Page 1

S/32 505 401/1009/6.0

Uw Novoferm vakhandelaar:

www.feryn.be Mechelseweg 87 - 1880 Kapelle o/d Bos Tel. 015 / 71 01 71 - Fax 015 / 71 01 49

Novoferm Belgium n.v. Mechelseweg 87 1880 Kapelle-op-den-Bos Tel.: 015/71.01.71 Fax: 015/71.01.49 E-Mail: info@novoferm.be www.novoferm.be

In schoonheid thuiskomen

Geautomatiseerde sectionale poorten

wij maken de poort!

wij maken de poort!

Belangrijke gegevens Wij helpen u graag verder!

Hier vindt u alle belangrijke gegevens terug t.b.v. de bestelling en planning van uw poort. en planning van uw poort. Hier vindt u alle belangrijke gegevens terug t.b.v. de bestelling Wij helpen u graag verder!

Belangrijke gegevens wij maken de poort! wij maken de poort!

Novoferm Belgium n.v. Mechelseweg 87 1880 Kapelle-op-den-Bos Tel.: 015/71.01.71 Fax: 015/71.01.49 E-Mail: info@novoferm.be www.novoferm.be

Geautomatiseerde sectionale poorten

In schoonheid thuiskomen Mechelseweg 87 - 1880 Kapelle o/d Bos Tel. 015 / 71 01 71 - Fax 015 / 71 01 49

www.feryn.be Uw Novoferm vakhandelaar:

S/32 505 401/1009/6.0


Het grootste plezier aan uw poort – sectionale poorten van Novoferm Wat is er leuker dan met open armen thuis verwelkomd te worden? Wanneer u aankomt en ineens kan binnenrijden! Zoals met sectionale poorten van Novoferm. Wanneer u ’s avonds in het donker thuis komt na een lange werkdag of in de winter, wanneer de gedachte aan het gure weer alleen al u doet bibberen, opent uw garagepoort door één druk op de knop en geeft ze u automatisch het gevoel, welkom te zijn.

Of u nu net nieuw gebouwd heeft of uw garage heeft de tand des tijds doorstaan en is aan vervanging toe, met de geautomatiseerde sectionale poorten van Novoferm vindt u voor uw garage de juiste oplossing. In deze folder vindt u al een klein voorproefje.

2

2

2

folder vindt u al een klein voorproefje. poorten van Novoferm vindt u voor uw garage de juiste oplossing. In deze doorstaan en is aan vervanging toe, met de geautomatiseerde sectionale Of u nu net nieuw gebouwd heeft of uw garage heeft de tand des tijds en geeft ze u automatisch het gevoel, welkom te zijn. alleen al u doet bibberen, opent uw garagepoort door één druk op de knop een lange werkdag of in de winter, wanneer de gedachte aan het gure weer poorten van Novoferm. Wanneer u ’s avonds in het donker thuis komt na Wanneer u aankomt en ineens kan binnenrijden! Zoals met sectionale Wat is er leuker dan met open armen thuis verwelkomd te worden?

Het grootste plezier aan uw poort – sectionale poorten van Novoferm

2


Inhoudstabel Het principe van de sectionale poort

3

Automatisch comfort

5

Novoferm kwaliteit

9

Sectionale poorten in metaal

10

Sectionale poorten voor dubbele garages

12

Zij- en doorloopdeuren

14

Poortveiligheid

16

Massieve houten poorten

17

Poortzoeker

18

Waarom eigenlijk een sectionale poort?

Uw droompoort – en wat erachter schuil gaat

Kort gezegd: omdat ze u perfect comfort, de hoogste veiligheidsgraad en optimale plaatsbesparing biedt. Het principe erachter is even geniaal als eenvoudig: de sectionale poort bestaat uit afzonderlijke elementen, de zogenaamde panelen, die door middel van scharnieren met elkaar verbonden worden. Daardoor is het mogelijk de poort op een comfortabele manier verticaal onder het plafond te schuiven zonder dat er extra zwaairuimte voor de garage vereist is. Ook esthetisch laten de sectionale poorten niets te wensen over: hoogwaardige materialen, uitstekende fabricage en veelvuldige uitrustingsmogelijkheden geven uw garage een hedendaags, individueel uitzicht – volledig passend bij de architectuur van uw huis en uw persoonlijke smaak.

Achter een sectionale poort van Novoferm staat niet enkel uw auto en wat u nog zo allemaal graag in uw garage opbergt, maar er schuilt ook tientallen jaren ervaring en bekwaamheid van één van de leidinggevende, Europese poortfabrikanten achter.

Enkele belangrijke cijfers op een rijtje • Alle Novoferm poorten en motors worden conform het strenge kwaliteitsmanagementsysteem DIN ISO 9001 gefabriceerd. • Alle sectionale poortsystemen voldoen aan de hoge veiligheidsvereisten van de Europese poortproductnorm DIN EN 13241-1. • Alle poorten en motors worden afzonderlijk en gecombineerd door erkende instituten getest. • We verzekeren ons van de kwaliteit maar letten tevens erop dat onze poortsystemen billijk blijven. Het vakkundig advies en de uitstekende service van uw Novoferm vakhandelaar zijn natuurlijk steeds inbegrepen.

3


3

5

2

1

4

De poort opent door één druk op de knop NovoPort automatisch comfort Wie vandaag zijn garage renoveert, wil niet alleen dat ze er beter uitziet, maar ook dat ze beter functioneert. Met het gecombineerde NovoPortsysteem, bestaand uit poort en motor, verhoogt u het comfortniveau van uw garage door één druk op de knop en schakelt u onaangenaamheden uit: u hoeft nooit meer bij regen of kou uit te stappen en uw poort met de hand te openen en te sluiten. Door zijn fluisterzachte werking blijft het NovoPort-systeem ook akoestisch comfortabel. Indien uw buren dan toch zouden merken dat u een nieuwe poort heeft, zal het enkel zijn omdat zij er zo super uitziet!

4


Uw montagevoordelen in een overzicht: 1

Geen extra looprail voor de motor Minder is meer. NovoPort® ziet af van de motorrail die bij de conventionele plafondmotors aanwezig is. En wat er niet is, hoeft natuurlijk ook niet gemonteerd, onderhouden of bij defect vervangen te worden. Dit betekent dat u materiaal-, montage- en onderhoudskosten uitspaart.

2

Vrij blijvende daghoogte Er ontstaat geen ruimteverlies bij de daghoogte. Er treden evenmin montageproblemen op.

Vrij blijvend plafond 3

Geïntegreerd, gemonteerd, gepatenteerd! Door de plaatsbesparende integratie in de rechtse of linkse looprail zorgt de NovoPort® motor voor de hoogste werkingsveiligheid en langste levensduur. Bovendien bespaart de NovoPort u toekomstige onderhoudswerken aan het railsysteem. De onderhoudsvrije high-tech tandriem ligt eveneens goed beschermd in de looprail van de poort en garandeert u een stille werking. Een bijkomend lichtpunt: de in de besturingseenheid geïntegreerde garageverlichting gaat bij het openen automatisch aan. De verlichtingsduur kan naar wens van 1 tot 4 minuten ingesteld worden.

Geen hindernissen bij de montage: reeds aanwezige verlichting, draagconstructies, afvoerbuizen e.a. moeten niet verwijderd of omzeild worden. Geen problemen bij de montage: geen bemoeilijkt boren in plafonds uit staalbeton, geen nood aan speciale schroeven bij Rigips-platen, geen risico op doorboren bij dunne plafonds van prefabgarages, geen vervuiling van ingevette motorcomponenten door boorstof enz.

Geen verhoging van de inschuifdiepte 4

Motors met eigen looprail komen ca. 30-40 cm achter de poort uit en moeten af en toe op de werf ingekort worden. Dit probleem stelt zich niet bij de NovoPort®.

Geen ophangingen aan het plafond of aan de motor 5

Bij hoge garageplafonds moeten vaak speciale ophangingsconstructies gebruikt worden om de motor te kunnen monteren. Dat betekent nog hogere materiaal- en montagekosten, die u met de NovoPort motor kan uitsparen.

5


Geschikt voor elke opening

Een sectionale poort van Novoferm past altijd: in de klassieke rechthoekige garage…

…achter afgeschuinde hoeken…

…achter segmentbogen…

…of elegant geïntegreerde ronde bogen.

Geschikt voor elk voertuig Bij een sectionale poort met elektrische motor heeft u steeds de volledige doorgangshoogte ter beschikking. Bij het vervangen van een kantelpoort door een sectionale poort wordt de doorgang zelfs nog breder, vermits de sectionale poort achter de opening gemonteerd wordt. Gezien de panelen plaatsbesparend onder het plafond geschoven worden, blijft er ook bovenaan in de garage meer plaats – ideaal voor hoge voertuigen als terreinwagens of vans.

Meer plaats voor de garage Vermits de sectionale poort – in tegenstelling tot een kantelpoort – niet buitendraaiend is, kan u de plaats vóór de garage tot op de laatste centimeter gebruiken, bv. om uw tweede auto te

6

parkeren. Ook het voorbijkomende verkeer wordt bij garages, die dicht tegen de straat liggen, op geen enkele wijze gehinderd.


Uw comfortvoordelen in een overzicht • Snelle en comfortabele bediening d.m.v. een 2-kanaals handzender met wisselcode. Behalve met de handzender kan men de motor ook bedienen met een drukknop, sleutelcontact of codeklavier, die aan de muur bevestigd worden. • De grootste veiligheid tegen manipulatie door de automatische signaalcodering. Er kunnen meer dan 1 miljoen codes ingegeven worden. De ontvanger ligt beschermd in de besturingskast. • Eenvoudige programmatie d.m.v. het besturingsmenu met 7-segment weergave. Elke stap van de programmatie kan afzonderlijk veranderd en onbegrensd bewaard worden, ook bij stroompanne. Een geïntegreerd foutdiagnosesysteem maakt potentiële onderhoudsbeurten een gemakkelijke klus. • Zeer stille werking en lange levensduur door materiaalsparende soft-start en soft-stop functie alsook door de stille en slijtagearme tandriemmotor. • Geïntegreerde garagebinnenverlichting (40 Watt). • Aansluitbare garagebuitenverlichting tot 500 Watt, eveneens bedienbaar via de handzender. • Stroombesparend door de stand-by functie. In rust wordt slechts 4 Watt verbruikt. Door de tegen kortsluiting beveiligde transformator valt bovendien de uitwisseling van glaszekeringen weg. • Gunstige pakketprijs door minimale montagekosten.

Schakel over op veiligheid Naast het hoogste comfort geniet u met NovoPort® van het geruststellende gevoel van het summum aan veiligheid. Zowel de poort als de motor werden immers door onafhankelijke instanties gekeurd en volgens de nieuwste veiligheidsnormen gecertificeerd. Een geïntegreerde, zelfbewakende uitschakelingstechniek doet de poort onmiddellijk halt houden en omkeren wanneer deze op een obstakel stoot. Gelijktijdig zorgt een elektronische beveiliging tegen openschuiven in combinatie met de zelfremmende werking van de motor voor een optimale inbraakbelemmering. Meer informatie over het thema veiligheid vindt u op p. 18.

