Page 1

NU NUMMER MM E R 29. 31 AUGUSTI – 6 SEPTEMBER 2013. ÅRGÅNG 22.

EN DEL AV DIREKTPRESS

KANNEBÄCK

INSTAGRAM

POLISRAPPORTEN

Sonja minns 50 år i radhuslängan

Vackert och lokalt på fotoappen

Kaféstöld vid Styrsö Bratten

SIDAN 8-9

SIDAN 19

SIDAN 6

Beslut om skjutfält fattas när som helst

SÖDRA SKÄRGÅRDEN Ett år skulle det ta innan ett reger-

ingsbeslut i skjutfältsfrågan fattades. Till årsskiftet har två år gått. Tidningen Väster har tagit en titt på processen.

Film ska förena Västers unga Antirasistiska filmdagar på Frölunda kulturhus ska få unga från Västra Göteborgs olika områden att mötas. SIDAN 12

– Det går aldrig att på förhand veta hur lång tid det tar, säger Jan Gutman, handläggare för ärendet. SIDAN 4-5

Så, alla ni med trädgårdar som svämmar över av nedfallna äpplen; ställ ut en korg på trottoaren! Caroline Johansson Sjöwall, reporter, Tidningen Väster.

KUNG FU I RUDDALEN SIDAN 4-5

Bli höstfräsch! Salicylsyrepensling (ansikte) Ta med annonsen!

395 kr Ord.pris 795 kr

www.frolundahudvard.se Näverlursgatan 18 | vid Frölunda Torg

031- 49 28 10

E T A AR var

K jälvförs rka S ty sk s ion i s y F dit Kon

FOTO: MARKUS ANDERSSON

SIDAN 2

Har du koll på din nya granne? Håll koll på de senaste överlåtelserna i Väster.

VECKANS KLIPP

SE ANNONS INNE I TIDNINGEN NING NIKE FREE 5.0 Nike löparsko i barfotanära modell. ell. Mellansula med djupa flexspår ger er maximal följsamhet.

899

KR

Våra nybörjarkurser er fö för ö r tar den d barn & ungdomar startar kolan an n 9 september i Dalaskolans gymnastikhall.

HENSHIN KARATE E 0739-35 06 69 / www.henshinkarate.se

ORD. PRIS 1099KR

FRÖLUNDA TORG • ÖPPETTIDER: Mån – fre: 10 – 20, Lör: 10 – 18, Sön: 11– 17

SIDAN 16


2

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

31 augusti-6 september 2013

NÄSTA NUMMER 8 SEPT

INSIDAN

REDIGERING: ANNA KARLSSON

TIPSA REDAKTIONEN Telefon: 031-720 55 97 E-post: vaster@gbg.direktpress.se

En äppelfantasts bekännelser

HAR DU INTE FÅTT TIDNINGEN? - RING SVENSK DIREKTREKLAM: 031-49 00 00 eller via mail: sdr707@sdr.se www.utebliventidning.nu

REPORTERNS ORD Det börjar dra ihop sig. Det är nästan så att jag räknar dagarna. För när som helst st nu kommer de inta matbutikernas fruktdiskar. Jag tänker såklart på de svenska äpplena. Först ut: Discovery. Så är det nästan jämt. Och åh för att få sätta tänderna i det röda skalet, låta dem gå igenom det krispiga fruktköttet och suga i sig den sötsyrliga saften. Visst är det fantastiskt kt med sommarens rabarber, jordgubbar och körsbär, men i min bok slår äppelsäsongen allt det där. Jag är helt enkelt ett äppelfreak och ljuset i mitt höstmörker är mos, pajer och must. Så, alla ni med trädgårdar som svämmar över av nedfallna äpplen; ställ ut en korg på trottoaren! Det finns nog fler äppeltokar än jag som av tacksamhet bidrar till att ert karmakonto slår i taket då. å.

ADRESS: Direktpress Göteborg Britta Sahlgrens gata 8 C 421 31 Västra Frölunda TELEFON: 031-720 55 10 DIREKTPRESS GÖTEBORG ger ut 6 tidningar med en sammanlagd upplaga på 190 000 exemplar. HEMSIDA: www.direktpressgoteborg.se

Caroline Johansson Sjöwall, reporter Facebook: Tidningen Väster

Twitter: @TidningenVaster

REDAKTIONSCHEF OCH STF ANSVARIG UTGIVARE: Magnus Johansson redaktion@gbg.direktpress.se

Instagram: @tidningenvaster #tidningenväster

MISSA INTE I VECKAN Prisbelönad film på kulturhuset

Skördedag, dans och jazz vid Grön kultur Högsbo Försäljning av grönsaker, geléinläggningar och honung. Det är några av aktiviteterna när Grön kultur Högsbo håller sin årliga skördefest. Exakt vad som finns att köpa i växt- och bärväg beror så klart på vad landen har hunnit ge. Kaffe, kaffebröd och lotteri är dock säkra inslag. Likaså de kanske mer oväntade salsa- och trädgårdsjazzinslagen vid lunch.

8 SEPT

3-4 SEPT En far och en son beger sig ut på en resa som utvecklas till en musikalisk färd in i känslor och minnen av den finska immigrationen till Sverige; historier om skam, brott, alkoholism och familjehemligheter. Filmen Ingen riktig finne tilldelades Dragon Award Best Nordic Documentary på Göteborg International Film Festival 2013. Vid Tampere Film Festival 2013 förärades filmen inte mindre än tre olika priser.

VD AFFÄRSOMRÅDE LOKALTIDNINGAR: Carina Rydberg 0736-00 69 19 KOORDINATOR: Josefine Hysén 031-720 55 96 REDIGERING / WEBBREDAKTÖR Anna Karlsson 031-720 55 93 ANNONSAVDELNINGEN: Tel. 031-720 55 16 www.direktpress.se/goteborg/salj

När: Lördagen 8 september klockan 11.00-14.00. Var: Grön kultur Högsbos odlingslotter vid Högsbo kyrka. Mer info: www.gronkulturhogsbo.se.

När: Tisdagen och onsdag 3-4 september klockan 19. Var: Frölundabion, Frölunda kulturhus. Pris: 60 kronor. För ungdomar 45 kronor.

REDAKTION: Joanna Klasén 031-720 55 94 Caroline Johansson Sjöwall 031-720 55 97 Erik Andersson 0704-66 90 50 Emma Ullsjö 031-720 55 95 Madeleine Christell 031-720 55 91

PRODUKTION: Ewa Samuelsson 031-720 55 99 Malena Larsson 031-720 55 98 Malin Hansson 0704-66 90 43

Följ med ABF till Pennygången

Tryck: Bold / Borås Tidning Tryckeri AB, Borås Frekvens: Varje vecka.

Askims Fältrittklubb som håller till invid Kobbegården, alldeles nära Välen, anordnar en klubbdag söndag 8 september. Den kommer att bjuda på prova på-ridning, tipspromenad, lotteri, byt och h sälj, daghästfotboll och clinic. Till ridhuset kom-mer du lätt med buss från flera stadsdelar, för många är det gångavstånd.

Från allmännytta till privatvärdar, från billiga bostäder för alla till dyra bostäder för få, från prioriteringen att varje barn ska ha eget rum till att lägga parkett i köket. Så inleder ABF ingången till höstens tredje stadsvandring i serien klassvandringar. Vandringen hålls av arkitekturprofessorn Claes Caldenby och Catarina Thörn, aktiv i Pennygångens framtid och fokus är Pennygångens historia, från dess att husen byggdes 1959 och fram till idag. Det blir en berättelse om arkitektur, familjepolitik och klassmedveten stadsplanering.

När: Söndag 8 september klockan 10–14. Var: Carl Gunérs backe 5. Mer info: www.afrk.org.

När: Torsdag den 5 september klockan 18. Var: Samling vid Fyrkgången. Pris: 60 kronor för alla över 13 år. Betalas på plats.

Kanske ridning är något för dig? 8 SEPT

5 SEPT

Loppis på äldreboende i Högsbohöjd Äldreboendet Gerdas gård har bestämt sig för att anordna loppis med kringaktiviteter som korv-, kaffe- och kakförsäljning, och lotteri. Hanna Hellqvist är den av de anställda som tillsammans med hyresgästerna bjuder in allmänheten nu på onsdag. Hur kom idén upp?

– I och med vår omgörning och alla förändringar på äldreboendet så har vi fått så många saker över. Så vi tänker att bra och hela möbler, tavlor och porslin och annat smått och gott finns det säkert någon annan som behöver. Särskilt våra äldre som tillhör en generation som inte gärna slänger saker. Så nu anordnar vi en loppis, och det som blir över kommer vi att skänka antingen till Erikshjälpen i Högsbo eller till Reningsborg på Välen.

Vilka fynd kan du redan nu berätta om?

– Ååh, vi har väldigt fina ramar som jag tror kommer att gå snabbt. Och ett stabilt, fint gammalt hörnskåp som med lite ny färg kommer det att bli hur fint som helst. Det skulle jag egentligen vilja behålla och inte sälja alls (skratt).

TIDNINGEN VÄSTER FINNS ATT HÄMTA PÅ FÖLJANDE PLATSER: • Wästerläkarna • Ica Supermarket, Smycketorget • Willys, Opaltorget • Åkeredshallen • Frölunda Arbetsförmedling • Frölunda Sjukhus • Kulturhuset, Frölunda Torg • Västerledens Vårdcentral, Frölunda Torg • Althallen • Axelhuset, Axel Dahlströms torg • Willys, Sisjön • Träningsverket, Sisjön • Redaktionen, Britta Sahlgrens gata 8C • Berntssons livs, Asperö • Brännö Livs, Brännö • Måsens Livs, Vrångö • Ica nära, Styrsö • Konsum, Styrsö • Hamnkontoret, Donsö

Vad betyder loppisen för äldreboendet?

