Page 1

EN DEL AV DIREKTPRESS

NUMMER 5. 23 -29 MARS 2013. ÅRGÅNG 9.

MASTHUGGET

INSTAGRAM

POLISRAPPORTEN

Centrumbor ska få nya resvanor

Visa dina kvarter genom appen

Personrån med kniv i Haga

SIDAN 10

SIDAN 23

SIDAN 6

86% SÄGER JA till fler färgglada hus i Majorna-Linné.

Bion lever upp på Skanstorget Bio Capitol rullar igång igen och visar film alla veckans dagar. SIDAN 8

Den rosamålade tvåvåningsvillan i trä syntes verkligen. Joanna Klasén, reporter på Tidningen Centryum. SIDAN 2

FOTOMONTAGE: MARKUS ANDERSSON / ANNA KARLSSON

Färgglada fasader i Majorna-Linné AKTUELLT I Majorna-Linné säger man ja till fler kulörer på

husen i kvarteren. Det visar Tidningen Centrums enkät där vi frågat vad ni tycker om färgglada hus. Göteborgs stadsarkitekt, Björn Siesjö, beskriver stans färgskala som jordig, ljus och

lugn. Men han tror att det kommer bli mer vågad färgsättning framöver. Johannes Åsberg, samordnare för nätverket Yimby, vill se en större frihet för de boende att pynta sina egna fasader. SIDAN 4-5

Parfymeri 4711 MAKE UP RÅDGIVNING I 50 MINUTER FÖR 495 KR.

Vi kör Military Fitness 2 ggr/veckan.

Träna 1 vecka GRATIS Datavägen 1 Askim

www.traningsverketgbg.com

031 68 77 40

Efter rådgivningen får du plocka ut valfria produkter till ett värde av 495 kr. Ge bort eller ge dig själv en present!

Här finner du bland annat: Lancôme, Biotherm, Chanel, Armani Viktor & Rolf, Gucci, Dolce & Gabbana, Clean, Juicy Couture. och Clarins.

Nordenskiöldsgatan 9 | 031-14 79 10

Hare´ fint i påsk SIDAN 18 S

MÅNADENS NÖJE Psykadeliskt häng på Röda sten och balkanfest på Musikens hus. SIDAN 16

Vårfräsch!


2

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

23-29 mars 2013

NÄSTA NUMMER 31 MARS

INSIDAN

REDIGERING: ANNA KARLSSON

TIPSA REDAKTIONEN Telefon: 031-720 55 94 E-post: centrum@gbg.direktpress.se

Hus med personlighet

Majorna & Linné

HAR DU INTE FÅTT TIDNINGEN? - RING SVENSK DIREKTREKLAM: 031-49 00 00 eller via mail: sdr707@sdr.se www.utebliventidning.nu

REPORTERNS ORD Jag har bott i ett brunt miljonprogramshus, ett gult åttiotalstegelhus med orangea plåtpartier, ett ljusgrått betonghus fyllt med små studentrum, en rödmålad trästuga med vita knutar, ett beigegult landshövdingehus och nu i ett gulbrunt tegelhus. Förutom det åttiotalstypiska tegelhuset med färgstarka plåtpartier så kan de flesta av husen jag bott i klassas som ”traditionella” eller ”klassiker” vad gäller fasadfärger. Varken grått, brunt, beigt, gulbrunt eller falurött sticker ut i den svenska fasadfärgsskalan. ”Rosa villan” som mitt fritidshem kallades gjorde däremot det. Den rosamålade tvåvåningsvillan i trä syntes verkligen. Den hade personlighet och jag kände på något vis en viss stolthet över att höra dit. Personlighet och karaktär har även radhuslängan som ligger fem minuters promenadväg därifrån jag bor idag. Längs gatan finns huspartier i regnbågens alla färger, eller åtminstone nästan. Och jag gillar det. Även en mulen dag tycks husen på något underligt vis stå i solsken. I veckans nummer skriver vi om avsaknaden av färgvariation på stadens husfasader,

?

ADRESS: Direktpress Göteborg Britta Sahlgrens gata 8 C 421 31 Västra Frölunda TELEFON: 031-720 55 10 DIREKTPRESS GÖTEBORG ger ut 6 tidningar med en sammanlagd upplaga på 190 000 exemplar. HEMSIDA: www.direktpressgoteborg.se REDAKTIONSCHEF: Magnus Johansson STF ANSVARIG UTGIVARE Magnus Johansson REDAKTION: Joanna Klasén 031-720 55 94 Caroline Johansson Sjöwall 031-720 55 97 Erik Andersson 0704-66 90 50 Emma Ullsjö 031-720 55 95 Madeleine Christell 031-720 55 91

Joanna Klasén, reporter VISSTE DU ATT… Nordhemsskolans årliga loppis och auktion äger rum den här helgen, söndagen den 24 mars klockan 10–14.

”Trevligt häng i en oväntad konsertlokal. Det är lätt värt 100 spänn” HALLÅ DÄR... ... Kalle Karlsson i föreningen Kultur 414 som på onsdag ordnar eventet Kultur mot kyla. Vad är det?

– Det började med att Kultur 414 i höstas inledde ett samarbete med Café Kultur på Bangatan och som fortsatt nu i vår. Robert som driver kaféet lärde känna sin granne, Frälsningsarmén, och kom med idén om att vi kanske skulle göra något tillsammans med dem. Det tyckte vi lät trevligt. De har typ ett gammalt kapell som är moderniserat och som passar utmärkt för konserter. Så vi frågade runt och fick ihop fyra akter.

KOORDINATOR: Josefine Hysén 031-720 55 96

Kultur mot kyla

REDIGERING / WEBBREDAKTÖR Anna Karlsson 031-720 55 93

Vad: Konsert med Oh, Harry, Niklas von Arnold, Snäckan & Pärlan och Amanda & Rasmus. När: Onsdag 27 mars klockan 19. Var: Frälsningsarméns lokal på Bangatan 6. Pris: 100 kronor. Biljett köps på Café Kultur intill. Allt överskott går till Frälsningsarméns verksamhet.

ANNONSAVDELNINGEN: Tel. 031-720 55 16 www.direktpress.se/goteborg/salj PRODUKTION: Ewa Samuelsson 031-720 55 99 Malena Larsson 031-720 55 98 Malin Hansson 0704-66 90 43 Tryck: Bold / Borås Tidning Tryckeri AB, Borås Frekvens: Två gånger i månaden.

Det är en välgörenhetskonsert och allt överskott går till Frälsningsarméns arbete med att hjälpa hemlösa. Varför?

kanske inte den samarbetspartner vi tänkte på i första hand. Vi har lite olika syn på det här med gud, men de är väldigt bra på det de gör och vi delar uppfattningen om att det är för jävligt med hemlöshet.

– För att det är det som de är väldigt bra på. Frälsningsarmén var väl

Vad kan man ha för förväntningar på konserten?

FOTO: ARKIVBILD

KALLE KARLSSON.

– Jag tror att det blir ett trevligt häng i en oväntad konsertlokal. Det är lätt värt 100 spänn.

Joanna Klasén joanna.klasen@gbg.direktpress.se

MISSA INTE I VECKAN Teater för ettåringar och äldre T.O.M. 20 APRIL Hallå bäbisen! heter en musikalisk och poetisk föreställning om färden från världen innan världen. Man får följa med på en fantasiresa där ordlekar, musik och animationer berättar vad som kanske händer innan man föds. Tack vare blandningen av uttryck blir föreställningen en konstupplevelse både för de allra minsta och för de lite äldre barnen.

CHEF AFFÄRSOMRÅDE LOKALTIDNINGAR: Pål Vireberg

När: Fram till och med 20 april. Var: Teater Tamauer på Hagateatern, Södra Allégatan 2. Pris: 110 kronor för barn, 40 kronor för vuxen. Boka: 031-190089 eller på hagateatern.se.

Påsk i Palmhuset T.O.M. 7 APRIL En lekfull vår spirar i Palmhuset. Beundra vårblommorna och titta på de stickade djuren som klättrar på palmerna. På skärtorsdagen inleds en textil utställning bland palmerna. Stickade former tar plats i vegetationen för att väcka åskådarens uppmärksamhet och kittla fantasin. Längs stammarna kryper färgglada djur och palmerna har fått färgglada kottar. Bakom utställningen står fö-

retaget Knätofs och formgivarna Anna Melkersson och Maria Eld som har sin ateljé på Svanebäcksgatan i Majorna. När: 28 mars till 7 april klockan 10–16. Var: Palmhuset i Trädgårdsföreningen. Pris: Fri entré.

Nordiska visor på Musikens hus Årets klass från Nordiska Visskolan bjuder på traditionsenlig turnékonsert på kafé Hängmattan på Musikens hus. När: Tisdag 26 mars klockan 19.30. Var: Musikens hus, Karl Johansgatan 16. Pris: Fri entré.

26 MARS

Skådespel om livet och döden Allting finns! är en föreställning om en jazzsångerska – om drömmar, moln, träd och kärleken. En föreställning om livet och döden hd d och h valet däremellan. Teater Kattma arbetar integrerat med skådespelare med och utan rörelsehinder. När: Till och med 25 april. Var: Gatuscen Mötesplatsen på Södra Allégatan 1b. Pris: Vuxen 100 kronor, barn/studerande 60 kronor. Boka: www.teaterkattma.se.

TIDNINGEN CENTRUM FINNS ATT HÄMTA PÅ FÖLJANDE PLATSER: • Coop, Mariagatan • Hemköp, Vasagatan • Hemköp, Hvidfeltsplatsen • Hemköp, Annedal • Hemköp, Linnégatan • Lidl, Linnégatan • Hemköp, Nordenskiöldsgatan • Saluhallen Briggen, Linné • Linné Bibliotek • Netto, Andra Långgatan • Martin Shop, Andra Långgatan • Hemköp, Masthuggstorget • Lidl, Stigbergstorget • Biblioteket, Chapmanstorg • Dahlheimershus • Domus, Avenyn • Coop, Landala Torg • SDF Majorna-Linné • Polisen, Skånegatan • Redaktionen, Britta Sahlgrens gata 8C

MILJÖMÄRKT Trycksak 341621

OBS! För inskickat, ej beställt, material ansvaras inte. Den som sänder material till tidningen anses medge digital lagring och publicering. TIDNINGENS ANSVAR FÖR FEL ÄR BEGRÄNSAT TILL HÖGST ANNONSKOSTNADEN. FÖR SKADA PÅ GRUND AV UTEBLIVET ELLER FELAKTIGT INFÖRANDE ANSVARAS EJ.


DIREKTPRESS GÖTEBORG

23-29 mars 2013

.. .. goteborgs skonaste godisbutik

LINDT DEMO ..

LORDAG 23 MARS

Harar och lindor påsar mixa fritt!

.. 2 for

40:-*

*Priset gäller endast lördag och söndag!

..

TAVLING Köp Lindt produkter under helgen och var med i utlottnongen av en lindt hare på 1 kg!!!

Övre Husargatan 10 segagubben.se 031 138914 facebook.com/segagubben

3


W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

23-29 mars 2013

9,7

AKTUELLT

TIPSA REDAKTIONEN Telefon: 031-720 55 97 E-post: centrum@gbg.direktpress.se

FOTO: ANNA KARLSSON

4

MILJONER KAN KONSERTEN MED HÅKAN HELLSTRÖM på Slottsskogsvallen den 4 juni dra in om det kommer lika många som på spelningen 2011, det vill säga 20 000. Biljetterna kostar 485 spänn.

Ja till fler färggranna hus MAJORNA- OCH LINNÉBORNA Tycker till!

Nästan 9 av 10 av de boende i Majorna-LInné önskar mer kulör på kvarterets fasader visar Tidningen Centrums enkät. Och de får medhåll av nätverket Yimby och stadsarkitekten som bägge vill se en större blandning på stans hus. Men tänk efter innan du stoppar penseln i färgburken, du får nämligen inte måla hur du vill.

Varför säger ni nej?

– Man måste ta hänsyn till byggnaderna runtomkring. Är där till exempel skyddade byggnader ska man vara försiktig med färger och former som tar udden av ett historiskt hus. Jag har hört att landshövdingehusen i Majorna var mycket mer färgglada på till exempel 80-talet, men att man efter påbud målat om dem i de ursprungliga färgerna.

– Nuförtiden så har staden tagit fram ett program med rekommenderade färger för hur de husen ska målas. På den tiden var det ingen som tänkte på att färgerna skulle passa ihop med husen, då

NJA

Vill du se fler färgglada hus i Göteborg?

NEJ 2% 12%

JA

”I Göteborg är det gula teglet karaktäristiskt. Det är lugna jordiga färger som dominerar.”

kontinentala Köpenhamn med mörkrött, hårdbränt tegel.

Vad tänker du om färgerna på husen i Göteborg?