Veelvoudig gecertificeerd – zodat er niets gebeurt Alle NovoPort® systemen voldoen aan de hoogste vereisten van de europese poortenproductnorm DIN EN 13241-1. Daarenboven werden ze aan vrijwillige proeven onderworpen om u meer dan de voorgeschreven veiligheid te bieden. Zo dragen alle poorten en motors bv. de TÜV GS-norm, dat wereldwijd als kenteken voor veiligheid gebruikt wordt. De motors werden daarenboven voorzien van het RAL-zegel van het Deutsche Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung. Dat noemen wij uitstekende veiligheid!

7


Hoogste tevredenheid met de Novomatic plafondmotors Uw voordelen op een rijtje: • Eenvoudige bediening d.m.v. een handzender met wisselcode • soft-start & soft-stop functie • geïntegreerde uitschakelingstechniek • elektronisch bewaakte beveiliging tegen openschuiven • regelbare openingstijd van 10 tot 240 sec* • programmeerbare binnenverlichting • aansluitbare buitenverlichting • aansluitbare verkeerslichtsturing*, ideaal voor diepgaragecomplexen • stroombesparende stand • manuele snelontgrendeling bij stroompanne enz. *enkel voor Novomatic 803 S

Praktisch – hoe men het ook draait of keert De motorkop van Novomatic kan, indien nodig, 90° of 180° gedraaid worden. Dit bespaart tot 15 cm plaats wanneer de inschuifdiepte bv. door een draagconstructie verminderd is. Ook dient de motorrail in zulke gevallen niet extra ingekort te worden.

Eenvoudige programmatie De Novomatic motors kunnen eenvoudig en comfortabel geprogrammeerd worden d.m.v. 3 toetsen en een overzichtelijke 7-segment-weergave. Dankzij het systematische menu kan geen instelling bij de montage over het hoofd gezien worden. Alle instellingen blijven ook bij stroompanne onbegrensd bewaard. Door de transparante afdekkap is de stand van de motor steeds herkenbaar. Een duidelijke foutcodering laat het toe een snelle en veilige storingsanalyse uit te voeren, in geval het nodig is.

Hij loopt en loopt en loopt De slijtagearme, kwaliteitsvolle tandriem in het vuurverzinkte staalprofiel zorgt voor een uiterst stille werking en een betrouwbare poortwerking. De tandriem is met vijfvoudige stalen kabels verstevigd, bestand tegen olie en zuur alsook volledig onderhoudsvrij.

Driemaal is scheepsrecht Naargelang de afmetingen en het gebruiksdoel van uw garagepoort is de Novomatic motor in 3 uitvoeringen leverbaar (ingedeeld volgens trek- en duwkracht): Novomatic 403 (500 N):

Novomatic 553 S (700 N):

Novomatic 803 S (1.000 N):

De prijswaardige instapmotor voor enkele en dubbele garagepoorten tot 3000 mm breed. Maximale loopsnelheid: 17 cm/s bij het openen en sluiten.

De comfortabele snelloop-motor voor enkele en dubbele garagepoorten tot 5000 mm breed. Maximale openingssnelheid: 22 cm/s.

De krachtige motor voor intensief gebruikte poorten in diepgarages alsook zware houten poorten of poorten met doorloopdeur. Maximale openingssnelheid: 22 cm/s.

Een breed spectrum aan accessoires voor de Novomatic motors rondt uw garagecomfort af. Vraag advies aan uw vakhandelaar.

8


Kwaliteit die de lat hoog legt: exclusief van Novoferm Dubbel geïsoleerd houdt beter – en werkt stiller De metalen sectionale poorten van Novoferm worden uitsluitend uit dubbelwandige sandwichpanelen vervaardigd, die voorzien zijn van een kern uit polyurethaan hardschuim. Dit zorgt in tegenstelling tot enkelwandige poorten voor een grotere oppervlaktestabiliteit, stillere werking van de poort en betere geluids- en warmteisolatie. De doorlopende, flexibele rubberdichting tussen de panelen blijft zelfs bij lage temperaturen zacht, wat warmteverlies en binnendringen van stof verhindert.

Een veilige basis – de kadervoet uit inox Alle sectionale poorten van Novoferm zijn exclusief uitgerust met een kadervoet uit inox. Daardoor kan water ongehinderd afvloeien en ook op lange termijn geen roest aan de kader veroorzaken. Inox is bijzonder weersbestendig en doordat de kadervoet dicht tegen het muurwerk aan ligt, vormt ze ook optisch een mooie afsluiting.

Rondom dicht – rondom veilig Extra brede rubberdichtingen in de zijkader en het poortblad maken de sectionale poorten van Novoferm bijzonder corrosiebestendig, warmteisolerend en vuilwerend. Bovendien zijn alle poorten door de rondom lopende afdichtingen en een rubberprofiel aan de onderzijde van het poortblad beschermd tegen indringend water en vuil. Het rubberprofiel dient daarenboven als beveiliging tegen beschadigingen en kwetsuren.

Altijd aan het lopen – dankzij loopwielhouders in zamacq De sectionale poorten van Novoferm zijn uitgerust met loopwielhouders in zamacq in plaats van de conventionele kunststof versie. Dit zorgt voor een stillere werking en een langere levensduur.

9


Altijd de eerste keuze: een sectionale poort uit metaal Droomhuis – droomauto – droomgaragepoort. Met een metalen sectionale poort van Novoferm maakt u het rijtje af en geeft u uw huis een extra accent, of u nu kiest voor een moderne look door een gelijnd of vlak model of eerder opteert voor een traditioneel uiterlijk door het elegante cassettenmodel. Bij Novoferm heeft u de keuze tussen 4 modellen in talrijke oppervlakteen kleurvariantes alsook 4 poorttypes, ingedeeld naar toenemende isolatiewaarde: ISO9, de gunstige instappoort; ISO20, een stapje op in de rij sectionale poorten; ISO34, de comfortpoort voor enkele en dubbele garages; ISO45, de sectionale poort met de grootste uitrustingsmogelijkheden voor nieuwbouw en renovatie. Onze poortzoeker op p. 20 toont u alles in één overzicht.

10


De topper bij de oppervlaktevariantes – Satin Grey Exclusief voor Novoferm ISO45-poorten bestaat nu een nieuwe oppervlaktevariant Satin Grey. Deze voldoet aan de hoogste vereisten op vlak van esthetiek en onderhoudsvriendelijkheid. De fijne, gestructureerde toplaag uit polyester overtuigt door haar wisselend glanzend kiezelgrijs (vergelijkbaar met RAL 7043), zonder ongewenste reflecties. De grote sterkte van deze toplaag maakt ze bijzonder bestendig tegen weersinvloeden, krassen en indeukingen. Voor het reinigen volstaat een beetje water. Satin Grey is ideaal om gecombineerd te worden met applicaties of ronde glasvarianten uit inox.

11


Extra breed en extra sterk: sectionale poorten voor dubbele garages Voor iedereen met grootse plannen toont Novoferm zich opnieuw van haar beste kant. Wie zijn dubbele garage van een poort uit ĂŠĂŠn stuk wil voorzien, is het best bediend met de sectionale poorten ISO34 en ISO45. Zij zijn standaard leverbaar voor garages tot 5000 mm breed en bewijzen hun kracht op 2 vlakken: eerst en vooral door de sterkte van de panelen, die een optimale warmteisolatie garandeert. Ten tweede door hun exact uitgebalanceerde ophanging, die voor een lichte bediening en maximale veiligheid zorgt. Behalve extra breed en extra sterk zijn de Novoferm garagepoorten voor dubbele garages natuurlijk ook extra chic!

12


Extra veilig!

Bij gewichtige poorten is ook het thema veiligheid

van uiterst groot belang. Daarom zijn de

zwaardere sectionale poorten ISO34 en ISO45 met

krachtige torsieveren uitgerust. Deze zijn op hun

beurt aan beide zijden voorzien van een gekeurde veerbreukbeveiliging zodat de poort zelfs in geval van een veerbreuk niet kan neerstorten. De torsieveren worden al naargelang de plaatsverhoudingen in de garage boven het poortblad of achter de looprails gemonteerd. Meer over het thema veiligheid vindt u op p. 18.

13


Perfecte functionaliteit: zij- en doorloopdeuren U heeft geen zin om voor uw fiets, grasmaaier of schroevendraaier steeds meteen de hele poort te openen en sluiten? Ook in dit geval biedt Novoferm u een praktische uitweg: bv. een zijdeur met hetzelfde uitzicht als uw poort of indien er daarvoor geen plaats is een ge誰ntegreerde doorloopdeur.

14


Indien U geen plaats heeft voor een zijdeur‌ geen probleem! Een doorloopdeur in de poort is de meest comfortabele oplossing.

n v oor dubbelwandige poorten met torsieveren vooraan / achteraan (type iso 45) n 80 cm doorgangsbreedte n steeds in het midden van de poort n n  aar buiten draaiend, deurbeslag naar wens DIN links of rechts n inclusief deurpomp en slot met profielcilinder

enkel woodgrain

horizontaal gelijnd

horizontaal breed gelijnd

horizontaal vlak

lage drempel – slechts 70 mm, gemarkeerd met waarschuwingsstrepen

deurpomp standaard

15


Veiliger door meervoudige trekveren De poorttypes ISO9 en ISO20 zijn uitgerust met stabiele drievoudige trekveerpakketten en dubbele stalen kabels zodat de poort zelfs bij een veerbreuk niet kan neerstorten.

Zijdelingse vingerknelbeveiliging De trekveren en stalen kabels lopen beschermd in een veerkanaal over de looprail van de poort om te voorkomen dat men zijn vingers aan de zijkant kan knellen – een echt patent van Novoferm! De bovenste buigwielen met u-vormige loopwielhouder zijn eveneens hiertegen beveiligd.

Een dragend wiel – torsieveren De poorttypes ISO34 en ISO45 zijn uitgerust met perfect gebalanceerde torsieveren. Een onderhoudsvrije, gekeurde veerbreukbeveiliging overeenkomstig DIN EN 12604 garandeert dat de poort ook bij een veerbreuk veilig gehouden wordt en weer naar boven bewogen kan worden.

Veiligheid voor uw vingers De speciale constructie van de panelen en scharnieren biedt u een optimale vingerklembeveiliging van buiten en binnen. De kabels van de poort worden beschermd in de zijdelingse kader geleid en de kaders zelf zijn eveneens van een vingerklembeveiliging voorzien.

Vergrendel uw poort voor onbevoegden

16

Geautomatiseerde poorten worden door de elektronische beveiliging tegen openschuiven veilig afgesloten. Bij handbediende poorten neemt een stabiele vergrendelstang met massieve bouten deze functie over. De vergrendeling ligt afgeschermd zodat er geen manipulatie van buiten mogelijk is. De profielcilinder van de slotgarnituur kan gelijksluitend met uw zij- of voordeur uitgevoerd worden.


Massieve houten sectionale poorten met karakter

Hout staat voor harmonie. Hout is echter ook een uitdrukking van individualiteit en voeling met de natuur.

Sectionale poort in Hemlock of Ceder horizontaal gelijnd - onbehandeld

Sectionale poorten in massief hout (Hemlock) zijn enkel op aanvraag verkrijgbaar en worden natuurlijk gebeitst geleverd.

Sectionale poort in Hemlock of Ceder cassettenmotief - onbehandeld

De standaarduitvoering van deze sectionale poorten is zonder kruk of slot, maar op aanvraag kan de poort voorzien worden van een sierkruk.

