingsgesprek voor ouders en leerkracht drie weken na de start. We vinden het belangrijk om al in een vroeg stadium kennis te maken met

5

elkaar. We horen dan graag van u als ouders de bijzonderheden over uw kind, hoe is hij/zij thuis, wat zijn bijzonderheden, tips voor aanpak. Ook de groepsvorming heeft onze bijzondere aandacht. Collegaʼs van de diverse jaargroepen hebben gezamenlijk bekeken welke groepsbevorderende activiteiten worden aangeboden zodat er een goede groepsvorming kan plaatsvinden. Meer informatie hierover volgt tijdens de informatie avonden. Wat is er veel gebeurd en wat hebben we veel gedaan met zijn allen. Als school kun je dit nooit alleen en heb je de inzet van heel veel ouders nodig. Enthousiaste geluiden hoor ik van collegaʼs die de samenwerking met de klassenouders erg waarderen. Veel werk wordt uit handen genomen, samen worden activiteiten voorbereid en andere ouders geworven voor activiteiten. Heel hartelijk dank voor alle hulp dit schooljaar in welke vorm dan ook. Team, leerlingen en ouders heel hartelijk bedankt voor jullie inzet! Ik wens iedereen een ontspannen vakantie toe, met lekker weer, en vooral tijd om goed uit te rusten! Fijne vakantie, tot ziens in september Petra Huitink


WIST JE DAT... ... De ooievaar heel druk is geweest om veel lieve babyʼs op het goede adres af te leveren? ... Juf Anouk en haar man Alwin heel blij zijn met hun zoontje Tijn? Hij werd geboren op 5 februari. ... De ooievaar verder alleen meisjes heeft gebracht? ... Op 18 april werd Jolien geboren, dochter van juf Marieke en André. ... Op 26 mei volgde Lily, dochter van juf Lisette en Rob. ... Jasmijn, dochter van juf Esther en Dirk, kwam op 18 mei ter wereld. ... Feline, werd geboren op 25 mei, zij maakte juf Anneke en Rutger erg blij. ... Lieke, is de dochter van juf Annemieke en Patrick, ze kwam wat eerder dan verwacht 1 juni, gelukkig gaat het heel goed met haar! ... June, dochter van juf Madelon en Vincent sluit voorlopig de rij op 20 juni! ... er alweer een geboortegolfje onderweg is? ... Juf Femke, juf Ellen Veelers, juf Myriam, juf Wendy en juf Marleen Pfeiffer ook de ooievaar verwachten? ... Juf Shirley niet precies weet waar rubber vandaan komt? ... Juf Heidi pas sinds kort weet dat de maan voor eb en vloed zorgt. ... Meneer Martijn altijd heeft gedacht dat een pony een jong paard is. ... Monique Lindeman na het kamp het ziekenhuis moest bezoeken. Ze vertelde haar verhaal zo enthousiast dat ze met haar arm mét armband te hard op de tafel neerkwam en ze zo een zwaar gekneusde pols had? ... De zomer in 2011 begon op 21 juni om 19.16 uur? ... Het woord “zomer”, van het oud-hoog Duitse en oud-Noorse woord “Somer” komt? ... De schoolkrantwerkgroep zich aan het beraden is over de toekomst van de schoolkrant? ... Alle geweldige klassenouders een GROOT COMPLIMENT verdienen voor hun inzet? ... Ouders, die hielpen met vervoer, knutselen, voorlezen etcetera ook een pluim verdienen! ... Andere ouders ook van harte worden uitgenodigd om af en toe bij te springen? ... We iedereen een fijne, zonnige, gezonde ZOMERVAKANTIE toewensen?!

PRIETPRAAT Lynn: ,,Later als ik groot ben wordt ik juf Marleen”

Xander telt ʼs morgens de kinderen die de klas inkomen. Na een tijdje concludeert hij dat we weer compleet zijn. Juf vraagt hoeveel kinderen er nu dan zijn. Xander: ,, euh, 485! “

Cas: ,,Wij gaan dit jaar Koninginnedag vieren in Duitsland” Jorn had jeuk op zijn buik tijdens de Avondvierdaagse. ,,Ik denk dat dat komt door de receptierups”

Tess heeft thuis een kleurplaat gemaakt. Op school geeft ze hem aan juf, maar vertelt erbij dat juf de kleurplaat zelf nog wel even af moet maken.

In de winter had Sylke een nieuw thermohemd aan. ,,Kijk juf, ik heb een nieuw hemd. Hij is verwarmd!” Na het appelflappen bakken op school zijn er nog appels over die juf in partjes snijdt, wat kaneel erover strooit en uitdeelt in de klas. ,,Juf, ik hoef geen kameel op de appel”

De zus van Meicke is jarig geweest en op haar verjaardag heeft ze heel veel cadeaubommen gekregen. De baas op de Telgenkamp is volgens Kevin juf Petra en juf Rick. 6


PUZZEL MIDDENBOUW ! Onderstaande woorden zitten horizontaal,vertikaal of diagonaal verstopt in de puzzel. Streep ze door en maak van de overgebleven letters het puzzelwoord.

!

tent

zwemmen

bal

boot

emmer

hotel

kasteel

schepjes

strand

wandeling

zon

duinen

bikini

huisje

grens

sorbet

schelp

ys

7


!

8


KLEURPLAAT

9


WERK VAN GROEP 8A Hoi, ik ben Daan de Rijk en ik ga naar het Grundel Lyceum. Daar ga ik Havo/ VWO doen. Ik heb een fantastiche tijd gehad op De Telgenkamp met een hele leuke, grappige, enthousiaste klas. Ik heb hele leuke leerkrachten gehad in de 8 jaar die ik gehad heb op deze school. Over 10 jaar zou ik meneer Gijs wel weer willen zien. Hopelijk is hij net zo grappig en leuk als vroeger. De leukste gymles vond ik voetballen over de hele gymzaal. Ik zal sommige klasgenootjes wel missen. Gr. Daan.

Hoi, Ik heb een mooie tijd gehad op De Telgenkamp. Ik ga nu naar het Grundel Lyceum Havo /VWO. De leukste gymles was voetbal. Ik heb leuke leerkrachten gehad op deze school. Over 10 jaar zou ik meneer Gijs wel willen zien. Gr. Mart van Assen.

Ik ga naar Grundel Lyceum. Daar ga ik Havo / VWO doen. Ik vond de Telgenkamp altijd een leuke school, ik heb altijd een leuke klas gehad. Ik vind het daarom wel jammer dat ik van deze school af ga. Ik heb hier ook veel vrienden gemaakt. Ik vond deze 8 jaren erg leuk. Ruben Raanhuis.

Bedankt voor de leuke jaren hier op school! Gr. Jorn de Graaf

Hallo, Ik ga naar Grundel Parkcollege. Ik heb op De Telgenkamp een hele leuke tijd gehad, ik vind het eigenlijk jammer dat ik van deze school af ga. Ik heb hier ook veel vrienden gemaakt. Ik heb hier acht leuke jaren gehad. Gr. Ties ten Holt.

Volgend jaar ga ik naar het Bataafs Lyceum. Het was erg leuk op De Telgenkamp. Ik heb 8 leuke jaren achter de rug. En vooral de leuke vakanties waren goed van school. Ik hoop dat andere kinderen net zo veel lol krijgen als ik. Ik heb hier veel vrienden en de leraren en leraressen stonden altijd voor me klaar. Dankzij de school kan ik met dyslexie toch nog HAVO doen. Met dank aan deze school ga ik straks een leuke periode tegemoet.Gr. Teun in het Veld.

Ik heb wel een leuke tijd gehad op de Telgenkamp. Ik ga nu naar het Bataafs Lyceum en ga daar Havo/VWO doen. Ik heb stomme en leuke dingen meegemaakt. Ik ben een keer van groep gewisseld tussen groep 5 en 6. In deze 8 jaar heb ik leuke leerkrachten gehad. Ik zou meneer Jan wel over 10 jaar weer willen zien. Kijken of hij dan net zo aardig en leuk is. De leukste gymlessen waren voetballen over de hele zaal. Met de meeste leerkrachten kon ik goed opschieten en leueke schooljaren gehad. Gr. Marvin de Goeij.