Muralmålningar

– Jag tänker att Göteborg är en fin stad, inte så tillbakahållen men det skulle kunna finnas lite mer färg på sina ställen. Form- och färgglad stad

Björn Siesjö berättar att man nu strävar efter att bygga mer varierat, vad gäller såväl form som färg och han tror att Göteborg är en stad som kommer att tillåta mer i framtiden. När Tidningen Centrum talar med stadsarkitekten sitter han på en buss i Cannes och kikar ut på husen. – Här har fasaderna en rätt sammanhållen ljus äggskalsskala, men det är så olika karaktär på husen så det blir intressant ändå. Vad gäller Göteborgs färgskala, så beskriver Björn den såhär: – Göteborg har en egen karaktär. Man kan se på färgskalan om man befinner sig i Stockholm, Göteborg eller Malmö. I Göteborg är det gula teglet karaktäristiskt. Det är lugna jordiga färger som dominerar, det är inte så grällt utan mer ljust och lugnt. Stockholm har lite mer mörka röda färger och då i puts. Malmö drar åt det mer

En som önskar mer färg åt stan är Johannes Åsberg, samordnare för Yimby Göteborg, ett nätverk som jobbar för en tätare och mer dynamisk blandstad. – Vi är positiva till en mer varierad färgskala. Vi vill ha mer blandning i stan och det gäller såväl det sociala och funktionella som det estetiska. Han tycker det är konstigt att de som planerar stan ofta säger sig vilja att det nya ska stämma överens med områdets karaktär. – Karaktären är ett resultat av vad man gör. Det finns väl inget egenvärde i att allt ska se likadant ut? Det skulle lika gärna kunna vara tvärtom, att värdet låg i att det nya skiljde sig åt från det gamla, säger Johannes Åsberg. Han önskar sig en större öppenhet för muralmålningar och för att de som bor i husen ska få ökad möjlighet att själva måla och smycka sina fasader. – Det finns nåt hus i Berlin där de som bor själva får pynta så långt de når från sina fönster. Man kan göra väldigt mycket roligt. Något Björn Siesjö och Johannes Åsberg är överens

6%3%

JA

86%

Björn Siesjö, Göteborgs stadsarkitekt

gick man bara och skaffade sig en färgburk, säger Björn Siesjö.

NEJ NJA

91%

Fotnot: Enkäten har gjorts på stan och via en webbenkät.

om är att det ofta blir för likriktad vad gäller färg och uttryck när det byggs nya områden. Johannes Åsberg menar att det ofta också handlar om ägarstrukturer vad gäller variation i ett bostadsområde. – Se på Masthuggsterrassen till exempel. Det är väl en av landets större bostadsrättsföreningar och nu när de ska måla om fasaderna så tog de fram tre olika förslag som de boende fick rösta på. Men alla tre förslagen byggde på att fasaderna skulle göras om på samma sätt. De skulle också kunnat ta fram ett förslag om att måla husen i olika färger, på olika vis. Fler nybyggen sticker ut

Johannes Åsberg pekar på vikten med att hus skiljer sig åt då det också hjälper folk att orientera sig. Precis som Björn Siesjö tror han trenden med att bygga likadant i stor skala, när man bygger nytt, är på väg att vända. – Se till exempel på Kvillebäcken. När man byggt där nu så har man sett det som ett värde att ha en variation i

Vad tycker du om färgglada hus?

Det ser tråkigt ut idag. Det blir gladare med mer färg. Majornabo.

Jag gillar färg. Det är kul när man lägger märke till ett hus. Majornabo.

Det får gärna vara mer färg på landshövdingehusen. Majornabo. Det viktiga är att de passar in i miljön. Majornabo. färg och uttryck. Ett hus är till exempel högt och blått. Det känns positivt tycker jag, säger Johannes Åsberg.

Caroline Johansson Sjöwall caroline.johansson.sjowall@ gbg.direktpress.se

TRE SAKER Om färg på hus

1. FÄRGEN PÅ EN HUSFASAD upplevs annorlunda än om

TRE FRÅGOR till bygglovsexperterna om färg på hus Hallå där Pia Hermansson, bygglovchef och Anna-Clara Löfvenberg, bygglovarkitekt på stadsbyggnadskontoret:

1. Krävs det bygglov för att måla om

gående fasadfärger och färgsättning så är ett färgbyte alltid bygglovspliktigt. Om huset finns med i bevarandeprogrammet och har bestämmelser om varsamhet så gäller att man ska följa dessa intentioner.

huset? – Inom detaljplanerat område, nästan hela Göteborgsområdet har detaljplaner, behövs inte bygglov för att måla om fasaderna på en- eller tvåbostadshus. Om det inte väsentligt ändrar byggnadens eller områdets karaktär (enl. 9 kap 5§ PBL). Men om det finns specificering i planbestämmelserna an-

Vad innebär en ”väsentlig” förändring? – Från vitt till svart till exempel, eller skarpt rosa. Det är en väsentlig förändring. Inte minst om huset ligger i ett funkisområde med enbart vita hus. I sådana enhetligt färgsatta områden görs en bedömning från fall till fall.

2.

3.

Hur viktigt är det att grannarna ger sitt samtycke? – Det är en mycket bra grundregel att alltid prata med sina grannar. Men grannar tillfrågas endast om det är en avvikelse från detaljplanen. Om inte detaljplanen anger något om färg, hör vi inte grannar. Om det skulle vara en avvikelse från detaljplan hör vi grannar och om någon är emot, så kan vi ändå bevilja bygglov, men då har vi inte delegation på detta utan det är byggnadsnämnden som får ta beslut om detta. Magnus Johansson

man exempelvis ser samma nyans på ett färgprov. Fenomenet kallas ”egenfärg & upplevd färg” och innebär att färgen växer i intensitet och ljushet med ytans storlek. Färgen blir alltså starkare och ljusare. Upplevelsen förändras med färgens omgivning och det faktum att en färg aldrig ses ensam.

2.

ETT ANNAT FENOMEN är kontrastförstärkning. Exempel, en gulaktig färg tillsammans med en grön färg kan upplevas som lätt rödaktig, samma gula färg kan däremot, tillsammans med en starkt röd färg bredvid, upplevas som lite grönaktig. Svagt rosa färger kan upplevas som lilaaktiga medan svagt ljust gröna och gråa toner kan uppfattas som blåaktiga.

3.

LJUSARE KULÖRER får ett hus att se större ut, vilket också innebär att en mörkare kulör få ett hus att se mindre ut.

GRAFIK: ANNA KARLSSON

Hus i blått, grönt och rött. Sida vid sida. Och flerfärgade hus. I Göteborg är kvarter som präglas av färgrikedom och variation inte alltför många och när nya hus planeras i gamla kvarter stöter man ofta på formuleringar som ”smälta in i befintlig miljö”. Möjligtvis för att inte stöta sig med grannar som kan komma att överklaga byggplanerna. Men finns det egentligen några regler för vilka färger som får målas på våra fasader i stan? – Nej, vi har inga regler men man kan inte måla hur som helst. Vill man måla ett hus i en ny färg så är det bygglovspliktigt och vi gör en bedömning från fall till fall. Vill man måla gredelint kanske vi säger nej, säger Göteborgs stadsarkitekt Björn Siesjö.

Vill du se fler färgglada hus i dina kvarter?


DIREKTPRESS GÖTEBORG VISSTE DU ATT ... restaurang Sjömagasinet vid Klippan har fått en stjärna i restaurangguiden Guide Michelin?

23-29 mars 2013

5

Fr Fransk inredning • LLoppis oppis & an antikt ntikt ti REDIGERING: ANNA KARLSSON

i Majorna och Linné

SÅ TYCKER VI

Vill du se fler färggranna hus i Göteborg?

3 TYCKER TILL Daniel Smedberg, 41 år, Majorna: – Ja, det är lite väl grått. Jag gillar exempelvis radhusen på Kungsladugårdsgatan.

Alyssa Ayeb, 36 år, Majorna: – Ja! Det är uppmuntrande i den här gråa och disiga staden. Där jag bor är det ganska beigt, det är nog någon jantelagsgrej.

Vad tycker du om färgglada hus?

Enkät: Joanna Klasén och Markus Andersson

Calle Lundqvist, 35 år, Majorna: – Ja, det är vackert med färg. Färgerna på husen där jag bor är ganska bleka, de kunde vara starkare.

DANIEL FARKAS, 33 ÅR OCH MÅNS, SNART 3 ÅR, BOR I KUNGSLADUGÅRD: Vill du se fler färgglada hus i Göteborg? – Ja, absolut. Gärna som här i Kungsladugård. Det är mysigt med färg. Det blir mer levande, intressant och ett område får mer variation. Vill du se fler färgglada hus i ditt kvarter? – Nej, inte direkt. Det är redan en bra blandning här, men tidigare bodde jag närmre Jaegerdorffsplatsen och där var husen mer likfärgade. Finns det några färger som du inte tycker passar på hus? – Svart är väl kanske inte att föredra. Men annars är jag öppen för det mesta.

Joakim Kilner, 25 år, Majorna: – Ja. De här grå färgerna bidrar inte till något positivt.

LENA TORSTENSON, 48 ÅR, PÅ PLATS PÅ KUNGSLADUGÅRDSGATAN: Vad tycker du om de färgglada husen här på Kungsladugårdsgatan? – De är underbara för att de alla ser olika ut. Det blir inte så tråkigt helt enkelt. Vill du se fler färgglada hus? – Ja, absolut. Som det är nu så är många områden så tråkiga. Finns det några färger som du inte tycker passar på hus? – Turkost, grisskärt och neon tycker inte jag är snyggt på hus.

LILL ANDERSSON, 49 ÅR, BOR I MAJORNA OCH STEFAN SANDBERG, 58 ÅR: Vad tycker du Lill om färgerna på husen här i Kungsladugård? – På sina håll är det väldigt färggrant. Vill du se fler färgglada hus i Göteborg? – Absolut, det är underbart. Man blir glad av färger. Vill du se fler färgglada hus där ni bor? – Nej, för där är redan mycket olika färger; gult, rosa och blått. Finns det några färger som du inte tycker passar på hus och några som du föredrar? – Jag har svårt för brunt, men turkost och limegrönt tycker jag är fint.

Helen Tjernberg, 57 år, Majorna: – Ja, det är roligare. Det kan bli lite enahanda på vissa ställen. Jag vill framför allt se en större blandning av färger. Enkät: Joanna Klasén


6

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

23-29 mars 2013

AKTUELLT Ny inredning ngg i llantlig antlig miljö POLISRAPPORTEN Numret till Polisen - var du än är.

114 14

SLOTTSSKOGSGATAN Söndag 17 mars Klockan 12.37 Skadegörelse En person slår sönder en ruta till en butik på Slottsskogsgatan. Ett vittne ringer till polisen och berättar att man precis sett en man slå sönder en ruta till en butik som ligger utmed Slottsskogsgatan. Man ser sedan hur mannen fortsätter från platsen i riktning mot Jaegerdorffsplatsen. En polispatrull beordras fram till platsen och påträffar mannen inte långt från platsen. Mannen saknar ID varför han får följa med till polisstationen, en anmälan om skadegörelse skrivs. KUNGSPORTSAVENYN Söndag 17 mars Klockan 06.49 Rån person Personrån på Kungsportsavenyn i Göteborg. Två killar misshandlar en person på Avenyn. I samband med detta tar de plånboken med pengar. Killarna hoppar in i en mörk bil och kör med hög fart i riktning mot central-

Vid pågående brott.

Du behöver inte uppge ditt namn!

Vid larm 112

stationen. Patrullen kör upp anmälaren till sjukhus för omplåstring samt skriver en anmälan och förhör.

gen och blir av med sin jacka. Ingen gripen och anmälan skrivs. Oklart gällande personskador.

VIKTORIAGATAN Lördag 16 mars Klockan 05.33 Skadegörelse En taxichaufför får sin taxibil söndersparkad på Viktoriagatan av en kund som är kraftigt berusad. Chauf-fören följer efter mannen på avstånd och polis kan ta med mannen för tillnyktring. Förhörr kommer att hållas las med mannen så å snartt han nyktrat till. Inga kända personskador.

SÖDRA HAMNGATAN Fredag 15 mars Klockan 16.00 Trafikolycka En spårvagn och en personbil har kolliderat. Olyckan har skett sket i korsningen Södra Södr Hamngatan och Västra oc Hamngatan. H IIngen på plats behöver köras ttill sjukhus med ambum lans. la En förare är lindrigt skal dad och o uppsöker läkare på läk å egen hand. Trafiken flyter åter på som vanligt.