Sectionale poort in Hemlock of Ceder verticaal gelijnd - gelakt in RAL-kleur door de klant

17


De snelste weg naar uw droompoort – zo lukt het! Onze poortzoeker helpt u om snel en eenvoudig de perfecte poort voor uw garage te vinden. Blader gewoon door ons aanbod van poorttypes, uitvoeringen, kleuren en accessoires.

18


Hier openen


De gunstige sectionale poo Poortgegevens • Geschikt voor particuliere garages tot 2,5 m breed • Dubbelwandige, vuurverzinkte metalen panelen • Vingerklembeveiliging aan binnen- en buitenzijde • Hoge veiligheidsgraad door drievoudige trekveerpakketten, beveiligd tegen knellen van de vingers • Goede warmteisolatie door 20/9 mm dikke kern uit CFK-vrij PUR-hardschuim (warmteisolatiewaarde K = 1,8 W/m²K) • Weinig ruimte vereist • Buitenzijde: grondlak op basis van polyester in verkeerswit (vergelijkbaar met RAL 9016) • Binnenzijde: verzinkt, helder gelakt

Drievoudig trekveerpakket met dubbele stalen kabels

Isolatiewaarde

20 mm 9 mm

Het type ISO9 is gevuld met een 20/9 mm dikke kern uit hardschuim, die voor een goede warmte- en geluidsisolatie zorgt.


ort

iso 9 Poorttype

Horizontaal breed gelijnd De afbeelding geeft een poortblad met Br 2500 x H 2125 mm weer. Andere afmetingen kunnen van de afbeelding afwijken.

Oppervlakte

Woodgrain

Kleur

Verkeerswit, vergelijkbaar met RAL 9016


De veelzijdige sectionale poort als inst Poortgegevens • ideaal voor particuliere garages tot 3m breed • ideaal geschikt voor renovatie door de speciale renovatiematen en geringe nood aan plaats • stille werking en grote stabiliteit door dubbelwandige, vuurverzinkte metalen panelen • grote veiligheid door vingerklembeveiliging binnen en buiten (overeenkomstig DIN EN 12604) alsook drievoudige trekveerpakketten met dubbele stalen kabels, beveiligd tegen knellen van de vingers • hoge warmteisolatie door de 20 mm dikke kern uit CFK-vrij PUR-hardschuim (warmteisolatiewaarde K = 1,0 W/m2 K) • buitenzijde: grondlak op basis van polyester in verkeerswit (vergelijkbaar met RAL 9016) • binnenzijde: grondlak op basis van polyester in grijswit (vergelijkbaar met RAL 9002)

Drievoudig trekveerpakket met dubbele stalen kabels.

Isolatiewaarde

20 mm

Het type ISO20 is gevuld met een 20 mm dikke kern uit hardschuim, die voor een hoge warmte- en geluidsisolatie zorgt.


iso 20

tapmodel Zijdeuren

Poorttypes

Venstervariantes

Variante 1:

Horizontaal gelijnd

Variante 2:

Variante 3: Horizontaal breed gelijnd Vensterafmetingen: ca. 390 x 190 mm Vensterdikte: • voor de types horizontaal gelijnd en breed gelijnd: dubbelwandig acrylglas 16 mm, helder of kristalstructuur • voor het cassettenmodel: dubbelwandig acrylglas Vlak

11 mm, helder of kristalstructuur

Handgrepen

Standaard kruk, zwart Cassettenmodel De afbeeldingen geven een poortblad met Br 2500 x H 2125 mm weer. Andere afmetingen kunnen van de afbeelding afwijken.

Oppervlaktes

Woodgrain

Meer variantes vindt u bij de iso 45.

Kleuren

Glad

Verkeerswit, vergelijkbaar met RAL 9016

(enkel voor type horizontaal breed gelijnd en vlak)

De ISO20 is tegen een meerprijs in 220 RAL-kleuren verkrijgbaar.


De sectionale poort voor iedereen met grootse Poortgegevens • geschikt voor particuliere garages van 3 tot 5m breed • grote stabiliteit door dubbelwandige, vuurverzinkte metalen panelen • eenvoudige bediening door torsieveren met veerbreukbeveiliging aan weerszijden • vingerklembeveiliging binnen en buiten • zeer hoge warmteisolatie door 45/34 mm dikke kern uit CFK-vrij PUR-hardschuim (warmteisolatiewaarde K = 0,7 W/m2K) • buitenzijde: grondlak op basis van polyester in verkeerswit (vergelijkbaar met RAL 9016) • binnenzijde: verzinkt, helder gelakt

Torsieveer met veerbreukbeveiliging

Isolatiewaarde

45 mm 34 mm

Het type ISO34 is gevuld met een 45/34 mm dikke kern uit hardschuim, die voor een zeer hoge warmte- en geluidsisolatie zorgt.


e plannen

iso 34 Venstervariantes

Poorttypes

Variante 1:

Horizontaal breed gelijnd voor enkele garage (leverbaar vanaf 3000 mm)

Variante 2:

Variante 3:

Vensterafmetingen: ca. 390 x 190 mm Vensterdikte: Horizontaal breed gelijnd voor dubbele garage

• voor het type horizontaal breed gelijnd: dubbelwandig

De afbeeldingen geven een poortblad met Br 3250 x H 2125 mm weer voor een enkele garage en met Br 4500 x H 2125 mm voor een dubbele garage. Andere afmetingen kunnen van de afbeelding afwijken.

acrylglas 25 mm, helder of kristalstructuur • Voor het cassettenmodel: dubbelwandig acrylglas 20 mm, helder of kristalstructuur

Handgrepen

Standaard kruk, zwart Meer variantes vindt u bij de iso 45.

Oppervlaktes

Kleuren

Woodgrain

Verkeerswit, vergelijkbaar met RAL 9016 De ISO34 is tegen een meerprijs in 220 RAL-kleuren verkrijgbaar.


De luxe sectionale poort voor veeleisende klanten Poortgegevens

Poorttypes voor enkele garages

• ideaal voor particuliere garages van 2250 tot 5000 mm bij nieuwbouw of renovatie • het grootste aanbod in keuzemogelijkheden: - als gewone of zijdelingse sectionale poort - in metaal of massief hout - met overeenstemmende zijdeur of geïntegreerde doorloopdeur • een uitstekende stabiliteit en levensduur door de robuuste constructie Horizontaal gelijnd

• perfecte, veilige werking en eenvoudige bediening door de torsieveren met veerbreukbeveiliging aan weerszijden • de hoogste gebruiksveiligheid door vingerklembeveiliging binnen en buiten (overeenkomstig DIN EN 12604) • maximale warmteisolatie door de 45mm dikke kern uit CFK-vrij PUR-hardschuim (warmteisolatiewaarde K = 0,5 W/m2K) •b  uitenzijde: grondlak op basis van polyester in verkeerswit (vergelijkbaar met RAL 9016) •b  innenzijde: grondlak op basis van polyester in grijswit (vergelijkbaar met RAL 9002)

Horizontaal breed gelijnd

Torsieveer met veerbreukbeveiliging

Vlak

Isolatiewaarde

45 mm Cassettenmodel De afbeeldingen geven een poortblad met

: ferm o v o N l bij poort! e k n e r mee % 5 1

Het type ISO45 is gevuld met een 45 mm dikke kern uit hardschuim, die voor een maximale warmte- en geluidsisolatie zorgt.

Br 2500 x H 2125 mm weer. Andere afmetingen kunnen van de afbeelding afwijken.

Standaardkleur

Verkeerswit, vergelijkbaar met RAL 9016


Zijdelingse sectionale poorten

Massieve houten poorten Alle massieve houten poorten worden ongelakt geleverd, met een basis impregneerlaag. Vermits hout een natuurproduct is, is het noodzakelijk dat de klant op regelmatige basis het hout instrijkt met een beschermend product (zoniet vervalt de garantie).

Verticaal gelijnd

Verticaal breed gelijnd

Vlak

Cassettenmodel Voor poorten tot 3 m breed leverbaar.

RAL-kleuren


Venstervariantes

Variante 1

Variante 2

Variante 3

Vensterafmetingen: ca. 390 x 190 mm Variante 1a

Variante 1b

Vensterdikte: • voor de types horizontaal gelijnd, breed gelijnd en vlak: dubbelwandig acrylglas 25 mm, helder of kristalstructuur • voor het cassettenmodel: dubbelwandig acrylglas 20 mm, helder of kristalstructuur

Lichtopeningen

E-1224, rechthoekig, breed,

E-824, rechthoekig, smal,

Rond, inox, met dubbel-

met helder dubbelwandig

met helder dubbelwandig

wandig acrylglas

acrylglas (afmetingen: ca.

acrylglas (afmetingen:

10 mm (diameter:

650 x 250 mm; mogelijk va-

ca. 565 x 135 mm)*

ca. 290 mm)**

naf paneelhoogte 450 mm)* *enkel voor poorttypes horizontaal gelijnd, breed gelijnd en vlak **enkel voor poorttypes horizontaal breed gelijnd en vlak

Lichtsectie

Glasdikte 16 mm

Acrylglas met kristalstructuur

Dubbelwandig acrylglas

Dubbelwandig gelijnd, polycarbonaat

De lichtsectie is bovendien ook als kunststofverluchtingsrooster verkrijgbaar.

Handgrepen

Kunststof kruk in RAL-kleur

Geanodiseerd aluminium – messingkleurig

Geanodiseerd aluminium – zilverkleurig

Aluminium met rustiek structuureffect

Bijpassende handgrepen zijn tegen een meerprijs verkrijgbaar in alle RAL-kleuren alsook in de vijf exclusieve, corrosiebestendige geanodiseerde alu-variantes.

Geanodiseerd aluminium – nieuwzilverkleurig

Aluminium met kunststoflaag – verkeerswit


iso 45 Zijdeuren

Voor dubbele garages tot 5 m breed

Doorloopdeuren

De afbeeldingen geven een poortblad met Br 4500 x H 2125 mm weer. Andere afmetingen kunnen van de afbeelding afwijken.

Oppervlaktes NIEUW Woodgrain

Glad

Golden oak

Titanium

NIEUW Satin Grey


Droompoort gevonden? Wij zorgen voor de rest! Heeft u uw smaak gevonden? Of heeft u nog vragen? Uw Novoferm vakhandelaar geeft u graag advies over alle poorten van deze folder. En wanneer uw keuze vast staat, zorgt hij voor de rest: van planning tot montage.

30


Het grootste plezier aan uw poort – sectionale poorten van Novoferm Wat is er leuker dan met open armen thuis verwelkomd te worden? Wanneer u aankomt en ineens kan binnenrijden! Zoals met sectionale poorten van Novoferm. Wanneer u ’s avonds in het donker thuis komt na een lange werkdag of in de winter, wanneer de gedachte aan het gure weer alleen al u doet bibberen, opent uw garagepoort door één druk op de knop en geeft ze u automatisch het gevoel, welkom te zijn.

Of u nu net nieuw gebouwd heeft of uw garage heeft de tand des tijds doorstaan en is aan vervanging toe, met de geautomatiseerde sectionale poorten van Novoferm vindt u voor uw garage de juiste oplossing. In deze folder vindt u al een klein voorproefje.