Ik ga naar Twickel Borne. Ik heb die school gekozen, omdat ik het een leuke vind en er zitten ook veel vrienden van mij op. Ik vond meneer Maik de leukste meneer die ik heb gehad en meneer Wouter ook wel. Ik zou meneer Nayil wel over 20 jaar willen zien. Mijn eerste autorijles zou ik het eerst van meneer Maik willen hebben, want dan kan je lekker hard door de bochten ;P. Ik vond het hier leuk op school en ik hoop dat de kinderen die naar groep 8 gaan ook een leuk jaar krijgen. Gr. Mees Swaak. 10


WERK VAN GROEP 8A Ik vond het leuk op school, maar nu ga ik naar een andere school. Ik heb het hier leuk gehad, veel leuke dingen gedaan met mijn vrienden. En ik ga naar Twickel Borne. Gr. Jordy Kuipers.

Heey. 8 jaar vol lol en plezier. Maar je hebt ook minder leuke dingen hier. De leukste meneer vind ik meneer Gijs. Met schoolvoetbal was het super leuk. De schoolreisjes waren gezellig en leuk. Kamp was super gezellig en super leuk. We gingen zwemmen en naar moskieft en we deden veel spelletjes. Ik ga volgend jaar naar twickel Borne. Liefs Nadeche Altena Heujj allemaal, Aan het begin van het schooljaar zouden wij meneer Mitchell krijgen, maar die ging toen naar een andere school. Wij kregen meneer Wouter. Eerst dacht iedereen dat meneer Wouter streng was, maar uiteindelijk viel het best mee. We hebben veel leuke dingen gedaan. We zijn laatst op kamp geweest, dat was erg leuk! We hebben soms een open dag van bijv. de muziekschool en elke groep gaat elk jaar op shcoolreisje. Er zijn ook voetbaltoernooien, we hebben ook een toernooi gehad van Johan Cruijff. De meisjes zijn toen 3e geworden van Nederland. Het is een hele leuke school en ik vind het super jammer dat we afscheid moeten nemen van iedereen! Ik zal jullie missen! Kusss Kusss Demi Bruinink

Hoi, Ik ga naar Twickel Hengelo. Daar ga ik Atheneum+ doen. Ik hoop dat ik het op Twickel leuk ga vinden. Ik zou Herman (overblijf) later nog wel eens willen zien. Ik vond het alleen jammer dat er pas in groep 8 een asfaltveld kwam. Het was een leuke tijd. Gr. Sander Huls. Hoi, Ik ben Melissa Krakers ik zit in groep 8a. Volgend jaar ga ik naar de Grundel Lyceum, daar ga ik havo/vwo doen. Ik heb veel leuke jaren gehad op deze school. Vooral de leuke school uitjes en de leuke pauzes. Ik vond de toetsen en CITO’s nooit zo heel leuk. Over 20 jaar zou ik meneer Maik nog wel een keertje zien, ik ben benieuwd hoe hij er dan uit ziet. Ik zal de school wel missen maar ik ben ook wel blij dat ik naar een andere school ga. Groetjes, Melissa

Krakers 8a

Hoiiii, Ik heb erg leuke jaren gehad op De Telgenkamp. De leukste dingen op school vond en vind ik de schoolreisjes en voetballen in de pauze of gewoon lekker praten met een paar vriendinnen. Kamp vond ik ook heel erg leuk en ik denk dat de musical ook heel leuk wordt! Dikke kus Maud Dam 11

Er zijn voor mij 8 gezellige jaren voorbij gegaan. Er waren veel leuke dingen zoals: kamp, de vele schoolreisjes en natuurlijk nieuwe vriendinnen in groep 6. DE beste gebeurtenis voor mij was in groep 1 toen ik mijn beste vriendin Jip heb ontmoet. Zij gaat samen met mij naar het VO. Ik hoop dat het daar ook superleuk wordt en dat ik daar ook zo’n gezellige tijd krijg als op De Telgenkamp. Liefs Robin Yntema.

Ik vond het een leuke tijd op school waarbij ik wel veel moest werken. Maar als je nu terug kijkt is het de moeite wel waard geweest. Met de leerkrachten kon ik meestal wel goed opschieten. En met meneer Maik en Wouter lach je jezelf het hele jaar door helemaal dood. Ik hoop dat het goed gaat op de middelbare school. En over 20 jaar zou ik Lou en Alex wel terug willen zien. Gr. Jeroen Koopman.


WERK VAN GROEP 8A Heej!‌ Ik heb hele leuke jaren gehad op De Telgenkamp, maar groep 8 vind ik nog wel het leukst. Schoolreisjes, kamp en voetbaltoernooien vond ik erg leuk. Maar mijn leukste schooldagen moeten nog komen op Twickel Hengelo! Ik zou meneer Gijs ook later nog wel een keer willen zien, omdat hij erg aardig is, lijkt me grappig hoe hij er dan uitziet, en van meneer Maik zou ik rijles willen krijgen! Ik heb erg leuke jaren op De Telgenkamp gehad! Xxjes Lizanne Davids

Hey, Volgend jaar ga ik naar Twickel Borne. Daar ga ik B/K doen. Ik hoop dat die jaren ook leuk worden. Deze jaren hier waren ook leuk. Het leukste hier wordt denk ik de musical. Groetjes Jonne

HOiHOi! Volgend jaar ga ik naar het Bataafs Lyceum. Daar ga ik Atheneum doen. Ik heb hier 8 leuke jaren achter de rug. Vooral de pauzes vind ik erg leuk. Ook met tekenen en handvaardigheid doen we altijd leuke dingen. Dit jaar zijn we op kamp geweest en we zijn nu druk met de musical. Ik heb heel erg zin in volgend jaar, maar ik ga deze school erg missen. Ik zou over 20 jaar meneer Maik nog wel eens willen zien. Ik ben benieuwd hoe hij er dan uitziet en hoe het met hem is.

Het waren 8 superleuke en gezellige jaren! Met hele leuke leraren, en juffen. De schoolreisjes waren ook heel leuk. Kamp was ook super! We hebben gezwommen in Tubbergen, en we zijn ook naar Morskieft geweest. Gr. Rachel Ringenaldus

Hey, Groetjes Willemijn Bidoggia <:3)~~

Hoi ik ben Lou Kanger, Ik vond het leuk op deze school. Ik ga naar het Bataafs Lyceum, daar ga ik Atheneum doen. Ik hoop dat het daar ook leuk wordt. Ik vind het schoolplein heel erg zaai, maar het asfalt veldje was het enigste leuke.

Volgend jaar ga ik naar Twickel Hengelo, en ik ga daar HAVO/ VWO doen. Ik ga daar samen met Robin naar toe (Robin is mijn beste vriendin). Ik heb echt heel veel leuke jaren gehad op De Telgenkamp. Ik vond vooral kamp en alle schoolreisjes heel erg leuk! Ik vind het wel jammer, dat ik na 8 jaren op De Telgenkamp naar een andere school ga. Maar het lijkt me ook wel weer heel erg leuk! Liefs Jip

Hee,! Ik heb 8 leuke jaren op De Telgenkamp gehad, ik heb heel veel leuke herinneringen aan de schooljaren hier. Zoals schoolreisjes, kamp en voetbaltoernooien en nog veel meer! Dit jaar 3e geworden met het voetbaltoernooi! Ik hoop dat de musical ook geweldig wordt, vast wel! De eerste schooldag in groep 0 begon geweldig, de laatste paar schooldagen worden ook leuk en gezellig! Ik ga de school erg missen. Kuss Laurien Peper

Hoi, Ik vond het leuk op deze school. Ik ga naar de Grundel Lyceum. Daar ga ik Havo/VWO doen. Over 20 jaar zou ik Herman van de overblijf willen zien. Ik vond kamp ook heel leuk. De macaroni van juf Saskia Klop was heerlijk. Gr. Bastian Sentker 12


GROEP 8A OP KAMP

13


PUZZEL BOVENBOUW

Vliegreis Wie zit op welke stoel? Gebruik de aanwijzingen. Stoel 1:………………………….....………. Stoel 2:.……………………………………. Stoel 3:.....…………………………………. Stoel 4:.……………………………………. Stoel 5: ……………………………………. Stoel 6: ……………………………………. Stoel 7: ……………………………………. Stoel 8: ……………………………….…....

• Freek zit achter de piloot. Om uit het raam te kijken, moet hij naar links kijken. • Tussen de piloot en Hermien bevindt zich één stoel. • Dagmar zit naast Hermien. • Emilie en Celine zitten naast elkaar. • Emilie ziet vlak voor Barend. • Dagmar heeft het raam niet aan haar rechterkant. • Dagmar en Grace zitten aan dezelfde kant van het vliegtuig, maar niet vlak achter elkaar. • Ad en Grace zitten even ver van elkaar als Freek en Barend.

!

