Page 1

samen voor een beersel

mĂŠt ambitie


T

egen de trend van politieke versnippering in gaan sp.a en groen op 14 oktober opnieuw in kartel naar de kiezer. Omdat we zes jaar goed samengewerkt hebben en omdat we samen zwaarder kunnen wegen op het toekomstige beleid. In ons ambitieus programma staan betaalbaar wonen, duurzame mobiliteit en inwonersparticipatie aan het beleid centraal. Samen en ambitie zijn dan ook de kernwoorden van onze verkiezingsslogan: Samen voor een Beersel mét ambitie.

Michel Ruykens (sp.a), schepen voor mobiliteit en tewerkstelling, voert de lijst aan. Veerle Leroy (groen), actief bij 11.11.11 en de Fietsersbond, trekt de lijst voor groen vanaf plaats twee. Maarten Motté (groen), huidig OCMW-raadslid, staat op drie. Axelle Reunes (groen) - schepen voor leefmilieu, gezondheid en ontwikkelingssamenwerking- koos voor plaats vier omdat ze haar voltijdse baan als verpleegster niet langer kan combineren met een schepenambt. De kop van de lijst wordt vervolledigd met twee sp.a kandidaten op plaats vijf en zes, Claudia Urbina Padin uit Huizingen en Gert De Ceukelaire uit Lot.

sp.a-voorzitter Dirk Joris, en groen-voorzitter en fractieleider Jan Steyaert duwen de lijst. Vanuit een ondersteunende rol zullen zij de nieuwe ploeg coachen en volop kansen geven.

Dirk Joris, sp.a

Jan Steyaert, groen

Wij zijn bijzonder verheugd dat ook een aantal onafhankelijke kandidaten hun kop uitsteken om ons progressief kartel te ondersteunen: Gracia Kankonde, Sigrid Bousset en Stefan Hertmans. Zo brengen wij met 27 kandidaten een brede waaier aan enthousiasme, visie, inzet en ervaring bij elkaar om samen een Beersel mét ambitie te realiseren. Op 14 oktober rekenen wij ook op jullie steun.


Michel ruykens

Geboren en getogen Beerselaar mét ervaring. Opgegroeid op “de Laarheide” en sinds mijn huwelijk woon ik op het Herman Teirlinckplein. Ik ging zelf naar de Gemeenteschool en werd daar later -toen mijn zoontje naar het eerste leerjaar ging- voorzitter van het oudercomité. En zo zette ik mijn eerste stappen in het Beerselse verenigingsleven.

Ik werd bestuurslid van SK Beersel en secretaris van de SP sectie Beersel. In 1988 nam ik voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. In 1995 zette ik mijn eerste stappen in de raad voor het OCMW. Later werd ik gemeenteraadslid en eind 1997 werd ik onverwacht schepen van sociale zaken. In 2001 belandde de sp.a in de oppositie en daar groeide de band met groen: in 2006 werd ik lijsttrekker van de kartellijst sp.a-Groen. Als uittredend schepen voor Mobiliteit en Tewerkstelling ben ik opnieuw kopman van deze dynamische en toffe ploeg.

Leeftijd Functie Beroep

58 jaar Schepen Technisch bediende

Adres

Herman Teirlinckplein 6, 1650 Beersel

Email

michel.ruykens@beersel.be

31

LIJSTtrekker


veerle Leroy Leeftijd Beroep

47 jaar Directeur Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel

Adres

Beukenbosstraat 108 1652 Beersel

Email

Veerle.leroy@telenet.be

2 Roots in Alsemberg, geboren in hartje Brussel en opgegroeid in Beersel. Als klein meisje voelde ik reeds de drang om te strijden tegen onrechtvaardigheid. Deze gedrevenheid uit zich in 30 jaar vrijwilligersengagement voor scouts Beersel, Oxfam wereldwinkels Brussel, sociaal werk in de sloppenwijken van Nairobi, 11.11.11., Fietsersbond, Freinetschool, Cultuurraad en Groen. Sinds 2000 ben ik directeur van het steunpunt vrijwilligerswerk Brussel. De klimaatsproblematiek maakt me bijzonder bezorgd. Laat ons daar samen iets aan doen. Dat kan door een positief, constructief en toekomstgericht duurzaam beleid uit te stippelen voor Beersel, energieneutrale gemeente anno 2030! Op 6 jaar kan je de wereld niet veranderen. Op 6 jaar kan je wel heel wat in beweging zetten.Mijn gedrevenheid en managementervaring zijn daarbij mijn sterkste troeven.