2

2

2

folder vindt u al een klein voorproefje. poorten van Novoferm vindt u voor uw garage de juiste oplossing. In deze doorstaan en is aan vervanging toe, met de geautomatiseerde sectionale Of u nu net nieuw gebouwd heeft of uw garage heeft de tand des tijds en geeft ze u automatisch het gevoel, welkom te zijn. alleen al u doet bibberen, opent uw garagepoort door één druk op de knop een lange werkdag of in de winter, wanneer de gedachte aan het gure weer poorten van Novoferm. Wanneer u ’s avonds in het donker thuis komt na Wanneer u aankomt en ineens kan binnenrijden! Zoals met sectionale Wat is er leuker dan met open armen thuis verwelkomd te worden?

Het grootste plezier aan uw poort – sectionale poorten van Novoferm

2


Uw Novoferm vakhandelaar:

www.feryn.be Mechelseweg 87 - 1880 Kapelle o/d Bos Tel. 015 / 71 01 71 - Fax 015 / 71 01 49

S/32 505 401/1009/6.0

In schoonheid thuiskomen

Geautomatiseerde sectionale poorten Novoferm Belgium n.v. Mechelseweg 87 1880 Kapelle-op-den-Bos Tel.: 015/71.01.71 Fax: 015/71.01.49 E-Mail: info@novoferm.be www.novoferm.be

wij maken de poort!

wij maken de poort!

Belangrijke gegevens Wij helpen u graag verder!

Hier vindt u alle belangrijke gegevens terug t.b.v. de bestelling en planning van uw poort. en planning van uw poort. Hier vindt u alle belangrijke gegevens terug t.b.v. de bestelling Wij helpen u graag verder!

Belangrijke gegevens wij maken de poort!

wij maken de poort! S/32 505 401/1009/6.0

Geautomatiseerde sectionale poorten

In schoonheid thuiskomen

Uw Novoferm vakhandelaar:


Technische gegevens

Geautomatiseerde sectionale poorten

wij maken de poort!

wij maken de poort! 1


wij maken de poort!

Inhoudstabel

Technische Daten

Thema

2

Detail

Pagina

Montagematen voor sectionale poorten

3

Sectionale poort iso 9/iso 20 Verticale doorsnede Horizontale doorsnede

4

Sectionale poort iso 9 Tabel standaardmaten

Horizontaal breed gelijnd

Sectionale poort iso 20 Tabel standaardmaten Tabel speciaal op maat

Horizontaal gelijnd Horizontaal gelijnd

Sectionale poort iso 20 Tabel standaardmaten Tabel speciaal op maat

Horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmodel Horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmodel

5 6

7

Zijdeuren iso 20

8

Sectionale poort iso 34/iso 45/Hout 45 Verticale doorsnede Horizontale doorsnede

9

Sectionale poort iso 34/TV Tabel standaardmaten

Horizontaal breed gelijnd

Sectionale poort iso 34/TA Tabel standaardmaten Tabel speciaal op maat

Horizontaal breed gelijnd Horizontaal breed gelijnd

Sectionale poort iso 45/TV Tabel standaardmaten Tabel speciaal op maat

Horizontaal gelijnd Horizontaal gelijnd

Sectionale poort iso 45/TV Tabel standaardmaten Tabel speciaal op maat

Horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmodel Horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmodel

Sectionale poort iso 45/TA Tabel standaardmaten Tabel speciaal op maat

Horizontaal gelijnd Horizontaal gelijnd

Sectionale poort iso 45/TA Tabel standaardmaten Tabel speciaal op maat

Horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmodel Horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmodel

10 10

11

12

13

14

Zijdeuren iso 45

15

Daklijnvolgende heffing

16

Doorloopdeuren

17

Venstervariantes

18

NovoPort Montageschema‘s

19

Novomatic motors Montageschema‘s Afmetingstabellen

20


Sectionale poorten Novoferm E® wij maken de poort!

Korte omschrijving

Type iso 9

Type iso 34

Type hout 45

• voor garages tot Br 2500 mm • geïsoleerd poortblad van dubbelwandige, vuurverzinkte metalen panelen met 20/9 mm dikke kern uit CFK-vrij PUR-hardschuim warmteisolatiewaarde K = ca. 1,8 W/m2K • 3-voudige veiligheids-trekveerpakketten • vervaardigd voor max. 25 bewegingen per dag • oppervlakte buiten: woodgrain design, verkeerswit vergelijkbaar met RAL 9016 • oppervlakte binnen: stucco design, verzinkt, helder gelakt • motieven: horizontaal breed gelijnd, woodgrain

• voor garages van Br 3000 tot Br 5000 mm • geïsoleerd poortblad van dubbelwandige, vuurverzinkte metalen panelen met 45/34 mm dikke kern uit CFK-vrij PUR-hardschuim • warmteisolatiewaarde K = ca. 0,7 W/m2K • torsieveren vooraan of achteraan naar keuze • oppervlakte buiten: woodgrain design, verkeerswit vergelijkbaar met RAL 9016 • oppervlakte binnen: stucco design, verzinkt, helder gelakt • RAL-kleur naar keuze mogelijk tegen meerprijs • vervaardigd voor max. 25 bewegingen per dag • motieven: horizontaal breed gelijnd, woodgrain

• voor garages van Br 2250 tot Br 4000 mm • torsieveren vooraan of achteraan naar keuze • exclusieve massieve houten poorten (hemlock of ceder) • oppervlaktebescherming: basis impregneerlaag, eindbehandeling dient door klant uitgevoerd te worden. • vervaardigd voor max. 25 bewegingen per dag

Type iso 20

Type iso 45

• voor garages van Br 2000 tot Br 3000 mm • geïsoleerd poortblad van dubbelwandige, vuurverzinkte metalen panelen met 20 mm dikke kern uit CFK-vrij PUR-hardschuim • warmteisolatiewaarde K = ca. 1,0 W/m2K • 3-voudige veiligheids-trekveerpakketten • oppervlakte buiten: woodgrain design, verkeerswit vergelijkbaar met RAL 9016 • oppervlakte binnen: stucco design, grijswit vergelijkbaar met RAL 9002 • RAL-kleur naar keuze mogelijk tegen meerprijs • vervaardigd voor max. 25 bewegingen per dag • motieven: horizontaal gelijnd, woodgrain horizontaal breed gelijnd, woodgrain of glad vlak, glad cassettenmodel, woodgrain

• voor garages van Br 2000 tot Br 5000 mm • geïsoleerd poortblad van dubbelwandige, vuurverzinkte metalen panelen met 45 mm dikke kern uit CFK-vrij PUR-hardschuim • warmteisolatiewaarde K = ca. 0,5 W/m2K • torsieveren vooraan of achteraan naar keuze • oppervlakte buiten: woodgrain design of glad, verkeerswit vergelijkbaar met RAL 9016, Golden Oak, Satin Grey • oppervlakte binnen: stucco design, grijswit vergelijkbaar met RAL 9002 • RAL-kleur naar keuze mogelijk tegen meerprijs • vervaardigd voor max. 25 bewegingen per dag • motieven: horizontaal gelijnd, woodgrain, glad, Golden Oak, Satin Grey horizontaal breed gelijnd, woodgrain, glad, Golden Oak, Satin Grey vlak, woodgrain, glad, Golden Oak, Satin Grey cassettenmodel, woodgrain, Golden Oak

Montagematen voor sectionale poorten

Vereiste montagematen

AB

PH (min.)

ID ID motor DH

onderzijde horizontale looprail = DH – 36

GBB

AB

DB BAV

vereiste ruimte voor poortmontage op vloerhoogte

montage op afgewerkte vloer

DB DH PH AB GBB RAMB RAMH ID

= dagmaat breedte (bestelmaat) = dagmaat hoogte (bestelmaat) = plafondhoogte (min. maat) = 90 mm aanslagbreedte (min. maat) = garagebinnenbreedte (min. maat) = RAM-maat breedte = RAM-maat hoogte = inbouwdiepte van de poort bij handbediening: zie tabel ID motor = inbouwdiepte bij Novomatic motors: zie ook hoofdstuk over motors tot DH 2375 mm = 3350 mm tot DH 2500 mm = 3600 mm tot DH 3125 mm = 4350 mm BAV = bovenzijde afgewerkte vloer VDH = vrije doorgangshoogte Indien de vereiste min. maten niet aanwezig zijn, kan men dit verhelpen door gebruik van vaste panelen en profielen.

Alle afmetingen in mm.

3


Novoferm E® type iso 9/type iso 20 wij maken de poort!

Montagematen voor sectionale poorten

min. 10 handbediend + motor

Verticale doorsnede min. 7

ID motor – inbouwdiepte bij Novomatic motors: zie tabel

vereiste vrije ruimte aan de zijde van de NovoPort

NovoPort

BAV

Alle Afmetingen in mm.

Horizontale doorsnede van de poort GBB – garagebinnenbreedte (min.) = DB + 180 RAMB – RAM-maat breedte = DB +152 DB – dagmaat breedte

kader= 76 55

buiten

25

22

hoekkader muuranker

20

zijrubber

iso 9

poortblad

iso 20

onderste kabelbevestiging

Alle Afmetingen in mm.

4

bovenzijde veerkanaal = DH + 113

• speciaal op maat in de hoogte mogelijk in meervouden van 25 mm • speciaal op maat in de breedte mogelijk • ISO9 enkel in 9 standaardmaten leverbaar

vrije doorgangshoogte bij handbediening: DH – 100 mm (zonder klemmen in de looprails) DH – 50 mm (met klemmen in de looprails) met motor: DH ± 0 (onderzijde kruk aan de binnenkant = DH – 50 mm)

90

onderzijde horizontale looprail = DH – 36

vrije ruimte voor poortbeweging

onderzijde traject NovoPort ca. DH – 155

ca. 120

180

VDH – vrije doorgangshoogte (zie tekst)

DH – dagmaat hoogte (1750 – 2750 in meervouden van 25 mm)

RAMH – RAM-maat hoogte = DH + 110

PH = min. plafondhoogte = DH + 120

110

ID – min. inbouwdiepte = DH + 765


Novoferm E速 type iso 9 Sectionale poort, horizontaal breed gelijnd, woodgrain

wij maken de poort!

Standaardmaten

Bestelmaten (dagmaten) (= opt. dagmaat) Breedte x Hoogte

Aantal panelen

2.250 x 2.000 2.250 x 2.125 2.375 x 2.000 2.375 x 2.125 2.375 x 2.250 2.500 x 2.000 2.500 x 2.125 2.500 x 2.250 2.500 x 2.500

4 4 4 4 5 4 4 5 5

Paneelhoogte

RAM-maat

Garagenbinnenbreedte GBB

Min. plafondhoogte PH

2.430 2.430 2.555 2.555 2.555 2.680 2.680 2.680 2.680

2.120 2.245 2.120 2.245 2.370 2.120 2.245 2.370 2.620

Breedte x Hoogte 500 531 500 531 450 500 531 450 500

2.402 x 2.110 2.402 x 2.235 2.527 x 2.110 2.527 x 2.235 2.527 x 2.360 2.652 x 2.110 2.652 x 2.235 2.652 x 2.360 2.652 x 2.610

Alle Afmetingen in mm.

5


Novoferm E速 type iso 20 Sectionale poort, horizontaal gelijnd, woodgrain

wij maken de poort!