– Vi brukar vända oss till anhöriga, men nu tar vi ett steg till. Jag tror att en loppis öppen för alla gör att våra äldre lättare kan känna sig som en del av allt och det hela. I stället för gamla människor som sitter isolerade på ett äldreboende. Både tanterna och gubbarna ska få hjälpa till att sälja korv, kakor och kaffe. Och några av tanterna tänker jag ska få stå för försäljningen på loppisen. Pruta mot dem klarar ingen. Det lovar jag dig.

Facebook: ”Härligt med två konstdagar på Brännö - och god mat finns det också”, skrev Peter Jonsvik angående Brännö Konstrunda som arrangerades på ön förra helgen.

ARKIVBILD: MARKUS ANDERSSON

LÄS MER… Hönshus, spa och kvällsaktiviteter. Läs mer om Gerdas gård, och varför huvudstaden tittat närmare på äldreboendet, i Tidningen Västers artikel från i våras. www.tidningenvaster.se

■ När: Onsdagen 4 september klockan 12.00 till 18.00. ■ Var: Gerdas gård i Högsbohöjd.

MILJÖMÄRKT Trycksak 341621

OBS! För inskickat, ej beställt, material ansvaras icke. Den som sänder material till tidningen anses medge digital lagring och publicering. TIDNINGENS ANSVAR FÖR FEL ÄR BEGRÄNSAT TILL HÖGST ANNONSKOSTNADEN. FÖR SKADA PÅ GRUND AV UTEBLIVET ELLER FELAKTIGT INFÖRANDE ANSVARAS EJ.


DIREKTPRESS Gร–TEBORG

31 augusti-6 september 2013

Gรคller v 36 โ€ข 2/8โ€“8/9

Alltid gott I Vร…R BUTIK 

KLIPP!

18:-

ร

/kg FLร„SKYTTERFILร‰ Nybergs Deli. Ursprung Danmark. Ca 1100 g. Vardag.

/st

AJAX SPRAY 750 ml. Jfr pris 24:00/liter.

 /st

KAFFE

KLIPP!

49:-

ICA. 500 g. Jfr pris 30:00/kg. Max 2 kรถp per kund. Finns laddat pรฅ ditt ICA Kort.

PIROGER

/st

Gorbyโ€™s. 1200 g. Djupfryst. Original, Vesuvio. 10-pack. Jfr pris 40:83/kg. Max 1 kรถp per kund.

/st

SVENSKA TOMATER Klass 1.

 

/st

POMMES STRIPS, FRITES ICA. 1000 g. Djupfryst. Max 1 kรถp per kund.

Frรถlunda ร–ppet alla dagar Mรฅndagโ€“lรถrdag 7โ€“23

โ€ข Sรถndag 8โ€“23 ICA.se/kvantumfrolunda

3


4

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

31 augusti-6 september 2013

14000

AKTUELLT

TIPSA REDAKTIONEN Telefon: 031-720 55 92 E-post: redaktion@gbg.direktpress.se

Positivt till särskilda bostäder i Näset ÄNGÅS Stadsdelsnämnden Västra Göteborg ställer sig

positiv till detaljplan för utbyggnad av sex lägenheter med särskild service i korsningen mellan Flintyxegatan och Näsetvägen. Det främst av anledningen att fler bostäder är prioriterat i staden, och att bostäder med särskild är en angelägen fråga. Förslaget innebär uppförande av en enplansbyggnad på totalt 780 kvadratmeter och innefattar en viss exploatering av befintligt grönområde, vegetation som bör ersättas med ny trädplantering menar förvaltningen i sitt yttrande till stadsbyggnadskontoret. Handläggaren menar också att ett bullerplank bör utredas med tanke på trafikbuller från Näsetvägen.

Utbildningsutskott bildat i Västra Göteborg VÄSTRA GÖTEBORG Ett utbildningsutskott g bestående av fem

ledamöter har bildats i Västra Göteborg. Meningen är att utskottet ska ge ökad kännedom om kvalitetsutveckling, måluppfyllelser och orsaker till brister i stadsdelens skolor. Detta genom en mer regelbunden och fördjupad dialog mellan utskottet och verksamheterna. Utbildningsutskottet ersätlf å ” som iinrättades ä d förra fö ter stadsdelens ”Forum för skolfrågor” året, där lika många ledamöter fem gånger årligen haft möjlighet att fördjupa i skollagens beskrivning av stadsdelens uppdrag. De nu nybildade utskottet upprättas efter ett beslut i kommunfullmäktige i slutet av maj, där ett nytt reglemente för stadsdelarnas klubbades igenom.

Squash- och rackletonbanor invigs i Åkered ÅKERED Sportarenan i Åkered har under sommaren utvid-

gat med två squashbanor. Nu i helgen invigs spelplaneran, som också innebär att anläggningen blir en av endast två som kan anordna rackletontävlingar i Göteborg. Tillbyggnaden av badmintonhallen innebär också att anläggningen nu har en större restaurang och fler toaletter än tidigare. få ffrån å våra å kkunder d – Vi har under en längre tid fått frågor om vi inte skulle kunna erbjuda squash då vi sedan tidigare har alla andra racketsporter. Nu är vi äntligen klara och kan erbjuda både squash och rackleton, säger Magnus Ravenhorst, som är en av Sportarenans delägare och grundare.

Skjutfältsbeslut k Ett år närmar sig två och regeringens beslut om skjutfält i Södra skärgården dröjer än. – Det går aldrig att på förhand veta hur lång tid det tar, säger Jan Gutman, handläggare för ärendet.

S Ö D R A S K Ä R G Å R D E N När mark- och miljödomstolen skickade in sitt yttrande, i frågan om försvarsmaktens skjutfält i Göteborgs södra skärgård, i januari 2012 sas det lite löst att ett beslut kun-

de dröja så länge som ett år. Kommer det inte något beslut innan årsskiftet så har det tagit dubbelt så lång tid, men det är inte något konstigt, menar Jan Gutman som är ansvarig handläggare på Miljödepartementet. – Man kan titta på liknande ärenden och erfarenheter från tidigare, men inget ärende är det andra helt likt. Många ska tycka till

På regeringskansliet går ärendet under benämningen ”Överklagande i fråga om

”När det dragits för ministern och hon tycker att det är färdigberett så tas det upp på regeringssammanträdet.” tillstånd enligt miljöbalken till militär verksamhet på Göteborgs skärgårdsskjutfält” och Jan Gutman berättar att det är under kontinuerlig beredning. Remissvar

har kommit in från Naturvårdsverket, Havs- och vat-

Prova på-dag i Ruddalen Kung fu-uppvisningar och poängpromenad. Fri fotbollsentré, skattjakt och klättervägg. Nästa lördag tillägnas Ruddalen alla. Ytterst för en lugnare stadsdel med bättre skolbetyg. FRÖLUNDA Nästa helg förvandlas Ruddalens idrotts-

område till prova på- och mötesplats för alla barnfamiljer. Tillsammans med lokala föreningar, från olika idrotts- till scoutföreningar, tar satsningen Frölunda future till nya grepp för att hjälpa stadsdelens unga att må bättre. – Bakgrunden är att vi sett att Ruddalen som tidigare varit full av barn- och barnaktiviteter har blivit tämligen elitistiskt. Ruddalens dag ska få barnen och deras föräldrar att bli intresserade av det fantastiska området igen, säger Juan Navas, Frölunda futures projektledare. Vill motverka stressen hos barn i området

För även om den lokala kommunsatsningens uppdrag ytterst handlar om att höja skolbetyg, så innefattar arbetet om så mycket mer än att bara öka resurserna på Frölundaskolan. – Det finns ingen quickfix. Det är många olika faktorer som påverkar barnens möjligheter till att prestera bra i skolan. Det handlar inte bara om de ungas kognitiva förmåga,

FOTO: ERIK ANDERSSON

FOLKFEST PÅ TÅNGUDDEN När världens största containerfartyg besöker staden för första gången är Väster-gemenskapen ett faktum. Trafikkaoset likaså då bilköerna ringlade sig långa under tisdagskvällen förbi Nya varvet och Älvsborgs villområden. På onsdagen lämnade jättefartyget Skandiahamnen igen, men återvänder snart igen då Göteborg ingår i dess världsliga rutter.

TAPPRA LÖPARE utmanade mörkret och konditionen i Midnattsloppet förra lördagen. Som vanligt en mil med start- och mål i Slottsskogen.

SHAOLIN SI WUSHU GUAN. Så heter en av Väster-klubbarna som kommer att visa upp sig under Ruddalens dag.

eller lärarnas färdigheter i att lära ut. Trångboddhet, arbetslöshet hos mamma och pappa, och syskon som det inte går så bra för. Allt som stressar barnen påverkar, säger Juan Navas. Idrottande och engagemang hemifrån

Mindre motionerande tillhör också de omständigheterna enligt projektledaren, och det är här som Ruddalens egenskaper kan komma till nytta. Det tillsammans med de lokala föreningarna stora utbud av aktiviteter som förhoppningsvis kan bidra till lugnare hemmiljöer när hela familjer börjar engagera sig. Området skapar dessutom naturliga träffpunkter. – För mig handlar integration om möten mellan människor. Vi hoppas att Ruddalens dag kan få olika människor att träffas, umgås och kanske byta telefonnummer. Det är i Frölundaborna som den verkliga outnyttjade kraften finns, avslutar Juan Navas. Erik Andersson erik.andersson@gbg.direktpress.se


?