KUNGSPORTSAVENYN Lördag 16 mars Klockan 05.31 Rån person En man blir på en hamburgerrestaurang på Kungsportsavenyn hotad av en okänd person som vill ha hans jacka. Mannen blir sla-

NORDSTAN Torsdag 14 mars Klockan 06.48 Rån Ett café har blit utsatt för ett rån i Nordstan. Två maskerade gärningsmän beväpnade med kniv och kofot har rånat ett café på Postgatan.

Beställ gratis informationspaket! 031-753 1111 eller 031-753 1248

En anställd får kniven mot halsen samtidigt som en annan anställd blir slagen med kofoten. De båda gärningsmännen tillgriper sedan en växelkassa ocjh springer från platsen ner mot Casino Cosmopol. Oklart då det gäller fysiska skador på någon av de anställd. Ingen har ännu gripits. ÖVRE HUSARGATAN Onsdag 13 mars Klockan 14.52 Arbetsplatsolycka Arbetsplatsolycka i badrumsbutik på Övre Husargatan. En anställd i butiken har krossat fingrarna i samband med att han burit ett badkar och tappat det. Han körs med ambulans till Mölndals sjukhus innan polis är på plats. Oklart hur allvarliga skadorna är. En anmälan skrivs. NORRA HAMNGATAN Tisdag 12 mars Klockan 21.09 Rån Rån mot Pressbyrån på Norra Hamngatan. En man kommer in på Pressbyrån och kräver att få alla pengar i kassan. Han får med sig en del pengar, oklart hur mycket. Han hotade personalen men det har inte setts något vapen. Mannen försvann sen från platsen i okänd riktning. Flera polispatruller söker i området.

FOTO | Alf Rosén

JÄRNTORGET Tisdag 12 mars Klockan 15.30 Rån På Järntorget blir en kvinna rånad. Det är en kille som kommer fram till kvinnan och rånar henne på mobiltelefonen genom att hota henne verbalt. Killen, som var i sällskap med en annan kille och en tjej, försvann sedan mot Andra Långgatan. Polisen har sökt i området utan resultat.

verigedemokraterna Trygghet & Tradition goteborg.sverigedemokraterna.se

www.sverigedemokraterna.se

HEJDERIDAREGATAN Tisdag 12 mars Klockan 03.13 Brand På Hejderidaregatan i Änggården brinner det i en lägenhet i ett treplans flerfamiljshus. Ett fåtal personer har evakuerats men det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats. För närvarande är det oklart vad som orsakat branden. Polisen inleder en förundersökning gällande mordbrand alt. grov mordbrand och platsen spärras av för teknisk undersökning. HAGA Tisdag 12 mars Klockan 02.25 Personrån

I Hagaområdet blir en person hotad av tre gärningsmän varav en med kniv. De får med sig kontanter samt en mobiltelefon. Inga personskador. FRIDHEMSGATAN Söndag 10 mars Klockan 17.16 Grov misshandel En man är svårt skadad på en spelbutik på Fridhemsgatan. Mannen är troligen knivstucken av okänd person. Ambulans på väg. Två eller tre män har setts springa från platsen. Polis med hund söker i området, brottsplatsen avspärras och övervakningsfilm tas om hand. I nuläget ingen gripen. NORDSTAN Söndag 10 mars Klockan 15.17 Stöld Löpstark väktare grep tjuv efter en längre jakt. Tre män som tillsammans stulit i en klädbutik på Nordstan ertappas på bar gärning. När de grips av väktare så lycks en av den misstänkta slita sig loss och skada en av väktarna. En av väktarna tar dock upp jakten och ett erfterföljande till fot påbörjas som går ner till Casinot och tillbaka till Nordstan där den misstänkte till slut ger upp då väktaren uppenbarligen inte tänker göra det. Omfattning av väktaren skador är inte kända. Den misstänkte som trodde sig kunna springa från väktaren kommer nu även att bli misstänkt för våld mot tjänsteman. NORDHEMSGATAN Fredag 8 mars Klockan 22.30 Störande fest Polisen får in klagomål på en mycket störande fest som pågått längre tid vid Nordhemsgatan. De som klagar påstår att detta är återkommande under helgerna. När polisen anländer ser man att det båda förekommer inträde och servering av alkohol. Arrangören kan inte uppvisa något tillstånd och polisen beslagtar då bland annat alkohol innan festen får stänga ner. OTTERHÄLLAN Fredag 8 mars Klockan 19.36 Skadegörelse En klottrare ertappas av vittnen vid Otterhällan. Då vittnen följer honom drar han kniv. Vittnen ser hur en man klottar vid Seven Eleven på Kungsgatan. När han blir medveten om att han är ertappad. börjar han springa från platsen och ett flertal personer tar upp jakten. Utan för en restaurang i riktning mot Esperantoplatsen drar klottraren plötsligt upp kniv och hotar de som följer honom. Vittnen får sedan kontakt med polis men

mannen har då troligen undkommit. Polisen söker en helt svartklädd man med luvtröja och ryggsäck. Ingen har dock blivit skadad i samband med att gärningsmannen hotade med kniven. Gärningsmannen är misstänkt för både skadegörelse och olaga hot. EKEDALSGATAN Fredag 8 mars Klockan 16.33 Vapenlagen Polisen får in uppgifter om att ett antal personer som beväpnade befinner sig i ett skogsområde vid Ekedalsgatan. De är även maskerade. Vittne ringer om att minst tre personer befinner sig i ett skogsområde vid förskolan på Ekedalsgatan. De som ringer är oroliga föräldrar som hämtat barn vid förskolan. ”Gärningsmännen” uppges vara beväpnade och de bär sk rånarluvor mm. Polisen får beslut om förstärkningsvapen och helikopter tillkallas. När polisen anländer anträffar men fem ungdomar mellan 15-17 år. De har sk paintbollvapen men även ett antal luftvapen. Polisen beslagtar 4 st luftvapen som ungdomarna haft. Dessa får inte någon under 18 år bruk. Någon vuxen var inte närvarande. Anmälan om brott mot vapenlagen. MALMGATAN Fredag 8 mars Klockan 03.39 Misstänkt rattfylleri Från Malmgatan i Kungssten medtas en personbilsförare för provtagning. Föraren vägrar blåsa och ett blodprov tas på sjukhuset. BANGATAN Torsdag 7 mars Klockan 21.21 Stöld/inbrott Lägenhetsinbrott på Bangatan. När man kommer hem till lägenheten upptäcker man att någon brutit upp altandörren. Oklart vad som stulits. Polis till platsen för brottsplatsundersökning. CARNEGIEGATAN Torsdag 7 mars Klockan 00.47 Grov misshandel På Carnegiegatan i Majorna hörs flera skott avlossas. Flera personer iakttas i området och en bil rivstartar från platsen. Kvar på marken ligger en man som är skjuten och träffad i låret. Ambulans och polis skickas till platsen. Den beskjutne mannen är i 30-årsåldern av förs till Sahlgrenska för vård. Han är känd av polisen sedan tidigare. Platsen avspärras för en teknisk undersökning. Flera hylsor tas i beslag. Ingen bil eller misstänkta förövare ännu ej påträffade. Vittnen är hörda och en anmälan upprättas. Källa: polisen.se


DIREKTPRESS GĂ–TEBORG

23-29 mars 2013

9LORYDU DWWWMDWD KÀOLDUPHQ SÀGLJ 10 000-tals gÜteborgare vill ge blod men gÜr aldrig slag i saken. Det tycker vi är synd. DärfÜr har vi skapat JAPP-registret, en tjänst som fungerar ungefär som NIX-registret – fast tvärtom. När du gür med kommer vi att tjata pü dig med alla tänkbara medel tills du blir blodgivare. Sü kavla upp ärmarna och anmäl dig pü jappregistret.se

R E G I S T R E T (QWMÂżQVWIĂ‘UGLJVRPYLOOEOLEORGJLYDUH PHQEHKĂ‘YHUOLWHKMÂżOSSĂ€WUDYHQ

7


8

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

23-29 mars 2013

REDIGERING: ANNA KARLSSON

HAGA

Bio Capitol rullar igång igen ■ ■ När den gamla bions dagar var räknade klev tre biografmaskinister in och tog över alltihop. Nu drivs Skanstorgets Capitol vidare med filmer på programmet veckans alla dar. SKANSTORGET – Vi hade tänkt

på det länge men när vi bestämde oss i höstas var det ett raskt beslut, alternativet hade varit att lägga ner, berättar Katarina Lorentzon som tillsammans med kollegorna Gunnar Johansson och Mattias Mattsson tagit över driften av Bio Capitol. De har alla tre arbetat som biografmaskinister på Capitol i flera år, Katarina Lorentzon ända sedan 1989 då den förre ägaren tog över. – Då hade det varit en porrfilmsbiograf sedan 1973 och bion hette då Nya Boulevard. Det var lite en annan tid. Porrfilmer recenserades till och med i GP, säger Katarina Lorentzon med ett skratt. Bion fyller 62 år i år

Bio Capitol slog för första gången upp portarna 1941 men det mesta av inredningen, såsom väggplattor och ljuskronor i taket, är från en renovering 1959. Färgen i entrén är från 1989. – Då var här väl behov av såväl städning som lite ommålning, säger Katarina Lorentzon. När de hade en nyinvigning i början av mars öppnade de med filmen Cobra (Moon over Burma) med Dorothy Lamour, samma film som visades den allra första premiärvisningen 1941. – Det verkade som att publiken tyckte den var rolig. Det är en film om äventyr och kärlek i djungeln, säger Gunnar Johansson. Både gammalt och nytt

Framöver så är det dock mer aktuella filmer i programmet som sätts vecka för vecka. Vid övertagandet av biografen så satte de också in en digital projektor, något som idag är nödvändigt om man vill visa

Film på Bio Capitol ■ I veckan visas: Faro, Lore, Broken och Bakom stängda dörrar. Filmer visas mellan 14.15 och 20.15.

■ För mer information: www.capitolgbg.se

FOTO: MARKUS ANDERSSON

BIOGRAFMASKINISTER TOG ÖVER. Katarina Lorentzon och Gunnar Johansson har jobbat på Bio Capitol i många år. När det stod klart att biografen skulle läggas ner bestämde de sig för att själva driva den vidare tillsammans med kollega nummer tre, Mattias Mattsson som var på andra uppdrag när Tidningen Centrum hälsade på.

ny film. Men de gamla projektorerna får också stå kvar. – För vår mentala hälsa och goda arbetsmiljö så behövs de gamla maskinerna. De är elektromekaniska underverk medan den nya digitala bara är en stor bullrig dator, säger Katarina Lorentzon. Och uppe i maskinrummet susar det högt från den nya projektorn. Gunnar Johansson och Katarina Lorentzon skojar om att spela in de gamla projektorerna på band. Det var ett mer hemtrevligt ljud. En levande biograf

F Fokus för de nyblivna bioggrafägarna är att få kärnverkssamheten att funka. Det vill ssäga att locka publik till de ttvå visningarna som de kör vvarje dag. Men de har också ttankar på att utöka. Att få in llunchvisningar och lördagsmatinéer samt föreläsningar, m kkonferenser och andra uthyrningar. n – Vi vill ha en levande biografverksamhet. Både för att det är roligt och av krasst

DETALJER FRÅN FÖRR. Nu har Bio Capitol fått en digital projektor. En nödvändighet för att kunna visa nya filmer. Men de gamla maskinerna får stå kvar, för trivselns skull och möjligheten att kunna visa gamla rullar.

Vi vill ha en levande biografverksamhet. ekonomiska skäl, säger Gunnar Johansson. De har alla tre jobb på annat håll. Katarina och Gunnar på Bergakungen. De delar lika på arbetet på Bio Capitol och ska alla sitta i kassan. Framöver hoppas de på att kunna dra ner på arbetstiden på sina andra jobb.

– Men vi måste nog ha andra jobb också. Att driva en biograf är inget man blir förmögen på, säger Katarina Lorentzon. Katarina Lorentzon och Gunnar Johansson tror på att det finns en publik för kvalitetsfilm i stan och hoppas på att de ska strömma till nu.

För vår mentala hälsa och goda arbetsmiljö så behövs de gamla maskinerna. – Men det är också lite skönt när det är helt tomt och tyst här, när alla gått hem. Det är lite som efter en bra fest, man kan slå sig ner och vara nöjd, säger Katarina Lorentzon.

– Fast det är ingen vidare affärsidé, säger Gunnar Johansson och ler. Caroline Johansson Sjöwall caroline.johansson.sjowall@ gbg.direktpress.se


DIREKTPRESS GÖTEBORG

VI HJÄLPER DIG ATT BLI 60% BÄTTRE!

23-29 mars 2013

DELTA I PT-DUELLEN, VINN ETT ÅRS SPAMEDLEMSKAP EXKLUSIV, VÄRDE 24 000 KR!