Standaardmaten

Bestelmaten (dagmaten) (= opt. dagmaat) Breedte x Hoogte

Aantal panelen

2.250 x 1.875 2.250 x 2.000 2.250 x 2.125 2.375 x 1.875 2.375 x 2.000 2.375 x 2.075 2.375 x 2.125 2.375 x 2.250 2.375 x 2.375 2.500 x 1.875 2.500 x 2.000 2.500 x 2.075 2.500 x 2.125 2.500 x 2.250 2.500 x 2.375 2.500 x 2.500 2.500 x 2.750 2.625 x 2.125 2.750 x 2.000 2.750 x 2.125 3.000 x 2.000 3.000 x 2.125 3.000 x 2.250 3.000 x 2.375 3.000 x 2.500

4 4 4 4 4 4 4 5 5 4 4 4 4 5 5 5 6 4 4 4 4 4 5 5 5

Alle afmetingen in mm.

6

Paneelhoogte

Renuurafstand

RAM-maat

Garagebinnenbreedte GBB

Min. plafondhoogte PH

2.430 2.430 2.430 2.555 2.555 2.555 2.555 2.555 2.555 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.805 2.930 2.930 3.180 3.180 3.180 3.180 3.180

1.995 2.120 2.245 1.995 2.120 2.195 2.245 2.370 2.495 1.995 2.120 2.195 2.245 2.370 2.495 2.620 2.870 2.245 2.120 2.245 2.120 2.245 2.370 2.495 2.620

Breedte x Hoogte 125 125 133 125 125 131/125 133 125 125 125 125 131/125 133 125 125 125 125 133 125 133 125 133 125 125 125

2.402 x 1.985 2.402 x 2.110 2.402 x 2.235 2.527 x 1.985 2.527 x 2.110 2.527 x 2.185 2.527 x 2.235 2.527 x 2.360 2.527 x 2.485 2.652 x 1.985 2.652 x 2.110 2.652 x 2.185 2.652 x 2.235 2.652 x 2.360 2.652 x 2.485 2.652 x 2.610 2.652 x 2.860 2.777 x 2.235 2.902 x 2.110 2.902 x 2.235 3.152 x 2.110 3.152 x 2.235 3.152 x 2.360 3.152 x 2.485 3.152 x 2.610

Vrije doorgangshoogte VDH Handbediening Motor 1.825 1.950 2.075 1.825 1.950 2.025 2.075 2.200 2.325 1.825 1.950 2.025 2.075 2.200 2.325 2.450 2.700 2.075 1.950 2.075 1.950 2.075 2.000 2.325 2.450

1.875 2.000 2.125 1.875 2.000 2.075 2.125 2.250 2.375 1.875 2.000 2.075 2.125 2.250 2.375 2.500 2.750 2.125 2.000 2.125 2.000 2.125 2.250 2.375 2.500


Novoferm E速 type iso 20 Sectionale poort, horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmodel

wij maken de poort!

Standaardmaten

Bestelmaten (dagmaten) (= opt. dagmaat) Breedte x Hoogte

Aantal panelen

2.250 x 1.875 2.250 x 2.000 2.250 x 2.125 2.375 x 1.875 2.375 x 2.000 2.375 x 2.075 2.375 x 2.125 2.375 x 2.250 2.375 x 2.375 2.500 x 1.875 2.500 x 2.000 2.500 x 2.075 2.500 x 2.125 2.500 x 2.250 2.500 x 2.375 2.500 x 2.500 2.500 x 2.750 2.625 x 2.125 2.750 x 2.000 2.750 x 2.125 3.000 x 2.000 3.000 x 2.125 3.000 x 2.250 3.000 x 2.375 3.000 x 2.500

4 4 4 4 4 4 4 5 5 4 4 4 4 5 5 5 6 4 4 4 4 4 5 5 5

Paneelhoogte

Renuurafstand

RAM-maat

(breed gelijnd)

Breedte x Hoogte

238/225 250 266 238/225 250 263/250 266 225 238 238/225 250 263/250 266 225 238 250 250 266 250 266 250 266 225 238 250

2.402 x 1.985 2.402 x 2.110 2.402 x 2.235 2.527 x 1.985 2.527 x 2.110 2.527 x 2.185 2.527 x 2.235 2.527 x 2.360 2.527 x 2.485 2.652 x 1.985 2.652 x 2.110 2.652 x 2.185 2.652 x 2.235 2.652 x 2.360 2.652 x 2.485 2.652 x 2.610 2.652 x 2.860 2.777 x 2.235 2.902 x 2.110 2.902 x 2.235 3.152 x 2.110 3.152 x 2.235 3.152 x 2.360 3.152 x 2.485 3.152 x 2.610

Garagebinnenbreedte GBB

Min. plafondhoogte PH

2.430 2.430 2.430 2.555 2.555 2.555 2.555 2.555 2.555 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.805 2.930 2.930 3.180 3.180 3.180 3.180 3.180

1.995 2.120 2.245 1.995 2.120 2.195 2.245 2.370 2.495 1.995 2.120 2.195 2.245 2.370 2.495 2.620 2.870 2.245 2.120 2.245 2.120 2.245 2.370 2.495 2.620

Vrije doorgangshoogte VDH Handbediening Motor 1.825 1.950 2.075 1.825 1.950 2.025 2.075 2.200 2.325 1.825 1.950 2.025 2.075 2.200 2.325 2.450 2.700 2.075 1.950 2.075 1.950 2.075 2.000 2.325 2.450

1.875 2.000 2.125 1.875 2.000 2.075 2.125 2.250 2.375 1.875 2.000 2.075 2.125 2.250 2.375 2.500 2.750 2.125 2.000 2.125 2.000 2.125 2.250 2.375 2.500

Alle afmetingen in mm.

7


Novoferm E® type iso 20 Zijdeuren voor sectionale poorten

wij maken de poort!

Montagematen, standaard en speciaal op maat

Blokkader, binnen- of buitendraaiend

Alle afmetingen in mm.

Hoekkader (3- of 4-delig), enkel buitendraaiend Horizontale doorsnede

Speciaal op maat Horizontaal gelijnd

Bestelmaten RAM-maten Dagmaten Breedte x Hoogte Breedte x Hoogte van 750 x 1.875 tot 1.000 x 2.250

van 807 x 1.903 tot 1.057 x 2.278

Alle afmetingen in mm.

Standaardmaten

Speciale breedtes

Horizontaal gelijnd, horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmodel Montage achter de opening Bestelmaten Dagmaten Breedte x Hoogte Novoferm zijdeuren vrije doorgangsmaten DB – 45 mm in de breedte DH – 20 mm in de hoogte

RAM-maten Breedte x Hoogte

Vrije muurmaat hoogte

875 x 2.000 875 x 2.125

932 x 2.028 932 x 2.153

885 885

2.005 2.130

1.000 x 2.000 1.000 x 2.125

1.057 x 2.028 1.057 x 2.153

1.010 1.010

2.005 2.130

Alle afmetingen in mm.

Uitvoering van de zijdeuren stemt overeen met type ISO20 8

Vrije muurmaat breedte

Horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmodel, enkel in standaardhoogte DH 2000 mm en 2125 mm verkrijgbaar. Bestelmaten Dagmaten Breedte

van 750 tot 1.000

RAM-maten Breedte

van 807 tot 1.057

Gelijk uitzicht als poorten met dezelfde dagmaat. hoogte. Het cassettenmotief kan ook bij gelijke dagmaat hoogte licht afwijken van het poortblad.


Novoferm E® type iso 34/iso 45/type hout 45 wij maken de poort!

Montagematen

Verticale doorsnede: torsieveren achteraan (TA)

ID motor – inbouwdiepte Novomatic motors: zie tabel

min. 5

ID-TV – inbouwdiepte: DH + 580

ID motor – inbouwdiepte Novomatic motors: zie tabel

(handbediend + motor)

(handbediend + motor)

min. 5

Verticale doorsnede: torsieveren vooraan (TV)

ID-TA – inbouwdiepte:DH + 760

BAV

bovenzijde horizontale looprail = DH + 68

DH – 170

DH– 350

240

180

Alle afmetingen in mm.

torsieveren met kabeltrommel

PH – min. plafondhoogte = DH + 115

104 VDH – vrije doorgangshoogte

NovoPort

DH – dagmaat hoogte

RAMH – RAM-maat hoogte = DH + 110

BAV

180

PH – min. plafondhoogte = DH + 213

ca. 120

DH– 170

DH– 350

240

bovenzijde horizontale looprail = DH + 68

VDH – vrije doorgangshoogte

NovoPort DH – dagmaat hoogte

RAMH – RAM-maat hoogte = DH + 208

104

torsieveren met kabeltrommel

Alle afmetingen in mm.

Vrije doorgangshoogtes Metalen poorten Handbediening Met motor

DH – 50 (met klemmen in de looprails) DH – 100 (zonder klemmen in de looprails) DH ± 0

Horizontale doorsnede

hoekkader

blokkader DB

buiten

binnen

min. GBB

Alle afmetingen in mm.

9


Novoferm E速 type iso 34 Torsieveren vooraan/achteraan, sectionale poort, horizontaal breed gelijnd

wij maken de poort!

Standaardmaten Torsieveren vooraan Bestelmaten (dagmaten) (= opt. dagmaat) Breedte x Hoogte

Aantal panelen

3.250 x 2.000 3.250 x 2.125 3.250 x 2.250 3.500 x 2.000 3.500 x 2.125 3.500 x 2.250 3.750 x 2.000 3.750 x 2.125 3.750 x 2.250 4.000 x 2.000 4.000 x 2.125 4.000 x 2.250 4.250 x 2.000 4.250 x 2.125 4.250 x 2.250 4.500 x 2.000 4.500 x 2.125 4.500 x 2.250 4.750 x 2.000 4.750 x 2.125 4.750 x 2.250 5.000 x 2.000 5.000 x 2.125 5.000 x 2.250

4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5

Paneelhoogte

Renuurafstand

RAM-maat

(breed gelijnd)

Breedte x Hoogte

250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225

3.402 x 2.208 3.402 x 2.333 3.402 x 2.458 3.652 x 2.208 3.652 x 2.333 3.652 x 2.458 3.902 x 2.208 3.902 x 2.333 3.902 x 2.458 4.152 x 2.208 4.152 x 2.333 4.152 x 2.458 4.402 x 2.208 4.402 x 2.333 4.402 x 2.458 4.652 x 2.208 4.652 x 2.333 4.652 x 2.458 4.902 x 2.208 4.902 x 2.333 4.902 x 2.458 5.152 x 2.208 5.152 x 2.333 5.152 x 2.458

Garagebinnenbreedte GBB

Min. plafondhoogte PH

3.430 3.430 3.430 3.680 3.680 3.680 3.930 3.930 3.930 4.180 4.180 4.180 4.430 4.430 4.430 4.680 4.680 4.680 4.930 4.930 4.930 5.180 5.180 5.180

2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465

Vrije doorgangshoogte VDH Handbediening Motor 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200

2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250

Alle afmetingen in mm.

Standaardmaten Torsieveren achteraan Bestelmaten (dagmaten) (= opt. dagmaat) Breedte x Hoogte

Aantal panelen

3.250 x 2.000 3.250 x 2.125 3.250 x 2.250 3.500 x 2.000 3.500 x 2.125 3.500 x 2.250 3.750 x 2.000 3.750 x 2.125 3.750 x 2.250 4.000 x 2.000 4.000 x 2.125 4.000 x 2.250 4.250 x 2.000 4.250 x 2.125 4.250 x 2.250 4.500 x 2.000 4.500 x 2.125 4.500 x 2.250 4.750 x 2.000 4.750 x 2.125 4.750 x 2.250 5.000 x 2.000 5.000 x 2.125 5.000 x 2.250

4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5

Alle afmetingen in mm.

