Artikkel i Allers

Page 1

Stram eleganse i funkishuset

Anne Marie Pünther er betatt av amerikansk glamour. Funkishuset på Ullern har hun innredet i en modernisert 60-talls stil. VED GRETHE SANNES FOTO JAN LARSEN

@ grethe.sannes@allers.no Det er lurt å velge en stil og ikke mange. Fjern halvparten av det du har og la ting få hvile. Heng opp tre bilder i stedet for 10, kjøp et lekkert blikkfang i stedet for å spre masse smånips rundt omkring. Det er dette prinsippet jeg innreder etter, forteller Anne Marie Pünther. Gjennom sitt arbeid som coach og imagekonsulent er fargekommunikasjon og utvikle egen personlighet viktige stikkord. Hun hjelper folk med å finne sin stil. Mange er usikre på seg selv og ønsker hjelp. Det kan være alt fra opplæring til å stole på egne innkjøp og rydde i garderobeskapet. Eller råd og veiledning om fargekombinasjoner og materialvalg.

Her bor

Navn: Anne Mar ie og Stein Ragnar Pünther og sønnen Hans August (14) Hus: Rekkehus i Os Stil: Amerikansk lo 60 –talls glamour, men fo renklet. Svak for: Store lamper og puter. Varierer m ed puter.

ELEGANT: Hallen er som resten av huset, lys og meget elegant. Anne Marie velger materialer og tilbehør med kresent blikk. 76

Allers 39/2010

STRAM FUNKIS: Familien kjøpte rekkehuset for seks år siden. For dem var det viktig å ta vare på husets opprinnelige uttrykk – og skape harmoni mellom ute og inne.

Takhøye skap gjemmer kjøkkenting som ellers ville skapt uro.


e

Bolig

yk ke m s et m o s r e Ta kl a m p e n e n b ru k tb u t ikk. og e r kjøp t i Hyller fra gulv til tak på hver side gir rommet fin symmetri.

LIKER GAMMELT SØLV: Sølvskjeene er arv etter Stein Ragnars familie og har sin opprinnelse fra en dansk adelsfamilie.

ANTIKVITET: Bord i mahogni kjøpt på auksjon hos Eek i Ski en og utgjør et hyggelig stilleben i stuen.

RAFFINERT: Spisestuen er ren og klassisk. FIN HELHET: Innredningen har praktiske, takhøye skap med fronter i høyglans. Anne Mari sier selv hun har allergi mot for mange ting på kjøkkenbenken.

Fått inn med morsmelken Interesse for omgivelsene har hun fått med seg

hjemmefra. Moren var sydame og opptatt av klær, og faren fingernem med blikk for det meste. Gjennom hele barndommen var hun med foreldrene rundt på auksjoner. Og barndomshjemmet var preget av antikviteter og bondemøbler. Jeg ble oppdratt til å få sans for vakre ting. – Men min stil er strammere. Jo enklere, desto bedre er min filosofi. Jeg sparer ikke på ting jeg ikke har noe forhold til. Favorittmaterialene er glass, sølv og keramikk. Jeg er spesielt svak for amerikansk 60-talls glamour, men også rustikk keramikk fra 70-tallet. Tapas på store fat i keramikk gjør alltid lykke, sier Anne Marie.

KURIOSITET: Lysestakene har sin opprinnelse fra en dansk adelsfamilie og har samme lilje som denne familiens våpenskjold. Pyntet med gamle prismer i forskjellige farger gir en fin tilleggseffekt.

Allers 39/2010

77


Lu ft ru n d t m øb l e n e e r vi k tig.

Gjort alt selv Da vi kjøpte huset for seks Med enkle blikkfang får man både ro og eleganse.

LESS IS MORE: Gullspeil og elegante lamper er enkle, men viktige detaljer som gir innredningen personlig preg. Oransje puter i velur tilfører farge og tekstur.

MILJØSKAPENDE: Bokhyller fra gulv til tak gir et rent og ryddig inntrykk, samtidig som det blir en lun atmosfære.

år siden var mye av interiøret det opprinnelige fra 1975. Dyp grønt, mørk brunt og grov strie var gjennomgående, og typisk for den tidens innredning. – Det har vært en lang og krevende prosess, nettopp fordi Stein Ragnar har gjort det meste selv. Han er en meget handy, og det har gjort oppussingen enklere. Å glattsparkle alle veggene over 3 etasjer var et stort og krevende arbeide. 120 kilo sparkelmasse gikk med, og det var støv over alt, forteller hun. Veggen mellom kjøkken og spisestue ble revet, resultatet ble et stort, lyst og moderne allrom. Innredning med takhøye skap og fronter i høyglans. Hallen har fått praktisk garderobe fra gulv til tak og store klinker på gulvet som er videreført inn i allrommet. Innredningen avspeiler en gjennomført stil, alt er håndplukket og gjennomtenkt. Lyse valører og materialer med tørr, matt og blank tekstur gir raffinert effekt. Her er det detaljer og finish som gjelder. For meg spiller det ingen rolle hva ting koster, det er effekten som teller.

Bokhyller gir interiøret personlighet og varme.

ROM FOR LUFT: Balanse og symmetri er et viktig innredningsprinsipp. Anne Marie ønsker også at møblene skal ha luft rundt seg uten for mange forstyrrende element. 78

Allers 39/2010


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.