DIREKTPRESS GÖTEBORG

31 augusti-6 september 2013

VISSTE DU ATT… den 7 september kommer 1200 Kvadrat arrangera en dag full av uppträdanden framför sitt hus vid Frölunda torg. Från klockan 13 till klockan 16 blir det fullt ös med breakdance, capoeira, gitarrspelning sång och dj:ande. Alla exempel på kurser som kommer hållas under hösten. Välkommen! REDIGERING: ANNA KARLSSON

kan komma plötsligt ARKIVBILD: MARKUS ANDERSSON

tenmyndigheten, Sjöfartsverket, Transportstyrelsen,

5

Länsstyrelsen i Västra Götalandsregionen och Generalläkaren. Andra som getts möjlighet att yttra sig är Riksantikvarieämbetet, Göteborgs kommunstyrelse och miljö- och matnämnden i Göteborg. – Vi har tittat på svaren och får se hur vi gör fortsättningsvis. Om vi behöver inhämta ytterligare synpunkter, säger Jan Gutman. Förutom yttranden från myndigheter så får regeringskansliet in en hel del brevfrågor.

– Det är många som skriver in och som undrar var i processen vi ligger eller har mer specifika frågor och uttrycker oro över framtiden i skärgården vad gäller till exempel buller och artbestånd. Så vi svarar också på en hel del brev. Jan Gutman berättar att ärendet handläggs till dess att miljöministern anser att det är färdigberett. Då tas beslut om att ärendet ska tas upp på regeringssammanträdet, där det slutgiltiga beslutet i frågan kommer att fattas.

Hur långt innan beslutet tas kommer allmänheten att få veta att det är på gång?

– Regeringen har en service där man någon dag innan regeringssammanträdet lägger ut en lista på sin webbplats över ärendena som kommer att tas upp på sammanträdet.

LÄS MER

SÅ TYCKER VI

Vilken sport vill du testa på?

...om millitärens närvaro i Södra skärgården på www.tidningenvaster.se

Och hur långt innan vet ni att det kommer att fattas ett beslut?

för vissa chefer. När det dragits för ministern och hon tycker att det är färdigberett så tas det upp på regeringssammanträdet, säger Jan Gutman.

– Det är också precis innan. Förvaltningsärenden går i en särskild ordning och i denna ordning dras ärendet

caroline.johansson.sjowall@ gbg.direktpress.se

Caroline Johansson Sjöwall

Carl von Kraemer, 30 år, Högsbo och Bo 1 år: – Fäktning eftersom det är en traditionstyngd sport. Det finns inte så många sporter av det slaget idag.

n nästa helg Johan Rhenberg, 50 år, Västra Frölunda: – Hiphopdans för det ser så vansinnigt kul ut.

Liselotte Elfstrand, 39 år, Frölunda: – Att klättra på klättervägg och i berg. Det verkar spännande just för att jag inte provat på detta.

Det är i Frölundaborna som den verkliga outnyttjade kraften finns.

Adrian Elfstrand, 10 år, Frölunda: – Judo. Jag tycker att det verkar häftigt och så har jag en kompis som håller på med det.

KORT OM Ruddalens dag ■ VAD: Prova på-aktiviteter och uppvisningar under hela dagen, fri entré till division 3-matchen Västra FrölundaSkoftebyns IF, och motionsloppet Ruddalsloppet. Aktiviteterna sker till stor till genom lokala föreningar som ser till att sporter som kung fu, frisbeegolf, fotboll och handboll, inlines och innebandy, orientering samt boule och ishockey finns representerade. Ponnyridning, skattjakt, klättervägg, poängpromenad och ansiktsmålning syns också. ■ NÄR: Lördagen 7 september klockan 11.00-15.00. ■ VAR: Ruddalens idrottscentrum, Musikvägen 55. FOTO: MARKUS ANDERSSON

Annika Strömberg, 58 år, Flatås: – Volleyboll och basket. Jag gillade det som ung, så om jag hade möjligheten att spela det igen hade det varit kul. Enkät: Joanna Klasén


6

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

31 augusti-6 september 2013

AKTUELLT

Välkommen till nämndsammanträde

POLISRAPPORTEN JÄRNBROTT Tisdag 27 augusti Klockan 06.59 Arbetsplatsolycka En person skadar handen i en arbetsplatsolycka i FrÜlunda. Pü ett fÜretag i Järnbrott har en man skurit sig i handen och fÜrs till sjukhus med ambulans. Polis kallas till platsen fÜr att ta upp en anmälan. MARKLANDSGATAN Mündag 26 augusti Klockan 09.36 Narkotikabrott Ringa narkotikabrott eget bruk. Frün Mark-landsgatan medtas dtas en man i 45-ürsüldern üld fÜr provtagning dü han visar tydliga tecken pü drogpüverkan. BRATTENVÄGEN Mündag 26 augusti Klockan 04.42 Tjuv gripen pü bar gärning Pü Brattenvägen vid StyrsÜ Bratten griper allmänheten en man i 60-ürsüldern pü bar gärning dü denne stjäl pengar pü ett kafÊ. Den gripne fÜrs till polisstationen fÜr vidare utredning och en anmälan skrivs.

-

HANTVERKSVÄGEN Mündag 26 augusti Klockan 01.22 InbrottsstÜld i butik Larmet utlÜser till en butik pü Hantverksvägen i SisjÜn. En ruta är krossad. Oklart vad som tillgripits. Ingen gripen. En anmälan skrivs. FISKEBÄCK LÜrdag 24 augusti Klockan 11.28 StÜld/inbrott StÜld/in Villainbrott i FisVilla kebäck. Nügon ke har h tagit sig in i huset genom att bryta upp ett fÜnster till e ett e sovrum. FÜr FÜ närvarande oklart okla vad som stulits. stulits Polisen skriver en anmälan. LÅNGEDRAGSVÄGEN LÜrdag 24 augusti Klockan 05.35 StÜld ur bil Pü Lüngedragsvägen ser en bilägare hur en man gÜr inbrott i hans bil. Han har brutit upp ena dÜrren och satt sig i bilen. Bilägaren konfronterar mannen som dü springer frün platsen. Polis med hund spürar och kan efter en liten stund hitta och gripa mannen fÜr fÜrsÜk till stÜld.

FLYGRADIOGATAN Fredag 23 augusti Klockan 23.49 Misshandel Pü Flygradiogatan blir en kvinna misshandlad av tvü fÜr henne okända män. Kvinnan fÜrs med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset med blümärken i ansiktet men vid medvetande. Männen sprang frün platsen och polishund spürade utan resultat. ECKRAGATAN Fredag 23 augusti Klockan 13.06 StÜld/inbrott Villainbrott pü Eckragatan i Lüngedrag. FÜrÜvarna har gütt in via altanen. Huset är genomletat. Oklart vad som tillgripits. Polis pü väg till platsen. ÖNNERED Torsdag 22 augusti Klockan 23.50 ObehÜriga pü büt I Önnered iakttas obehÜriga personer ombord pü en büt. Büten ligger i SjÜbacka. Oklart vad som hänt eller om nügot tillgripits. Ingen gripen. Polis till platsen som upprättar en anmälan.

Tisdag den 3 september har Askim-FrÜlunda-HÜgsbo stadsdelsnämnd sammanträde i Lilla salen, FrÜlunda Kulturhus. Frün och med i hÜst sammanträder nämnden i olika lokaler runt om i stadsdelen. Genom att vara med pü ett nämndsammanträde für du veta mer om vad som händer i fÜrvaltningen och vilka beslut som tas. MÜtena bÜrjar med en frügestund där alla für ställa frügor eller komma med synpunkter. Under själva sammanträdet kan du endast lyssna till vad som sägs och vilka beslut som fattas. Kom pü septembermÜtet du ocksü! 16.30 Öppet fÜrmÜte t Tillfälle att samtala med nämndens politiker. 17.00 Offentligt sammanträde t Mül- och inriktningsdokument fÜr budget 2014. t Yttrande Üver tre remisser om Utbyggnadsplanering, GrÜnplan och Trafikstrategi. t Yttrande Üver fÜrslag till Funktionshinderplan 2014–2016. t Svar pü remiss om handlingsplan fÜr GÜteborgs Stads fÜrebyggande insatser mot HIV och andra sexuellt ÜverfÜrbara infektioner 2014–2017. t Tvü yttranden till Byggnadsnämnden Üver detaljplan fÜr bostäder vid LergÜksgatan samt vid Guldmyntsgatan.

Vill du ta del av dagordning och handlingar i sin helhet sü finns det upplagt pü vür webbsida. Du kan ocksü fü en utskriven kopia pü Västra FrÜlunda bibliotek, HÜgsbo bibliotek och Askims bibliotek. Früga personalen pü plats sü für du hjälp. Kontakta oss SDN Askim-FrÜlunda-HÜgsbo, Box 16, 421 21 Västra FrÜlunda #FTÚLTBESFTT/ZNJMTHBUBOt5FMFGPO 'BYt&QPTUBTLJNGSPMVOEBIPHTCP!BGIHPUFCPSHTF XXXHPUFCPSHTFBTLJNGSPMVOEBIPHTCP

Källa: polisen.se

DETTA Ă„R EN INFORMATIONSSIDA FRĂ…N POLISEN

POLISTIPS! TIPSA POLISEN I SYDVASTRA/VASTRA GOTEBORG OM BROTT I OMRADET Lämna tips via internet: www.polisen.se/vastra_gotaland Klicka sedan pü �Tipsa polisen!�

Du kan gĂśra skillnad

Information och kommunikation är viktigt fÜr oss hos Polisen och vi har münga kanaler och forum där vi mÜter människor. Den här sidan i Direktpress hoppas vi läses av münga och bidrar till att hÜja medvetenheten när det gäller hur man kan skydda sig frün att bli utsatt fÜr brott. Det känns ocksü bra att kunna tacka fÜr hjälp och tips som har lett till att ärenden som vi handlagt nütt framgüng. Polisen är en del av skyddet fÜr

114 14

Du behĂśver inte uppge ditt namn!

