Page 1

Publicació periòdica del Servei Comarcal de Joventut

Octubre2011 - Número 3

Llogar no és llençar els diners

L’accés a un habitatge digne és un pas vital per a l’emancipació de totes les persones joves. Al Servei Comarcal de Joventut i Habitatge i al Servei Municipal d’Habitatge de Vilafranca, ho tens més fàcil

Servei de Borsa Jove d'Habitatge Si cerques un pis de lloguer, tens entre 18 i 35 anys i uns ingressos mínims demostrables, et convé adreçar-te a una Borsa Jove d'Habitatge. Les Borses Joves d'Habitatge faciliten el contacte entre propietaris i futurs llogaters. Són serveis gratuïts, prestats per organismes públics. T'ofereixen preus avantatjosos, assessorament jurídic i orientació, i també t'ajuden a l'hora de preparar i de signar el contracte d'arrendament.

On són les Borses Joves d'Habitatge? Al Penedès hi ha 2 Borses d'Habitatge Jove, ambdues a Vilafranca

Borsa Jove d'Habitatge de Vilafranca del Penedès C/Banys, 11. 08720 Vilafranca del Penedès Telèfon: 93 892 02 20 Contacte: habitatge@vilafranca.org Borsa Jove d'Habitatge de l'Alt Penedès C/Hermenegild Clascar, 1-3. 08720 V ilafranca del Penedès Telèfon: 93 890 00 00 Contacte: habitatgejove@ccapenedes.cat

Pagues el que toca? Servei Públic d’Anàl·lisi d’Hipoteques Un dels factors importants a l’hora de facilitar i evitar problemes en el finançament de l'habitatge és el coneixement que les persones compradores tenen sobre les hipoteques i els diferents conceptes que les condicionen, com ara el diferencial, l'EURIBOR, les clàusules terra, l'interès, els terminis, etc. El poc coneixement que, en general es té sobre les hipoteques pot dificultar trobar una préstec apropiat a les nostres possibilitats i necessitats, i pot portar a assumir riscos futurs innecessaris. Des del Servei Comarcal de Joventut i Habitatge, es posarà en marxa un servei d'assessorament i anàlisi d'hipoteques. Aquest servei possibilitarà rebre informació sobre els préstecs hipotecaris i també oferirà la possibilitat d'obtenir una anàlisi de les propostes d'hipoteques o hipoteques constituïdes, per tal que la ciutadania pugui signar amb més seguretat i coneixement o perquè puguin millorar la seva hipoteca.

Captura aquest còdi QR amb la càmera del teu mòbil i accedeix directament a la informació a Internet

T’ASSESSOREM: infodinamo@ccapenedes.cat

MÉS INFO A: www.ccapenedes.cat


Saps què és un codi Qr? Segur que n’has vist molts a revistes, cartells, anuncis, etc. i s'usen per simplificar en una sola imatge un munt d’informació: una imatge, un text, un número de telèfon, les dades d'una targeta d'embarcament o una adreça web; les possibilitats són gairebé il·limitades. El codi Qr és una millora que ens evita haver d’introduir dades de forma manual en els telèfons. Com es llegeix? Per llegir un codi QR cal un telèfon mòbil equipat amb càmera, al qual haurem d’instal·lar una aplicació que permeti desxifrar els codis.

+Info aquí

Neixen les beques Equitat i d'Excel·lència Acadèmica El Govern català comptarà, per primer cop, amb el seu propi fons de beques perquè les persones amb talent i esforç no es quedin fora del sistema universitari. A Catalunya un 14% d'estudiants universitaris estudia amb beca del Ministeri d'Educació, mentre a Espanya ho fa un 21% dels universitaris. Beques Equitat Disposen d'un pressupost de més d'1,1 MEUR i tenen com a objectiu la redistribució de la renda, és a dir, estan destinades a cobrir una franja d'universitaris catalans que no obtenen beques del Ministeri d'Educació per motius de renda. Els ajuts seran de fins al 50% del preu públic dels crèdits matriculats per primera vegada a les universitats catalanes i hi poden accedir els alumnes d'estudis adreçats a l'obtenció d'un títol de grau o d'estudis no adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior. Com a novetat, també s'inclourà als alumnes amb diferents opcions de matrícula (curs complet, matrícula semestral o parcial). Es calcula que per al curs 2011-2012 hi accediran més de 1.500 alumnes. Beques Excel·lència Acadèmica

Penedès 2.0 Darrerament, l’ús de les xarxes socials als ajuntaments i serveis públics està augmentant considerablement. Són ja moltes les entitats, les associacions, els mitjans de comunicació, els serveis, les botigues, etc. que s’han decidit a fer servir serveis com Facebook, Twitter, Foursquare, Instagram, Picpzl, blocs,etc. per donar-se a conèixer i per establir més i millors relacions amb la ciutadania. Al DINAMO també ens hi hem sumat ja fa temps, amb dos perfils a Twitter: @dinamopenedes i @moutepenedes i un perfil i pàgina a Facebook: dinamojoventut, i també amb dues pàgines: Treballateca i Servei d’Habitatge.

Disposen d'un pressupost de 300.000 euros i estan destinades a reconèixer els millors expedients acadèmics de les universitats catalanes. S'hi podran acollir els millors 24 estudiants amb expedient acadèmic. La beca suposa un ajut d'un màxim de 2.000 euros mensuals que serviran per afavorir la mobilitat i la internacionalització dels estudiants. També inclou un ajut en concepte de despeses de desplaçament i l'import mensual de l'estada fins a sis mesos. Les beques Equitat i Excel·lència Acadèmica es podran sol·licitar a partir del mes de novembre a través de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)

A més, altres serveis de joventut de la comarca s’hi han sumat fa temps, com Mediona (Pantinkillo) o la molt recent incorporació de l’Índex de Sant Sadurní a Facebook i Twitter amb l’usuari INDEXJOVE. Us animem a cercar els serveis i usuaris del Penedès i seguir-los, fent la xarxa penedesenca molt més potent del que ja és.

Producció, disseny, maquetació i redacció: Servei de Joventut del Consell Comarcal de l'Alt Penedès Dipòsit Legal: B-44028-2010 Impressió: Gràfiques del Foix Aquesta publicació és oberta a col·laboracions i comentaris C/ Hermengild Clascar, 1-3. 08720 Vilafranca del Penedès. Tel.: 938900000 Correu: dinamo@ccapenedes.cat

Butlletí DINAMO núm. 3  

Quart número del butlletí informatiud el DINAMO

Butlletí DINAMO núm. 3  

Quart número del butlletí informatiud el DINAMO