FÖRE Förändra din kropp på 10 veckor med hjälp av en Personlig Tränare. Resultatet blir mer muskler och mindre fett. Deltagare i PT-duellen har uppnått 60% förändring. I PT-duellen tävlar deltagarna och deras Personliga Tränare om vem som med hjälp av sin PT kan förändra sin kropps-

EFTER

sammansättning mest. Förutom att få en god hälsa och snygg kropp kan deltagarna vinna fina priser. Nästa start är 5 april. Anmäl dig nu – till sommaren kan du vara i form! Läs mer på ptduellen.se eller ring 031-600 641.

Köp presentkort under mars så lägger vi till 10 % på värdet!

Unna någon du tycker om lite extra lyx med spabehandlingar, kurer, god mat, massage och varma bad. Köp ett presentkort i vår reception eller på shop.hagabadet.se. Pris från 250 kronor.

GE BORT MASSAGE ELLER ANSIKTSBEHANDLING Södra Allégatan 3

Tel 031-600 600

www.hagabadet.se

facebook.com/hagabadet

9


10

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

23-29 mars 2013

REDIGERING: MAGNUS JOHANSSON

FOTO: COLOURBOX/MARKUS ANDERSSON/JENNY JEDBORG

MASTHUGGET

RESVANEUNDERSÖKNING. Våren 2013 tas första steget på vägen för att kunna bli testkund i UbiGo, en tjänst som utvecklas och testas inom Go:Smart, ett tvåårigt projekt under ledning av Closer/Lindholmen Science Park och med Vinnova som huvudfinansiär.

Hushåll på Masthugget sökes till nytt test om resvanor ■ ■ Framtidens resetjänst testas i verkligheten. Bilägande ska ersättas av abonnemang på olika tjänster. Hushåll på Masthugget efterlyses. – Vi vill pröva om en sådan här tjänst är något för hushållen, säger Hans Arby kommunikatör på Vinnova, huvudman i satsningen. MASTHUGGET Nu under våren startar rekryteringen av hushåll på Masthugget och Linnéstan som vill delta i projektet. – Det är vardagsresandets svar på charterbolagen, kan man säga, där man hittar paketlösningar utifrån behovet, säger Hans Arby kommunikatör på Vinnova som är huvudman i satsningen. Totalt söker man hundratalet hushåll i tre områden i Göteborg, förutom Masthugget, även Kvillebäcken på Hisingen och Olskroken/Härlanda. Varför just de här tre områdena?

– Vi har tänkt områden som ligger någorlunda centralt och runt trängselskattezonen. Men är man intresserad och bor någon annanstans så kan man så klart

Det är vardagsresandets svar på charterbolagen, kan man säga, där man hittar paketlösningar utifrån behovet. Hans Arby, kommunikatör på Vinnova

höra av sig. Linnéstaden och Eriksberg kanske också kan bli aktuella, säger han. Satsningen görs i samarbete med bland andra Lindholmen Science center, Chalmers, Pay-Ex, Västtrafik och Volvo. – Vi söker hushåll med 1-2 bilar där man antingen kan uppmanas att ställa en, eller båda bilarna och få ett bättre utnyttjande av befintliga resandemöjligheter via en app som tas fram. Det ska hjälpa dem hitta och boka lämpligaste färdmedlet för en resa, säger Hans Arby.

Ett smörgåsbord av skräddarsydda abonnemang med tillgång till hyr- och poolbilar, kollektivtrafik, taxi eller hyrcykel, allt erbjuds beroende på det egna resandet och behovet. – Appen är kanalen, resandet är verktyget, så kan man se det, säger han. Abonnemangen innehåller också resegaranti och bonus. – Utgångspunkten är att man kan klara 80-90 procent av sitt resande utan bil men att man behöver den ibland och då hyra bil istället för att

äga den, säger han. Man börjar med att tillsammans kartlägga hushållets resebehov och hitta ett lämpligt abonnemang, som man sedan kan ändra eller säga upp med en månads varsel. Outnyttjade tjänster kan sparas till kommande månader och varje inbesparat kilo koldioxid ger poäng som kan växlas in i varor och tjänster hos partners. Måste pröva nyttan

Några frågor som testperioden under ett halvår ska ge svar på:

KORT OM Vad är Ubigo? ■ UbiGo är en tjänst som utvecklas och testas inom Go:Smart, ett tvåår-igt projekt under ledning av Closer/ Lindholmen Science Park och med Vinnova som huvudfinansiär. ■ Intresseanmälan och mer information och finner du på hemsidan www.ubigo.me. SÅ BLIR DU TESTKUND AV UBIGO: 1. Anmäl Ditt intresse på www.ubigo.me 2. Man kontrollerar hur väl hushållet passar testupplägget – besked d senast i april oavsett utfall 3. Vid ett personligt möte i april eller maj får de inbjudna mer information och för att eventuellt teckna ett avtal om deltagande.

Är det prisvärt? Är det enkelt? Kan man lita på att det funkar? Är det nog flexibelt? – Man kan inte bara fråga folk, det måste det prövas i verkligheten. Sedan är det viktigt att man betalar själv. Om det inte belastar den egna plånboken är det svårare att avgöra om man tycker det är värt det, säger Hans Arby.

Sökande efter hushåll pågår under våren för att sedan dra igång i september. – Vi går ut både i media men kommer också försöka sprida det via våra samarbetspartners för att locka intresserade, säger han. Madeleine Christell madeleine.christell@ gbg.direktpress.se


DIREKTPRESS GÖTEBORG

23-29 mars 2013

,

STANS BREDASTE SORTIMENT PA GODIS!

4-Gott

Glad pask onskar vi pa 4-gott! OSTRA HAMNGATAN 5

7HO‡(SRVWJRWW#WHOLDFRP‡ZZZJRWWVH

11


12

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

23-29 mars 2013

Påskhälsningar från oss …

Påsken har kommit till Haga. Butikerna har laddat med många fina, roliga, härliga, underbara nya och gamla ting. Pausa med mat och fika, här finns något för alla smaker. Fynda bland spännande hantverk och gårdsprodukter på vår traditionella påskmarknad. Strosa omkring i Hagas härliga atmosfär.

Påskmarknad lördag 23 mars kl 10–16 och söndag 24 mars kl 11–16. Välkomna!

*

0%

30%

1

!

n Välkomme

10% på Cream *Gäller den 23–25 mars. Välkomna in önskar Agneta och Anna! CHARLSTON FASHION & SECOND HAND, Haga Nygata 10, charlston.se, 031-13 68 70.

AREN EN HUS IK IN L K al ERS dcentr KVART liga vår Skanstorget. n ä v in –D ära tan 44, n Husarga 3 09. 9 031-339 tids-

Fika

, dgivning ss för rå uta besvär: o ta k ta Kon vid ak ing och rdag. beställn 7.00 varje va –1 kl 8.00

Berömda Hagabullen, kakor, mackor, mat. CAFÉ HUSAREN, mån-tor 9-20 fre 9-19, lör och sön 9-18. Haga Nygata 28,, g cafehusaren.se, 031-13 63 78.

499:-

*

Ekologisk tvål från Klockargårdens 30% rabatt vid köp av valfri pump från Cult. Pumpar 199:- och 299:-. Tvåll 119:-. *Gäller 23 och 24 mars. TANT GRÖN, Skanstorget 17, 031-13 58 05.

Fr

ån

19

9:

-

:-

0 .75

1

*

% 15 FFladdermusfåtölj lad i åte återvunnen kanvas 1.750:-. 1 75 ANYHOW, Östra Skansgatan 3, anyhow.se

%*

15

Blo

299:-

mm

or

Fräsiga saker. Klockväska 299:-. Stereoväska med fungerande högtalare 499:-. KAWAII, Haga Nygata 15, kawaii.se

15% på Bengt & Lottas lekfulla och glädjespridande smide. *Gäller t.o.m. 6/4. HAGA INTERIÖR, Haga Nygata 33A, hagainterior.se, 031-13 38 91.

Påsk-arrangemang k-arrangemang g med blommor och kvalitetschoklad, fair trade. HAGA BLOMMOR, Södra Allégatan 2A, hagablommor.com, 031-711 83 83.

am

l ek

R

Hattar Hattar Kläder Smycken Konst. När Du vill ha det där lilla extra … ATELJÉ HÖRNAN – HATTELJÉ, Västra Skansgatan 1 B/ Haga Östergatan, hattelje.se, 031-13 75 88.

En vanlig dag … Morgonkaffet kokar på kontoret, Pontus parkerar sin cykel på gården, Inger bjuder in på fika, Karin dagdrömmer om varma resor, Daniel letar bästa pris på en skottkärra, Björn röker pipa, Charlotte samlar på goda kakrecept, Magnus njuter av utsikten i Grand Canyon, Viveka tittar in, Staffan dricker cola light.

e

tas

as Kér

Förresten! Vi gör bra reklam också. REKLAMHÖRNET, Södra Allégatan 16, reklamhornet.se, 031-13 31 13.

Du hittar fina Kérastase produkter hos HAGA-SAXEN, Haga Nygata 5 D, 031-13 96 90.


DIREKTPRESS GÖTEBORG

15%*

Från

29:-

Tête à Tête T Tê från 29:-. BLOMSTERKRUKAN I HAGA, Landsvägsgatan 4, blomsterkrukan.se,, 031-701 04 08.

98:-

/st

* 15%

Blomsterk

aga rukan i H

:-

20 ”Livet kanske inte blir längre med ett gott skratt, men det blir iallafall roligare.” Skyltar med olika texter 98:- /st. RUM FÖR INSPIRATION, Haga Nygata 18, facebook.com/ RumForInspiration, 031-13 61 60.

nst

:-

45:-

58

159

:-

45:

119:-

Go Gott ott bröd till påsk: Haga Lev Levain ain i 5 58:-, 8: Kustknäckeark 20:-, Kumminkrisp 45:-, Frukt & nötbröd 45:-. SMAKFYLLT BRÖD & BUTIK, Södra Allégatan 14, smakfyllt.nu, 031-701 71 20.

-

59: K Konsthantverk h k av hög hö kvalité. Glas, keramik och smycken för både vardag och fest. SINTRA, Landsvägsgatan 5, sintra.se, info@sintra.se, 031-775 01 20.

H

at

ta

r

Te, kaffe och chokladägg i cellofan. 159:-. Chokladägg i ask 119:-, Chokladägg i cellofan 59:-. TEA´S TE & KAFFE, Öppet vard 11–18, lörd 11–15. Haga Nygata 2, teas.se, 031-13 44 04.

825:-

10%*

Hjärtformad picknick-korg, utrustad med bl a kylväska samt glas, bestick och tallrikar för 2! 825:-. HEARTSTORE, Haga Nygata 18, heartstore.se, 031-13 54 18.

d a pås l g k!

Välkom

men!

Nyhet! Vårkollektion 10% rabatt. *Gäller klänningar 23–28 mars. Nu har vi även dam- och herrhattar. CHRISTINES MODE, Haga Nygata 19, 031-711 43 11.

Hälsa & Välmående Böcker om Mindfulness, Ayurveda, Andevärlden m.m Meditations Cd, Aromaterapioljor, Stenar. Även tidsbokning av medium, för Tarot/ Medialvägledning.

REGNBÅGENS BÖCKER & SMYCKEN, Haga Nygata 11, regnbagens.com, 031-13 33 75.

facebook.se/hagagoteborg Mer info på hagashopping.se

VI SES I HAGA!

Väldoftande påsk. MELISSA – Tvålbutiken i Haga. Haga Nyagata 5f, melissahaga.se, 031-13 84 03.

Ko

13

Roligt och annorlunda påskpynt! I påskveckan har vi öppet mån-ons 10-18, skärtors 10-18, långfre stängt, påskafton 11-15. *Ta med annonsen så får du 15% rabatt på alla påskartiklar till ord pris! LITEN KARIN, Haga Nygata 25, litenkarin.se, 031-13 45 44.

Väldo ft

15% på den exklusiva Spanska/ Extremadura olivoljan, 500 ml/ 250 ml *Gäller t.o.m. v 13. OLIVOLJA ETC, Haga Nygata 18, olivoljaetc.se, 031-711 74 00.