Nu finns Polisen i Väster pü Facebook! SÜk pü Polisen Tynnered sü hittar du oss!

Efter sommarledigheter bĂśrjar nu livet ĂĽtergĂĽ till det lite mer normala. GĂśteborg med omnejd bĂśrjar fĂśrbereda sig fĂśr en fĂśrhoppningsvis intressant och utvecklande hĂśst.

Numret till Polisen- var du än är!

den enskilde i samhället, varje medborgare har ocksü ett eget ansvar fÜr sina handlingar. Tillsammans skapar vi ett bra samhälle.

Polisen pĂĽ Facebook

Idag har vi i StorgÜteborg fyra Facebooksidor, Tynnered, Hisingen, City samt nyligen startade Nordost. FÜr oss är det värdefullt att nü ut med viktig information i ett brett perspektiv. Pü Facebook kan vi kommunicera fakta och varningar men ocksü nü människor som kanske har svürt att ta sig till en polisstation. FÜr akuta fall ska man alltid ringa larmnumret 112 och fÜr tips, anmälningar och ärenden är telefonnumret 114 14. Vür nationella websida www.polisen.se

Om du ändü drabbas polisanmäl. Läs mer pü www.polisen.se/utsatt-for-brott

Vid pĂĽgĂĽende brott.

Vid larm 112 innehüller büde tips och rüd samt information om vad som är aktuellt.

Nationell Polis

Den fÜrsta januari 2015 ska Polisen i Sverige bli en enda myndighet. Planeringen pügür fÜr fullt och den som vill kan fÜlja arbetet pü www. polissamordningen.se Vi hoppas att vi genom att samordna vüra resurser ska kunna bli ännu bättre pü det vi gÜr. Polisens arbete innehüller ibland utmaningar som kan vara svüra och vi mÜter människor i alla olika skeden av livet. Vür ambition är att färre brott ska begüs, fler brott ska klaras upp och att människor ska känna sig trygga. Vi utvärderar ständigt vüra arbetssätt och fÜrsÜker hitta bättre vägar att nü vüra mül och ett tryggt samhälle.

�BedÜm situationen, inte personen�

Genom samverkan och brottsfÜrebyggande arbete hoppas vi nü framgüng pü münga omrüden. Ett brott som vi har skrivit om tidigare under 2013 och som drabbar münga människor är bedrägerier. De begüs pü münga olika sätt och pü olika arenor. Det stüende rüdet är �BedÜm situationen, inte personen�. Lüt aldrig stress styra dig och tänk efter hur du själv skulle gÜra i den andra personens ställe. Byt perspektiv pü saker och ting och tänk efter hur rimligt det erbjudande du fütt lüter. Om det lüter fÜr bra fÜr att vara sant, sü är det troligen ocksü det. Tyvärr är det münga som upptäcker det fÜrsent.


TRĂ„NING DIREKTPRESS GĂ–TEBORG

31 augusti-6 september 2013

TEAM SPORTIA FRĂ–LUNDA TORG VĂ„LKOMNA Ă–NSKAR FAMILJEN TIDSTRAND MED PERSONAL

499KR

GRATIS FOTANALYS

ORD. PRIS 999KR

ADIDAS OPTICOURT RESPONSE www.teamsportia.se

Över 75 % av befolkningen lider av nügon form av felställning. Ofta beror muskel- och ledsmärtor pü felställning av fÜtterna. Hur ser dina fÜtter ut?

HALVA PRISET

FOOTBALANCE FĂ… EN GRATIS FOTANALYS

Adidas inomhussko med ovandel i mesh fÜr ventilation. adiPRENEŽ stÜtdämpning fÜr komfort. Stl 38-46

499KR ORD. PRIS 599KR

Ă–VERPRONATION

SUPINATION

FOOTBALANCE

NIKE ELASTICO Sko fÜr Inomhusbruk med lüg profil fÜr bäst känsla. Senior- och juniorstorlekar.

899KR

Lüt inte dina fÜtter hindra dig t3ÚSEJHCäUUSF,IÊMTPTBNNBSFPDI CFLWÊNBSFNFE'005#"-"/$&JOOFSTVMPS. tPFSTPOMJHB:GPSNBEFFGUFSEJOBGÚUUFS.

ORD. PRIS 1099KR

t%ZOBNJTLB:UJMMĂĽUFSGPUFOTOBUVSMJHB QSPOBUJPOPDITUĂŠSLFSNVTLMFSOB t'MFYJCMB:UVOOB,QBTTBSBMMBTPSUFSTTLPS.

NIKE FREE 5.0

t#FLWĂŠNB:HFSĂšLBELPNGPSUJBMMB EJOBTLPSQKĂŠYPS.

Nike träningssko fÜr allroundträning pü gymet. En yttersula anpassad fÜr rÜrelser i alla riktningar. Herr o Damstorlekar.

tEBHBST/ĂšKEKVOE(BSBOUJ t'PSNBTQĂŒQMBUTFGUFSEJOBGĂšUUFS QĂŒNJOESFĂŠONJOVUFSBW VUCJMEBEQFSTPOBM

WWW'005#"-"/$&4&

SPARA

300 KR

349KR ORD. PRIS 399KR

ADIDAS TIRO

999KR ORD. PRIS 1299KR

2XU COMPRESSION TIGHTS 2XU tränings tights med ett extra kraftigt tyg i hela plaggets baksida ger ett optimalt tryck och stÜd fÜr de stÜrsta muskelgrupperna. Herr o Damstorlekar.

Populär byxa med tight benavslut. Juniorstorlekar

399KR ORD. PRIS 449KR

599KR ORD. PRIS 799KR

ADIDAS TIRO

NORTH BEND OVERALL

Populär byxa med tight benavslut. Seniorstorlekar

North Bend overall i vind-och vattentätt rct-material som andas. Heltejpade plagg med fÜrstärkningar och reflexer.

Gäller t.o.m. 13-09-08 eller sü lüngt lagret räcker.

FRÖLUNDA TORG • ÖPPETTIDER: Mün – fre: 10 – 20, LÜr: 10 – 18, SÜn: 11– 17

7


8

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

31 augusti-6 september 2013

REDIGERING: ANNA KARLSSON

KANNEBÄCK

Sonja minns sina 50 år i ■ ■ För femtio år sen byggdes radhusområdet i Kannebäck. Sonja Andersson var en av de första att flytta in. – Vi var överlyckliga. Vi hade fyra barn och fick en egen tvättmaskin. KANNEBÄCK Den 17 juli 1963

gick familjen Anderssons flyttlass från Sommarvädersgatan i Biskopsgården till Bronsgjutaregatan i Kannebäck. Familjen bestod av Sonja och maken Ralf och fyra barn, varav det yngsta var ett år. – Ralf och jag är båda uppvuxna i Majorna. Vi bodde på Gråberget i Majorna först men det fanns inga stora lägenheter däromkring så vi var tvungna att flytta. I Biskopsgården fanns nya stora lägenheter, så dit flyttade vi. Tack och lov behövde vi bara bo där i fem år. Det var underbart att komma tillbaks hit till rätt sida av staden, säger Sonja Andersson. Rena landet

Radhusområdet i Kannebäck började byggas 1962. Helt färdigbyggt var området våren 1964. Sonja minns byggröran från den första tiden. Markarbetena utanför husen var inte färdiga när familjen flyttade in och några telefonledningar var inte indragna. – Vi fick gå ut till en telefonkiosk som stod utanför husen. Det dröjde nästan fram till jul innan vi kunde ringa på vår telefon hemifrån. Trots detta var det en lycka för familjen att få bo i Kannebäck. Då, i början av 1960-talet, var området rena

Kannebäcks lekstuga sa vi. Det var en ständig ström av barn. Ibland knackade det på ytterdörren när någon ville komma in och låna toaletten. Sonja Andersson, boende i Kannebäcks radhusområde sedan 1963.

landet. Bortsett från de nya husen var det bara ängar. Ett gammalt hus fanns sedan tidigare på gatan. – Dagen efter att vi flyttat in ropade Ralf på mig ”kom här och titta”. Alldeles utanför fönstret ledde en bonde sin ko. Det var ladugårdar

Så va r de t fö rr i .. .

Vad som hänt förr i våra kvarter eller hur ett område här har sett ut intresserar de flesta. Därför vill vi att du hör av dig med dina berättelser, minnen och bilder från förr. Kanske har du ett helt fotoalbum att dela med dig av eller bara en anekdot om bambatanterna på skolan du gick? Mejla vaster@gbg.direktpress.se eller ring 031-7205594.

hela vägen upp till Grevegården.

Så var de t för r i Kannebäck

Dagen efter att vi flyttat in ropade Ralf på mig ”kom här och titta”. Alldeles utanför fönstret ledde en bonde sin ko. Det var ladugårdar hela vägen upp till Grevegården.