14


Laat u inspireren in onze showroom

Ieder mens is uniek. Ook u zult eigen wensen hebben ten aanzien van uw uitvaart. Yarden heeft de deskundigheid om die wensen te realiseren. En we bieden u een perfect passende polis voor de verzekering daarvan. Bent u elders verzekerd en u wilt weten of deze polis nog wel toereikend is, ook dan helpen wij u graag. Yarden-adviseur Robert Kleizen helpt u graag persoonlijk bij het verzekeren van uw unieke uitvaart. Bel of mail hem vrijblijvend voor een afspraak: 06 4570 2508 robert.kleizen@yarden.nl 15


WERK VAN GROEP 8B Hallo, wij zijn Amy en Laura. Wij zijn beste vriendinnen, sinds groep 3. We zitten nu in groep 8b bij juf Denise Kamphuis. Dit jaar is erg bijzonder, want volgend jaar gaan we naar de middelbare school. Laura: Twickel HengeloAmy: Montessori In groep acht doe je een eind- muscial, die zijn we druk aan het instuderen. Ook maak je de Cito. Die hebben we gemaakt in Februari. We gaan in Juni ook nog op kamp. Daar hebben we erg zin in. Liefs Amy en Laura

Wij vonden het leukste moment in onze schooltijd, toen juf Yvonne Blankenvoort 50 jaar werd. Wat ons heel leuk lijkt is kamp. De cito was heel erg saai en was best moeilijk. Maar je bent er zo overheen. Ron gaat het niveau havo-vwo doen. En Mitchell gaat kbl-tl doen. School is niet altijd leuk. Maar gelukkig hebben we gym nog. Jasper gaat tl-havo doen. We gaan alle 3 naar een andere school. Ron gaat naar Grundel Lyceum, Mitchell naar Twickel Borne en Jasper gaat naar Twickel Delden, en we hopen een leuke tijd tegemoet te gaan.

Hoi wij zijn Erin en Ashley. Wij zitten in groep 8b, bij juf Denise Kamphuis. We kwamen in groep 6 bij elkaar in de klas. De leukste juf van Ashley was juf Carolien. De leukste juf van Erin was juf Fien. Het leukste van de basisschool waren de schoolreisjes. Het leukste moet nog komen kamp. Volgend jaar gaan we allebei naar een andere school Ashley gaat naar Twickel Borne en Erin gaat naar Grundel Lyceum. Dat is niet leuk.

Hoi wij zijn Milou en Vera-Lynn, We zitten vanaf groep 6 bij elkaar in de klas. We zitten nu in groep 8b bij juf Denise Kamphuis. De schoolreisjes waren het leukst! Maar het leukste moet nog komen; kamp. Vera-Lynn始s leukste leerkrachten waren; juf Anneke Tjepkema en juf Carolien Kasifa. Milou始s leukste leerkrachten waren; juf Fien Hamburg en meneer Roy. We hebben heel veel zin in volgend jaar want dan gaan we naar de middelbare school! Maar dan gaan we wel allebei naar een andere school; Milou naar het Bataafs Lyceum en Vera-Lynn naar Twickel Hengelo.

16


WERK VAN GROEP 8B Groep 3 vond ik het leukste jaar toen had ik juffrouw Carolien. Zij was heel aardig. Het was ook heel erg gezellig. In groep 4 moest ik heel erg lachen om het woord derrière. Dat vond ik een enorm grappig woord. In groep 5 werd juf Yvonne Blankenvoort 50 jaar. Toen moesten we verkleed als Abraham en Sara. In groep 6 hadden we net zoals in groep 5,6 en 7 2 juffen. De helft van de week had je de ene juf en de andere helft had je de andere juf. Ik vind het persoonlijk wel leuker dan 1 juf, je hebt een keer wat anders. Groep 8 is ook heel leuk. We oefenen bijna iedere dag de musical. In de cultuurweek gaan we bijna alleen maar dansen. We gaan op kamp. Ik hoop dat we kussengevecht gaan doen. Van Maurits en Joris Groep 3 was ons leukste jaar met juf Carolien. En het stomste jaar was groep 6 en 7 maar verder was het een groep 8 super leuk schooljaar met kamp en musical. Met kamp zijn we naar Rijssen geweest. Een tip voor de Telgenkamp: maak de pauzes iets langer, een kwartier is echt niet genoeg voor de kinderen die bijna alle dagen moeten werken!!!? In groep 3 was Joris altijd af bij afvalrace met voetbal en dan zat ik altijd de hele pauze aan de kant.

Florieke en Famke: Haj, wij zitten in groep 8B bij juf Denise Kamphuis, volgend jaar gaan we naar Grundel Lyceum. In groep 7 hebben we meegedaan aan het Cruyff-Court. We zijn wel een ronde verder gekomen maar meer niet. Dit jaar wel. We mochten voor de finale naar Amsterdam. Daar zijn we 3de geworden. Maar we zijn al kampioen van regio Oost en dat is al heel leuk! Kamp was hééééél gezellig. We hebben allemaal leuke dingen gedaan. Nu alleen nog de musical en de afscheidsavond. Dat wordt vast super leuk!

In groep 1 was er altijd een zandtafel, waar wij altijd mee speelden! Wij zijn toen een keer naar de gang gestuurd omdat we bij de zandtafel ons eerste scheldwoordje zeiden: SOEPKIP!!! Toen we dat zeiden kwam er net een juf langs die dat hoorde en die gaf ons straf. In groep 1 hadden we de strengste juf: Juf Carmen. Als we iets stouts deden kregen we direct straf ook als je niet je veters kon strikken!!!! Groetjes Job en Michael.

17


WERK VAN GROEP 8B Groep 8.. Zo naar de middelbare school… Zo gaaf! Toen wij in groep 7 zaten verheugden wij om naar groep 8 te gaan. Zo leuk! Het begint hier: Eindelijk het eind van het school jaar van groep 7! En dan de vakantie! Nog 6 weken. Het liefst wou ik nu al naar groep 8! Maar ja 6 weken is 6 weken… Zo, het is voorbij. Nou wij Ik (Stacey) Kayleigh, en Quinty hebben groep 8 al meegemaakt. Er zijn veel verschillen tussen de groepen. De leerstof is moeilijker, dat is wel logisch, en je hebt meer huiswerk !. We vonden het huiswerk niet zo leuk maar ja, huiswerk is nooit leuk. Er zijn zo veel leuke dingen. Je moet bijvoorbeeld de Afscheidsmusical doen. In het begin van het jaar lijkt het nog eeuwen te duren want je hebt er heel veel zin in. Maar het gaat sneller dan je denkt.. De musical gaat over.. Dat mogen wij denk ik niet zeggen ". Want dan weten jullie het verhaal al. De musical is in elk geval gaaf, je leeft er gewoon naar toe! Je krijgt een boekje en je leert je tekst. Geweldig! Nou ja, dat is maar het begin. Ook ga je op kamp! Er is bijna niets leuker dan samen met je klas op kamp te gaan. Maar wij ga niks zeggen (als jullie nog in groep 6,7, zitten verraden we het misschien) en dat zal niet zo leuk zijn. Nou ja, we hebben levend stratego gedaan en verder komen jullie zelf wel achter…. En natuurlijk niet te vergeten de Cito-toets! Niet leuk, echt niet !. Maar je hebt het dan wel gehad. En met die uitslag kun je een niveau krijgen en ga je naar de middelbare school. Wij hopen dat jullie ook veel plezier krijgen in groep 8! Stacey, Kayleigh, Quinty

Ik (Risse) ben 13 jaar zit nu bij juf Denise Kamphuis in de klas in groep 8b. Het leukste vond ik groep 3 bij juf Carolien. Ze was heel aardig . Het saaiste was het werken in de klas, maar daar is bijna niemand fan van. Ik ga naar Twickel Borne en hoop dat het een leuke school is. Ik denk het wel. Ik ken er al wat kinderen. Ik (Matthieu) zit hier nog maar 1 jaar op school, maar ik kan wel vertellen over kamp of gewoon over deze groep 8. Ik moet dit jaar wel het leukst vinden op deze school. Ik ga naar Grundel lyceum. Dat is wel leuk. Ik heb in Goor gewoond. En mijn leukste jaar was groep 4, want daar had ik een hele leuke leerling En ik hoop dat volgend jaar heel leuk wordt.

Deze tekst is geschreven voordat de leeringen van groep 8B op kamp zijn gegaan.