Maarten mottĂŠ Ik wil iets in gang zetten. Iets veranderen. Politiek en engagement zijn daartoe hĂŠt middel bij uitstek. Zo zet ik me in als ocmw-raadslid en ben ik bestuurslid bij Jong Groen. Ik was steeds actief in het jeugdwerk, o.a. bij Crefi en speelplein Bricout. Bij de toneelverenigingen De Alsembloem en Het Kinderuur leef ik me uit als acteur en regisseur. In de gemeente Ternat werk ik samen met kinderen en jongeren aan een sterk lokaal jeugdbeleid als jeugdconsulent. Ik wil graag met mijn gedrevenheid en engagement aan de slag om mee te werken aan een Beersel dat vooruit wil.

Leeftijd Functie Beroep

25 jaar OCMW raadslid Jeugdconsulent Gemeente Ternat

Adres

Laarheidestraat 95/0303, 1650 Beersel

Email Web

maarten.motte@groen.be www.maartenmotte.wordpress.com

3


Axelle reunes Leeftijd Functie Beroep

35 jaar Schepen Verpleegkundige

Adres

Watermolenstraat 45, 1654 Huizingen

Email

axelle.reunes@beersel.be

4 De voorbije 3 jaren heb ik mij als Schepen voluit ingezet in de domeinen van afvalbeleid, biodiversiteit, geestelijke gezondheidszorg en ontwikkelingssamenwerking. De adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking is een feit en een nieuwe wereldwinkel in Beersel staat in de steigers. Omdat het schepenambt moeilijk verenigbaar is met mijn full-time job als verpleegkundige verkies ik om voortaan te zetelen als gemeenteraadslid. Van daaruit wil ik mijn politieke ervaring en mijn netwerk voluit inzetten om het sociaal weefsel in Beersel te versterken en om van onze gemeente een FairTradeGemeente te maken!


Claudia Urbina Padin Elk gezin wordt geconfronteerd met stijgende energieprijzen. De facturen voor gas en elektriciteit nemen een flinke hap uit het gezinsbudget. Ik ben me hiervan bewust en wil alle gezinnen helpen om een voordeliger tarief te verkrijgen voor de verschillende energieproducten. Daarom coördineer ik in onze gemeente de aankoop van energie met “Samenstroom”. Ik ijver niet enkel voor een evenwichtiger gezinsbudget maar ook voor een evenwichtige, respectvolle samenleving met voldoende kinderopvang en onderwijskansen en waar diversiteit niet een slogan is maar een effectief onderdeel van onze samenleving.

Leeftijd Beroep

46 jaar Leraar

Adres

Batenborg 41, 1654 Huizingen

Email

claudia.urbina@telenet.be

5


Gert De Ceukelaire Leeftijd Beroep

6

46 jaar OCMW-secretaris in de Brusselse noordrand

Adres

Stationsstraat 168, 1651 Lot

Email

gert.de.ceukelaire@telenet.be

Gracia Muleka Kankonde Ik ga voor het behoud van het Vlaams karakter met een open kijk op andere culturen. Beersel is een warme gemeente waar iedereen zich thuis voelt en in vrede kan samenleven. Dit gevoel kunnen we nog versterken met de jaarlijkse actie “Dag van de Buren”.