En bussförbindelse

Varken Sonja eller hennes man har eller har haft något körkort. Den enda förbindelsen till Kannebäck då var en buss som gick till Marklandsgatan. Närmsta mataffär låg i Näset på bottenvåningen av en villa. – En gång i veckan körde handlaren hem varorna och bar dem ända in i köket. Sen åkte jag varje vecka till Majorna, där min mamma bodde, för att köpa charkuterivaror. Då tog jag bussen till Marklandsgatan och sedan treans spårvagn. De nya grannarna var pre-

S j Andersson, A Andersson d b d i Kannebäcks K bä k radhusområde dh åd sedan d 1963. 1963 Sonja boende

50-ÅRIGA RADHUS. När radhusen i Kannebäck byggdes 1963 var de alla målade i en grå impregneringsfä de olika radhuslängorna olika färger. Sonja bor i den gula längan.

cis som familjen Andersson huvudsakligen barnfamiljer. På övervåningen av den 100 kvadratmeter stora bostaden ligger då som nu fyra sovrum. Förrådet utanför huset förvandlade familjen snabbt till ett lekrum. – Kannebäcks lekstuga sa vi. Det var en ständig ström av barn. Ibland knackade det

på ytterdörren när någon ville komma in och låna toaletten, minns Sonja. Liksom de flesta av områdets kvinnor var Sonja hemmafru. När hon ombeds jämföra radhuslivet då med nu nämner hon orden tid och engagemang. – Folk hade mer tid då, man arbetade inte lika myck-

et som nu. Folk orkar därför inte engagera sig på samma sätt i det gemensamma idag och jag förstår det. Samfällighetsföreningen

Redan hösten 1963 bildade de boende Kannebäcks egnahemsförening, idag kallas den Kannebäcks samfällighetsförening.

KANNEBÄCK I HJÄRTAT. I 50 år har Sonja Andersson bott i samma radhuslänga i Kannebäck. Familjen flyttade in 1963 när området var alldeles nybyggt och kossorna gick alldeles utanför huset. Näromr byggnationen var när förrådet på tomten byggdes ihop med huset. Först var ytan ett lekrum, men när barnen växt sig stora omvandlade familjen rummet till en soff- och tv-hörna.


DIREKTPRESS GÖTEBORG

i Kannebäck

31 augusti-6 september 2013

REA-TIDER HEJ, HEJ! Slutspurt! Vi säljer ut kvalitetssängar från bl.a. Sverigesängen till sommarheta priser. Dessutom påslakanset, täcken, kuddar m.m. Det har nog aldrig varit så billigt att sova riktigt bra.

Kontinentalsäng Elegans

Ramsäng Essens

180x200 cm inkl. bäddmadrass Softex Trens och knappad gavel. Ej ben. 25 990:– (ord. pris 30 985:–)

90x200 cm inkl. bäddmadrass Fastex Quilt. Ej gavel och ben. Finns även i extra fast hårdhet! 6 140:– (ord. pris 6 890:–)

Ställbar säng Saltholmen

Ramsäng Bas Bonell

90x200 cm inkl. bäddmadrass Polyeter. Ej ben. 7 490:– (ord. pris 8 490:–)

Inkl. bäddmadrass. 90x200 cm 1 890:- (ord. pris 1990:-) Finns även i storlekarna: 80 cm 1 890:-, 105 cm 2 460:- och 120 cm 2 840:-

FOTO: MARKUS ANDERSSON

ärg. Efter några år visade det sig att färgen var giftig och husen målades om i en rödbrun färg. Nu har

– Vi hade städdagar på hösten och våren men däremellan gick man och plockade när det behövdes. Så är det inte nu. Nu sker det bara på de två städdagarna. Men jag har stor förståelse för det. Det är andra förhållanden då än nu. Den första tiden ställde föreningen till med kalas för

”Komma tillbaks hit till rätt sida av staden.” att fira områdets jubileum. De firade 10, 20 och 25 år. Sen upphörde firandena. Men i år, 50 år, efter att området byggdes firar samfäl-

lighetsföreningen jubileumet med kalas.

Fi n n s end

n asstt hos Sän

n! g jäät teen

Och du och din man bor kvar 50 år efter att ni flyttade hit. Har ni aldrig funderat på att flytta?

– Aldrig. Vi trivs jättebra här. Joanna Klasén joanna.klasen@gbg.direktpress.se

rådet har förändrats sedan dess men inne i hemmet är det mesta sig likt. Den enda egentliga om-

Påslakanset, kuddar, täcken m.m. Upp till 50%

Outlast täcken & kuddar Intelligent material som anpassar temperaturen och ser till att du aldrig är för varm eller för kall.

200:- rabatt på kuddar (ord. pris från 790:-) 500:- rabatt på täcken (ord. pris från 1990:-)

BÄTTR E SÖM N FÖR PENGARNA Backaplan Tel. 031-65 66 70 • Högsbo 421 Tell. 0031 3 -45 31 -4 45 21 0000 Kållered Tel. 031-6 Kå 67 93 50 • www.sangjatten.se * Gäller räntefri delbet etalning ng i upp til tilll 24 mån m ader. Up ppläg pläggnin gningsko gskostna stnad och aviavgifter ingår. Effektiv ränta är vid 24 mån och 10 0000 k r, 12 12,07% 07%. M Mer er infor i nformati mation on i but b iken k . Vi reserverar oss för eventuella fel. Lokala avvikelser kan förekomma. Gäller så långt lagret räcker eller till 1/9 / 2013.

9


10

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

31 augusti-6 september 2013

Direktpress GÜteborg grundades 2005 och erbjuder idag marknaden fem lokala tidningar. Med vüra 200 000 exemplar i upplaga varje vecka är vi ocksü GÜteborgs stÜrsta och mest lästa lokaltidning. Vi nür dessutom drygt 25 000 unika besÜkare varje münad pü www.direktpressgoteborg.se

ord.pris

ord.pris

225:-

599:-

129:-

399:-

Med en nysatsning i GÜteborgs innerstad stärker vi den lokala bevakningen av kultur och nÜjen, människor och händelser, och självklart superlokala nyheter! Vi sÜker därfÜr säljare till vürt trevliga och moderna kontor i Västra GÜteborg. Som framgüngsrik säljare hos oss är du ambitiÜs, och serviceinriktad samt helst befinner dig ute pü stan fÜr att träffa kunder och gÜra affärer. Du gillar helt enkelt att hülla ett hÜgt tempo!

TERMOSKANNA 1 L

NEW WAVE MUGG

Svart, vit, rĂśd och lime

35 cl ord.pris

ord.pris

249:-

199:-

129:-

199:-

Vi sÜker säljare till vüra tidningar

2-pack

• Vi sÜker dig som har arbetat ett par ür med aktiv fÜrsäljning och vill utvecklas vidare. Vi erbjuder en komplett introduktion i GÜteborgs medievärld, ett aktivt och operativt ledarskap, utvecklingsbara kunder och kunniga och mycket drivna kollegor i bra arbetsmiljÜ. Vi säkerställer att du utvecklar ditt affärsmannaskap. • Vi sÜker dig som är i bÜrjan av din säljkarriär. Du har ett eget starkt driv, stor social talang, och tycker om att sälja och träffa mycket människor. Vi erbjuder dig en total introduktions- och inskolningsplan samt intern säljutbildning. Detta innebär exempelvis sambesÜk med kunniga kollegor och ütnjutande av ett aktivt och operativt ledarskap. Vi säkerställer att du inom ett ür är en fullfjädrad säljare i teamet.

WHISKEY SNIFTER 2-pack

Känns detta som en utmaning? Vill du utvecklas? Vill du ingü i ett vinnande lag? Dü sÜker du nügon av tjänsterna genom att maila ditt CV till: mats.tollesson@gbg.direktpress.se

TUBE LYKTA BIOETANOL H:28,5 cm B:18 cm

www.direktpressgoteborg.se

Erbjudandet gäller t.o.m. 2013-09-22, med reservation fÜr slutfÜrsäljning.

ÖNSKA, FrÜlunda Torg, 031-730 55 60. www.onska.se Öppettider: münd-fred 10–20, lÜrd 10 –18 och sÜnd 11–17

' () *

+  ,  + - *

 

  

    !" #$%&  $     

 

.  /  (0

    !

 " #$

% & '  () * +,- !

.  "   $


DIREKTPRESS Gテ傍EBORG

31 augusti-6 september 2013

VAR DAGS LYX! -

LADDA NER APPEN.

Inte vテ・r billigaste biljett. Men enklaste.

11


12

31 augusti-6 september 2013

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E REDIGERING: ANNA KARLSSON

AKTUELLT

FOTO: MARKUS ANDERSSON

BION SOM MÖTESPLATS. I november arrangerar stadsdelen Västra Göteborg för andra året Antirasistiska filmdagar på Frölunda kulturhus. Detta för att lyfta mångfaldsfrågan men också få skolungdomar i stadsdelen att mötas. Monzer el-Sabini, samordnare för mångfaldsfrågor inom Västra Göteborg, kämpar för att minska fördomarna och klyftorna mellan de olika områdena inom stadsdelen.