18


GROEP 8B OP KAMP

19


BUITENGEWOON In “Buitengewoon” gaat deze keer een hele klas op excursie naar Apotheek Slangenbeek! We komen van alles te weten over het werk in de apotheek en over medicijnen. We zijn uitgenodigd door Agnet, de moeder van Jotte, want Jotte heeft in de klas een spreekbeurt gehouden over de apotheek.

Hoe bent u op dit beroep gekomen? In 5 Havo kregen we voorlichting over verschillende beroepen waaronder het werken in een apotheek. Daarvoor was ik nog nooit in een apotheek geweest. Wat mij het meest opviel waren de Latijnse namen, het heel nauwkeurig werken en de grote hoeveelheden grondstoffen waar nog medicijnen van gemaakt moesten worden. Hoe lang werkt u al in de apotheek? Al heel erg lang. Wat moet je kunnen om apothekersassistente te worden? Je moet goed kunnen rekenen, erg nauwkeurig werken en je moet een diploma halen waarvoor je drie jaar naar school moet. Daarna kun je aanvullende opleidingen volgen waardoor je je kunt specialiseren. Wat vindt u het leukst om te doen? Er zijn verschillende dingen die ik leuk vind. Het bereiden van geneesmiddelen zoals drankjes, crèmes, oogdruppels en steriele cassettes. Maar ook het uitleggen en adviseren aan de balie. Hoe maak je zalf? Bij het maken van zalven worden meestal grondstoffen gesmolten. Dit kunnen verschillende vetten zijn. Daarna kunnen er werkzame stoffen aan worden toegevoegd.

20


BUITENGEWOON Hoe maak je capsules? Je weegt en mengt de grondstoffen. Vervolgens stop je lege capsules in een capsuleapparaat en haal je de capsules uit elkaar. Het geneesmiddel verdeel je over de lege capsules. Als laatste schuif je de capsules weer in elkaar.

Wat is een steriele ruimte? Waarom is die ruimte zo klein? In een steriele ruimte moet je zo netjes mogelijk werken om de kans op verontreiniging zo klein mogelijk te maken. Je draagt een mondkapje, een speciaal schort, steriele handschoenen en een haarnetje. In een steriele kast wordt schone lucht geblazen. De ruimte is klein om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Wat is de grootste verandering in de apotheek in de afgelopen 20 jaar? De automatisering is sterk toegenomen en patiĂŤnten willen steeds beter worden geĂŻnformeerd. Het is nu zomer, wat wilt u de mensen voor tips geven voor een gezonde vakantie? Paracetamol voor hoofd- keel- en oorpijn, ORS tegen diarree, Autan tegen muggen, Lidocaine-gel voor als je geprikt bent, pleisters en jodium, eventueel neusspray voor als je gaat vliegen, reistabletjes tegen de misselijkheid, zonnebrandmiddel om verbranding te voorkomen en Calendulan voor als je verbrand bent. Een geneesmiddelenpaspoort voor als je buiten Europa reist.

Mevrouw Hof en andere medewerkers van de apotheek, heel erg bedankt voor de leerzame en leuke ochtend!

21


Zaagstraat 7 B

7556 MX Hengelo

* Hairextensions

* Tanden bleken

* Wimperextensions

* Bio ² HCG kuur

* Permanente make-up

* Sieraden en tassen

www.totallygoodlooking.nl

T. 06 464 28 0 29

Op zoek  naar  een  LEUK  KINDERFEESTJE  voor  jongens  en  meisjes  van  5  tot  14  jaar?     In  samenwerking  met  De  Foto  Salon  organiseren  wij  gezellige  en  betaalbare  kinderfeestjes  voor  deze  leeftijd  vanaf   6  kinderen.  Het  geheel  is  feestelijk  aangekleed  met  ballonnen  en  slingers  en  de  kids  mogen  zich  onder  begeleiding   opmaken.  Wij  maken  van  ieder  kind  een  fotoshoot  als  aandenken  en  natuurlijk  een  foto  van  de  hele  groep!     Aan  het  eind  van  het  kinderfeestje  krijgt  ieder  kind  zijn  eigen  foto  en  de  groepsfoto  mee  op  10x15  formaat  maar  de  jarige   krijgt  beide  foto's  op  A4  formaat.  

De prijs  voor  dit  gezellige  feestje  van  ongeveer  2  uur  is:     ϲƚͬŵϭϬŬŝŶĚĞƌĞŶΦϭϳ͕ϱϬƉĞƌŬŝŶĚ(incl.  drinken  en  hapjes)   ůŬǀŽůŐĞŶĚŬŝŶĚΦϭϱ͕ϬϬƉĞƌŬŝŶĚ(incl.  drinken  en  hapjes)  

Kijk maar  eens  op  onze  site  voor  alle  mogelijkheden.  

22


MOPPEN De vakantie is begonnen en de kinderen hebben allemaal hun rapport mee naar huis genomen. â&#x20AC;&#x153;Waar is jouw rapport?â&#x20AC;? vraagt de moeder van Dennis. â&#x20AC;&#x153;Ik heb het aan Eric meegegeven. Hij vroeg of hij het mocht meenemen naar huis, zodat hij zijn vader eens flink kan laten schrikken!â&#x20AC;? Twee vliegen zitten op het kale hoofd van opa. Zegt de ene vlieg: â&#x20AC;&#x153;Weet je nog dat we hier vroeger verstoppertje speelden?â&#x20AC;? Ma: â&#x20AC;&#x153;Hoe durf je tegen tante Ina te zeggen dat ze dom is? Zeg haar onmiddellijk dat het je spijt!â&#x20AC;? Pieter: â&#x20AC;&#x153;Tante, het spijt me verschrikkelijk dat u zo dom bent.â&#x20AC;? â&#x20AC;&#x153;Peter, wat ben je toch stil vandaag.â&#x20AC;? â&#x20AC;&#x153;Ja, tante, dat komt omdat moeder me extra zakgeld heeft beloofd als ik mijn mond houd over die gekke wrat op uw neus.â&#x20AC;? Vader bekijkt het rapport van zijn zoon. â&#x20AC;&#x153;Ik mis een 10â&#x20AC;?, zegt hij. â&#x20AC;&#x153;Een 10? Waarvoor?â&#x20AC;? â&#x20AC;&#x153;Voor de moed om me zoĘźn rapport te laten zien!â&#x20AC;? Mark: â&#x20AC;&#x153;Ouders zijn nooit tevreden! Als je lawaai maakt, zeggen ze dat je rustig moet zijn en als je rustig bent, dan steken ze een thermometer in je mond om te kijken of je ziek bent!â&#x20AC;? â&#x20AC;&#x153;Kan iemand mij vertellen welke vloeistof niet bevriest?â&#x20AC;? vraagt de leraar. â&#x20AC;&#x153;Warm water, meneer!â&#x20AC;?

De beste keus voor LHGHUHĂ&#x;HWVOLHIKHEEHU Meer  dan   600   m2    Ă&#x201E;L[ZWSLaPLY ,LU IV]LU]LYKPLWPUN TL[ THHY SPLMZ[  T2   HHU YHJLĂ&#x201E;L[ZLU LU TV\U[HPUIPRLZ =VSVW RL\aL \P[ VH KL ILZ[L LSLR[YPZJOL O`IYPKL Z[HKZ RPUKLY LU ZWVY[Ă&#x201E;L[ZLU 4HHUKLSPQRZ HHU[YLRRLSPQRL HHUIPLKPUNLU:SHUNLUILLR;^LL^PLSLYZOLLM[TL[aPQUJVTWSL[LHZZVY[PTLU[KLILZ[LRL\Z]VVYPLKLYLĂ&#x201E;L[ZSPLMOLIILY 0Ăł DJBMEFBMFSWBOPB$PSUJOBt6SCBOt'MZFSt)BQQZ3BJOZEBZTt(IPTUt.FSJEBt8JMJFSt,PYYt4IJNBOPFONFFS 5PQXFH1))FOHFMP0WtJOGP!TMBOHFOCFFLUXFFXJFMFSTOMXXXTMBOHFOCFFLUXFFXJFMFSTOMt074 278 04 81

23


WERK VAN GROEP 8C

Tot ziens Telgenkamp! Wij vinden het erg jammer dat we van deze school af gaan, maar we vonden het erg leuk. In groep 0, 1 en 2 vonden wij het altijd leuk om met de poppen te spelen. In groep 3 vonden we het in het begin wel leuk dat je leerde rekenen enz. maar later niet meer. In groep 4 is meneer Hans weggegaan van school wat we ook erg jammer vonden. In groep 5 vonden wij het erg leuk dat juf Annemieke een boek voorlas en als dat uit was liet ze de film zien. In groep 6 hebben wij erg genoten van de verjaardag van juf Hedy en het zoontje van juf Sabine. In groep 7 vonden wij 1 april erg grappig, het was heftig maar grappig. In groep 8 vonden wij het leuk dat wij 2 meneren hadden, en natuurlijk het kamp ĂŠn de activiteiten! Door: Linde, Britt, Giulia en Fleur.