23-29 mars 2013 lar

kpry på pås

AA Antik Anyhow Ateljé Hörnan-Hatteljé Bebop Antik Biscuit Blomsterkrukan Bokia Bokmalen Antikvariat Bokrummet Bräutigams Café Hebbe Lelle Café Husaren Café Kringlan Caféva Charlston Christins mode Clara Bookshop Curry House En deli Haga eXter smycken Fanny Michél Fåfängan Antikt Hagabadet Haga Barn Haga Blommor Hagas Gröna Naturmedicin Haga Hem Haga Interiör Haga Klippotek Haga Nygatan Cykel AB Haga of Sweden Haga-Saxen Haga Trätoffelfabrik & Läderaffär Heartstore ICA nära Igor the Dog Indigo Jacobs Café Karltex.se/Shoes Kawaii Shop Kvarterskliniken Husaren Le Petit Café Liten Karin Maja Market 29 Melissa Nöller Espressobar Olivolja etc Regnbågens Böcker & Smycken Reklamhörnet Restaurang Sjöbaren Rum för inspiration Röde Orm Seven Eleven Sintra Smakfyllt Bröd & Butik Små Kära Ting Sol & Vår Stiernglans - Hats and Heritage Tant Grön Tea´s Te & Kaffe Twist & Tango Twist & Tango Outlet Villervalla Villervalla Outlet Westerby Home Collection


14

23-29 mars 2013

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

AKTUELLT

KBT-Samtal

Nu bĂśrjar bygget av ĂĽttavĂĽningshuset pĂĽ Amiralitetsgatan

Œ!Stressproblematik Œ!Psp0‚ohftu!! Ofetu‹neifu!Œ!Vunbuuojoh!! Lsjt!Œ!Sfmbujpotqspcmfn!! Qfstpomjh!vuwfdlmjoh Hälsofrügor/Ohälsofrügor

11313

MAJORNA I bĂśrjan av april ska rivning och sanering pĂĽbĂśr-

jas i kvarteret Vita BjÜrn i Majorna skriver GP. Ovanpü livsmedelsaffären Willys ska ett ütta vüningar hÜgt hus byggas. Det är Wallenstam som ligger bakom projektet som kommer att ge ett tillskott av 64 nya ettor och tvüor. Samtliga lägenheter blir hyresrätter. I samband med nybygget kommer ocksü livsmedelsbutiken i bottenplanet att kunna expandera. Inflyttning är planerad till slutet av 2014.

I›htlpmfvucjmebe!I‹mtpqfebhph Zphb!'!Nfejubujpotm‹sbsf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lcu.tbnubmtufsbqfvu Qsjt;!611!lspops0ujnnf

Dmbsb!Oftups 142.25!96!1:!!!!Wfhbhbubo!27! www.yogastudion.com

SPA I POLEN

Nytt nummer vid kriser och olyckor

FriskvĂĽrdsresa Spa-Hotell vid havet Bussresa 9 dgr

AKTUELLT FrĂĽn och med i mĂĽndags finns ett nytt informa-

tionsnummer, 113 13. Dit kan allmänheten ringa fÜr att fü information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället, till exempel en Üversvämning eller epidemi. Tjänsten ska avlasta larmnumret 112. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt och ska vara ett stÜd fÜr kommuner, landsting, länsstyrelser och centrala myndigheter i sin kriskommunikation till allmänheten. Har du koll pü vüra tre larmnummer? • 112 ringer man i en nÜdsituation när det är fara fÜr liv, egendom eller miljÜ. • 113 13 ringer man när man vill fü eller lämna information om en allvarlig olycka eller kris i samhället. • 114 14 ringer man i icke akuta fall när man vill komma i kontakt med Polisen.

Ny kampanj fÜr att fü fler dagbarnvürdare i stadsdelen MAJORNA-LINNÉ Staden fortsätter att satsa pü att locka fler

personer att bli dagbarnvürdare. FÜrra üret skedde en rekryteringskampanj som resulterade i 13 nya anställningar. Den här vüren genomfÜrs en ny kampanj. Alla stadsdelar fÜrutom Askim-FrÜlunda-HÜgsbo är med i kampanjen som inleds med bred annonsering i slutet av den här münaden. Sü smüningom fÜljs detta upp med en rad informationsträffar ute i stadsdelen. Det var 2011 som GÜteborg, efter beslut i kommunstyrelsen, bÜrjade se dagbarnvürdarna som ett bra alternativ till fÜrskolan – en mÜjlighet som samtidigt kunde bidra till att korta barnomsorgskÜerna.

Majorna & LinnĂŠ

LOKALA NYHETER PĂ…

WEBBEN www.tidningencentrum.se

Pris frün 5.995:inkl. helpens., 15 behandlingar, spa, jacuzzi, gym, saltbass. OBS! Inget tillägg fÜr enkelrum. Avr. 12/4, 19/4, 3/5, 10/5, 17/5, 31/5 6/6, 13/6, 30/8, 6/9, 13/9 m.fl.

Även kortare spa-resor-res själv Inkl. bütresa, 2 Üvernattningar. Radisson Blu, behandlingar. Pris 1.710:golf, konferens, hotell, flyg, kryssningar

@TidnCentrum

Broschyrer: tel 0500-41 81 20 www.polenupplevelser.com

Luften i Haga ovanligt bra HAGA Luftkvaliteten i Haga har varit ovanligt bra under 2012. Det visar miljÜfÜrvaltningens ürsrapport. MiljÜfÜrvaltningen i GÜteborg har sedan mitten pü 1970-talet gjort kontinuerliga luftkvalitetsmätningar i staden. Idag finns fyra fasta och tre mobila mätstationer. Årets oväntade resultat i Haga har sin fÜrklaring i ombyggnaden av Sprängkullsgatan som ägde rum mellan mars och december vilken orsakade en minskning büde i trafikflÜde och hastighet. I Gürda däremot, ett omrüde som liksom Haga brukar ha en dülig luftkvalitet, Üverskreds 2012 alla miljÜkvalitetsnormer, büde de svenska normerna och EU-normerna.

Bangkok Kitchen F.d Lai thai restaurang

Take away endast frĂĽn

Alla dagar 16.00–18.00

Erbjudandet gäller t.o.m 30 april 2013 Gäller ej Take away

Vi har Ül & vin rättigheter.

75 kr Lunchb b Ê vardaga uffÊ r 11–15

79kr

Öppettider Vardagar 11–21 Helger 12–21 Adress Andra Lünggatan 21, 413 28 GÜteborg Telefon 031-42 35 53 Hemsida www.bkgbg.se

CITY HUND & KATTKLINIK, LANDALA TORG Djursjukvürd i lugn, modern miljÜ. Vüra veterinärer och skÜterskor hälsar dig och din hund, katt eller smüdjur varmt välkomna till vür fullt utrustade klinik. Vi hjälper till med allt frün friskvürd till avancerade medicinska och kirurgiska behandlingar.

Nu byggs spürväg pü Skeppsbron SKEPPSBRON Arbetet med att bebygga och utveckla Skeppsbron till en ny stadsdel har bÜrjat. Stenpiren blir en ny viktigt knutpunkt i kollektivtrafiken där det byggs en terminalbyggand fÜr spürvagn, buss och büt. Ett av de fÜrsta stegen är att trafikkontoret lägger nya spürvagnsspür frün Kämpebron vid Lilla Torget, längs kanalen, fram till Stenpiren. I ett senare skede fortsätter spürläggningen fram till Järntorget.

Ta m annonse ed n 100 kr r och fĂĽ a pĂĽ besĂś batt ket!*

* Endast en kupong per hushĂĽll. Giltlig t.o.m. 2014-03-01

FrĂślunda Djurklinik LĂĽngedrag/Hagen GĂśteborg 031- 69 48 44

City Hund & Kattklinik Landala Torg GĂśteborg 031-13 32 34

Djurkliniken Hund & Katthälsan GÜteborg 031 - 795 90 70

Djurkliniken Norra Halland Kungsbacka 0300 - 104 02

Djurkliniken Åsa Åsa Stationsväg Kungsbacka 0300 -104 02

+BHHFS-VDBTFOCSBTUBSUJMJWFU

Stadsdelen ska bli fin till pĂĽsk

$FOUSVNPDI.BKPSOB-JOOĂ?

MAJORNA-LINNÉ Nu har

4ĂšLFSEBHCBSOWĂŒSEBSF EVUZDLFSCBSOĂŠSOĂŒHPU BWEFUWJLUJHBTUFWJIBS

den stora vürstädningen av GÜteborg dragit igüng. Mellan den 18 och 28 mars ska gräsmattor, ängar, buskage runt skolor och äldreboenden och industriomrüden som används som tjuvtippar städas rena av tio arbetslag om tio personer. När grovjobbet är gjort väntar fÜrskolornas och skolornas traditionella vürstädning där barn mellan ett och sexton ür väljer en fÜr dem lämplig dag i april att städa utomhus i sin skolas näromrüde.

­SEVEFOWJTĂšLFS 7JWJMMUSĂŠGGBEJH .ĂšUPTTQĂŒGĂšMKBOEFQMBUTFSTĂŒGĂŒSEVWFUBNFS .ĂŒOEBHLM#JCMJPUFLFU5SFEKF-ĂŒOHHBUBO 5JTEBHLM4UBETUFBUFSOTGPBKĂ?  4PNEBHCBSOWĂŒSEBSFBSCFUBSEVJEJUUIFNJTUBETEFMFOEĂŠSEVCPS

4ĂšLKPCCFUQĂŒHPUFCPSHTFMFEJHBKPCC  

7ĂŒSUKPCCĂŠSBUUTLBQBFOCSBWBSEBHGĂšSBMMBHĂšUFCPSHBSFPDIBUUVUWFDLMB(ĂšUFCPSH GĂšSGSBNUJEFO*(ĂšUFCPSHT4UBEmOOTNFEBSCFUBSFJPMJLB ZSLFO%VLBOWĂŠMKBNĂŒOHBJOUSFTTBOUBKPCCPDIUBOZB VUNBOJOHBSQĂŒFOTUPSJOUFSOBSCFUTNBSLOBE


DIREKTPRESS GÖTEBORG

Du kommer väl ihåg att betala trängselskatten i tid? Senast den 2 april ska trängselskatten för januari vara betald. (Normalt ska trängselskatten vara betald sista vardagen i månaden, men i år infaller påsken så att det inte passar.) Om du tecknar autogiro, kan kommande trängselskatter dras automatiskt från det konto du uppger. Då behöver du inte hålla reda på när skatten ska vara betald eller hur mycket som ska betalas.Vid för sen inbetalning av trängselskatt tillkommer en tilläggsavgift på 500 kronor.

23-29 mars 2013

ord.pris

199:–

149:–

ord.pris

699:–

599:–

WHISKYPROVARGLAS 2-pack *

25%

ord.pris

199:–

Rabatt

Har du inte fått något skattebeslut för januari, trots att du vet att du har passerat en betalstation under den månaden? Kontakta då vår kundtjänst på telefon 077129 29 29. Du kan också läsa mer om trängselskatten på www.transportstyrelsen.se.

2-pack

STEKPANNA 28 cm *

Vid köp av valfri Pillivuyt produkt

99:–

/styck

SWEDISH GRACE SNÖ mattallrik vit 27 cm ** * kampanjer gäller till och med 30/4 eller så långt lagret räcker ** Gäller endast vit och max 12 tallrikar/kund, gäller till och med 31/3 eller så långt lagret räcker.

ÖNSKA, Frölunda Torg, 031-730 55 60. www.onska.se Öppettider: månd-fred 10–20, lörd 10 –18 och sönd 11–17

HAR DU INSYN? VI HAR LÖSNINGEN

Solsken i Linné Efter en lyckad invigningshelg presenterar ZMmRRY¾IVZoVR]LIXIVMFYXMOIR ALLT FÖR BÅDE SOL OCH SKUGGA Vi hjälper dig inreda dina fönster, FEPOSRKIRSGLEPXERIR 1IHWSVXMQIRXJVoRFPE6MZMIVE7SQJ]SGL Classic Garden hittar du vad du söker:

markiser utemöbler gardiner lamellgardiner

persienner plisségardiner måttbeställda dynor effektgardiner

lyktor

rullgardiner

plädar

utelampor

NJUT UNDER EN MARKIS!

8IPMRJS$WSPWOIRMRXIVMSVWI WSPWOIRMRXIVMSVWI

Öppettider: Tis - Ons 11 - 18 Tors 11 - 19 Fre 11-16 Lö r - Sön 11 - 15 Fjärde Långgatan 6 Göteborg – intill saluhallen Briggen

15


16

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

23-29 mars 2013

NÖJET

REDIGERING: ANNA KARLSSON

TIPSA REDAKTIONEN Telefon: 031-720 55 92 E-post: sanna.thoren@gbg.direktpress.se

Anna Roxenholt saknar Göteborgsm ■ ■ Anna Roxenholt är popmusikern som för sex år sedan lämnade Göteborg för Berlin och kärleken. Nu har hon släppt sitt tredje album och vi träffar henne under en snabbvisit till Göteborg. Anna Roxenholt är uppväxt i Kungsladugård och gick på Sannaskolan där hon upplevde det som ganska stökigt. Det blev bättre när hon senare börjare på Kungsladugårdsskolan där många av hennes klasskamrater delade hennes stora intresse för musik. – Det är roligt för många av dom håller på med musik idag och är framgångsrika, säger Anna. Bästisen hette till exempel Yukimi Nagano och är numera sångerska i Little Dragon. Anna var också klasskamrat med Kristoffer Berg, Niels Nankler och Joel Igor Hammad Magnusson vilka alla håller på med musik på ett eller annat sätt idag. Hiphopband med Laleh

Senare under gymnasietiden på Hvitfeldska startade hon dessutom ett hiphopband tillsammans med Laleh. Det var också under gymnasietiden hon fick upp ögonen för att komma iväg från Göteborg och göra något annorlunda. En utbytestermin i Berlin förändrade hennes liv.