Västers unga lär känna varann framför bioduken ■ ■ Filmvecka på temat antirasism ska få skolungdomarna i Västra Göteborg att närma sig varandra. – Vi är ofta främmande för varandra trots att vi bor i samma stadsdel, säger Monzer el-Sabini, samordnare för mångfaldsarbetet inom stadsdelen Västra Göteborg. VÄSTRA GÖTEBORG Vid års-

skiftet 2010/2011 slogs stadsdelarna Tynnered, Älvsborg och Södra skärgården samman till en stadsdel. – Västra Göteborg är idag den mest segregerade stadsdelen i vår stad både socioekonomiskt och etniskt. I vissa skolor går bara elever med svensk bakgrund och i vissa bara elever med invandrarbakgrund, säger Monzer el-Sabini. Antirasistiska filmdagar

Monzers jobb som samordnare för mångfaldsarbetet inom stadsdelen handlar i mångt och mycket om att hjälpa skolpersonal och elev-

er att motverka främlingsfientligt och rasism och att tänka normkritiskt. Förra året arrangerades för första gången Antirasistiska filmdagar på Frölunda kulturhus och i november i år sker en repris. Under en veckas tid får eleverna i årskurs 5–9 i Västra Göteborg se filmer på temat mångfald och antirasism. Förutom filmvisning finns filmare och debattörer på plats för att presentera filmerna och få skoleleverna att samtala. – Film förenar människor från olika bakgrunder och skapar ett utrymme för sam-

tal kring de här frågorna, säger Monzer el-Sabini. Neutral zon på Kulturhuset

Att mötet mellan elever från olika områden inom stadsdelen sker just på Frölunda kulturhus är viktigt menar Monzer. Platsen är neutral och deras gemensamma. Ingen befinner sig på någon annans territorium. – Här kan ungdomar från Långedrag, Näset, Opaltorget och Smyckegatan mötas under välordnade former med vuxna. Och genom att lära känna varandra blir det svårare att ha fördomar om varandra. Diskussionerna och sam-

Här kan ungdomar från Långedrag, Näset, Opaltorget och Smyckegatan mötas /.../ Och genom att lära känna varandra blir det svårare att ha fördomar om varandra. Monzer el-Sabini, samordnare för mångfaldsarbetet inom stadsdelen Västra Göteborg.

talen kring normer, fördomar och rasism avtar förhoppningsvis inte när filmveckan är över. Monzer hoppas att detta ska stimulera lärarna att jobba vidare med de här frågorna. Men också att föräldrarna till eleverna tar tillfället i akt att samtala om dessa ämnen. – Som förälder kan man inte bara lita på att skolan tar hand om det här. Det är vårt gemensamma ansvar att bryta fördomar. Joanna Klasén joanna.klasen@gbg.direktpress.se

MONZER EL-SABINI. Samordnare för mångfaldsfrågor inom Västra Göteborg.


DIREKTPRESS GÖTEBORG

31 augusti-6 september 2013

Nya ägare till livsmedelsbutiken i Grimmered Den 7:e september kl. 9.00 öppnar vi portarna för Grimmereds Handelsbod och Deli. Vi kommer att bjuda på kaffe och kaka samt att vi kommer att ha andra öppningserbjudanden i butiken bl.a. från Ridderheims. I butiken finns allt från dagligvaror som mjölk, bröd och smör till det lilla extra som delikatesser, goda ostar och korvar. Grimmereds Handelsbod och Deli sätter guldkant på din vardag!

Välkomna! a tvald . u t l l A e speci en och US d e li rm hyllo krike, Ita t e m Gour rån Fran f varor Delikatessdel med charkuter ivaror och goda ostar!

ÖPPETTIDER

VARDAG 09.00 – 19.00 | HELG 09.00 – 18.00 GRIMMEREDSVÄGEN 99 | TEL 031 – 29 55 40

13


14

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

31 augusti-6 september 2013 

  

        

   ! "##$%

  

  

&'( '  )*+

' 0& -  1203+44156771181409: ! ;'0! <  120245:2567711814

! , 

 

 -'  ./. 

R E A SLU T SPUR T 5.995:-

5.995:-

2.995:-

3.495:-

Ord. pris 7.995:-

Ord. pris 7.995:-

Ord. pris 4.995:-

BOSCH TVĂ&#x201E;TTMASKIN

BOSCH TORKTUMLARE

CYLINDA TVĂ&#x201E;TTMASKIN Ă&#x201E;

CYLINDA TORKTUMLARE

En av Bosch´s bästa tvättmaskiner nügonsin. 1.400 varv centrifug och 8 kg kapacitet. Skontrumma och kolborstfri motor. 5 ürs garanti.Artikel nr. WAS28493SN

Värmepumpstorktumlare med otroligt lüg energifÜrbrukning. SjälvrengÜrande kondensor och 7 kilo kapacitet. Büde sensorstyrda program och tidsstyrda program. Artikel nr. WTW86191SN

Prisvärd tvättmaskin frün Cylinda med 1.400 varv centrifug och 6 kg kapacitet. Stor och tydlig display med restidsvisning. Artikel nr. FT364E

Torktumlare frün Cylinda med 7 kg kapacitet. Rostfri trumma. Maskinen har büde sensorstyrda och tidsinställda program. Artikel nr. TK300

AVFUKARE WOOD´S DS28 Bäst i test! Kraftfull allround-avfuktare.

SOMMAREA 3.495:- (Ord.pris 4.995:-) SAMSUNG TVĂ&#x201E;TTMASKIN IN

AVFUKARE WOOD´S DS15 Kraftfull avfuktare anpassad fÜr krypgrunder.

SOMMAREA 2.995:- (Ord.pris 3.995:-) AVFUKARE WOOD´S MDC16 Perfekt fÜr smü utrymmen, t.ex. tvättstugan.

SOMMAREA 2.495:- (Ord.pris 3.795:-)

Wood,s

3.995:Ord. pris 6.995:-

-K9HIH[[M`UK

En riktig bra tvättmaskin maski kin n frün Samsung med ed d 1.400 1 varv centrifug och h 7 kg kapacitet. Skontrumma umma och kolborstfri motor. 5 ürs garanti. Artikel nr. WF702848KWQEE

KĂ&#x2026;LLERED FRĂ&#x2013;LUNDA BACKAPLAN SĂ&#x201E;VEDALEN

Ord. pris 5.995:-

KLU -SLYLYIQ\KHU R [P MPUUZPKPUI\ =ÂľSRVTTLUPU VJOM`UKH

BangĂĽrdsvägen 33 031 â&#x20AC;&#x201C; 795 16 40 Kontrabasgatan 12 031 â&#x20AC;&#x201C; 709 00 30 Ă&#x2026;ngpannegatan 2 031 â&#x20AC;&#x201C; 23 23 46 GĂśteborgsvägen 84 031 â&#x20AC;&#x201C; 26 14 48

Ă&#x2013;PPETTIDER VARDAG 10â&#x20AC;&#x201C;19 LĂ&#x2013;RDAG 10â&#x20AC;&#x201C;15 SĂ&#x2013;NDAG 11â&#x20AC;&#x201C;15


DIREKTPRESS GĂ&#x2013;TEBORG

STOR

VĂ&#x201E;LKOMMEN

LĂ&#x2013;R 11-15 SĂ&#x2013;N 11-15 7-8 Sept

KĂ&#x2013;KSHELG

31 augusti-6 september 2013

Ruddalens dag LĂśrdag 7 september kl 11â&#x20AC;&#x201C;15

OTROLIGA ERBJUDANDEN BARA UNDER HELGEN!

MASKINPAKET FRĂ&#x2026;N SIEMENS ELLER AEG - 50 % TILL DITT NYA KĂ&#x2013;K Komponera ihop ditt maskinpaket frĂĽn Puustellis produktfamilj med Siemens eller AEG till halva priset. Kampanjen gäller vid kĂśp av ett komplett kĂśk t.o.m. den 29 september fĂśr minst 75.000 kr inkl. moms fĂśr leverans senast v. 48-2013. Begränsat antal, gĂĽr ej att kombinera med andra erbjudanden.

OR R S S MA YHETE DN E M

Familjedag med uppvisningar

och prova pĂĽ! Fri entrĂŠ till fotbollsmatchen Västra FrĂślunda IFâ&#x20AC;&#x201C;Skoftebyns IF kl 12.00 (Division 3)

Spring Ruddalsloppet WWW.PUUSTELLI.SE

Anmälan frün kl 11.00 kl 12.30 1450 m kl 13.00 450 m Gemensam uppvärmning innan start.

Kung Fu | Frisbeegolf | Fotboll & handboll Fri entrĂŠ till gym | Ponnyridning | Skattjakt Orientering | Inlines & innebandy | AnsiktsmĂĽlning Poängpromenad | Klättervägg | Boule m m. KOM IN OCH DISKUTERA KĂ&#x2013;K MED VĂ&#x2026;RA DUKTIGA KĂ&#x2013;KSINREDARE! VI BJUDER PĂ&#x2026; KAFFE & TĂ&#x2026;RTA

Ari Ryynänen Butikschef 0768-81 94 15

Lasse Kinnunen Butikschef 0768-81 94 20

Angela Banic KĂśksinredare 0705-81 94 40

KONTAKTA OSS FĂ&#x2013;R EN KOSTNADSFRI KĂ&#x2013;KSPLANERING

SISJĂ&#x2013;VĂ&#x201E;GEN 45, ASKIM GĂ&#x2013;TEBORG TEL. 031 86 86 36 MĂ&#x2026;N-FRE 10-18t4FQULĂ&#x2013;R SĂ&#x2013;N 11-15

VI PĂ&#x2026; PUUSTELLI KAN HJĂ&#x201E;LPA DIG MED ETT HELHETSKONCEPT FĂ&#x2013;R ATT FĂ&#x2013;RVERKLIGA DITT DRĂ&#x2013;MKĂ&#x2013;K.

Idrott & fest fĂśr hela familjen!

Ta med picknick

eller kĂśp korv & burgare frĂĽn fĂśreningarna!

Med reservation fÜr ändringar.