10

Paneelhoogte

Renuurafstand

RAM-maat

(breed gelijnd)

Breedte x Hoogte

250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225

3.402 x 2.110 3.402 x 2.235 3.402 x 2.360 3.652 x 2.110 3.652 x 2.235 3.652 x 2.360 3.902 x 2.110 3.902 x 2.235 3.902 x 2.360 4.152 x 2.110 4.152 x 2.235 4.152 x 2.360 4.402 x 2.110 4.402 x 2.235 4.402 x 2.360 4.652 x 2.110 4.652 x 2.235 4.652 x 2.360 4.902 x 2.110 4.902 x 2.235 4.902 x 2.360 5.152 x 2.110 5.152 x 2.235 5.152 x 2.360

Garagebinnenbreedte GBB

3.430 3.430 3.430 3.680 3.680 3.680 3.930 3.930 3.930 4.180 4.180 4.180 4.430 4.430 4.430 4.680 4.680 4.680 4.930 4.930 4.930 5.180 5.180 5.180

Plafondhoogte PH Handbediening/ NovoPort 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365

Motor 2.130 2.255 2.380 2.130 2.255 2.380 2.130 2.255 2.380 2.130 2.255 2.380 2.130 2.255 2.380 2.130 2.255 2.380 2.130 2.255 2.380 2.130 2.255 2.380

Vrije doorgangshoogte VDH Handbediening Motor 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200 1.950 2.075 2.200

2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250 2.000 2.125 2.250


Novoferm E速 type iso 45 Torsieveren vooraan, sectionale poort, horizontaal gelijnd

wij maken de poort!

Standaardmaten Bestelmaten (dagmaten) (= opt. dagmaat) Breedte x Hoogte

Aantal panelen

2.250 x 1.875 2.250 x 2.000 2.250 x 2.125 2.375 x 1.875 2.375 x 2.000 2.375 x 2.125 2.375 x 2.250 2.500 x 1.875 2.500 x 2.000 2.500 x 2.125 2.500 x 2.250 2.500 x 2.375 2.500 x 2.500 2.500 x 2.750 2.625 x 2.125 2.750 x 2.000 2.750 x 2.125 2.750 x 2.750 3.000 x 2.000 3.000 x 2.125 3.000 x 2.250 3.000 x 2.375 3.000 x 2.500 3.000 x 3.000 3.250 x 2.000 3.250 x 2.125 3.250 x 2.250 3.500 x 2.000 3.500 x 2.125 3.500 x 2.250 3.750 x 2.000 3.750 x 2.125 3.750 x 2.250 4.000 x 2.000 4.000 x 2.125 4.000 x 2.250 4.250 x 2.000 4.250 x 2.125 4.250 x 2.250 4.500 x 2.000 4.500 x 2.125 4.500 x 2.250 4.750 x 2.000 4.750 x 2.125 4.750 x 2.250 5.000 x 2.000 5.000 x 2.125 5.000 x 2.250

4 4 4 4 4 4 5 4 4 4 5 5 5 6 4 4 4 6 4 4 5 5 5 6 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 4 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5

Paneelhoogte

Renuurafstand

RAM-maat

Garagebinnenbreedte GBB

Min. plafondhoogte PH

2.430 2.430 2.430 2.555 2.555 2.555 2.555 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.805 2.930 2.930 2.930 3.180 3.180 3.180 3.180 3.180 3.180 3.430 3.430 3.930 3.680 3.680 3.680 3.930 3.930 3.930 4.180 4.180 4.180 4.430 4.430 4.430 4.680 4.680 4.680 4.930 4.930 4.930 5.180 5.180 5.180

2.090 2.215 2.340 2.090 2.215 2.340 2.465 2.090 2.215 2.340 2.465 2.590 2.715 2.965 2.340 2.215 2.340 2.965 2.215 2.340 2.465 2.590 2.715 3.215 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465

Breedte x Hoogte 125 125 133 125 125 133 125 125 125 133 125 125 125 125 133 125 133 125 125 133 125 125 125 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125

2.402 x 2.083 2.402 x 2.208 2.402 x 2.333 2.527 x 2.083 2.527 x 2.208 2.527 x 2.333 2.527 x 2.458 2.652 x 2.083 2.652 x 2.208 2.652 x 2.333 2.652 x 2.458 2.652 x 2.583 2.652 x 2.708 2.652 x 2.958 2.777 x 2.333 2.902 x 2.208 2.902 x 2.333 2.902 x 2.958 3.152 x 2.208 3.152 x 2.333 3.152 x 2.458 3.152 x 2.583 3.152 x 2.708 3.152 x 3.208 3.402 x 2.208 3.402 x 2.333 3.902 x 2.458 3.652 x 2.208 3.652 x 2.333 3.652 x 2.458 3.902 x 2.208 3.902 x 2.333 3.902 x 2.458 4.152 x 2.208 4.152 x 2.333 4.152 x 2.458 4.402 x 2.208 4.402 x 2.333 4.402 x 2.458 4.652 x 2.208 4.652 x 2.333 4.652 x 2.458 4.902 x 2.208 4.902 x 2.333 4.902 x 2.458 5.152 x 2.208 5.152 x 2.333 5.152 x 2.458

Vrije doorgangshoogte metalen poorten VDH HandMotor bediend 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 2.325 2.375 2.450 2.500 2.700 2.750 2.075 2.125 1.950 2.000 2.075 2.125 2.700 2.750 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 2.335 2.375 2.450 2.500 2.950 3.000 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250

Alle afmetingen in mm.

11


Novoferm E速 type iso 45 Torsieveren vooraan, sectionale poort, horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmotief

wij maken de poort!

Standaardmaten Bestelmaten (dagmaten) (= opt. dagmaat) Breedte x Hoogte

Aantal panelen

2.250 x 1.875 2.250 x 2.000 2.250 x 2.125 2.375 x 1.875 2.375 x 2.000 2.375 x 2.125 2.375 x 2.250 2.500 x 1.875 2.500 x 2.000 2.500 x 2.125 2.500 x 2.250 2.500 x 2.375 2.500 x 2.500 2.500 x 2.750 2.625 x 2.125 2.750 x 2.000 2.750 x 2.125 2.750 x 2.750 3.000 x 2.000 3.000 x 2.125 3.000 x 2.375 3.000 x 2.500 3.000 x 3.000 3.250 x 2.000 3.250 x 2.125 3.250 x 2.250 3.500 x 2.000 3.000 x 2.125 3.500 x 2.250 3.750 x 2.000 3.750 x 2.125 3.750 x 2.250 4.000 x 2.000 4.000 x 2.125 4.000 x 2.250 4.250 x 2.000 4.250 x 2.125 4.250 x 2.250 4.500 x 2.000 4.500 x 2.125 4.500 x 2.250 4.750 x 2.000 4.750 x 2.125 4.750 x 2.250 5.000 x 2.000 5.000 x 2.125 5.000 x 2.250

4 4 4 4 4 4 5 4 4 4 5 5 5 6 4 4 4 6 4 4 5 5 6 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 5 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5

Alle afmetingen in mm.

12

Paneelhoogte

Renuurafstand

RAM-maat

(breed gelijnd)

Breedte x Hoogte

238/225 250 266 238/225 250 266 225 238/225 250 266 225 238 250 238/225 266 250 266 238/225 250 266 238 250 250 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225

2.402 x 2.083 2.402 x 2.208 2.402 x 2.333 2.527 x 2.083 2.527 x 2.208 2.527 x 2.333 2.527 x 2.458 2.652 x 2.083 2.652 x 2.208 2.652 x 2.333 2.652 x 2.458 2.652 x 2.583 2.652 x 2.708 2.652 x 2.958 2.777 x 2.333 2.902 x 2.208 2.902 x 2.333 2.902 x 2.958 3.152 x 2.208 3.152 x 2.333 3.152 x 2.583 3.152 x 2.708 3.152 x 3.208 3.402 x 2.208 3.402 x 2.333 3.402 x 2.458 3.652 x 2.208 3.652 x 2.333 3.652 x 2.458 3.902 x 2.208 3.902 x 2.333 3.902 x 2.458 4.152 x 2.208 4.152 x 2.333 4.152 x 2.458 4.402 x 2.208 4.402 x 2.333 4.402 x 2.458 4.652 x 2.208 4.652 x 2.333 4.652 x 2.458 4.902 x 2.208 4.902 x 2.333 4.902 x 2.458 5.152 x 2.208 5.152 x 2.333 5.152 x 2.458

Garagebinnenbreedte GBB

Min. plafondhoogte PH

2.430 2.430 2.430 2.555 2.555 2.555 2.555 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.805 2.930 2.930 2.930 3.180 3.180 3.180 3.180 3.180 3.430 3.430 3.430 3.680 3.680 3.680 3.930 3.930 3.930 4.180 4.180 4.180 4.430 4.430 4.430 4.680 4.680 4.680 4.930 4.930 4.930 5.180 5.180 5.180

2.090 2.215 2.340 2.090 2.215 2.340 2.465 2.090 2.215 2.340 2.465 2.590 2.715 2.965 2.340 2.215 2.340 2.965 2.215 2.340 2.590 2.715 3.215 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465 2.215 2.340 2.465

Vrije doorgangshoogte metalen poorten VDH Hand足Motor bediend 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 2.325 2.375 2.450 2.500 2.700 2.750 2.075 2.125 1.950 2.000 2.075 2.125 2.700 2.750 1.950 2.000 2.075 2.125 2.325 2.375 2.450 2.500 2.950 3.000 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250


Novoferm E速 type iso 45 Torsieveren achteraan, sectionale poort, horizontaal gelijnd

wij maken de poort!