Det är generellt trevlig stämning på gatorna och spårvagnen, goa göteborgarestämning liksom. Det är mycket tårar och tandagnissel ibland. Men för mig finns det inget val, jag har redan satsat så mycket på det här så jag måste köra det fullt ut. Anna Roxenholt

Efter bara en månad i staden träffade hon sin man som hon numera bor i Berlin tillsammans med. Men när det gäller staden var det inte direkt kärlek vid första ögonkastet. – Jag kom dit i november, kunde ingen tyska och det var 16 grader på rummet, jag grät av hemlängtan.

Efter att hon återvänt framåt vårkanten kunde hon plötsligt se vad alla gillade med Berlin. Hon gillar känslan av frihet en större stad ger, att hon kan skärma av sig när hon vill och samtidigt ha valfriheten att göra roliga saker när hon vill. Men det är mycket hon saknar med Göteborg.

Anna Roxenholt Ålder: 30 år. Bor: Berlin. Uppväxt: Kungsladugård. Aktuell med: Tredje skivan New Found Land.

– Min familj, havet och mina vänner. Men också att det är generellt trevlig stämning på gatorna och spårvagnen. Den goa göteborgarestämning liksom. Nya skivan har hon producerat helt på egen hand och är delvis inspelad i Annas mammas hus i Dals-Långed. – Jag har haft kontroll hela vägen ut, det har varit skönt för jag tycker det är kul med alla bitar i produktionen. Och jag är ett kontrollfreak, det är bara att inse. Turne i Tyskland

Framåt våren blir det turné i alla fall i Tyskland där även hennes skivbolag finns och där förra skivan gjorde succé. Men att Anna kommer och spelar i Göteborg är inte uteslutet. – Jag vill jättegärna komma och spela mer i Sverige när tillfälle ges. Men det funkar så bra i Tyskland, och då känns det roligare att fokusera där.

NEW FOUND LAND. Anna Roxenholt med nya artistnamnet New Found La inte minst i Tyskland.

Hon medger att trots att hon lever på sin musik är det inte alltid en dans på rosor och det är svårt att få ut mu-

siken i andra länder. Det är lättare när det lossnar någonstans som det gjort för henne i Tyskland.

LISTAN Detta vill du inte missa i stadens nöje 27 MARS Helkväll med två smäktande americana-band Sugen på lite känslosam americana som en uppvärmning på påskveckan? Bege dig till Pustervik där Önnereds egen Alexander Durefelt spelar. I januari släpptes hans andra skiva ”Electric Mile” och som liveakt är han tillsammans med sitt band en kraft svår att värja sig från, med musiker som Gunnar Frick (Weeping Willows) Petter Eriksson (Daniel Lemma), Henrik Pilquist (Simon Says) och Johan Håkansson (Kristofer Åström, Olle Ljungström). Förutom Durefelt spelar även bandet Moonlight Wranglers. När: Onsdagen 27 mars, insläpp 19.00. Var: Pustervik, Lilla klubben, Järntorgsgatan 12. Pris: 100 kronor.

28 MARS Göteborgspop på Jazzhuset Klubben Kokomo bjuder på självaste skärtorsdagen in till spelning med helt grymma Alice B. Detta är dessutom den enda spelningen hon gör framöver då hon under sommaren ska jobba med sin nya skiva. Därför borde du passa på att fira in påsken riktigt ordentligt tillsammans med de andra popfrälsta. PS: Nya låtar är också utlovade. När: Skärtorsdagen 28 mars, kl. 22-03. Var: Jazzhuset, Erik Dahlbergsgatan 3. Pris: 80 kronor.

4 APRIL Miriam Bryant på Nef När du sedan tror att påskfestandet är över sedan länge har du fortfarande en riktigt skön spelning g att se fram emot. Göteborgaren Miriam Bryant som du hört på P3 med monsterhiten ”Push, Play” förärar Nefertiti med ett besök, och det kan ju bara inte bli annat än heltt fantastiskt. Vi ser även mycket fram emot debutalbumet som kommer i vår. När: Torsdagen 4 april, 19.00. Var: Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen Pris: 180 kronor.

29 MARS Vacker pop med Nordpolen Hur fortsätter man påskfirandet som allra bäst? Med ännu mer pop givetvis, och strålande vacker sådan från Pelle Hellström aka Nordpolen. Han har inte stått på scen på fem år men nu är han äntligen aktuell med nytt album och spelning på Pustervik i påsk. ”Vi är många som är vakna inatt” heter skivan och det låter ju även som en mening som skulle passa utmärkt denna långfredag. När: Långfredagen 29 mars, insläpp 22.00. Var: Pustervik, Stora klubben, Järntorgsgatan 12. Pris: 100 kronor.

29 MARS Psykadeliskt häng på Röda Sten Många var det som jublade när det amerikanska rockbandet The Growlers äntligen bokade spelningar i Sverige. Tillsammans med sjumannabandet i Den stora vilan som också spelar samma kväll lär det bli en sjukt galen tillställning på Röda Sten fylld av allsköns psykadelika. Det vill du alltså inte missa. När: Långfredagen 29 mars, öppnar 21.00. Var: Röda Sten. Pris: 190 kronor.


DIREKTPRESS GÖTEBORG

23-29 mars 2013

17

mentaliteten

FOTO: PRESS

NYTT ALBUM UTE. Tre långa år av väntan är över, nya albumet Makthaverskan II finns ute nu.

FOTO: PRESS

and är just nu aktuell med sitt tredje album och det verkar bli succé,

– Det är mycket tårar och tandagnissel ibland. Men för mig finns det inget val. Jag har redan satsat så mycket på

det här så jag måste köra det fullt ut. Sanna Thorén sanna.thoren@gbg.direktpress.se

sliv i påsk

Makthaverskan regerade på ett fullsatt Pustervik ■ ■ Det har gått tre och ett halvt år sedan Makthaverskan släppte sitt hyllade debutalbum. I dagarna släpptes äntligen uppföljaren, Makthaverskan II, vilket firades rejält med en röjig spelning på ett fullknökat Pustervik. Vi har snackat med Irma Krook i bandet. Hade ni någon prestationsångest inför den här skivan med tanke på att debuten blev så hyllad?

30 MARS Balkanfestival i Majorna Missa inte chansen att tokdansa till sköna balkanrytmer på Musikens Hus i påsk. På påskafton anordnas det stor Balkanfestival med inte mindre än sju band från hela Europa som spelar. Tips: Ta med dansvänliga skor och var redo att skaka rejält med rumpa. När: Påskafton, söndagen 30 mars, 21.00-02.00. Var: Musikens hus, Djurgårdsgatan 13. Pris: 150 kronor.

– Vi fattade nog inte då hur hyllade vi faktiskt blev, det är först nu i efterhand det har sjunkit in och man inser hur sjukt det var. Prestationsångesten kom väl först när skivan var redo att släppas. Man var kanske lite orolig för om den skulle uppfylla folks förväntningar med tanke på hur lång tid det har tagit. Men hela Makthaverskan älskar den, så känslan över att faktiskt äntligen slutföra den var nog starkare än ångesten inför hur mottagandet skulle bli. Vad var er vision med nya skivan?

– Vår vision var att faktiskt gå in i en studio och göra en skiva. Den första var ju mer demos som det blev en skiva av, nu gick vi in med målet att göra ett välarbetat, men inte överarbetat album. Det tog längre tid än vi väntade oss, men nu när den är

Det känns grymt att alla andra äntligen får höra dem nu med. Vi har inga spikade spelningar i Göteborg som det ser ut just nu, men det lär ju bli av det med. Albumet Makthaverskan II släpptes 6 mars Makthaverskan består av Maja Milner, Irma Krook, Andreas Wettmark, Gustav Andersson och Hugo Randulv.

klar så kändes den processen viktig för hur slutresultatet blev. Skivan hade nog inte låtit detsamma om vi hade släppt den i ett tidigare skede.

Hur känns det nu när den äntligen är släppt?

– Det känns verkligen hur kul som helst. Några av låtarna på skivan skrevs ju samtidigt som den första ski-

van gavs ut, så de har vi ju själva fått lyssna på under de här fyra åren. Och det känns grymt att alla andra äntligen får höra dem nu med. Hur var releasespelningen på Pustervik?

– Den var go som fan. Det var kanske inte det tajtaste vi kört men det var som en kickstart för bandet och det var en himla härlig stämning i publiken. Fotnot: Den närmsta framtiden skulle inneburit konsert på bland annat Fängelset här i Göteborg samt en spelning i Stockholm under påskhelgen. Men då bandets trummis Andreas Wettmark misshandlades svårt vid Redbergsplatsen förra veckan tvingas bandet nu ställa in turnén. ”Vi hoppas på att kunna spela i sommar igen, och vi kommer besöka alla de drabbade städerna igen när vi kan.” Sanna Thorén sanna.thoren@gbg.direktpress.se


18

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

23-29 mars 2013

TREND & PRYL

Kåhögsvägen 2 Partille/Kåhög

TIPSA REDAKTIONEN Telefon: 031-720 55 93 E-post: anna.karlsson@gbg.direktpress.se TILL RISET. Liten metallfågel att pynta påskriset med, gul eller rosa, 39 kronor, Indiska

SKÄGGIGT. Söt handgjord äggkopp från Donna Wilson, www.klevering. com, 140 kronor.

SÖTT. Ytterligare en söt handgjord äggkopp från Donna Wilson, www.klevering. com, 140 kronor.

PANTONE. Drick ditt te eller kaffe ur en solgul Pantonemugg i påsk. 149 kronor hos Josefssons eller Grandpha.

KUDDFODRAL. Piffa soffans kuddar med nya fodral. l. Afroart, 249 kronorr för den gula och 325 kronor för den svartvita.

Z Plä ZICKZACK. Pläd i en vårigt ljusgrönt nyans, Hemtext, 249 kronor.

Äggstra

färgglatt ■ ■ Det allra bästa påskpyntet är det man kan ha framme året om: färgstarka prylar. Addera era lite kulörta fjädrar, godisägg, ett traditionellt påskris åskris och ett et gäng söta kycklingar så är du hemma. ma. Anna Karlsson

ÄGGKOPPAR. Family Dinner äggkopp 2-pack, 139 kronor, ferm Living.

anna.karlsson@gbg.direktpress.se

LJUS. Litet fågelformat ljus med det härliga namnet Happy Chick. Finns på Indiska för 29 kronor. SPARSAM PIPPI. Sparbössa från prylbutiken Tiger, ger, 20 kronor.

LYSANDE. Kaninlampa från tyska Heico, finns att beställa hos Anyhow i Haga, 655 kronor.

SALT ELLER PEPPAR? Ett saltlt och pepparset i porslin. 20 kronor från Tiger. TILL RISET. Porslinsvas från Ferm, 22 centimeter hög. 389 kronor hos www.designonline.se. PASTELL. Äggkoppar med tillhörande porslinssked. Finns i orange, gult och turkost för 39 kronor, Indiska. PRICKIGT. Grönt påskägg, med vita prickar, i återvunnet material. Finns även i rött. De kan bli dina för 39 kronor hos Åhlens.