7

Sinds 1996 woon ik met Ilse en ons kroost Stien, Kaat, Silke en Ward in Lot. Ik werd al snel actief in wijkgroep “Rond de Vaart”, opgericht om de buurt leefbaarder te maken. Het sociale is wat mij drijft. Als OCMW-secretaris in de Brusselse noordrand vecht ik elke dag tegen ongelijkheid. Ook in eigen dorp werk ik graag mee aan een beleid dat de sociaal kwetsbaren onder ons écht wil helpen. De verstedelijking van ons dorp is een andere trend die me zorgen baart. Ik werk graag mee aan een beleid dat hier paal en perk aan stelt. Een leefbare gemeente, sociaal en ruimtelijk, daar wil ik samen met u voor gaan!

Leeftijd Beroep

22 jaar Student

Adres

Hoogveldlaan 10, 1652 Alsemberg

Email

gracia.muleka.kankonde@gmail.com


synthia Van Rossum 8

Leeftijd Beroep

40 jaar Marketing manager

Adres

Jozef Deneyerstraat 40, 1652 Alsemberg

Email

synthiavanrossum@gmail.com

Kris De Greef

Oprichter van de Fietsersbond Beersel en dagelijks met de fiets naar het werk. Met Ann Bullaert heb ik een zoon van 7 die school loopt in de Boomhut in Alsemberg. Deze verkiezingen zijn een unieke kans om van Beersel een Groene gemeente te maken!

9

Een groene en duurzame economie krijgt nog niet de verdiende aandacht en steun op nationaal en lokaal vlak maar biedt veel mogelijkheden en perspectieven voor de toekomst. Daarom krijgt Groen mijn stem. De uwe ook?

Leeftijd Beroep

44 jaar Reservatiebediende luchtvaart

Adres

Vroenenbosstraat 40, Dworp

Email

KrisDGreef@hotmail.com


10 Leeftijd Functie Beroep

willy Vanderrusten

63 jaar OCMW raadslid Gepensioneerd

Adres

Koningin Fabiolalaan 9, 1654 Huizingen

Email

willy.vanderrusten@telenet.be

Binnen Beersel proberen om constructief mee te denken met het beleid, noden te detecteren en te zoeken naar degelijke oplossingen om zo daadwerkelijk mee te werken aan een betere samenleving binnen onze gemeente.

Christiane Blondiau Ik ben geboren en getogen Lottenaar, maar woon nu sinds korte tijd in Huizingen. Ik zet me in voor de vrouwenbeweging, maar mijn passie is carnaval! Ik ben tevens bestuurslid van curieus Beersel.

Leeftijd Beroep

11

50 jaar Verkoopster

Adres Gsm

Goudkasteellaan 14, 1654 Huizingen

Email

chris.blondiau@hotmail.com


12

Leeftijd Beroep Adres

Sigrid Bousset

Vanuit mijn praktijk in het internationale literatuurhuis Passa Porta verdedig ik dagelijks waarden als openheid, interactie tussen verschillende talen en culturen, tolerantie, respect voor het andere.. Laten we hier, in de rustige, groene rand rond een bruisende wereldstad als Brussel, streven naar een goed evenwicht tussen natuur en cultuur, het bekende en het nieuwe!

43 jaar Directeur literatuurhuis Passa Porta Bruineputstraat 2, 1653 Dworp

Als klimatoloog wordt ik dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van de klimaatopwarming. De strijd hiertegen moet op alle niveaus gevoerd worden, ook op het gemeentelijke. Daarom ijveren wij voor een energieneutraal Beersel tegen 2030.

wim Thierry 13

Leeftijd Beroep

25 jaar Doctorandus

Adres

Steenweg op Ukkel 301, 1650 Beersel

Email

worldwidewim@hotmail.com


lucVan de Wouwer 14

Leeftijd Beroep Adres Email

Als Lottenaar maak ik me zorgen over onze mobiliteit. Als gezinshoofd hecht ik belang aan 43 jaar betaalbaar wonen, duurzame energie en de Bediende MIVB strijd tegen kansarmoede. Als vader liggen vooral kinderopvang, gezondheidszorg en natuur en Beerselsestraat 110 , 1651 Lot milieu me aan het hart. lvdwouwer@hotmail.com

Leeftijd Beroep

filip cardon Ik zet mij in voor een meer verdraagzame samenleving in een milieuvriendelijke omgeving.