I samarbete med Idrotts- och fÜreningsfÜrvaltningen och fÜreningar i näromrüdet

15


16

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

31 augusti-6 september 2013

DINA GRANNAR

bästa exponering &

personligt engagemang

bästa exponering &

personligt engagemang

bästa exponering &

personligt engagemang

TIPSA REDAKTIONEN Telefon: 031-720 55 92 E-post: redaktion@gbg.direktpress.se

■ ■ Här är ett urval av de inskrivna överlåtelserna i Fastighetsprisregistret som skett i Väster under den senaste tiden. HÄNGESTENSVÄGEN 45 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Näset 109:5 Pris: 7700000 kr Taxvärde: 6409000 kr (2012) K/T köp: 01.20 Förvärvare: Dahm Ahlén, Kristina Förvärvare: Oskarsson, Thomas Uno Överlåtare: Suslova, Natalia Överlåtare: Suslov, Nikolay RAMSDALSVÄGEN 9 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Brännö 51:1 Pris: 3970000 kr Taxvärde: 2128000 kr (2012) K/T köp: 01.87 Förvärvare: Hultgren Gibson, Jonna Victoria Överlåtare: Thoen, Fridtjof

Pris: 3600000 kr Taxvärde: 2324000 kr (2012) K/T köp: 01.55 Förvärvare: Sjögren, Thomas Knut Sivert Överlåtare: Asp, Jonas Fredrik Överlåtare: Vincentsson Asp, Anna Helena Camilla KATTHOLMSVÄGEN 5 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Vrångö 55:1 Pris: 3800000 kr Taxvärde: 1823000 kr (2012) K/T köp: 02.08 Förvärvare: Hallingberg, Bengt Anders Torbjörn Förvärvare: Rinäs, Eva Elisabeth Överlåtare: Bövik Helgesson, Beth Gunilla Överlåtare: Helgesson, Bo Ingvar

FORELLGATAN 24 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Fiskebäck 21:21 Pris: 4900000 kr Taxvärde: 4313000 kr (2012) K/T köp: 01.14 Förvärvare: Lundin, Johan Anders Förvärvare: Lundin, Mona Anette Överlåtare: Bo M Rex Konsult Aktiebolag PÄRT-ANTONS GATA 96 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Arv, tes, bpt, bod Fastighet: Älvsborg 293:2 Pris: Arv, tes, bpt, bod Taxvärde: 2397000 kr (2012) K/T köp: Redovisas ej Förvärvare: Sprung, Patric Richard Överlåtare: Sprung, Petra Maria Överlåtare: Sprung, Patric Richard KRÖSEBACKEN 4 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Gåva Fastighet: Tynnered 30:7 Pris: Gåva Taxvärde: 1773000 kr (2012) K/T köp: Redovisas ej Förvärvare: Dahlström, Einar Magnus Överlåtare: Dahlström, Karl Ronald VALLHAMNSGATAN 58 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Näset 75:28

Överlåtare: Gahm, Per Anders UMBRAGÅNGEN 43 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Önnered 41:4 Pris: 3300000 kr Taxvärde: 2439000 kr (2012) K/T köp: 01.35 Förvärvare: Gunnarsson, Eric Wilhelm Förvärvare: Hörnsten, Maja Birgitta Överlåtare: Barkebo, Johan Christofer Överlåtare: Jalmgård, Anna Cornelia MAKRILLGATAN 12 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Gåva Fastighet: Fiskebäck 45:9 Pris: Gåva Taxvärde: 4641000 kr (2012)

lundin Västra Göteborg Med Lundin Sydvästra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

karin s laigar 031-745 20 64

matilda ivarsson 031-745 20 56

birgit belfrage 031-745 20 42

emelie tolinsson 031-745 20 47

eva mellberg 031-745 20 51

lundin värdering boka en kostnadsfri värdering av din bostad & få 6 nummer av inredningsmagasinet elle interiör!

VÄSTÖVÄGEN 19 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Donsö 2:350 Pris: 3750000 kr Taxvärde: 2293000 kr (2012) K/T köp: 01.64 Förvärvare: Johnsson, Claes Tommy Förvärvare: Genemo, Sara Kristina Överlåtare: Jålab Bygg Ab ANNIKAS GATA 7 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Näset 38:5 Pris: 4500000 kr Taxvärde: 3686000 kr (2012) K/T köp: 01.22 Förvärvare: Brandt, Carl Adam Förvärvare: Brandt, Lena Marie

bästa exponering &

K/T köp: Redovisas ej Förvärvare: Chamoret, Simon Jonathan Förvärvare: Chamoret, Fabiola Patricia Överlåtare: Claeson, Kurt Överlåtare: Claeson, Katarina JUVELGATAN 1 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Tynnered 37:13 Pris: 2500000 kr Taxvärde: 2240000 kr (2012) K/T köp: 01.12 Förvärvare: Safdari, Yousef Överlåtare: Andersson, Bernt Överlåtare: Ågren Andersson, Inga-Britt BERGSÄTERSGATAN 2 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Gåva

personligt engagemang

Fastighet: Näset 30:1 Pris: Gåva Taxvärde: 4439000 kr (2012) K/T köp: Redovisas ej Förvärvare: Chi, Theresa Överlåtare: Chi, Sandra Grace Nelly MUNGÅRDSGATAN 30 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Tynnered 71:16 Pris: 3300000 kr Taxvärde: 2072000 kr (2012) K/T köp: 01.59 Förvärvare: Wijk, Jens Samuel Förvärvare: Wijk, Emma Karolina Elisabeth Överlåtare: Zaks, Thomas Folke Magnus Överlåtare: Zaks, Jane Ann-Sofie

7,7

or! miljoner kron Högst betalda det. rå affären i om

KROKEBACKSGATAN 18 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Älvsborg 94:27 Pris: 3925000 kr Taxvärde: 2660000 kr (2012) K/T köp: 01.48 Förvärvare: Alenius Bolin, Anna Margareta Förvärvare: Bolin, Jonas Petter Överlåtare: Brf Krokebacksgatan 18 Upa

K/T köp: 01.33 Förvärvare: Abrahamsson, Sara Isabel Förvärvare: Martin, Patrik Överlåtare: Hjertonsson, David Tommy Överlåtare: Hjertonsson, Yvonne

KORSÅSGATAN 38 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Önnered 52:8 Pris: 3000000 kr Taxvärde: 2155000 kr (2012) K/T köp: 01.39 Förvärvare: Lysell, Thobias Olof Förvärvare: Stylin, Ninni Sofia Överlåtare: Weilitz, Jessika Eva Kristina Överlåtare: Weilitz, Solveig Irene

SANDLYCKEVÄGEN 37 Typ: Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Näset 95:16 Pris: 3590000 kr Taxvärde: 2797000 kr (2012) K/T köp: 01.28 Förvärvare: Gillberg, Elna Gunilla Monica Förvärvare: Hansson, Mats Gunnar Peter Överlåtare: Erfatpour, Lina Kholeh Överlåtare: Mohammad, Shaker

GRIMMEREDS BY 1 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Rud 86:1 Pris: 5300000 kr Taxvärde: 2959000 kr (2012) K/T köp: 01.79 Förvärvare: Pihl, Karin Maria Förvärvare: Rohlin, Glenn Ove Albert Överlåtare: Skoog, Ulla Marie

RÄKGÅNGEN 6 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp

GRIMMEREDSVÄGEN 87 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Rud 80:23 Pris: 4000000 kr Taxvärde: 3001000 kr (2012)

bästa exponering &

Fotnot: K/T är förhållandet mellan priset och taxeringsvärdet. Fastighet: Fiskebäck 1:21 Pris: 4300000 kr Taxvärde: 3510000 kr (2012) K/T köp: 01.23 Förvärvare: Ackeby, Nils Daniel Förvärvare: Ackeby, Susanne Marie Överlåtare: Jovell Swensson, Signe Andrea Överlåtare: Swensson, Mats Herman KÄLLÄNGSGATAN 38 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Älvsborg 2:8 Pris: 4400000 kr Taxvärde: 3231000 kr (2012) K/T köp: 01.36 Förvärvare: Wikberg, Kim Christian Förvärvare: Ryding, Julia Andréa Överlåtare: Pousar, Bert Erik Överlåtare: Pousar Oppöyen, Linda Yvonne

Har du sålt huset? ■ Lagfarterna infattar överlåtelser inskrivna i Fastighetsprisregistret. Alla försäljningar av villor, radhus och fritidshus registreras via lagfarter, och då blir även försäljningspriserna offentliga. Eftersom slutpriser ska redovisas offentligt behövs tillstånd från både köpare och säljare, enligt personuppgiftslagen, PUL. Vill du inte att din lagfartsansökan publiceras i tidningen? Skicka med en lapp till Lantmäteriet att du som säljare eller köpare inte ville ha det publicerat i den aktuella lokal-, orts- eller morgontidningen, så tar de bort den aktuella lagfarten ur registret. ■ Eller mejla oss på följande adresser direkt efter genomförd försäljning så vi har möjlighet att ta bort er fastighetsöverlåtelse ur de listor vi får från Lantmäteriet. E-post: anna.karlsson@gbg.direktpress.se och magnus.johansson@gbg.direktpress.se

personligt engagemang


DIREKTPRESS GÖTEBORG

Catering

HÖSTBUFFÉ • Melonsallad med fetaost och kalamataoliver • Smörrebröd (rostbiff på rågbröd, remoulade)

• Pizzarutor • Kycklingspett med jordnötssås • Rosastekt biffrygg i tunna skivor • Rostad vitlökskräm • Pasta med paprikapesto • Brieost med hemlagad aprikosmarmelad

Ring 031-23 55 25 eller maila oss på info@bakdelen.se

Pris 155 kr/person + 12% moms

För mer information besök vår hemsida WWW.BAKDELEN.SE

VÄSTRA FRÖLUNDA Allmänläkarmottagning i centrala Göteborg

Rehab • Akuta rygg- och nackbesvär • Kronisk rygg- och nackvärk • Spänningshuvudvärk • Smärta i skuldror och armar • Smärta i höfter och ben • Stressrelaterad värk