PIPPI I PAPPER. Påskkycklingar i papper, perfekt barnpyssel. el. Kostar 98 kronor hos webbshoppen www.lekiosk.se. Kosta


DIREKTPRESS GĂ–TEBORG

23-29 mars 2013

Vür specialitÊ: Vitvaror med kvalitÊ Disk • Tvätt • Kyl • Frys Smüel • Spis • Micro • Ugnar Hällar • Dammsugare m.m. K

Ă„R

S TI

SS LA

ITE

SK

AL KV

TY

H C S O B

Fackmässig kundservice

Vill du ha hjälp med plantering och skÜtsel av sommarblommor? Ring expeditionen fÜr information om vür tjänst sommarblommor - komplett med RVSHFL¿FHUDGHEORPPRUVN|WVHOXQGHUMXQL WRPVHSWHPEHULQNOXVLYHYDWWQLQJRFK ogräsrensning. Pris:

NordenskiĂśldsgatan 27-29 (HĂśrnet Vegagatan)

Tel 031-42 44 08, 42 25 60

frĂĽn 620:- fĂśr enkelgrav frĂĽn 840:- fĂśr dubbelgrav

031 - 731 80 80 gbg.gravskotsel@svenskakyrkan.se

50 TESTPERSONER SĂ–KES Vi sĂśker 50 testpersoner frĂĽn GĂśteborg med omnejd, som vill testa den nya hĂśrapparatsteknologin. 9LSn$XGLRQRPHUQDVWUlYDUDOOWLGHIWHUDWWĂ€QQDGHQElVWDK|U DSSDUDWVO|VQLQJHQI|UGLJVRPOHYHUPHGHQK|UVHOQHGVlWWQLQJ bUGX|YHUnUKDUHQK|UVHOQHGVlWWQLQJPHQlQQXLQWHVNDIIDW K|UDSSDUDW"'nlUGXSHUVRQHQYLV|NHU$XGLRQRPHUQDĂ€QQV Sn)|UVWD/nQJJDWDQL*|WHERUJ KONTAKTA OSS PĂ… TELEFON 020 -12 10 99 ELLER MAIL: INFO@AUDIONOMERNA.SE

AUDIONOMERNA SWEDEN AB, FĂ–RSTA LĂ…NGGATAN 20, GĂ–TEBORG , TEL. 020-12 10 99, WWW.AUDIONOMERNA.SE

19


20

W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

23-29 mars 2013

DINA ÅSIKTER ÄR VIKTIGA. DEBATTERA PÅ VÅR WEBB! www.tidningencentrum.se

Catering

BUFFÉ TILL VÅRFESTEN/ STUDENTMOTTAGNINGEN? • Melonsallad med fetaost och kalamataoliver • Smörrebröd (rostbiff på rågbröd, remoulade)

Ring 031-23 55 25 eller maila oss på info@bakdelen.se

• Pizzarutor • Kycklingspett med jordnötssås • Rosastekt biffrygg i tunna skivor • Rostad vitlökskräm • Pasta med paprikapesto • Brieost med hemlagad aprikosmarmelad

Pris 155 kr/person

För mer information besök vår hemsida WWW.BAKDELEN.SE

Välkommen till nyöppnade SKAFFERIET i Kungsladugård! I sortimentet finns delikatesser, ost och varor producerade i liten skala och med stor omsorg. Frukt, grönsaker och blommor tillhör basutbudet liksom kaffe för take-away. ÖPPET: mån-fre 9.00–18.30 • lör 10.00–15.00 Kugsladugårdsgatan 26 • skafferietkungsladugard.se

19 MAJ

VEM ÄR SNABBAST I FAMILJEN? Nu är det upp till bevis. Den 19 maj går startskottet för Lilla GöteborgsVarvet. Tävlingen är öppen för alla mellan 7 och 13 år. Banan är 1,3 km (födda 2003–2006) eller

2,4 km (födda 2002–2002), och efter målgång på Slottsskogsvallen väntar en välförtjänt medalj och en kasse med överraskningar.

Se inspirationsfilmen och anmäl ditt barn på www.goteborgsvarvet.se/lilla

HALV PRISEA T

TO 31 MAM RS

Psst... Finns det fler med spring i benen i familjen? För barn upp till 6 år finns Mini GöteborgsVarvet (250 m) och för ungdomar 14 till 19 år finns Mellan GöteborgsVarvet (5,1 km). Alla över 15 år är välkomna att delta den 15 maj i premiären av Varvsstafetten (5x4 km).

VINNARE AV BILJETTER TILL

CIRKUS MAXIMUM SVERIGES STÖRSTA CIRKUS!

Följande personer har vunnit 2 biljetter var till Cirkus Maximums föreställning i GÖTEBORG/MAJORNA, Gröna Vallen • 31 mars kl 16:00 • 1 april kl 14:00 & 17:00

31 mars kl 16:00 Alexander Stene, Askim Anders Bauer, V Frölunda Anette Törngren, Hisings Backa Ankii Martinsson, Askim Anna -lena Laursen, V Frölunda Anton Nordström, Mölndal Astrid Svantesson, V Frölunda Britt Gullberg, V Frölunda Chirine El Safadi, V Frölunda Chloe Avri, V Frölunda Christina Reinholdsson, Frölunda Coragon Fatalla Andersson, Göteborg Danuta Boyagi, Hisings Kärra Elsy Brylde, Göteborg Erling Lindh, Säro Fam.Dahlquist-Lood, Lindome Gunilla Lundström, V Frölunda Görel Häggmalm, V Frölunda Hanna Glad, Göteborg Helena Olin, Göteborg Ida Carlstrand, Kungsbacka Ingrid Johansson, V Frölunda Irma Holmgren, Askim Jan Steenson, V Frölunda Kati Niemelå, Göteborg Kent Larsson, Göteborg Kerstin Höljer, Hisings Kärra Lis-Beth Linder, V Frölunda Livia berlin, Göteoborg Lotta Brinck, Lindome Lyudmila Ardon, V Frölunda Malin Leidzen, V Frölunda

Maria Fayad, Göteborg Marlene Isaksson, Göteborg Melker Dahlström, V Frölunda Nova Kader, Askim Oliver Ivestig, Göteborg Oliwer Andersson, Göteborg Rosita Kartberg, Hisings Backa Sebastian Zamola, V Frölunda Siv Nordh, V Frölunda Siw Bergsman, Göteborg Sophie El Halabi, Göteborg Teresa Eriksson, Hisings Backa Theo Ramsda, Hisings Kärra Therese Chamoun, V Frölunda Tina Khayatboshi, V Frölunda Ulla Lilja, V Frölunda Viggo Westlund, Göteborg Vilmer Hermansson, Billdal

1 april kl 14:00 Alexandra Dinc, V Frölunda Ann-Christine Ekeblad, Hisings Backa Anna Palm, V Frölunda Annika Jonsson, V Frölunda Bo Sandgren, Göteborg Britt Ebbelid, Hisings Kärra Camilla Larsson, Mölndal Catarina Johansson, V Frölunda Elsa Börjesson, Göteborg Emma Varefjord, Göteborg Erica Brunhage, Göteborg Eva Lind Tang, V Frölunda

Eva Odijk, Mölndal Filip o Barbro Ansfors, Mölndal Folke Grunden, Göteborg Gunilla Colldahl, V Frölunda Gunilla Erdmann, V Frölunda Gunilla Knutsson, Billdal Hans Bishop, V Frölunda Helga Zackariasson, V Frölunda Helge Johansson, Göteborg Inger Mattiasson, Hisings Backa Janne Lööf, Askim Jeanette Bernhardtz, Göteborg Jette Nilsson, Göteborg Jonas Ekström, V Frölunda Jonathan Laurell, V Frölunda Karin Torkelsson, Torslanda Katarina Seger blad, Göteborg Kenneth van Mameren, Göteborg Lino Litén, Göteborg Linus idermark, Göteborg Lisa Timle, V Frölunda Lisbeth Jonsson, Hisings Backa Lotta Allert, V Frölunda Louise Flodén, Göteborg Mathias Berglund, Hisings Kärra Mikael Jutebåck, V Frölunda Moa Eriksson, V Frölunda Nova Andersson, Göteborg Nova Larsson, Göteborg Raymond Gustavsson, Göteborg Simon Rudhede, Billdal Solveig Skogsberg, V Frölunda

Teodor Ewald, Göteborg Teodor o Alaxander Käck, Mölndal Theo Sager, V Frölunda Timothy oBenjamin Olsson, V Frölunda Ulla Nilsson, Hisings Backa Yvonne Nitenberg, V Frölunda

1 april kl 17:00 Alva o David Strandberg Götborg Andre Bülow Bengtsson, VFrölunda Barbara Samuelsson, V Frölunda Basem Maarout, V Frölunda Bert Christiansson, Hovås Bertil Borgqvist, V Frölunda Birgit Andersson, Göteborg Björn Wireman, Göteborg Britt Ekdahl, Göteborg Britt-Marie Lindh, Hisings Backa Charlotte Larsson, Göteborg Christopher Carlsson, Mölndal Dalija Culum, Hisings Backa Elina Karlsson, Torslanda Elisabet Andersson, V Frölunda Emilia Emilsson, Göteborg Eva Hannu Hjert, Askim Filippa Fredin, Askim Frans Andersson-Sarning, Göteborg Hamze Audeh, V Frölunda Janette Slewa, V Frölunda Josephine Roman, Hisings Backa Karl-Magnus Nilsson, Hisings Backa Kent Johansson, Hisings Backa

Kerstin Sköld, Brännö Kjell Gyllenhammar, Göteborg Klara Magnusson, Göteborg Kristina Stenholtz, V Frölunda Lisbeth Palhag, Billdal Mabel Jakobsson, Göteborg Madelene Setterberg, V Frölunda Maggan Stenborg, V Frölunda Maja Eliasson, V Frölunda Majvor Dahlman, Göteborg Marie -Louise Setteskog, V Frölunda Marie Louise Lindblom, V Frölunda Matilda Ekström, Torslanda Mattias Borg, Billdal Mirijan Mårtensson, Askim Monika Russmann, Göteborg Petra Blomberg, Göteborg Rasmus Brännström, Billdal Rune Gärdmark, Askim Sandra Langsrud, V Frölunda Sonja Larsson, V Frölunda Tova o Tom Hallbäck, Gråbo Ulla Jansson, Hisings Kärra Ulla Månsson, V Frölunda Vincent Hällsten, Göteborg Zekiye Deniz, V Frölunda

RÄTT LÖSNING

Ett samarbete mellan:


DIREKTPRESS GÖTEBORG

www.majornasfotvård.se • Med Fotvård • Fotmassage • Manikyr • Vaxning •

Ta hand om dina fötter... Välkomna!

KÖP

PRESEN

TKORT

fr. 200

kr!

Kaptensgatan 17a, Tel. 031-425933

16

Vi fyller år och firar med dubbelt upp:

32 % rabatt

på massor av glas och keramik!

23-29 mars 2013

Bebop Antik skandinavisk 1900-tals form

21

1 av 3 får cancer. Men alla drabbas. Bli månadsgivare i dag. Gå in på cancerfonden.se eller ring oss på 020-59 59 59.

Kaponjärgatan 4 Haga tis-fre 13-18, lör 12-16 www.bebop.se

Äldre som hjälper äldre Behöver du hjälp i vardagen? Inga startavgifter eller bindningstider.

VÅRNYHETER HOS NALLEN

Nu inför påsken är butiken fylld med massor av nya härliga vårnyheter! Vi har dessutom flera nya varumärken! Välkommen in!

j Kastreringskampan KATT! för både HUND och Just nu erbjuder vi kastrering av ditt djur till ett reducerat pris!

031-18 88 69 www.veteranpoolen.se

• Hankatt 500 kr

ENKELT

• Honkatt 880 kr

BILLIGT SNABBT HEMKÖRT!

GLAD

• Hanhund & tik upp till 800 kr rabatt på ordinarie pris!

!

PÅSK

• Dessutom får du med foder anpassat för din kastrerade hund eller katt!

RALPH LAUREN • GUCCI • HACKETT • REPLAY • NAPAPIJRI LITTLE MARC JACOBS • ZADIG & VOLTAIRE • ASTON MARTIN LITTLE REMIX • SCOTCH SHRUNK • GANT • MED FLERA!

FÖR UNG PERSONLIGHET 0–16 ÅR!

Kampanjen varar fr.o.m. 4/2 t.o.m. 29/4

Viktoriapassagen • Södra Larmgatan 14, Göteborg • Tel 031-13 55 18 Öppettider: Måndag–fredag 10–18 Lördag 10–16

www.spritovin.se

www.nallen.se

PÅSKDUKNING HOS NILLE Erbjudanden gäller så långt lagret räcker från 16 mars till 29 mars. Vi tar förbehåll om tryckfel.

Vi dukar bordet till årets påskfest! Välkommen in till oss och bli inspirerad av alla våra nyheter.

Välkommen att boka tid! Tel 031–42 50 25 • Karl Johansgatan 44, Majorna

info@smadjurskliniken.se • www.smadjurskliniken.se

SERVETTER 20 pack, 33x33cm

19

90

Glasskål silver från 24,90

Påskhöna/tupp På khö / i vit i 24 24,90 90

Rustik blockljus 7x13cm 29,90

Blockljus 7x12cm 19,90

DEKORÄGG med band

29

90

PÅSKSERVETTER 20 pack, 33x33cm

Ljusfat Dehli matt vit, Ø: 29cm 59:-

Du får den billigaste på köpet.