Standaardmaten Bestelmaten (dagmaten) (= opt. dagmaat) Breedte x Hoogte

Aantal panelen

2.250 x 1.875 2.250 x 2.000 2.250 x 2.125 2.375 x 1.875 2.375 x 2.000 2.375 x 2.125 2.375 x 2.250 2.500 x 1.875 2.500 x 2.000 2.500 x 2.125 2.500 x 2.250 2.500 x 2.375 2.500 x 2.500 2.500 x 2.750 2.625 x 2.125 2.750 x 2.000 2.750 x 2.125 2.750 x 2.750 3.000 x 2.000 3.000 x 2.125 3.000 x 2.250 3.000 x 2.375 3.000 x 2.500 3.000 x 3.000 3.250 x 2.000 3.250 x 2.125 3.250 x 2.250 3.500 x 2.000 3.500 x 2.125 3.500 x 2.250 3.750 x 2.000 3.750 x 2.125 3.750 x 2.250 4.000 x 2.000 4.000 x 2.125 4.000 x 2.250 4.250 x 2.000 4.250 x 2.125 4.250 x 2.250 4.500 x 2.000 4.500 x 2.125 4.500 x 2.250 4.750 x 2.000 4.750 x 2.125 4.750 x 2.250 5.000 x 2.000 5.000 x 2.125 5.000 x 2.250

4 4 4 4 4 4 5 4 4 4 5 5 5 6 4 4 4 6 4 4 5 5 5 6 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5

Paneelhoogte

Renuurafstand

RAM-maat

Garagebinnenbreedte GBB

Min. plafondhoogte PH

2.430 2.430 2.430 2.555 2.555 2.555 2.555 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.805 2.930 2.930 2.930 3.180 3.180 3.180 3.180 3.180 3.180 3.430 3.430 3.430 3.680 3.680 3.680 3.930 3.930 3.930 4.180 4.180 4.180 4.430 4.430 4.430 4.680 4.680 4.680 4.930 4.930 4.930 5.180 5.180 5.180

2.090 2.115 2.240 1.990 2.115 2.240 2.365 1.990 2.115 2.240 2.365 2.490 2.615 2.865 2.240 2.115 2.240 2.865 2.115 2.240 2.365 2.490 2.615 3.115 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365

Breedte x Hoogte 125 125 133 125 125 133 125 125 125 133 125 125 125 125 133 125 133 125 125 133 125 125 125 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125 125 133 125

2.402 x 1.985 2.402 x 2.110 2.402 x 2.235 2.527 x 1.985 2.527 x 2.110 2.527 x 2.235 2.527 x 2.360 2.652 x 1.985 2.652 x 2.110 2.652 x 2.235 2.652 x 2.360 2.652 x 2.485 2.652 x 2.610 2.652 x 2.860 2.777 x 2.235 2.902 x 2.110 2.902 x 2.333 2.902 x 2.860 3.152 x 2.110 3.152 x 2.235 3.152 x 2.360 3.152 x 2.485 3.152 x 2.610 3.152 x 3.110 3.402 x 2.110 3.402 x 2.235 3.402 x 2.360 3.652 x 2.110 3.652 x 2.235 3.652 x 2.360 3.902 x 2.110 3.902 x 2.235 3.902 x 2.360 4.152 x 2.110 4.152 x 2.235 4.152 x 2.360 4.402 x 2.110 4.402 x 2.235 4.402 x 2.360 4.652 x 2.110 4.652 x 2.235 4.652 x 2.360 4.902 x 2.110 4.902 x 2.235 4.902 x 2.360 5.152 x 2.110 5.152 x 2.235 5.152 x 2.360

Vrije doorgangshoogte metalen poorten VDH HandMotor bediend 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 2.325 2.375 2.450 2.500 2.700 2.750 2.075 2.125 1.950 2.000 2.075 2.125 2.700 2.750 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 2.325 2.375 2.450 2.500 2.950 3.000 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250

Alle afmetingen in mm.

13


Novoferm E速 type iso 45 Torsieveren achteraan, sectionale poort, horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmotief

wij maken de poort!

Standaardmaten Bestelmaten (dagmaten) (= opt. dagmaat) Breedte x Hoogte

Aantal panelen

2.250 x 1.875 2.250 x 2.000 2.250 x 2.125 2.375 x 1.875 2.375 x 2.000 2.375 x 2.125 2.375 x 2.250 2.500 x 1.875 2.500 x 2.000 2.500 x 2.125 2.500 x 2.250 2.500 x 2.375 2.500 x 2.500 2.500 x 2.750 2.625 x 2.125 2.750 x 2.000 2.750 x 2.125 2.750 x 2.750 3.000 x 2.000 3.000 x 2.125 3.000 x 2.250 3.000 x 2.375 3.000 x 2.500 3.000 x 3.000 3.250 x 2.000 3.250 x 2.125 3.250 x 2.250 3.500 x 2.000 3.500 x 2.125 3.500 x 2.250 3.750 x 2.000 3.750 x 2.125 3.750 x 2.250 4.000 x 2.000 4.000 x 2.125 4.000 x 2.250 4.250 x 2.000 4.250 x 2.125 4.250 x 2.250 4.500 x 2.000 4.500 x 2.125 4.500 x 2.250 4.750 x 2.000 4.750 x 2.125 4.750 x 2.250 5.000 x 2.000 5.000 x 2.125 5.000 x 2.250

4 4 4 4 4 4 5 4 4 4 5 5 5 6 4 4 4 6 4 4 5 5 5 6 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5 4 4 5

Alle afmetingen in mm.

14

Paneelhoogte

Renuurafstand

RAM-maat

Garagebinnenbreedte GBB

Min. plafondhoogte PH

2.430 2.430 2.430 2.555 2.555 2.555 2.555 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.680 2.805 2.930 2.930 2.930 3.180 3.180 3.180 3.180 3.180 3.180 3.430 3.430 3.430 3.680 3.680 3.680 3.930 3.930 3.930 4.180 4.180 4.180 4.430 4.430 4.430 4.680 4.680 4.680 4.930 4.930 4.930 5.180 5.180 5.180

2.090 2.115 2.240 1.990 2.115 2.240 2.365 1.990 2.115 2.240 2.365 2.490 2.615 2.865 2.240 2.115 2.240 2.865 2.115 2.240 2.365 2.490 2.615 3.115 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365 2.115 2.240 2.365

Breedte x Hoogte 238/225 250 266 238/225 250 266 225 238/225 250 266 225 238 250 238/225 266 250 266 238/225 250 266 238 250 250 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250 266 225 250

2.402 x 1.985 2.402 x 2.110 2.402 x 2.235 2.527 x 1.985 2.527 x 2.110 2.527 x 2.235 2.527 x 2.360 2.652 x 1.985 2.652 x 2.110 2.652 x 2.235 2.652 x 2.360 2.652 x 2.485 2.652 x 2.610 2.652 x 2.860 2.777 x 2.235 2.902 x 2.110 2.902 x 2.333 2.902 x 2.860 3.152 x 2.110 3.152 x 2.235 3.152 x 2.360 3.152 x 2.485 3.152 x 2.610 3.152 x 3.110 3.402 x 2.110 3.402 x 2.235 3.402 x 2.360 3.652 x 2.110 3.652 x 2.235 3.652 x 2.360 3.902 x 2.110 3.902 x 2.235 3.902 x 2.360 4.152 x 2.110 4.152 x 2.235 4.152 x 2.360 4.402 x 2.110 4.402 x 2.235 4.402 x 2.360 4.652 x 2.110 4.652 x 2.235 4.652 x 2.360 4.902 x 2.110 4.902 x 2.235 4.902 x 2.360 5.152 x 2.110 5.152 x 2.235 5.152 x 2.360

Vrije doorgangshoogte metalen poorten VDH HandMotor bediend 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.825 1.875 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 2.325 2.375 2.450 2.500 2.700 2.750 2.075 2.125 1.950 2.000 2.075 2.125 2.700 2.750 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 2.325 2.375 2.450 2.500 2.950 3.000 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250 1.950 2.000 2.075 2.125 2.200 2.250


Zijdeuren voor sectionale poorten Novoferm E® type iso 45

wij maken de poort!

Montagematen, standaardmaten en speciaal op maat

Deur naar binnen draaiend

Deur naar binnen en buiten draaiend

Verticale doorsnede Standaard

Verticale doorsnede Speciaal op maat

Standaardmaten

Horizontaal gelijnd, horizontaal breed gelijnd, vlak, cassettenmotief

Vrije openings-

Bestelmaat = RAM-maat

Vrije doorgangs -

maat

Vrije openingsmaat

Buiten

Vrije doorgangsmaat

RAM-maat hoogte = dagmaat H + 40

Vrije openingsmaat

Vrije doorgangsmaat

Buiten

RAM-maat hoogte = dagmaat H + 40

875 x 2.000

maat 995 x 2.060

845 x 1.970

875 x 2.125

995 x 2.185

845 x 2.095

1.000 x 2.000

1.120 x 2.060

970 x 1.970

1.000 x 2.125

1.120 x 2.185

970 x 2.095

1.100 x 2.000 *

1.220 x 2.060

1.070 x 1.970

1.100 x 2.125 *

1.220 x 2.185

1.070 x 2.095

* niet leverbaar in cassettenmotief

Breedte =

Gelijk uitzicht als poorten met dezelfde hoogte. Speciale uitvoeringen op aanvraag. Naar buiten draaiend enkel in de opening.

RAM – 150 Hoogte = RAM – 90

Alle afmetingen in mm. BAV

Alle afmetingen in mm.

Blokkader, binnen- of buitendraaiend Horizontale doorsnede

Alle afmetingen in mm.

Hoekkader, enkel buitendraaiend Horizontale doorsnede

Alle afmetingen in mm.

Uitvoering van de zijdeuren stemt overeen met het type ISO45 15


Sectionale poorten Novoferm E® wij maken de poort!

Daklijnvolgende heffing voor type iso 45

Daklijnvolgende heffing met torsieveren vooraan (TV)

te iep wd ou b In

10

DH = vrije doorgangshoogte

30°

RAMH = DH + 240

a

tk

me

15° –

min. 5

4 ren eve rsi o T

l

me

rom

lt be

Montagematen DH BAV

Alle afmetingen in mm.

Daklijnvolgende heffing met torsieveren achteraan (TA) pte die

w ou

4 10

Inb

min. 5

BAV

Alle afmetingen in mm.

16

ID TV

TA

1.875

2.115

1.985

2.460

2.660

2.000

2.240

2.110

2.460

2.660

2.125

2.365

2.235

2.585

2.785

2.250

2.490

2.360

2.710

2.910

2.375

2.615

2.485

2.835

3.035

2.500

2.740

2.610

2.960

3.160

2.625

2.865

2.735

3.210

3.410

2.750

2.990

2.860

3.210

3.410

2.875

3.115

2.985

3.335

3.535

3.000

3.240

3.110

3.460

3.660

3.125

3.365

3.235

3.585

3.785

Alle afmetingen in mm.

DH = vrije doorgangshoogte

RAMH = DH + 110

re eve rsi To

30°

e

ab

tk

e nm

15°–

el

m om ltr

RAMH TV TA


Doorloopdeuren voor sectionale poorten Novoferm E® wij maken de poort!

Uitzicht en maten

Horizontaal gelijnd

Horizontaal breed gelijnd

Vlak

De afbeeldingen stemmen overeen met een poort van Br 2500 x H 2125 mm. Andere afmetingen wijken van de afbeelding af.

Poortblad: Bovenste paneel met valdichting. Montagematen stemmen overeen met deze van de corresponderende poort zonder doorloopdeur. Tussenhoogtes DH 1975, DH 2200 en DH 2225 zijn bij de uitvoering “horizontaal gelijnd” niet mogelijk.

Doorloopdeur: Enkel naar buiten draaiend, incl. voorgemonteerde deurpomp, wisselslot met profielcilinder (35,5/35,5; 71 mm lang overeenkomstig DIN 18252) en zwarte kunststof krukgarnituur, naar wens DIN links of rechts.

Afmetingsbereik: zie onderstaande tabel.

Wanneer het poortblad verkeerswit RAL 9016 is, zijn de kaderprofielen en scharnieren van de doorloopdeur standaard in dezelfde kleur.

Venstervariantes (niet mogelijk in onderste, bovenste en slotpaneel): in de panelen met doorloopdeur max. 3 venstervariantes 1-3 mogelijk. Overige variantes op aanvraag.

Vrije doorgangsbreedte: 800 mm, drempelhoogte ca. 70 mm. Gelieve bij bestelling steeds de DIN-richting van de doorloopdeur op te geven.

Doorgangshoogte

Krukhoogte

Doorgangshoogte

Krukhoogte

3.000

1.924

813

1.924

813

2.875

1.924

813

1.849

801

2.750

1.924

813

2.224

776

2.625

2.024

851

2.024

851

2.500

1.924

813

1.924

813

2.375

1.924

813

1.824

776

2.250

1.799

813

2.174

738

2.125

2.049

860

2.049

860

2.000

1.924

813

1.924

813

Afmetingsbereik doorloopdeuren

2.000

2.250

2.500

2.750

3.000

Doorloopdeuren – horizontaal gelijnd

Doorloopdeuren – horizontaal breed gelijnd / vlak

Alle afmetingen in mm.