- Läkarbesök. Frikort gäller. - Hälsoundersökningar

Dr Joakim Harring

- Körkortsintyg

Specialist Allmänmedicin Tel 031-7880878

VÄSTRA

www.vastralakarpraktiken.se

LÄK ARPRAKTIKEN

Einar Hessel

Vi är din hjälp i vardagen

Leg. sjukgymnast Lergöksgatan 12 Tel. 46 57 35 Ingen remiss behövs Patientavgift 80:-

Vi har inga startavgifter eller bindningstider. Välkommen. Göteborg Centrum/Långedrag 031-18 88 69 Göteborg Västra/Mölndal 031- 18 13 87

Behöver du/ni någon utomstående att prata med? Enskilda samtal • Parsamtal • Familjeterapi Centralt i Göteborg, Nedre Fogelbergsg 1c www.24terapi.se | 0735-12 44 25

TORSLANDA

Gäller ditt första besök

FRÖLUNDA FOTVÅRD

Erbjudande Fotvård

Ta med annonsen

250 kr

Åby Travet Sön 1 sept kl 16:00

KULLAVIK LINDOME

Fotvård | Hudvård | Vaxning | Manikyr | Bryn/fransfärgning Nageluppbyggnad

Idrottsplatsen Tis 3 sept kl 19:00

ASKIM

031-45 99 90 19

93

FRÖLUNDA FOTVÅRD

Askimbadets park. Ons 4 sept kl 19:00

FISKEBÄCK

Tippen Tors 5 sept kl 19:00

NIFT PRESENTERAR 2013

MÖLNLYCKE

EXERCISHUSET, HEDEN, GÖTEBORG 7-8 SEPTEMBER KL 10-18 STORSEANS MED JILL PETERSSON INSPIRATIONSFÖRELÄSNING Internationellt medium. MED TORKILD SKÖLD

Känd från TV med program som till exempel “Förnimmelse av mord” och “Det okända”.

MÖLNDAL

Sandlyckans Gård Mån 2 sept kl 19:00

Ordinarie pris 340 kr

Relägatan 4, V Frölunda Flexlinjen mötesplats 1243

Amhult Lör 31 aug kl 16:00

Utsågs till årets bästa föreläsare 2011 av Riksförbundet för coacher och föreläsare.

KROPP SINNE SJÄL KONTAKT: 0703-456 312 | WWW.LIVSSTILSMASSAN.INFO

Djupedalsäng Fre 6 sept kl 18:00

GÖTEBORG

Heden Lör 7 sept kl 14:00 & 17:00 Sön 8 sept kl 14:00 Förköp: Bengans, Coop Konsum Avenyn, Pusterviksbiljetter Cirkuskassan är öppen speldagen 12:00 - 13:00, samt öppnar igen 2 timmar före föreställningen. Du kan även boka dina biljetter på ticnet.se, samt ticnet callcenter 0771- 70 70

www.cirkusmaximum.se

31 augusti-6 september 2013

17


18

31 augusti-6 september 2013

BLOGGAR BÖRJA BLOGGA? E-post: web@gbg.direktpress.se

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

EKOGUIDEN TIPSA REDAKTIONEN E-post: redaktion@gbg.direktpress.se

www.tidningenvaster.se

Roligast är de ludna sojabönorna på bilden – godast är gröna brytbönorna maxibell, som givit mängder med mat. Bloggen: Odlaren i Högsbo

Fram Ekolivs Fram ekolivs är en dagligvaruhandel med hållbarhet som ledstjärna. Butiken har funnits i över 20 år och har sedan starten drivits av ideella krafter. Idag drivs den som ett arbetskooperativ. På Fram finns det mesta som finns i en vanlig dagligvaruhandel. Öppettider: Mån-Fre 10-19 Lör 10-17, Sön 12-16 Adress: Nordenskiöldsgatan 18. Hemsida: www.framekolivs.se.

FOTO: EKOGUIDEN

FRAM EKOLIVS. Nordenskiöldsgatan 18.

Full fart framåt för det lokala och ekologiska A Systers fika. Skårs hemmagjorda valnötsglass med deras egna cookie. En variant på Ben & Jerry´s Cookie! Bloggen: JennieLinnea

Vill du börja blogga hos oss? E-post: web@gbg.direktpress.se

h så underbart, allt ser fräscht ut och varorna är vackert presenterade. Det är inspirerande att handla här! På Fram är alla varor ekologiska och/eller lokalt producerade. Man tänker miljövänligt när det gäller förpackningar och transporter. Inga flygtransporterade varor tillåts. Man försöker dessutom minska energi- och resursslöseriet genom återanvändning av påsar, äggkartonger etc. Småskalig produktion

Priserna ligger en bit över vanliga butiker men det är det ju så värt när man vet att inverkan på miljön har minimerats. stöds. Där det är aktuellt är varorna självklart rättvisemärkta. Priserna ligger en bit över vanliga butiker men det är

det ju så värt när man vet att inverkan på miljön har minimerats och människor som producerat varorna har ett gott liv. Tilläggas ska, att man

KORT OM Ekoguiden.nu ■ Ekoguiden, som drivs av föreningen Medveten Konsumtion, är en nätguide till Göteborgs gröna smultronställen. Recensionerna skrivs av ideellt engagerade ekorecensenter som inte bara tipsar om ekoreko alternativ, utan också granskar verksamheterna och deras miljöprofil. ■ På www.ekoguiden.nu hittar du fler recenserade restauranger, kaféer och butiker.

på Fram får 10 procent rabatt vid köp över 600 kr om man går, cyklar eller åker kollektivt till butiken. Bilister får (bara) 5 % rabatt vid köp över 600 kr. Kul idé som yttermera uppmuntrar till en hållbar livsstil. Logistiken i butiken är väl lite sådär, kunderna får liksom krångla sig mellan varandra när de ska till och från kassan. Men det ursäktas i och med att atmosfären är så behaglig och stressfri. Recensent: Sofia, Ekoguiden


DIREKTPRESS GÖTEBORG

31 augusti-6 september 2013

INSTAGRAM

REDIGERING: ANNA KARLSSON

TIPSA REDAKTIONEN Telefon: 031-720 55 93 E-post: web@gbg.direktpress.se

Vill du bli publicerad? Tagga dina bilder med #tidningenväster

FOTO: @SILLSTRYBARN

#UNDER #THE #BRIDGE #ÄLVSBORGSBRON #TIDNINGENVÄSTER

FOTO: @BRORSNOR

#SLOTTSBERGSMOSSE #TIDNINGENVÄSTER #TINYPLANET

FOTO: @SOLVARM

En ljuvlig liten näckrosdamm finns här i bergen ovanför Kungsten. #TIDNINGENVÄSTER

19

■ ■ Glöm facebook och twitter, det är fotoappen instagram som gäller. Vi på Tidningen Väster följer slaviskt era lokala bilder under diverse hashtags.

FOTO: @REGINASIVEN

FOTO: @EGILSWEDEN

Kastanj alen i Grevegården. #TIDNINGENVÄSTER Orange är det nya gula. #TIDNINGENVÄSTER

FOTO: @MAWIE77

#TIDNINGENVÄSTER #FISKEBÄCK #MAKRILLFISKE

FOTO: @SOLVARM

Tuppar som gal har de oxå här på Sjöbergen Koloniområde. #TIDNINGENVÄSTER

FOTO: @EVAABRAHAMSON

#NYAVARVET #TIDNINGENVÄSTER

FOTO: @STORHILMER

Järnbrott. #TIDNINGENVÄSTER

FOTO: @SIRRANCOOL

It’s a rainbow day today ;) #TIDNINGENVÄSTER

FOTO: @EGILSWEDEN

Silikongrått höghus i Västra Järmbrott. #TIDNINGENVÄSTER #VÄSTRAFRÖLUNDA

FOTO: @SUBTRKT

#FOREST #TIDNINGENVÄSTER

SÄKRA DIN STARTPLATS! Välkommen att bli en del av världens största halvmaraton och en fantastisk folkfest i Göteborg den 17 maj 2014. Anmäl dig* via www.goteborgsvarvet.se

*Var ute i god tid. Antalet platser är begränsat, i fjol fulltecknades halvmaran i början av september.


G N Å G I M KO G N I N Ä R T N I D D E M en till m m o k l Vä kaler, o l e d a r e nyrenov tning och us . mer utr danden u j b r e fina

AP K S M E L ED ACTIC M

40%

* RABATT

indning rie pris b s r e d a 24 mån på 12 mån ordina pris löpande % ie n ordinar År 1 = 40 å m 2 1 å %p År 2 = 20

Erbjudandet gäller samtliga kort samt student och senior på Actic Frölunda t.o.m.20/9-13. Medlemsavgift tillkommer. Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden.

å! Passa p njen Kampa ast d n e r e l gäl 0/9-13 2 . m . o . t

ACTIC MEDLEMSKAP

20%

RABATT*

12 månaders bindning År 1 = 20% på ordinarie pris År 2 = ordinarie pris löpande

Actic är en rikstäckande träningskedja med ca 100 anläggningar från Ystad i söder till Kiruna i norr. Flertalet av anläggningarna erbjuder ett brett sortiment inom styrketräning, funktionell träning och konditionsträning, förutom detta så erbjuder Actic även ett brett utbud av gruppträning. På det flesta anläggningar ingår det även bad. För mer information se actic.se.

Actic Västra Frölunda · Valthornsg. · 031-366 27 42 · actic.se · facebook.com/acticsverige

Vaster 130901  
Advertisement