I Love Telgenkamp De Telgenkamp is een hele leuke en gezellige school op een paar schooljaartjes na. Onze klas is ook heel erg gezellig en we hebben bijna nooit conflicten. In de pauzes voetballen we altijd met de hele klas, iedereen doet altijd mee. We doen altijd jongens tegen de meisjes. In de klas letten we ook goed op, maar we kletsen ook heel veel, zoveel dat meneer soms wel gek van ons word en dat er iemand uit de klas word gezet. Onze school organiseert veel leuke activiteiten waar alle leerlingen aan mee kunnen doen, bijvoorbeeld het schoolvoetbaltoernooi, zwemtoernooi en elk jaar een sportdag dat word georganiseerd bij: ATC, eigen grasveld of bij het FBK stadion. Er is op school ook altijd een schoolfotograaf. En onze klas staat er natuurlijk altijd als mooiste op. Er wordt dan een klassenfoto gemaakt, maar ook een aparte foto. We vonden de Telgenkamp een leuke school, en willen ze hiervoor bedanken. Arinda, Kirsten, Lizzy, Nikki en Danique

De Telgenkamp We hebben leuke jaren op de Telgenkamp gehad, maar we hebben ook minder leuke momenten. Laten we beginnen bij begin. De Groepen 0/1/2 waren erg leuk, toen hoefden we alleen maar te spelen. Dit werd anders toen we in groep 3 kwamen, we leerden rekenen, lezen, schrijven enz. Sommige kinderen vonden dit lastig. In groep 4 kregen we een map en meneer Hans ging weg, dat was erg jammer. In groep 5 kregen we muziekles. Ook gingen er helaas 4 kinderen uit de klas, maar in groep 6 kwamen er 4 andere kinderen bij. In dit jaar bedachten we onze eigen krant, de 6c krant. De verjaardag van juf Hedy - ze werd toen erg oud (50) - is een van de leukste herinneringen. Toen werden we de eerste klas die op school bleef eten omdat de juf jarig was. Wij vonden groep 7 iets minder. Maar op 1 april hebben we heel veel grappen uitgehaald. Groep 8 was misschien wel het leukste jaar. We kregen een nieuw voetbalveld, we gingen op kamp en deden de afscheidmusical. Vooral het kamp was erg leuk. Door: Tom, Pim, Pepijn en Max

24


WERK VAN GROEP 8C De Telgenkamp Wij (Dylan en Sam) vonden het op de Telgenkamp heel leuk. Wij vonden het leukste het kamp van groep 8. Op de tweede avond vroeg Dylan Sam om verkering. Dat vonden wij allebei heel leuk. De heen weg naar kamp toe ging bij Dylan heel goed, en bij Sam minder. Bij Dylan kwam dat natuurlijk omdat hij bij meneer Pascal in de groep zat. En bij Sam kwam dat omdat ze bij juf Femke in de groep zat. De groep van meneer Leon was als laatste, dat begrijp je natuurlijk wel. Maar gelukkig kwam iedereen heel aan op de boerderij. De meisjes hadden nog wel wat protest, omdat hun op verschillende kamers sliepen, terwijl de jongens met zijn allen op 1 kamer mochten slapen. Gelukkig mochten de meisjes wel soms naar de jongens slaapkamer, daardoor werd het wel leuker. En op kamp kwamen er 5 stelletjes bij, waardoor we nu in de klas 6 stelletjes hebben. Dit zijn de stelletjes: Dylan – Sam Nikki – Daan Danny – Lizzy Jasper – Fleur Giulia – Cas Syb – Arinda Syb en Arinda hadden al voor het kamp verkering. De anderen hebben allemaal verkering gevraagd tijdens het kamp. De naam die als eerste er staat, heeft de andere gevraagd. Dylan & Sam

De Telgenkamp is een leuke school waar ze veel dingen organiseren. De leraren proberen de kinderen het zo leuk mogelijk te maken. We gingen bijvoorbeeld laatst naar het fbk stadion voor atletiek. Bij de telgenkamp voelde ik me altijd thuis door de leraren en m’n vrienden. De telgenkamp is een grote school met van elke groep ongeveer 5 klassen. We hebben een grote speelplaats waar je kunt spelen. In het gebouw ziet het er altijd netjes en gezellig uit. We hebben altijd tussen de middag ook een uur vrij en daarna gaan we weer naar school. Meestal hebben we leuke opdrachten met handarbeid die je later ook mee mag nemen naar huis. We vonden het leuk om dit te schrijven omdat we veel dingen hebben meegemaakt op de telgenkamp! ! Gemaakt door: Daan- Jasper- Stan- Cas

25


WERK VAN GROEP 8C

Mijn ervaring van de telgenkamp is een leuke school maar ook weer niet te leuk. Het schoolplein is wat bescheiden maar toch genoeg. Ik vind wel als je circa 1000 leerlingen hebt moet je wel iets meer doen aan het schoolplein. Maar het was wel een leuke tijd. De schoolreisjes waren wel leuk, en in groep 3 waren er twee jongens kwijt (Steven en Danny) in het pretpark Koningin Juliana Toren. 8c vond het jammer dat het voetbalveld kleiner werd gemaakt, en er een asfaltveld voor in de plaats kwam. Steven, Danny, Koen en Syb

26


GROEP 8C OP KAMP

27


28


29


WERK VAN GROEP 8D Jill Klement - In groep 5 deden ik, Boëlle Konink, Britt Smeenk, Sanna Pals en Tessa Vollenbroek een dansje op het liedje ‘Sta op’ van Jan Smit met carnaval. We wonnen eerst de klassikale finales en gingen door naar de finale van alle groepen 5, daar wonnen we ook. Tijdens het grote carnavalsfeest van de bovenbouw moesten we optreden voor alle groepen 5 t/m 8.We hadden helaas niet gewonnen maar hebben wel veel plezier gehad! Emiel Bruggink – Het was een leuke gebeurtenis toen we de eierbeagel deden. Dat is een wedstrijd waarbij je een constructie moet maken waar een ei in past. Als de constructie van het dak gegooid wordt moet het ei heel blijven. Ik was een team met Mike. Nu begon wedstrijd er waren al heel wat eieren van het dak gegooid en sommige waren zelfs nog heel. Toen was die van ons aan de beurt en het ei ging langzaam naar beneden en het was nog mooi heel! Sophie Maring - In groep vier deden Lois en ik mee aan het TKSFje. (Telgenkamp Kinderen Song Festival) We deden het liedje: Stapelgek. Toen we in het Rabotheater mochten optreden wonnen we de 1e prijs! We kregen toen een hele grote beker.

Mick van Halst – In groep 4 gingen we voor het eerst bij mij achter het huis zwemmen. Dat was wel leuk. Toen we bij mijn huis aankwamen, gingen we gelijk naar het zwembad. Ik ging gelijk naar mijn kamer om mijn zwembroek aan te doen! Ik deed als eerste een bommetje. Sommige kinderen gingen ringen opduiken. Ook waren er kinderen aan het chillen op een band. Op het laatst deden we met z’n allen tegelijk bommetje. Wouter Kottink - Mijn leukste gebeurtenis was in groep 8; de sportdag bij de Grundel. De leerlingen van de Grundel waren de leiders, dat was echt leuk. Ik vond dat ze het heel goed deden. We deden veel leuke dingen zoals: verspringen, de rups, en skippyballen. Maar ik vond het volleyballen en het voetballen het leukst. Ondertussen kreeg je eten en drinken. En wij waren 3e geworden. Dat vond ik best knap van ons. Elke Bonhof - Wij hebben in groep 8 een invalster gehad, ik ga niet haar naam zeggen want dat vind ik niet zo leuk voor die juffrouw/invalster. Het begon zo; we waren ongeveer 10 minuten bezig met Nieuwsbegrip toen ze ineens begon over Aladin en zijn papagaai.’Koekjes, ik wil koekjes!’ zei ze met de papagaai stem. De hele klas begon te lachen, het was echt zo grappig! Myrke Koopman - In groep 5 was juf Maureen jarig. Er moesten met een paar kinderen op de gang. Telkens 1 voor 1 moest er weer iemand de klas in. Op het einde moest ik de klas in. Iedereen stond al een beetje te lachen. Van juf Maureen moest ik liggen en ik kreeg een mouw op mijn hoofd zodat ik niks kon zien alleen een klein gaatje. Ik moest heel goed kijken maar toen werd ik nat gemaakt. Het was een grapje. En het was een leuke verjaardag !. Bas Pelle - In groep 8 hadden we schoolvoetbal. Het was op een woensdag, de meisjes moesten bij atc65 voetballen. De meisjes waren door. De jongens moesten bij Achilles. Alleen de jongens waren niet door. De meisjes moesten een week later nog een keer voetballen bij Achilles. Ik was toen te laat om te kijken, ik moest eerst naar de kapper. Toen ik daar aan kwam waren ze al klaar, ze hadden niet gewonnen. We fietsten samen met de groep naar school.