15

57 jaar Diensthoofd afvalbeleid bij een intercommunale

Adres

Alverdries 48, 1653 Dworp

Email

filip.cardon1@telenet.be


carine Ackermans 16

Leeftijd Beroep

Ik ben bestuurslid van curieus en sp.a Beersel. Vrijwilligerswerk ligt me nauw aan het hart en ik zet me in voor sociaal-cultureel werk in onze gemeente.

52 jaar Arbeidster

Adres

Steenweg op Ukkel 323, 1650 Beersel

Email

carine.ackermans@skynet.be

Nora Theys

17

Schilder, leraar Sint-Lukas. Maakt ondermeer portretten, illustraties voor Justitie en Welzijn. Gelooft in een dynamische omgeving waarin iedereen zich, met creativiteit en verantwoordelijkheid en naar eigen mogelijkheden, vrij kan ontplooien.

Leeftijd Beroep

54 jaar kunstenaar/leraar

Adres

Sanatoriumstraat 254 1652 Alsemberg

Email Web

noratheys@skynet.be www.noratheys.net


RenĂŠ Weemaels 18

Leeftijd Beroep

67 jaar leraar op rust, aktieve vrijwilliger (111111, bemiddeling ivm bijzondere jeugdzorg)

Adres

Laarheidestraat 282 1650 Beersel

Email

reneweemaels@hotmail.com

werner De Dobbeleer

19

Op prepensioen en als ervaren vakbondsafgevaardigde, engageer ik me graag voor het welzijn van de burger. Naast mijn vrijwilligerswerk wil ik ook ijveren voor sociale restaurants in Beersel.

Mijn idee tot kartelvorming was een schot in de roos. Duurzame energie -groen thema bij uitstek- maakt ons minder afhankelijk van olielanden zonder mensenrechten en zorgt voor werk -core business van sp.a. Of hoe twee partijen mekaar perfect aanvullen.

Leeftijd Beroep

62 jaar Bediende

Adres

Dworpsestraat 29, 1651 Lot

Email

werner.de.dobbeleer@telenet.be


mia Van Gramberen 20

Leeftijd Beroep

61 jaar Regentes

Adres

Steenweg naar Halle 316, 1652 Alsemberg

Email

miavangramberen@hotmail.com

Actief in het verenigingsleven en de vrouwenbeweging. Ik ben begaan met de vorming van volwassenen en zet me in voor de kansarmen in onze maatschappij.

nelelaes Als kleuterleidster heb ik het geluk dagelijks te mogen werken met onze toekomstige generatie Beerselaars. Hen met een open blik naar de wereld rondom hen doen kijken, met respect voor hun medemensen en de natuur, is ĂŠĂŠn van mijn opdrachten. Daarnaast is de plaats van de zwakke weggebruiker in onze gemeente een item dat mij nauw aan het hart ligt.

21

Leeftijd Beroep

38 jaar Kleuterleidster Boomhut

Adres

Losseweg 121, 1652 Alsemberg

Email

nelelaes@gmail.com


Eveliene De Coninck 22

Leeftijd Beroep Adres

25 jaar Projectbeheerder Laarheidestraat 250, 1653 Dworp

Jeremy Van Humbeeck Verontwaardiging, durven dromen, en met de blik voorwaarts gericht. Dat zijn de ingrediÍnten waarmee ik aan politiek wil doen. Internationale samenwerking, leren samenleven en onze jeugd alle kansen bieden om zich te ontwikkelen zijn de thema’s waar ik mij met vol (jeugdig) enthousiasme voor wil inzetten.

Leeftijd Beroep

Als jonge vrouw vind ik het belangrijk om mee verantwoordelijkheid te dragen voor het bestuur en de toekomst van de gemeente Beersel. Ik ben ervan overtuigd dat politiek een zaak van iedereen is, waar alle generaties een inbreng moeten in hebben. Duurzame ontwikkeling, natuur en milieu zijn aspecten waar het mij om gaat.