Vas mini, Home, 8cm 14,90

Linnégatan 55, Göteborg


W W W. D I R E K T P R E S S G O T E B O R G . S E

23-29 mars 2013

BLOGGAR BÖRJA BLOGGA? E-post: web@gbg.direktpress.se

www.tidningencentrum.se/Bloggar

#Instaskadad

DINA GRANNAR TIPSA REDAKTIONEN Telefon: 031-720 55 92 E-post: redaktion@gbg.direktpress.se

■ ■ Här är ett urval av de inskrivna överlåtelserna i Fastighetsprisregistret som skett i centrala delarna av stan den senaste tiden. LYCKANS VÄG 4 Typ: Hyreshusenhet, huvudsakligen lokaler Fång: Vanligt köp Fastighet: Lorensberg 14:2 Pris: 17514000 kr Taxvärde: 23070000 kr (2012) K/T köp: 00.76 Förvärvare: Brf Carlanderska Villan Överlåtare: Aktiebolaget Grundstenen 136332 HAMMARLIDEN 29 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Arv, tes, bpt, bod Fastighet: Krokslätt 59:17 Pris: Arv, tes, bpt, bod Taxvärde: 2813000 kr (2012) K/T köp: Redovisas ej Förvärvare: Argillet, Eva Gunilla Överlåtare: Strömblad, Sven Sture

Läs Lenin 414 i sin helhet på tidningencentrum.se

SOLBÄNKSGATAN 33 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Änggården 11:19 Pris: 7700000 kr Taxvärde: 4149000 kr (2012) K/T köp: 01.86 Förvärvare: Twedmark, Josefin Elisabeth Förvärvare: Claesson, Mats Karl Överlåtare: Mattsson, Per Oscar

Bloggen: Lenin 414, en fiktiv serie som skapas av Majornabon Malin Skogberg.

Har precis avnjutit en random semesterdag mitt upp i den vardagliga vevan...jackpot för själen. Kidsen hade studiedag. Bloggen: SNEAK a PEEK63$5$

GULDHEDEN 8:11 Typ: Hyreshusenhet, parkeringshus/garage Fång: Vanligt köp, spec Fastighet: Guldheden 8:11 Pris: 5060000 kr Taxvärde: Redovisas ej K/T köp: Redovisas ej Förvärvare: Eklandia Hisingen 32 Ab Överlåtare: Eklandia Fastighets Ab HARALDSGATAN (3) Typ: Industrienhet med värde < 1000 kr Fång: Vanligt köp, spec Fastighet: Annedal 21:9 Pris: 1000 kr Taxvärde: 0 kr (2007)63$5$

Pris: 7000000 kr Taxvärde: 3183000 kr (2012) K/T köp: 02.20 Förvärvare: Carlsson Klauzner, Claes Peter Förvärvare: Klauzner, Anna Natalia Förvärvare: Backlund, Anna Kristina Förvärvare: Bratt, Jan Christian Överlåtare: Wieger, Mats Överlåtare: Wieger, Anita

K/T köp: Redovisas ej Förvärvare: Eklandia Fastighets Ab Överlåtare: Eklandia Hisingen 29 Ab Överlåtare: Eklandia Hisingen 30 Ab

SVALEBOGATAN 34 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Kungsladugård 52:10 Pris: 4735000 kr Taxvärde: 3218000 kr (2012) K/T köp: 01.47 Förvärvare: Granlund, Bernt Johan Förvärvare: Granlund, Johanna Elisabet Överlåtare: Steensson, Eva Katarina Överlåtare: Carlsson, Bo Lars-Anders Överlåtare: Larsson, Karin Birgitta Yvonne Överlåtare: Trossamfundet Svenska Kyrkan Överlåtare: Barncancerfonden/Barncancerföreningen Överlåtare: Nilsson, Berndt Peder Överlåtare: Benjaminsen, Annie Överlåtare: Benjaminsen, Ann Kristin

LILLA BOMMENS TORG 2 LILLA BOMMENS TORG 6 Typ: Hyreshusenhet, huvudsakligen lokaler Fång: Vanligt köp Fastighet: Gullbergsvass 703:48 Fastighet: Gullbergsvass 1:14 Fastighet: Gullbergsvass 703:49 Pris: 15500000 kr Taxvärde: 13960000 kr (2007) K/T köp: 01.11 Förvärvare: Higab Ab Överlåtare: Liseberg Ab FYRADALERSGATAN 42 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Änggården 9:40 Pris: 7150000 kr Taxvärde: 4344000 kr (2012) K/T köp: 01.65 Förvärvare: Svegmark, Karin Marianne Överlåtare: Green Turtle Holding Ab

FOLKUNGAGATAN 7 Typ: Hyreshusenhet, huvudsakligen bostäder Fång:Vanligt köp Fastighet: Stampen 9:27 Pris:35550000 kr Taxvärde: 16600000 kr (2010) K/T köp: 02.14 Förvärvare: Lincoln Fastigheter Ab Överlåtare: Bohm, Lars Mikael

KUNGSLADUGÅRDSGATAN 37 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Kungsladugård 49:4 Pris: 4000000 kr Taxvärde: 3133000 kr (2012) K/T köp: 01.28 Förvärvare: Setterwall, Gunhild Maria Förvärvare: Setterwall, Björn Fredrik Överlåtare: Pettersson, Sune Ernst Lennart

GÖKETORPSGATAN 4 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Gåva Fastighet: Kålltorp 68:12 Pris: Gåva Taxvärde: 3419000 kr (2012) K/T köp: Redovisas ej Förvärvare: Häggström, Gunnar

SNÄCKVÄGEN 9 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Kungsladugård 55:6

17,5 or! miljoner kron Högst betalda . ådet affären i omr

Fotnot: K/T är förhållandet mellan priset och taxeringsvärdet. Förvärvare: Häggström, Anders Förvärvare: Häggström, Peter Överlåtare: Häggström, Kerstin KYRKÅSGATAN 6 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Kålltorp 76:15 Pris: 5500000 kr Taxvärde: 4485000 kr (2012) K/T köp: 01.23 Förvärvare: Brf Kyrkåsgatan 6 Överlåtare: Holmström, Sara Maria Överlåtare: Holmström, Joakim Niklas ORANGERIGATAN 8 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Bö 21:32 Pris: 7500000 kr Taxvärde: 5435000 kr (2012) K/T köp: 01.38 Förvärvare: Nilsson, Hanna Förvärvare: Lundstam, Sven Ulf Överlåtare: Vidar, Åsa Gunlög Överlåtare: Asplund, Gudrun ÖRGRYTE STOMGATA 103 Typ: Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Fång: Vanligt köp Fastighet: Skår 15:12 Pris: 5550000 kr Taxvärde: 3406000 kr (2012) K/T köp: 01.63 Förvärvare: Cimpeanu, Traian Förvärvare: Mitrut, Andreea Cristina Överlåtare: Andersson, Lars Peter Martin

63$5 $

ƾƾ

ƾ

ƾ ƾ

ƾ

ƾ

ƾ

ƾƾƾƾƾ

Ord pris 449:-

349:249:Kyocera Mandolin, keramiskt blad Hackman Stekpanna Hard Face 28 cm ƾ

C3 Våffeljärn Heartbreaker

ƾƾƾƾƾ

199:-

Bäst i test * ƾ

22

* Bäst i test! ICA Kuriren maj 2011.

Ord pris 399:-

Ord pris 599:-

Järnia Järntorget Första Långgatan 1 jarntorget@jarnia.se | 031-14 04 70 Vard 9.00-18.30 Lör 10.00-15.00 Sön 11.00-15.00 Gäller så långt lagret räcker, dock längst t o m 10/3 2013. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.


DIREKTPRESS GÖTEBORG

23-29 mars 2013

INSTAGRAM

REDIGERING: ANNA KARLSSON

TIPSA REDAKTIONEN Telefon: 031-720 55 93 E-post: redaktion@gbg.direktpress.se

Vill du bli publicerad?

■ ■ Glöm facebook och twitter, det är fotoappen instagram som gäller. Vi på Tidningen Centrum följer slaviskt era lokala bilder under diverse hashtags.

Tagga dina bilder med #tidningencentrum

FOTO: @MALIN_ERIKA

FOTO: @ROCKIFY

#TIDNINGENCENTRUM So cute with the mustache Neeej sluta! #SNÖ #LINNEGATAN

FOTO: @RIOTEER

#KUNGSLADUGÅRD #TIDNINGENCENTRUM

FOTO: @BJORN_LESTELL

#KUNGSLADUGÅRD #TIDNINGENCENTRUM

FOTO: @SEAD3VIL

Up side down #TIDNINGENCENTRUM

FOTO: @SOLVARM

Morgonsol över Masthugget.

23

FOTO: @OSKARKRISTOFER

Linnégatan. The Dentist. #SOFA #VINTAGE

FOTO: @LITIR

Life is cool if you go to school ;) #EKEDAL

FOTO: @CELY73

#TIDNINGENCENTRUM #KAFFEBRÖD #SANDARNA

FOTO: @LLOPPAN

#HAGAKYRKOGATA #TIDNINGENCENTRUM

FOTO: @MAIA1982

Landens elektriska. Still going strong.

FOTO: @MIKEBIKE76

Katt på vägg #TREDJELÅNG #TIDNINGENCENTRUM

FÖLJ PÅSKENS DRAMA I CARL JOHANS FÖRSAMLING SKÄRTORSDAGEN Mässa med altarets avklädande Kl. 17 Kungsladugårds kyrka och

Kl. 19 Carl Johans kyrka Ludvig Lindelöf, präst

LÅNGFREDAGEN Marie Fagerberg Zembachs, Långfredagsgudstjänst

PÅSKDAGEN Påskdagshögmässa

ANNANDAG PÅSK Emmausmässa

kl. 11 Kungsladugårds kyrka Långfredagsgudstjänst Renny Olausson, präst. Åsa Johansson, violin

Kl. 11 Carl Johans kyrka Renny Olausson och Hans Damerau, präster. Carl Johans Vokalensemble sjunger under ledning av Rolf-Åke Fält.

Kl. 18 S:ta Birgittas kapell Ludvig Lindelöf, präst. Stefan Zethraeus, gitarr, Louise Myhre Fält, flöjt, och Rolf-Åke Fält, piano & orgel

Långfredagsmusik kl. 15 Carl Johans kyrka Musik vid nionde timman ”Stabat mater” av Antonio Caldara framförs av solisterna

Birgitta Flyborg Olson, Rolf-Åke Fält och Björn Larsson, Carl Johans Vokalensemble samt instrumentalister.

Kl. 18 S:ta Birgitta kapell Musik vid Jesu grav Cellisten Petra Hellquist ackompanjeras av Rolf-Åke Fält i musik av bl a G Frumerie, M Reger, G Merkel och A Pärt. www.svenskakyrkan.se/carljohan


ELIXIA LOVES RUNNING! Träna löpträning på ELIXIA! t t t 

ELIXIA Jog för dig som är nybörjare &-*9*"3VOGÚSEJHTPNUSÊOBUMÚQOJOHQÌFHFOIBOE &-*9*"3VOOJOH$PBDI1SPHSBNGÚSEJHTPNUSÊOBSJOGÚS FUUTQFDJýLUNÌMPDIÚOTLBSJOEJWJEVFMMDPBDIOJOH

START vecka 10-14

på alla våra träningsanläggningar!

W.O.D. [Workout Of the Day]

ENKELT MEN INTE LÄTT

Om du tränar och vill nå ditt mål bör du ha styrketräning med i planeringen. Det spelar ingen roll om du tränar för ett ultramaraton, för att tappa i vikt eller underhålla kroppen. Att vara stark gör att du tål mer och minskar risken för skador. På köpet blir vardagslivet mycket enklare att klara av. Redskapen du använder i din träning spelar ingen roll. Om du tränar med kroppen, skivstång eller kettlebells är oviktigt. Det är resultatet som är det viktiga. Låt också din träning vara enkel! Om du får samma resultat med en övning, varför göra två? För att få resultat är det viktigt att träningen är rolig. Kanske behöver du variera dig? På ELIXIA Sisjön har vi fått ett nytillskott till gymmet, Synrgy 360S, ett räck med allt du kan önska dig. Här kan du utföra i stort sett all träning du kan tänka dig och fr o m i vår kommer vi även ha pass. Letar du efter inspirerande och enkel, men tuff träning skall du testa vårt nya gruppträningspass W.O.D. (se bild ovan)

s

ivt]

[En

t. kel

Tu

fft.

lo Exp

Träningen innefattar både teknik, styrka och en rejäl möjlighet att ta ut sig. Passen förändras varje gång och är tänkta att både utveckla och utmana dig på nya sätt. Det är både enkelt och tufft - en perfekt kombination! Vet du inte riktigt hur du skall göra eller är rädd för att skada dig? Vill du lära dig lyfta på rätt sätt eller få hjälp med träningsupplägg? Ta hjälp av någon som är expert på det du vill uppnå och ditt mål kan nås  snabbare och säkrare. Rätt tränare gör stor skillnad.    Joakim Norman, Personlig Tränare ELIXIA Sisjön

ELIXIA MASTHUGGET

WWW.ELIXIA.SEANDRA LÅNGGATAN 44, 413 27 GÖTEBORG | WWW.ELIXIA.SE

centrum-130324  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you