30


WERK VAN GROEP 8D Boëlle Konink – In groep 5 deden ik, Tessa, Sanna, Jill en Britt mee aan de carnavalsdansjes. We deden een dansje op Jan Smit: Sta op, dat zag er best leuk uit. We deden eigenlijk mee voor de lol, maar tijdens de voorrondes van de klas en groepen 5 gingen we door. We konden er eigenlijk wel om lachen, maar het was niet de bedoeling. Het was heel spannend, toen we ons dansje hadden gedaan waren we wel opgelucht haha. We zijn 2e geworden. Jos Ossef - We gingen in groep 6 naar Slagharen. Zodra we er waren ging ik meteen naar de achtbaan die over de kop ging met een paar andere jongens. Ik en 2 meisjes hadden als enige geld meegenomen. We hadden ijsjes gekocht. Ik ging ook nog met een paar vrienden van me heel vaak in de boot die heen en weer gaat. Slagharen was heel leuk. Lloyd Waldt - In groep 8, hebben we een eierbeagle wedstrijd gehouden, ik heb samengewerkt met Robin. We hadden ons ei goed en veilig verstopt. Ons ei zat in een basketbal met zaagsel en krantenpapier. Toen ze ons ei van het dak afgooiden was hij nog heel, daar kregen we geen prijs voor. Maar er was ook een prijs voor wie het meest origineelst had gemaakt. Robin en ik hebben dat wel gewonnen! Lois Barendse - Mijn leukste gebeurtenis was in groep 4. Sophie en ik deden mee aan het TKSF-je (Telgenkamp kinderen songfestival).We moesten tegen een paar kinderen en toen wonnen we, dus we gingen door naar het Rabotheater. Toen we daar gingen optreden deden we het waarschijnlijk heel erg goed.We zongen toen het liedje: Stapelgek. We hadden gewonnen en werden 1e! Toen wonnen we een grote beker. Amber Hefti - Samen met Puck en Britt ben ik uitgekozen voor het Cruijff Court en dat terwijl ik niet op voetbal zit. Het was hartstikke leuk. Eerst waren we kampioen van Hengelo. En toen moesten we naar Deventer om daar de finale van Oost-Nederland te voetballen. Het was heel spannend want de meisjes die er aan mee deden waren veel groter dan ik, maar toch hebben we gewonnen! In de landelijke finales in Amsterdam zijn we derde geworden! Robin Weghorst – In groep acht hadden wij een speciale week. De kids voor kunst week. In die week gingen we ook veel knutselen. We moesten de dans die wij heel lang hebben geoefend op een donderdagmiddag uitvoeren. Het was heel leuk om te doen. We moesten twee dansen twee keer. Ik ben toen de hele middag gebleven. In de pauze ging ik voetballen met vrienden. Ik vond het een erg leuke dag en zou het graag nog eens doen. Mike Walhof - In groep zeven deden we mee aan schoolvoetbal. Dat was echt superleuk.Na de eerste ronde waren we door. De week erna moesten we weer spelen.Toen moesten we de halve finale spelen tegen een andere klas. Die wedstrijd hadden we jammer genoeg verloren. Toen moesten we een wedstrijd om de derde plaats spelen. Die wonnen we gelukkig wel: 7-0. We werden derde. Puck de Haan - Na de sportdag bij de Grundel werd er bekend gemaakt wie er deel mocht nemen aan het Cruijff Court. Britt, Amber en ik mochten ook mee doen!! In Hengelo wonnen we in de finale van de Rank, daardoor gingen we door naar Deventer. Ook daar wonnen we alle wedstrijden. En toen kwam het leukste, we mochten voetballen in Amsterdam. Het was heel leuk, ook de busreis. Jammer genoeg werden we niet eerste maar wel 3e van heel Nederland.

31


WERK VAN GROEP 8D Alexander Tok - Mijn leukste ervaring op de Telgenkamp was in groep 7 en 8 met schoolzwemmen. In groep 7 wonnen we niks, maar waren wel snel. En in groep 8 wonnen Alex, Wouter, Mick, Robin en ik de derde plaats. Voor de rest vind ik de schoolreisjes met de hele klas wel gezellig! En op 22 juni gaan we op kamp, naar Markelo. Dat lijkt me heel gezellig, vooral met de dropping. Britt Smeenk - In groep 5 hadden we juf Maureen. Toen we haar verjaardag vierden zei ze dat ze gedachte lezen kan. Ik vond het heel leuk en grappig. Wij (de klas) moesten een voorwerp afspreken. Juf mocht dit niet horen. Wij noemden steeds een voorwerp en zij zei ja of nee. Het bleek een grote grap te zijn want ze had afgesproken met wat kinderen dat het voorwerp was dat na een zwart voorwerp kwam. Sverre Grondman - In groep 6 deden we een toneelstukje. Ik was een prinses met Bas en Brandt. Jos en Mick hadden bijrollen. Jos was een koning en Mick was Spiderman. We waren helaas niet door. We gingen niet door omdat ze het niet aankonden dat wij zo goed waren. Het publiek ging uit hun dak, ze konden niet stoppen met klappen. Wij dachten zelf: wat een techniek, dit zie je de eerst komende twintig jaar niet meer! Maar het boeide ze gewoon niet. Bas Beuting - In groep 8 werd ik gekozen voor het Cruyff Court team van de Telgenkamp. We werden 1ste van Hengelo. Eerste van alle andere steden uit de buurt en 1e van heel Oost-Nederland. Toen moesten we voor heel Nederland de finale in Amsterdam. De 1e wedstrijd wonnen we, de 2e verloren we, daarna moesten we tegen Utrecht, ze waren een beetje agressief, we verloren. Daarna verloren we nog 1 keer van Helmond. We waren toen vijfde van Nederland! Tessa Vollenbroek - In groep 5 deden ik, Britt, Sanna, Boëlle en Jill een dansje voor carnaval. Op het liedje ‘sta op sta op’ van Jan smit. We deden mee voor de lol, maar zijn door gegaan naar de finale! Nu ik er aan terug denk, was het eigenlijk best wel schamend…. maar toen was het wel leuk! In de finale zijn we jammer genoeg niet 1e geworden maar 4e. We hebben wel veel plezier gehad! Sanna Pals - In groep 5 gingen ik, Jill, Boëlle, Britt en Tessa een dansje voor carnaval doen. We deden een dansje op het nummer ‘Sta op, sta op’ van Jan Smit. We gingen eerst dat dansje in de klas doen. Toen waren we door. Daarna moesten we hem voor alle groepen 5 doen. Toen waren we ook door!! En ten slotte moesten we optreden voor alle groepen 5 t/m 8. We waren toen 4e geworden. En dat terwijl we gewoon voor de lol meededen. Alex Nijhuis - In groep acht hebben we een eierbeagle gedaan ik deed het met Jos Ossef we deden mee met een poppetje van mij, een sultana poppetje, je weet vast wel hoe die eruit ziet. Het poppetje noemden we Evil Knievil. Het ei stopten we in de pop in een sinaasappel. Aan de pop hing een parachute. Het ei ging niet kapot we wonnen niet de originaliteit prijs. Brandt Peters - In groep 6 gingen Bas, Sverre, Jos, Mick en ik met carnaval een toneelstukje doen. Bas, Sverre en ik waren verkleed als prinsessen, Mick was een beveiliger en Jos was een Koning. In de klas gingen we natuurlijk door want deze supergoede boys hadden een prachtig toneelstukje in elkaar geflanst. In de halve finale waren we supergoed, het publiek ging helemaal los zelfs de juffen.