17


Venstervariantes wij maken de poort!

Vensters, lichtopeningen, glasvelden

Opgegeven afmetingen = kaderbinnenmaat (Br x H)

Variante 1 (ca. 390 x 190 mm)

Variante 1a (ca. 390 x 190 mm)

Variante 1b (ca. 390 x 190 mm)

Variante 2 (ca. 390 x 190 mm)

Variante 3 (ca. 390 x 190 mm)

E-1224 (ca. 650 x 250 mm)

E-824 (ca. 565 x 135 mm)

Variante 7 (maten afhankelijk van de paneelbreedte)

Variante 8 (ca. Ă˜ 290 mm)

Dubbelwandig polycarbonaat gelijnd

Dubbelwandig acrylglas

A 3-4 A 3-4 A 5-6

A 7-8

A 7-8

A 7-8

A 7-8 A 7-8 A 7-8 A 9-10

A 7-8 A 7-8 A 7-8 A 9-10

A 7-8 A 7-8 A 7-8 A 9-10

Variante 8

A 3-4 A 3-4 A 5-6

Variante 7

Variante 3

A 3-4 A 3-4 A 5-6

E--1224 *

Variante 2

Poorttype

Variante 1

Acrylglas met kristalstructuur

E-824

Glassoorten

Type iso 20 Horiz. gelijnd Horiz. breed gelijnd Cassettenmodel

B 3 = lichtopening rechthoekig smal, dubbelwandig acrylglas helder B 4* = lichtopening rechthoekig breed, dubbelwandig acrylglas helder

Type iso 34 Horiz. breed gelijnd

Type iso 45 Horiz. gelijnd Horiz. breed gelijnd Vlak Cassettenmodel

A 3 = dubbelwandig acrylglas 16 mm helder/helder A 4 = dubbelwandig acrylglas 16 mm helder/kristalhelder A 5 = dubbelwandig acrylglas 11 mm helder/helder A 6 = dubbelwandig acrylglas 11 mm helder/kristalhelder A 7 = dubbelwandig acrylglas 25 mm helder/helder A 8 = dubbelwandig acrylglas 25 mm helder/kristalhelder A 9 = dubbelwandig acrylglas 20 mm helder/helder A 10 = dubbelwandig acrylglas 20 mm helder/kristalhelder

B4* B4* B4*

B3 B3 B3

C4-7, D C4-7, D C4-7, D

E 11-12* E 11-12*

C4 C5 C6 C7

= glasveld dubbelwandig acrylglas 16 mm helder/helder = glasveld dubbelwandig acrylglas 16 mm helder/kristalstructuur = glasveld dubbelwandig polycarbonaat 16 mm helder/helder = glasveld dubbelwandig acrylglas gelijnd 16 mm

D

= kunststof verluchtingsrooster, verluchtingsdoorsnede 44%

E 11* = dubbelwandig acrylglas 10 mm helder/helder E 12* = dubbelwandig acrylglas 10 mm helder/kristalhelder Kaderbinnenmaat variante 8: Ă˜ 290 mm *mogelijk vanaf paneelhoogte 450 mm.

18


NovoPort E® motor wij maken de poort!

Motor, besturing, montagebeelden

Standaardinstallatie

Motor in de rechtse looprail. Besturing op de rechtse garagemuur.

Installatie met verlenging

Motor in de rechtse looprail. Besturing naast de poort.

Trek- en duwkracht 550 N Voeding 230 V/50 Hz Netstroomaansluiting met 2-polige Eurostekker, ca. 1 m lang Stroomsterkte 1,25 A Kortstondige werking 3 min. Spanning 24 V gelijkstroom Aandrijving gesloten slakkenaandrijving, zelfremmend Verbruik tijdens werking 280 W Verbruik tijdens rust 4W Beschermingsklasse enkel voor droge ruimtes Gewicht motoreenheid 2,7 kg, besturing 2,8 kg Loopsnelheid 15 cm/s (softstart en –stop) Besturing micro-processor gestuurd Besturingsvolgorde 1e impuls = motor loopt 2e impuls = motor stopt 3e impuls = omgekeerde richting Afstandsbediening 433 MHz met KeeLoq-wisselcode Binnenschakelaar standaard in de besturingsbehuizing, verlicht Garagebinnenverlichting 230 V, 40 W, E27 (regelbare verlichtingsduur 60-240 sec.) Garagebuitenverlichting externe verlichting max. 500 W of waarschuwingslicht, direct aansluitbaar Uitschakelingstechniek voor beide looprichtingen afzonderlijk regelbaar (10 standen)

Motor in de linkse looprail. Besturing op de linkse garagemuur.

Beveiling

Motor in de rechtse looprail. Besturing op de rechtse garagemuur met verlenging.

 automatische krachtaanpassing met 2-processor-veiligheidstechnologie (terugkeren tijdens het sluiten, gedeeltelijk terugkeren voor gesloten toestand,

stoppen tijdens het openen) Aansluiting van verdere d.m.v. schroefklemmen aan de beveiligingen (fotocellen, besturingsbehuizing doorloopdeurcontact e.a.) Einduitschakeling elektronisch Looptijdbegrenzing de motor wordt na 90 sec. looptijd automatisch uitgeschakeld Blokkagebescherming bijkomend bij de uitschakelingstechnologie wordt stilstand van de motor herkend Beveiliging tegen inbraak door zelfremming van de motor en bijkomende mechanische vergrendeling d.m.v. de bovenste loopwielen van de poort Snelontgrendeling standaard, van binnenuit te bedienen (met volledige ontgrendelingsfunctie) Noodontgrendeling (buiten) als bijkomende uitvoering leverbaar Veiligheidskeuring TÜV-gecerticifeerd (GS-norm), CE-norm

Enkel via de vakhandelaar verkrijgbaar.

19


Novomatic motors wij maken de poort!

Motor, besturing, montagevoorbeelden

Technische gegevens

Novomatic 403

Novomatic 553 S

Novomatic 803 S

Max. trek- en duwkracht

500 N

700 N

1.000 N

Voeding

230 V/50 Hz

230 V/50 Hz

230 V/50 Hz

Stroomsterkte

0,8 A

1,25 A

2,0 A

Spanning

24 V gelijkstroom

24 V gelijkstroom

24 V gelijkstroom

Verbruik tijdens werking

200 W

280 W

450 W

Verbruik tijdens rust

4W

4W

7W

Inschakelingsduur

2 min. kortstondige werking

30 % ED

30 % ED

Temperatuurbereik

–20 tot +60° C

–20 tot +60° C

–20 bis +60° C

Beschermingsklasse

Enkel voor droge ruimtes

Enkel voor droge ruimtes

Enkel voor droge ruimtes

Gewicht motoraggregaat

3,9 kg

4,7 kg

6,7 kg

Loopsnelheid

17 cm/s

max. 22 cm/s (openen)

max. 22 cm/s (openen)

Softstart- en stop

Softstart/softstop

Softstart/softstop

Besturing

Micro-processor gestuurd Besturingsmenu met 7-segment display Einduitschakeling door trajectherkenning met positiecontrole Regelbare softstart / softstop Looptijdbegrenzing, blokkageveiligheid, elektronisch bewaakte beveiliging tegen openschuiven. Verluchtingspositie voor het verluchten van de garage. Openingsduur regelbaar van 10 sec. tot 4 min. Mogelijkheid tot aansluiten van verkeerslichten. Potentiaalvrije relaiscontacten “poort open/poort toe”

Micro-processor gestuurd Besturingsmenu met 7-segment display Einduitschakeling door trajectherkenning met positiecontrole Regelbare softstart/softstop Looptijdbegrenzing, blokkageveiligheid, elektronisch bewaakte beveiliging tegen openschuiven. Verluchtingspositie voor het verluchten van de garage Openingsduur regelbaar van 10 sec. tot 4 min. Mogelijkheid tot aansluiten van verkeerslichten Potentiaalvrije relaiscontacten “poort open/poort toe”

1e impuls = motor loopt

1e impuls = motor loopt

2e impuls = motor stopt

2e impuls = motor stopt

3e impuls = omgekeerde richting

3e impuls = omgekeerde richting

Afstandsbediening

KeeLoq-wisselcode, 433 MHz

Digitale KeeLoq ontvanger, 433 MHz, voor KeeLoq of Multibit-code (garagecomplexen)

Verlichting

230 V, 40 W, E 27, ook externe verlichting tot 500 W aansluitbaar

230 V, 40 W, E27, ook externe verlichting tot 500 W aansluitbaar

Besturingsvolgorde

Stroomstootschakelaar “Eltako” voor trappenhal voorhanden Looprail

Regelbare verlichtingsduur van 60 sec. tot 4 min. met/zonder waarschuwing

Regelbare verlichtingsduur van 60 sec. tot 4 min. met/zonder waarschuwing

Verzinkt profiel van 1,75 mm met tandriem en kogelgelagerde tandwielen

Verzinkt profiel van 1,75 mm met tandriem en kogelgelagerde tandwielen

Motorkop

Novomatic 403

Met looprail:

ZS = tandriem

Langste traject

Totale lengte van de motor

ge sc hi kt vo o r

Vrije ruimte 35 mm

Novomatic 553 S

Novomatic 803 S

ZS20

ZS30

ZS20

ZS30

ZS40

ZS20

ZS30

Kantelpoorten

B: 3.000

B: 3.000

B: 3.000

B: 3.000

Novoferm K ® – BR (mm)

H: 2.500

H: 2.750

H: 2.500

H: 2.750

Kantelpoorten

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

Novoferm M ® – BR (mm)

H: 2.500

H: 2.750

H: 2.500

H: 2.750

H: 2.500

H: 2.750

Sectionale poorten iso 9/iso 20 B: 3.000

B: 3.000

B: 3.000

B: 3.000

B: 3.000

tot BR (mm)

ZS40

– –

H: 2.375

H: 2.500

H: 2.375

H: 2.500

H: 2.750

Sectionale poorten Novoferm E ® B: 3.000

B: 3.000

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

(TV) tot BR (mm)

H: 3.125

H: 2.375

H: 2.500

H: 2.375

H: 2.500

H: 3.125

H: 2.375

H: 2.500

Sectionale poorten Novoferm E ® B: 3.000

B: 3.000

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

B: 5.000

(TA) tot BR (mm)

H: 2.375

H: 2.250

H: 2.375

H: 3.125

H: 2.250

H: 2.375

H: 3.125

H: 2.250

Totale lengte motor (mm) (inclusief looprail)

3.350

3.600

3.350

3.600

4.350

3.350

3.600

4.350

langste traject (mm)

2.560

2.810

2.560

2.810

3.560

2.560

2.810

3.560

Lengte looprail (mm)

3.028

3.278

3.028

3.278

4.028

3.028

3.278

4.028

Vereiste vrije ruimte (mm)

35 (zie afbeelding links)

35 (zie afbeelding links)

TV = torsieveren vooraan TA = torsieveren achteraan (alle afmetingen in mm)

Sectionale poort

20

Kantelpoort

35 (zie afbeelding links)

Sektionale poorten Brunof  

Sektionalepoorten Novoferm

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you