19 jaar Student

Adres

Grootvelderf 3, 1652 Alsemberg

Email

jeremyvanhumbeeck@hotmail.com

23


Jeannine Walschot 24

Leeftijd Beroep

76 jaar Gepensioneerd

Adres

Grote Baan 155, 1650 Beersel

Email

jenwalschot@yahoo.fr

stefan hertmans De keuze voor het rood-groene gedachtengoed is voor mij vanzelfsprekend. De huidige wereld wordt door twee enorme problemen beheerst: enerzijds de groeiende sociale onrechtvaardigheid, anderzijds een vergiftigde aarde waarmee we onze nazaten opzadelen. Beide problemen zijn planetair van omvang, en beide vragen om een vernieuwd moreel appel.

Leeftijd Beroep Adres

Als gepassioneerd reiziger ben ik begaan met ontwikkelingsamenwerking en noord-zuid beleid. Als kunstminnaar hecht ik veel belang aan een degelijk lokaal cultuurbeleid.

61 jaar Auteur, Docent Bruineputstraat 2, 1653 Dworp

25


Dirk joris

26 Leeftijd Beroep

54 jaar Zelfstandige

Adres

Uwenberg 6, 1650 Beersel

Email

dirkjoris@telenet.be

Jan steyaert

20 jaar lokaal socio-cultureel werk met curieus en sp.a voorzitter. Een gezond en duurzaam financieel beheer liggen me nauw aan het hart. Ik ben trots om onze kandidaten mee als lijstduwer te kunnen steunen.

Leeftijd Functie Beroep

27

Medestichter groen Beersel, 12 jaar voorzitter groen, 6 jaar gemeenteraadslid en fractieleider s.pa-groen. Mijn passie voor wetenschap vertaalt zich in een permanente inzet voor een duurzamere toekomst voor de komende generaties.

48 jaar Gemeenteraadslid Professor Biochemie VUB

Adres

Beukenbosstraat 108, 1652 Beersel

Email Web

jan.steyaert@telenet.be www.jan.beersel.org


v.u.: Alain André, Grasmarkt 105/37, 1000 Brussel / Verkiezingsdrukwerk gemeente- en provincieraadsverkiezingen 14 oktober 2012. Niet op de openbare weg gooien aub.

LIJST

4

BEERSEL 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l

RUYKENS Michel LEROY Veerle MOTTÉ Maarten REUNES Axelle URBINA PADIN Claudia DE CEUKELAIRE Gert MULEKALA KANKONDE Gracia VAN ROSSUM Synthia DE GREEF Kris VANDERRUSTEN Willy BLONDIAU Christiane BOUSSET Sigrid THIERY Wim VAN DE WOUWER Luc CARDON Filip ACKERMANS Carine THEYS Nora WEEMAELS René DE DOBBELEER Werner VANGRAMBEREN Mia LAES Nele DE CONINCK Evelien VAN HUMBEECK Jeremy WALSCHOT Jeannine HERTMANS Stefan JORIS Dirk STEYAERT Jan

STEMTIPS HOE STEMT U GELDIG?

Op 14 oktober krijgt u 2 stembrieven. Eén voor de gemeente en één voor de provincie. U stemt geldig door één of meer bolletjes rood te kleuren op de kartellijst.

HOE GEEFT U VOLMACHT?

U vertrekt op vakantie? U bent voor uw werk of uw studies in het buitenland? U bent ziek? Geen probleem: u kunt aan een kiezer naar keuze volmacht geven om in uw plaats te stemmen. Meer info hierover op het gemeentehuis of bij de kandidaten van sp.a of groen.

VERVOER OP VERKIEZINGSDAG

U wenst vervoer naar het stemlokaal? Dat kan. Een vrijwilliger van sp.a of groen komt u thuis ophalen op het afgesproken uur. Schrijf u ten laatste op 12 oktober in voor vervoer bij Dirk Joris 0475/955400 of Jan Steyaert 0495/270248.

Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012  

Dit is de kandidatenfolder van sp.a-Groen Beersel voor de gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober 2012.

Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012  

Dit is de kandidatenfolder van sp.a-Groen Beersel voor de gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober 2012.

Advertisement