32


GROEP 8D OP KAMP

33


GROEP 6B OPENT 12 MEI HET CULTUURPAD

Wij mogen als eerste over het nieuwe cultuurpad lopen. En met ons mee liepen de bedenker, de wethouder en de ontwerpster van een aantal kunstwerken. Yes, kunnen we mooi onze verzameling van handtekeningen van bekende mensen uitbreiden!!

Eerst naast de brug om te luisteren naar Maria die vertelde waarom ze 驶m zo ontworpen had. Een kwartier later later eronder om te schuilen voor de regen. Handig zo始n brug!!

Altijd al eens willen doen en nu kan het, bovenop een hondendrol liggen!!! Ook dit is kunst, kunst waar je iets meer mee kunt dan alleen maar naar kijken.

n op de Alleen met ons groepje antwoorde t. Deze vragen bedenken??? Dacht het nie e!! me ts nie mensen lopen niet voor

34


EEN LEKKER RECEPT...

Fram

boz en m w et itte cho cola dero om

...VAN VERA-LYNN EN FLORIEKE Ingrediënten •

2 bakjes frambozen (à 200 g)

200 g witte chocolade

250 ml slagroom

1 1/2 dl roomyoghurt framboos braam (beker à 500 g)

8 galette wafels (pak à 250 g)

Materialen •

kaasschaaf

1.

Voorbereiden

Frambozen voorzichtig wassen. Boven kom 150 g chocolade in stukjes breken. Kom in pan met kokend water hangen en chocolade al roerend (au bain-marie) laten smelten. In kom ! slagroom bijna stijf kloppen. Yoghurt en gesmolten chocolade erdoor spatelen, tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Van rest van chocolade met kaasschaaf of dunschiller 'krullen' schaven. 2.

Bereiden

Op vier bordjes 4 wafels leggen en tweederde deel van frambozen erover verdelen. Op frambozen flinke dot chocoladeroom scheppen en bedekken met rest van wafels. Rest van chocoladeroom erop scheppen. Garneren met rest van frambozen en chocoladeschaafsel.

35


WERK VAN GROEP 8E Sander Bouwmeester Ik ben Sander. Ik ga volgend jaar naar Twickel Hengelo en ik heb er veel zin in. Ik heb het niveau TL/HAVO en daar ben ik blij mee. Ik vond de basisschool wel leuk en ik ga het mindere huiswerk missen. Ik wil de juffen en meesters bedanken voor de leuke schooljaren die ik heb gehad. Ik vond vooral de schoolreisjes het leukst. Scott Coopman Over een paar maanden ga ik naar Grundel Lyceum en moet ik deze school verlaten. Vanaf groep 1 was ik hier en heb nu al 8 jaren meegemaakt op de Telgenkamp. Nu het einde eraan komt wil ik nog even laten weten dat ik fantastische jaren op de Telgenkamp heb gehad. Ook ben ik de juffen en meester dankbaar voor wat ze mij geleerd hebben. Bedankt voor deze prachtige jaren op de Telgenkamp.! BEDANKT ! Yannick van Dalen Ik ga naar Twickel Borne. Ik wil graag iets met sport gaan doen later. Ik vond de schooljaren hier op DE TELGENKAMP heel leuk. Ik hoop dat het op mijn nieuwe school het net zo leuk wordt als nu. Ik vond de sfeer in de school altijd heel gezellig. Ik vond groep 8 toch wel het leukst om dat je het oudst van de school bent, op kamp gaat, een musical opvoert en leuke leraren hebt. Jorn Diekmeijer Ik heb een hele leuke tijd gehad op de telgenkamp. Vooral groep 8 vond ik leuk door het kamp. Maar de andere groepen waren ook heel leuk. Ik heb wel veel zin in volgend jaar: lekker naar de middelbare school. Want ik wil ook wel een keer verandering. En ik bedank alle meesters en juffen die ik hier heb gehad. Luuk de Graaf Ik ben Luuk. Ik ga straks naar Twickel Hengelo niveau TL/HAVO. Ik hoop dat ik het leuk ga vinden op mijn nieuwe school. Ik heb veel leuke jaren gehad op de Telgenkamp!

Tim Groenhuijzen Ik ben Tim. Ik zit hier op school vanaf groep 2. Ik ga straks naar de middelbare school Twickel Hengelo. Ik heb groep 5 overgeslagen. Ik vond elke groep wel leuk alleen ik vond 7 en begin groep 8 minder leuk, omdat je toen veel toetsen en veel huiswerk mee kreeg. Ik vond deze 6 jaar op de Telgenkamp best wel leuk, en ik ga deze school ook missen. Ik hoop dat het op Twickel Hengelo ook heel erg leuk wordt. Lieke ter Haar Ik ben Lieke ter Haar en ik ben 12 jaar. Volgend jaar ga ik naar Grundel Lyceum. Al mijn jaren waren hier op de Telgenkamp heel leuk en gezellig. Vooral groep 6 toen we juf Shirley hadden was heel erg leuk. Ook groep 8 was echt hartstikke leuk. Ik vind het wel jammer dat we hier weg moeten, ik zou zo nog een jaartje hier willen blijven. Allemaal bedankt voor al die leuke jaren hier op de Telgenkamp. Dikke kuzziezzzz van Lieke ter Haar, groep 8e Ramon Hofste Hey, ik ben Ramon. Ik zit in groep 8e van de Telgenkamp. Volgend jaar ga ik naar Grundel Park College. Ik vond alle jaren op de Telgenkamp leuk, maar ik heb ook veel zin om naar mijn nieuwe school te gaan. Ik hoop dat het daar ook net zo leuk wordt als hier. Bedankt voor deze leuke jaren!

36


WERK VAN GROEP 8E Martijn Kanger Ik ben Martijn Kanger. Ik zit in groep 8 E bij meneer Martijn. Ik ga volgend jaar naar Bataafs Lyceum. Daar ga ik Atheneum Masterclass doen. Masterclass houdt in dat je 10 uur per week besteed aan een project. Ik heb 8 leuke jaren op de Telgenkamp gehad. Ik wil later piloot worden. Ik wil piloot worden omdat ik dan veel van de wereld zie. Lauren Kerkhoven Ik ben Lauren Kerkhoven en ik ga naar de Montessori. Ik vind het heel erg jammer dat onze gezellige klas uit elkaar gaat. Ik heb hier een geweldige tijd gehad. Toen ik naar groep 8 ging dacht ik dat alles heel anders zou worden. Maar het bleef allemaal het zelfde. Ik vind hier de meesters juffen heel erg aardig. Maar meneer Martijn vond ik toch wel het allerleukst! Ana- Merve Kirmali-Alcazar Ik ben Ana. Ik ga naar de Montessori. Ik vond het hier heel leuk. Vooral groep 6 en groep 8. Helaas gingen de schooljaren snel voorbij. Vooral in groep 8 vond ik het kamp en de musical leuk, maar het afscheid is niet leuk. Xxx-jes Ana

Menno van Leeuwerden Ik ben Menno. Ik ga volgend jaar naar de Grundel. Ik wil alle juffen en meesters bedanken voor de leuke schooljaren. Ik vind het jammer dat ik niet met de musical mee kan doen. Het kamp is het leukste van groep 8

Maartje Maatman Ik ben Maartje en ga naar Twickel Delden. Veel van jullie zullen denken, waarom naar Delden? Dat komt omdat ik ben 3 maanden geleden ben verhuisd naar de andere kant van Hengelo. Het leukste jaar vond ik groep 6 omdat we toen juf Shirley hadden. Maar groep 8 vond ik ook erg leuk, omdat je er veel leuke dingen doet bijv. kamp en de musical en het is veel herhaling van de vorige jaren. Ik ga het hier heel erg missen, maar heb ook zin om naar de middelbare school te gaan. Ik wil iedereen bedanken voor deze te gekke schooljaren. Danee de la Motte Ik ben Danee de la Motte en ben 12 jaar. Ik ga volgend schooljaar naar Grundel Lyceum. Ik heb een hele leuke tijd gehad op de Telgenkamp. Samen met de klas hadden wij het al die 8 jaren heel gezellig. Ik vond groep 2, 6 en 8 super leuk. Bedankt voor alle leuke, gezellige en te gekke schooljaren! Groetjes Danee de la Motte Thomas Nieuwhuis Ik ga volgend jaar naar Grundel Lyceum ik heb 8 te gekke jaren op de Telgenkamp gehad. Een van de leukste jaren was groep 8 bij meneer Martijn. Het was de eerste keer op de Telgenkamp dat ik een meester kreeg. In groep 8 heb je veel bijzondere dingen zoals de Eindtoets. Maar je hebt natuurlijk ook veel leuke dingen zoals de musical en het kamp. Ruard Nijenhuis Ik ben Ruard en ga volgend jaar naar een andere school. Ik heb 8 te gekke jaren gehad maar ik vind dat het tijd is voor een andere school. Ik hoop dat mijn volgende school ook vet cool wordt. Ik denk dat dat ook wel zo is. Bedankt voor de te gekke jaren.

Joey Nijhuis Volgend jaar ga ik naar Twickel Hengelo. En ik heb 8 supercoole jaren gehad op de Telgenkamp. Een van de leukste jaren was groep 8, dat was bij meneer Martijn. Hij is heel grappig en heel aardig en hij is bijna nooit boos. Wat ook leuk is is het kampâ&#x20AC;Ś

37


WERK VAN GROEP 8E Ben Ossef Ik ga naar Twickel Hengelo. Later wil ik iets doen waarbij ik mijn handen moet gebruiken. Ik heb hier veel leuke jaren gehad. In groep 5 zaten mijn minpunten en pluspunten. Het minpunt was dat ik groep 5 moest overdoen en het pluspunt is dat ik er veel nieuwe vrienden heb gekregen. Ik vind groep 8 het leukst omdat je de Musical mag doen en dat je kamp hebt. Gijs Overbeek Ik ben Gijs, ik ga volgend jaar naar Grundel Lyceum, niveau havo/vwo. Ik wil alle juffen en meesters die heb gehad bedanken voor de leuke schooljaren.

Tom Rensen Ik ben Tom. Ik ga volgend jaar naar Twickel Hengelo. En ik vind het best wel jammer dat ik van de Telgenkamp ga. Ik heb op deze school 8 geweldige jaren gehad. Ik vond groep 7 en begin groep 8 het minst leuk want dan kreeg je best wel veel huiswerk en je kreeg de cito en entreetoets en die waren heel erg saai. Groetjes Tom Emma-Sophie Rouw Hoi, ik ben Emma-Sophie, ik ga naar de Montessori TTO (tweetalig onderwijs) doen. Ik vind het super jammer dat ik afscheid moet nemen van deze geweldige school. Ik heb fantastische jaren gehad, en ik kan de eerste schooldag nog goed herinneren als klein meisje. Maar ik weet zeker dat de laatste schooldag van groep 8 heel anders voelt als de eerste schooldag van groep 1. Ik weet zeker dat ik deze school heel erg ga missen. En natuurlijk mijn klas. De leukste jaren vond ik: alle jaren! DE TELGENKAMP BEDANKT. Laura Schoorl Ik ben Laura en ga naar Grundel Lyceum. Ik heb op de Telgenkamp 8 te gekke jaren gehad. Vooral groep 2, groep 6 en groep 8 vond ik leuk. Ik herinner mij nog goed dat in groep 2 juf Marjolein ging trouwen en dat wij allemaal een boog vast mochten houden. Groep 6 vond ik leuk omdat we toen juf Shirley hadden. Juf Shirley vond ik een hele leuke juf. Groep 8 vond ik leuk omdat we meneer Martijn hadden en het kamp en de musical. Ik ga het hier erg missen en wil alle juffen en meesters die ik heb gehad bedanken! Ruben Vaalt Ik ga volgend jaar naar Twickel Hengelo. Het leek me een leuke school en ik voelde me er thuis. Er waren leuke leraren en het was een grote school en dat vind ik wel mooi. Ik ga deze school denk ik wel missen, want je hebt daar wel meer huiswerk. Ik vond het heel leuk deze schooljaren en ik hoop ook nog dat ik leuke jaren krijg op Twickel Hengelo. Kim van der Vegt Ik ben Kim. Ik ga op het Grundel Lyceum gymnasium doen. Alle schooljaren vond ik erg leuk, maar groep 8 steekt er bovenuit. Groep 8 vind ik een makkelijk jaar. Ik ga mijn klas erg missen, mijn beste vriendinnen Tess en Lieke nog het ergst. Toch heb ik veel zin in de middelbare school. Tess Veldhuis Ik ben Tess. Ik ga naar de Montessori. Ik ga mavo doen als niveau. Ik vind het heel erg jammer dat ik afscheid moet nemen van de Telgenkamp. Ik heb echt superleuke jaren gehad op deze school. Bij binnenkomst van deze school kende ik al een paar kinderen. De leukste jaren vond ik groep 2, 6 en groep 8. In groep 8 heb je veel leuke dingen bijv. kamp en de musical. Bedankt

38


GROEP 8E OP KAMP

39


WERK VAN GROEP 1D

40


WERK VAN GROEP 1D

41


!

TUDOR

b a t t e r i e s

42


!

43


WERK VAN GROEP 2D

44


WERK VAN GROEP 2D

45


!

!

46


Totaalconcept in woonplezier!

OP WOONBOULEVARD ENSCHEDE

VERF

• Vele A-merken • Thuismerk: Decokay Design • Vakkundig personeel • Gratis meetservice • 30.000 kleuren verf gemengd • 1000 m2 winkelplezier

GORDIJNEN

BEHANG

ZONWERING

TAPIJT

WOERDMANEIJSSINK

VERF BEHANG ZONWERING GORDIJNSTOFFEN VLOERBEDEKKING

Woonboulevard Enschede Schuttersveld nr. 16 Tel. 053 - 43 59 633, www.woerdman-eijssink.decokay.nl Ruim en gratis parkeren. Rolstoelvriendelijk. Aparte kinderhoek 47


WERK VAN GROEP 3D

48


WERK VAN GROEP 3D

49


TIPS VOOR TRIPS HAPPY IN HENGELO

Speciaal voor gezinnen heeft VVV Hengelo een All Inclusive  Dagarrangement samengesteld: “Happy in Hengelo“. De dag start bij het Twentse Techniekmuseum HEIM. Op dynamische wijze is hier anderhalve eeuw industriële ontwikkeling bijeengebracht. Nieuw is E-MISSION. Daarna gaat het richting Familiepretpark De Waarbeek. Een ouderwets gezellig pretpark en met o.a. een kermis, een rodelbaan en een antieke zweefmolen. De dag wordt afgesloten met een heerlijke pannenkoek bij Pannenkoekenhuis Hengelo, waar de kinderen zich kunnen vermaken in het indoor klimparadijs. De dag inclusief entree, diverse consumpties en versnaperingen kost voor kinderen tot en met 16 jaar € 24,50 en volwassenen € 29,50. Voor meer informatie zie: www.vvvhengelo.nl. DRAGONHEART

Midden in een prachtig bos in Enschede ligt het middeleeuws genootschap Dragonheart. Hier kun je je vergapen aan een grote collectie artikelen in de ridderwinkel of genieten van een demonstratie met uilen. Bij goed weer laten ze elke woensdagmiddag (behalve in de winterperiode) tussen 15.00 tot 16.00 uur uilen vliegen. De entree is gratis. De Ridderwinkel is woensdags geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur. Tijdens de uilendemo gaat de winkel even dicht. Kijk voor verdere openingstijden en activiteiten op de site www.dragonheart.nl. KINDERROUTES

In de Achterhoek zijn zoʼn twintig routes speciaal voor kinderen van 3 t/m 14 jaar, waarbij ze op speelse wijze kennis kunnen maken met de streek en de histories. Alle hebben een avontuurlijk verhaal als leidraad en duren anderhalf tot vier uur. De kinderen spelen zelf de hoofdrol. De ene keer vertelt Berend zijn verhaal, de andere keer gaan de kinderen met kabouters op stap. Dan weer is het thema sportiviteit en ontdekkingen. Onderweg doen de kinderen sportieve, leuke en spannende opdrachten. Naast bewegwijzerde fiets- en wandelroutes zijn er ook tochten met kompas, GPS of MP3-speler. www.kinderuitstapjesindeachterhoek.nl Vliegtuigreis stoel 1 = Ad stoel 2 = Freek stoel 3 = Hermien stoel 4 = Dagmar

stoel 5 = Emilie stoel 6 = Celine stoel 7 = Barend stoel 8 = Grace

Zomerwoordzoeker het puzzelwoord is: VAKANTIE Oplossingen puzzels: 50


!

51


WWW.AUTOBRUINS.NL

de Driesprong Praktijk voor gespecialiseerde fysiotherapie Psychosomatische fysiotherapie Manuele therapie / Orofaciale fysiotherapie Kinderfysiotherapie

Samenwerken aan bewegen Topweg 46, Hengelo

t. 074 71 102 71 52

www.dedriesprong.nu

schoolkrans juli 2011  

schoolkrant, kids, newspaper

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you